|
Notka |
|
Techniczne dla katalogu kosmetyków Forum techniczne - obszar katalog kosmetyków. Tutaj zajmujemy się obsługą techniczną katalogu kosmetyków: "Kosmetyk Wszech Czasów". |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 |
Zadomowienie
|
Dot.: Recenzje do usunięcia
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...#review-764890
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...view-764911j.w Moim skromnym zdaniem recenzje są rzetelne, zaś na temat składu kosmetyku można przecież mieć określone zdanie, negatywne również. Nie używamy już przecież kosmetyków z zamkniętymi oczami, nie patrząc co zawierają. Edytowane przez BBRAT Czas edycji: 2013-12-19 o 12:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#722 |
Zakorzenienie
|
BBRAT Ale przecież są ewidentne '' - '' za skład... Nie oceniamy składu, a kosmetyk przecież...
![]() ![]() Edytowane przez Agnieszka987 Czas edycji: 2013-12-19 o 12:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#723 |
Zadomowienie
|
No w sumie trochę to racja.
A jeśli ktoś umie rozpoznać skład po powąchaniu, to... brak mi słów ![]() Bronię jednak opcji, że powinno być dopuszczalne nieznaczne obniżanie oceny za jakieś szkarady w składzie. Edytowane przez BBRAT Czas edycji: 2013-12-19 o 13:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#724 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą mnie zawsze dziwi przyznawanie w recenzjach plusów za skład i jednocześnie minusów za działanie. Co z tego, że coś na moje laickie oko ma dobry skład (cokolwiek to znaczy), skoro nie działa, jak trzeba? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#725 |
Zadomowienie
|
Chimay, masz oczywiście sporo racji w tym co piszesz. Ale w obecnych czasach trudno przymknąć oko np. na parabeny w składzie kosmetyku, który używamy w bliskiej okolicy biustu np. dezodorant. I choćby nie wiem jak skutecznie działał, i choćby nie wiem jak ślicznie pachniał, i choćby szkodliwe działanie parabenów wcale nie było potwierdzone jakimikolwiek badaniami - to po prostu wolałybyśmy, żeby w składzie atrakcyjnego kosmetyku jednak ich nie było. Parabeny podaję jedynie przykładowo - nic o nich nie wiem. Chodzi mi ogólnie o cały mechanizm wyrabiania sobie opinii na temat danego kosmetyku. Oczywiście recenzje, gdzie jest głównie filozofowanie na temat składu, to nie jest to, czego tu oczekujemy.
Edytowane przez BBRAT Czas edycji: 2013-12-19 o 14:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#726 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to bym na przykład chętnie stworzyła parę paszkwili na temat Gliss Kura ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#727 |
Żandarm na emeryturze
|
Na tej samej zasadzie bezsensowne są zarzuty odbierające punkty za: "sama woda, SLS , a składniki aktywne na samym końcu składu".
A gdzie mają być, jak ich zalecane stężenie wynosi 2 lub 3% (jak tej nieszczęsnej keratyny lub np. jedwabiu hydrolizowanego)? Ale tego bloger(ka)-guru już nie napisała - nie wystarczy skopiować wydumane zarzuty znalezione gdzieś w internecie, żeby uchodzić za znawcę-biochemika i robić czarny PR obiektywnie przyzwoicie skomponowanym kosmetykom.
Terenówki na front ![]() Wsparcie polskich medyków pola walki na ukraińskim froncie: Grupa Damiana Dudy - W międzyczasie i Grupa Rudej - Awangarda Edytowane przez Noor Czas edycji: 2013-12-21 o 08:37 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#728 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kodeks Recenzentów - dyskusje o usuwaniu recenzji z KWC
Proszę o informację, czemu została usunięta moja recenzja kremu John Masters Organics, SPF 30 Natural Mineral Sunscreen.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#729 |
Żandarm na emeryturze
|
Powód zawsze jest ten sam: recenzja łamała Kodeks Recenzentki.
Pkt 2. ppkt I. pppkt II.: "I. Niech Twoja recenzja będzie krytyczna, ale wiarygodna: II. Oceniaj tylko jeśli masz pewność, że używasz produktu prawidłowo (...)" Nie da się przy prawidłowym używaniu nie zużyć 59 ml kremu z filtrem w ciągu 180 dni i to w dwie osoby, ponieważ to porcja na miesiąc dla jednej. Minimalna ilość kremu z filtrem, która gwarantuje deklarowana przez producenta ochronę SPF, to 2 mg/1cm 2 skóry, czyli aż 1,5-2 ml na samą twarz i szyję. Recenzje kremów z filtrem używanych w inny sposób są dla nas niewiarygodne, ponieważ przy nieprawidłowym używaniu przekłamują właściwości kosmetyku i dlatego są usuwane (wszystkie, nie tylko twoja i wszystkich filtrów, nie tylko JMO).
Terenówki na front ![]() Wsparcie polskich medyków pola walki na ukraińskim froncie: Grupa Damiana Dudy - W międzyczasie i Grupa Rudej - Awangarda Edytowane przez Noor Czas edycji: 2014-01-03 o 14:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#730 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#731 |
damn good coffee
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;44389268]Podbijam, bo chyba umknal uwadze moderacji moj post.[/QUOTE]
Już kiedyś poruszony tu był ten problem, i z tego co pamiętam, jako że jest to 'stara wyjadaczka' to jest jej to wybaczane ![]() Ja też uważam, że te recenzje są nieczytelne i trzeba się namęczyć żeby znaleźć w nich istotne informacje o produkcie. Może warto by chociaż zwrócić uwagę tej użytkowniczce żeby się trochę powstrzymywała redagując recenzje? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#732 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez Noor Czas edycji: 2014-01-03 o 12:22 Powód: usunęłam 2 linki do recenzji do usunięcia - ten post jest skopiowany w połowie |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#733 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Przyznam, ze mnie nie interesuje, ze to "stara wyjadaczka". Ja tez nie jestem na Wizazu do wczoraj, ale staram sie, aby moje recenzje nie byly bezwartosciowe. Wspomniana recenzja, oprocz calej masy bezensownych wywodow nie zawiera nic, co zwiazane jest z blyszczykiem. Nie wiem jaki to zapach normalny, jaka to normalna trwalosc, normalna cena czy normalny zapach. Dla mnie ta recenzja jest zupelnie nieprzydatna tak jak i miazdzaca wiekszosc innych recenzji tej wizazanki. Wolalabym, aby moderacja zajela stanowisko, a nie ignorowala moje posty. ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- A co zrozumialas z zalinkowaniej recenzji? Jakie cechy blyszczyka w ogole tam widzisz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#734 |
Zadomowienie
|
Ja akurat bardzo lubię recenzje tej wizażanki, z wielu z nich wyniosłam pożyteczne i konkretne informacje na temat produktu, a przy okazji zdrowo się uśmiałam. Oby więcej takich recenzji i tak pogodnych ludzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#735 | |
Żandarm na emeryturze
|
Cytat:
A wspomniana recenzja jak widać jest przydatna dla aż 14 osób i z pewnością nie mówi mniej o kosmetyku niż np. ta: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...#review-836059 (cyt.: "Cena niska, sklad interesujacy. Dostepnosc slaba. Butelka plastikowa. Zapach znosny. Mam bardzo wrazliwa skore glowy. Ten szampon reklamowany jest jako delikatny, przyjazny dla skory. Skore glowy wysuszyl i podraznil. Powrocil ten dzieki niemu moj lupiez tlusty. Jak na szampon naturalny nie placze bardzo wlosow.") lub ta: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,8...#review-852373 ("... Opakowanie ladne, zapach znosny. Kolor tez mily dla oka (zielony)."). Czasem warto dostrzec belkę we własnym oku.
Terenówki na front ![]() Wsparcie polskich medyków pola walki na ukraińskim froncie: Grupa Damiana Dudy - W międzyczasie i Grupa Rudej - Awangarda Edytowane przez Noor Czas edycji: 2014-01-03 o 12:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#736 |
Zadomowienie
|
Recenzje Heleny wnosiły wiele pożytecznych informacji i wiele humoru. Naprawdę szkoda, że znalazły się osoby, które skutecznie zniechęciły ją do pisania tutaj. Helena pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#737 |
Zadomowienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;44399345]A co zrozumialas z zalinkowaniej recenzji? Jakie cechy blyszczyka w ogole tam widzisz?[/QUOTE]
Zrozumiałam, że to pomimo producenckich wizji sześciogodzinnej obecności na ustach, błyszczyk ma trwałość przeciętną. Średnia i niczym nie wyróżniająca się jest też jego wydajność. Zwykłe błyszczykowe opakowanie i zapach. Brak krytyki z powodu wysuszania, brak pochwały za nawilżanie - widać w tej materii też jest doskonale obojętny. Takie właściwości potwierdzają też inne użytkowniczki, zatem ocena wydaje się zasadna i wiarygodna. Jedyną cechą wartą uwagi jest kolor świetlistej czerwieni i efekt estetyczny, ktor można dzięki niemu osiągnąć. Z ich powodu błyszczydło jest stale obecne w kosmetyczce użytkowniczki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#738 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
Mój profil na KWC:💄 Nie jestem zupa pomidorowa by wszyscy mnie lubili Maria Czubaszek M&W. ♥ Edytowane przez Noor Czas edycji: 2014-01-03 o 12:26 Powód: usunęłam 5 linków do recenzji do usunięcia - ten post jest skopiowany w połowie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#739 |
Żandarm na emeryturze
|
![]() |
#740 |
Konto usunięte
|
A dlaczego ignorujesz moje posty? Zadalam Ci niejedno pytanie w tamtym watku zanim - bez informacji - przenioslas moje posty.
Nie bardzo rozumiem co tu sie wlasciwie dzieje. Zglaszam bezsensowna i zupelnie nieprzydatna recenzje, ktora nie spelnia wymogow, a Ty udajesz, ze tego nie widzisz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#741 | |
Żandarm na emeryturze
|
A to co jest, jeśli nie odpowiedź?:
Cytat:
Terenówki na front ![]() Wsparcie polskich medyków pola walki na ukraińskim froncie: Grupa Damiana Dudy - W międzyczasie i Grupa Rudej - Awangarda Edytowane przez Noor Czas edycji: 2014-01-03 o 14:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#742 |
Konto usunięte
|
Nie mam pojecia co to jest. Widze za to atak na swoja osobe. Czemu nie cytujesz calej recenzji tylko urywki? To niesprawiedliwe. Nie widzisz tego? Cala recenzja zawiera konkrety, ktory zobaczyc nie chcesz, jako ze skopiowalas jedno zdanie z mojej recenzji.
Tak tu to wszystko, moderatorko Noor, zalatwiasz? Jestes glucha na konstruktywne argumenty, a gdy ktos sie dopytuje i domaga odpowiedzi to atakujesz go? Klasa sama w sobie. Nie rozumiem czemu przymykane jest oko na bezsensowne recenzje. Dalej nie wiem, co to normalny zapach, trwalosc, cena itp. Rozumiem, ze jak i cos nie bedzie pasowalo to moge napisac "nienormalny zapach, nienormalne opakowanie" i wszystko bedzie jasne. Jestem zazenowana tym, co sie wlasnie stalo. O czym mial swiadczyc atak na moja osobe i moje recenzje? Co chcialas pokazac? Jak dla mnie to koniec dyskusji, bo nie ma sensu dyskutowac, gdy nie zastanawiasz sie nawet nad odpowiedzia na moje konstruktywne argumenty tylko mnie atakujesz. Napisze zaraz rowniez do AgiZ, bo choc jestes moderatorka to ja na takie zachowanie nie przyzwalam i nie pozwole na nie w moim kierunku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#743 |
Żandarm na emeryturze
|
AgaZ to właściwa instancja do rozstrzygnięcia.
Recenzja szamponu został przytoczona W CAŁOŚCI, w recenzji toniku brakuje: "Ten tonik to kolorowa woda. Nic nie robi. Nie widze roznicy w stanie cery. Nie ma znaczenia czy uzyje toniku czy nie" - już więcej konkretów jest w zdaniu, które zacytowałam. Twój zarzut wobec recenzentki: [1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;44399345]Nie wiem jaki to zapach normalny, jaka to normalna trwalosc, normalna cena czy normalny zapach[/QUOTE] można więc równie dobrze odnieść do twoich recenzji, Ja nie wiem, jaki to jest zapach "znośny" a skład "interesujący". Dlatego cytaty zostały przytoczone. Jak dla mnie to również koniec dyskusji, bo nie przemawia do mnie argument "MNIE się nie podoba ta recenzja, więc WY macie ją usunąć i koniec", ale jeśli przekonasz do niego Szefową może ona to zrobi.
Terenówki na front ![]() Wsparcie polskich medyków pola walki na ukraińskim froncie: Grupa Damiana Dudy - W międzyczasie i Grupa Rudej - Awangarda Edytowane przez Noor Czas edycji: 2014-01-03 o 15:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#744 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
"Interesujacy" to wedlug SJP synonim slowa "atrakcyjny". Implikuje to naturalnie wrazenia subiektywne. Dla mnie wiec sklad jest atrakcyjny. "Znosny" oznacza wedlug slownika "mozliwy do zniesienia". Rowniez nacechowanie subiektywne. "Mozliwy do zniesienia" sugeruje, ze zapach nie jest ladny. Wynika z tego zatem, ze zapach nie jest ladny, ale moge go zniesc bez padniecia na zawal z powodu smrodu. Krytykowane przeze mnie slowo "normalne" implikuje obiektywizm. Nie istnieja przeciez odgorne i uniwersalne cechy blyszczyka. Nie mozna wiec okreslic jego cech slowem "normalny". Naprawde nie rozumiem, czego Ty nie rozumiesz. Moim zdaniem czepiasz sie i starasz sie byc zlosliwa. Jako moderatorka KWC powinnas byc obiektywna. Aby odwrocic kota ogonem zaczynasz sie dopytywac o znaczenie podstawowych slow. Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b Czas edycji: 2014-01-03 o 15:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#745 |
Żandarm na emeryturze
|
EOT
Jak napisałam powyżej zostawiam to do rozstrzygnięcia Adze (również w kwestii moich ataków, czepialstwa i złośliwości)
![]() |
#746 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#747 | |
Zadomowienie
|
Nie chcę zgłosić recenzji do usunięcia, ale śmieszy mnie jedna rzecz, więc chciałam się nią z Wami podzielić:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...866410#r866410 Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#748 | ||
Żandarm na emeryturze
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
Tak, czy inaczej - tego typu czarnego PR-u tu nie tolerujemy.
Terenówki na front ![]() Wsparcie polskich medyków pola walki na ukraińskim froncie: Grupa Damiana Dudy - W międzyczasie i Grupa Rudej - Awangarda Edytowane przez Noor Czas edycji: 2014-02-05 o 11:36 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#749 | |
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
![]() tylko jakoś nikt nie brał pod uwagę, ze ów sthhhraszliwy ![]() ![]() ![]() przepraszam za przydługi OT ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#750 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:00.