![]() |
#721 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozciąganie ucha, tunel
nie czytałeś nigdy ze rozciaga się powoli o 0,5-max 1mm przez 3-4 tydzien
doedukuj się a potem bierz się za rozciąganie-bo na razie to sobie tylko rozwalasz ucho
![]() |
#722 |
Przyczajenie
|
Czyli powinienem zakupic jeszcze rozpychacze na 4mm i 5mm?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#723 |
Raczkowanie
|
Chciales sobie rozerwac ucho? Jasne ze lecisz pokolei i pomalutku.. ja kupilem 1,6mm, 2,4mm, 4mm, 5mm, 6mm i 7mm a i tak zaszybko rozciagalem i mi sie zpaprało, a najlepiej rozciagac jeszcze z wazelina lub jakims olejkiem, ja polecam Olejek Jojoba.. zaniedlugo zaczynam na nowo.. edukacja i pytanie sie doswiadczoncyh ludzi jest wazne, bo mozna stracic kupe czasu i zdrowe ucho..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#724 |
Przyczajenie
|
mam tunelik maly - 6mm i nie znalazlam w sklepie 7mm wiec kupilam tapera 8mm, da rade tak od razu rozciagnac? od 3 tyg do 6mm rozciagnelam. z 5 do 6 slabo szlo, musialam na sile, ale jest ok.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#725 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ile razy by się nie tłukło ,że tak się nie rozciaga to zawsze znajdą się geniusze co wiedzą lepiej i chcą szybciej i na chama
![]() |
![]() |
#726 |
Przyczajenie
|
yy ucho sie nie psuje. jest dobrze rozciągniete, pytam tylko czy szukac tapera 7mm, czy od razu 8...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#727 |
Przyczajenie
|
Szukaj 7, bo 8 nie wsadzisz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#728 |
Przyczajenie
|
Mój tunel 6mm
![]() http://zapo daj.net/images/24ad1aa54922.jpg <--- usuncie spacje pomiedzy zapodaj Edytowane przez Roostek Czas edycji: 2010-12-29 o 16:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#729 |
Raczkowanie
|
Ja od 3 miesiecy mam wyciagniety wogle rozpychacz.. dziurka z 6,5mm skurczyła sie do takiej ze zwykly kolczyk tylko sie miesci, czyli jakis 1mm, ale ostatnio wlozylem 1,6mm i co sie okazało? ze te male blizny wcale nie zniknely? opalca mi sie wogle zaczyanc robienie tunela na nowo czy olac to? (Tak wyglada moja dziurka, bylo 6,5mm jest 1mm)
http://img268.imageshack.us/img268/4413/img9568j.jpg http://img28.imageshack.us/img28/9380/img9569t.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#730 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich ;] Więc: od bardzo dawna planuję zrobić sobie tunele a ostatnio podjęłam ostateczną decyzję także rozpychacze już są w drodze do mojego domu ;] Mam kilka pytań odnośnie tuneli:
1. rozpychacz 1,6 jest prostym prętem ( ? )(większe to spirale) o długości 4 cm. Jak mam z nim spać? wyjmować je na noc żeby uszy odpoczęły? ale w takim wypadku boję się że dziurki zarosną i będzie to syzyfowa praca -.- 2. Jeżeli pojawi się ropa czy coś czym to przemywać? Solą fizjologiczną? 3. Jak na co dzień czyścić dziurki i tunele(kiedy już osiągnę docelowy wymiar>4 mm< i wszystko będzie ładnie wygojone)? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#731 |
Przyczajenie
|
nie wiem jak u was ale moje ucho poszlo raz dwa z 0,16 cm do 0,8 w ok 2 tyg co prawda bylo cos w rodzaju paprania ale umnie nawet najmniejsza najbardiej zadbana dziurka po kolczyku musi przez to przejsc , juz tak mam. mialam kolczyka sr 0,16 w taka dziurke odrazu poszlo 0,2 troszku pobolalo na poczaku, ale pozniej szlo jak nalezy co dzien sie ciut powiekszlo oczywiscie przemywane bylo kilkarazy dziennie alkocholem. najciekawiej bylo kiedy zabraklo mi rozpychacza miedzy 0,5 a 1,0 cm^^ w tedy pomeczylam sie z dwoma o,5 i 0,2 malo wygodne ale skuteczne tak oto ciesze sie tunelem 0,8 mialo byc 10 ale postanowilam nie wpychac rozpyhacza do konca i sprobowac 0,8 narazie mnie to zadowala ^^. niestety mam maly problem tunel nie wyszedl w miejsu w ktorym powinien wyladowal nieco dalej od laczenia ucha z twarza jest moze jakis sposob zeby to jakos przesunac? nie liczac operacji^^ ja wogole mam takie jakies dziwne uszy
http://img96.imageshack.us/img96/9388/34466215.jpg ---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 22:45 ---------- Macie moze jakies idealne wyobrazenia ucha? jakie wy bys cie chceli miec albo jakie wam sie ajbardziej podoba? Kocham jego ucho tylko nie wiem jakiej wielkosci ma tunel, na oko wydaje mi sie ze 1,2 cm moze trochu wiecej 1,5? to caly czas ta sama osoba ^^ http://img638.imageshack.us/f/ruki1024x576.jpg/ http://img814.imageshack.us/f/0000ruki.jpg/ http://img29.imageshack.us/f/thegaze...thegazett.jpg/ http://img156.imageshack.us/f/143916...909270724.jpg/ http://img13.imageshack.us/f/e064074f8846e0full.jpg/ Edytowane przez lp_kaka Czas edycji: 2011-01-24 o 22:10 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#732 |
Rozeznanie
|
aktualnie mam dwa tunele 10 mm, nie miałam żadnych problemów z rozpychaniem, niczym nie nawilżałam ani nic:P tylko co jakiś czas dezynfekowałam wodą utlenioną i poszło. najciężej mi było przejść do 6, potem z górki
aktualnie rozpycham do 12, więc pozostały mi czarne i srebne tunele 10 mm, może komuś się przydadzą? ![]()
I) włosy za talie II) włosomaniaczka od lutego 2012 III) wegetarianka od 2005 http://ochdearme.tumblr.com http://www.bonjourdisko.blogspot.com - założyłam! http://instagram.com/lilyhatesroses 29.09 - kosmetyki LUSH: peeling RUB RUB RUB, lotion Charity Pot, peeling do ust Bubblegum |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#733 |
Raczkowanie
|
A ja tak się zastanawiam.. Przy moich 8mm jak wyciągnę kolczyk to nie mam typowego słoneczka, raczej takie 2 małe kreseczki, które się tak marszczą. Czy to już jakaś tragedia, schodzenie z rozmiaru, masowanie, ble, ble, czy luz? Zakładam, że to wynika pewnie stąd, że mam tunele-grzybki niestety i starałam się rozciągnąć najmniej powyżej 8, by włożyć. Uznałam, że wkładać będę chwilkę, więc niepotrzebne mi wielce rozciąganie przez 2 miesiące do 10..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#734 |
Przyczajenie
|
Ja z takim pytankiem przebilem sobie uszy mam zamiar je rozciagnac do 8 mm jaki rodzaj biżuterii polecacie?? Zastanawiam sie nad sylikonowymi tunelami (nie mam duzego budżetu)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#735 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#736 |
Raczkowanie
|
Włożyłem dzisiaj tunel 8mm.. myślałem cały czas, że zrobilem za wysoko dziurke, ale wyszło całkiem dobrze, jestem mega zadowolony, wydaje mi sie, ze rozmiar jest idealny do mojego ucha, no chociaz moze zrobie za jakis czas na 10mm, dziurki nie mam idealnej, sa małe blizny, ale przy drugim uchu juz wiem jak postepowac..
![]() ![]() Edytowane przez Gansan Czas edycji: 2011-04-15 o 16:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#737 |
Raczkowanie
|
Za szybko rozciągnęłam ucho (mimo, że starałam się opanować i rozciągać metodą z taśmą klejącą, by codziennie dochodziła niewielka różnica) i z 9 wróciłam do 7. I wszystko zaczęło mi się babrać. Na początku od taśmy, bo w rogach zaczął się zbierać brud. Pozbyłam się tego, założyłam tunele 5mm. Mam jakby ranki, schodzącą skórę na około dziurek. Stosuję tribiotyc. Już nie wiem o co chodzi..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#738 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#739 |
Raczkowanie
|
Zwykła..
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#740 |
Zakorzenienie
|
i dziwisz się ,że ucho się syfi???
wyciągnij -a potem bierz się za rozsądne rozciąganie
![]() |
#741 |
Przyczajenie
|
heh z ta tasma to tak interesujacy pomysl jak z wlozeniem otwartej rany do kaluzy na ulicy^^ucho sie podkleja i owszem lecz lepcem aptecznym i to zazwyczaj kiedy chce sie zmniejszyc otwor na tunel
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#742 |
Raczkowanie
|
Ściągnęłam to już z 3 tygodnie temu.. Pytanie było co teraz może być nie tak. Czy w zmniejszeniu rozmiaru (Chodzi mi o 5/6mm, które miałam rok/dwa lata i uszy nie robiły słoneczka. A po zmniejszeniu rozmiaru do "pierwotnego" mam wrażenie, że jest gorzej niż było) oraz założeniu zwykłych tuneli jest coś nie tak, czy tylko zwyczajnie długo dochodzi do siebie i sie goi.
Nie chodziło mi o przysłowiowe "płakanie nad rozlanym mlekiem", korzenie się za błędy i wyszukiwanie wysublimowanych porównań do tego co już się STAŁO, a raczej pomóc w tym co można zrobić teraz/jak uchronić się od kolejnych błędów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#743 |
Przyczajenie
|
No dobra dobra rzeczywiscie powyzsze bylo niepotrzebne ^^ gomen. Ja proponuje nawilzanie duzo nawilzania, mysle ze najlepszy do tego typu rzeczy jest phantenol spray ok 18 zl przynajmniej u mnie, stosowac go ile sie da w sumie kazdy porzadny srodek sie przyda, jesli jednak to nie bedzie dawac efektow (ja oczywiscie na sobie, nie chce zle radzic) sprobowala bym rociagnac je jescze raz nie ustajac z nawilzaniem i odzywianiem, po czym pozostawic ponownie do zmniejszenia tym razem delikatnie podklejajac lepcem ^^ (oczywiscie nawilzanie nawilzanie i nawilzanie)
Edytowane przez lp_kaka Czas edycji: 2011-04-19 o 12:50 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#744 |
Raczkowanie
|
Mnie zejscie z rozmiaru, masowania i nawilzanie nic nie dalo i tak blizny zostaly, a jesli schodzisz z rozmiaru to sloneczko wydaje sie wieksze, bo sie dziurka kurczy.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#745 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Z nawilżaczy spróbuje olej kokosowy- na twarzy i włosach się sprawdza. I mam jeszcze bepanthen, zakładam, że w obu (phantlenolu) tych środkach głównym składnikiem ma być phantenol. Zastanawia mnie tylko to czy powinnam całkowicie usunąć tunele chwilowo? Bo jak tak, to już nie chce mi się 3ci raz rozciągać ucha od zera(na pół roku kiedyś zrezygnowałam z tuneli. Wszystko się pięknie zeszło- przynajmniej wtedy. Teraz nie wiem co to będzie) Dziękuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#746 |
Przyczajenie
|
jak zacząć rozciąganie? chcę do max 5 mm
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#747 |
Raczkowanie
|
Robisz zwykly kolczyk, po odpowiednim wymierzeniu w ktorym miejscu chcesz miec tunel, na srodku platka mniej wiecej, wielkosc tunele powinna byc dopasowania do wielkosci platka, tak wedlug mnie zeby bylo ladnie.. po zagojeniu sie dziurki po kolczyku, jakies 2 tygodnie, kupujesz np. na allegro rozpychacze albo pojedynczo od 1,6mm do 5mm lub spirale 5mm, i powoli z olejkiem rozciagasz dziurke, 1mm na tydzien lub wiecej , ale nie spiesz sie bo beda robic sie blizny, lepije wolno i cierpliwie.. mysle ze 5mm bedzie za malo, jak juz to 6mm, tunel zaczyna wygladac jak tunel dopiero od 8mm.. Powodzenia!
![]() |
#748 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w tydzień to się ledwo naskórek regeneruje anie rozciągana tkanka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#749 |
Przyczajenie
|
Mnie na przykład bardzo się podobają tunele, ale te małe. Duże to moim zdaniem przesada ( mówię o 1 cm + ). Chciałabym tak do 3 mm. I tu mam pytanie : najlepiej iść do studia piercingu czy samemu? Jak wy robiliście?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#750 |
Rozeznanie
|
A ja śmigam z 10mm w uszkach ^^
Moim celem jest 14 mm, więc jeszcze trochę ![]() Moja znajoma już ma w jednym uchu plug 14mm... ale to jak ona rozpychała dziurki, przyprawiało mnie o mdłości... Nie przemywała niczym prócz wody z mydłem i... śliny. Tak właśnie, jej zdaniem ślina jest najlepszym możliwym środkiem odkażającym ^^ Raz zdjęła przy mnie rozpychacz - właśnie 14mm... Dziura wygląda okropnie, cała popękana, czerwona... Ale cóż, jej wola. Na moje: 'dziewczyno, to Ci może nie zejść' machnęła ręką i stwierdziła, ze trudno, przecież bez plugów nigdzie latać nie będzie... ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:44.