![]() |
#721 |
Konto usunięte
|
Dot.: I jak po wyborach? Wrażenia.
A uzasadnisz?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#722 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak samo np. lubiłam Marcinkiewicza, mimo iż był w PiS-ie to jednak wydawał się sympatyczny ![]()
![]() |
![]() |
#723 |
Zakorzenienie
|
z soboty na niedziele śniło mi sie, że wygra PO to jak mogła nie wygrać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#724 |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#725 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#726 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() tak, tak, wiem, stereotypy....a może coś więcej : ![]() trzeba mieć dystans do siebie i świata |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#727 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale mi też wczoraj przeszła taka myśl przez głowę, że będą chcieli unieważnić, typowe dla nich zachowanie ![]()
![]() |
![]() |
#728 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i nie pomyliłam sie dlaczego Ci ludzie nie potrafią odejśc z klasą, ![]() im bardziej będą wydziwiać tym bardziej będą sie pogrążać w oczach nie tylko większości Polakow i ale i całej Europy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#729 |
Zakorzenienie
|
hehe wreszcie wygral ktos na kogo glosowalam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#730 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#731 |
Raczkowanie
|
Ja jestem zadowolona
![]() Myśle ze lepiej nie mogło się ułozyć ![]() zobaczymy tylko czy po madrze to wykozysta |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#732 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#733 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#734 |
Zakorzenienie
|
Szczególnie że wg sondaży dostała niecały 1% głosów....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#735 |
Zakorzenienie
|
Kilka słów ode mnie na świeżo po wyborach, ale kiedy już emocje opadły
![]() ![]() Z wyniku jestem zadowolona ![]() Cieszę się, że partie radykalne/skrajne politycznie zniknęły z polskiej sceny politycznej. Na pewno plusem jest to, że rozbicie polityczne w Polsce jest mniejsze - mamy dwie wiodące partie, cztery liczące się na obecnej scenie politycznej. Podoba mi się to ![]() Niekorzystnym zjawiskiem (moim zdaniem) jest "polaryzajca" społeczeństwa. Wyraźnie dzieli się ono na propisowskie i pro-PO. Poza tym wykształcają się poglądy, które dominują społeczeństwo np. inteligencja głosuje na PO - robotnicy, rolnicy, strasi na PiS - na pewno, te poglądy znajdują jakieś uzasadnienie w życiu polityczno-społecznym, natomiast same w sobie dzielą nas na jakby "obozy" i jest to trochę niebezpieczne. Tak sobie myślę, że nie tyle PiS i jego program był zły (do najbliższych mi nie należał, ale był w kategorii "ujdzie"). Rzecz się tyczy realizacji - która na pewno nie powinna byc agresywna. (a była ![]() (np. walka z korupcją - bardzo dobry punkt programu PiSu, który popieram - natomiast realizacja polegała na zaostrzaniu prawa, na momentami działaniach irracjonalnych, na aferach, prowokacjach - nie tak moim zdaniem powinno to wyglądac).
![]() |
![]() |
#736 | |
Zadomowienie
|
Nie wiecie, czy ministrem finansow ma byc L. Balcerowicz? Tak cos sie przed wyborami mowilo. Czy teraz to się potwierdza?
![]() Cytat:
![]() Wczoraj Wildstein powiedzial cos, z czym w zupelnosci sie zgadzam- atak na PIS jest zle umiejscowiony- atakuje sie to, co akurat oni robia niezle- czyli walke z korupcja, a nie mowi sie nic na temat tego co naprawde jest w ich rzadach beznadziejne, czyli brak troski o gospodarke, finanse i polityke zagraniczna.
I'm not sad. I'm just complicated. ![]() Edytowane przez cheer Czas edycji: 2007-10-22 o 16:08 Powód: post pod postem |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#737 |
Zakorzenienie
|
rambo masz absolutną rację. Ale takich podziałów nie da się uniknąć. Zawsze znajdzie się ktoś skrajnie za lub przeciw. Prawda jest taka, że ja miałam momenty, kiedy byłam zadowolona z rządów PiSu i nie ukrywam tego, ale powoli przejrzałam na oczy i zobaczyłam, że my jako kraj, taka mała Polska stajemy się agresorami na europejskiej scenie politycznej, a to jest bardzo niebezpieczne, bo w starciu siłowym z każdym jednym z państw europejskich nie mielibyśmy najmniejszych szans, o Rosji nie wspominając. I taka abstrakcyjna wizja pomogła mi się przebudzić i zaczęłam ostrzej oceniać to, co pisowcy wyrabiają - przestałam być ZA. I naprawdę jestem bardzo zadowolona, że głosowałam na PO, mam nadzieję, że przynajmniej w większej części dotrzymają obietnic wyborczych. Nie wierzę w ten cud gospodarczy, bo z powietrza nie staniemy się krajem bogatym, ale mam nadzieję, że przynajmniej naprowadzą nas na dobrą drogę. Wtedy mogą liczyć na mój głos również za 4 lata.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#738 |
Wtajemniczenie
|
Mnie miło zaskoczyła frekwencja- Polacy uczą się odpowiedzialności.
![]() A czy jestem zadowolona z wyników? Za wcześnie żeby o tym mówić, bo tak naprawdę to dopiero początek. To że jakaś partia wygrała to jeszcze nic nie znaczy. Najważniejsze jest to , jak będą rządzić. Czy zaczną od tego, żeby coś zmienić w naszym kraju, czy od obsadzania swojej rodziny i kumpli na stanowiskach, żeby mogli spokojnie sobie przez cztery lata kraść pieniądze z państwowej kasy.
![]() |
#739 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaż tak naprawdę ten "cud" to tylko hasło. Bardzo chwytliwe swoją drogą. A zadaniem PO jest stworzyć takie państwo, żeby ten cud się spełnił. Nie za rok, 2 czy 4 lata ale żeby przynajmniej nasze dzieci miały lepiej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#740 |
Zakorzenienie
|
Ja bardzo przepraszam, ale w układ to i ja nie wierzę i nigdy nie wierzyłam. Układ to sobie może mieć niezły w kartach, w polityce trzeba umieć się odnaleźć.
Jeżeli doprowadzą do wyrównania podatków, czyli 2x15 wejdzie w życie to już będę szczęśliwa, do tego zmniejszenie biurokracji i jestem w siódmym niebie. Oczywiście żart, ale dla mnie ważne są kwestie związane z prowadzeniem własnego biznesu. A PO jako jedyna partia jest probiznesowa w 100%. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#741 |
Wtajemniczenie
|
ja tak sobie troche z radosci poskacze, bo nie mam gdzie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#742 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#743 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Państwo PiSu to nie jest państwo, w którym obywatel czuje się bezpiecznie z tego tytułu, ze stoi ono na straży prawa. W takim państwie obywatele czują się zastraszeni i ograniczeni, boja się własnych polityków i rządu, bo mają oni zbyt rozwiniete narzędzia gnębienia i kontroli tego obywatela właśnie. To nie jest państwo wolnych ludzi niestety...
Czarodziejka zawsze działa. Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się. TELEPORT czyli niedzielne zapiski <- Bloguję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#744 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() YenneferD zgadzam się. Za dużo agresji, zaperzenia i nieuczciwości było przez te dwa lata, zbyt wiele jadu sączyło się w polityce zagranicznej, a rozliczanie przeszłości powinno iść obok albo za budowaniem przyszłości. Żadnej obietnicy wyborczej nie dotrzymali, uskuteczniali tylko "politykę pałki". Ja mam 27 lat, ale w pewnym momencie tego wariactwa taśmowego i teczkowego pomyślałam, że pewnie i ja mam gdzieś podpisaną lojalkę, jako szkrab w pieluszce lub płód jeszcze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#745 |
Zadomowienie
|
Ja jestem z wyniku wyborów bardzo zadowolona, wygrało ugrupowanie na które głosowałam, miałammtylko takie małe marzenie, żeby PIS był na 3 miejscu za Lidem, ale niestety, ale i tak jest dobrze, dziś od rana ludzie się uśmiechają i chyba czują jakieś zmiany, chyba mają nadziej na lepsze jutro, i to jest bardzo pocieszające : )
![]() |
#746 |
Zakorzenienie
|
A ja miałam inna wizję. Oczami wyobraźni widziałam Jareczka drukujacego.... i zakreślajacego- PiS, PiS, PiS......
![]() |
#747 |
Przyczajenie
|
Witajcie!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#748 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja nie jestem za PISem, ciesze sie z wygranej PO, ale jednak warto patrzec obiektywnie na poszczegolne partie, bo swiat nie jest czarno biały. A co do Kaczmarka. Kazdy moze sie pomylic. A umiejetnosc przyznania sie do pomylki to zaleta. ![]()
![]() |
![]() |
#749 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ramach rozliczania przesżłości i oczyszczania państwa oczywiście ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#750 |
Przyczajenie
|
Zanim by doszli do rozbiorów, przetrzepaliby naszych przodków żyjących w czasach Piłsudskiego
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:36.