![]() |
#721 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06 II
Joasiu szybkiej i spokojnej drogi. i oby Julka dobrze zniosla podroz. no i przedewszystkim pogody dobrej na piesze wedrowki i zwiedzanie.
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
#722 |
Zadomowienie
|
Dziewczynki -- ja wszystko czytam bo to szybciej niż pisanie
![]() ![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#723 |
Zadomowienie
|
Joasiu - udanego urlopu
![]() Ch_ago, no to rzeczywiście masz zapiernicz. A z kim zostawiasz Mateusza? Kasiulka, będziesz miała niedługo kumpelę do pogadania ![]() JA dzisiaj myślałam, że skonam z tego mojego dziecka. bawiliśmy się dzisiaj plastikowymi pojemnikami na żywność, no i Kamil taki jeden kwadratowy założył sobie na głowę. Już myślałam, że skonam, a on jeszcze usiadł mi na brzuchu i udawał, że jedzie autem, wyginał się na zakrętach, piszczał, trąbił itp. W tym kasku, no ryczałam ze śmiechu ![]() Ależ u nas korki dzisiaj, o 10 wracałam z pracy i jechałam ponad godzinę w korkach. Myślałam, że wyjdę z siebie. JA chcę mieszkać w mniejszym mieście ![]() Idę kąpu kąpu. Dziś włączyliśmy na chwilę ogrzewanie już drugi dzień, bo ja nie wytrzymuję. Siedzę naubierana, a i tak mi zimno. brrrrrrr ![]()
#724 |
Zakorzenienie
|
Re: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06 II
Joasiu spokojnej podróży i udanego pobytu
![]() ![]() Ciekawe jak Ch_aga ![]() ![]() Agiko jak Ci idzie wekowanie ![]() Ja dzisiaj zaczełam kurs prawa jazdy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#725 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście ja ślepa kura znowu nie widziałam postów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#726 |
Zadomowienie
|
Agiko -- narazie wozimy Mateusza gdzie się da; wczoraj był u naszej cioci, od dziś do końca tygodnia u teściowej a w przyszłym tygodniu nie wiem
![]() Płatku -- dasz radę z prawem jazdy, nie taki diabeł straszny ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#727 |
Wtajemniczenie
|
witam
zostalam zdradzona przez wlasne dziecko. dwa lata siedzenia z Wiktorie i placzu za kazdym razem gdy wychodzilam i znikalam za drzwiami ona leciala za mna z placzem. a dzisiaj ... weszlysmy do zlobka poszla do szatni przebralam ja. wyszlysmy na korytarz a ona mnie wziela za reke i zaprowadzila do salki. weszla i nawet za mna sie nie obejrzala. na jedno to dobrze bo gorsze bylyby cyrki. ale moje serce nie tego oczekiwalo. i badzcie tu madre... to mial byc placz przez conajmniej tydzien. smutno mi. Platku z prawkiem dobrze robisz i dasz rade. sytuacje stresowe masz opanowane z wlasnym dzieckiem. i takie nieprzewidywalne tez. trzymam kciuki. Chaago ty tak kobietko nie poblazaj swoim uczniom. noi trzyamam kciuki. Agiko z tym ogrzewaniem niestety taka pogoda. my w sobote zamowilismy drzewo do kominka. bo jak tak dalej pojdzie to trzeba bedzie zaczac przepalac. tyle ze drzewo dopiero za dwa tygodnie do odebrania. chyba pojedzie sie i kupi kostki trocinkowe. no na przyklad u nas dzisiaj takie zimno ze szok na dodatek teraz zaczelo padac a ja z Wiki rano poszlam z wozkiem.
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
#728 |
Zakorzenienie
|
Tiaaro mi też pewnie troszkę by było przykro, ale jakby Ci Wiki odstawiała cyrki codziennie rano to pewnie miałabyś dość żłobka a tak bezboleśnie dziecko zostaje w żłobku i bawi się z innymi dziećmi, a Ty masz w końcu czas dla siebie i żeby coś w spokoju i bez pośpiechu pozałatwiać
![]() Z prawkiem mam nadzieje, że się uda bo to trzy razy w tygodniu po dwie godziny ![]() ![]() ![]() ![]() Kasiulko jak Oliwka porobiliście już jakieś badania ![]() Coś nam ostatnio przepadła Gosiaczek ![]() ![]() Agiko a Ty co dzisiaj ciekawego porabiasz ![]() Zimnica jak nie wiem co jak z Matim wyszłam dzisiaj rano przed 9.00 na spacer to tak zmarzłam mimo że miałam ciepłą bluzę. Acha na życzenie Kociulka choć to tylko parę zdjęć http://maryise.galeria.interia.pl/ proszę się nie śmać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#729 |
Zadomowienie
|
Płatek fajne foty, ależ ty szczupła jesteś, fajniutko
![]() ![]() Płatek ja od rana bardzo interesujące rzeczy robię: kroję, myję, szatkuję, gotuję, mieszam, zabawiam Kamila w między czasie. właściwie od 9 do teraz stałam przy blacie kuchennym robiąc leczo. Wyszło mi masakrycznie dużo , że 2 razy musiałam większy garnek brać. Chyba z 20 litrów jak nie więcej ![]() ![]() ![]() Tiaara, tylko się cieszyć, mam nadzieję, że jej się nie odwidzi. Naprawdę lepsze to niż płacz. Ale te dzieci są nieprzewidywalne. Nie nie sprzątam idę glebę zaliczyć ![]()
#730 |
Zakorzenienie
|
Płatek ale z Ciebie laska
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#731 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie to samo pomyślałam
![]() ![]() A u nas chyba nic nowego, dlatego tak mało piszę. Adriano ma już 10 zębów i widać,że wychodzą mu nastepne, na dziąsełkach już mu się wszystkie odznaczają. Jestem pełna podziwu dla mojego malucha, bo jest ciągle rozbrykany, radosny, a jedyną oznaką wychodzących zębów jest kupa w każdej pieluszce ![]() Ciągle gada coś po swojemu, a często do się już go nawet zrozumieć ![]() Co do Gosi, to jak dobrze pamiętam to robi chyba ten kurs kosmetyczny, ale nie chcę kręcić, jak się pojawi, to pewnie wszystko opowie ![]() Płatku, trzymam kciuki za prawko ![]() Chaga, jak klasa?
![]() |
#732 |
Zakorzenienie
|
Kasiulko ja mam 160cm zdjęcie mi wydłużyło nogi
![]() ![]() ![]() ![]() Zobaczcie jak mój synek dba o urode ![]() ![]() Agiko czy dałabyś mi przepis na tą sałatkę co jedlismy u Ciebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#733 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06 II
Cytat:
![]() ![]() ![]() sałatka? ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#734 |
Wtajemniczenie
|
Platku nie mamy sie z czego smiac. masz figurke ze pozazdroscic. a biustem sie nie przejmuj. ja sama mam maly biust ale nigdy nie mialam kompleksow na tym punkcie.
a gosiaczek chyba na wakacje pojechala z TZtem i natanielkiem. no Agiko coz to za cudowna salatka. pisz szybko bo za mna jakas chodzi wiec moze twoja sprobuje.
![]() ![]() |
![]() |
#735 |
Zadomowienie
|
gotuję słoiki
![]() Płatku modniś ci rośnie ![]() ![]() Sałatka, surówka nic specjalnego- tzw na winie, czyli co się nawinie ![]() Ależ się dziś słodkim opchałam, a teraz popijam winko. A tak niby od święta, ale były dobre grzanki na sposób włoski i pasowało. KAmil się kąpie i idzie spać. KAtar, chyba powoli przechodzi. Kostko a jak Natalki ![]() jutro się obijam papa
#736 |
Zakorzenienie
|
a ja bym chciała byc płaska
![]() ![]() Zaliczylismy dzis szczepienie, Oliwka oczywiscie odstawiła niezły ryk, dostaliśmy 2 medale - naklejki za dzielność ![]() ![]() ![]() Ja mam dzis 8 rocznice slubu ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#737 |
Zadomowienie
|
witam wszystkia mamunie!
![]() meldujemy sie po prawie 2 tyg nieobecnosci, widze ze nie zabardzo za nami tęsknicie ale przezyje to ![]() fajne zdjątka ze spotkania, ja także jestem zdwolona z wyjazdu wypoczelismy razm z męzem i małyjm, było superr . Nabyłam mnóstwo ciuszków zreszt bardzo tanio, mały się wyszalał za wszystkie czasy jak narazie nie zdązyłam przeczytac wszystkiego co mnie ominelo ale moze mi sie kiedys uda ![]() Pozdrawiam
#738 |
Zadomowienie
|
Kasiulka najserdeczniejsze życzenia z okazji spiżowej rocznic ślubu
![]() ![]()
#739 |
Zadomowienie
|
Kasiulka Wszystkiego naj, naj, najlepszego
![]() ![]() ![]() ![]() A tak na marginesie, Kasiulko BŁAGAM!!! nie przesadzaj. Po Twoich postach można sobie wyobrazic co najmniej 150 kg hipopotamicę ![]() ![]() A Natalce katar w ogóle nie przechodzi, cały czas od kilku dni jest lejący, wydawało mi sie, ze juz gestnieje, ale niestety. Kaszle nadal. Codziennie 2 razy Ją oklepuję, a przy oklepywaniu nawijam wierszyk "Idzie pani na szpileczkach..." ![]() Od kilku dni idą Jej kły i robi teraz rzadziuśkie kupki, nawet kilka w ciągu dnia. Mam wrażenie, ze lekarstwa na Nią nie działają ![]() Tiaro gratuluje dzielności, Twojej oraz Wiki ![]() ![]() Płatku zdjecia bardzo ładne, faktycznie nogi wyszły na zdjeciu jakbyś mierzyła ze 180 cm ![]() Widzę, że Mateuszek tak jak Natalka, odkrył uroki kremowania sie ![]() W domu dostaje juz świra ![]() Juz sie nie moge doczekac końca tego remontu dachu, bo syf wszędzie. Najwiecej koło domu. Nawet jakby było ciepło to niebezpiecznie wyjśc teraz na ogród, bo mozna dostac dachówką w głowę ![]()
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#740 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kasiulka, spóźnione, ale wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#741 |
Zakorzenienie
|
W końcu zalogowałam się na wizażu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#742 |
Zakorzenienie
|
Mój laptop(stary już grat) jest tak niepewny, że muszę dopisać resztę w drugim poście
![]() Kasiulko wszystkiego najlepszego dla Was, żeby w waszym małżeństwie nigdy nie było burz ![]() ![]() ![]() ![]() Gosiaczku witaj ![]() Agiko dzięki za przepis ja dzisiaj robiłam gyrosa na wieczór bo mają przyjść znajomi na piwko ![]() Kostko a gdzie chcesz szukasz pracy tzn. jakiej? Mati waży 10kg to chyba najmniej, chociaż Kamilek też jest bardzo szczuplutki ![]() ![]() ![]() Mati dziaij chyba z 15 razy obudził się w nocy z rykiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#743 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
czesc kochany Płatku ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#744 |
Zakorzenienie
|
Kostko guzik, nic nie było
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale jestem dzis padaka, nie wiem jak u Was ale u mnie zimno jak diabli, rano było 6 stopni ![]() Platku kupy Oliwce przeszły, wali juz normalne i o dziwo - na nocnik ![]() ![]() ![]() A propos zakupów - kupilyscie juz kombinezony na zime? Oliwka dostała troszke pieniażków od dziadkow i chyba jej za to kupie porządny kombinezon, poki są bo potem wszystko wymiecie ze sklepów. W tym roku mam zamiar kupic 2 częsciowy, myslałam o Wójciku ale nie mam pojecia jakie sa ceny. |
![]() ![]() |
![]() |
#745 |
Zadomowienie
|
cały dzień prawie mi wizaż nie działał
![]() Ależ mieliśmy akcję ![]() ![]() ![]() KAsiulek, fajnie z tym nocnikiem ![]() ![]() ![]() ![]() Płatek, najważniejsze, że MAti jest zdrowy, wagą się nie przejmuj. JA jak ważę Kamila, to waży 11800. Więc wcale nie tak mało, choć nie ma między nimi dużej równicy. Czyżby moja waga zawyżała wagę ![]() ![]() ![]() Ide spać. Papa ![]()
#746 |
Wtajemniczenie
|
witam kobietki
Wiktoria nadal prowadzona do zlobka ale od dwochj dni udziela jej sie placz innych dzieci a pozatym wstaje przed 7 wiec juz o 8 jest lekko spiaca efekt jest taki ze poplakuje jak ja prowadze do salki. wczoraj pani ja wziela odemnie i zajela klockami dzisiaj podeszla do niej dziewczynka i pani bo akurat mieli muzyczne przywitanie dnia. od dwoch dni zabieram ja po obiedku czyli o 12.30. jesli do konca tygodnia bedzie ladnie wchodzic bez placzu to mysle ja zostawiac na drzemki chociaz tez mam obawy. Agiko smutne ze musieliscie to przejsc. wim jakie to ciezki dla dziecka i dla rodzice. wiem bo Wiki tez niedawno mi wymiotowala. ale ja jak ona zaczyna to rozkladam jej z lozeczka materacyk na ziemi obok klade drugi dla siebie rozkladam poduchy i przynosze miske z lazienki. nie musze jakby co z nia leciec do lazienki. Kostko zdrowka dla Natalki. mysle ze ta pogoda tez ma wplyw na te nasze dzieciatka. a co do kombinezonu to ja w tamtym roczku kupilam kombinezon ale sprzedawca pomylil sie i wyslal mi za duzy. w tym roku tez troszke za duzy ale Wiki zawsze na poczatku zimy skacze w gore. zamierzam tylko kupic na allegro jakas kurtke jakby co, widzialam juz kilka ladnych i teraz musze sie zdecydowac. najgorszy problem mam z butami. nie wiem jakie kupic ( rozmiarowo) a w ccc juz w piatek wykladaja kolekcje zimowa.
![]() ![]() |
![]() |
#747 |
Zakorzenienie
|
Oj, my też musimy kupić buciki
![]() ![]() Wiecie co.. tak sobie pomyślałam,że ja jeszcze nic nie dostałam za kody z kaszek ![]() Mam do Was pytanko... Wiecie może od kiedy dziecku mozna dawać cebulę?? Któregos dnia krojąc ja mały przyleciał i krzyczy dać! dać! więc ja mu mówię,że nie bedzie tego jadł i na odczepnego dałam mu kawałek. Zjadł i nawet sie nie skrzywił ![]() ![]() ![]()
![]() |
#748 |
Zadomowienie
|
hejka,
taka u nas pogoda, ze nic się nie chce. Szaro, buro deszcz pada ![]() Tiaaro, może zapytaj pani jak lepiej, czy ją zostawić do spania już, czy jeszcze poczekać. Ale zmęczona to ona będzie, jak spędzi cały dzień, to pobawi się trochę i pewnie będzie padać do snu. A jak idzie szukanie pracy? U nas wczorajsze to było jednorazowe. PO prostu za bardzo się opchał tymi paluszkami zwłaszcza. Kupiłam mu w zeszły czwartek buty w ccc i idę reklamować. Miał je na sobie 2 razy, bo przecież siedzi w domu, a czubki już ma pozdzierane, przetarte normalnie. No przecież one miesiąca nie wytrzymają. Ale pewnie i tak mi ich nie przyjmą ![]() Muszę jechać jeszcze do drugiego Tesco, na wycenę okien i do ccc. Wszystko w różnych krańcach miasta akurat. Zobaczymy ile załatwię, ale ta pogoda paskudna. No nic nie marudzę dalej. Co u was? Płatek jak goście, byli?
#749 |
Zakorzenienie
|
Kociulku cebula ma duzo olejków eterycznych, mogła by podrażnic delikatny brzuszek, ja sama unikam surowej cebuli bo źle sie po niej czuje - chociaż jest zdrowa.
![]() Moja Oliwka tak samo jak Adriano na cebule reaguje na cytryne ![]() ![]() Biedny Kamilek ![]() ![]() A słyszałyscie ze w Zakopcu spadł snieg? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#750 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Kasiulka za odpowiedź
![]() ![]() ![]() Agika, a miałam iść do ccc zobaczyc te butki ![]() Zdrówka dla Kamilka i oby to się już nie powtórzyło ![]() Aha... zaprosiłam do nas Ellene. Załozyła ona watek mamuś kwietniowo-majowych 2006,ale pomyslałam sobie,że niewiele mamuś może do niej zajrzeć. Mam nadzieję,że nie macie nic przeciwko? ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:38.