![]() |
#721 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Idiotyczne zachowania klientów ;)
Cytat:
![]() O Boże, porażka, współczuję serdecznie koleżance ![]() Jak pracowałam w skupie używanych podręczników to też różne akcje odchodziły, od grożenia telefonem do szefa po "Ty już tu nie pracujesz" ![]() Jak szukałam chętnych na korepetycje to odezwał się jakiś koleś: On: Uczysz też trochę straszych uczniów? Ja: Starszych, to znaczy ile lat? On: 28. Ja: No to tak trochę nie bardzo, szukam góra uczniów liceum. On: Szkoda. Jadę do Ciechocinka na weekend, mogę Cię zabrać jeżeli chcesz. ![]()
![]() |
![]() |
#722 |
Raczkowanie
|
haha dobre, korepetycje to temat rzeka...
Kiedyś z przyjaciółką wpadłyśmy na pomysł, żeby podreperować domowe budżety i zamieścić ogłoszenie w internecie o udzielaniu korków. Było to bardzo efektywne ogłoszenie, bo ludzie dzwonili do mnie nawet po skończeniu studiów I stopnia, kiedy już pracowałam. Moja przyjaciółka dostała taki telefon od nieznajomego chłopaka w czwartek o 20. - Dzień dobry, czy zrobisz mi 3 zadania z mechaniki z wytrzymałości materiałów. Jutro mam 8 rano na kolosa i nie umiem ich zrobić. - yyyy Internet nie był wtedy w powszechnym użyciu!!! Spotkanie nie wchodziło w grę, koleś mieszkał po drugiej stronie Warszawy. Skończyło się, na przesyłaniu faksem zadań do biura koleżanki rodziców. Przyjaciółka zrobiła te zadania w godzinę i odesłała faksem. Nie miała oczywiście gwarancji zapłaty za tę pomoc. Po południu w piątek tel z podziękowaniami, spotkali się na mieście, w ramach zapłaty dostała PUDŁO słodyczy o wartości ponad 100zł.
![]() |
#723 |
Zadomowienie
|
subs.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#724 |
po prostu Em :)
|
Zamiast zaśmiecać wątek możesz to zrobi za pomocą narzędzi u góry.
![]()
![]() |
![]() |
#725 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i dajcie spokój - w życiu nie chodzilabym tak odwieszac i jeszcze raz sie ubierac w ZIMIE!! w lecie wszystko można zrozumiec, ale w zimie ... ---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- Cytat:
Moim zdaniem też na zdjeciach łatwiej jest ocenić strój/ciuch/zestaw itp. Ale to moje zdanie.
Krysia ![]() Edytowane przez fashionaddicted Czas edycji: 2010-09-12 o 22:56 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#726 |
|
Więc w NY się robi tak, że nadprogramowe sztuki zawiesza się na drzwiach z drugiej strony i potem wymienia.
![]()
![]() |
![]() |
#727 |
Zakorzenienie
|
Przeraża mnie agresja ludzi w sklepach, zwłaszcza spożywczych. Wierze, że ten typ sklepów wyzwala w ludziach zwierzęce instynkty..Choć nawet nie, bo zwierzęta, aż tak prymitywnie się nie zachowują
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#728 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#729 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#730 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#731 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Nie pozwoliłabym tak się potraktować. Niech sobie sam mierzy, jak taki mocny jest ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#732 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Chodzi o jakiś szacunek do klienta.
![]() |
![]() |
#733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zamykam kasę, bramkę, gaszę światełko z jej numerkiem, ale co tam, nadal się ustawiają i nawet chcą przechodzić przez blokadę ![]() Oczywiście non stop zdarza się, że burak nie powie Ci dzień dobry podchodząc do kasy, a na przywitanie odpowiada milczeniem. No tak, w końcu jest wyżej w klasyfikacji... Tacy potrafią przez całą obsługę nie odezwać się słowem. Rozmowy przez telefon to tez standard. Jest obsługiwany przeze mnie, a drze się do tego telefonu, mając ten fakt głęboko w nosie. A przez to inni klienci czekają dłużej, bo zanim z tym telefonem w dłoni wydobędzie portfel, zanim łaskawie dosłyszy, że ma wpisać PIN... Mam ochotę kilkadziesiąt razy dziennie polecić tym ludziom, aby przypomnieli sobie co mówili mama z tatą o kulturze, ale jakoś nie bardzo mam ochotę zostać bezrobotną studentką ![]() PS Jeszcze mi się przypomniała taka zabawna historia. Zwykle jak kobieta przychodzi z mężem i dzieckiem, to kojarzy się jako taka pani domu, która robi zakupy na obiad, na śniadanie dla dzieci... Jedna pani kupiła cebulę w woreczku, przy czym pomieszała je- 2 cebule młode, a reszta starych. Wyjęłam te młode, bo mają inną cenę, a jej mąż patrzy na nią : to to jest co innego? A ona mu odpowiada, że nie. Ja mówię, że tak, bo to jest cebula młoda, a ona na to : Myślałam, że wam się popsuła, to żeście obrali. Aż dziwne, że taką popsutą obraną cebulę chętnie kupiła.
![]() |
![]() |
#734 |
Nie depcze krokusów
|
Dobre z tą zepsutą cebulą
![]()
![]() |
![]() |
#735 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Krew mnie zalewa jak takich ludzi widzę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#736 |
BAN stały
|
No chodzi o to, że bardzo wielu prostakom i prymitywom wydaje się, że są kimś "więcej" kimś ważniejszym i bardziej zasługującym na szacunek, bo nie siedzą na kasie w Tesco albo nie sprzątają cudzych domów czy tam nie robią cokolwiek innego, co ich zdaniem jest źródłem hańby i upodlenia.
Kiedy pracowałam w handlu jako konsultantka w perfumerii, to bardzo często klienci (zwłaszcza starsze ode mnie klientki) dawały mi jasno odczuć jakim to ja marnym pyłem dla nich jestem. I takie myślenie naprawdę nie jest rzadkością, niestety. Najgorsi są ci nowobogaccy co to się dorobili na pietruszce. No i generalnie - wszyscy niespełnieni frustarci. Zresztą kiedyś jedna wizażanka pisała jak to dorabiając sobie do studiów, była bileterką w kinie i o tym jak ją potraktował pewien pan co przyszedł do tegoż kina ze swoją córeczką. Otóż przykucnąl, wyciągnął paluch w stronę wizażanki i do córki skierował coś w ten deseń: ucz sie córcia, bo skończysz jak tamta pani. Nice. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#737 |
Raczkowanie
|
Kiedyś stałam za kasa i miałam chyba dostawę towaru (sklep odzieżowy). Na ladzie miałam nowy towar i byłam zajęta. Przyszła do sklepu kobietka, wiek 30+. Po jakimś czasie wzięła do przymierzalni kilka rzeczy (przymierzalnie były obok kasy). Mierzy, mierzy i zapytała mnie jak wygląda w jednej bluzce. Wiec podeszłam do niej, a ze kłamać nie umiem i w ogóle nie lubię wciskać kitu, ze ktoś dobrze wygląda kiedy wygląda źle (sama nie chciałabym być w ten sposób okłamana przez sprzedawce), powiedziałam jej grzecznie, ze ta bluzka jest na nią za duza,ze może przyniosę mniejszy rozmiar. Ona na to, ze mniejsza na pewno będzie na nią za ciasna. Wiec ja na to, ze wg mnie nie wygląda w tej bluzce korzystnie i może niech wybierze sobie inny fason. Ona na to,ze akurat ta jej się podoba. Wiec powiedziałam, ze skoro tak to niech zrobi jak uważa. Wróciłam do pracy, ona się szybko ubrała, wzięła te ubrania na kupę, i za przeproszeniem pier***nela mi na ladę, po czym bez słowa wyszła.
![]() A Wy byście się na sprzedawce wkurzyły, gdyby powiedział prawdę?
![]() |
![]() |
#738 |
Zakorzenienie
|
Ja w ogóle sprzedawców o zdanie nie pytam, bo i po co?
/// Parę ludzkich reakcji na maszynki do golenia, rozdawane w kinie [K - kiedy mówiła kobieta, M - mężczyzna]: M [do towarzyszki] - o, kochanie wreszcie bobra przytniesz! K - a to mogę na sali se pachę przejechać, bo trochę zarosłam? K - ale jaja, dam miśkowi niech se wreszcie pytonga ogoli! M - nie, dzięki - my wolimy pękniętego jeża. Itd. itd. Ludzie nigdy nie przestaną mnie zadziwiać ![]()
![]() |
#739 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyczerpująco wyjaśniła to sine.ira
![]() |
![]() |
#740 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#741 |
|
W ramach promocji danego produktu, to chyba oczywiste.
![]()
![]() |
![]() |
#742 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#743 | |
Zakorzenienie
|
No właśnie. Różne rzeczy się w kinach rozdaje - od słodyczy, przez napoje po produkty higieniczne.
Kiedyś rozdawaliśmy antyperspiranty Nivei i panowie pytali 'do czego to w ogóle służy?' ![]() ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#744 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jako, że ja pracowałam przez lata na obsłudze klienta, w dodatku jako agent ubezpieczeniowy (ukochana w Polsce grupa zawodowa ![]() ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#745 |
Raczkowanie
|
Ja tak samo, idąc na zakupy staram sie zabierać koleżankę albo TZta. A gdy idę sama polegam na sobie, nie lubię pytac sprzedawcy bo nie lubie zwracać na siebie uwagi. A nie ma jak dla mnie nic gorszego od nachalnego, upierdliwego i wciskającego towar sprzedawcy.
![]() |
![]() |
#746 |
Rozeznanie
|
Pracowałam w tamtym roku w restauracji i troche dziwnych zachowań klientów mi się zdarzyło np.
![]() - do łazienki wchodziło się najpierw do przedsionka, a następnie były dwie toalety, w tym pierwszym pomieszczeniu wisiała taka mała "fontanna" w kształcie głowy lwa. Za pierwszym razem kiedy zobaczyłam pana, ktory tam się załatwiał zamarłam, za dziesiątym przywykłam ![]() - W lokalu stało akwarium- dorosłe małżenstwo zaczęło dokarmiać ryby- miesem i ryzem ![]() - stoję w ogródku sponsorowanym przez Żywca, za mną i przede mną wielie napisy Zywiec, Warka, wokół kufle z napisami, kegi z grawerami, lodówka pełna Żywców i Warek... Podchodzi klient "Dzien dobry, poprosze dużego Lecha" "Niestety mamy tylko Żywca i Warkę" "Ale jak to??" - przyszło kiedyś do ogródka dwóch młodych chłopaków, jeden ze złamana reka. Trochę pili, po pewnym czasie jeden z nich poprosił zebym poprawiła mu temblak, dziwna propozycja, ale zgodziłam się, niestety. Chłopak próbował mnie klepnąć w tyłek i na siłę przytulać, ja odchyliłam się, ten gdy zobaczył mój wzrok zaczął przepraszac, tłumaczyc się... Ale już w międzyczasie ze stolika obok podniosło się dwóch stałych klientow i zaczeli mnie bronic i ustawiac tych chłopaków do pionu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#747 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#748 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#749 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gdybym stała za tym "panem" i usłyszałabym taki tekst w stronę bileterki to nie przebierałabym w słowach ![]()
Edytowane przez Diablica z Tasmanii Czas edycji: 2010-09-13 o 13:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#750 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tzn. pani z obsługi nie weszła mi do przymierzalni, ale stała przed nią i klepała czy mi się podoba, jak leży, czy dobry kolor, czy może coś dla mnie zrobić. Nie miałam pojęcia, że mówi do mnie, dopóki mnie TŻ nie upomniał. Wychyliłam się z przymierzalni, pani mnie obceniła, przyniosła mniejszy rozmiar i dała spokój ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:19.