|
|
#721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode z Krakowa!!!
Ja dziś jadę po buty na Kasztanową
|
#722 |
|
Wtajemniczenie
|
To super
zrób zdjęcie i pokaż nam swój nowy zakup.
|
|
|
|
#723 |
|
Raczkowanie
|
A ja po zapraszaniu rodzinki
Mama miała taaakie oczy ale chyba się z babcią ucieszyły Czyli 'najgorsza' częśc już z głowy. Teraz tylko modlę się żeby z sukienką wszystko się udało bo planujemy po nią jechać w pon./wt. ![]() No - i mój Pan Młody musi w końcu zdecydować się na kolor krawata (bordo albo jasny fiolet) żebym mogła iść do kwiaciarni zamówić bukiet (muszę znać kolor tulipanów żeby to uczynić ).No - a jak dobrze pójdzie (i Narzeczony się zgodzi) to może kościelny zamiast za 6 lat będzie za 3, bo szukuje nam się pewien przypływ gotówki i teraz trzeba zdecydować czy przeznaczyć go na mieszkanie (zbieramy na wkład własny) czy ślub (mama się upiera na ślub ![]() No - ale tak czy siak będę tu zasięgać wiedzy o salach - przy czym my skromnie - 40-50 osób, jakaś stylowa sala (moze być hotel/restauracja) z miejscem do tańczenia i barem lub miejscem na pseudobar z barmanem (my stawiamy na wina na stołach a jak ktoś będzie chciał inny alkohol to się będzie musiał pofatygować po kieliszek/szklaneczkę do baru). No - ale to na razie muszę zobaczyć jak czasowo się plany ułożą. |
|
|
|
#724 |
|
Raczkowanie
|
Daj znać czy są tam buty Carlo Ferrucci pliss glownie mi o te http://carloferrucci.com/bigviewButy...2_i.png&grupa= i o te http://carloferrucci.com/bigviewButy...9_i.png&grupa= chodzi.
|
|
|
|
#725 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam te:
http://www.butyslubne.com.pl/buty_sl...i-p-144-pl.jsp Baaaardzo miły Pan, dał mi grosiki na szczęście, podoradzał Bardzo sympatycznie. ostatnią parę wzięłam. Całe szczęście bo są idealne!anjadka, ja tam Ferrucci w ogóle nie widziałam
|
#726 |
|
Zadomowienie
|
dzięki dziewczyny za odzew
![]() ja bym się bardziej skłaniała na 2011 właśnie, bo słyszałam, że z salami ogromny problem, w sumie chciałam 2010, może jeszcze by się coś znalazło ![]() wstępnie policzyłam 59 osób, ale na pewno o kimś zapomniałam i najlepiej jakby jakiś nocleg przy okazji był, bo rodzina z 3 miast oprócz Krakowa
"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5, jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę" - George Eliot Edytowane przez wilczyca Czas edycji: 2009-03-10 o 21:22 |
|
|
|
#727 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie które lokale maja nocleg np Margaritta co do innych z sal wymienionych przez moja osobe to sie nie oientuje czy tam sa noclegi ale mozna to sprawdzic. Wiesz z noclegami to chyba nie ma problemu mozna zawsze wynajac kilka pokoi gdzies w poblizu lokalu weselnego , byłam na takich weselach i to naprawde nie robi problemu. Na rok 2011 napewno bedziesz miala wiekszy wybor jesli juz sie za to wezmiesz ale ceny moga byc duzo wyzsze , bo wszystko drozeje ( zwłaszcza woda , elektryka ) Na 2010 bedzie napewno ograniczona liczna lokali ( zwlaszcza w okresie czerwiec , lipiec, sierpien) no ale znowu ceny w miare spoko. Cytat:
Jakie tam sa ceny i firmy?? No i jak tam byłaś to powiedz widziałaś jakies slubne sandałki ???? Cytat:
Mam pytanko wypowiadasz sie na forum małopolskim?? Bo o ile sie nie myle znasz kawaii
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#728 |
|
Raczkowanie
|
MyTigresAngel oj zazdroszcze Ci...mnie to czeka nie długo...i podejrzewam że oboje rodzice beda miec wieeeelkiieeee oczy zwlaszcza ze na zareczyny szokiem mini zareagowali
a powiedz mi jak zrobic to delikatnie ? bo ja mam ooogrooomnyyyy stres
Edytowane przez paanti Czas edycji: 2009-03-11 o 08:56 Powód: dopisanie adresata;) |
|
|
|
#729 |
|
Przyczajenie
|
wilczyca jesli chodzi o sale do 70 góra 80 osób to są fanje i ciekawe oferty w hotelu secesja na paulinskiej i hotel wilga..sale maja ładne sama sięnad nimi zastanawiałam jednak lista gosci osiągneła 110 osób
oglądnij sobie strony w necie być może Cię zainteresuje,a termin na 2010 jeszcze są jak ja się pytałam pozdrowienia dla wszystkich
|
|
|
|
#730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sandałki były, ale tylko białe. Jedne kremowe peeptoły. Moje są w takim wzorze dokładnie jak te w kwiatki a z obcasem takim jak te drugie.
Edytowane przez Justyna33333 Czas edycji: 2009-03-11 o 11:23 |
|
|
|
|
#731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo ładne
|
|
#732 |
|
Raczkowanie
|
A ja chyba kupie te Carlo Ferrucci co mi sie podobaja...
EEEhhh ide na kolokwium trzymcie kciuki ;(
|
|
|
|
#733 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ile kosztują? ja zastanawiam się cały czas nad ryłko, lubie te butki, a ceny mają porównywalne i chciałam skórzane
|
|
|
|
|
#734 |
|
Przyczajenie
|
Witam ponownie. Dawno mnie tutaj nie było ...ale wpadłam w wir przygotowań.
Mam prośbę w sprawie dopasowania bukietu do mojej sukni. Moja sukienka jest taka jak na zdjęciu tylko że w białym kolorze. Jestem blondynką o niebieskich oczach, wzrostu 164, rozmiar 36, karnacja średnia. PM jest szatynem o średniej karnacji, 182 wzrostu (garnitur jeszcze nie wybrany). Jaki kształt i kolor bukietu radzicie? I jeszcze z jakich kwiatów... nadmienam że mój ślub odbędzie się 30.05.2009r. Bardzo dziekuje za pomoc i rady. Pozdrawiam wszystkie Panny Młode
|
|
|
|
#735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyścielone skórką w środku
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#736 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny a wy mówicie o ślubie cywilnym czy koscielnym ?
|
|
#738 |
|
Przyczajenie
|
czesc Dziewczyny
wreszcie cos ruszylo do przodu z moimi przygotowaniami prawdopodobnie wezme slub 28.08.2010 albo 4.09.2010. rozpatruje ostatecznie dwa lokale Folwark Wiazy i Petro-tar doradzcie mi czy warto tam organizowac przyjecie
|
|
|
|
#739 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#740 |
|
Zadomowienie
|
my byliśmy dziś w Margericie...hotel zrobił na mnie wrażenie, pokoje piękne, wszystko super poza...parkietem na małej sali. Jakieś płytki wyglądające straszliwie ślisko, ja chodzę w glanach więc nie poczułam ale czarno widzę tam tańce w butkach na obcasie
a szkoda a może miała któraś z Was tam wesele (chodzi o małą salkę) i przesadzam? ![]() i jeszcze U niedzwiedzia byliśmy też też bardzo mi się podobało, tylko noclegów dla gości brak. I boję się, że może być chłodno we wrześniu na tej sali z kominkami...ale to dopiero dwa miejsca a zeszło nam 6 godzin, w takich chwilach żałuję, że żadne z nas nie jeździ samochodem
"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5, jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę" - George Eliot Edytowane przez wilczyca Czas edycji: 2009-03-13 o 18:41 |
|
|
|
#741 |
|
Przyczajenie
|
hej Kobietki!!
malgosia1987 gratuluje hehe u mnie terminów nie było i w końcu został 4.09.210 :P hehe więc może będziemy ślubować w ten sam dzień..a co do sali...to ja bym polecała petro tar tak jest bardzo fajnie,sala fajna a żarełko pychotka mieliśmy tam robić ale nie było terminu (wtedy chcielismy w czerwcu) pozdrowionka ![]() ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- wilczyca słyszałam od koleżanki że w tej margericie jest okropnie ślisko...a u niedźwiedzia my się będziemy bawić..i też we wrześniu :P a tym że będzie chłodno to się nie przejmuje :P gwaracja ze emocje Cię ogrzeją hehehe a gości rozgrzeje gorzałka
|
|
|
|
#742 |
|
Raczkowanie
|
Ja na razie o cywilnym, ale z kościelnym pójdzie już łatwiej bo rodzice dość, że będą się już spodziewać to pewnie nawet wyczekiwać :P
Za to przy kościelnym boję się jeżdżenia po rodzinie dalszej - te wszystkie posiadówki na herbatce, setny raz poruszane te same tematy i całe dnie stracone na jeżdżenie z jednego miejsca w drugie (żadne z nas jeszcze nie jest zmotoryzowane i chyba nie będzie na razie czasu na prawko...)... To będzie dopiero męczące. Ale nie chcemy robić tak jak brat TŻa, który nawet świadkowi i braciom wysłał zaproszenie pocztą a co dopiero reszcie rodziny - takie to mało cywilizowane naszym zdaniem. No - chociaż my na kościelny 40-50 osób planujemy więc dużo tego też nie będzie :P Rany - w poniedziałek (max środę) odbieram sukienkę - ale mam stresa... No i gdzieś jeszcze musimy w niedzielę pojeździć za koszulą dla TŻa bo ja nie chcę 'byle jakiej' a TŻ nie chce 'za drogiej' i mamy problem znaleźć w głupim Krakowie głupiej białej koszuli... A w kwestii restauracji stawiamy chyba na jakąś włoską - DaPietro, Paese albo Avanti - muszę się dowiedzieć ile by nas w której taka imprezka kosztowała i wtedy zdecydujemy - zaraz piszę maile. Edit: Tak w ogóle to się dziwię że ani rodzice ani dziadkowie nie zapytali czy jestem w ciąży na wieść o ślubie :P Edytowane przez MyTigersAngel Czas edycji: 2009-03-13 o 19:37 |
|
|
|
#743 |
|
Przyczajenie
|
[quote=ysmay1;11369633]tj. tańczysz z partnerem a od odchyla ciebie lekko do tyłu.
Dziękuję za odpoweidź! ![]() A'propos kolczyków i wogóle biżuterii to moja znajoma robi ładną i ma też ślubne modele. Podam Wam jej stronke www.niezapominka.pl Ja bede miala ten komplet slubny, ktory tam jest Pozdrawiam!
|
|
|
|
#744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do margarity moaj szwagierka miała tam slub tylko na tej duzej sali i było Super. Polecam ten lokal menadzerka nie robi problemów , mozna sie z nia we wszystkim dogadac. Jedzenia bylo duzo a jakie pyszne
|
|
#745 |
|
Zadomowienie
|
Sysunia - dzięki za odpowiedź
![]() nie widziałam parkietu na dużej sali, bo na 2010 już nie ma tam miejsc a i tak za duża sala jak dla nas ale planuję ubrać obcasy i się tam przejechać i sprawdzić osobiście (chyba tylko narzeczony będzie musiał mnie przenieść z autobusu, bo ja nie umiem na tym chodzić fajnie, że Ci się tam spodobało
|
#746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz ja tam bardzo chciałam mieć wesele , bo warunki tam sa fantastyczne ( fakt malutki parking ) ale reszta super. Tylko ze ja zaczełam szukac sali w maju i sie okazalo ze caly rok maja juz zajety Tak wiec ubieraj obcasy i przejdz sie - i ja ci mówie zaklepuj tam termin bo na 100% nie bedziesz zalowac !!!!!
|
|
#747 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Dzieki za odpowiedz jezeli zdecyduje sie na folwark to planuje zajac sie sama dekoracja sali, bo jak dla mnie to jest za skromnie i kiczowato. Chce wypozyczyc pokrowce z kokardka i juz mam mase pomyslow na dekoracje stolu Bardziej bym sie sklaniala do Petro-taru, ale tam jest malo noclegow... dzis tam jade i sie okaze ale mysle, ze juz cos postanowimy i bede miala zaklepany termin ![]() |
|
|
|
|
#748 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny - mam pytanie - wie któraś z Was gdzie w Krakowie można wynająć busik? Potrzeba mi jeden żeby przewieźć wszystkich z USC do Rynku w jakichś rozsądnych pieniądzach...
Edytowane przez MyTigersAngel Czas edycji: 2010-07-26 o 19:59 |
|
|
|
#749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sie jeszcze tym nie inetersowałam wiec nie mam pojecia ![]() Jak coś znajde to ci napisze. ewurka a ty kiedy i na ile lecisz do pl?? Pewnie lista spraw do zalatwienia juz przygotowana
|
|
#750 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a w google wpisałaś ?
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:13.

oczy ale chyba się z babcią ucieszyły 

Na 2010 bedzie napewno ograniczona liczna lokali ( zwlaszcza w okresie czerwiec , lipiec, sierpien) no ale znowu ceny w miare spoko. 
hehe u mnie terminów nie było i w końcu został 4.09.210 :P hehe więc może będziemy ślubować w ten sam dzień..a co do sali...to ja bym polecała petro tar tak jest bardzo fajnie,sala fajna a żarełko pychotka