|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzamy sie ZDROWO i SKUTECZNIE! (bez diety "cud")
Dzien dobry wszystkim
![]() ![]() ![]() Pancia - Witamy ![]() ![]() Italianko - widze, ze od rana ty tu juz szalejesz wiec ja siedze cicho. Pyziutek - ciesze sie, ze mozesz odstawic tabletki ![]() A JA OD DZISIAJ ZACZYNAM REGULARNIE CWICZYC ![]() Nie wiem czy ktos z was mial gazetke vity <nie wiem z jakiego miesiaca.. ale chyba z marca ![]() ![]()
#722 |
Zadomowienie
|
Kurcze italiaanko nie dam rady dzisiaj jeść normalnie, jeszcze czuje tort weselny :/ Od jutra zaczne jeść normalnie. Wiem, że głodówka nie jest dobra no ale... Od jutra już będe wzorowa
![]() ![]()
#723 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() To zależy od Ciebie. W tygodniu szkoła, prawda? Ale jeśli nie jest to przeszkodą to najlepiej jak najwcześniej ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#724 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A siebie postanowiłam przestać ważyć. Zobaczymy ile czasu wytrzymam ![]() ![]() ![]() Mam pytanko czy jak ćwicze o 6 i jem śniadanie dopiero gdzieś o 7 to źle? powinnam zjeść śniadanie przed ćwiczeniami?
![]() |
#725 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do wazenia potraw to ja polecam ![]()
![]() |
#726 |
Zakorzenienie
|
Italianko - dzisiaj moge szalec tylko z rana <czyt. TERAZ> bo potem musze kontynuowac romans z prawem!
![]()
#727 |
Zadomowienie
|
NolQa wiem, ale mi jest po prostu teraz niedobrze
![]() ![]() ![]()
#728 |
Zakorzenienie
|
Shiryuna - jestem teraz w Technikum ekonomicznym
![]() ![]() ![]()
#729 |
Wtajemniczenie
|
Właśnie obliczałam jak u mnie wyglądałaby dieta zbilansowana i się pochwalę co mi wyszło
![]() 1710 kcal LBM = 52,76 ~ 53kg Białko: (obliczne na trening siłowy) 2,2 x 53 = 116,6g Węglowodany: (obliczane dla siłowyx3 w tyg. + aeroby) 2,75 x 53 = 145,75 B: 116,6 x 4 = 466,4 kcal W: 145,75 x 4 = 583 kcal 466,4 + 583 = 1049,4 kcal 1710 - 1049,4 = 660,6 kcal Tłuszcze: 660,6 : 9 = 73,4g Udział procentowy (przybliżony): Białko: 34,7% Węglowodany: 43,4% Tłuszcze: 21,8% Jeszcze tylko wyliczyć ile g B T W na kg. masy ciała Ciekawe, czy dobrze policzone... zawsze się rozkładam na tych przelicznikach ![]() ![]() edit: Moja matemayka... źle było ![]()
![]() |
#730 |
Zadomowienie
|
NolQa zazadroszcze Ci troszeczke tego, że mieszkasz we Włoszech to słoneczko, ci faceci
![]() ![]()
#731 |
Rozeznanie
|
Pyziutekbaaardzo się cieszę, ze możzesz odstawić tabletki
![]() ![]() Ja staram się nie poddawać smutkowi... czasami tylko jak już mam tak mega źleeee to wybucham płaczem, zjadam marchewek kilka ![]() Wczoraj rozmawiałam z moim TŻ dodał mi tyle sił, że aż trudno to opisać. Zaraz zabieram się za ćwiczenia ![]() ![]() ![]()
Jestem jaka jestem.... 18.10.2010 - 82.7 kg ![]() 23.10.2010 - 81.2 ![]() 6.11.2010 - ![]() Waga wymarzona : 60-65 kg ![]() Tabela naszych wymiarów z 18.10.2010. https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1287584942 |
![]() ![]() |
![]() |
#732 |
Zakorzenienie
|
Shiryuna - a ja chyba mimo wszystko chcialabym wrocic do Polski..
![]() Sieweczka - i tak trzymac, nie wolno sie poddawac ![]()
#733 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny zmykam, trzymajcie się i miłej niedzieli życzę
![]() ![]() ps. NoLQa - ja też zazdroszczę po cichu, byłam we Włoszech 2 razy (w Mediolanie niestety nie) i cudownie tam jest, ach... ![]()
![]() |
#735 |
Raczkowanie
|
Hehehe... NoLQa, Sieweczko to inhalator a nie tabletki ale w sumie to ten sam pies
![]() Dziewczyny jeszcze raz puszczam pytanie w "eter". Wiecie moze coś na temat Therm Line II. Nie mam ochoty czytać osobnego wątku na ten temat bo tam praktycznie co drugi post "dzisiaj zaczełam przyjmować therm line". Macie moze jakies doświadczenia z tym suplementem?
quod me nutrit, me destruit kosmetyki i inne różności na wymianę - dokładka 06.11.2007 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=215856 ciuszki na wymianę - duże rozmiarki, ubranka dla malucha, fajne kozaki ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=218287 |
![]() ![]() |
![]() |
#736 |
Zakorzenienie
|
Pyziutek - Ja nigdy nie bralam Therm Line II ale za to od pewnego czasu spozywam APLEFIT i baaardzo polecam wszystkim
![]()
#737 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczynki
![]() ![]() ![]() ![]() Pyziutku, ja bralam therm line II, teraz biore termo speeda (bo ponoc lepsze, a tansze0. Co do efektow: raczej niewielkie, nie ma co liczyc na cuda. Ja cwicze baardzo duzo i mimo tego te tabletki daja raczej niewielkie dodatkowe efekty przy odchudzaniu. W kazdym razie jesli nie cwiczysz, to raczej ich nie bierz, nie dadza nic a po co sie truc i wydawac kase. Masz astme? Jesli tak, to nie wiem czy to nie bedzie niestety jakims przeciwwskazaniem ![]() ![]() Skoro juz pisze to moze cos o sobie ![]() Odchudzam sie od kiedy pamietam. W tamte wakacje udalo mi sie zrzucic dosc duzo, ale oczywiscie przez zime wszytko nadrobilam :/ Gdzien od polowy lutego wzielam sie za odchudzanie znowu, na powaznie. Odchudzanie sie rozkreca coraz bardziejz czasem w moim wypadku ![]() ![]() ![]() A jesli chodzi o aspekt zdrowgo odchudzania, to a) ograniczam kalorie tylko o 250 - moje zapotrzebowanie wynosi 1650, a jem 1400kcal ![]() b) jesm duuuzo bialka zeby chronic miesnie - ok 1,8g/kg cmasy ciala c) jesm ok 5-6posilkow dziennie, ostatnio po 21, bialkowy (pozno chodze spac) d) jem duuuzo warzyw, ponad pol kilo dziennie e) praktycznie caly deficyt kaloryczny wyrabiam cwiczeniami Hmm czasem mam napady obzarstwa to sie przyznam - zazwyczaj podczas PMSow, ktore przezywam bardzo ciezko ![]() To chyba tyle dziewczyny! Bede sie starala pokazywac od czasu do czasu ale nie obiecuje, ze duzo - matura juz za 2tyg a ja dopiero zaczelam powtarzac biologie :/ Trzymam za Was wszystkie kciuki i zycze powodzenia w odchudzaniu i zdrowych tryie zycia! razem damy rade ![]() Buziam mocno ![]()
![]() |
#738 |
Zakorzenienie
|
Mistreeeesss - nie wierze wlasnym oczom
![]() ![]() ![]() Nawet nie wiesz jak sie ciesze, ze jestes z nami ![]() ![]() Oczywiscie z gory masz wybaczone to, ze nie bedziesz wiele pisac z powodu maturki, ale pozniej jak juz osiagniesz twoj bliski cel to mam nadzieje, ze nas nie opuscisz? ![]() Jasne, ze nie ![]() ![]() Kurde mialam sie uczyc a pisze ciagle na wizazu.. eh no nic ![]() ![]() ![]() ![]() No i od dzisiaj ostro ruszam z cwiczeniami ![]() Okej juz lece ![]() ![]()
#739 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Chcialam tylko, zeby ktos mi pomogl i napisal co z rzeczy ktore jadam moge wziasc do diety, a reszta sama bym sie zajela. A tak bardzo zalezalo mi na pomocy, bo moja siostra miala anoreksje- a ja nie chce w nia wpasc, a jak sie kiedys sama odchudzalam, to bardzo malo brakowalo, a bym zrobila sobie WIELKA krzywde na cale zycie. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#740 |
Wtajemniczenie
|
Ale czego Ty się złościsz
![]()
![]() |
#741 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mistress - Witaj ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#742 |
Raczkowanie
|
Mistress dzieki za odpowiedź. Nie wiem czy są jakies przeciwwskazania dla astmatyków. Będę się musiała spytac mojego lekarza. Ale dopiero na 10 maja mam wizyte:/ Dostałam od lekarza prikas ze musze schudnąć bo to pogarsza/obniża moje szanse na wyzdrowienie. Prosto z mostu gruchnął że jestem gruba i że mam coś z tym zrobić bo jak nie to bedzie źle... Apropos ćwiczeń to ćwicze 6 dni w tygodniu po 60/70 min dziennie. Na przemian aerobik i ćwiczenia z serii "Chce mieć takie...". Mam nadzieje ze coś mi dadzą te tabletki. Sądziłam że skoro tyle osób to stosuje to czemu miałabym ja tego nie spróbować. Tak w ogóle to powodzenia na maturze. Tylko pamietaj o czerwonych stringach
![]() ![]()
quod me nutrit, me destruit kosmetyki i inne różności na wymianę - dokładka 06.11.2007 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=215856 ciuszki na wymianę - duże rozmiarki, ubranka dla malucha, fajne kozaki ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=218287 |
![]() ![]() |
![]() |
#744 |
Rozeznanie
|
Tylko, ze nie wszystko wlasnie rozumiem.Moje przeklenstwo, to to ze malo jadam od urodzenia i tak samo od urodzenia mam okropna przemiane.
Raz widze, ze mleko z platkami mozna jesc innym razem, ze to nie jest dobre na sniadanie. Jezeli chodzi jak mysle zeby wygladala moja dieta, to na sniadanie pewnie cos z mlekiem, bo uwielbiam mleko, do tego platki, ryz,makaron,cokolwiek sie da. Z obiadem mam problem, bo jedni pisza ze ziemniaki mozna innize nie. A problem, to taki, ze z miesa jakam tylko kurczaka. Nie lubie sosow i zapiekanych warzyw. Ide na urodziny brata. Potem pomysle glebiej nad dieta. |
![]() ![]() |
![]() |
#745 |
Wtajemniczenie
|
NoLQa jest zła, niedobrze
![]() ![]() ![]()
![]() |
#746 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli ktos kocha jakis jezyk to moze sie go nauczyc zarowno w Polsce jak i w Chinach... Po za tym chyba jeszcze nigdy nie spotkalas sie z rasizmem na wlasnej skorze.. Owszem WLOSI SA BAAARDZO TOLERANCYJI <100000 razy bardziej niz polacy!>, ale wystarczy spotkac jedna osobe ktora ci wygarnie, ze wcale nie jestes u siebie w kraju i ze tak naprawde to tu nie jestes nikim i wszystkiego Ci sie odechciewa.
![]() |
#747 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#748 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobrze, że nie jesteś zła ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#749 |
Zakorzenienie
|
Italianko - jesli twoje sprawy osobiste ciagna Ciebie do Italiii tak jak moje mnie do Polski to cie w pelni rozumiem
![]() Chociaz z drugiej strony to dodam, ze wiele osob narzeka, ze w Polsce trzeba startowac od ZERA.. a ja powiem Wam wszystkim, ze jesli wyjedziesz zagranice musisz strartowac ze stopnia z napisem MINUS DWADZIESCIA. Jesli juz sie tak rozpisalam, to napisze jeszcze.. ze zawsze wydawalo mi sie, ze Polacy sa tolerancyjni itp. i ze to co mysla o nas w innych krajach to zwykle bzdury.. LECZ DO CZASU! W te swieta wielkanocne ja z moja rodzinka przyjechalismy do Polski.. przyjechal tez z nami WLOCH, chliopak mojej siostry. KTORY PEWNEGO WIECZORU "DOSTAL" NA DYSKOTECE. Wiecie czemu? BO MOWIL PO WLOSKU. Ehhh.. PARANOJA! Sorki za off topic, lecz jak tylko o tym pomysle to mnie cos trafia! ![]()
#750 |
Raczkowanie
|
![]()
W zwiazku z apalem aby nie zakladac wciaz nowych watkow, pisze tutaj. Bardzo zalezy mi na odpowiedziach na pare pytan, tylko prosze nie odslyac mnie do wyszukiwarki czy do innych watkow i postow. forum czytam regularnie ten jak i inne watki, archiwum tez. Nadal mam jednak pare pytan bo nie zlalazlam na nie odpowiedzi albo chce sie upewnic. Chce w koncu zaczac dobrze sie odzywiac a nie bladzic po omacku opierajac sie tylko na roznych znalezionych, nieraz sprzecznych wypowiedziach. Pomozecie..? No wiec moj dzien wyglada nastepujaco: Wstaje o 6, jem sniadanie, szkola do 13 i o tej jem obiad. Na sniadanie ciemny chleb, do szkoly biore jablko, wafle ryzowe, jogurt albo banana. Obiad jem w barze wegetarianskim. Nie jestem wegetarianka - jadam tam bo jest chyba zdrowo, smakuje mi i jest tanio. Zazwyczaj jem kotleciki sojowe , tofu, kaszke kuskus i do tego zawsze gora surowki. No i wracam do domu i juz okolo 16-17 dopada mnie glod i wtedy nie mam zielonego pojecia co moge zjesc. Mam ochote na cos cieplego, pozywnego musze miec energie na nauke. mam robic sobie nasteopny obiad? Kolo 20 zjadam serek wiejski - codziennie bo innego pomyslu nie mam. I kolejne pytanie: o co chodzi z ta bialkowa kolacja? Czy to tylko dla cwiczacych potrzebne jest? Wyczytalam ze ma byc bialko i tak robie ale nie bardzoe wiem dlaczego. Ide spac kolo 23-24 bardzo glodna chodziaz jem regularnie podczas dnia
![]() Wiem ze dlugo. Ale bylabym BARDZO WDZIECZNA gdyby ktora znajaca sie na dietetyce wizazanka odpowiedziala mi. To naprawde bardzo ale to bardzo by mi pomoglo. Dziekuje z gory |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:28.