|
|
#721 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pedagodzy, studentki i studenci pedagogiki
dzieki Surimi
dobry pomysl ale jak widze te maluszki 2-3 latka to sie zastanawiam czy one w ogole cos kumaja wiekszosc z tych dzieciaczkow jeszcze nie mowi :/ niestety, zaniedbania rodzicow wydaje mi sie ale sprobuje
|
|
#722 |
|
Zadomowienie
|
te maluszki rozumieja tylko trzeba miec do nich podejscie i mowic prosto i nieskomplikowanie,mozesz tez wprowadzic elementy logorytmiki czyli np tance z piłeczkami czy sznureczkami,dzieci sie wymieniaja miedzy soba gdy muzyka ustanie i sie sobie przedstawiaja,jest duzo pomyslow do zrealizowania poszukaj w googlach scenariuszy zajec logorytmicznych lub poprostu dla dzieci w tym wieku i wszystko sie rozjasni,a ty masz jakis pomysl na to??
|
|
#723 |
|
Zakorzenienie
|
Pedagożki drogie,
ja do Was z pytaniem i prośbą, czy ktoraś z Was posiada w swoich zbiorach JAKĄKOLWIEK książkę lub ksero nt AUTOAGRESJI (najlepiej wśród więźniów)? są to materiały cięzko dostępne, wiec cokolwiek by mnie uradowało ![]() no i dryga sprawa, dysponujecie moze konspektami zajec dla uczniów agresywnych? (gimnazjum)
|
|
#724 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dziekuje za odpowiedz
|
|
|
|
|
|
#725 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#726 |
|
Wtajemniczenie
|
Hello
![]() Ja zrobiłam licencjat z pedagogiki resocjalizacyjnej i magistra z psychopedagogiki. Dla mnie najnudniejsza była właśnie historia wychowania,a najtrudniejsza logika ![]() Jeszcze parę przedmiotów by się znalazło,które nie zbyt mnie interesowały. Co to dzieciaczków 2-3 lata.Jak są tu jakieś doświadczone pedagożki to dajcie znać ![]() Pomimo tego iż skończyłam pedagogikę to teoria straszni rożni się od praktyki!! Obserwuję właśnie swojego synka 2,5 roku i on odbiega od wszystkich norm o których mówili mi na studiach.On to chyba jest jakiś wyjątek pedagogiczny.Nie interesuje go nic co powinno interesować dzieci w jego wieku.Jak już coś przykuje jego uwagę to na 2-3 min max.Poza tym jeszcze nie mówi,tylko kilka słów i to jeszcze nie wyraźnie.No ale coż....i wcale nie uważam aby to było jakieś moje zaniedbanie tylko on jest leniwy i tyle.Poza tym że na początku jego wychowanie przebiegało książkowo i było jak w bajce,tak teraz czasami mam ochotę wezwać Super Nianię .Oczywiście stosuję wszystkie możliwe metody wychowawcze co do niego i niektóre skutkująm,a niektóre nie.Także drogie koleżanki pedagożki Teoria to jedno,a praktyka to drugie.Osobiście nie mogłabym się zajmować jako opiekunka cudzymi dziecmi,bo się po prostu do tego nie nadaję. Na szczęście mój kierunek studiów pozwolił mi zajmować się również innymi dziedzinami także.... i jedno szczęście
|
|
#727 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a czy ktoras z was pracuje w przedszkolu metoda Marii Montessori?
|
|
|
#728 |
|
Zakorzenienie
|
Miałabym do Was takie małe pytanko. Dostałam ostatnio ofertę pracy jako nianio-pomoc domowa, ale zupełnie nie wiem jaką stawkę godzinową można za taką pracę zaproponować. Praca miałaby polegać na opiece nad dwójką dzieci (jedno w wieku przedszkolnym drugie w wieku szkolnym), przyprowadzaniu dziecka z przedszkola, gotowaniu obiadów, sprzątaniu, robieniu zakupów i ogólnie zajmowaniu się domem. Byłaby to praca około 2-3 godzin dziennie. Pani, u której miałabym pracować oczekuje ode mnie propozycji ile chciałabym za godzinę, a ja zupełnie nie wiem jakie są teraz stawki. Mieszkam w średniej wielkości mieście. Bardzo proszę o podpowiedzi
|
|
#729 |
|
Raczkowanie
|
Witam.Ja skończyłam pedagogoikę (pracownik socjalny) na UWM Olsztyn
Najtrudniejsza na studiach była dla mnie filozofia i teoria wychowania oraz logika .Nie potrafię się uczyć filozofii, nie ma to dla mnie żadnego sensu,musiałam kuć wszystko na pamięć .Logika też jest okropna .Za to uwielbiałam psychologę społeczną, psycholologię rozwojową.Chciałabym pójść jeszcze na jakąś podyplomówkę też coś pokrewnego.Zobacze jeszcze! |
|
|
|
|
#730 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja rzuciłam
Moim marzeniem nie jest jednak zostać pedagogiem Wolę swoje macierzyste studia
|
|
#731 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
po 2 myslalam ze to pytanie bedzie odnosnie ile za opieke za dzieci (wtedy z ped. mialoby polaczenie) ale temat jest o... pomocy domowej bardziej niz o niani. Jako niania to Ty tam nic nie bedziesz robila. Bo co mozna robic z dziecmi, skoro masz 2-3h max i przy tym musisz zrobic obiad, posprzatac, zrobic zakupy? Mnie się to nie podoba. Za takie cos wzielabym minimum15zl/h. Sama mieszkam w średniej wielkosci mieście. 15zł- licząc: 5zł- sprzątanie, gotowanie itd. 5zł- jedno dziecko, 5zł- drugie dziecko. |
|
|
|
|
|
#732 |
|
Zakorzenienie
|
Kolejna pedagożka się zgłasza
![]() Studiuję pedagogikę resocjalizacyjną na 5 roku.. Może jakieś notatki ktoś potrzebuje, oddam z miłą chęcią? (jak nie weźmiecie to pójdą na przemiał) |
|
|
|
|
#733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cos z autoagresji maaszz??
|
|
|
#734 |
|
Zakorzenienie
|
Hej ma prośbę.
Muszę przygotować jakis konspekt zajęć dla licealistów, problem w tym że to ma być coś ciekawe,, proszę pomóżcie wymyśleć coś co by zainteresowało licealiste. za wszelkie pomysły będę wdzięczna
|
|
#735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mozesz jakas psychodrame im przyszykowac, duzo zabawy i dosc ciekawe, dzieciaki w kazdym wieku to lubia
|
|
|
#736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ma być na jakiś konkretny, wymyślony przeze mnie temat (np Fotografia) taki, żeby zainteresował licealiste, i taki żebym potrafiła napisać konspekt ![]() u mnie nadal zero pomysłow
|
|
|
#737 |
|
Zakorzenienie
|
Witam ponownie
)Widze, że posypały się prośby pomocy ja też piszę z jedną z nich ![]() A mianowicie mam przygotować coś o metodzie story-line (modele i strategie edukacji wczesnoszkolnej). Doktor mnie uprzedzała, że bibliografia na ten temat jest bardzo uboga. Jakieś podstawowe informacje zdobyłam, ale rzeczywiście jest ich niewiele. Czy może któraś z Was ma coś więcej na ten temat? I pomysł krótkiej zabawy dla 15-20 studentek (właśnie tą metodą i nie dłuższą niż 20 minut)
Edytowane przez nadia07 Czas edycji: 2009-03-15 o 11:56 |
|
|
|
|
#738 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewuszki
![]() pomóżcie mi! muszę zacząć pisać już pracę mgr, jestem na uzupelniajacych na 1szym roku. Potrzebuje pomocy... jak przeprowadzic badanie jeśli mam temat "Rola zajęć ruchowo- muzycznych u dzieci w wieku przedszkolnym"? Ankieta? ale do kogo? do rodziców i jednoczesnie do nauczycieli w przedszkolu i do prowadzacego rytmike? czy przeprowadzic wywiad? |
|
|
|
|
#739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#740 |
|
Rozeznanie
|
ulinka strach mi sie go zapytac co o tym sądzi, kazał mi się jedynie dowiedzieć czy dostane pozwolenie na przeprowadzenie badania w jakims przedszkolu.
|
|
|
|
|
#741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz, u mnie jest tak, ze prace mgr piszemy pod promotora i to on nam wskazuje droge jesli chodzi o metodologie. Musisz sie przemoc i zadac mu pytanie w jakiej formie on widzi te badania, zeby nie bylo tak, ze napracujesz sie, zrobisz te badania, a on Ci powie, ze on to widzi inaczej. Takie rzeczy zawsze trzeba z promotorem ustalic - przeciez narzedzia badawcze tez Ci musi zatwierdzic.
|
|
|
|
#743 |
|
Zakorzenienie
|
Widze ze tutaj aktualnie jest poruszany temat badan pedagogicznych.
Niedlugo mam egzamin z Metodologii badan pedagogicznych i sie na niego pilnie ucze. Teorie pojmuje.. praktyke niby tez.. ale trudno mi samej ocenic czy robie to dobrze czy nie. Czy ktoras z Was jest dobra z tego przedmiotu? Prosilabym o pomoc.. jedynie w sprawdzaniu tworzonych przeze mnie metryczek, ewentualnych podpowiedzi. Chodzi o sformulowanie poprawnych problemow, celow, hipotez, zmiennych i wskaznikow. Bede bardzo wdzieczna za oferowana pomoc
Edytowane przez nadia07 Czas edycji: 2009-04-02 o 20:34 |
|
|
|
|
#744 |
|
Zakorzenienie
|
Dołączam do wątku
Ja studiuje pedagogikę, specjalizacja edukacja zintegrowana wczesnoszkolna i przedszkolna Niestety dopiero drugi rok (wcześniej studiowałam ekonomię ale przerwałam i zaczęłam pedagogikę )
|
|
|
|
|
#745 |
|
Przyczajenie
|
hej, mam do ciebie wielką prośbę- czy mogłabyś napisać mi cos wiecej o pedagogice na wrocławskim? też chciałabym sie tam dostać
najbardziej zależy mi na informacji ile miejsc jest mniej wiecej co roku i jaki powinnam miec minimalny wynik ( zdaje rozszerzony polski, wos i angielski podstawę). bede bardzo wdzieczna za odpowiedź. mój adres to: juliaorszanska19891@wp.pljeszcze raz wielkie dzieki ![]() ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- studiujesz na AP? jezeli tak to bardzo prosze skontaktuj sie ze mną mój nr. gg. 8446141. dzieki wielkie
|
|
|
|
|
#746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#748 |
|
Raczkowanie
|
To może i ja się przywitam
Jestem na 3 roku pedagogiki ze specjalnością edukacja dorosłych na UMK, ale chyba z moją specjalnością tu nikogo nie ma No ale i tak Witam
|
|
#749 |
|
Zakorzenienie
|
Witam koleżanki po fachu
![]() Ja zrobiłam licencjat z Pedagogiki Społecznej i... nie wiem co z tym "fantem" mam dalej robić ![]() Obecnie jestem młodą mamą i zajmuję się córeczką, ale od września chciałabym (a raczej powinnam) iść do pracy. Niestety zupełnie nie mam pomysłu na to jakiego typu miałaby to być praca W czasie studiów byłam opiekunką do dziecka i wiem że praca z takimi małymi ludkami bardzo mi odpowiada. No ale teraz hmmm... kończąc taki rodzaj pedagogiki pewnie nie mam szans na pracę w żłobku czy przedszkolu??? Wie któraś czy można zrobić mgr z pedagogiki przedszkolnej mając licencjat ze społecznej? Ja jestem zupełnie zielona w tej kwestii... ech trzeba się było 10 razy zastanowić przed wyborem kierunku ![]()
|
|
|
|
|
#750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z tym zastanowieniem, to wiesz, tak się tylko mówi. Mało kto po studiach wie, co chciałby robić w życiu.. A nawet jak wie, to jeszcze może mu się to 10 razy zmienić. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:51.

dobry pomysl ale jak widze te maluszki 2-3 latka to sie zastanawiam czy one w ogole cos kumaja
wiekszosc z tych dzieciaczkow jeszcze nie mowi :/ niestety, zaniedbania rodzicow wydaje mi sie ale sprobuje

.Oczywiście stosuję wszystkie możliwe metody wychowawcze co do niego i niektóre skutkująm,a niektóre nie.

.Nie potrafię się uczyć filozofii, nie ma to dla mnie żadnego sensu,musiałam kuć wszystko na pamięć 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Jestem na 3 roku pedagogiki ze specjalnością edukacja dorosłych na UMK, ale chyba z moją specjalnością tu nikogo nie ma
W czasie studiów byłam opiekunką do dziecka i wiem że praca z takimi małymi ludkami bardzo mi odpowiada. No ale teraz hmmm... kończąc taki rodzaj pedagogiki pewnie nie mam szans na pracę w żłobku czy przedszkolu???
Wie któraś czy można zrobić mgr z pedagogiki przedszkolnej mając licencjat ze społecznej? Ja jestem zupełnie zielona w tej kwestii...