Panny Młode wrzesień 2008 - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-05-09, 14:31   #721
katia0117
Zadomowienie

Dot.: Panny Młode wrzesień 2008

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Katia, cudo te dekoracje
Fajnie,że Ci się spodobały
Stary 2008-05-10, 13:57   #722
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Katia, cudo te dekoracje
Z przewaga 3 dekoracji - ona cos ma w sobie

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-10, 18:12   #723
belunia1985
Raczkowanie

Cześć, mam pytanko czy ktoś wie coś na temat obiadu ślubnego w Delicji Polskiej lub Starej Szafie w Warszawie, bo biorę pod uwagę te dwa miejsca na uroczysty obiad ślubny i nie wiem który lepszy.
belunia1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-10, 21:13   #724
Snowlove
Raczkowanie

Dziewczynki czy wasze swiadkowe beda mialy bukiecik? Wlasnie dziisaj kolezanka miala slub i pytala nas jak to zrobic -no bo np. w czasie zyczen swidakowa to i odbiera kwiaty no aldo trzyma bukiet panny mlodej -i tak sie zastanawiam co ze swoim? No bo generalnie to widze, ze jak wchodza do Kosciola to maja swiadkowe rowniez bukieci i nie zauwazyłam żeby potem go gdzieś "gubiły"

A Panna Młoda była dzisiaj poprostu olśsniewająco piękna!!!!! hmmmm żebym chociaz w połowie tak wyglądała
Stary 2008-05-10, 22:24   #725
katia0117
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Snowlove Pokaż wiadomość
Dziewczynki czy wasze swiadkowe beda mialy bukiecik? Wlasnie dziisaj kolezanka miala slub i pytala nas jak to zrobic -no bo np. w czasie zyczen swidakowa to i odbiera kwiaty no aldo trzyma bukiet panny mlodej -i tak sie zastanawiam co ze swoim? No bo generalnie to widze, ze jak wchodza do Kosciola to maja swiadkowe rowniez bukieci i nie zauwazyłam żeby potem go gdzieś "gubiły"

A Panna Młoda była dzisiaj poprostu olśsniewająco piękna!!!!! hmmmm żebym chociaz w połowie tak wyglądała
U mnie jest tak,że po mszy panstwo mlodzi idą pomodlic sie pod boczny ołtarz i panna mloda zostawia na ołtarzu bukiet,ktory przejmuje od swiadkowejtkze swiadkowa wychodzi w kosciola bez bukietu
Stary 2008-05-10, 22:53   #726
Snowlove
Raczkowanie

No właśnie Katia słyszałam o tej tradycji, ale na Śląsku się z tym nie spotkałam, a nigdy nie przyuważyłam jak to jest w praktyce. Młodzi zawsze po krótkiej podlitwie -przy glównym ołtarzu wychodzą z kościoła. No nic jak dzisiejsza Panna Młoda wróci do pracy to jej zapytam, bo chyba jej swiadkowa miała bukiet.
Stary 2008-05-10, 23:03   #727
katia0117
Zadomowienie

Cytat:
No właśnie Katia słyszałam o tej tradycji, ale na Śląsku się z tym nie spotkałam, a nigdy nie przyuważyłam jak to jest w praktyce. Młodzi zawsze po krótkiej podlitwie -przy glównym ołtarzu wychodzą z kościoła. No nic jak dzisiejsza Panna Młoda wróci do pracy to jej zapytam, bo chyba jej swiadkowa miała bukiet.
w różnych częściach Polski sa rózne zwyczaje

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-05-11, 08:23   #728
izazusia
Wtajemniczenie

GG do izazusia

Jestem ze Śląska i u nas nie ma zwyczaju zostawiania bukietu Panny Młodej przy ołtarzu- nad morzem z kolei spotkałam się z tym że to świadkowa zostawiała swój bukiet
Dziewczyny mam pytanie- macie może namiar na jakieś gustowne nalepki na butelki? Bo na allegro jest tego mnóstwo ale straszny kicz szukam czegoś w tonacji bordowo białej, Zastanawiam się czy w razie czego nie zamówić zawieszek z firmy w której robiliśmy zaproszenia ...Ale slyszałam że z zawieszkami sie żle wódkę leje
izazusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-11, 09:39   #729
katia0117
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez izazusia Pokaż wiadomość
Jestem ze Śląska i u nas nie ma zwyczaju zostawiania bukietu Panny Młodej przy ołtarzu- nad morzem z kolei spotkałam się z tym że to świadkowa zostawiała swój bukiet
No to własnie u mnie tak jest,że panna młoda zostawia na ołtarzu bukiet świadkowej,a nie swoj
Stary 2008-05-11, 09:55   #730
izazusia
Wtajemniczenie

GG do izazusia

zytanie ze zrozumieniem u mnie szwankuje- heh pomyślałam ze panna mloda oddaje swoj bukiet a przejmuje jej bukiet
No coz jest niedziela rano nie kazdy(np. ja dobrze kontaktuje)
Stary 2008-05-11, 11:00   #731
Snowlove
Raczkowanie

No a dziewczyny ze Śląska jak robicie? Obie bedziecie miały bukiety? No bo tak mysle u mnie pod kościołem to nie ma gdzie bukietów "odłożyć" -chyba, ze na trawkę gdzieś za młodymi
Stary 2008-05-11, 11:45   #732
izazusia
Wtajemniczenie

GG do izazusia

Hmm zastanawiam się właśnie jak to będzie z bukietem. u mojej koleżanki jej druhna nie miała kwiatów, ja mojej zafunduję
Myślę że jeszcze sie dogadamy co ma zrobić ze swoim bukietem aby mieć go chociaż do zdjęć. Fakt faktem zamierzamy odbierać życzenia na sali raczej więc problem będzie mniejszyTym bardziej że od części młodych gości poprosimy o kupony totolotka lub kupony zdrapki zamiast kwiatów. Kwiaty są piękne ale cieszą chwilę- u mnie częściowo belferska rodzina więc najazd kwiatów i tak mieliśmy 3 razy do roku. I to te trzy razy do roku groby naszych zmarłych były najpiękniej ustrojone żywymi roślinami. Zatem kwiaty tak, ale w rozsądnych ilościach
Stary 2008-05-11, 12:36   #733
katia0117
Zadomowienie

Nie rozumiem dlaczego przed kościołem przy składaniu zyczeń miałybyście kłaśc gdzie te wasze bukiety>przecież przy składaniu zyczen podaje się tylko JEDNĄ prawą rekę,a w lewej bukiet się trzyma...prezent ewentualnie też się jedną reką przejmuje i podaje świadkowi,więc naprawdę nie wiem nad czym te dylematy
Stary 2008-05-11, 18:32   #734
izazusia
Wtajemniczenie

GG do izazusia

A mam takie pytanie dziewczyny- może trochę głupie. Czy wasze akcesoria do poprawek makijażu, zapasowe rajstopy tabletki od bólu głowy chusteczki itp bedzie miała wasza świadkowa??
Stary 2008-05-11, 18:49   #735
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
A mam takie pytanie dziewczyny- może trochę głupie. Czy wasze akcesoria do poprawek makijażu, zapasowe rajstopy tabletki od bólu głowy chusteczki itp bedzie miała wasza świadkowa??
Dokładnie- wcisnę to świadkowej, a i może trochę do mamy

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-11, 19:45   #736
Snowlove
Raczkowanie

Ja również myślałam, żeby świadkowa miała torebkę z takimi rzeczami tylko wtedy chyba juz bukiet to za dużo No mam napewno bedzie miała torebkę wieć pończochy pójdą do niej
Stary 2008-05-11, 20:27   #737
soffera
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie- macie może namiar na jakieś gustowne nalepki na butelki? Bo na allegro jest tego mnóstwo ale straszny kicz szukam czegoś w tonacji bordowo białej, Zastanawiam się czy w razie czego nie zamówić zawieszek z firmy w której robiliśmy zaproszenia ...Ale slyszałam że z zawieszkami sie żle wódkę leje
My mamy takie zaiweszki tyle że ecru. Naklejki mi się nei podobają.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg foty_003.jpg (159,8 KB, 24 załadowań)
soffera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-11, 21:41   #738
izazusia
Wtajemniczenie

GG do izazusia

Soffera ja też zdecydowałam się na zawieszki. Nie po to wkładałam tyle energii w znalezienie pieknych delikatnych zaproszeń by teraz sie wykpić paskudnymi nalepkami które zniszczą mi całą wizję artystyczną. Na szczescie o ile przyszła teściowa mowila mi o naklejkach nic w taki sposob zeby cos zarzucała. Powiedziala ze to ma być nasz dzien i mamy zrobic wg własnego gustu
Stary 2008-05-12, 12:54   #739
sanetka
Zakorzenienie

ja nawet o bukiecie nie myslalam.ale pewnie bede miala tylko ja, swiadkowa nie bo i po co

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-12, 13:23   #740
wiolis
Raczkowanie

wiatmy Marlensa22
dosc, ze mamy ta sama date, to jeszcze godzine!!!! ale zbieg okolicznosci
pozdrawiam slonecznie
/siedze w pracy i straaaasznie mi goroco, swieci u nas, ze hej /
Stary 2008-05-12, 16:08   #741
katia0117
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wiolis Pokaż wiadomość
wiatmy Marlensa22
dosc, ze mamy ta sama date, to jeszcze godzine!!!! ale zbieg okolicznosci
pozdrawiam slonecznie
/siedze w pracy i straaaasznie mi goroco, swieci u nas, ze hej /
Ja wracałam do domu,to myślałam,ze sie rozpuszczę...ale i tak wolę taki gorąc niż to co było niedawno...
Stary 2008-05-13, 09:06   #742
brawurkaaa
Raczkowanie

dziś kolejny gorący dzień.. oby wrzesień też był ciepły..

życzę wszystkim miłego dnia

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2008-05-13 o 15:18 Powód: post pod postem
brawurkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-13, 13:05   #743
yellowka
Przyczajenie

hej dziewczyny! witam serdecznie!
ja tez 27 września tylko że o 18.30

właśnie zastanawiam sie nad suknią, bo już miałąm wybraną az tu nagle N mi namącił w głowie.. a muszę wybrac dzis do 16-ej.. Czy ktoraś z Was zamawiała z kolekcji Villais??
pozdrawiam Was cieplutko, bo w Wawie jakoś zimno...
yellowka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-13, 13:10   #744
sanetka
Zakorzenienie

ja tam nie chce upalow. jak dla mnie moze byc nawet zachmurzone, byle tylko nie padalo

chyba juz wybralismy zaproszenia. trzeba zamowic tylko.
reszta czyli dekoracjami, sukienka i obraczkami zajme sie po @ bo zaczyna mi mocno dokuczac- czyli w przyszlym tygodniu

Stary 2008-05-13, 19:57   #745
Snowlove
Raczkowanie

Dziewczynki, czy w kościele w którym bierzecie ślub będzie w ten dzień tylko wasz ślub czy będa inne? Dogadaliście się już z innymi parami co do dekoracji? No i np. jeszcze jedna kwestia. Byłam niedawno na ślubie, gdzie wczesniejsza para po wyjściu z kościoła przyjmowała życzenia tak, że "nowi" młodzi nie mieli jak podjechać pod kościół. Ktoś im wkońcu zwrócił uwagę i całe towarzystwo sie przesunęło. By będziemy rozmawiać z parą która będzie przed nami, żeby to jakoś dograć. Ale boję się, że wyjdzie i tak zamieszanie. A specjalnie wybraliśmy kościół w którym jest mało ślubów -podobno jak jest jeden ślub na miesiąc w sezonie to i tak dużo a tu nagle we wrzesniu będa trzy w jeden dzień ;(
Stary 2008-05-13, 20:48   #746
katia0117
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczynki, czy w kościele w którym bierzecie ślub będzie w ten dzień tylko wasz ślub czy będa inne? Dogadaliście się już z innymi parami co do dekoracji? No i np. jeszcze jedna kwestia. Byłam niedawno na ślubie, gdzie wczesniejsza para po wyjściu z kościoła przyjmowała życzenia tak, że "nowi" młodzi nie mieli jak podjechać pod kościół. Ktoś im wkońcu zwrócił uwagę i całe towarzystwo sie przesunęło. By będziemy rozmawiać z parą która będzie przed nami, żeby to jakoś dograć. Ale boję się, że wyjdzie i tak zamieszanie. A specjalnie wybraliśmy kościół w którym jest mało ślubów -podobno jak jest jeden ślub na miesiąc w sezonie to i tak dużo a tu nagle we wrzesniu będa trzy w jeden dzień ;(
jeszcze nie kontaktowałam się z parami,ktore maja slub tego samego dnia,aczkolwiek mam zamiar u mnie w kosciele sluby odbywają sie co 1,5 godziny,wieć raczej nie powinno byc sytuacji,ze jedni wychodzą,a drudzy juz czekają,zeby wejsc...kiedys tak było,ale teraz ksiądz to zmienil...i dobrze
oczywiscie,gdyby zdarzyla mi sie taka sytuacja,ze ja chce wchodzic do kosciola a tu mi stoją na srodku,to oczywiscie uwaga byłaby od razu...ja na pewno bym sie przesuneła.Po moim slubie jest jeszcze jeden,wiec na pewno nie zamierzam stac z zyczeniami centralnie na srodku wejscia do koscioła,to szczyt chamstwa jest...ja rozumiem,ze to najwazniejszy dzien w zyciu,ale to nie znaczy,ze kogos innego juz nie zauwazamy...
Stary 2008-05-13, 21:11   #747
Snowlove
Raczkowanie

Katia, to powiem ci, ze ksiądz bardzo rozsądny u nas żywcem co godzinę ;( no mam nadzieje, że sie dogadamy i z dekoracja też -wiadomo każdy by chciał cos innego. No i w innym przedziale cenowym, chociaz udalo mi sie znaleźć ceny w jednej firmie i bylo, że za dekoracje kośioła zywymi kwiatami 600 zł -na trzy pary wyjdzie po 200 wiec chyba nie dużo. Będziemy rozmawiac na początku czerwca. Narazie jeszcze ksiądz nie ma "naszych" numerów telefonów
Stary 2008-05-13, 21:38   #748
izazusia
Wtajemniczenie

GG do izazusia

U nas też śluby co godzinę Pamiętam jak przez koleżankę byłam zatrudniona do rozdawania gościom takich wstążeczek ozdobnych-znaczników. Pod kościołem pytałam "Przepraszam Państwo do Ani i Mariusza?" bo częśc gosci ze ślubu powszedniego nie dotrwała do końca mszy i wyszła wcześniej. Hehe
Stary 2008-05-14, 09:41   #749
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczynki, czy w kościele w którym bierzecie ślub będzie w ten dzień tylko wasz ślub czy będa inne? Dogadaliście się już z innymi parami co do dekoracji?

nie dogadywalam sie bo dekoracji kosciola miec nie chcemy.
u nas sa sluby od 15 do 20- my jestesmy o 17.
u nas w Kosciele jest fajnie bo schody sa na prawa i lewa strone. mysle ze tak to zorganizaja ze jedna para po jednych, druga po drugich i zgrabnie sie miniemy. pod kosciolem tez sa 2 bramy i 2 miejsca do skladania zyczen wiec i to nie powinno byc problemem

Stary 2008-05-14, 09:57   #750
brawurkaaa
Raczkowanie

u mnie jest tak, że śluby są co godzinę, ale jeszcze nie wiadomo czy ktoś będzie miał w ten dzień też ślub, w czerwcu powinnam juz wiedzieć. a co do wychodzenia z kościoła to faktycznie wiele razy widzialam, że druga para nie miała jak wejść, bo były życzenia składane poprzedniej parze.. strasznie to wygląda.. wpadłam na pomysł by mój ślub był pierwszy, by nie mieć z tym problemu i udało się tak. chciałam też załatwić by był jedyny w tym dniu (bo wiem że tak też idzie zrobić) ale niestety nie udało się..

brawurkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości