Black Red White - opinie o meblach, dodatkach ... - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Dom, mieszkanie, nieruchomości

Notka

Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-08-26, 09:45   #721
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Dot.: Black Red White - opinie o meblach, dodatkach ...

nie był uzywany czyli np. nadal w folii? No bo wiadomo, że juz spałam na niej no ale tego nie widać we wtorek ide do sklepu i popytam.

Czyli w ciagu tych 10 dni moge im powiedziec, ze jednak rezygnuje z mebla tak? To super w sumie

Małżeństwo 06.09.2014
aluniaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-29, 09:41   #722
ikaria
Raczkowanie

Powiedz jak się sprawy mają.Na pewno będą próbowali Cię przekonać,że to jest nie mozliwe.
ikaria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-29, 09:43   #723
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Mojej mamie udalo sie dodzwonic do nich, rozmawiala nawet z jakims kierownikiem i powiedzial, ze pieniedzy nie da sie zwrocic, ale w tej cenie moge sobie cos innego wybrac...

Bo oprocz peknietego materialu okazalo sie, ze mechanizm jest niesprawny i nie chce sie skladac wersalka. Teraz tylko kombinujemy transport...

Małżeństwo 06.09.2014
Stary 2011-08-29, 10:38   #724
21pyza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aluniaaaaa Pokaż wiadomość
Mojej mamie udalo sie dodzwonic do nich, rozmawiala nawet z jakims kierownikiem i powiedzial, ze pieniedzy nie da sie zwrocic, ale w tej cenie moge sobie cos innego wybrac...

Bo oprocz peknietego materialu okazalo sie, ze mechanizm jest niesprawny i nie chce sie skladac wersalka. Teraz tylko kombinujemy transport...
Ja reklamowałam meble blacka. Po skręceniu stołu zauważyliśmy że blat jest porysowany. Wada nie była nasza winą bo meble były skręcane na takich podpórkach. Zadzwoniłam do sklepu z którego braliśmy meble Facet powiedział że przygotuje dokumenty a my tylko podpiszemy. Parę dni później zadzwonili że mają już nowy blat Podjechał samochód pod blok my spakowaliśmy uszkodzony blat i z ręki do ręki wymieniliśmy na nowy Nie płaciliśmy nic za transport.
Stary 2011-08-29, 10:39   #725
aluniaaaaa
Zakorzenienie

No to wam sie udalo nam facet powiedzial, ze oni wynajmuja ta firme transportowa wiec ja przewiezc wersalke musze w swoim interesie...

Poza tym fajnie, ze do was zadzwonili bo nas to nie raczyli poinformowac, ze wersalka juz jest.

Małżeństwo 06.09.2014
Stary 2011-08-30, 23:17   #726
ikaria
Raczkowanie

Mówiłam,że będą robić problemy bo kasa jest już w sklepie i nie chcą jej z rak wypuścić. W każdym razie jeśli nic nie znajdziesz innego to śmiało walcz o swoje.
ikaria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-31, 09:00   #727
aluniaaaaa
Zakorzenienie

No wiec zalatwione oczywiscie nie bez problemow. mama zawiozla wersalke i mowi, ze pierwsze co pokazala facetowi z magazynu, ze pekniety material. ja potem przyjezdzam do salonu, a kierownik mi mowi, ze on nie wiedzial, ze jest zepsuty material! Klamal wiesniak w zywe oczy bo pierwsze co przy telefonie to byla mowa, ze material zepsuty. Oczywisci epowiedzial, ze mechanizm jest sprawny to powiedzialam, ze za pierwszym razem tak, ale za drugim i trzecim wersalka by sie juz nie zlozyla. No i zwalal na nas, ze my klamiemy, a moja wersalke dali na sklep nie wiem po co. No i caly czas, ze on nie wiedzial o materiale bo by tego na sklep nie przyjal, a mama przeciez na magazyn zawozila!

na szczescie wybralam sobie co innego, tanszego i jeszcze kasa mi w kieszeni zostala

A no i babka w kasie mi powiedziala, ze jak dostane telefon, ze wersalka juz jest to moge przyjechac i ja w magazynie obejrzec i dopiero reszte kwoty wplacac, a tego wczesniej nie wiedzialam. tak wiec teraz czekam na telefon i pierwsze co jade sprawdzac czy wszystko ok!

Małżeństwo 06.09.2014

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-12-03, 23:45   #728
4przemo77
Przyczajenie

Niedlugo wprowadzam sie do nowego mieszkanka i tak sobie zamarzyłem zeby przedpokoj wyposazyc w taka sama kolekcja mebli jak salon. Lubie prostote i nowoczesnosc i stad ten pomysl. Niestety korytarz ma 123 cm, wiec meble na korytarz nie moga byc głębsze niz 40 cm. Do tego dana kolekcja musi miec takie elementy:
- szafe ubraniowa głeboka na ok 50 do 60 cm
- komode rtv wysoka na minimum 40 cm i szeroka na ok 150 cm
- pasujaca szerokością witryne przeszklona zawieszana nad komoda rtv
- stojaca wysoka witryne przeszklona ktora posluzy mi za barek, najlepiej szeroka na 50 do 60 cm
- komode o szerokosci ok 1 metra + zawieszana polka lub witryna nad te komode

Upatrzylem sobie takie kolekcje wzglednie pasujace do mojej koncepcji:
- BRW Largo w wybarwieniu sliwa wallis
- BRW Mezo w tym ciemniejszym wybarwieniu
- BRW Tauri w wybarwieniu wenge
- BRW Raflo w wybarwieniu wenge
- Meble Wójcik, kolekcja Cova
- New Idea Mebel, kolekcja Viva enge

Co sadziecie o tych mebelkach jezeli chodzi o o ich trwalosc, trudnosc w skladaniu, obsluge klienta w sklepie itd... Najbardzie interesuje mnie opinia o kolekcji BRW Mezo bo ma najbardziej pasujace mi moduły.

Pozdrawiam
Przemo
4przemo77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-04, 17:42   #729
201710120930
Konto usunięte

Jakość średnia.
Ja daję 'życia' tym mebelkom 5-10 lat
Moim zdaniem najsłabszy punkt mebli BRW to szuflady
Jeśli bedziesz je otwierał non stop -bo np będą tam skarpety - licz się z tym ze szybko siądą
201710120930 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-12, 18:24   #730
india83
Zakorzenienie

hej!

a zamawiałyscie z BRW dodatki??
http://sklep-dodatki.brw.com.pl/inde...ain_page=index
Upatrzyłam sobie 4 wazony i nie wiem czy mozna ufac tej stronce
india83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-13, 09:14   #731
amandi84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 4przemo77 Pokaż wiadomość

Upatrzylem sobie takie kolekcje wzglednie pasujace do mojej koncepcji:
- BRW Largo w wybarwieniu sliwa wallis
- BRW Mezo w tym ciemniejszym wybarwieniu
- BRW Tauri w wybarwieniu wenge
- BRW Raflo w wybarwieniu wenge
- Meble Wójcik, kolekcja Cova
- New Idea Mebel, kolekcja Viva enge

Co sadziecie o tych mebelkach jezeli chodzi o o ich trwalosc, trudnosc w skladaniu, obsluge klienta w sklepie itd... Najbardzie interesuje mnie opinia o kolekcji BRW Mezo bo ma najbardziej pasujace mi moduły.

Pozdrawiam
Przemo
Ja mam jedną opinię, jaka cena taka jakość, czyli niska. Przede wszystkim meble w okleinie (bynajmniej te co podałeś), więc wygląd średni jakość też nie może być super.
Ale mogę powiedzieć coś dobrego, mianowicie kupiłam niedawno łóżko z kolekcji Raflo, ale w jasnym wybarwieniu orzech salev i jeśli chodzi o składanie to mąż powiedział, że super. Złożył sam i to bardzo szybko, a nie każde łóżko się tak pięknie składa. Łóżko ogólnie wydaje mi się, że ładnie wykonane, jednak jak patrzę z bliska na tą okleinę to mnei to razi niesamowicie, no ale jak napisałam nie ma czego się spodziewać za niecałe 400zł (była promocja 30%).
Obsługa bez zarzutu, sprowadzenie łóżka też w terminie. Także jak na tą kwotę, jestem zadowolona, co z trwałością się okaże
http://www.pmiska.pl
amandi84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-17, 13:38   #732
passionfruit
Zakorzenienie

Ja mam Largo wenge. Meble faje, użytkowany od 3 lat i nic się z nimi nie dzieje. Minus - jak każde ciemne meble widać strasznie na nich kurz.
Stary 2012-04-19, 07:53   #733
moniczka1302
Wtajemniczenie

ja tez jestem posiadaczka mebli BRW - z serii Largo Classic

wizualnie - są piękne (oczywiscie jak dla mnie) niby troche nowoczesne, a jednak z nutą klasyczną
minusy - trwalosc, otarcia, odpryski

szkoda... jak sie znoszacza to zrobie takie same u stolarza
moniczka1302 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-19, 08:32   #734
effcia82
Zakorzenienie

Czarne meble z folii łatwo zregenerować - pisak i żelazko
effcia82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-27, 14:07   #735
Cybuch87
Przyczajenie

Drogie Panie a może któraś z was kupiła kuchnie robina na zamówię w BRW (na wymiar)? My właśnie sie zastanawiamy nad zakupem, pan który projektował kuchnie poinformował nas że te co są w sklepach BRW (600 do 2000 zł) to wszystko jest z tzw "odpadów" i nic dziwnego że się psuje... moja żona jak zobaczyła na drzwiach wejściowych że projektują pod szyldem BRW to się zarzekała że na pewno nie kupi tu kuchni... a jednak pan zaprojektował przedstawił kilka dobrych pomysłów i koncepcji i cała kuchnia na 6 m2 wyszła nas około 9 tyś... nie jest to najniższa cana na rynku ale uważamy że dość przystępna tylko zastanawiamy się czy ta kuchnia rzeczywiscie będzie się różniła jakościach od tych w cenach 600-2000 zł które są dostępne w sklepach....
Cybuch87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-12, 14:45   #736
mjaro606
Przyczajenie

Pamiętam czasy gdy w meblach coś się działo to bez problemu po 5 latach wymieniali, niestety dzisiaj rynek się zmienił i meble też poszły w dół z jakością. Te tanie meble z brw też są lipne, ale niestety Polska jest za głupia by nie konkurować z chinami z Ikei.
mjaro606 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-23, 05:55   #737
znawczyni9
Raczkowanie

meble tam nie sa tanie ale dobre jakosciowo i sluza na lata warto wydac wiecej groszy i porzadnie urzadzic wnetrze. sa tez fajne nowosci i coraz to nowe style by kazdy mogl znalesc cos dla siebie
znawczyni9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-23, 13:43   #738
Elfia4
DOMator

Cytat:
Napisane przez znawczyni9 Pokaż wiadomość
meble tam nie sa tanie ale dobre jakosciowo i sluza na lata warto wydac wiecej groszy i porzadnie urzadzic wnetrze. sa tez fajne nowosci i coraz to nowe style by kazdy mogl znalesc cos dla siebie
Piszesz o BRW czy IKEI?
Elfia4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-03, 12:34   #739
magmaran
Raczkowanie

Witam. Czy ktoś z Was miał może do czynienia z meblami BRW z serii Sicret ? Strasznie spodobała mi się wizualnie sypialnia w tym stylu- połączenie nowoczesności z treadycją, toaletka, komody, łóżko są dla mnie bajkowe. Boję się tylko czy będą dość solidne, zwłaszcza łóżko. Co o nich sądzicie?
http://elmermeble.pl/sypialnia/sypialnia_sicret.html

magmaran jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-18, 14:11   #740
Foxy89
Rozeznanie

Witam Czy ktoś z Was ma jakieś opinie na temat kuchni z serii Family Line?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bez☠tytułu.jpg (42,5 KB, 47 załadowań)
Stary 2012-07-25, 13:48   #741
moooniaaaa
Zakorzenienie

Kupiliśmy w BRW sofę. Teraz musimy czekać do 3 tygodni aż będzie gotowa bo wybraliśmy takie obicie jakiego nie mieli w magazynie. I tutaj pytanie-komuś zdarzyło się, że nie musiał czekać aż 3 tygodni tylko meble były wcześniej? Albo może spotkał się z opóźnieniem?
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-30, 15:26   #742
Nixonek
Przyczajenie

Wpadł nam w oko zestaw August. Siostra mojego męża ma 3 meble z BRW - styl klasyczny. Zadowolona.Mój brat mial kilka lat meble z tej firmy. Mówi, że były z drogich, jak na tę firmę. Nazwał to syfem. Ponoć coś się z nich ulatniało. Jak położyli bialą koszulę w szafie, to podbarwila się.
No ja już nie wiem, jakie meble kupić.
Nixonek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-14, 15:37   #743
Civiczka
Przyczajenie

Black Red White - opinie o meblach, dodatkach ...

Witam ...

Niestety nie polecam firmy Black Red White nikomu... w zeszłym roku w czerwcu zamówiłam swoją kuchnię marzeń ... jednak minął rok i do tej pory moja kuchnia nie jest zamontowana do końca. Brakuje w niej pewnych elementów a w sumie obsługa ww firmy nie dba o klientów już po zapłacie ... więc można czekać i czekać....

Niestety banda oszustów! i Po mimo pięknej i na pierwszy rzut oka fachowej obsługi proszę nie dać się namówić na zakup u Nich jakichkolwiek mebli ponieważ na rynku są duże lepsze firmy, które potrafią dużo lepiej obsłużyć swoich klientów od A do Z ...

pozdrawiam
Civiczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-19, 07:37   #744
Sarrai
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Foxy89 Pokaż wiadomość
Witam Czy ktoś z Was ma jakieś opinie na temat kuchni z serii Family Line?
Z chęcią dołącze się do pytania. Podoba mi się kolor frontu edan beż (niestety nie mogę zapisać zdjęcia)...
Moja mama ma natomiast od roku kuchnię z serii Nika - wykonanie ok, ładnie wygląda.
Sarrai jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-20, 20:05   #745
xoxo12
Przyczajenie

Zgadzam się w pelni z przedmowczynią, odradzam studio kuchenne BRW, zwlaszcza w Giant w Poznaniu.
Generalnie w BRW jest okazuje sie jedna zasada, klienta sie szanuje dopoki nie zaplaci.. potem moze spadac i absolutnie zapomniec ze bedzie traktowany po ludzku. Nawet jak jest ewidentna fuszerka z ich strony, wcisneli szajs, wywiną się z tego jak piskorz i wysla na drzewo.

Kazda inna firma bedzie lepsza niz oni.

Cytat:
Napisane przez Civiczka Pokaż wiadomość
Witam ...

Niestety nie polecam firmy Black Red White nikomu... w zeszłym roku w czerwcu zamówiłam swoją kuchnię marzeń ... jednak minął rok i do tej pory moja kuchnia nie jest zamontowana do końca. Brakuje w niej pewnych elementów a w sumie obsługa ww firmy nie dba o klientów już po zapłacie ... więc można czekać i czekać....

Niestety banda oszustów! i Po mimo pięknej i na pierwszy rzut oka fachowej obsługi proszę nie dać się namówić na zakup u Nich jakichkolwiek mebli ponieważ na rynku są duże lepsze firmy, które potrafią dużo lepiej obsłużyć swoich klientów od A do Z ...

pozdrawiam
xoxo12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-05, 16:43   #746
olaaaaaaaaaa
Raczkowanie

Czy ktos ma kuchnie Junona?http://www.basic.brw.com.pl/kuchnie/...ia-junona.html albo inne z serii tych basic?
Stary 2012-10-09, 13:07   #747
Papillon_
Raczkowanie

A ja w przeciwieństwie do prawie wszystkich napiszę coś dobrego
Ja od prawie 6 lat mam meble z kolekcji XXI. Mam, komodę, szafkę na książki (wys ok 80cm), małą komódkę na kluczyk, biurko (z tych dużych, po jednej stronie miejsce na komputer, po drugiej, szafeczki), szafę pojedyńczą bez lustra, półeczkę wiszącą na ścianę i półki wiszące nad biurko (opierają się o biurko na srebrnej nodze). Jedyną wadą u mnie, stało się to po 5 latach codziennego siedzenia przy biurku, jest to, że górny blat biurka jest zaokrąglony i w 2 miejscach odkleiła się okleina, ale kropelka i po sprawie.
TŻ od ok 5 lat ma Tip Top (szafko-półka (część to półki w szafie, część półki otwarte + szuflada i 2 szafeczki z 2 półkami) - napisałabym dokładniej o co mi chodzi, ale ich strona szwankuje ;/, biurko, również z tych większych, rozmiar podobny, ale jego wygląda na masywniejsze, szafkę wiszącą (półki, szafeczki)) i obydwoje jesteśmy z nich bardzo zadowoleni. Nic nie farbuje, się nie rysuje (chyba, że ktoś specjalnie cyrklem po meblach jeździ). Szuflady działają w obu bez zarzutu. Są solidne. Jedyne minusy to masa (ale to też plus, bo wiem, że przez przypadek niczego nie przesunę jak się oprę) i to, że są nie do rozmontowania, przy przeprowadzce było z tym kiepsko, żadnych innych minusów nie znalazłam, ale jak ktoś chce to i dziurę w całym znajdzie

Papillon_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-04, 20:34   #748
raunen
Raczkowanie

Od wielu lat większość biura mamy w meblach BRW.
Moje obserwacje są uzależnione od typu mebli.
Jakościowo bardzo podobają mi się biurka - mocne, stabilne i proste do zmontowania. Dopiero po wielu latach na blacie są widoczne przetarcia od myszki i ciągłego czyszczenia nie zawsze odpowiednimi środkami Na jednym ząb czasu spowodował wygięcie blatu, ale nie jest to bardzo widoczne.
Super jakość kontenerów z szufladami. Montaż trwa długo i jest mocno skomplikowany, ale szuflady ładnie się przesuwają, nie blokują się. Kontener jest ciężki i stabilny.

Negatywne odczucia mam do wysokich regałów i szaf na ubrania. Niestety całość konstrukcji opiera się na płycie z dykty. Jak tylko tył się poluzuje to szafa zaczyna tańczyć na boki. Jedyne rozwiązanie to porządne wzmocnienie jeszcze przy montowaniu, bo później odsunięcie od ściany takiego chwiejnego regału jest niezbyt ciekawą rozrywką. Dodatkowo w szafie na dole są drzwiczki typu barek - zacinają się, nie domykają, trzeba mocniej trzasnąć.... niestety tymi produktami się rozczarowałam.
raunen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-12, 10:19   #749
confused women
Zakorzenienie

Wypatrzyłam sobie w BRW tę meblościankę:
http://www.basic.brw.com.pl/meblosci...anka-goal.html
i taką oto sofę:
http://www.basic.brw.com.pl/meble_ta...o-lux-3dl.html
czy miał ktoś z Was doświadczenie z którymś z tych mebli?

Pozdrawiam
Stary 2012-11-13, 18:53   #750
confused women
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez confused women Pokaż wiadomość
Wypatrzyłam sobie w BRW tę meblościankę:
http://www.basic.brw.com.pl/meblosci...anka-goal.html
i taką oto sofę:
http://www.basic.brw.com.pl/meble_ta...o-lux-3dl.html
czy miał ktoś z Was doświadczenie z którymś z tych mebli?

Pozdrawiam
Ostatecznie zamówiłam tę sofę w linka wyżej, na meblościankę się nie zdecydowałam, natomiast zamówiłam kilka elementów z kolekcji Kaspian. Mam nadzieję, że nie będę musiała czekać na meble dłużej niż 4tyg..

Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości