Dzieci grudniowo-styczniowe 2006/7 II - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-08-07, 15:17   #721
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Konto usunięte

Dot.: Dzieci grudniowo-styczniowe 2006/7 II

Witaj Emi, duzy chłopczyk ten twój synek , ważne ze zdrowy!
Jasio się wyspał 2,5 h i wstał z dobrym humorkiem Nie wiem czy to było od zębów, bo ich juz 8 i wszystkie wychodziły bez takich scen. Zawsze jest tak że jak wieczorem przy usypianiu mędzi, to na drugi dzien można szukac zęba ale noce przesypiał bez marudzenia. A na czwórki to chyba jeszcze za wczesnie co?? Hurtowo beda mu te zęby szły?!
Sohf, zobacz w głównym forum "opieka nad noworodkiem"
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-07, 16:17   #722
gajka29
Raczkowanie

Cześć Mamuśki.
Najlepsze życzenia dla Zuzki I Tymka i oczywiście gratulacje dla Adriany. Podziwiam i trzymam kciuki.
Wszystkie dzieciaczki super i jakieś takie zdolniejsze od mojego syncia, który oprócz skakania i przewracania się na brzuszek. to jeszcze nic nie umie.
Mój Patryk też mi nie daje spać, całą noc buczy przez sen, za bardzo nie chce jeść, uspakaja sie na trochę jak dam mu smoczka lub coś pić. masakra.
Kurcze, ja podaje małemu biszkopty, namoczone w moim mleku i wymieszane z owocami bądź właśnie jogurtem. zjada aż miło. chyba mu to nie szkodzi?
na ostatnim zdjęciu moja chrześnica Natalka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SP_A0196.jpg (73,9 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SP_A0197.jpg (59,1 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SP_A0199.jpg (59,9 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdj_cie055.jpg (10,8 KB, 11 załadowań)
gajka29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-07, 16:22   #723
kasia191273
Zakorzenienie

Czesc, kobity! Wpadam na moment, bo jestem przelotem, wczoraj wrocilismy z Sycylii, a w piatek ruszamy do PL, mam kupe prania i innych rownie frapujacych zajec, w tym jutro kolejne spotkanie w zlobku, wiec nie bardzo mam czas. Bardzo tesknilam. Przeczytalam wszystkie posty, popodziwialam dzieciaki przecudne wszystkie bez wyjatku.

Gratulacje dla Adriany!

Nasze wakacje byly udane. Pogoda oczywiscie sloneczna, morze cieple, jedzenie pyszne, Sycylijczycy sympatyczni. Nina wspaniale znosila wszelkie niedogodnosci jak podroz samolotem, dlugie wycieczki w wozku, upaly. Nic jej nie bylo, z zapalem plywala w morzu, przesypiala jak zwykle cale noce, tylko mniej jadla, ale za to nauczyla sie pic Czujemy sie zmeczeni zwiedzaniem i laczeniem tego z opieka nad dzieckiem (dosc wyczerpujace, ale my nudzimy sie niestety lezeniem przy basenie i ciagle nas gdzies nosi), ale to takie 'pozytywne' zmeczenie wakacyjne.

Negatywy jedyne takie, ze Wlochy, choc Europa, to dziki kraj. Mleka i jedzenia dla dzieci trzeba szukac, w sklepach niekoniecznie, a i nie zawsze w aptekach. Nina jest na szczescie nieklopotliwa i nie odczuwala zadnych zmian, a byla zmuszona pic mleko chyba 3 rodzajow, tzn. takie, jakie udalo mi sie tam kupic. Jedzenie w sloiczkach tez jakies dziwne- biale, malo warzyw, tylko sama ryba albo ser przypominajacy topiony. Z braku laku Nina nauczyla sie jesc chleb i rozsmakowala we wloskich lodach w brioszce.
Poza tym zero angielskiego i zero informacji, co sprzyja irytacji- nie ma oznakowania, gdzie isc, gdzie przystanek autobusowy itd. Autobusowi trzeba sie rzucac na maske, zeby sie zatrzymal. Krawezniki wysokie, kompletnie niedostosowane do wozkow. Przejscie przez ulice na pasach czy swiatlach bardzo ryzykowne, bo dla kierowcow pieszy, nawet z wozkiem, nic nie znaczy. Moze przesadzam, bo przywyklam do Holandii, gdzie nie ma takich niedogodnosci i wszystko pomyslane, zeby ludziom zycie ulatwic, a nie utrudnic, ale to byly takie codzienne nerwy. Irytacja najwieksza to spozniony lot z Palermo do Rzymu, przez co musielismy nocowac w Wiecznym Miescie i leciec dopiero nastepnego dnia. Moze to nawet zabawne, tym bardziej, ze hotel, transport i zarcie na koszt Alitalia, ale bagaze nasze zostaly na lotnisku, a ja bez zapasu pieluch i jedzenia dla dziecka;( Noc w rzymskim hotelu Nina spedzila wiec w tetrze, ktora mialam w torbie w innym celu, na szczescie...A rano byla zmuszona wypic zwykle mleko, bo nie zakladalam, pakujac sie na droge, ze musze wziac zapasy na kilka dni. No ale przetrwalismy i to bez nejmniejszych sensacji. Maz zwiedzil Rzym by night, bo nigdy nie byl. Ja owszem, zreszta ktos musial zostac z Nina w hotelu))

Poza tym miodzio, duzo wrazen, choc mniej niz sadzilam, bo kolej wloska niedomaga. Takze Etny nie widzialam,buuu;(( Ale Palermo, Trapani, Agrigento i okolice znam jak wlasna kieszen.

Wakacyjne odkrycie- Antonello da Messina.

Zdjec mam miliony, ale zanim zrobie sensowna selekcje (po Polsce), wlepie kilka filmikow z pozdrowieniami od nas dla wszystkich forumowych mam i dzieciakow!!! W Polsce tez nie bardzo mam dostep do internetu, wiec na dobre powroce na forumowe lono pewnie dopiero pod koniec sierpnia.

w samolocie
http://www.youtube.com/watch?v=yk54IG64kSY

ruch jak w Rzymie, czyli scenka z Palermo
http://www.youtube.com/watch?v=hYUwh6Ee6gk

we wloskim pociagu
http://www.youtube.com/watch?v=vceEiSYeF1Q

w knajpie
http://www.youtube.com/watch?v=DQu7Me1uqKA

w morzu
http://www.youtube.com/watch?v=_bVsdheO9gw

w muzeum
http://www.youtube.com/watch?v=Ns6td55O614

zabawa w chowanego
http://www.youtube.com/watch?v=-QuZ62cMIOE

Edytowane przez kasia191273
Czas edycji: 2007-08-07 o 22:40
kasia191273 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-07, 19:23   #724
emi22
Zadomowienie

GG do emi22

Cytat:
Napisane przez gajka29 Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki.
Najlepsze życzenia dla Zuzki I Tymka i oczywiście gratulacje dla Adriany. Podziwiam i trzymam kciuki.
Wszystkie dzieciaczki super i jakieś takie zdolniejsze od mojego syncia, który oprócz skakania i przewracania się na brzuszek. to jeszcze nic nie umie.
Mój Patryk też mi nie daje spać, całą noc buczy przez sen, za bardzo nie chce jeść, uspakaja sie na trochę jak dam mu smoczka lub coś pić. masakra.
Kurcze, ja podaje małemu biszkopty, namoczone w moim mleku i wymieszane z owocami bądź właśnie jogurtem. zjada aż miło. chyba mu to nie szkodzi?
na ostatnim zdjęciu moja chrześnica Natalka
mój nawet skakac nie umie ale obracanie niezle mu idzie
Cytat:
Napisane przez kasia191273 Pokaż wiadomość
Czesc, kobity! Wpadam na moment, bo jestem przelotem, wczoraj wrocilismy z Sycylii, a w piatek ruszamy do PL, mam kupe prania i innych rownie frapujacych zajec, w tym jutro kolejne spotkanie w zlobku, wiec nie bardzo mam czas. Bardzo tesknilam. Przeczytalam wszystkie posty, popodziwialam dzieciaki przecudne wszystkie bez wyjatku.

Gratulacje dla Adriany!

Nasze wakacje byly udane. Pogoda oczywiscie sloneczna, morze cieple, jedzenie pyszne, Sycylijczycy sympatyczni. Nina wspaniale znosila wszelkie niedogodnosci jak podroz samolotem, dlugie wycieczki w wozku, upaly. Nic jej nie bylo, z zapalem plywala w morzu, przesypiala jak zwykle cale noce, tylko mniej jadla, ale za to nauczyla sie pic Czujemy sie zmeczeni zwiedzaniem i laczeniem tego z opieka nad dzieckiem (dosc wyczerpujace, ale my nudzimy sie niestety lezeniem przy basenie i ciagle nas gdzies nosi), ale to takie 'pozytywne' zmeczenie wakacyjne.

Negatywy jedyne takie, ze Wlochy, choc Europa, to dziki kraj. Mleka i jedzenia dla dzieci trzeba szukac, w sklepach niekoniecznie, a i nie zawsze w aptekach. Nina jest na szczescie nieklopotliwa i nie odczuwala zadnych zmian, a byla zmuszona pic mleko chyba 3 rodzajow, tzn. takie, jakie udalo mi sie tam kupic. Jedzenie w sloiczkach tez jakies dziwne- biale, malo warzyw, tylko sama ryba albo ser przypominajacy topiony. Z braku laku Nina nauczyla sie jesc chleb i rozsmakowala we wloskich lodach w brioszce.
Poza tym zero angielskiego i zero informacji, co sprzyja irytacji- nie ma oznakowania, gdzie isc, gdzie przystanek autobusowy itd. Autobusowi trzeba sie rzucac na maske, zeby sie zatrzymal. Krawezniki wysokie, kompletnie niedostosowane do wozkow. Przejscie przez ulice na pasach czy swiatlach bardzo ryzykowne, bo dla kierowcow pieszy, nawet z wozkiem, nic nie znaczy. Moze przesadzam, bo przywyklam do Holandii, gdzie nie ma takich niedogodnosci i wszystko pomyslane, zeby ludziom zycie ulatwic, a nie utrudnic, ale to byly takie codzienne nerwy. Irytacja najwieksza to spozniony lot z Palermo do Rzymu, przez co musielismy nocowac w Wiecznym Miescie i leciec dopiero nastepnego dnia. Moze to nawet zabawne, tym bardziej, ze hotel, transport i zarcie na koszt Alitalia, ale bagaze nasze zostaly na lotnisku, a ja bez zapasu pieluch i jedzenia dla dziecka;( Noc w rzymskim hotelu Nina spedzila wiec w tetrze, ktora mialam w torbie w innym celu, na szczescie...A rano byla zmuszona wypic zwykle mleko, bo nie zakladalam, pakujac sie na droge, ze musze wziac zapasy na kilka dni. No ale przetrwalismy i to bez nejmniejszych sensacji. Maz zwiedzil Rzym by night, bo nigdy nie byl. Ja owszem, zreszta ktos musial zostac z Nina w hotelu))

Poza tym miodzio, duzo wrazen, choc mniej niz sadzilam, bo kolej wloska niedomaga. Takze Etny nie widzialam,buuu;(( Ale Palermo, Trapani, Agrigento i okolice znam jak wlasna kieszen.

Wakacyjne odkrycie- Antonello da Messina.

Zdjec mam miliony, ale zanim zrobie sensowna selekcje (po Polsce), wlepie kilka filmikow z pozdrowieniami od nas dla wszystkich forumowych mam i dzieciakow!!! W Polsce tez nie bardzo mam dostep do internetu, wiec na dobre powroce na forumowe lono pewnie dopiero pod koniec sierpnia.

Nina w samolocie
http://www.youtube.com/watch?v=yk54IG64kSY

ruch jak w Rzymie, czyli scenka z Palermo
http://www.youtube.com/watch?v=hYUwh6Ee6gk

Nina we wloskim pociagu
http://www.youtube.com/watch?v=vceEiSYeF1Q

Nina w knajpie
http://www.youtube.com/watch?v=DQu7Me1uqKA

Nina w morzu
http://www.youtube.com/watch?v=_bVsdheO9gw
słodka masz córeczkemój by chyba nie wytrzymał takiej podróży ale kto wie...
emi22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-07, 21:00   #725
maszka66
Zadomowienie

Ok. Pewnie jestem wyrodną matką bo nie wiem takich rzeczy, ale napiszcie co to takiego jest ten bilans. Dość często chodzę z Wiktorią na kontrole, ale kiedy ostatnio kaczor spytał mnie czy byłam z małą na bilansie to nie wiedziałam co mam odpowiedzieć

Kasiu, fajnie że się odezwałas, jeszcze lepiej, że wakacje udały się. Życzę samych miłych wspomnień z Polski i czekamy, i w Polsce i na forum
maszka66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-07, 21:44   #726
Aranka
Zakorzenienie

Bilans z doświadczenia po julce to takie coś - a'la obowiązkowe przyjście z dzieckiem w danym wieku celem odbycia wizyty lekarskiej, pomiaru ciała, wgi, okukania oczu, uszu, zębów - taki przegląd jak w samochodzie. tylko odbywa się w wieku roku, 2,4 i 6 lat....a nie miesięcy.

Wszystkie nieba bym oddała aby z TOBĄ dzielić jedno piekło
Aranka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-07, 23:31   #727
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Witaj Emi

a Kacperek duży chłopczyk
moja dwulatka nosi spodenki rozmiar 86(powoli wyrasta już z nich ale większe ciągle muszę podwijać ) a bluzki rozmiar 92

A jutro idziemy właśnie na bilans dwulatka to zobaczymy ile urosła ostatnio
Peliczaple stały smutcholijne
I zbłąkinie rykoświstąkały.
10 PŻ
Rzabba jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-08-08, 11:18   #728
maszka66
Zadomowienie

Dzięki Aranko. Wiktoria co 1-1,5 miesiąca ma robione takie badania więc nie czuję żebym coś zaniedbywała, ale kiedy usłyszałam pytanie o bilans półlatka to trochę mnie zatkało,
Stary 2007-08-08, 12:09   #729
fibian
Zadomowienie

GG do fibian

Witamy Emi i Gajkę

Kasiu - fajne filmiki. Czekamy na zdjęcia.

A ja jestem od wczoraj cierpiąca. Mam bardzo bolesną aftę na języku; aż mi węzeł chłonny spuchł i mówić nie mogę. Cholera, taka duperela a tak zycie uprzykrzy
fibian jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-08, 13:34   #730
kamilka23
Zadomowienie

GG do kamilka23

Oj widze, ze u nas cos cichutko sie zrobilo.

Kasiu Nina jak zawsze ze stoickim spokojem podolala nowemu wyzwaniu. Fajnie, ze urlop sie udal i zyczymy milego pobytu w Polsce i szerokiej drogi!!

A u nas ciag dalszy grymasznia przy zupkach. Skonczylo sie na tym, ze jadla sucharki wymoczone w wywarze. Normalnie mam juz dosc tego karmienia obiadowego. Macie moze jakies pomysly jak zachecic malucha do jedzenia warzyw, co jeszcze moge jej dac zmielonego oprocz marchewki, co ma troche smaku i mozna to z jablkiem albo bananem wymieszac??
Stary 2007-08-08, 14:21   #731
astrzyk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kamilka23 Pokaż wiadomość
A u nas ciag dalszy grymasznia przy zupkach. Skonczylo sie na tym, ze jadla sucharki wymoczone w wywarze. Normalnie mam juz dosc tego karmienia obiadowego. Macie moze jakies pomysly jak zachecic malucha do jedzenia warzyw, co jeszcze moge jej dac zmielonego oprocz marchewki, co ma troche smaku i mozna to z jablkiem albo bananem wymieszac??
Ja właśnie mieszałam marchewke z ziemniakiem i jabłkiem. Pablo jadł to chętnie, a na początku też mieliśmy problemy z jedzeniem zupek.
astrzyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-08, 15:31   #732
kasia191273
Zakorzenienie

Cytat:
Oj widze, ze u nas cos cichutko sie zrobilo.

Kasiu Nina jak zawsze ze stoickim spokojem podolala nowemu wyzwaniu. Fajnie, ze urlop sie udal i zyczymy milego pobytu w Polsce i szerokiej drogi!!

maszko, kamilko dzieki za zyczenia dot. Polski- nie ukrywam, ze to dla mnie wiekszy stres, bo i dluga podroz samochodem, i tesciowie;///

kamilko a brokuly, kalafior albo fasolka szparagowa? Moja uwielbia, a najbardziej kalafiora. Smak ohydny, ale dzieci maja swoisty gust. Poprobuj, moze sie da skusic. Musi byc z jablkiem albo bananem? Bo to oznacza, ze mala tylko 'na slodko' bedzie jadla, a przeciez nie o to chodzi?
Stary 2007-08-08, 17:36   #733
kamilka23
Zadomowienie

GG do kamilka23

Kasiu no wlasnie mojej Antonowce sie cos odmienilo. Zawsze lubila warzywa i mieso, ale od jakiegos czasu ni jak. Lubila ziemniaki, marchew, pomidora. Za kalafiorem nie bardzo, ale brokuly jej smakowaly. A teraz sie uwziela i tylko to co slodkie chce. Nie chce jej na sile cisnac tego czego nie lubi, bo to podobno zle i nie ma co zmuszac. Ale zalezy mi zeby jadla warzywa, juz obojetnie pod jaka postacia. Licze na to, ze jej sie znowu odmieni, ale do tej pory nie moze byc tylko na kaszkach, owocach i mleku. Sprobuje jeszcze z fasolka i jeszcze raz brokuly, moze sie uda. Podobno moj TZ jako dziecko tez warzyw i miesa nie znosil, wiec moze to geny. Rany czy ona musia kompletnie wszystko po NIM odziedziczyc?? Zmierzly tez podobno byl jako dziecko, ona tez jest...
Stary 2007-08-08, 19:00   #734
emi22
Zadomowienie

GG do emi22

Cytat:
Kasiu no wlasnie mojej Antonowce sie cos odmienilo. Zawsze lubila warzywa i mieso, ale od jakiegos czasu ni jak. Lubila ziemniaki, marchew, pomidora. Za kalafiorem nie bardzo, ale brokuly jej smakowaly. A teraz sie uwziela i tylko to co slodkie chce. Nie chce jej na sile cisnac tego czego nie lubi, bo to podobno zle i nie ma co zmuszac. Ale zalezy mi zeby jadla warzywa, juz obojetnie pod jaka postacia. Licze na to, ze jej sie znowu odmieni, ale do tej pory nie moze byc tylko na kaszkach, owocach i mleku. Sprobuje jeszcze z fasolka i jeszcze raz brokuly, moze sie uda. Podobno moj TZ jako dziecko tez warzyw i miesa nie znosil, wiec moze to geny. Rany czy ona musia kompletnie wszystko po NIM odziedziczyc?? Zmierzly tez podobno byl jako dziecko, ona tez jest...
ja Kacperkowi juz od 3 miesiecy zupki warzywne gotowałam, a puzniej juz normalnie je to co my nie wymyslam z jedzeniem, jedynie codziennie daje mu jabko, banana i danonka to juz regóła ale manne mu gotuje to jej jesc nie chce jedynie jakas szynka mieso ziemniaki ze sosem, tylko oczywisciwe mniej doprawione i je az mu sie uszka trzesa...i ja mu tego nie miksuje ani nic widelcem tylko zgniote i to wszystko
Stary 2007-08-08, 19:05   #735
Aranka
Zakorzenienie

Dopiero przed chwilką mogłam obejrzeć filmiki z Niną - normalnie powala mnie spokój tego dziecka! Oglądałam z Laurą na kolanach bo marudziła/ Więc mówię do niej - coś taka zmierzła jak Antonówka ......Jak doszłyśmy do filmiku z zabawą w chowanego to Laura zamilkła, wlepiła gały i zaczęła bić brawo (nowa umiejętność).

Wszystkie nieba bym oddała aby z TOBĄ dzielić jedno piekło
Aranka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-08, 21:14   #736
Agnes18
Zakorzenienie

Hej Mamuśki! Ja byłam wczoraj z Nacią na 3 szczepionce WZW B. Spłakała się bardzo, aż jej łzy po policzkach leciały . Z każdą szczepionką jest coraz gorzej. Na pierwszej wcale nie płakała. Dobrze, że teraz będzie dłuższa przerwa. Wogóle myślałam, że dostanie inna szczepionkę niż Euvax, bo tą przecież wycofali, a tu niespodzianka, przywrócili.
Agnes18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-08, 21:49   #737
Konto usunięte

Witaj, Kasiu! Obejrzałam wszystkie filmiki
Właśnie sama próbuje teraz na youtubie umiescic film jak Jasio robi kosi kosi, niby wyskakuje ze jest complet, a tu dupa
Kosi kosi takie na komendę to nowa umiejetność.
Wrócilismy juz do siebie do domku, bo wszędzie dobrze ale tu nam najlepiej

ooo udało sie załadować
kosikosi http://www.youtube.com/watch?v=r3gYjEz0crA
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-08, 22:34   #738
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Kasiu Ninka niesamowita

Elu Jasiu nad wiek rozwinięty

A my dzisiaj byliśmy na bilansie dwulatka i przy okazji Miśka została zmierzona i zważona i ma 69,5 cm i waży 8,620
10 PŻ
Stary 2007-08-09, 08:02   #739
emi22
Zadomowienie

GG do emi22

Cytat:
Napisane przez Rzabba Pokaż wiadomość
Kasiu Ninka niesamowita

A my dzisiaj byliśmy na bilansie dwulatka i przy okazji Miśka została zmierzona i zważona i ma 69,5 cm i waży 8,620
tyle mierzy i waży w wieku dwóch lat?! mój ma 7 miesiecy i mierzy 79cm i waży 10,250!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-08-09, 08:36   #740
kamilka23
Zadomowienie

GG do kamilka23

Emi tyle mierzy i wazy droga corka Rzabby, ktora ma 7 miesiecy. A co do gotowania, to ja tez nie miksuje, bo takiej papki to juz by wogole Antonowka nie ruszyla. ale sosow jakos narazie nie mam zamiaru jej dawac, to chyba troche za wczesnie.

Rzabbo a nie podalas wymiarow Helenki.

Aranko a ja mam wlasnie Antonowke na kolanach i czytam i mowie do niej, ze taka z niej maruda, ze juz o niej sie bardzo glosno zobilo, to spuscila glowe

A mnie wnerwila wczoraj siostra TZta, chciala do mnie przyjsc (bo nagle miala troche czasu i chyba jej sie nudzilo), ale ja mialam dzwiki wylaczone w telefonie, bo mala spala. Zrobila z tego awanture na calego, ze ona do mnie dzwonia ja nie odbieram i jak tam mozna, bo ona chciala przyjsc. Nawet tesc cos jeczal na TZta, ze ja telfonu nie odbieralam. Ale mi prosto w oczy nikt nic nie powiedzial. Co za idioci, a nie pomysleli, ze mnie moglo nie byc w domu, a ja mam chyba prawo wylaczyc dzwieki w tel i nie odbierac go. Rany co to za debile. I dzisiaj musze zaprosic szwagierke, zeby jej lzy otrzec, bo jej sie nudzi. A ona spi do 15tej zawsze, wiec zadzwonie za ok. godzine i bede dotad dzwonic az ja obudze, a potem jej powiem, ze czemu nie odbiera jak ja dzwonie i jak tam moze. Ale wredna jestem
Stary 2007-08-09, 08:46   #741
adriana83
Raczkowanie

witam

Kasiu, dzięki za gratulacje . filmiki z Ninka, po prostu super!. Życzę udanego pobytu w Polsce.

Elu, Twój synek dostał jakiegoś przyspieszenia rozwojowego . fajny filmik.

tymo ostatnio ma napady przy jedzeniu i koniecznie chce trzymac sam łyżkę, co oczywiście w ogóle mu nie wychodzi. wczoraj przy obiedzie zrobił na ścianie piękne plamy z pomidorów (bo akurat pomidorówkę jadł)
adriana83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-09, 08:54   #742
Konto usunięte

Cytat:

myslisz...?

Cytat:
oj chyba jakaś pomyłka... 2 lata i 70cm??......... aaaaa przy okazji Miska... czytam chyba wybiórczo ;:

Kamila, może to i wrednie, ale czasem ludzi trzeba rozumu nauczyć, jak nie da się po ludzku to trzeba inaczej

Adrianna, kóreś z naszych dzieci tez robi kosi kosi... nie pamietam ktore moze Anielka, może Laura...?
A u nas 2 łyzki przy jedzeniu to podstawa

Wczoraj kupiłam Hippa na dobranoc, a on jest na pełnym mleku, dałam Jasiowi na noc 2 łyzeczki i nic mu nie wyskoczyło! na sniadanie pól słoiczka wymieszalam z kaszką, zobaczymy czy tez nic się nie zadzieje. Może wreszcie to koniec tej skazy...?

Zdjęcia
1. na ciuchci, którą dostał na chrzest
2. wspinanie na pufę
3. na działce u niedoszłych teściow
4. u znajomych, Jasio spi pod baldachimem, na łózku ich nieobecnej córki
5. Z kocią miską
Stary 2007-08-09, 09:22   #743
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Kamilko Helenka ma 87 cm i waży 12.020 więc różnica niewielka
rok temu miała 77 cm i ważyła 9 kg
10 PŻ
Stary 2007-08-09, 09:42   #744
fibian
Zadomowienie

GG do fibian

Moja Anielka nie robi jeszcze kosi łapci. Za to jak ją spytam gdzie są Twoje koleżanki to pokazuje sama rączką obrazek z dziewczynkami , to samo jest jak spytam gdzie jest żyrafa - pokazuje termometr na scianie w kształcie żyrafy.
Ela - to ja też spróbuję dać tego hippa na dobranoc. Może Ciutce też już przeszło?. Widzę,że Jaś to już Janek Wędrowniczek się zrobił.
fibian jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-09, 13:31   #745
maszka66
Zadomowienie

My dzisiaj też po 3-cim WZW. Wiktoria tylko na chwilę jęknęła i spokój. Waży 7665 i mierzy 68 cm. Goni wreszcie rówieśników

Wczoraj dała mi niunia popalić; od godz. 18 była bardzo śpiąca a leżeć nie chciała, marudzila więc kilka godz.dosłownie z zamkniętymi oczami, ale trzeba bylo brać ją na ręce i nosić i dopiero po 21 poszła spać.
Stary 2007-08-09, 14:37   #746
emi22
Zadomowienie

GG do emi22

Cytat:
Emi tyle mierzy i wazy droga corka Rzabby, ktora ma 7 miesiecy. A co do gotowania, to ja tez nie miksuje, bo takiej papki to juz by wogole Antonowka nie ruszyla. ale sosow jakos narazie nie mam zamiaru jej dawac, to chyba troche za wczesnie.

Rzabbo a nie podalas wymiarow Helenki.

Aranko a ja mam wlasnie Antonowke na kolanach i czytam i mowie do niej, ze taka z niej maruda, ze juz o niej sie bardzo glosno zobilo, to spuscila glowe

A mnie wnerwila wczoraj siostra TZta, chciala do mnie przyjsc (bo nagle miala troche czasu i chyba jej sie nudzilo), ale ja mialam dzwiki wylaczone w telefonie, bo mala spala. Zrobila z tego awanture na calego, ze ona do mnie dzwonia ja nie odbieram i jak tam mozna, bo ona chciala przyjsc. Nawet tesc cos jeczal na TZta, ze ja telfonu nie odbieralam. Ale mi prosto w oczy nikt nic nie powiedzial. Co za idioci, a nie pomysleli, ze mnie moglo nie byc w domu, a ja mam chyba prawo wylaczyc dzwieki w tel i nie odbierac go. Rany co to za debile. I dzisiaj musze zaprosic szwagierke, zeby jej lzy otrzec, bo jej sie nudzi. A ona spi do 15tej zawsze, wiec zadzwonie za ok. godzine i bede dotad dzwonic az ja obudze, a potem jej powiem, ze czemu nie odbiera jak ja dzwonie i jak tam moze. Ale wredna jestem
a no chyba ze takale to widze ze mój Kacperek i tak jest tutaj chyba najwiekszy...
a ta szwagierka sie nie przejmuj tesz bym jej psikusa zrobiła
[1=1d36bece409c03b7a589597 7e3eaa07c69f6d3f6_6423717 1b1711;4964472] myslisz...?

oj chyba jakaś pomyłka... 2 lata i 70cm??......... aaaaa przy okazji Miska... czytam chyba wybiórczo ;:

Kamila, może to i wrednie, ale czasem ludzi trzeba rozumu nauczyć, jak nie da się po ludzku to trzeba inaczej

Adrianna, kóreś z naszych dzieci tez robi kosi kosi... nie pamietam ktore moze Anielka, może Laura...?
A u nas 2 łyzki przy jedzeniu to podstawa

Wczoraj kupiłam Hippa na dobranoc, a on jest na pełnym mleku, dałam Jasiowi na noc 2 łyzeczki i nic mu nie wyskoczyło! na sniadanie pól słoiczka wymieszalam z kaszką, zobaczymy czy tez nic się nie zadzieje. Może wreszcie to koniec tej skazy...?

Zdjęcia
1. na ciuchci, którą dostał na chrzest
2. wspinanie na pufę
3. na działce u niedoszłych teściow
4. u znajomych, Jasio spi pod baldachimem, na łózku ich nieobecnej córki
5. Z kocią miską[/quote]

Cytat:
Kamilko Helenka ma 87 cm i waży 12.020 więc różnica niewielka
rok temu miała 77 cm i ważyła 9 kg
Cytat:
Napisane przez maszka66 Pokaż wiadomość
My dzisiaj też po 3-cim WZW. Wiktoria tylko na chwilę jęknęła i spokój. Waży 7665 i mierzy 68 cm. Goni wreszcie rówieśników

Wczoraj dała mi niunia popalić; od godz. 18 była bardzo śpiąca a leżeć nie chciała, marudzila więc kilka godz.dosłownie z zamkniętymi oczami, ale trzeba bylo brać ją na ręce i nosić i dopiero po 21 poszła spać.
słodki ten twój Jasio, a mam takie nie dyskretne pytanie dlaczego u niedoszłych tesciów?przepra szam za pytanie
a mój tato właśnie Kacpra tak nauczył, że tylko na rekach go teraz musze usypiac nie moge go położyc żeby leżał i samz zasnoł...
Stary 2007-08-09, 14:57   #747
kasia191273
Zakorzenienie

Elu Jasio swietny! I bardzo 'do przodu', ale on byl chyba zawsze bardzo szybko dojrzaly, ze tak powiem, motorycznie))

wlepiam jeszcze jeden filmik z Nina w nosidle + inne sycylijskie i spadam na dwa tygodnie, najpierw do Polski, a potem kilka dni w Kassel

nosidlo
http://www.youtube.com/watch?v=SE_riNKaQOI

przeprowadzka po wlosku
http://www.youtube.com/watch?v=UFrVVzBQgUY

pies plazowy
http://www.youtube.com/watch?v=rkyZjNdqVbA

koty w Palermo
http://www.youtube.com/watch?v=JloIxYn29hY

buziaki!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-08-09, 19:02   #748
emi22
Zadomowienie

GG do emi22

Cytat:
Napisane przez kasia191273 Pokaż wiadomość
Elu Jasio swietny! I bardzo 'do przodu', ale on byl chyba zawsze bardzo szybko dojrzaly, ze tak powiem, motorycznie))

wlepiam jeszcze jeden filmik z Nina w nosidle + inne sycylijskie i spadam na dwa tygodnie, najpierw do Polski, a potem kilka dni w Kassel

nosidlo
http://www.youtube.com/watch?v=SE_riNKaQOI

przeprowadzka po wlosku
http://www.youtube.com/watch?v=UFrVVzBQgUY

pies plazowy
http://www.youtube.com/watch?v=rkyZjNdqVbA

koty w Palermo
http://www.youtube.com/watch?v=JloIxYn29hY

buziaki!
ale słodka ta twoja Nina az dziw ze jest taka spokojna i grzeczna
pozdrawiam
Stary 2007-08-09, 21:34   #749
AnitaSuska
Zadomowienie

Hej kochane

Już się za Wami stęskniłam!!Jesteśmy w domku od wtorku wieczór,ale miałam trochę roboty,na szczęście jestem na bieżąco..

Zabko,Schatzsi dziekuję za życzenia milego wypoczynku,był bardzo miły i prorodzinny,las,jeziorko, ptaszki,wiewióry,mąż wyluzowany ,Maciuś uśmiechnięty,czego więcej chciećDobrze nam ten wyjazd zrobił,krótki,ale spoko!

Garnuszki na pewno teraz na pogodę w Polsce nie narzekaszKoniecznie napisz mi coś więcej o krzesełku babyonoNo i czekamy na Olafka na blogu

Schatzsi Colinek ma piekne Twoje oczka

Aranko oj szkoda,że się nie spotkałyśmy;/Ale jeszcze wszystko przed nami,Twoja Niunia piekne osiągi już ma-brawo!!No i obie są piękne ,podobne do Ciebie,a Ty laska-18-stka!!Szkoda,że nie poszałś do KDSH,NIEDALEKO TAM MAJĄ PAMPERSY..a TEN SKLEP ,O KTÓRYM PISAŁĄŚ TO TEXTIL,TEŻ CZASMAI ZAOPATRUJĘ TAM mAĆKA,SZCZEGÓLNIE BODY I PAJACYKIoSTATNIO KUPIŁAM FAJNE,ALE NA PLASTIKOWE ZASTRZASKI-LIPNE CZYLI..ups sorry za capsa.

Maszko Niunia śliczna i uśmiechnięta aż miło!!!

Jaś wymiata na dyni i kosi łapki rewelacja!!!

Wielka bużka dla Zuzolka z okazji ukończenia 8miechów

Sohf Kubuś śliczny Maciek też próbuje podnosić kuferek,czasami coś mu wychodzi,a ogólnieostatnio strasznie się rozgadał

Witaj Emi22!Zdecydowanie Twój synus jest najcięższy na tym forumPokazuj częściej Wasze fotkiNo i napisz więcej o Was..

No i wreszcie KASIU HEJOfilmiki -kwintesencja włoskiego klimatu,Ty wylaszczona,Ninka cudna,widać,że dobrze Wam było!Życzę Wam udanej drugiej części urlopu,koniecznie zapisuj teksty teściowwej

Marti mi tu brakuje!

NO to lecę zmyć maseczkę

http://b1.lilypie.com/Vk1Lp1.png

Edytowane przez AnitaSuska
Czas edycji: 2007-08-09 o 21:58
AnitaSuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-09, 22:17   #750
kasia191273
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnitaSuska Pokaż wiadomość
Hej kochane

Już się za Wami stęskniłam!!Jesteśmy w domku od wtorku wieczór,ale miałam trochę roboty,na szczęście jestem na bieżąco..
foty jakies dawaj z wywczasow!

Cytat:
Napisane przez AnitaSuska Pokaż wiadomość

No i wreszcie KASIU HEJOfilmiki -kwintesencja włoskiego klimatu,Ty wylaszczona,Ninka cudna,widać,że dobrze Wam było!Życzę Wam udanej drugiej części urlopu,koniecznie zapisuj teksty teściowwej
nawet mi nie przypominaj, bo od paru dni jestem chora na sama mysl...Trzymajcie kciuki, zebym nie zwariowala. Zwlaszcza te z Was, co znaja wczesniejsze opowiesci...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości