Drobne ciałem, wielkie duchem - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-10-05, 11:27   #721
anitka12345
BAN stały

Dot.: Dokuczają mi bo jestem... chuda!! cz. II

Cytat:
Napisane przez kamilciaop Pokaż wiadomość
Witaj w Polsce
Nie obraź się ale "za***ista" mama...dziecko wraca do domu a ona wygania wspołczuje...ale trzymaj sie
no za***istą mam mame ;(
anitka12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-05, 11:30   #722
kamilciaop
BAN stały

Cytat:
Napisane przez anitka12345 Pokaż wiadomość
no za***istą mam mame ;(

nie przejmuj sie...skoro chcesz wyjechac to dzialaj...zycze powodzenia
kamilciaop jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-05, 11:36   #723
nati360
Zakorzenienie

anitka ale ona zawsze taka dla ciebie była?? czy moze chodzi o coś? moze ma o cos pretensje? moze o to, że wyjechałaś a nie chodzisz do szkoły czy coś?
może warto porozmawiać...
nati360 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-05, 12:04   #724
Aneth:)
Wtajemniczenie

Jeju ostatnio kompletnie nie mam czasu na neta. Wczpraj sie integrowalismy haha w ogole w klubie nie poznalam swojej grupy,bylo zabawnie. I nawet stwierdzilam,ze chyba znow sobie troche poimprezuje! Pazdziernik taki zawsze jest. Dzisiaj inaguracja roku (ide tylko po index).Jutro mam jubileusz 50 lat w liceum,ale ide do pracy wiec czeka mnie spotkanie tylko z klasa,juz po. W niedziele odpoczne sobie.
Jestem zdziwiona bo TZ tak normalnie pozwolil mi wczoraj wyjsc,i wcale sie nie burzyl jak wrocilam nad ranem (sam poszedl z kolegami).Wow,zmiana

Niki-wzielabym rozowa,chociaz ja bym szukala jeszcze innego koloru,bo roz jest malo praktyczny,a z kolei przy czarnym to tak nic nadzwyczajnego,tak mysle.
Stary 2007-10-05, 12:54   #725
*Niki*
Zakorzenienie

dziękuję Wam za rady w sprawie kurtki
jednak nadal się nie zdecydowałam , ja i zakupy, to jak koszmar

anitka przykre to bardzo co piszesz , nie rozmawiałaś z nią i nie pytałaś dlaczego tak Cię traktuje?? Mam koleżankę- piszę z nią listy, która jest tak traktowana przez matkę, ona (ta koleżanka) ma męża, dziecko, jest w ciąży z drugim, a matka ich przeklina, wyrzuca z domu, niedawno ją nożem dźgnęła w nogę i krzyczała żeby zdechła razem z tym bachorem w brzuchu Straszne to naprawdę
anitka dobrze, że masz chłopaka który Cię kocha i zyczę Ci abyś zawsze była przez niego kochana (no i kiedys przez dzieciaczki Wasze
Stary 2007-10-05, 12:57   #726
*Niki*
Zakorzenienie

anitka fajny masz cytat w podpisie , chciałam sobie go ustawić na gg, ale się nie zmieści
Stary 2007-10-05, 13:47   #727
anitka12345
BAN stały

nati360
kiedyś jakoś mi się układało z mamą,było o wiele lepiej niż teraz,a zmieniło się to od tego czasu jak mój tata wyjechał zagranice,pracuje już tam 3 lata i rzadko jest w domu,moja mama zaczęła wyrzywać się na mnie i na moim braciszQ,zaczęła nas wyzywać od głupich,psychicznie chorych,przeklinała nas... nie raz płakałam przez nią,nie radziłam sobie z tym wszystkim,Mój TŻ wiedział że u mnie w domu są ciągłe kłótnie dlatego chciał żebym do niego jak najszybciej przyjechała,teraz dopiero za 2 tygodnie jade do niego niestety ...
NIki
oropna kobieta to musi być,skoro robi takie przykrości swojej córce ...
a z moim TŻ to się różnie układało,dużo mu wybaczałam,częst mnie ranił,ale wszystko to przetrwaliśmy,kocham go,widze że się stara o to żeby było nam dobrze...chociarz on mnie wspiera chciałabym czasmi normalnie porozmawiać z moją mamą,ale niestety nie da się ona tylko mnie krytykuje,ż emam okropnego chłopaka,który mnie wcześniej czy pózniej zdradzi,że mam okropnych przyjaciół którzy mnie obgadują,że mam okropnego ojca który nie interesuje się rodziną,myślałam że jak przyjade to będzie się ze tego cieszyć.ehh myliłam się ... i to bardzo
NIki
i jak zmiesciłaś ten mój opis na gg?
przepraszam jeżeli napisałam coś nie zrozumiale i zrobiłam błedy,ale nie spałam cała noc,bo 14 godzin do POlski jechałam a rano się zdenerwowałam reakcją mamy ...i jakoś zanąć nie mogłam ... jestem strasznie zmęczona,może uda mi się zasnąć ...
Stary 2007-10-05, 14:10   #728
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Niki* Pokaż wiadomość
virka zauważyłam właśnie, że identyczne rzeczy a różne ceny, pójdziesz dwa sklepiki dalej i cena dużo wyższa za ten sam ciuszek

Czemu Cię tak dermatolog wkurzyła? Niestety takich mamy dermatologów, ja z synkiem też sie nachodziłam, najezdziłam (urosła mu pod naskiem taka jakby kurzajka) dziecko się męczyło, stresowało, bo w szpitalu na zabiegu byliśmy dwa razy (już nie wspomnę o tym, że za drugim razem pojechaliśmy aż do Huty, mieliśmy termin na zabieg, a lekarka wychodzi i mówi, że nie mają wysterylizowanych narzędzi ), wróciliśmy źli do domu i całe szczęście że tak sie stało, bo znalazłam inną dermatolog, super babka od razu Patryka wyleczyła maścią, bez żadnych zabiegów .
Jak szukasz dobrej lekarki, to mam namiary , ale za wizytę bierze 80 zł
Daj namiary, tylko czy ona będzie kompetentna w dziedzinie włosów?
Jakoś się zraziłam po wczorajszej wizycie...

Wkleję mój opis z wizyty z innego wątku, co by dwa razy nie pisać tego samego

Pani doktor się bardzo spieszyła i wizyta przebiegła niemalże w biegu...
Po opisaniu problemu, pierwsze pytanie zabrzmiało, czy w ostatnim czasie był jakiś silny stres, kolejne czy wypada więcej włosów niż 100 i czy widzę wyraźne zmniejszenie ilości włosów (na wszystkie pytanie pada odpowiedź tak).
Pani doktor tylko kiwa głową...
Więc jej mówię, że słyszałam, że łojotok może być za to odpowiedzialny a mnie się bardzo przetłuszczają włosy, na drugi dzień po umyciu włosy są tłuste, nadal kiwa głową...(już myślałam, że ma taki tik...) Pytam czy to może być łojotok, nadal kiwa głową... Zapisała skierowanie na badania (morfologia+płytki, żelazo i tarczyca), pytałam jeszcze o hormony, to powiedziała, że to później, najpierw te podstawowe, bo zazwyczaj tam leży problem. Jak przyjdą wyniki i będzie coś źle, to zadzwoni, a jak nie to mam przyjść za miesiąc.
Zapisała na kartce i mówi, że mam zażywać revalid 3x1 (wcześniej powiedziałam jej, że zażywam Vitapil), rano kazała wcierać Loxon 5%, a na noc dała do wcierania Spirytus Valtera (do zrobienia, na przetłuszczanie). Koniec (dla niej). Pytam czy mam ten Vitapil odstawić, skoro zapisała mi Revalid (powiedziała, że skoro już kupiłam Vitapil to mam go skończyć, a później kupić Revalid...i tak nie kupię, ale spytałam z ciekawości ). Wracam do tego łojotoku, czy sam fakt przetłuszczonych włosów na drugi dzień wystarczy do zdiagnozowania łojotoku (tradycyjnie kiwa głową i dodaje, że przetłuszczanie włosów też sprzyja wypadaniu).
Na zakończenie, z ciekawości jeszcze zapytałam co sądzi, czy poleca o stosowania domowych środków, takich jak nafta lub sok z pokrzywy, powiedziała, że nie (do tego kiwnęła głową...na nie, tak dla odmiany ) i stwierdziła, że to co przepisała wystarczy...
Po takich "rzetelnych" informacjach, stwierdziłam, że odpuszczam i poszukam innego dermatologa...

Więc same widzicie, że jakaś.....ehhh, niecenzuralne słowa mi się cisną na usta

anitka

Faktycznie przykra sprawa z tego co piszesz, ale może spróbuj mimo wszystko z Mamą porozmawiać, powiedz Jej, jak wygląda Jej zachowanie, czasami ludzie nie zdają sobie sprawy, że coś robią źle...nie widzą problemu...
Jeśli nie pomoże, to tylko pozostaje życzyć szczęścia i udanego życia z Tż

virka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-05, 14:59   #729
virka
Zakorzenienie

Znikam Dziewczynki, jadę na weekend do Teściów, wracam w poniedziałek.
Życzę Wam miłego weekendu

virka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-05, 15:06   #730
anitka12345
BAN stały

virka
już nie raz próbowałam jej wytłumaczyć,ale a nią nie da się normalnie porozmawiać niestety
dziekuje ....
Stary 2007-10-05, 15:32   #731
*Niki*
Zakorzenienie

Cytat:
NIki
i jak zmiesciłaś ten mój opis na gg?
o rany , chodziło mi o opis kamilciaop przepraszam, to ten opis tak mi się spodobał: "Czasami Trzeba usiąść obok i czyjąś dłoń zamknąć w swojej dłoni, wtedy nawet łzy będą smakować jak szczęście..."
, ale za nic nie zmieści się w gg

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-10-05, 15:43   #732
kamilciaop
BAN stały

Cytat:
Napisane przez *Niki* Pokaż wiadomość
o rany , chodziło mi o opis kamilciaop przepraszam, to ten opis tak mi się spodobał: "Czasami Trzeba usiąść obok i czyjąś dłoń zamknąć w swojej dłoni, wtedy nawet łzy będą smakować jak szczęście..."
, ale za nic nie zmieści się w gg

*Niki* bardzo mi miło że spodobał Ci sie mój podpis

ehhh mi tez sie nie miesci...a przydaloby sie wcisnac jakos
kamilciaop jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-05, 15:57   #733
anitka12345
BAN stały

ehh jakaś krostka boląca i wielka wyszła mi w uszQ .. :/ kurcze mam jakiegos pecha..całe ucho mnie boli,i piecze bo dzsiaj chciałam to wycisnąć ale nie dało się .. feee musze do lekarza jutro iść czy któras miała coś takiego?coś czytałam że to możę być czyrak :/
Stary 2007-10-05, 18:14   #734
*Niki*
Zakorzenienie

virka ta lekarka to jakaś "rewelacyjna" brak słów normalnie ...
ta do której ja chodzę jest bardzo dobra, ale nie mam pojęcia czy jest dobra w dziedzinie włosów . Powiem tylko tyle, że jest bardzo dobra i znana, mówili o niej w "Rozmowach w Toku" , wypowiadali się jej pacjenci, bardzo często jezdzi na szkolenia itp. dlatego tak się ceni i za wizytę bierze 80 zł . A tu jest jej stronka www.politowska.pl

anitko nie mam pojęcia co to moze być... Być moze to czyrak, ale ja nie miałam więc nie pomogę

kamilciaop juz go wciskałam w gg na wszelkie sposoby, ale się nie da

virka miłego weekendu
Stary 2007-10-05, 18:41   #735
anitka12345
BAN stały

ehh co za dzień, i co ja mam zrobić ? czekałam cały dzień za TŻ bo mówił że przyjdzie do mnie,przez chwilką do niego zadzwoniłam a on mówi żę wybiera się do kolegi na imprezke,i żę bedzie pił ...;(;(;(

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-10-05, 19:30   #736
blue _eyes
Zadomowienie

Cytat:
ehh co za dzień, i co ja mam zrobić ? czekałam cały dzień za TŻ bo mówił że przyjdzie do mnie,przez chwilką do niego zadzwoniłam a on mówi żę wybiera się do kolegi na imprezke,i żę bedzie pił ...;(;(;(
Wspolczuje. Ja bym sie obrazila. Tak bez poinformowania ciebie...wogole czemu ciebie nie zabierze na imprezke?

blue _eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-05, 19:49   #737
anitka12345
BAN stały

Cytat:
Napisane przez blue _eyes Pokaż wiadomość
Wspolczuje. Ja bym sie obrazila. Tak bez poinformowania ciebie...wogole czemu ciebie nie zabierze na imprezke?
zawsze mnie zabierał stwierdził że mam go na codzień i chciałby troche czasu spędzić z kolegami
Stary 2007-10-05, 19:53   #738
*Niki*
Zakorzenienie

Cytat:
zawsze mnie zabierał stwierdził że mam go na codzień i chciałby troche czasu spędzić z kolegami
pewnie chce pogadać z kumplami, pobyć sam z nimi, bo dawno ich nie widział... Ale mimo wszystko powinien był Cię uprzedzić, że nie przyjedzie, a nie żebyś tak czekała

Faceci czasem mają takie ptasie móżdżki , mój też mi dwa razy zrobił taki numer, że czekałam a on kumpli wybrał
Stary 2007-10-05, 19:56   #739
AguŚ87
Zakorzenienie

Cytat:
olej to sama mi niedawno to radzials nie pamietasz?

a swoją droga facet musi czasami spedzic czas z kumplami a nie z babami wiecznie, wrzuc na luz widzisz go co dzien

duzo zcasu potrzebowalam by to zrozumiec bo mojemu tez wiecznie jazdy robilam bla bla sratatata a teraz nic wkoncu kazdy ma tez swoje zycie
Stary 2007-10-05, 20:01   #740
*Niki*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AguŚ87 Pokaż wiadomość

a swoją droga facet musi czasami spedzic czas z kumplami a nie z babami wiecznie, wrzuc na luz widzisz go co dzien
dokładnie, nie może być wszędzie z Tobą, bo szybko byś mu się znudziła, ale powiedz mu żeby na drugi raz Cię uprzedził wcześniej, że nie przyjedzie, nie żebyś czekała
Stary 2007-10-05, 20:04   #741
anitka12345
BAN stały

Aguś]
no pamentam,tylko zdenerwował mnie tym że czkałam cały dzień na niego,bo mówił żę przyjdzie,wolał iść z kumplami na imprezke ... no coż ja już nie mam siły się na niego denerwować ...
Stary 2007-10-06, 11:27   #742
biiibiii
Zakorzenienie

hej dziewcyznki

jeku, przerypany semestr teraz bede miala :/ prawie wogole nie mam czasu, zajecia do pozna, ajjj ;/
a jak juz znajde czas na kompa to net mi nie chodzi porazka!!

agus no prosze, coz za zmiana, mam nadzieje ze nie bedziesz zalowac tej decyzji i cos was oboje ta sytacja nauczyła.
Noo i mam nadzieje,ze skoro dałaś mu druga szanse to wykorzysta ja i bedzie lepiej traktował

anitko kurcze, wspolczuje takiej sytuacji, bardzo to przykre, nie wiem jak sie czujesz bo moi rodzice sa naprawde kocjajacy nigdy nie uslyszalam od nich zlego slowa, no ale moge sobie wyobrazic ze to bardzo boli, tymbardziej takie slowa od mamy...

nikus nie przejrzalam jeszcze wszystkich ciuszkow tego sprzedawcy, bo kurde ten net mi tak slabo chodz;/ ale wyczailam kilka dosc ciekawych sweterkow i mam nadzieje ze dzis popoludniu nadrobie

btw, jakby ktoras przypadkiem znalazla na allegro jakas fajna dluzsza tunike, albo sweterek dluzszy to niech podrzuci linka
biiibiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-06, 11:32   #743
*Niki*
Zakorzenienie

bibi mi się np. ta bardzo podoba http://www.allegro.pl/item251540714_...pturem_xs.html
ta już mniej, ale też fajna http://www.allegro.pl/item248631876_...pturem_xs.html

zależy też czy szukasz czegoś bardziej na sportowo czy elegancko

ta jest też fajna ale u tego sprzedawcy zawsze wysoko licytują i dość drogo wychodzi :/ http://www.allegro.pl/item250632768_...ka_glamor.html

taka http://www.allegro.pl/item250705591_...g_top_s_m.html

http://www.allegro.pl/item247996737_...cytrynowa.html

http://www.allegro.pl/item252049486_...rawdz_hit.html
Stary 2007-10-06, 11:47   #744
biiibiii
Zakorzenienie

nikus dziekuej zaraz bede ogladac, tylko z moim netem to moze troche potrawac ;/

narazie u tego sprzedawcy wypatrzylam i do tego zdolalam dotrzec tylko heh,
http://www.allegro.pl/item248660173_...lf_roz_xs.html
http://www.allegro.pl/item247883318_..._retro_xs.html - tylko ten wzroeek mi sie nie podoba, lepsza by byla jakby byla gladka.

szukam czzegos bardziej eleganckiego, takiego do balerinek czy jakis butkow na obcasie, ew w zimmie do kozakow

teraz bede ogladac podane linki od ciebie,jak mi sie cos spodoba i zachoruje na to, to przez ciebie ;p i ty bedziesz odpowiedzialna
Stary 2007-10-06, 11:58   #745
nati360
Zakorzenienie

czesc dziewczynki

malujemy dzis pokoj moj z TZtem w poniedzialek pewnie skonczymy, bo najpierw trzeba na bialo a dopiero potem na kolorowo

virka serdecznnie ci wspolczuje takiej dermatolog

anitka tego w uchu pod zadnym pozorem nie wyciskaj, wiem, bo tez mialam takie cos! to nie jest czyrak, mi drrmatolog mowila kiedys ze stan zapalny i kazala isc do laryngologa, ale w koncu potem nie poszlam, jak bedziesz wyciskac to zrobi ci sie od nowa...
a tak powinno samo znioknac za jkais czas
czytalam tez w ksiazce, zeby przy stanie zapalnym nie myc usuz woda tylko chyba tymi patyczkami
Stary 2007-10-06, 12:10   #746
biiibiii
Zakorzenienie

nati a jaki kolorek scian sobie robisz?
Stary 2007-10-06, 12:18   #747
anitka12345
BAN stały

nati360
a ja to wyciskałam i zrobiła mi się niżej jesczze taka jedna krotka strasznie boli nie byłam u lekarza pojde może dopiero w poniedziałek bo dzsiaj przyjmował tylko do 12 byłam na zakupach i nie zdzążyłam iść do niego :/ smaruje sobie ucho tribiotykiem nie wiem czy to bezpieczne,ale możę troche pomoże ...
ta krosta robi się wieksza,i mi ropieje :/

Edytowane przez anitka12345
Czas edycji: 2007-10-06 o 12:20 Powód: literówki
Stary 2007-10-06, 12:20   #748
anitka12345
BAN stały

biibii
tak niestety bolą strasznie takie słowa,gdy je mówi blika mi osoba :/
Stary 2007-10-06, 12:28   #749
biiibiii
Zakorzenienie

Cytat:
biibii
tak niestety bolą strasznie takie słowa,gdy je mówi blika mi osoba :/
pamietaj ze kiedys role sie odwrica i to ona bedzie sie zle czula z tym wsyztskim co ci powiedziala
Stary 2007-10-06, 17:33   #750
nati360
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez biiibiii Pokaż wiadomość
nati a jaki kolorek scian sobie robisz?
2 na taki jasny zielony, 2 na jasny zółty
ale to dopiero w tygodniu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości