Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz.2 - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Pokaż wyniki sondy: --
- 0 0%
- 0 0%
Głosujący: 0. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-11-17, 16:54   #721
jansee
Przyczajenie

Question Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz.2

Wiem, że moja widmomość jest wiadomością 10000000 na ten temat, ale prosiłabym o odpisanie w miarę możliwości, proszę...

Ostatnio kiedy to był mój 6 dzien cyklu(dzień wcześniej skonczyl mi się okres) współżyłam z moim chlopakiem, ale oczywiście z prezerwatywą. Potem sprawdzalismy i wszystko z nimi było ok,ale ja oczywiście wmawiam sobie, że kiedy leżeliśmy i on był po wytrysku to np. jak już zdjął tę prezerwatywę to np. wytarł sie członkiem o pościel i wiecie...ja gdzieś jakimś sposobem tego ... (juz nie pisze, bo powiecie,że jestem nienormalna,ale ja juz jest dziwaczna coż...)
dotknełam.
A 6 dzień cyklu to jest chyba dniem niepłodnym i dopiero teraz z moich obserwacji zauważam u siebie w (13 dniu cyklu sluz plodny).
Jest jakaś możliwośść??
aha jeszcze dodam ,że zazwyczaj mam cykle regularne 28-30 raz w tym roku zdarzył mi się cykl 27 dniowy.
Zdaję sobie sprawę ,że połowie osob podniosłam ciśnienie, bo myśla jaka jestem dziwaczna,ale moja psychika nie daje mi spokoju...
jansee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-17, 18:23   #722
jaga_2001
Zakorzenienie

Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz.2

Cytat:
Napisane przez jansee Pokaż wiadomość
Wiem, że moja widmomość jest wiadomością 10000000 na ten temat, ale prosiłabym o odpisanie w miarę możliwości, proszę...

Ostatnio kiedy to był mój 6 dzien cyklu(dzień wcześniej skonczyl mi się okres) współżyłam z moim chlopakiem, ale oczywiście z prezerwatywą. Potem sprawdzalismy i wszystko z nimi było ok,ale ja oczywiście wmawiam sobie, że kiedy leżeliśmy i on był po wytrysku to np. jak już zdjął tę prezerwatywę to np. wytarł sie członkiem o pościel i wiecie...ja gdzieś jakimś sposobem tego ... (juz nie pisze, bo powiecie,że jestem nienormalna,ale ja juz jest dziwaczna coż...)
dotknełam.
A 6 dzień cyklu to jest chyba dniem niepłodnym i dopiero teraz z moich obserwacji zauważam u siebie w (13 dniu cyklu sluz plodny).
Jest jakaś możliwośść??
aha jeszcze dodam ,że zazwyczaj mam cykle regularne 28-30 raz w tym roku zdarzył mi się cykl 27 dniowy.
Zdaję sobie sprawę ,że połowie osob podniosłam ciśnienie, bo myśla jaka jestem dziwaczna,ale moja psychika nie daje mi spokoju...
dwa slowa: "nie panikuj"

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-17, 18:36   #723
male
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jansee Pokaż wiadomość

dotknełam.
Jest jakaś możliwośść??
Jansee, myślę, że zaraz zleci się tu pewnie pełno dziewczyn i cię zjadą, za to co napisałaś. A ja napiszę Tobie, żebyś się nie przejmowała, myślę, że wiele kobiet miało lub ma często takie obawy, mimo, że mogą się one wydawać czasem wręcz śmieszne. To nic złego, że się przejmujesz. Grunt, że się zabezpieczasz, a schizka czasem po prostu i tak jest.
Stary 2006-11-17, 19:27   #724
malutka 166
Rozeznanie

Dot.: Śluz

idź do lekarza jak swędiz, bo to mogą być bakterie, grzyby lub inne paskudztwo!!! jak kiedyś miałam zapalenie, to tak się ze mnie "lało" że ciągle musiałam zmieniać wkłądki bo ledwo założyłąm już była cała mokra i aż ciężka..a swędziało że szok..kiedyś pomyślałam że ulży trochę jak tam poszoruję gąbką, ale to nic nie dało, swędział nadal, mało się nie wsciekłam, tarłam tarłam i nic..okropne to było..ale wtedy jeszcze nie wiedziałam jak się dostać do gina, bo był dość daleko od mojej miejscowości..jakoś przeszło po jakimś czasie, ale ile się nacierpiałam to moje..idź do gina jak najszybciej bo właśnie przy zapaleniu własnie tej wydzieliny jest dużo..choć wtedy nie miał zapachu brzydkiego, nie był jakiś mętny, czy jakiś serkowaty ale był taki jak kurze białko ale tak dużo go było i mnie swędziała cała "okolica"..pędź do gina i trzymam kciuki
malutka 166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-17, 19:40   #725
Sliwka17
Przyczajenie

Czy mogę być w ciąży? POMOCY!!!

Witam...mam pytanie. Kilka dni temu współżyłam z chłopakiem i wszystko byłoby ok, gdyby nie fakt, że godzinę później "bawiliśmy" się znów ale bez inicjacji seksualnej... Przypadkiem wszedł we mnie na dosłownie sekundę. Byłam dzień po miesiączce a stosunek odbyliśmy z prezerwatywą ze środkiem plemnikobójczym. Ostatnio trochę źle się czuje stąd chciałabym usłyszeć opinię o prawdopodobieństwie zajścia w ciąże w moim przypadku. Tylko nie piszcie mi, że jestem nieodpowiedzialna, bo do tego akurat doszłam sama...
Z góry dziękuję.
Sliwka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-17, 19:52   #726
paula78
Zakorzenienie

Dot.: Czy mogę być w ciąży? POMOCY!!!

sex byl w gumce ? jelsi tak to prawdopodobienstwo jest nikłe.
wejscie przypadkiem-troche to mnie rozbawilo bez gumki ?nie panikowalabym.

zle sie czujesz tzn. co? nakrecasz sie i stąd to zle samopoczucie czy faktycznie cos ci jest ?
ktory to twoj dzien cyklu?
masz regularne okresy?

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-17, 20:06   #727
atka83
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Sliwka17 Pokaż wiadomość
Witam...mam pytanie. Kilka dni temu współżyłam z chłopakiem i wszystko byłoby ok, gdyby nie fakt, że godzinę później "bawiliśmy" się znów ale bez inicjacji seksualnej... Przypadkiem wszedł we mnie na dosłownie sekundę. Byłam dzień po miesiączce a stosunek odbyliśmy z prezerwatywą ze środkiem plemnikobójczym. Ostatnio trochę źle się czuje stąd chciałabym usłyszeć opinię o prawdopodobieństwie zajścia w ciąże w moim przypadku. Tylko nie piszcie mi, że jestem nieodpowiedzialna, bo do tego akurat doszłam sama...
Z góry dziękuję.
Wszedł w ciebie przypadkiem.Śmiesznie to zabrzmiało Skoro kochaliście się z gumką,to jest małe prawdopodobieństwo,że jesteś w ciąży

Yh,jaka ta dzisiejsza młodzież jest.....................
atka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-17, 20:13   #728
tutusia
Rozeznanie

Nie sądzę aby ktokolwiek ją zjechał.. W swoim poście wykazała się wiedzą na temat współżycia i antykoncepcji i nie jest to kolejny temat typu włożył, złożyl i przełożyl, czy mogę być w ciąży. A schizy sie czasem zdarzają każdemu.
I jeszcze jedno. Na pewno nie jestes w ciąży
tutusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-17, 20:41   #729
jansee
Przyczajenie

Dzieki wielkie dziewczyny za odpowiedzi, ja niby teoretycznie wiem, że takiej możliwości nie ma, ale mam juz taki charakter ,że wszystkim się chyba za bardzo przejmuję i "dzięki" temu nie czerpę w pełni przyjemności z sexu, bo następna myślą po nim jest wyliczanie możliwości..yhhh
jeszcze raz dzięki za odpowiedzi
jansee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-17, 22:09   #730
chmurka.pl
Raczkowanie

Nigdy nie byłam u ginekologa ( a ja smaruje sie CLOTRIMAZOLEM, bo kiedys miałam podobnie i mi lekarka zwykła powiedziała że mam to od cewki moczowej bo mnie tez piekło przy sikaniu. I przechodzi mi po tym. A nie chce isc do ginekologa bo mama bedzie miala głupie aluzje ;/
chmurka.pl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-17, 22:34   #731
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sliwka17 Pokaż wiadomość
godzinę później "bawiliśmy" się znów ale bez inicjacji seksualnej...
dziewczyno ty chyba nie rozumiesz słów, których używasz....

Cytat:
Napisane przez Sliwka17
Przypadkiem wszedł we mnie na dosłownie sekundę.
cóż, przypadki chodzą po ludziach

Od dosłownie sekundy też można zajść w ciążę, więc na wszelki wypadek zrób test. I nie ma co panikować, bo to niczego nie zmieni, a jeszcze doprowadzi do jakichś dziwnych objawów.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-11-17, 22:40   #732
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Nie logiczna jest Twoja wypowiedź, mówisz że nie było inicjacji seksualnej ale jednak "przypadkowo wszedł" w Ciebie.Jedno zaprzecza drugiemu, albo źle się wyraziłaś.Dla zaspokojenia swojej ciekawości zrób sobie test, bo nawet w takiej sytuacji zajscie w ciąże jest możliwe.
Stary 2006-11-17, 22:45   #733
libra22
Zakorzenienie

GG do libra22

A która z nas się nie wstydziła ja do dzisiaj nie przepadam chodzić do ginekologa ale uwierz, naprawdę lepiej dmuchać na zimne mnie też swędziało...myślałam, że sama się "wyleczę" maści, płukanki.W końcu poszłam i nie było tak źle a wizyta jak się okazało była konieczna Pogadaj z mamą, powody tych dolegliwości moga byc przeróżne...na pewno zrozumie a jak nie to zarejestruj się sama i po prostu idź
Stary 2006-11-17, 23:02   #734
monika838
Raczkowanie

Ja kiedyś też się bardzo wstydziłam wizyty u ginekologa, ale w końcu musiał być ten pierwszy raz.

Wybierz się na pierwszą wizytę do kobiety.
monika838 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-17, 23:13   #735
mylady21
Wtajemniczenie

Inicjacja= utrata dziewictwa.
Chodziło Ci o penetrację zapewne...
Stary 2006-11-18, 00:30   #736
Marika0612
Przyczajenie

Mam podobny problem, ponieważ, w styczniu urodziłam 3 syna, dziś już ma 10 miesiecy i nadal go karmie piersią, 13 listopada kochałam się z mężem i pękła nam prezerwatywa. Okres mam tak co 2-3 miesiące, jeszcze nie regularny od porodu. Czy jest w takim przypadku możliwość zajścia w ciążę. Błagam pomóżcie mi. Bardzo proszę o szybką odpowiedz.
Marika0612 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-18, 14:46   #737
Sliwka17
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
sex byl w gumce ? jelsi tak to prawdopodobienstwo jest nikłe.
wejscie przypadkiem-troche to mnie rozbawilo bez gumki ?nie panikowalabym.

zle sie czujesz tzn. co? nakrecasz sie i stąd to zle samopoczucie czy faktycznie cos ci jest ?
ktory to twoj dzien cyklu?
masz regularne okresy?
Sex był w gumce, ale później wypadek zdażył się "bez". Miesiączkę mam regularną. To był ok 6, 7 dzień cyklu. Mozliwe ze sie nakrecam...nie zaprzecze bo to nie sa typowe nudnosci (nie chce mi się wymiotować, tylko czuję coś takiego dziwnego w brzuchu-nie potrafię określić czy to może być żołądek czy coś innego)
Sliwka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-18, 22:12   #738
Ewciaak
Raczkowanie

Wink Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz.2

Cytat:
Napisane przez Marika0612 Pokaż wiadomość
Mam podobny problem, ponieważ, w styczniu urodziłam 3 syna, dziś już ma 10 miesiecy i nadal go karmie piersią, 13 listopada kochałam się z mężem i pękła nam prezerwatywa. Okres mam tak co 2-3 miesiące, jeszcze nie regularny od porodu. Czy jest w takim przypadku możliwość zajścia w ciążę. Błagam pomóżcie mi. Bardzo proszę o szybką odpowiedz.
Mozliwosc zajscia w ciaze istnieje, zrob test!!!!!!!! tak po 19 listopada powinien wyjsc prawidlowy wynik

glowa do gory ja tez w srtesie
Ewciaak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-18, 22:42   #739
chmurka.pl
Raczkowanie

Pewnie wkońcu będę musiała iść...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-11-18, 23:18   #740
Ewciaak
Raczkowanie

Wink Dot.: Śluz

Cytat:
Napisane przez chmurka.pl Pokaż wiadomość
Pewnie wkońcu będę musiała iść...

IDZ IDZ......... ja tez sie czulam glupio przed pierwsza wizyta myslalam isc czy nie isc zawsze sie balam,wstydzilam, ale bylo OK jak wyszlam to poczulam ulge,lekarz fajny, mama nic nie wiedziala o wizycie i nie bylo aluzji w domu
Stary 2006-11-19, 16:12   #741
chmurka.pl
Raczkowanie

Stary 2006-11-21, 21:06   #742
ajula
Raczkowanie

Cytat:
No i jak tu nie wierzyć w pechową 13 . I co, zrobiłaś test
ajula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-22, 12:16   #743
Marika0612
Przyczajenie

Tak, zrobiłam test po 7 dniach i wyszedł mi negatywny, ale i tak mam obawy, miesiączki nadal nie mam, ale nie to mnie martwi bo ja tak mam co 2-3 miesiące strasznie się boje bo mam już 3 synów i to mi wystarczy. Powtórze jeszcze test za tydzien dla pewności, i modle się żeby nic w nim nie było. Od tamtego zdażenia straciłam ochote na sex, nie moge spać po nocach mysle tylko o tym.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-11-22, 12:23   #744
Ewciaak
Raczkowanie

Wink Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz.2

Cytat:
Tak, zrobiłam test po 7 dniach i wyszedł mi negatywny, ale i tak mam obawy, miesiączki nadal nie mam, ale nie to mnie martwi bo ja tak mam co 2-3 miesiące strasznie się boje bo mam już 3 synów i to mi wystarczy. Powtórze jeszcze test za tydzien dla pewności, i modle się żeby nic w nim nie było. Od tamtego zdażenia straciłam ochote na sex, nie moge spać po nocach mysle tylko o tym.
Moze czas na corke????zartuje......Oj jak fajnie ze wynik negatywny jestem z toba powtorz test i daj znac Bedzie OK
Ja dalej w strachu..............
Stary 2006-11-22, 12:32   #745
ajula
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ewciaak Pokaż wiadomość
Moze czas na corke????zartuje......Oj jak fajnie ze wynik negatywny jestem z toba powtorz test i daj znac Bedzie OK
Ja dalej w strachu..............
Hehe, jestem ciekawa Marika, czy ci się spodobał żart . A test sobie zrób za dwa dni i wybierz jakiś czuły, ale ja myślę, że już by coś pokazało przy tym pierwszym, pozdrówka.
Stary 2006-11-22, 12:35   #746
Marika0612
Przyczajenie

Dzięki. Mam nadzieję, że gdy powtórze test, to wynik będzie taki sam. A za córke, już dziękuje, już nic nie chce, wystarczy to co mam. A Ewciaak, życze aby twój wynik był negatywny, wiem co przeżywasz, to jest coś okropnego, ale myśle, że za niedługo wszystko nam się wyjasni.
Stary 2006-11-22, 12:42   #747
Marika0612
Przyczajenie

Tak szczerze mówiąc, to troche mnie uspokoiłyście, jakoś mi się lepiej zrobiło, naprawde, bardzo wam dziękuje, bardzo sie cieszę, że znalazłam to forum.
Stary 2006-11-22, 12:44   #748
ajula
Raczkowanie

Cytat:
Dzięki. Mam nadzieję, że gdy powtórze test, to wynik będzie taki sam. A za córke, już dziękuje, już nic nie chce, wystarczy to co mam. A Ewciaak, życze aby twój wynik był negatywny, wiem co przeżywasz, to jest coś okropnego, ale myśle, że za niedługo wszystko nam się wyjasni.
Właśnie, córki to niech ci synowie przyprowadzą, "odchowane" . Oczywiście za lat, no nie wiem -dwadzieścia . Trzymajcie się, prawie każda z nas to przeżyła, buźka.
Stary 2006-11-24, 08:44   #749
Marika0612
Przyczajenie

Muszę wam powiedzieć, że ja już po strachu jestem, wczoraj dostałam miesiączke i jestem super szczęsliwa. Idę do lekarza po zastrzyk, i już nie będe musiała się martwic, o ciąże. Ewciak, trzymam kciuki za ciebie, daj znać, jak coś będziesz wiedziec.
Stary 2006-11-24, 15:07   #750
Ewciaak
Raczkowanie

Smile Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz.2

Cytat:
Muszę wam powiedzieć, że ja już po strachu jestem, wczoraj dostałam miesiączke i jestem super szczęsliwa. Idę do lekarza po zastrzyk, i już nie będe musiała się martwic, o ciąże. Ewciak, trzymam kciuki za ciebie, daj znać, jak coś będziesz wiedziec.
SUUPERR.....ciesze sie bardzo
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości