I jak po wyborach? Wrażenia. - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-10-22, 10:15   #721
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dot.: I jak po wyborach? Wrażenia.

A uzasadnisz?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-22, 10:17   #722
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ŁAJKA Pokaż wiadomość
Moim zdaniem polityk powienien mieć przede wszystkim / no może nie przede wszystkim/ poczucie humoru ..na swój temat
Ostatnio fajny czytałam artykuł o amerykańskich prezydentach .
Ci co go mieli potrafili swe wady czy charakteru czy urody przekuć na zalety .I w ten sposób nawet ..wygrać wybory .

Kaczyńscy chyba go nie mają/tzn prywatnie czytałam,że mają ale publicznie masakra/ i każdy żart odbierają jako atak w swoim kierunku
Może to wynika z kompleksów?
Mniejsza z tym
Zadzam się Kaczyńscy każdy żart na swój temat traktują jak atak i jeszcze bardziej się naburmuszają, już sam widok tych wiecznie poważnych min mnie odrzuca Powinni trochę bardziej z dystansem do wszystkiego podchodzić, dlatego wolę np. Tuska, bo on jakoś częściej się uśmiecha i od razu wzbudza u mnie większą sympatię.
Tak samo np. lubiłam Marcinkiewicza, mimo iż był w PiS-ie to jednak wydawał się sympatyczny
Stary 2007-10-22, 10:20   #723
nati360
Zakorzenienie

z soboty na niedziele śniło mi sie, że wygra PO to jak mogła nie wygrać
nati360 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-22, 10:23   #724
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez aaricia8 Pokaż wiadomość
Jeśli Polska będzie miała odebrane Euro 2012 to mi.
Jeśli mistrzostwa Polska & Ukraina się odbędą, to Łajce.

Łajka potwierdza?
Cytat:
Napisane przez ŁAJKA Pokaż wiadomość
Łajka potwierdza
OK. Coś Wam tam podetnę, może od gardeł groźniejsze będzie podcięcie grzywki a la Jaga Hupało?
zlosliwiec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-22, 10:23   #725
karoola0
Rozeznanie

GG do karoola0

Cytat:
Napisane przez caroline_1988 Pokaż wiadomość
jestem zawiedziona że wygrało PO... chociaz było to do przewidzenia ale miałam jesczez nadzieję...
nadzieję na czyją wygraną? ja miałam 2 lata temu nadzieję ale niestety wygrało wtedy PiS
karoola0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-22, 10:26   #726
madziunia80
Zakorzenienie

GG do madziunia80 Send a message via Skype™ to madziunia80

Cytat:
Napisane przez caroline_1988 Pokaż wiadomość
jestem zawiedziona że wygrało PO... chociaz było to do przewidzenia ale miałam jesczez nadzieję...
no tak, bo Ty spod Torunia

tak, tak, wiem, stereotypy....a może coś więcej ::

trzeba mieć dystans do siebie i świata
Stary 2007-10-22, 10:30   #727
Asienka83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Haha!! Wczoraj jak przedłużali tę cisze w nieskończoność dokładnie to samo powiedziałam siostrze! Cyt. "Zobaczysz. PiS jutro będzie składać protest wyborczy, że jakieś przekręty były"
A to ci "niespodzianka"
Tak, pewnie wyczuli że jakiś układ był
Ale mi też wczoraj przeszła taka myśl przez głowę, że będą chcieli unieważnić, typowe dla nich zachowanie
Stary 2007-10-22, 10:34   #728
Kattie7
Wtajemniczenie

Cytat:
Haha!! Wczoraj jak przedłużali tę cisze w nieskończoność dokładnie to samo powiedziałam siostrze! Cyt. "Zobaczysz. PiS jutro będzie składać protest wyborczy, że jakieś przekręty były"
A to ci "niespodzianka"
identycznie powiedziałam do męza juz w sobote, ze jak Pis przegra to zaczną podważać wyniki wyborów
i nie pomyliłam sie
dlaczego Ci ludzie nie potrafią odejśc z klasą,
im bardziej będą wydziwiać tym bardziej będą sie pogrążać w oczach nie tylko większości Polakow i ale i całej Europy
Kattie7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-22, 10:38   #729
lain
Zakorzenienie

hehe wreszcie wygral ktos na kogo glosowalam teraz czekam na info kogo dadza na ministrow. nie ukrywam, ze juz teraz kilka kandydatur przypadlo mi do gustu (np. Sikorski, Zoll)
lain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-22, 10:40   #730
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nati360 Pokaż wiadomość
z soboty na niedziele śniło mi sie, że wygra PO to jak mogła nie wygrać
Dobrze, że mi się to nie śniło bo mi wszystko na odwrót zawsze się śni

Cytat:
Napisane przez Kattie7 Pokaż wiadomość
identycznie powiedziałam do męza juz w sobote, ze jak Pis przegra to zaczną podważać wyniki wyborów
i nie pomyliłam sie
dlaczego Ci ludzie nie potrafią odejśc z klasą,
im bardziej będą wydziwiać tym bardziej będą sie pogrążać w oczach nie tylko większości Polakow i ale i całej Europy
Jest też wyjście nr 2: szukanie winnych w partii (czyt. szpiegów lub układu) No bo przecież KTOŚ musiał zawinić i KTOŚ musi ponieść tego konsekwencje.
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-22, 10:40   #731
Quska
Raczkowanie

Ja jestem zadowolona
Myśle ze lepiej nie mogło się ułozyć
zobaczymy tylko czy po madrze to wykozysta
Quska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-10-22, 10:45   #732
madziunia80
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze, że mi się to nie śniło bo mi wszystko na odwrót zawsze się śni

Jest też wyjście nr 2: szukanie winnych w partii (czyt. szpiegów lub układu) No bo przecież KTOŚ musiał zawinić i KTOŚ musi ponieść tego konsekwencje.
Pewnie zwalą na Nelly Rokitę, na kogoś trzeba
Stary 2007-10-22, 10:55   #733
agness86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziunia80 Pokaż wiadomość
No np

I już

agness86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-22, 10:56   #734
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Szczególnie że wg sondaży dostała niecały 1% głosów....
Stary 2007-10-22, 10:58   #735
rambo
Zakorzenienie

GG do rambo Send a message via Skype™ to rambo

Kilka słów ode mnie na świeżo po wyborach, ale kiedy już emocje opadły

Z wyniku jestem zadowolona

Cieszę się, że partie radykalne/skrajne politycznie zniknęły z polskiej sceny politycznej. Na pewno plusem jest to, że rozbicie polityczne w Polsce jest mniejsze - mamy dwie wiodące partie, cztery liczące się na obecnej scenie politycznej.
Podoba mi się to

Niekorzystnym zjawiskiem (moim zdaniem) jest "polaryzajca" społeczeństwa. Wyraźnie dzieli się ono na propisowskie i pro-PO. Poza tym wykształcają się poglądy, które dominują społeczeństwo np. inteligencja głosuje na PO - robotnicy, rolnicy, strasi na PiS - na pewno, te poglądy znajdują jakieś uzasadnienie w życiu polityczno-społecznym, natomiast same w sobie dzielą nas na jakby "obozy" i jest to trochę niebezpieczne.

Tak sobie myślę, że nie tyle PiS i jego program był zły (do najbliższych mi nie należał, ale był w kategorii "ujdzie"). Rzecz się tyczy realizacji - która na pewno nie powinna byc agresywna. (a była )
(np. walka z korupcją - bardzo dobry punkt programu PiSu, który popieram - natomiast realizacja polegała na zaostrzaniu prawa, na momentami działaniach irracjonalnych, na aferach, prowokacjach - nie tak moim zdaniem powinno to wyglądac).
Stary 2007-10-22, 11:00   #736
czapeczkaelfa
Zadomowienie

Nie wiecie, czy ministrem finansow ma byc L. Balcerowicz? Tak cos sie przed wyborami mowilo. Czy teraz to się potwierdza?

Cytat:
Napisane przez rambo Pokaż wiadomość
Kilka słów ode mnie na świeżo po wyborach, ale kiedy już emocje opadły

Z wyniku jestem zadowolona

Cieszę się, że partie radykalne/skrajne politycznie zniknęły z polskiej sceny politycznej. Na pewno plusem jest to, że rozbicie polityczne w Polsce jest mniejsze - mamy dwie wiodące partie, cztery liczące się na obecnej scenie politycznej.
Podoba mi się to

Niekorzystnym zjawiskiem (moim zdaniem) jest "polaryzajca" społeczeństwa. Wyraźnie dzieli się ono na propisowskie i pro-PO. Poza tym wykształcają się poglądy, które dominują społeczeństwo np. inteligencja głosuje na PO - robotnicy, rolnicy, strasi na PiS - na pewno, te poglądy znajdują jakieś uzasadnienie w życiu polityczno-społecznym, natomiast same w sobie dzielą nas na jakby "obozy" i jest to trochę niebezpieczne.

Tak sobie myślę, że nie tyle PiS i jego program był zły (do najbliższych mi nie należał, ale był w kategorii "ujdzie"). Rzecz się tyczy realizacji - która na pewno nie powinna byc agresywna. (a była )
(np. walka z korupcją - bardzo dobry punkt programu PiSu, który popieram - natomiast realizacja polegała na zaostrzaniu prawa, na momentami działaniach irracjonalnych, na aferach, prowokacjach - nie tak moim zdaniem powinno to wyglądac).
Generalnie to się z Tobą zgadzam Tylko z tym ostatnim nie do konca- walka z korupcja i w ogole z przestepczoscia jest szalenie wazna i uwazam, ze delikatnosc nie jest w jej realizacji najwazniejsza- liczy się skuteczność. A tej PISowi odmowic sie nie da.
Wczoraj Wildstein powiedzial cos, z czym w zupelnosci sie zgadzam- atak na PIS jest zle umiejscowiony- atakuje sie to, co akurat oni robia niezle- czyli walke z korupcja, a nie mowi sie nic na temat tego co naprawde jest w ich rzadach beznadziejne, czyli brak troski o gospodarke, finanse i polityke zagraniczna.

Edytowane przez cheer
Czas edycji: 2007-10-22 o 16:08 Powód: post pod postem
czapeczkaelfa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-22, 11:08   #737
madziunia80
Zakorzenienie

rambo masz absolutną rację. Ale takich podziałów nie da się uniknąć. Zawsze znajdzie się ktoś skrajnie za lub przeciw. Prawda jest taka, że ja miałam momenty, kiedy byłam zadowolona z rządów PiSu i nie ukrywam tego, ale powoli przejrzałam na oczy i zobaczyłam, że my jako kraj, taka mała Polska stajemy się agresorami na europejskiej scenie politycznej, a to jest bardzo niebezpieczne, bo w starciu siłowym z każdym jednym z państw europejskich nie mielibyśmy najmniejszych szans, o Rosji nie wspominając. I taka abstrakcyjna wizja pomogła mi się przebudzić i zaczęłam ostrzej oceniać to, co pisowcy wyrabiają - przestałam być ZA. I naprawdę jestem bardzo zadowolona, że głosowałam na PO, mam nadzieję, że przynajmniej w większej części dotrzymają obietnic wyborczych. Nie wierzę w ten cud gospodarczy, bo z powietrza nie staniemy się krajem bogatym, ale mam nadzieję, że przynajmniej naprowadzą nas na dobrą drogę. Wtedy mogą liczyć na mój głos również za 4 lata.
Stary 2007-10-22, 11:08   #738
-agniesia-
Wtajemniczenie

Mnie miło zaskoczyła frekwencja- Polacy uczą się odpowiedzialności.

A czy jestem zadowolona z wyników? Za wcześnie żeby o tym mówić, bo tak naprawdę to dopiero początek. To że jakaś partia wygrała to jeszcze nic nie znaczy. Najważniejsze jest to , jak będą rządzić. Czy zaczną od tego, żeby coś zmienić w naszym kraju, czy od obsadzania swojej rodziny i kumpli na stanowiskach, żeby mogli spokojnie sobie przez cztery lata kraść pieniądze z państwowej kasy.
-agniesia- jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-22, 11:14   #739
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wierzę w ten cud gospodarczy, bo z powietrza nie staniemy się krajem bogatym, ale mam nadzieję, że przynajmniej naprowadzą nas na dobrą drogę. Wtedy mogą liczyć na mój głos również za 4 lata.
Wolę wierzyć w cud niż w wyimaginowany układ p. (na szczęście byłego) premiera Kaczyńskiego.

Chociaż tak naprawdę ten "cud" to tylko hasło. Bardzo chwytliwe swoją drogą. A zadaniem PO jest stworzyć takie państwo, żeby ten cud się spełnił. Nie za rok, 2 czy 4 lata ale żeby przynajmniej nasze dzieci miały lepiej

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-10-22, 11:23   #740
madziunia80
Zakorzenienie

Ja bardzo przepraszam, ale w układ to i ja nie wierzę i nigdy nie wierzyłam. Układ to sobie może mieć niezły w kartach, w polityce trzeba umieć się odnaleźć.
Jeżeli doprowadzą do wyrównania podatków, czyli 2x15 wejdzie w życie to już będę szczęśliwa, do tego zmniejszenie biurokracji i jestem w siódmym niebie. Oczywiście żart, ale dla mnie ważne są kwestie związane z prowadzeniem własnego biznesu. A PO jako jedyna partia jest probiznesowa w 100%.
Stary 2007-10-22, 11:30   #741
kasiag-01
Wtajemniczenie

ja tak sobie troche z radosci poskacze, bo nie mam gdzie
kasiag-01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-22, 11:33   #742
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bardzo przepraszam, ale w układ to i ja nie wierzę i nigdy nie wierzyłam.
Oj. Bo ja się trochę źle wyraziłam Chodziło mi o podkreślenie co jest priorytetem dla PiS a co dla PO. A nie o personalną uwagę
Stary 2007-10-22, 11:34   #743
YenneferD
Zakorzenienie

GG do YenneferD

Cytat:
Napisane przez czapeczkaelfa Pokaż wiadomość
Generalnie to się z Tobą zgadzam Tylko z tym ostatnim nie do konca- walka z korupcja i w ogole z przestepczoscia jest szalenie wazna i uwazam, ze delikatnosc nie jest w jej realizacji najwazniejsza- liczy się skuteczność. A tej PISowi odmowic sie nie da.
Wczoraj Wildstein powiedzial cos, z czym w zupelnosci sie zgadzam- atak na PIS jest zle umiejscowiony- atakuje sie to, co akurat oni robia niezle- czyli walke z korupcja, a nie mowi sie nic na temat tego co naprawde jest w ich rzadach beznadziejne, czyli brak troski o gospodarke, finanse i polityke zagraniczna.
A według mnie PiS nie jest skuteczny - PiS robi dużo szumu i tyle. Korupcja? - to PiS i bracia Kaczyńscy dopuścili, wypromowali ludzi, którzy później okazali się skorumpowani i których póżniej "złapali" i jeszcze z tego tytułu nazywają siebie jedynym uczciwym rządem 24godzinne sądy? - bardzo pomysłowa idea, zwłaszcza przy naszych przeludnionych więzieniach i zastarzałym systemie prawnym... Rozliczanie przeszłości? - a może wartoby zacząć się przejmować teraźniejszoscią i przyszłością, żebyśmy mogli normalnie funkcjonować w tym Państwie...

Państwo PiSu to nie jest państwo, w którym obywatel czuje się bezpiecznie z tego tytułu, ze stoi ono na straży prawa. W takim państwie obywatele czują się zastraszeni i ograniczeni, boja się własnych polityków i rządu, bo mają oni zbyt rozwiniete narzędzia gnębienia i kontroli tego obywatela właśnie. To nie jest państwo wolnych ludzi niestety...
Czarodziejka zawsze działa. Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się.

TELEPORT czyli niedzielne zapiski <- Bloguję
YenneferD jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-22, 11:38   #744
madziunia80
Zakorzenienie

Cytat:
Oj. Bo ja się trochę źle wyraziłam Chodziło mi o podkreślenie co jest priorytetem dla PiS a co dla PO. A nie o personalną uwagę
no dobra bo ja też dzisiaj jakaś taka niewyspana...

YenneferD zgadzam się. Za dużo agresji, zaperzenia i nieuczciwości było przez te dwa lata, zbyt wiele jadu sączyło się w polityce zagranicznej, a rozliczanie przeszłości powinno iść obok albo za budowaniem przyszłości. Żadnej obietnicy wyborczej nie dotrzymali, uskuteczniali tylko "politykę pałki". Ja mam 27 lat, ale w pewnym momencie tego wariactwa taśmowego i teczkowego pomyślałam, że pewnie i ja mam gdzieś podpisaną lojalkę, jako szkrab w pieluszce lub płód jeszcze
Stary 2007-10-22, 11:40   #745
Anusia : )( :
Zadomowienie

Ja jestem z wyniku wyborów bardzo zadowolona, wygrało ugrupowanie na które głosowałam, miałammtylko takie małe marzenie, żeby PIS był na 3 miejscu za Lidem, ale niestety, ale i tak jest dobrze, dziś od rana ludzie się uśmiechają i chyba czują jakieś zmiany, chyba mają nadziej na lepsze jutro, i to jest bardzo pocieszające : )

Anusia : )( : jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-22, 11:50   #746
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
A to ci "niespodzianka"
A ja miałam inna wizję. Oczami wyobraźni widziałam Jareczka drukujacego.... i zakreślajacego- PiS, PiS, PiS......
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-22, 11:52   #747
hell woman
Przyczajenie

Witajcie! Po wyborach mnóstwo emocji, osobiście się cieszę, że nareszcie PiS został odsunięty od władzy. Teraz pozostaje czekać na obiecany cud gospodarczy i nie tylko Poza tym cieszy mnie, że ugrupowania takie jak LPR czy Samoobrona nie przekroczyły progu wyborczego, to oznacza, że dalsze udziwnienia dla kraju z ich strony nam już nie grożą..nareszcie w ogóle minione 2 lata to czas afer, skandali, to wiemy wszyscy, więc teraz pozstaje wierzyć, że coś się zmieni... ciekawe tylko, z kim PO zawiąże koalicję, bo samodzielnie nie będzie rządzić.. co by nie było, chyba gorzej być nie może mam nadzieję, że Polska przestanie być postrzegana przez resztę świata jako śmieszny kraj, którym rządzą spełniający swoje prywatne ambicje polityczne bliźniacy Dzięki wszystkim, którzy ruszyli do urn, widzicie, jak chcemy, to jednak możemy Pozdro!
Stary 2007-10-22, 11:53   #748
czapeczkaelfa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez YenneferD Pokaż wiadomość
A według mnie PiS nie jest skuteczny - PiS robi dużo szumu i tyle. Korupcja? - to PiS i bracia Kaczyńscy dopuścili, wypromowali ludzi, którzy później okazali się skorumpowani i których póżniej "złapali" i jeszcze z tego tytułu nazywają siebie jedynym uczciwym rządem 24godzinne sądy? - bardzo pomysłowa idea, zwłaszcza przy naszych przeludnionych więzieniach i zastarzałym systemie prawnym... Rozliczanie przeszłości? - a może wartoby zacząć się przejmować teraźniejszoscią i przyszłością, żebyśmy mogli normalnie funkcjonować w tym Państwie...

Państwo PiSu to nie jest państwo, w którym obywatel czuje się bezpiecznie z tego tytułu, ze stoi ono na straży prawa. W takim państwie obywatele czują się zastraszeni i ograniczeni, boja się własnych polityków i rządu, bo mają oni zbyt rozwiniete narzędzia gnębienia i kontroli tego obywatela właśnie. To nie jest państwo wolnych ludzi niestety...
Ale to nie jest kwestia dyskusyjna, to sa fakty Zajrzyj do statystyk.
Ja nie jestem za PISem, ciesze sie z wygranej PO, ale jednak warto patrzec obiektywnie na poszczegolne partie, bo swiat nie jest czarno biały.

A co do Kaczmarka. Kazdy moze sie pomylic. A umiejetnosc przyznania sie do pomylki to zaleta.

czapeczkaelfa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-22, 11:55   #749
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam 27 lat, ale w pewnym momencie tego wariactwa taśmowego i teczkowego pomyślałam, że pewnie i ja mam gdzieś podpisaną lojalkę, jako szkrab w pieluszce lub płód jeszcze
Niedługo doszło by do tego, że rozliczyliby przodków ludzi odpowiedzialnych za rozbiory Polski
W ramach rozliczania przesżłości i oczyszczania państwa oczywiście
Stary 2007-10-22, 12:00   #750
hell woman
Przyczajenie

Zanim by doszli do rozbiorów, przetrzepaliby naszych przodków żyjących w czasach Piłsudskiego Taa...a wcześniej.....jeszcze trochę...i rozmowy telefoniczne byłyby kontrolowane a sprzedawane nowe komórki - z pluskwą gratis

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości