Dzieciaczki LUTOWO-MARCOWE 2007 II - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-10-24, 21:56   #721
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey
Dot.: Dzieciaczki LUTOWO-MARCOWE 2007 II

A ja nie moge ogladnac filmikow Esti i Kaski, bo mi komputer muli

Alescie naskrobali, czy Wy myslicie, ze ja dziecka nie mam, kiedy ja to mam przeczytac?

Angie sliczne foteczki i sliczna mamunia.

Basienka super masz core, wlosy ma ekstra.

Czarinka ales walnela posta, zrehabilitowalas sie, ze hej! Kondziaczek super gosc. Ale Alunia miala smutna przygode, dobrze, ze zabralas jej ta kredke, bo strach myslec...

Marta Witus super mucha w tych brylach!

Freddy za 5 zl? Dlaczego u mnie lumpki sa takie drogie? W jednym takie fajne rzeczy sa juz wycenione, a nie na wage i ostatnio byl ladny kombinezon, ale za 60 zl, a ja widzialam nowe tansze...

Cytat:
Napisane przez garnuszki Pokaż wiadomość
ale w sumie jego kupy już lawenda dawno nie pachną
Co prawda to prawda

Kaska dzieki za slowo w sprawie mleka i danonkow. Ja mleka nie pije, wiec nie wiem, ale wydaje mi sie, ze te kartonowe to wszystkie sa UHT? To jakie nie sa? W woreczku? A powiedz, czy sama podajesz juz Krystiankowi cos z serkow czy jogurtow, jesli tak, to jakiej firmy? Bo sama juz nie wiem, co tej mojej malej glizdzie dawac.
Kombinezon i buciki bardzo ladne.

Esti no ja tez w duchu zrobilam wielkie oczy, jak uslyszalam, co ta lekarka mowi. W ogole ona jest dziwna, ale poki co nie zmieniam jej, bo Wiki nie choruje (puk puk), wiec rzadko ja widzimy.
Juleczka sliczna modelka. Szkoda, ze nie moge zobaczyc filmiku, ale moze jutro.

Julita a jakie byly opcje i kto wygral debate?

Marta ale super spedzicie Wasza rocznice!

Pewnie jak wysle tego posta, to Wy juz splodzicie tysiace innych, ale to juz zostawie na jutro.
Dobranoc kochani.

Aaaaaaaa jade jutro z Wiktoria do rehabilitantki pokazac jak raczkuje i mam nadzieje, ze to juz bedzie ostatnia wizyta u niej. Zreszta i tak juz nie cwiczymy, odkad tylko mala zasuwa na czworakach.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-24, 21:56   #722
ikol_a
Zadomowienie

Miałam poczytać, popisać i dooopa. Ula się co chwilę budzi, bo nosek jej się zapycha, fluki w gardełku drażnią i wiszę tu, bo latam do pokoju. także krótko...
Dziękuję wszystkim za życzenia powrotu Uli do zdrówka.... Trochę to potrwa

Dziękuję także za Wasze plany dnia

Cytat:
Napisane przez esti1984 Pokaż wiadomość
w ogóle nie wyobrażam sobie tego żeby Ikola i Czarina rzadziej do Nas zaglądały
też bym chciała częściej, ale, jak napisała dziś Julita - dzieciole coraz więcej czasu zabierają. A gdy wrócę do pracy do w ogóle amba będzie.

Cytat:
Napisane przez Hadżi Pokaż wiadomość
w ogóle nie wyobrażam sobie tego żeby Ikola i Czarina rzadziej do Nas zaglądały

Dokładnie ,ale po naszym Misiu widzę że dzieciaczki to straszne Czasopochłaniacze się zrobiły i coraz trudniej wydłubać choć chwilkę na poczytanie forum .
oj taaak

Cytat:
Napisane przez kaśka333 Pokaż wiadomość
esti jak kupię to Ci wyslę zdjęcie i chętnie skorzystam z twojej propozycji

Ten mi się podoba:
http://allegro.pl/item257951074_h_m_...0_cm_nowy.html
Nie widziałam kompletu Julki, ale widziałam ten z linka kaśki na allegro - super sprawa, ja kupiłam Uli w H&M właśnie 2 takie komplety (to te zakupy z wizyty w Gdańsku, które miałam Wam pokazać...jutro zmęczę TZta, zeby fotki zrobił). Kupiła Uli różowy komplecik (czapa, szalik, rękawiczki oraz takie coś, jak golfo-szalik - nakłąda się to przez głowę i jest golfikiem na szyi, a na pleckach i klatce piersiowej zwisa materiał). Drugi komplet bordowy (bez szalika i golfo-szalika, bo nie było )
Ale do czego zmierzam....cena ochydnie wysoka na allegro!!!! Nie kupuj kaśka z all. Czytałam, ze esti Ci może kupić w H&M. Fajnie

Ojjj, tyle bym chciała Wam napisać, przeczytać wszystko. Coś tu skrobiecie o lekarzach - jak ja się za Was cholery jedne wezmę to zobaczycie!!!
Jeśli nie porobicie porzadku ze swoim zdrowiem to zniknę z wizażu! Ale napisałam. A co! Kto mi zabroni!

No i plan, żeby połozyć się najpóźniej o 23.00 poszedł w las
Kończe Kochani.
Dzieciątka wszystkie bez wyjątku piękne. Esti pisała, że chce fotki Uli. Qrcze, ja też chcę!!! Wyobraźcie sobie, że daaaawnooo już nie robiłam jej zdjęć. Muszę to nadrobić

Buziaki dla Was!
Tęsknię!
Jak sobie wszystko poukłądam, wpadnę w rytm to mam nadzieję widzieć się z Wami każdego dnia!!!!

Nie walcz z życiem...i tak nie wyjdziesz z tego żywa...
ikol_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-24, 21:57   #723
dysia77
Zadomowienie

MadziaO ale zrobilas danie na noc...niezle niezle, daj szybciutko przepisik to moze upichce cos takiego jutro zeby zabic chandre ktora mnie dopadnie z powodu moich 30-tych urodzin ale stara dooopa ze mnie a Wy wszystkie takie mlode....

Freddy kombinezon super za taka cene. A Kubus jest sliczny! I jakie ma fajne wloski.

Basiu o Emilce to juz brak mi slow jaka sliczna z neij dziewczynka. A o tej galerii czytalam dzis we Wspolczesnej, ze otwieraja, ja studiowalam w Bialymstoku 5 lat i troche znam to miasto ale nie mam pojecia gdzie ta galeria ma byc
Stary 2007-10-24, 22:00   #724
Atiluj
Wtajemniczenie

GG do Atiluj

Basiu, Ewa i Kubuś i Emilka śliczni Emilka z tym jęzorkiem na wierzchu miodzio

Ania dobre i 2 golfiki

Miś też dostaje czekoladę do polizania (nawet dziś dostał na imieninach u mojego taty )

Monika pisząc to widzę Twój post ale nie widzę zdjęć (zobaczę dopiero jak wyślę swój post) ale już mi ślinka leci Muffinki z mięsem

Czarinka Kondziaczek już kiedyś podbił moje serce a pięknieje coraz bardziej (o ile to jeszcze możliwe ) Śliczny jest
Misiu i rodzice proszą też o zdjęcia narzeczonej synowej

Śpiworek kupiony - wybraliśmy ten pierwszy (było najwięcej Waszych głosów "za" ) Dziękuję

Zmykam obejrzeć te muffiny bo się zaślinię z ciekawości
- NIC - odparł Prosiaczek biorąc Tygryska za łapkę - chciałem się tylko upewnić czy jesteś...

Atiluj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-24, 22:08   #725
one_shot
Zadomowienie

GG do one_shot

Cytat:
Napisane przez dysia77 Pokaż wiadomość
MadziaO ale zrobilas danie na noc...niezle niezle, daj szybciutko przepisik to moze upichce cos takiego jutro zeby zabic chandre ktora mnie dopadnie z powodu moich 30-tych urodzin ale stara dooopa ze mnie a Wy wszystkie takie mlode....
Dysia mi do 30-tych 3 lata zostały....

Więc zrobiłam to tak:
ubiłam 4 jajka ( 2 na osobę ) z pół kubeczka kwaśnej śmietany i 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia, Do tego dodałam ciut mniej niż 1/3 szklanki oleju i tyle mąki żeby ciasto było bardziej gęste niż na naleśniki. Doprawiłam ziołami prowansalskimi, kurkumą ( dla kolorku), swoim ukochanym cuury, solą i pieprzem. Pokroiłam wędlinkę co mi zalegała w lodówce i wymieszałam. Mam foremkę do muffinek zakupioną w lidlu ( a pro po - właśnie jest na nie promocja w Lidlu!!! taka na 6 szt jest za 10zł ale są też takie na 12 muffinek) i wsadziłam do nagrzanego piekarnika na 175st i teraz - wlewa się ciasto na 3/4 wysokości foremki bo rośnie jak głupie!!! piekłam na oko ale coś koło 20 min - wsadzam widelec - jak jest suchy to muffinki gotowe!! Do tego miałam sos taki zwykły od wczorajszego obiadu co do ziemniaczków podałam

Smaczności

Zarobiona mama pracująca

Tylko nudne kobiety mają nieskazitelnie czyste domy.

Przez pierwsze dwa lata uczysz dzieci chodzić i mówić a przez
następne szesnaście lat marzysz o tym żeby usiadły spokojnie i się zamknęły !!!
one_shot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-24, 22:13   #726
bassienka
Zadomowienie

GG do bassienka Send a message via Skype™ to bassienka

Dysiu ta galeria jest na Wrocławskiej, to na Zielonych Wzgórzach. Niedługo też ma być otwarta Galeria Podlaska na ul. Wysockiego, to na Wygodzie i jeszcze jedna Biała na ul. Augustowskiej, to niedaleko ul. Mickiewicza z tej strony od Piasta, przedłuzenie Piastowskiej. Takze coś sie ruszyło na tym naszym zadupiu. A gdzie studiowałaś?? I co??

Kasiu ja też bym chciała ważyć mniej, a chociaż tyle samo co przed ciążą. A mam 7 kg więcej

Agag, Julita dziękujemy

Kurcze, Emilka tak źle śpi mi w nocy od zcasu jak zaczęly rosnać jej ząbki. Całą noc musi mieć smoka w buzi, bo inaczej płacze, ale w sumie przez sen, bo nie budzi sie tak naprawdę. Nie wiem, kiedy to się skończy, bo to strasznie męczące, takie wstawanie.
O, znowu piszczy, muszę leciec.....

ALBUMY
[*] 18.06.2010
bassienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-24, 22:15   #727
kaśka333
Zadomowienie

dysiu Ty się wiekiem nie stresuj bo ja w listopadzie kończę 31 lat A wcale się na tyle nie czuję Tak więc, mamy tyle lat na ile się czujemy. W związku z tym ja to taka gówniara jestem, że ledwo od ziemi odrosłam i już mam dziecko!!!
Julitko miałam napisac, że u was cisza wyborcza, ale widzę, że już po. Gratuluję zakupu!
ikola brakuje Cię tu jak cholerka, ale poczekamy cierpliwie aż sobie wszystko jakoś poukładasz. Całuski dla Uleńki, ja też chętnie zobaczyłbym zdjęcia bo dawno nie widziałam i pewnie już dużo urosła! Ja się bardzo cieszę, że esti może mi ten komplet kupic, bo faktycznie różnica w cenie jest prawie podwójna Sprzedawcy doskonale wiedzą, że sklepów H&M w Polsce jest niewiele i wywalają takie ceny, bo jak ktoś lubi tę markę to i tak kupi.
AgaG nie każde mleko w kartonie to UHT, w kartonie może miec 5 dni trwałości, bo karton jest opakowaniem, przez które światło nie przenika i jest lepsze od folii. Musisz czytac na opakowaniu. A z nabiału to ja nic Krystianowi nie daję, bo ma uczulenie na białko mleka krowiego. Teraz mu kupiłam Benilon zwykły i spróbuję znów mu dawac. Jak nic mu nie będzie to już nie będę dawac Pepti bo to syf jak nie wiem! Już nie chce pic, tylko w nocy. Mleko krowie można dawac po skończeniu roczku, ale do tego czasu to ja bym na Twoim miejscu nie dawała A jeśli jogurciki to te z małych, państwowych mleczarni są najlepsze, znaczy najzdrowsze.
Tyle nas jest, że żal mi iśc spac, ale jak zacznę kaszlec to sie Krystian znów obudzi i będzie hasał do 1.30 jak wczoraj

ALBUMIKI
kaśka333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-24, 22:21   #728
dysia77
Zadomowienie

Basiu ja studiowalam marketing i zarzadzanie na Cieplej, nic specjalnego, ale na tamte czasy a studiowalam w latach 1996-2001 to ZiM byl hiciorem a teraz jakbym miala wybierac studia to bym poszla na cos innego. Marzy mi sie jakas psychologia chociaz wiem ze marny z tego chleb. Ale to i tak juz po ptokach.
A w ogole to ostatnio mnie oswiecilo ze chcialabym byc wolontariuszem. W moim miescie maja niedlugo otworzyc hospicjum (niedlugo to pewnie za kilka lat) no i tak sobie pomyslalam ze pojde tam jak juz to powstanie i powiem ze chce byc wolontariuszem. Ja od zawsze lubilam dzialac spolecznie a szczegolnie jak widzialam ze to przynosi komus radosc tylko w moim malym miesteczku nie bardzo mam gdzie sie ruszyc, moze juz niedlugo.....
Uciekam juz spac za chwile. Glowa mi dzisiaj peka a siedze jeszcze na all i szukam zawziecie kombinezonu.
Dobrej nocki wszystkim. Pa!
Stary 2007-10-24, 22:47   #729
bassienka
Zadomowienie

Dysiu ja też studiowałam Zarzadzanie i Marketing, tyle tylko, ze na Polibudzie. W sumie wiem jak jest na rynku pracy po tym kierunku
A teraz pracuję w biurze podatkowym, chociaż moja specjalność to zarz. publiczne. Ale dobrze, ze jest jakakolwiek praca
Trzymam kciuki za ten wolontariat
Aha, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin
----------------------------
idę się wykąpać i spać, bo o 6 pobudka a na 8 do pracy...
spokojnej nocy

ALBUMY
[*] 18.06.2010

Edytowane przez bassienka
Czas edycji: 2007-10-24 o 23:06 Powód: dopisek
Stary 2007-10-24, 23:10   #730
esti1984
Wtajemniczenie

one-shot pyszności

Kasiu
tak trzymaćKrystianek zajęty
A ta pielęgniarka to nie znajoma. Znajomą mam położną w szpitalu A z tym czasem i kopniakami to racja

Ikola tak jak pisała Kasia. Czekamy na Ciebie aż sobie ułożysz czas

Julita fajnie że już zamówiliście śpiworek. Na pewno będziecie zadowoleni
esti1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-25, 07:46   #731
Hadżi
Wtajemniczenie

GG do Hadżi

Witam !
Wisienko jeszcze parę dni ( właśnie, dlaczego tak długo musi czekać na podłączenie ) i przynajmniej godzinę dziennie będzie miała "do przodu"
O oszczędności wody już nie będę pisał.

Kaśka -rechotek Krystiana w kąpieli świetny a Ty kaszlesz jak potępieniec. Bierzesz coś na złagodzenie ??

Ikola
Dla Ulli szybkiego powrotu do zdrowia. ! ! !
A Tobie wiecej czasu dla siebie

Ale napisałam. A co! Kto mi zabroni!
Ja, Serdeńko, Ja !

basienko
My nie mamy sanek, ale na pewno kupimy. Mam nadzieję, ze zima nas nie zaskoczy, tak jak drogowców co roku

my też nie, tzn jakieś stoją na strychu ale one chyba Gierka pamiętają
Foty Luxio ! I buziulka Emili i oczyska piękne

dysia
ale stara dooopa ze mnie a Wy wszystkie takie mlode...

Mała , kładź się wcześniej spać bo ze zmęczenia Gupoty Pleciesz ! ! !

Ana! się nam pokażesz w golficzkach ?
Tylko 2 kupiłaś, he he , jaka Ty jesteś oszczędna

Kasiu, Freddy - oba kombinezoniki .

Wczoraj zamówiliśmy śpiworek. Kolorek oczywiście jedyny słuszny
niebieski .

wybaczcie że wszystkim nie odpisze ale praca czeka.!

Zapomniałem zapytać co to są te Buffony z mięsem ! ! !
Jak to smakuje ??

Agag
Alescie naskrobali, czy Wy myslicie, ze ja dziecka nie mam, kiedy ja to mam przeczytac?

Dzieciaczki Same się ubrały i Same wyprowadziły na spacerek więc Mamusie mają chwilkę dla siebie

pzdr

Edytowane przez Hadżi
Czas edycji: 2007-10-25 o 08:33
Hadżi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-10-25, 09:06   #732
Ana2
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Ana2

Hadzi,Ty sam jestes Buffon z miesem,to sa mufiny z mieskiem (swoja droga-pysznie wygladaja-masz talenta kulinarnego Madziu)
Zaraz wrzuce fotki ciuszkow ale najpierw musze Iska przebrac,bo sie zkupczyl i jak to monika wczoraj napisala,"lawenda nie pachnie"

Julian

ALBUMY
Ana2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-25, 09:12   #733
Czarina
Wtajemniczenie

GG do Czarina

Cytat:
Napisane przez Ana2 Pokaż wiadomość
Hadzi,Ty sam jestes Buffon z miesem
Właśnie, jak przeczytałam o tych Hadżikowych buffonach, to aż się herbatą zakrztusiłam

Hadżi muffinki są u nas średnio popularne, więc się nie dziwię, że nie wiesz co to jest.
Są bardzo popularne w Anglii. Jadłam je często, ale tylko te na słodko. Są to takie a'la babeczki z nadzieniem. Bardzo dobre zresztą.

Nie mam czasu pisać, bo do pracy lecę. Dzisiaj ciagnę na dwie zmiany- do 15 pierwsza, a od 22 druga do końca
To papa Stworki- Potworki
Czarina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-25, 09:25   #734
Atiluj
Wtajemniczenie

GG do Atiluj

Dysia wszystkiego co najlepsze z okazji Twoich 30-tych urodzinek życzę I pamiętaj, że prawdziwe życie zaczyna się właśnie po 30-tce

Czarinka tylko nie daj się zajeździć w tej pracy i jedz coś!!! Samo śniadanko to trochę mało Buziaczki
- NIC - odparł Prosiaczek biorąc Tygryska za łapkę - chciałem się tylko upewnić czy jesteś...

Edytowane przez Atiluj
Czas edycji: 2007-10-25 o 09:35 Powód: dopisek
Atiluj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-25, 09:40   #735
Hadżi
Wtajemniczenie

GG do Hadżi

Eeee to nie dla mnie te mufony. Ciasto z mięsem . To tak jakbym jadł
czekoladę z pasztetem.

Trzmaj się Drrrotko . Współczuję długiego dnia pracy.
to aż się herbatą zakrztusiłam

W wolnej chwili popytaj o PychoDrinka !

Dysia ! ! ! Pomyślności, Zdrowia, Cierpliwości !
Stary 2007-10-25, 09:53   #736
Ana2
Zadomowienie

Musialam Iska kapac (i tak mialam go kapac ale teraz to byl mus),bo tak sie zkupczyl,ze mu gora pampersa na plecy wyszlo.Drugi raz nam sie cos takiego zdarzylo-raz jak byl malenki i robil rzadkie kupole i dzis (ale kupa wcale nie byla rzadka,pewnie jak siedzial to nie miala gdzie isc i wyszla gora); ale Wam tu ciekawostki wypisuje,nie?
Ogolnie,Maly wykapany,ubrany w dresik co wczoraj kupilismy (fotki ponizej) i miauczy w lozeczku
Dorzucam jeszcze moje golfy i dwie fotki sprzed 2 dni.
Uciekam,bo juz mnie nerw bierze na to moje dziecko-spiacy jak diabli,a spac nie chce (albo nie moze).

Dysiu,wszystkiego najlepszego w Dniu 30-tych Urodzin
(i nie przejmuj sie,30-tka to piekny wiek!!! Mnie w styczniu tez stuknie 30-cha wiec nie jestes sama.Kasia bardzo dobrze napisala,ze mamy tyle lat na ile sie czujemy).Jeszcze raz ogrom buziakow i usciskow!: dziekuje-kwiatek:

zapomnialam o zdjeciach
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Isiulek 014mp.jpg (95,7 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Isiulek 012mp.jpg (71,6 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Isiulek 001mp.jpg (86,7 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Isiulek 003mp.jpg (92,2 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Isiulek 013mp.jpg (85,8 KB, 7 załadowań)

Julian

ALBUMY
Stary 2007-10-25, 10:06   #737
Ana2
Zadomowienie

Czarinko,milego dnia w pracy,moze od rana nie bedzie ludzi to sie nie nabiegasz....wieczorem to pewnie bedzie wiekszy kociol,bo dzis czwartek a kiedys pisalas,ze w jakis czwartek mieliscie opor wiary...Duzo sil na wieczor.I jedz duuuuzo,do takiej pracy potrzebujesz sily i energii.

Ja szukam caly czas salonu na nasz slub-kiepsko mi to idzie.Jak cos ladnego to albo juz zajete albo gdzies daleko...Mam jeden przecudny ale ceny maja zabojcze...ide szukac dalej.

Julian

ALBUMY
Stary 2007-10-25, 10:15   #738
Czarina
Wtajemniczenie

GG do Czarina

Hadżi ja nie jadłam muffinów "na słono", ale nie wydaje mi się, żeby to było słodkie ciasto, jeśli nadzieniem jest mięso.

Dysiu sto lat, dużo słońca i radości i co najmniej podwójnej 30 Ci życzę

Dobra uciekam, bo się spóźnię.
Papatki
Czarina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-25, 10:27   #739
Hadżi
Wtajemniczenie

GG do Hadżi

Ana
(ale kupa wcale nie byla rzadka,pewnie jak siedzial to nie miala gdzie isc i wyszla gora); ale Wam tu ciekawostki wypisuje,nie?

Samo życie Laluchna. Powiem więcej to nawet TopTemat bo
wczoraj nasz Misiu nie zrobił Kaki.
Dziś pewnie dostanie jabłuszka na odkorkowanie

Noooo i sobie pooglądałem golfy. Ładnie złożone, nóweczki no ale jak one leżą ??

Czarnina - jak będzie się źle odżywiała to się "zeschniesz". Wiesz co mam na myśli .
Stary 2007-10-25, 10:43   #740
one_shot
Zadomowienie

GG do one_shot

Cytat:
Napisane przez Czarina Pokaż wiadomość
Są bardzo popularne w Anglii. Jadłam je często, ale tylko te na słodko. Są to takie a'la babeczki z nadzieniem. Bardzo dobre zresztą.
Właśnie właśnie!!! Znane sa na słodko, głównie chyba z kawałkami czekolady i one sie tak rozkosznie rozpływają jak są ciepłe, a ja na przekór zrobiłam z mięskiem bo w sumie ile można pyry i pyry.. A co popularności w Polsce - zerknijcie na forum gazety na galerię potraw - tam to dopiero raj muffinkowy!! Jakie cuda - dwukolorowe, przybrane i ubrane mniam

Cytat:
Napisane przez Hadżi Pokaż wiadomość
Eeee to nie dla mnie te mufony. Ciasto z mięsem . To tak jakbym jadł
czekoladę z pasztetem.
Hadżi wierz mi nie dodałam ziarenka cukru - mąż by mnie chyba z domu wygnał, on już i tak dziwnie patrzy jak jem kotleta schabowego z ananasem czy musem jabłkowym. A parówki w cieście jadłeś?? W cieście piwnym oczywiście hehe

Zarobiona mama pracująca

Stary 2007-10-25, 10:44   #741
kaśka333
Zadomowienie

Krystianek postanowił dziś nie spac. Usnął, ale za 10 minut wstał. Akurat rozmawiałam z Marcinem, więc długo nie pogadaliśmy. Znów mi mówił, żebym zadzwoniła do teściów, bo jego tata na tydzień przyjechał. Powiedziałam, że zadzwonię, ale raczej nie zadzwonię. To chyba oni powinni zadzwonic, chyba dziadek powinien byc ciekawy co u wnuka słychac. Nie będę się tym przejmowac. Inna sprawa, że mają kupę roboty, bo sie przeprowadzają, no ale 10 minut to chyba można wygospodarowac

Czarina, pracocholiku, miłej pracy! Przyłączam się do Julity, Any i Hadżiego: jedz więcej, bo musisz miec siłę do pracy!

Ana fajne golfy, ja właśnie na takie poluję, tylko albo za krótkie, albo za szerokie są Mam jeden, kupiłam w Greenpoint (te twoje są właśnie takie jak ten z Greenpoint), ale taki "kusy" jest, a mój brzuszek już nie jest taki jędrny jak przed ciążą. Ale Isiaczek stabilnie stoi Zdolniacha

Hadżi ja też należę do tych "mięsnych" ale te muffiny mogą byc całkiem dobre . A jadłeś kiedyś szaszłyki z kurczaka z ananasem? Pychota!!!

Napiszę Wam coś do śmichu
Wczoraj pisałam Wam, że głowa mnie okropnie boli w skroniach. Otóż wzięłam tabletkę i nic! A od rana nosiłam taką opaskę drucianą na głowie (taka falowana, pewnie wiecie), około południa ją zdjęłam i... mnie te skronie bolec przestały!!! Od razu mi się ten kawał przypomniał:
Przychodzi mamusia z córcią do lekarza. Lekarz pyta:
-Co się stało?
-Panie doktorze, córka ma bardzo wytrzeszczone oczy.
-Proszę jej poluzowac warkoczyki!

ALBUMIKI
Stary 2007-10-25, 10:58   #742
Hadżi
Wtajemniczenie

GG do Hadżi

One_shot
mąż by mnie chyba z domu wygnał, on już i tak dziwnie patrzy jak jem kotleta schabowego z ananasem czy musem jabłkowym. A parówki w cieście jadłeś?? W cieście piwnym oczywiście hehe

Schabowy z ananasem jest doobry .
Co do parówek to jem sporadycznie, nie bardzo mi "podchodzą" a jeszcze
z ciastem .Nieeeee ,to nie dla mnie.
Tak samo jest ze sławnymi Mazaniami czy Lazaniami , łeee.
A co to jest piwne ciacho ??

Żonka na słodko robi pyszne tee noo kurna, jak to sie nazwa
śledzie o śledzie z ananasami. Dobre, to lubię

Szałyczki są pycha ,z dużą ilością boczku i cebuli. Wprawdzie to wzdyma że nie wiadomo jak potem siedzieć ale ale jest pyszne. Miodzio !
Stary 2007-10-25, 11:15   #743
Ana2
Zadomowienie

Cytat:
Noooo i sobie pooglądałem golfy. Ładnie złożone, nóweczki no ale jak one leżą ??
Hadzi,o co chodzi z tym "jak one leza?" -no jeden na drugim leza
....chyba,ze chodzi Ci o to jak na mnie leza...tego jeszcze nie sprawdzilam,bo co roku kupuje te golfy i na pewno beda ok.
Jak zrobie jakas fotke na ktorej bede w nim ubrana to wrzuce i zobaczysz jak leza

Kasiu,jak chcesz to ja Ci moge kupic te golfy (jeden kosztuje 9,90 euro),sa najrozniejsze kolory ale ja juz standardowo,jak co roku,kupuje w brazach,kremach i zieleni-najbardziej lubie.Nie kupilam wczoraj kremowego,bo nie bylo mojego rozmiaru ale maja przyjsc w tym tygodniu jeszcze.
Nie wiem tylko ile by przesylka do Ciebie kosztowala-pewnie by przedrozylo...

Ja nienawidze miesa z owocami

Kasia,ja tez nosze w domu opaske (tylko,ze plastikowa) i tez czesto mnie boli za uszami-jak tak np.caly dzien w niej chodze.
Dobry ten dowcip

Julian

ALBUMY

Edytowane przez Ana2
Czas edycji: 2007-10-25 o 12:52 Powód: dopisek
Stary 2007-10-25, 11:18   #744
bassienka
Zadomowienie

cześc
mam chwilkę, to piszę

Ana Isiaczek słodki i jak łądnie stoi a golfiki są fajne. Bardzo mi sie podobają

Hadżi też się uśmialam z Bufonów

Czarinko trzymaj się w pracy. Naprawdę długi dzień Cie czeka. I oczywiście jedz Nie mozesz tylko na śniadaniu cały dzień przeżyć. Musisz mieć siły na cały dzień

one_shot fajnie wyglądają te mufiny I ciekawy pomysł, bo ja tez jadłam tylko na słodko

Kasiu powodzenia w usypianu Krystianka A co do tescia, to moim zadaniem on powinien zadzwonić. W końcu to jego wnuczek i moze się dowiedzieć, co u niego słychac. Takie moje skromne zdanie

Jeszcze do 16 i do domku

ALBUMY
[*] 18.06.2010
Stary 2007-10-25, 11:24   #745
Hadżi
Wtajemniczenie

GG do Hadżi

Ana
-no jeden na drugim leżą

Boska jesteś , rozwaliłaś mnie ! ! !

chyba,ze chodzi Ci o to jak na mnie leza.

Dooookładnie o to mi kaman

Ja nienawidze miesa z owocami
Bo nie jadłaś szledżyka & ananas Made in Jula
Stary 2007-10-25, 11:50   #746
Angie144
Zadomowienie

GG do Angie144 Send a message via Skype™ to Angie144

Ale naprodukowaliście, miałam co czytać, dziś trochę luźniej w pracy

Ależ sie uśmiałam, Hadżi ma dzisiaj niezły humorek od rana, bufony

A tak swoją drogą MadziuO to wredny babiszon z Ciebie , taaaaaaaaaakie pyszności nam pokozaywać, myślałam że własny jezyk połknę jak to z rana zobaczyłam, mo ale wybaczam wybaczam, zamieściłaś przepis i chyba się skuszę coby spróbować to zrobić.
Tylko najpierw muszę Lidl'a nawiedzić po te foremki
Kiedyś bratowa robiła 'kisze', nie wiem czy to tak się nazywało, ale pyszne było, dosyć proste w przygotowaniu - zapytam ją o przepis bo mnei naszło, to się z Wai podzielę, może zrobię to też fotki strzelę

Dysiu wszystkiego najlepszego w dniu urodzin, duuuuużo radości, miłości i spełnienia wszystkiego o czym marzysz!!

AgaG - oby to była ostatnia wizyta u rehabilitantki!! trzymam kciukasy

Ikola - to jeszcze ja nie na czasie też życzę szybkiego powrotu do zdrówka małej Uleńki - teraz to już na pewno szybko pójdzie OBY!! No i Tobie życzę żebyście sie obie szybciutko do nowego planu dnia przyzwyczaiły

Ana - Isiu superowy na zdjęciach, jejciu ja to albo jakaś nienormalna jestem, albo ślepa ale ja całe życie myślałam, że Isiaczek to ma ciemne włoski, a on tu taki blondas Golfiki hmm... niewiele widać, tak jak pisze Hadżik, ładnie ułożone Zakładaj, strzel fotki i zapodaj

Basiu - Emilcia jak zwykle prześliczna!!

Kacha333 - Krystianek w kąpieli superancki, śmieszek i gadułka - super!!

Marta - no to super Twój meżuś wymyślił, to będzie super udany i romantyczny wieczór że też mój nie miewa takich pomysłów.

Freddy - kombinezon za 5zł - MISTRZOSTWO!! Nie wygląda w prawdzie na jakiś super ciepły, ale na taka jesienną pogodę to chyba jest super, prawda? Tak mi sie wydaje z tego co ze zdjęcia się można domyśleć Moja mama też w lumpku widziała kombinezon, ale też za 50zł tak, że już wolałabym nowy, ale Twój jest super, za taką cenę!!! Zdjęcia Kubusia świetne, jak on już ładnie siedzi i stoi w chodziku!! Super facet z niego, no i własnie JESZCZE wolny, w prawdzie kiedyś się już Milka dowiadywała o niego, ale nic nie odpisałaś.... Milka nie chce być namolna ale puszcza do niego dyskretne, zalotne oczko

Esti - śliczna Juleńka jak zwykle, pojazdo-bujaczko-siedzisko super!! Jula pięknie chodzi, tak ładnie wysoko nóżki podnosi - ekstra!!
A jeśli chodzi o cień, to chyba Sephory, taki poczwórny (ciemny brąz, czarwonkawy brąz, złoty jasny brąz i beżowy - wszystkie kolory mieniące, brokatowe), okrągły.

......................... ......................... ...
Chyba ze trzy godziny pisałam tego posta, niy luzy ale jakoś tak sie zeszło....
Angie144 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-25, 12:20   #747
kaśka333
Zadomowienie

Madziu wywołałam Cię chyba myślami. Jak tam plecy? Bolą jeszcze? Bo z opisu na gg wynika, że chyba tak

ALBUMIKI
Stary 2007-10-25, 12:39   #748
one_shot
Zadomowienie

GG do one_shot

STO LAT STO LAT STO LAT NIECH ŻYYYYYYYYJE NAM DYSIA!!!!!

Co do gotowania - jak siedzę z Marcjanką w domu to wymyślam bo uwielbiam gotować. Zazwyczaj patrzę na jakiś przepis i modyfikuję pod siebie, tylko ciacha robię dokładnie jak napisali mam takie małe marzenie napisać książkę kucharską no i jeszcze parę innych marzeń hehe, tylko z czasem na realizację gorzej!! A może jeszcze kiedyś któraś z Was ( lub Hadżi ) włączy TVN Style a tam super program "One_shot gotuje" i wygryzę Nigellę

Zarobiona mama pracująca

Stary 2007-10-25, 12:51   #749
Ana2
Zadomowienie

Cytat:
Ana
-no jeden na drugim leżą

Boska jesteś , rozwaliłaś mnie ! ! !
Hadzi,dokladnie taki byl moj zamiar,zeby Cie rozwalic.Tylko,ze ja na glupka naprawde wyszlam,bo za tym moim tekstem,ze "jeden na drugim leza" nie wstawilam emotionki .Zraza ja tam dorzuce,zeby sobie wszyscy na forum nie pomysleli,ze jednak kawaly o blondynkach to najprawdziwsza prawda (nie zebym sie tlumaczyla,ale na serio wiedzialam o co Ci kaman)

Julitko,dzisiaj Hadzi nadrabia za Ciebie na forum...gdzie jestes? Jak oko?

Madzia,pisz co z Twoimi placami...

Angie,fotki beda kiedys przy okazji,bo te golfy to takie zwykle,bez zadnych aplikacji,wzorkow-naprawde nie ma co pokazywac.
Trzymam kciukasy za Milunie,zeby udalo Jej sie Kubusiowe seruszko zdobyc

Julian

ALBUMY
Stary 2007-10-25, 13:05   #750
Hadżi
Wtajemniczenie

GG do Hadżi

Ana
taki byl moj zamiar,zeby Cie rozwalic

Wiem, wyczułem to .

one_shot
czekamy na Twój program
" One_shot - czaruje i gotuje"

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości