|
|
#721 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Panny Młode wrzesień 2008
|
|
#722 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#723 |
|
Raczkowanie
|
Cześć, mam pytanko czy ktoś wie coś na temat obiadu ślubnego w Delicji Polskiej lub Starej Szafie w Warszawie, bo biorę pod uwagę te dwa miejsca na uroczysty obiad ślubny i nie wiem który lepszy.
|
|
|
|
|
#724 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki czy wasze swiadkowe beda mialy bukiecik? Wlasnie dziisaj kolezanka miala slub i pytala nas jak to zrobic -no bo np. w czasie zyczen swidakowa to i odbiera kwiaty no aldo trzyma bukiet panny mlodej -i tak sie zastanawiam co ze swoim?
No bo generalnie to widze, ze jak wchodza do Kosciola to maja swiadkowe rowniez bukieci i nie zauwazyłam żeby potem go gdzieś "gubiły" ![]() A Panna Młoda była dzisiaj poprostu olśsniewająco piękna!!!!! hmmmm żebym chociaz w połowie tak wyglądała
|
|
|
#725 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tkze swiadkowa wychodzi w kosciola bez bukietu
|
|
|
#726 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie Katia słyszałam o tej tradycji, ale na Śląsku się z tym nie spotkałam, a nigdy nie przyuważyłam jak to jest w praktyce. Młodzi zawsze po krótkiej podlitwie -przy glównym ołtarzu wychodzą z kościoła. No nic jak dzisiejsza Panna Młoda wróci do pracy to jej zapytam, bo chyba jej swiadkowa miała bukiet.
|
|
|
#727 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#728 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem ze Śląska i u nas nie ma zwyczaju zostawiania bukietu Panny Młodej przy ołtarzu- nad morzem z kolei spotkałam się z tym że to świadkowa zostawiała swój bukiet
![]() Dziewczyny mam pytanie- macie może namiar na jakieś gustowne nalepki na butelki? Bo na allegro jest tego mnóstwo ale straszny kicz szukam czegoś w tonacji bordowo białej, Zastanawiam się czy w razie czego nie zamówić zawieszek z firmy w której robiliśmy zaproszenia ...Ale slyszałam że z zawieszkami sie żle wódkę leje
|
|
|
|
|
#729 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#730 |
|
Wtajemniczenie
|
zytanie ze zrozumieniem u mnie szwankuje- heh pomyślałam ze panna mloda oddaje swoj bukiet a przejmuje jej bukiet
![]() No coz jest niedziela rano nie kazdy(np. ja dobrze kontaktuje) |
|
|
|
|
#731 |
|
Raczkowanie
|
No a dziewczyny ze Śląska jak robicie? Obie bedziecie miały bukiety? No bo tak mysle u mnie pod kościołem to nie ma gdzie bukietów "odłożyć" -chyba, ze na trawkę gdzieś za młodymi
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#732 |
|
Wtajemniczenie
|
Hmm zastanawiam się właśnie jak to będzie z bukietem. u mojej koleżanki jej druhna nie miała kwiatów, ja mojej zafunduję
![]() Myślę że jeszcze sie dogadamy co ma zrobić ze swoim bukietem aby mieć go chociaż do zdjęć. Fakt faktem zamierzamy odbierać życzenia na sali raczej więc problem będzie mniejszy Tym bardziej że od części młodych gości poprosimy o kupony totolotka lub kupony zdrapki zamiast kwiatów. Kwiaty są piękne ale cieszą chwilę- u mnie częściowo belferska rodzina więc najazd kwiatów i tak mieliśmy 3 razy do roku. I to te trzy razy do roku groby naszych zmarłych były najpiękniej ustrojone żywymi roślinami. Zatem kwiaty tak, ale w rozsądnych ilościach
|
|
|
|
|
#733 |
|
Zadomowienie
|
Nie rozumiem dlaczego przed kościołem przy składaniu zyczeń miałybyście kłaśc gdzie te wasze bukiety>przecież przy składaniu zyczen podaje się tylko JEDNĄ prawą rekę,a w lewej bukiet się trzyma...prezent ewentualnie też się jedną reką przejmuje i podaje świadkowi,więc naprawdę nie wiem nad czym te dylematy
|
|
#734 |
|
Wtajemniczenie
|
A mam takie pytanie dziewczyny- może trochę głupie. Czy wasze akcesoria do poprawek makijażu, zapasowe rajstopy tabletki od bólu głowy chusteczki itp bedzie miała wasza świadkowa??
|
|
|
|
|
#735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#736 |
|
Raczkowanie
|
Ja również myślałam, żeby świadkowa miała torebkę z takimi rzeczami tylko wtedy chyba juz bukiet to za dużo
No mam napewno bedzie miała torebkę wieć pończochy pójdą do niej
|
|
|
#737 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#738 |
|
Wtajemniczenie
|
Soffera ja też zdecydowałam się na zawieszki. Nie po to wkładałam tyle energii w znalezienie pieknych delikatnych zaproszeń by teraz sie wykpić paskudnymi nalepkami które zniszczą mi całą wizję artystyczną. Na szczescie o ile przyszła teściowa mowila mi o naklejkach nic w taki sposob zeby cos zarzucała. Powiedziala ze to ma być nasz dzien i mamy zrobic wg własnego gustu
|
|
|
|
|
#739 |
|
Zakorzenienie
|
ja nawet o bukiecie nie myslalam.ale pewnie bede miala tylko ja, swiadkowa nie bo i po co
|
|
#740 |
|
Raczkowanie
|
wiatmy Marlensa22
dosc, ze mamy ta sama date, to jeszcze godzine!!!! ale zbieg okolicznosci pozdrawiam slonecznie /siedze w pracy i straaaasznie mi goroco, swieci u nas, ze hej /
|
|
|
#741 |
|
Zadomowienie
|
Ja wracałam do domu,to myślałam,ze sie rozpuszczę...ale i tak wolę taki gorąc niż to co było niedawno...
|
|
#742 |
|
Raczkowanie
|
dziś kolejny gorący dzień..
oby wrzesień też był ciepły..życzę wszystkim miłego dnia Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-05-13 o 15:18 Powód: post pod postem |
|
|
|
|
#743 |
|
Przyczajenie
|
hej dziewczyny! witam serdecznie!
ja tez 27 września tylko że o 18.30 właśnie zastanawiam sie nad suknią, bo już miałąm wybraną az tu nagle N mi namącił w głowie.. a muszę wybrac dzis do 16-ej.. Czy ktoraś z Was zamawiała z kolekcji Villais?? pozdrawiam Was cieplutko, bo w Wawie jakoś zimno... |
|
|
|
|
#744 |
|
Zakorzenienie
|
ja tam nie chce upalow. jak dla mnie moze byc nawet zachmurzone, byle tylko nie padalo
![]() chyba juz wybralismy zaproszenia. trzeba zamowic tylko. reszta czyli dekoracjami, sukienka i obraczkami zajme sie po @ bo zaczyna mi mocno dokuczac- czyli w przyszlym tygodniu
|
|
#745 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki, czy w kościele w którym bierzecie ślub będzie w ten dzień tylko wasz ślub czy będa inne? Dogadaliście się już z innymi parami co do dekoracji? No i np. jeszcze jedna kwestia. Byłam niedawno na ślubie, gdzie wczesniejsza para po wyjściu z kościoła przyjmowała życzenia tak, że "nowi" młodzi nie mieli jak podjechać pod kościół. Ktoś im wkońcu zwrócił uwagę i całe towarzystwo sie przesunęło. By będziemy rozmawiać z parą która będzie przed nami, żeby to jakoś dograć. Ale boję się, że wyjdzie i tak zamieszanie. A specjalnie wybraliśmy kościół w którym jest mało ślubów -podobno jak jest jeden ślub na miesiąc w sezonie to i tak dużo a tu nagle we wrzesniu będa trzy w jeden dzień ;(
|
|
|
#746 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() oczywiscie,gdyby zdarzyla mi sie taka sytuacja,ze ja chce wchodzic do kosciola a tu mi stoją na srodku,to oczywiscie uwaga byłaby od razu...ja na pewno bym sie przesuneła.Po moim slubie jest jeszcze jeden,wiec na pewno nie zamierzam stac z zyczeniami centralnie na srodku wejscia do koscioła,to szczyt chamstwa jest...ja rozumiem,ze to najwazniejszy dzien w zyciu,ale to nie znaczy,ze kogos innego juz nie zauwazamy...
|
|
|
#747 |
|
Raczkowanie
|
Katia, to powiem ci, ze ksiądz bardzo rozsądny
u nas żywcem co godzinę ;( no mam nadzieje, że sie dogadamy i z dekoracja też -wiadomo każdy by chciał cos innego. No i w innym przedziale cenowym, chociaz udalo mi sie znaleźć ceny w jednej firmie i bylo, że za dekoracje kośioła zywymi kwiatami 600 zł -na trzy pary wyjdzie po 200 wiec chyba nie dużo. Będziemy rozmawiac na początku czerwca. Narazie jeszcze ksiądz nie ma "naszych" numerów telefonów
|
|
|
#748 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas też śluby co godzinę
Pamiętam jak przez koleżankę byłam zatrudniona do rozdawania gościom takich wstążeczek ozdobnych-znaczników. Pod kościołem pytałam "Przepraszam Państwo do Ani i Mariusza?" bo częśc gosci ze ślubu powszedniego nie dotrwała do końca mszy i wyszła wcześniej. Hehe
|
|
|
|
|
#749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie dogadywalam sie bo dekoracji kosciola miec nie chcemy. u nas sa sluby od 15 do 20- my jestesmy o 17. u nas w Kosciele jest fajnie bo schody sa na prawa i lewa strone. mysle ze tak to zorganizaja ze jedna para po jednych, druga po drugich i zgrabnie sie miniemy. pod kosciolem tez sa 2 bramy i 2 miejsca do skladania zyczen wiec i to nie powinno byc problemem
|
|
|
#750 |
|
Raczkowanie
|
u mnie jest tak, że śluby są co godzinę, ale jeszcze nie wiadomo czy ktoś będzie miał w ten dzień też ślub, w czerwcu powinnam juz wiedzieć. a co do wychodzenia z kościoła to faktycznie wiele razy widzialam, że druga para nie miała jak wejść, bo były życzenia składane poprzedniej parze.. strasznie to wygląda.. wpadłam na pomysł by mój ślub był pierwszy, by nie mieć z tym problemu i udało się tak. chciałam też załatwić by był jedyny w tym dniu (bo wiem że tak też idzie zrobić) ale niestety nie udało się..
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:37.

No bo generalnie to widze, ze jak wchodza do Kosciola to maja swiadkowe rowniez bukieci i nie zauwazyłam żeby potem go gdzieś "gubiły" 

szukam czegoś w tonacji bordowo białej, Zastanawiam się czy w razie czego nie zamówić zawieszek z firmy w której robiliśmy zaproszenia ...Ale slyszałam że z zawieszkami sie żle wódkę leje

/
oby wrzesień też był ciepły..