| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2007-11-11, 15:32 | #721 | 
| Przyczajenie | 

Dot.: Jak pomalować ściany???

czarny ;p np. czarne kwiatki albo czaszki ;p

__________________  If you wanna be with me  Baby there's a price to pay  I'm a genie in a bottle  You gotta rub me the right way  If you wanna be with me  I can make your wish come true  You gotta make a big impression  I gotta like what you do. | 
|     |   | 
|  2007-11-11, 19:51 | #722 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2007-01 Lokalizacja: z nad Bałtyku:-) 
				 | 

Dot.: Jaki kolor ścian ? ;) - pomoc w doborze

Pewnie, że maluj tą plażą, też pasuje. Będzie jasno i ładnie   
				__________________ Pozdrawiam  )) | 
|     |   | 
|  2007-11-12, 08:23 | #723 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2007-09 
				 | 

Dzięki kraajanka, przesunęło mi się malowanie przedpokoju więc jeszcze to przemyślę, ale dzięki. Za to 'jesienne wrzosowisko' ze Śnieżki wyszło w sypialni rewelacyjnie   | 
|     |   | 
|  2007-11-22, 22:13 | #724 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2006-01 
				 | 

Prosze o pomoc. Za niedługo przeniose sie do pokoju w którym jest przecudowny ogromny ciemno zielony piec kaflowy. Taki starodawny. I własnie nie wiem jaki kolor do niego dobrac. Poprzednio na scianach był zółty - cytrynowy, ale ja nie chce miec żółtego. Nie mam pomysłu wiec prosze o rade. Meble bedą niestety ciemne.

| 
|     |   | 
|  2007-11-22, 22:35 | #725 | 
				 | 

Zieleń pięknie komponuje się z czerwienią. Co prawda to kuchnia, ale widać jak pięknie ze sobą się komponują te kolory. Z zielenią pięknie wygląda też pomarańcz i jasny błękit. 
|     |   | 
|  2007-12-04, 09:12 | #726 | 
				 | 

Kraajanko pomożesz znowu?  A może jeszcze ktoś? Jak już wcześniej pisałam, sypialnię pomalowałam na kolor jesienne wrzosowisko, wyszedł fiolet z dużą domieszką niebieskiego. Meble są w kolorze olchy, łóżko całe tapicerowane w kolorze ciemneo chabru. Jakie do tego dodatki, tzn dywanik, rolety, pościel, poduszki? Czy bawic się dalej w ten chaber czy raczej cos jasnego? | 
|     |   | 
|  2007-12-31, 16:42 | #727 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2006-01 
				 |  Dot.: Jaki kolor ścian ? ;) - pomoc w doborze 

poradźcie prosze jaki kolor ścian pasuje do reprodukcji obrazu Victorii Frances http://picture.yatego.com/images/45e...8d9.0/e506.JPG , mebli w kolorze 'olcha miodowa', suszonych kwiatów, glinianych doniczek i ogólnie eko-wystroju. z góry dzięki   | 
|     |   | 
|  2008-01-03, 18:23 | #728 | |
				 | 

Cytat: 

__________________ Pozdrawiam  )) | |
|     |   | 
|  2008-01-03, 18:51 | #729 | 
				 | 

Nightmare przy eko wystroju powinnaś pójść w kolory natury. Może beż z lekkim odcieniem szarości i do tego czerwone dodatki.

|     |   | 
|  2008-01-04, 12:20 | #730 | 
				 | 

Dzięki krajanko  Ja też myślałam o bieli   Wklejam jeszcze zdjęcia swojej sypialni, może nasuną się Tobie albo innym forumkom jakies wskazówki. Pościel jak widać juz mam i chyba jest ok prawda? Dokupię beżowy dywanik. Firanki na zdjęciu to oczywiście na razie prowizorka, będą dłuższe, białe. No i najlepsze byłyby białe rolety, ale pewnie szybko się zabrudzą, może jakiś kolor - tylko jaki? Aha i co na ścianę nad łóżkiem, tzn w jakiej kolorystyce?       | 
|     |   | 
|  2008-01-04, 20:48 | #731 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2007-07 Lokalizacja: Siemiatycze/Warszawa 
				 | 

Planujemy zmianę koloru w salonie obecnie jest zielony już chyba z 6 lat.  Jak możecie się domyślić mamy już go serdecznie dość  Salon podzielony jest na dwie części jedna to wypoczynkowa w której przesiadujemy większość czasu a druga to jadalnia ale taka od gości. (wstawi dziś tylko jedna fotke, jadalni bo aparat mi się rozładował i nie mogę zgrać reszty  jutro wstawię pozostałe) Meble zostaną te same z przyczyn finansowych  No więc proszę was bardzo o pomoc w doborze koloru ścian, może jakichś wzorów. I jak możecie to wzoru firanek i zasłon chociaż nie wiem czy zasłony to dobry pomysł? No ale mam nadzieje że mi pomożecie    | 
|     |   | 
|  2008-01-04, 22:15 | #732 | 
				 | 

Aniu, rozbielony beż będzie ładnie wyglądał. Parę przykładów, które może zainspirują Cię kolorystycznie i trochę dodatków.Może zdecydujesz się na inny kolor   
|     |   | 
|  2008-01-04, 22:54 | #733 | 
				 | 

i jeszcze  Amoże będziesz chciała dodać trochę zgaszonej limonkowej zieleni. 
|     |   | 
|  2008-01-05, 10:10 | #734 | 
				 | 

Dzięki krajanko  mam nadzieję, że juz sobie jakoś poradzę, ale pewnie niedługo tu wrócę z pytaniami w sprawie salonu   Ewelina trochę małe to zdjęcie wstawiłaś, ale ta zieleń, hmm, wierzę że masz dość, moja sypialnia miała podobny kolor jak się wprowadziłam, wytrzymałam w nim tylko kilka miesięcy   | 
|     |   | 
|  2008-01-05, 11:25 | #735 | 
				 | 

Ewelinko, chętnie pomożemy, ale musisz dać większe zdjęcia koniecznie. Napisz też jakie kolory lubisz, bo to też jest bardzo ważne. Co do zasłon, to pięknie wyglądają długie lejące się i kładące się na podłodze a do tego zupełnie gładkie firany (bez żadnych wzorów) - wtedy możesz dać wzorzyste zasłony.

|     |   | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2008-01-05, 13:43 | #736 | 
				 | 

Już dodaje leprze tamto jakoś dziwnie mi się zapisało  No więc na pewno nie zielony ja był jeszcze się zgodziła na inny odcień ale mama stanowczo zabrania  Zastanawiamy się nad kremem tylko jaki odcień? I bardzo chciałybyśmy jakieś wzory jak to teraz modne bardzo nam się to podoba tylko gdzie i jaki odcień tej drugiej farby? Widziałam tu na forum chyba taka śliczny wzór drzewa ale nie mogę go jjuż znaleść. *http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...208144122.html *http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...95f8f8b8f.html *http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...63f80a378.html *http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...17beb486d.html *http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...e4f53b563.html *http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...463ad2f8a.html *http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...9d638561e.html *http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...2535cb010.html | 
|     |   | 
|  2008-01-05, 13:54 | #737 | 
				 | 

Są słabej jakości więc mówcie jeśli nic nie zobaczycie  jeszcze parę fotek: *http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...9a848171d.html *http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...e3e4fb7a7.html *http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...396399257.html *http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...f53cdff05.html *http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...c6d34769e.html Z góry dzięki za pomoc   | 
|     |   | 
|  2008-01-05, 23:51 | #738 | 
				 | 

Myślę, że: 1. możesz wybrać odcienie jasnych beżów z palety barw Dulux http://www.dulux.pl/c_oc_neutral_popular.html świeże ecru, pastelowy jaśmin, wszystkie kolory w żywych, ale te 1-sze od dołu, odcienie z gamy świeżych też będą pasowały. 2. zdejmij te obrazy ze ścian - daj coś bardzoiej kolorowego i jasnego, wystarczą już czaene meble. 3. Jedną z tych szaf - tą najniższąnpowinnaś przestawić na ścianę na wprost okna i powiesić na niej "Ostatnią wieczerzę", albo cały ciąg tych mebli przestawić na tę ścianę z "Ostatnią wieczerzą" 4. Zdejmij kinkiet, bo on tam nie jest potrzebny i brzydko wygląda. 5. Wszystkie dywany sio - każdy z innej parafii. 6. Na krzesła uszyj ładne pokrowce. 7. Na stole jakaś ładna serweta. 8. Na okna długie firanki bez wzorów -0 gładkie i piękne lejące zasłony. 9. Może jakieś kapy ma fotele i kanapy - może w czerwieni. 10. Ławę przysuń do kanap razem z fotelem. 11. Z wzorem bym się wstrzymała - styl pomieszczenia trochę wyklucza wzór tego drzewa. Może oś Cię zainspiruje, niektóre zdjęcia tylko pokazują jak można coś zrobić- nie kolory. 
|     |   | 
|  2008-01-06, 00:14 | #739 | 
				 | 

Tutaj masz wzory szablonów: http://www.szabloneria.pl/index.php?d=katalog&k_id=7 a może na jednej ścianie tapeta dekoracyjna? http://www.gamatapet.pl/public/porad...ef60681c3bf832 Na kanapach poduszki. 
|     |   | 
|  2008-01-06, 15:59 | #740 | 
				 | 

Dzięki za pomoc na pewno cos w życie wprowadzimy   Jescze z kolorem się zastanawiamy ten pastelowy jaśmin wydaje nam się za jasny, u moich siostryzcze malowaliśmy magnolią i kolor wyszedł prawie biały. A macie moze ilustracie pokoi z czarnymi, ciemnymi meblami? | 
|     |   | 
|  2008-01-07, 03:24 | #741 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2008-01 
				 | 

Witam jestem nowa wpadam tu czasem i czytam co piszecie inspirując sie do dalszej pracy . dwa pokoje juz umalowaliśmy z moim cyrylem  sypialnia ma dwie ściany lawendowe dwie błękitne  rogi pokoi lekko kremowe przy czym sufit bielusienki kolorki te są pastelowe dla mnie ideał w tym pokoiku,  w środkowym pokoju każda ze scian mamy podzieloną na pół w poziomie od 1/4 ściany od dołu  do połowy ściany w górę  ida tak jakby trójkąty , wyiętrzone góry  w kolorze niebieskim  dalsza część jest w żółci do samego sufitu a pomiędzy tymi kolorkami dosłownie  na ich granicy idealne ich odwzorowanie biała linia szerokości taśmy  malarskiej. uwielbiam ten pokoj. Całe zycie siedziałam w pokojach gdzie prócz jednego koloru nic się nie działo na ścianach mój cyryl za to miał cały czas w domu białe ściany a teraz szalejemy.  zostały nam jeszcze dwa pokoje salon gdzie chce połaczyć karmazynowy przypływ z jasniutkim beżem i stworzyć klimaty kolorystyczne indie- afryka  i  jadalnia gdzie meble będa  czereśniowe wpadające lekko w czerwien i tu jest problem jadalnia jest mała każda ze ścian ma jakąś dziurę:P na jednej jest okno duże  balkonowe, na drugiej normalne oknon a trzeciej drzwi  na czwartej przejście do salonu prawie 2,5 metrowe z 4 jej szerokości jak ja mam to dziwadło umalować  wydaje mi się że w jakies pastele pokój jest bardzo jasny  ale meble będą ciemne.co do salonu to myśle o umalowaniu go w pasy -beż góra - srodek czerwien - dół też beż - tylko żeby te pasy przechodząc ze ściany na ścianę szły  w poprzek raz do góry raz do dołu na róznych wysokościach tak na zmianę tworząc jakby schodki  .co znawczynie o tym myśla? jadalnia co do kolorów i ich ustawienia to otwarty projekt salon nie, te kolory będa ale może jeszcze nie koniecznie jako pasy ale tez nie jako całe ściany . Czas jeszcze mam do kwietnia wtedy zaczynamy malowanie ale nie chcę nad tym myślec w castoramie wybierając farbę .Rozpisałam sie mam nadzieje że nie nudze  i że znowu mnie natchniecie zdjęc niestety tych pokoi  nie posiadam  może kiedyś to nadrobie . pozdrawiam CYKORYJKA | 
|     |   | 
|  2008-01-07, 08:03 | #742 | 
				 | 

A mogłabyś wstawić zdjęcia tych wykończonych pokoi bo trudno sobie to wyobrazić    | 
|     |   | 
|  2008-01-07, 09:33 | #743 | 
				 | 

Ewelinka,  ja ma mmagnolię na ścianach i wyszła fajna taki ciepły beż. Może coś Cię zainspiruje.

|     |   | 
|  2008-01-07, 09:38 | #744 | 
				 | 

Więc po rozmowie z mamą dowiedziałam się ze chyba pod koniec roku lub wcześniej zmienimy kanapy, mi się podobają szare np, jak te na ilustracji przez was podanej mama natomiast wolała by kremowe i skórzane. Więc kolor ścian dobrze by było gdyby pasował później do nich.Podobnie meble też penie będziemy zmieniać ale może w następnym roku (regał moglibyśmy i teraz ale stół z krzesłami strasznie drogo wychodzi ). No więc wszystko się komplikuje. Wyjaśnienia do zdjęć  pewnie i tak zdecydujemy się na kram taki lekki i do tego chciałybyśmy mocniejszy na jakiś wzorek, chyba pomiędzy kanapy w róg jakiś żeby przechodził na dwie ściany? No i myślimy o listewce tylko czy robić ja przy samym suficie czy trochę niżej i czy białą czy kolorem? | 
|     |   | 
|  2008-01-07, 10:18 | #745 | 
				 |  Dot.: Jaki kolor ścian ? ;) - pomoc w doborze  Witam postaram sie coś pstryknąc i wcisnąć tu w najbliższym czasie .Wiem że ciężko to sobie wyobrazić  i tą dziurawą  jadalnie;p bez ani jednaj pełnej ściany  i te kolory  .Dziękuje za odzew .Pozdrawiam    | 
|     |   | 
|  2008-01-07, 14:36 | #746 | 
				 | 

To super  Kraajanko nie zauważyłam twojego posta lub pisaliśmy w tym samym czasie  Znalazłam zdjęcie tego pokoju w załączniku bardzo podoba mi się ten kolor cegły co myślicie o pomalowaniu tak jednej ściny czy będzie to głupio wyglądać chodzi mi konkretnie o tą z czarnym obrazem i np na niej wzór w kolorze magnoli i resztę pokoju też w tym kolorze. | 
|     |   | 
|  2008-01-07, 17:26 | #747 | 
				 | 

Kolor bardzo fajny, a może po przestawieniu mebli na ścianę na wprost okna pomalujecie dwie ściany na taki pomarańcz, a resztę na taki zszarzały beż - będzie pasować do kanap w kolorze szarym i krzeseł. Kolory z duluxa http://www.dulux.pl/c_oc_index.html 
|     |   | 
|  2008-01-13, 15:28 | #748 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2006-09 
				 | 

Jaki kolor ścian do brązowych mebli??

Witam! Chcaiałabym odnowic pokoik a nie mam za wiele pieniążków. Dlatego chce pomalowac tylko ściany i dokupic inne łóżko. Meble, karnisz oraz zasłony mam ciemno brązowe, w związku z czym pytanie jaki kolor ścian pasowalby do takiego koloru mebelków?  Zaznacze ze chcialabym zeby to byly kolory ciemne. Myslalam o czerwono kremowych scianach ale brazowe meble chyba by nie pasowaly  . A np jakbym pomalowala 2 sciany na czekoladowo a 2 na kremowo albo żółto to brazowe mebelki  by mi pasowaly? | 
|     |   | 
|  2008-01-15, 10:11 | #749 | 
				 | 

Witam mam problem w doborze koloru ścian w moim pokoju. Nie jest duży bo ma 12M2, meble są w kolorze jabłoni. Nad łozkiem a mam rogowa kanapę chcę ciemniejszy kolor. Kanapa jest w kolorze bezu

| 
|     |   | 
|  2008-01-16, 11:44 | #750 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2007-07 Lokalizacja: południe 
				 | 

witam. prosze o porade, przygotowujemy pokój dla naszego maleństwa, które niebawem się narodzi. Pokój ma ok 8 mk, więc jest malutki, ma jedo okno na północ, wiec tez nie jest za jasny, meble i podłoge zamierzamy kupic w kolorze olchy. Jak myślicie jakie ściany byłyby tu najlepsze? (zieleń, błękit i pomarańcz - odpadaja) | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:36.