Panny Młode z Krakowa!!! - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-10, 11:12   #721
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333
Dot.: Panny Młode z Krakowa!!!

Ja dziś jadę po buty na Kasztanową
Stary 2009-03-10, 12:48   #722
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Justyna33333 Pokaż wiadomość
To super zrób zdjęcie i pokaż nam swój nowy zakup.

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-10, 12:55   #723
MyTigersAngel
Raczkowanie

A ja po zapraszaniu rodzinki Mama miała taaakie oczy ale chyba się z babcią ucieszyły Czyli 'najgorsza' częśc już z głowy. Teraz tylko modlę się żeby z sukienką wszystko się udało bo planujemy po nią jechać w pon./wt.

No - i mój Pan Młody musi w końcu zdecydować się na kolor krawata (bordo albo jasny fiolet) żebym mogła iść do kwiaciarni zamówić bukiet (muszę znać kolor tulipanów żeby to uczynić ).

No - a jak dobrze pójdzie (i Narzeczony się zgodzi) to może kościelny zamiast za 6 lat będzie za 3, bo szukuje nam się pewien przypływ gotówki i teraz trzeba zdecydować czy przeznaczyć go na mieszkanie (zbieramy na wkład własny) czy ślub (mama się upiera na ślub )
No - ale tak czy siak będę tu zasięgać wiedzy o salach - przy czym my skromnie - 40-50 osób, jakaś stylowa sala (moze być hotel/restauracja) z miejscem do tańczenia i barem lub miejscem na pseudobar z barmanem (my stawiamy na wina na stołach a jak ktoś będzie chciał inny alkohol to się będzie musiał pofatygować po kieliszek/szklaneczkę do baru). No - ale to na razie muszę zobaczyć jak czasowo się plany ułożą.
MyTigersAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-10, 12:57   #724
anjadka
Raczkowanie

Cytat:

Daj znać czy są tam buty Carlo Ferrucci pliss glownie mi o te http://carloferrucci.com/bigviewButy...2_i.png&grupa= i o te http://carloferrucci.com/bigviewButy...9_i.png&grupa= chodzi.
anjadka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-10, 19:34   #725
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333

Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
To super zrób zdjęcie i pokaż nam swój nowy zakup.
Kupiłam te:
http://www.butyslubne.com.pl/buty_sl...i-p-144-pl.jsp

Baaaardzo miły Pan, dał mi grosiki na szczęście, podoradzał Bardzo sympatycznie. ostatnią parę wzięłam. Całe szczęście bo są idealne!

anjadka, ja tam Ferrucci w ogóle nie widziałam
Stary 2009-03-10, 20:55   #726
wilczyca
Zadomowienie

GG do wilczyca

dzięki dziewczyny za odzew
ja bym się bardziej skłaniała na 2011 właśnie, bo słyszałam, że z salami ogromny problem, w sumie chciałam 2010, może jeszcze by się coś znalazło
wstępnie policzyłam 59 osób, ale na pewno o kimś zapomniałam i najlepiej jakby jakiś nocleg przy okazji był, bo rodzina z 3 miast oprócz Krakowa

Edytowane przez wilczyca
Czas edycji: 2009-03-10 o 21:22
wilczyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-11, 00:49   #727
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wilczyca Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny za odzew
ja bym się bardziej skłaniała na 2011 właśnie, bo słyszałam, że z salami ogromny problem, w sumie chciałam 2010, może jeszcze by się coś znalazło
wstępnie policzyłam 59 osób, ale na pewno o kimś zapomniałam i najlepiej jakby jakiś nocleg przy okazji był, bo rodzina z 3 miast oprócz Krakowa

Nie które lokale maja nocleg np Margaritta co do innych z sal wymienionych przez moja osobe to sie nie oientuje czy tam sa noclegi ale mozna to sprawdzic.
Wiesz z noclegami to chyba nie ma problemu mozna zawsze wynajac kilka pokoi gdzies w poblizu lokalu weselnego , byłam na takich weselach i to naprawde nie robi problemu.

Na rok 2011 napewno bedziesz miala wiekszy wybor jesli juz sie za to wezmiesz ale ceny moga byc duzo wyzsze , bo wszystko drozeje ( zwłaszcza woda , elektryka ) Na 2010 bedzie napewno ograniczona liczna lokali ( zwlaszcza w okresie czerwiec , lipiec, sierpien) no ale znowu ceny w miare spoko.

Obrazek mi sie nie wyświetla Jakie tam sa ceny i firmy?? No i jak tam byłaś to powiedz widziałaś jakies slubne sandałki ????

Cytat:
ysmay1

Sysunia_d ładne kolczyki
Dziekuje .

Mam pytanko wypowiadasz sie na forum małopolskim?? Bo o ile sie nie myle znasz kawaii Pytam bo ogladałam twoje zdjecia a również przegladam forum małopolskie duzo tam rad

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-11, 08:55   #728
paanti
Raczkowanie

MyTigresAngel oj zazdroszcze Ci...mnie to czeka nie długo...i podejrzewam że oboje rodzice beda miec wieeeelkiieeee oczy zwlaszcza ze na zareczyny szokiem mini zareagowali a powiedz mi jak zrobic to delikatnie ? bo ja mam ooogrooomnyyyy stres

Edytowane przez paanti
Czas edycji: 2009-03-11 o 08:56 Powód: dopisanie adresata;)
paanti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-11, 10:38   #729
patusiak
Przyczajenie

wilczyca jesli chodzi o sale do 70 góra 80 osób to są fanje i ciekawe oferty w hotelu secesja na paulinskiej i hotel wilga..sale maja ładne sama sięnad nimi zastanawiałam jednak lista gosci osiągneła 110 osób oglądnij sobie strony w necie być może Cię zainteresuje,a termin na 2010 jeszcze są jak ja się pytałam
pozdrowienia dla wszystkich
patusiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-11, 10:48   #730
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
Nie które lokale maja nocleg np Margaritta co do innych z sal wymienionych przez moja osobe to sie nie oientuje czy tam sa noclegi ale mozna to sprawdzic.
Wiesz z noclegami to chyba nie ma problemu mozna zawsze wynajac kilka pokoi gdzies w poblizu lokalu weselnego , byłam na takich weselach i to naprawde nie robi problemu.

Na rok 2011 napewno bedziesz miala wiekszy wybor jesli juz sie za to wezmiesz ale ceny moga byc duzo wyzsze , bo wszystko drozeje ( zwłaszcza woda , elektryka ) Na 2010 bedzie napewno ograniczona liczna lokali ( zwlaszcza w okresie czerwiec , lipiec, sierpien) no ale znowu ceny w miare spoko.

Obrazek mi sie nie wyświetla Jakie tam sa ceny i firmy?? No i jak tam byłaś to powiedz widziałaś jakies slubne sandałki ????

Dziekuje .

Mam pytanko wypowiadasz sie na forum małopolskim?? Bo o ile sie nie myle znasz kawaii Pytam bo ogladałam twoje zdjecia a również przegladam forum małopolskie duzo tam rad
Obrazek się nie wyświetla bo je pewnie wykasowali od wczoraj-kupiłam ostatnia parę.
Sandałki były, ale tylko białe.
Jedne kremowe peeptoły.

Moje są w takim wzorze dokładnie jak te w kwiatki a z obcasem takim jak te drugie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 350x220_zakardkwiatkiW.jpg (9,9 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 350x220_zloty_mroz2ab.jpg (10,5 KB, 18 załadowań)

Edytowane przez Justyna33333
Czas edycji: 2009-03-11 o 11:23
Justyna33333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-11, 12:13   #731
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
Obrazek się nie wyświetla bo je pewnie wykasowali od wczoraj-kupiłam ostatnia parę.
Jedne kremowe peeptoły.

Moje są w takim wzorze dokładnie jak te w kwiatki a z obcasem takim jak te drugie.

Bardzo ładne mnie sie podobaja

Stary 2009-03-11, 12:20   #732
anjadka
Raczkowanie

A ja chyba kupie te Carlo Ferrucci co mi sie podobaja...

EEEhhh ide na kolokwium trzymcie kciuki ;(
anjadka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-11, 17:10   #733
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Jedne kremowe peeptoły.

bardzo ładne butki a ile kosztują? ja zastanawiam się cały czas nad ryłko, lubie te butki, a ceny mają porównywalne i chciałam skórzane

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Stary 2009-03-11, 17:29   #734
Solaris80
Przyczajenie

Witam ponownie. Dawno mnie tutaj nie było ...ale wpadłam w wir przygotowań.
Mam prośbę w sprawie dopasowania bukietu do mojej sukni. Moja sukienka jest taka jak na zdjęciu tylko że w białym kolorze. Jestem blondynką o niebieskich oczach, wzrostu 164, rozmiar 36, karnacja średnia. PM jest szatynem o średniej karnacji, 182 wzrostu (garnitur jeszcze nie wybrany).
Jaki kształt i kolor bukietu radzicie?
I jeszcze z jakich kwiatów... nadmienam że mój ślub odbędzie się 30.05.2009r. Bardzo dziekuje za pomoc i rady. Pozdrawiam wszystkie Panny Młode
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sukienka.jpg (34,4 KB, 38 załadowań)
Solaris80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-11, 19:51   #735
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333

Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
bardzo ładne butki a ile kosztują? ja zastanawiam się cały czas nad ryłko, lubie te butki, a ceny mają porównywalne i chciałam skórzane
Tanizna, 130 zł zapłaciłam Wyścielone skórką w środku

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-12, 18:35   #736
MyTigersAngel
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paanti Pokaż wiadomość
MyTigresAngel oj zazdroszcze Ci...mnie to czeka nie długo...i podejrzewam że oboje rodzice beda miec wieeeelkiieeee oczy zwlaszcza ze na zareczyny szokiem mini zareagowali a powiedz mi jak zrobic to delikatnie ? bo ja mam ooogrooomnyyyy stres
Oj - ja też miałam, ale wcześniej dawałam mamie małe aluzje żeby się trochę oswoiła z sytuacją - w sumie domyślać się zaczęła. A my po prostu po przyjeździe wyczuliśmy moment kiedy rodzice byli w jednym pomieszczeniu i ja dałam zaproszenie tacie a TŻ mamie no i jakoś to poszło
Stary 2009-03-13, 00:29   #737
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MyTigersAngel Pokaż wiadomość
Oj - ja też miałam, ale wcześniej dawałam mamie małe aluzje żeby się trochę oswoiła z sytuacją - w sumie domyślać się zaczęła. A my po prostu po przyjeździe wyczuliśmy moment kiedy rodzice byli w jednym pomieszczeniu i ja dałam zaproszenie tacie a TŻ mamie no i jakoś to poszło

Dziewczyny a wy mówicie o ślubie cywilnym czy koscielnym ?

Stary 2009-03-13, 08:57   #738
malgosia1987
Przyczajenie

czesc Dziewczyny wreszcie cos ruszylo do przodu z moimi przygotowaniami prawdopodobnie wezme slub 28.08.2010 albo 4.09.2010. rozpatruje ostatecznie dwa lokale Folwark Wiazy i Petro-tar doradzcie mi czy warto tam organizowac przyjecie
malgosia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-13, 11:17   #739
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malgosia1987 Pokaż wiadomość
czesc Dziewczyny wreszcie cos ruszylo do przodu z moimi przygotowaniami prawdopodobnie wezme slub 28.08.2010 albo 4.09.2010. rozpatruje ostatecznie dwa lokale Folwark Wiazy i Petro-tar doradzcie mi czy warto tam organizowac przyjecie
Szczerze to Folwark mną nie wstrząsnał, na zewnątrz pięknie, ale sala...taka sobie. Natomiast ta Petro-tar..nie wiem, nie słyszałam i nie mogę zobaczyć, nie mogę znależć strony

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Stary 2009-03-13, 18:38   #740
wilczyca
Zadomowienie

GG do wilczyca

my byliśmy dziś w Margericie...hotel zrobił na mnie wrażenie, pokoje piękne, wszystko super poza...parkietem na małej sali. Jakieś płytki wyglądające straszliwie ślisko, ja chodzę w glanach więc nie poczułam ale czarno widzę tam tańce w butkach na obcasie a szkoda a może miała któraś z Was tam wesele (chodzi o małą salkę) i przesadzam?
i jeszcze U niedzwiedzia byliśmy też też bardzo mi się podobało, tylko noclegów dla gości brak. I boję się, że może być chłodno we wrześniu na tej sali z kominkami...
ale to dopiero dwa miejsca a zeszło nam 6 godzin, w takich chwilach żałuję, że żadne z nas nie jeździ samochodem

Edytowane przez wilczyca
Czas edycji: 2009-03-13 o 18:41
wilczyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-13, 18:46   #741
patusiak
Przyczajenie

hej Kobietki!!
malgosia1987 gratuluje 28.08 moje imieninki hehe u mnie terminów nie było i w końcu został 4.09.210 :P hehe więc może będziemy ślubować w ten sam dzień..a co do sali...to ja bym polecała petro tar tak jest bardzo fajnie,sala fajna a żarełko pychotka mieliśmy tam robić ale nie było terminu (wtedy chcielismy w czerwcu)
pozdrowionka

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

wilczyca słyszałam od koleżanki że w tej margericie jest okropnie ślisko...a u niedźwiedzia my się będziemy bawić..i też we wrześniu :P a tym że będzie chłodno to się nie przejmuje :P gwaracja ze emocje Cię ogrzeją hehehe a gości rozgrzeje gorzałka
patusiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-13, 19:33   #742
MyTigersAngel
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny a wy mówicie o ślubie cywilnym czy koscielnym ?
Ja na razie o cywilnym, ale z kościelnym pójdzie już łatwiej bo rodzice dość, że będą się już spodziewać to pewnie nawet wyczekiwać :P
Za to przy kościelnym boję się jeżdżenia po rodzinie dalszej - te wszystkie posiadówki na herbatce, setny raz poruszane te same tematy i całe dnie stracone na jeżdżenie z jednego miejsca w drugie (żadne z nas jeszcze nie jest zmotoryzowane i chyba nie będzie na razie czasu na prawko...)... To będzie dopiero męczące. Ale nie chcemy robić tak jak brat TŻa, który nawet świadkowi i braciom wysłał zaproszenie pocztą a co dopiero reszcie rodziny - takie to mało cywilizowane naszym zdaniem.

No - chociaż my na kościelny 40-50 osób planujemy więc dużo tego też nie będzie :P

Rany - w poniedziałek (max środę) odbieram sukienkę - ale mam stresa... No i gdzieś jeszcze musimy w niedzielę pojeździć za koszulą dla TŻa bo ja nie chcę 'byle jakiej' a TŻ nie chce 'za drogiej' i mamy problem znaleźć w głupim Krakowie głupiej białej koszuli...

A w kwestii restauracji stawiamy chyba na jakąś włoską - DaPietro, Paese albo Avanti - muszę się dowiedzieć ile by nas w której taka imprezka kosztowała i wtedy zdecydujemy - zaraz piszę maile.

Edit: Tak w ogóle to się dziwię że ani rodzice ani dziadkowie nie zapytali czy jestem w ciąży na wieść o ślubie :P

Edytowane przez MyTigersAngel
Czas edycji: 2009-03-13 o 19:37
Stary 2009-03-13, 20:25   #743
ankoska24
Przyczajenie

[quote=ysmay1;11369633]tj. tańczysz z partnerem a od odchyla ciebie lekko do tyłu.

Dziękuję za odpoweidź!

Cytat:
Przyszłu moje ślubne kolczyki
A'propos kolczyków i wogóle biżuterii to moja znajoma robi ładną i ma też ślubne modele. Podam Wam jej stronke www.niezapominka.pl
Ja bede miala ten komplet slubny, ktory tam jest Pozdrawiam!

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20090725040214.html
ankoska24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-13, 20:51   #744
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
my byliśmy dziś w Margericie...hotel zrobił na mnie wrażenie, pokoje piękne, wszystko super poza...parkietem na małej sali. Jakieś płytki wyglądające straszliwie ślisko, ja chodzę w glanach więc nie poczułam ale czarno widzę tam tańce w butkach na obcasie a szkoda a może miała któraś z Was tam wesele (chodzi o małą salkę) i przesadzam?
i jeszcze U niedzwiedzia byliśmy też też bardzo mi się podobało, tylko noclegów dla gości brak. I boję się, że może być chłodno we wrześniu na tej sali z kominkami...
ale to dopiero dwa miejsca a zeszło nam 6 godzin, w takich chwilach żałuję, że żadne z nas nie jeździ samochodem

Co do margarity moaj szwagierka miała tam slub tylko na tej duzej sali i było Super. Polecam ten lokal menadzerka nie robi problemów , mozna sie z nia we wszystkim dogadac. Jedzenia bylo duzo a jakie pyszne . Nie wiem czy widziałas parkiet na duzej sali tez jest z płytek i na pierwszy rzut oka wydaje sie sliski bo tak sie błyszczy ale w rzeczywistosci nie jest sliski. Nikt nie narzekał , a kobity byly na obcasach.

Stary 2009-03-13, 21:25   #745
wilczyca
Zadomowienie

GG do wilczyca

Sysunia - dzięki za odpowiedź
nie widziałam parkietu na dużej sali, bo na 2010 już nie ma tam miejsc a i tak za duża sala jak dla nas ale planuję ubrać obcasy i się tam przejechać i sprawdzić osobiście (chyba tylko narzeczony będzie musiał mnie przenieść z autobusu, bo ja nie umiem na tym chodzić
fajnie, że Ci się tam spodobało
Stary 2009-03-13, 22:50   #746
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
Sysunia - dzięki za odpowiedź
nie widziałam parkietu na dużej sali, bo na 2010 już nie ma tam miejsc a i tak za duża sala jak dla nas ale planuję ubrać obcasy i się tam przejechać i sprawdzić osobiście (chyba tylko narzeczony będzie musiał mnie przenieść z autobusu, bo ja nie umiem na tym chodzić
fajnie, że Ci się tam spodobało

Wiesz ja tam bardzo chciałam mieć wesele , bo warunki tam sa fantastyczne ( fakt malutki parking ) ale reszta super. Tylko ze ja zaczełam szukac sali w maju i sie okazalo ze caly rok maja juz zajety Tak wiec ubieraj obcasy i przejdz sie - i ja ci mówie zaklepuj tam termin bo na 100% nie bedziesz zalowac !!!!!

Stary 2009-03-14, 07:15   #747
malgosia1987
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez patusiak Pokaż wiadomość
hej Kobietki!!
malgosia1987 gratuluje 28.08 moje imieninki hehe u mnie terminów nie było i w końcu został 4.09.210 :P hehe więc może będziemy ślubować w ten sam dzień..a co do sali...to ja bym polecała petro tar tak jest bardzo fajnie,sala fajna a żarełko pychotka mieliśmy tam robić ale nie było terminu (wtedy chcielismy w czerwcu)
pozdrowionka

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

wilczyca słyszałam od koleżanki że w tej margericie jest okropnie ślisko...a u niedźwiedzia my się będziemy bawić..i też we wrześniu :P a tym że będzie chłodno to się nie przejmuje :P gwaracja ze emocje Cię ogrzeją hehehe a gości rozgrzeje gorzałka

Dzieki za odpowiedz jezeli zdecyduje sie na folwark to planuje zajac sie sama dekoracja sali, bo jak dla mnie to jest za skromnie i kiczowato. Chce wypozyczyc pokrowce z kokardka i juz mam mase pomyslow na dekoracje stolu Bardziej bym sie sklaniala do Petro-taru, ale tam jest malo noclegow... dzis tam jade i sie okaze ale mysle, ze juz cos postanowimy i bede miala zaklepany termin
malgosia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-14, 13:14   #748
MyTigersAngel
Raczkowanie

Dziewczyny - mam pytanie - wie któraś z Was gdzie w Krakowie można wynająć busik? Potrzeba mi jeden żeby przewieźć wszystkich z USC do Rynku w jakichś rozsądnych pieniądzach...

Edytowane przez MyTigersAngel
Czas edycji: 2010-07-26 o 19:59
Stary 2009-03-15, 20:21   #749
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny - mam pytanie - wie któraś z Was gdzie w Krakowie można wynająć busik? Potrzeba mi jeden żeby przewieźć wszystkich z USC do Rynku w jakichś rozsądnych pieniądzach...

Ja sie jeszcze tym nie inetersowałam wiec nie mam pojecia

Jak coś znajde to ci napisze.

ewurka a ty kiedy i na ile lecisz do pl?? Pewnie lista spraw do zalatwienia juz przygotowana

Stary 2009-03-15, 20:24   #750
wilczyca
Zadomowienie

GG do wilczyca

Cytat:
A może wynajęcie autobusu MPK? oni mogą mieć całkiem niedrogo...
a w google wpisałaś ?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości