![]() |
#721 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Seks po ślubie
Cytat:
Cytat:
rozumiem ze po slubie zasada "Bog da ,bóg wykarmi" ew. zaciskanie kolan w dni plodne.powodzenia. ja tez nie bo potrafie panowac nad sobą nie trzeba uprawiac seksu aby sie zarazic to raz a dwa skad wiesz ze twoj maz cie nie zarazi ? jak miliony kobiet wspolzyjacych rozumiem ,ze mozna mowic do ciebie "cnotka niewydymka" i jest to mniej obrazliwe ? tego nie wiesz. Cytat:
tiaia i dlatego wlasnie biora sluby,maja dzieci i miliardy par zyja dlugo i szczesliwie , gratuluje racjonalnego i obiektywnego a przede wszytskim doroslego podejscia do zycia i zycze powodzenia w dalszym zyciu w blogiej niewiedzy i nieswiadomosci. chetnie poczytalabym twoje wypowiedzi za 10 -15 lat :-D Edytowane przez paula78 Czas edycji: 2009-02-16 o 22:14 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#722 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Podkreślonego nie jesteś w stanie przewidzieć. Ludzi nie szanuje się za to ile i z kim stosunków seksualnych odbyli, tylko za to jakimi są osobami na co dzień/co robią na co dzień. Zawsze mnie zaskakuje, że osoby, które wybrały przedmałżeńską czystość uważają, że to jakieś wybitne osiągnięcie i już z samego tego powodu zasługują na szacunek. Czy wredna, złośliwa i pyskata sąsiadka zasługuje na szacunek bo przed ołtarzem stała z "wianuszkiem"?? Mój mąż nie zasłużył sobie na szacunek niczym związanym z seksem, tylko wieloma innymi rzeczami, ale każdy jak widać ma swoje standardy oceniania ludzi... Cytat:
Czy czujesz się teraz bezwartościowa, bo nie masz już cnoty? Nie sądzę, a więc jednak twoja teoria jest błędna. Cytat:
![]() |
![]() |
#723 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Trudno powiedzieć co jest lepszym wyjściem... Chyba każdy powinien sam zadecydować. Ja nie uważam, że dziewictwo to jakiś szczególny skarb, który trzeba przechowywać latami, jednak rozumiem, jeśli komuś względy religijne nakazują tak postąpić. Jednak widzę, że od pewnego wieku mężczyźni unikają dziewic, panowie robią się wygodni, a taka dziewica to nie daj boże do ołtarza zawlecze... Nie ważne, że to samo zrobi jakaś nie-dziewica... ale zawsze taka zdaje się mniej groźna, przynajmniej na początku ![]()
![]() |
![]() |
#724 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#725 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#726 |
Przyczajenie
|
Chyba ostatnia rzecz na jakiej mi zależy to zostać desperatką
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#727 |
Zakorzenienie
|
![]()
Nie no absolutnie nie widzę cię w takiej roli...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#728 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#729 |
Konto usunięte
|
Klarissa, pleciesz jak Piekarski na mękach, ja w każdym razie czytając twe wypowiedzi, umęczyłam się w podobnym stopniu jak on, jeżeli nie gorzej.
![]() Nie każda laska, która w jest dziewicą do dwudziestego któregoś roku życia jest "nietknięta" (czyli zdaniem niektórych "ekspertów" dłuuuuuuugo) ze względow religijnych czy dlatego, że "chętnych" do defloracji nie ma. Może poprostu nie miec jakichś większych potrzeb albo stwierdzic, że może zaczekac. Co do tych kolesi o których piszesz, to dla mnie mają pusto w łbach jak po butelce od piwa tudzież innego napoju wysokoprocentowego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#730 |
Raczkowanie
|
[1=7b876ccefd4157b39b86852 d237c1fcdcf44b9c3_6485007 1d5e54;11024699]Klarissa, pleciesz jak Piekarski na mękach, ja w każdym razie czytając twe wypowiedzi, umęczyłam się w podobnym stopniu jak on, jeżeli nie gorzej.
![]() Nie każda laska, która w jest dziewicą do dwudziestego któregoś roku życia jest "nietknięta" (czyli zdaniem niektórych "ekspertów" dłuuuuuuugo) ze względow religijnych czy dlatego, że "chętnych" do defloracji nie ma. Może poprostu nie miec jakichś większych potrzeb albo stwierdzic, że może zaczekac. Co do tych kolesi o których piszesz, to dla mnie mają pusto w łbach jak po butelce od piwa tudzież innego napoju wysokoprocentowego.[/quote] Mozesz podeprzeć swoją wypowiedz jakims cytatem? Bo nie wydaje mi się, by Klarissa pisała głupoty, a Twoja wypowiedz ma się do wypowiedzi Klarissy jak pieść do nosa ![]()
![]() |
#731 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#732 |
Raczkowanie
|
Ale ja wypowiedzi Klarissy znam bardzo dobrze.
Dalej nie rozumiem, o co ci chodzi.
![]() |
#733 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#734 |
Rozeznanie
|
[1=7b876ccefd4157b39b86852 d237c1fcdcf44b9c3_6485007 1d5e54;11025008]O to, że były z deka uogólniające zjawisko.
Ale nie będę już rozwijała tematu.[/QUOTE] ![]() Gratuluję klasy...i umiejetności argumentowania.
![]() |
![]() |
#735 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#736 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() może profilaktycznie zacznę histeryzować? ![]() Cytat:
2) hm, ja się faszeruję pigułkami i faszerować się będę, co ma ślub do rzeczy? znaczy po ślubie co rok to prorok, szalejemy bez zabezpieczenia "bo możemy"? Poza tym jeśli nie toleruje się piguł to jest dużo innych metod antykoncepcji, czemu seks przed ślubem = biorę piguły? 3) nie zaraziłaś się od nikogo poprzez kontakt seksualny, jest cała masa innych sposobów zarażenia się. Ciekawe czy jak pierwszy raz poszłam do pani ginekolog z infekcją, jeszcze jako dziewica, to pani ginekolog uznała mnie za lafiryndę ![]() 4) mam w nosie czy ktoś uważa mnie za lafiryndę (bo mogą uważać za inne rzeczy niż sypianie z kimś przed ślubem..czy w ogóle ktoś jeszcze uważa innych za lafiryndy za przedślubny seks?) i nie wiem jak bardzo zdewociałych musiałabym mieć rodziców/katechetów czy kogokolwiek innego, żeby udało im się wmówić mi, że mój mężczyzna może mnie nie szanować po tym jak łaskawie mu w końcu pozwolę na seks. Gdzie w tym wszystkim fakt współdecydowania o czymkolwiek? Seks to nie ciasteczko, które męzczyznie można dać jako nagrodę za ślub czy cokolwiek innego :/ Cytat:
![]() ma któraś dobrego psychologa? przyda mi się jak już mi mężczyzna da do zrozumienia, że mnie nie szanuje ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
[1=7b876ccefd4157b39b86852 d237c1fcdcf44b9c3_6485007 1d5e54;11024699]Klarissa, pleciesz jak Piekarski na mękach, ja w każdym razie czytając twe wypowiedzi, umęczyłam się w podobnym stopniu jak on, jeżeli nie gorzej. ![]() Nie każda laska, która w jest dziewicą do dwudziestego któregoś roku życia jest "nietknięta" (czyli zdaniem niektórych "ekspertów" dłuuuuuuugo) ze względow religijnych czy dlatego, że "chętnych" do defloracji nie ma. Może poprostu nie miec jakichś większych potrzeb albo stwierdzic, że może zaczekac. Co do tych kolesi o których piszesz, to dla mnie mają pusto w łbach jak po butelce od piwa tudzież innego napoju wysokoprocentowego.[/QUOTE] to chyba masz jakiś program na kompie, który zniekształca Ci wypowiedzi Klarissy, bo aż sobie wróciłam do tej poprzedniej strony i zupełnie nie wiem o czym mówisz czepiając się jej :/ |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#737 | ||
Zakorzenienie
|
![]()
[1=7b876ccefd4157b39b86852 d237c1fcdcf44b9c3_6485007 1d5e54;11024699]Klarissa, pleciesz jak Piekarski na mękach, ja w każdym razie czytając twe wypowiedzi, umęczyłam się w podobnym stopniu jak on, jeżeli nie gorzej.
![]() Nie każda laska, która w jest dziewicą do dwudziestego któregoś roku życia jest "nietknięta" (czyli zdaniem niektórych "ekspertów" dłuuuuuuugo) ze względow religijnych czy dlatego, że "chętnych" do defloracji nie ma. Może poprostu nie miec jakichś większych potrzeb albo stwierdzic, że może zaczekac. Co do tych kolesi o których piszesz, to dla mnie mają pusto w łbach jak po butelce od piwa tudzież innego napoju wysokoprocentowego.[/quote] Chyba jednak nie przeczytałaś mojej wypowiedzi albo czytając ją zobaczyłaś coś innego niż ja napisałam. Twój komentarz nie ma w ogóle żadnego punktu odniesienia do mojej wypowiedz, odsyłam jeszcze raz do niej i polecam ponowne przeczytanie, tym razem ze zrozumieniem. W którym miejscu plotę? Jeszcze mi powiedz, że ty znasz lepiej moją kuzynkę ode mnie i wiesz co ona robiła i z kim... Druga część twojej wypowiedzi o długości "przechowywania dziewictwa" także nie ma nic wspólnego z moimi komentarzem, szczególnie z tym, w którym pisze, że 22 lata to młody wiek i nie ma sensu się spieszyć. Ty chyba widzisz to co chcesz zobaczyć, a nie to, co ktoś napisał. Cytat:
Ale ty pewnie wiesz lepiej ode mnie co ja widzę... ![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#738 |
Zakorzenienie
|
pod wszystkim mco napisalas Ineczka podpisuje sie kazdym czlonkiem nawet koscią ogonową
![]() napisałabym coś wiecej i dodała od siebie ale nie warto. ![]() rozsmieszyl mnie tekst kogos tam ze jak facet przespi sie z kobietą to przestaje ją sznaować hahaha a jak kobieta przespi sie z facetem to co??? ![]() poza tym sa na swiecie faceci. SĄ SĄ. ktorzy tworza zwiazki kilkuletnie z partnerkami sypiaja z nimi kochają je...ale zycie....zycie pokazuje ze niestety (badz stety) dzieje sie inaczej. zwiazki sie rozpadaja. i nikt nie ma do nikogo ptretensji, nikt niczego nie załuje. ot tak chcialo PRZEZNACZENIE. ![]()
![]() |
#739 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ad. wykorzystywania - zakładasz, że kobiety nie mają potrzeb seksualnych i służą jedynie do zaspokajania męskich?? Gratuluję.. Co do grzybicy etc. - możesz ją złapać nawet przy kuracji antybiotykowej, więc masz się czego bać.. Na koniec - gdyby facet miał mnie oceniać przez pryzmat błony w pochwie, to pierdzielę takiego kandydata. Sorry bardzo. Poza tym jeśli ktoś czuje się dobrze ze swoją seksualnością, nie jest zakłamany i nie wypiera się swych potrzeb, to takiego też partnera/partnerki będzie sobie szukał. Rozumiem, że ktoś nie chce współżyć przed ślubem ze względów religijnych - to co innego. Co do twojego podejścia: bardzo cię proszę - nie dorabiaj do swoich obaw i zahamowań socjologiczno-psychologicznych teorii, bo to trochę żenujące.. ![]()
![]() |
![]() |
#740 |
Przyczajenie
|
Hmm.. może nie od razu, że "nie będzie szanował" bo to dość mocne słowa ale jestem w stanie są zgodzić, że są faceci (nie wszyscy), którym trudno będzie się pogodzić z tym, że ich partnerka ma jakąś tam przeszłość seksualną. Jedni się do tego przyznają, inni nie. Jedni zaakceptują, jeszcze inni nie zaakceptują i niestety będzie garstka takich , którzy stwierdzą, że im to nie przeszkadza a w kłótniach będą swoje wypominać.. a tacy są najgorsi moim skromnym zdaniem bo wolałabym żeby mnie facet z uczciwością zostawił i d.. nie zawracał niż co jakiś czas komentował fakt, z którym przecież "się pogodził". Mówię z perspektywy dziewicy-myślac "na chłodno" -świadomosć, że ja chodziłam po ścianach i stawałam na głowie żeby tego dziewictwa nie stracić, a on korzystał w pełni z życia jest taka.. średnia. Wiem, tekst na poziomie psa ogrodnika- sam nie weźmie innym nie da , ale nie potrafię się tego uczucia wyzbyć. Na szczęscie w miłości nie myśli się " na chłodno"
![]() Edytowane przez ungore Czas edycji: 2009-02-19 o 07:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#741 |
Realistka
|
moj tz byl moim pierwszym facetem ja jego 4
![]() nie stracil do mnie szacunku i watpie zeby jakis facet stracil szacunek do SWOJEJ dziewczyny która uprawia zx NIM seks. Czekac do slubu ok czekajcie kto chce Paula78 napisala ze zobaczymy jak nam sie zycie pouklada. a kto liczyl pary ktore sie rozstaly bo czekaly do slubu a potem w lozku sie jednak nie zgraly;/ bez sensu. Kazdy ma prawo wyboru a teksty w stylu dawalas temu i tamtemu to jestes lafirynda to jak nie macie komu mwoic to na ulicy pod latarniami chetnych nie brakuje. Skoro dziewczyna która kocha sie ze SWOIM chlopakiem ma byc pozbawiona jego szacunku i ma byc lafirynda to co powiedziec np prostytutkach :|
![]() |
#742 |
Konto usunięte
|
Szczena mi opadła... Nie chce naprawde nikogo oceniać bo to chyba największy problem w tym wątku. Dziewczyny które zdecydowały sie zachować dziewictwo atakują biedne.. lafiryndy?
![]() Ale tak zastanawiam sie... na kogo trafiły te wszystkie dziewczyny które twierdzą że po seksie facet przstaje je szanować, seks = zakażenia, grzybice etc, po seksie przed ślubem w życiu sie straszliwie poukłada (aż sie przelękłam). Jezu... to wszystko zalezy od człowieka, związku. Jeśli sie z partnerem zdecydowało czekać to czekajcie, powodzenia. Jeśli sie zdecydowało chodzić do łóżka też nie widze problemu. Po prostu trzeba trafić na tą odpowiedną osobę z którą sie w tej kwestii porozumie i już. W sumie to obraz mężczyzny jaki został namalowany w tym związku jest przerażający. Musze jutro pogadać z TŻetem... ![]() Przepraszam, rozpisałam sie. Dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#743 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() MalwinaJ, mam nadzieję, że będziesz sobie żyć z mężem długo i szczęśliwie i życie nie zweryfikuje Twoich poglądów, bo naprawdę możesz się przejechać na takiej ideologii. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#744 |
Konto usunięte
|
[1=53a79fa446cdfb8869bfead 901fb105f1bedb9e1_5f7ba57 211d4f;11081655]Szczena mi opadła... Nie chce naprawde nikogo oceniać bo to chyba największy problem w tym wątku. Dziewczyny które zdecydowały sie zachować dziewictwo atakują biedne.. lafiryndy?
![]() Ale tak zastanawiam sie... na kogo trafiły te wszystkie dziewczyny które twierdzą że po seksie facet przstaje je szanować, seks = zakażenia, grzybice etc, po seksie przed ślubem w życiu sie straszliwie poukłada (aż sie przelękłam). Jezu... to wszystko zalezy od człowieka, związku. Jeśli sie z partnerem zdecydowało czekać to czekajcie, powodzenia. Jeśli sie zdecydowało chodzić do łóżka też nie widze problemu. Po prostu trzeba trafić na tą odpowiedną osobę z którą sie w tej kwestii porozumie i już. W sumie to obraz mężczyzny jaki został namalowany w tym związku jest przerażający. Musze jutro pogadać z TŻetem... ![]() Przepraszam, rozpisałam sie. Dobranoc ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#745 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lafirynda ![]()
![]() |
![]() |
#746 |
Zakorzenienie
|
Zdecydowanie przesadzone
![]() seks przed ślubem nie oznacza utraty szacunku tak jak już ktoś pisał jeśli oboje tego chcą i nie przeszkadzają im względu religijne. uważam, że facet który nie szanuje kobiety nie robi tego tylko i wyłącznie w sferze seksu ale to napewno objawia się w innym sposób i kobieta jest w stanie to zaobserwować. nie wszyscy są katolikami i przesadne ujmowanie tematu nie ma sensu. według mnie nawet wierzącej osoby która powiedzmy pod wpływem chwili albo jakiejś słabości współżyła przed ślubem, nie można absolutnie nazywać lafiryndą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#747 |
Raczkowanie
|
My z Tz-tem czekalismy do slubu, (nie 'na niby w czystosci' jak autorka watku)
Uczylismy sie pozniej siebie nawzajem i bylo i jest cos wyjatkowego w tym, ze jestesmy dla siebie pod tym wzgledem pierwszymi. Nie zalujemy. Antykoncepcje stosuje. Moherem nie jestem.
![]() |
#748 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przynajmniej się nie poczuwam ![]() było i jest coś wyjątkowego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#749 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#750 |
Zakorzenienie
|
![]()
Nie wiedziałam, że stosowanie bądź nie stosowanie antykoncepcji jest wyznacznikiem bycia/nie bycia moherem a więc świadomie/nie świadomie wyznającą wiarę.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:14.