![]() |
#721 |
Rozeznanie
|
Dot.: Pedagodzy, studentki i studenci pedagogiki
dzieki Surimi
![]() ![]()
![]() |
#722 |
Zadomowienie
|
te maluszki rozumieja tylko trzeba miec do nich podejscie i mowic prosto i nieskomplikowanie,mozesz tez wprowadzic elementy logorytmiki czyli np tance z piłeczkami czy sznureczkami,dzieci sie wymieniaja miedzy soba gdy muzyka ustanie i sie sobie przedstawiaja,jest duzo pomyslow do zrealizowania poszukaj w googlach scenariuszy zajec logorytmicznych lub poprostu dla dzieci w tym wieku i wszystko sie rozjasni,a ty masz jakis pomysl na to??
![]() |
#723 |
Zakorzenienie
|
Pedagożki drogie,
ja do Was z pytaniem i prośbą, czy ktoraś z Was posiada w swoich zbiorach JAKĄKOLWIEK książkę lub ksero nt AUTOAGRESJI (najlepiej wśród więźniów)? są to materiały cięzko dostępne, wiec cokolwiek by mnie uradowało ![]() no i dryga sprawa, dysponujecie moze konspektami zajec dla uczniów agresywnych? (gimnazjum)
![]() |
#724 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dziekuje za odpowiedz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#725 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() |
#726 |
Wtajemniczenie
|
Hello
![]() Ja zrobiłam licencjat z pedagogiki resocjalizacyjnej i magistra z psychopedagogiki. Dla mnie najnudniejsza była właśnie historia wychowania,a najtrudniejsza logika ![]() Jeszcze parę przedmiotów by się znalazło,które nie zbyt mnie interesowały. Co to dzieciaczków 2-3 lata.Jak są tu jakieś doświadczone pedagożki to dajcie znać ![]() Pomimo tego iż skończyłam pedagogikę to teoria straszni rożni się od praktyki!! Obserwuję właśnie swojego synka 2,5 roku i on odbiega od wszystkich norm ![]() On to chyba jest jakiś wyjątek pedagogiczny.Nie interesuje go nic co powinno interesować dzieci w jego wieku.Jak już coś przykuje jego uwagę to na 2-3 min max.Poza tym jeszcze nie mówi,tylko kilka słów i to jeszcze nie wyraźnie.No ale coż....i wcale nie uważam aby to było jakieś moje zaniedbanie tylko on jest leniwy i tyle.Poza tym że na początku jego wychowanie przebiegało książkowo i było jak w bajce,tak teraz czasami mam ochotę wezwać Super Nianię ![]() Także drogie koleżanki pedagożki ![]() Osobiście nie mogłabym się zajmować jako opiekunka cudzymi dziecmi,bo się po prostu do tego nie nadaję. Na szczęście mój kierunek studiów pozwolił mi zajmować się również innymi dziedzinami także.... i jedno szczęście ![]()
![]() |
#727 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a czy ktoras z was pracuje w przedszkolu metoda Marii Montessori?
![]() |
![]() |
#728 |
Zakorzenienie
|
Miałabym do Was takie małe pytanko. Dostałam ostatnio ofertę pracy jako nianio-pomoc domowa, ale zupełnie nie wiem jaką stawkę godzinową można za taką pracę zaproponować. Praca miałaby polegać na opiece nad dwójką dzieci (jedno w wieku przedszkolnym drugie w wieku szkolnym), przyprowadzaniu dziecka z przedszkola, gotowaniu obiadów, sprzątaniu, robieniu zakupów i ogólnie zajmowaniu się domem. Byłaby to praca około 2-3 godzin dziennie. Pani, u której miałabym pracować oczekuje ode mnie propozycji ile chciałabym za godzinę, a ja zupełnie nie wiem jakie są teraz stawki. Mieszkam w średniej wielkości mieście. Bardzo proszę o podpowiedzi
![]()
![]() |
#729 |
Raczkowanie
|
Witam.Ja skończyłam pedagogoikę (pracownik socjalny) na UWM Olsztyn
![]() Najtrudniejsza na studiach była dla mnie filozofia i teoria wychowania oraz logika ![]() ![]() ![]() ![]() Chciałabym pójść jeszcze na jakąś podyplomówkę też coś pokrewnego.Zobacze jeszcze! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#730 |
Wtajemniczenie
|
A ja rzuciłam
![]() ![]() ![]()
![]() |
#731 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
po 2 myslalam ze to pytanie bedzie odnosnie ile za opieke za dzieci (wtedy z ped. mialoby polaczenie) ale temat jest o... pomocy domowej bardziej niz o niani. Jako niania to Ty tam nic nie bedziesz robila. Bo co mozna robic z dziecmi, skoro masz 2-3h max i przy tym musisz zrobic obiad, posprzatac, zrobic zakupy? Mnie się to nie podoba. Za takie cos wzielabym minimum15zl/h. Sama mieszkam w średniej wielkosci mieście. 15zł- licząc: 5zł- sprzątanie, gotowanie itd. 5zł- jedno dziecko, 5zł- drugie dziecko. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#732 |
Zakorzenienie
|
Kolejna pedagożka się zgłasza
![]() Studiuję pedagogikę resocjalizacyjną na 5 roku.. Może jakieś notatki ktoś potrzebuje, oddam z miłą chęcią? (jak nie weźmiecie to pójdą na przemiał) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
cos z autoagresji maaszz?? ![]()
![]() |
![]() |
#734 |
Zakorzenienie
|
Hej ma prośbę.
Muszę przygotować jakis konspekt zajęć dla licealistów, problem w tym że to ma być coś ciekawe,, proszę pomóżcie wymyśleć coś co by zainteresowało licealiste. za wszelkie pomysły będę wdzięczna ![]()
![]() |
#735 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mozesz jakas psychodrame im przyszykowac, duzo zabawy i dosc ciekawe, dzieciaki w kazdym wieku to lubia
![]() |
![]() |
#736 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ma być na jakiś konkretny, wymyślony przeze mnie temat (np Fotografia) taki, żeby zainteresował licealiste, i taki żebym potrafiła napisać konspekt ![]() u mnie nadal zero pomysłow ![]()
![]() |
![]() |
#737 |
Zakorzenienie
|
Witam ponownie
![]() Widze, że posypały się prośby pomocy ja też piszę z jedną z nich ![]() A mianowicie mam przygotować coś o metodzie story-line (modele i strategie edukacji wczesnoszkolnej). Doktor mnie uprzedzała, że bibliografia na ten temat jest bardzo uboga. Jakieś podstawowe informacje zdobyłam, ale rzeczywiście jest ich niewiele. Czy może któraś z Was ma coś więcej na ten temat? I pomysł krótkiej zabawy dla 15-20 studentek (właśnie tą metodą i nie dłuższą niż 20 minut)
Edytowane przez nadia07 Czas edycji: 2009-03-15 o 10:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#738 |
Rozeznanie
|
hej dziewuszki
![]() pomóżcie mi! muszę zacząć pisać już pracę mgr, jestem na uzupelniajacych na 1szym roku. Potrzebuje pomocy... jak przeprowadzic badanie jeśli mam temat "Rola zajęć ruchowo- muzycznych u dzieci w wieku przedszkolnym"? Ankieta? ale do kogo? do rodziców i jednoczesnie do nauczycieli w przedszkolu i do prowadzacego rytmike? czy przeprowadzic wywiad? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#739 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#740 |
Rozeznanie
|
ulinka strach mi sie go zapytac co o tym sądzi, kazał mi się jedynie dowiedzieć czy dostane pozwolenie na przeprowadzenie badania w jakims przedszkolu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#741 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#742 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz, u mnie jest tak, ze prace mgr piszemy pod promotora i to on nam wskazuje droge jesli chodzi o metodologie. Musisz sie przemoc i zadac mu pytanie w jakiej formie on widzi te badania, zeby nie bylo tak, ze napracujesz sie, zrobisz te badania, a on Ci powie, ze on to widzi inaczej. Takie rzeczy zawsze trzeba z promotorem ustalic - przeciez narzedzia badawcze tez Ci musi zatwierdzic.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#743 |
Zakorzenienie
|
Widze ze tutaj aktualnie jest poruszany temat badan pedagogicznych.
Niedlugo mam egzamin z Metodologii badan pedagogicznych i sie na niego pilnie ucze. Teorie pojmuje.. praktyke niby tez.. ale trudno mi samej ocenic czy robie to dobrze czy nie. Czy ktoras z Was jest dobra z tego przedmiotu? Prosilabym o pomoc.. jedynie w sprawdzaniu tworzonych przeze mnie metryczek, ewentualnych podpowiedzi. Chodzi o sformulowanie poprawnych problemow, celow, hipotez, zmiennych i wskaznikow. Bede bardzo wdzieczna za oferowana pomoc ![]()
Edytowane przez nadia07 Czas edycji: 2009-04-02 o 19:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#744 |
Zakorzenienie
|
Dołączam do wątku
![]() Ja studiuje pedagogikę, specjalizacja edukacja zintegrowana wczesnoszkolna i przedszkolna ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#745 |
Przyczajenie
|
hej, mam do ciebie wielką prośbę- czy mogłabyś napisać mi cos wiecej o pedagogice na wrocławskim? też chciałabym sie tam dostać
![]() jeszcze raz wielkie dzieki ![]() ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- studiujesz na AP? jezeli tak to bardzo prosze skontaktuj sie ze mną ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#746 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#747 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#748 |
Raczkowanie
|
To może i ja się przywitam
![]() ![]() ![]()
![]() |
#749 |
Zakorzenienie
|
Witam koleżanki po fachu
![]() Ja zrobiłam licencjat z Pedagogiki Społecznej i... nie wiem co z tym "fantem" mam dalej robić ![]() Obecnie jestem młodą mamą i zajmuję się córeczką, ale od września chciałabym (a raczej powinnam) iść do pracy. Niestety zupełnie nie mam pomysłu na to jakiego typu miałaby to być praca ![]() ![]() ech trzeba się było 10 razy zastanowić przed wyborem kierunku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#750 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z tym zastanowieniem, to wiesz, tak się tylko mówi. Mało kto po studiach wie, co chciałby robić w życiu.. A nawet jak wie, to jeszcze może mu się to 10 razy zmienić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:06.