![]() |
#721 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieciaczki Lipcowo-sierpniowe 2006 II
Witajcie
Wczoraj wróciliśmy do domku ![]() ![]() Wsszedzie dobrzeale w domu najlepiej. Doridee Igor tez non stop tylko mama i mama i wicznie beczy sam nie zabawi się.Strasznie to męczące. W domu mam zimno nie palone było prawie przez 2 tyg. Zanim sie nagrzeje to minie trochę.Dzieciaczki poubierane w grube swetry. Kapcie na nogach obowiązkowe a strasznie ich nie cierpią nosic. Ach i jeszcze chciałam Wam złozyc spóznione zyczenia noworoczne 12 miesięcy zdrowia 53 tygodni szczęscia 8760 godzin wytrwałości 525600 minut pogody ducha i 31536000 sekunt miłości w NOWYM ROKU 2008 Życzy Kasia z chłopcami
#722 |
Zakorzenienie
|
DjAmelka ty jestes kopnieta!!!!Przesadzasz kobieto!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#723 |
Zakorzenienie
|
Kasiu dzieki za super zyczenia
![]() Wklejam kilka fotek malej Darii,nie sa najlepszej jakosci bo sa skanowane,nie mialam jeszcze cyfrowki wtedy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#724 |
Rozeznanie
|
Kasia tak myslalam ze dlugo cie nie bylo chcialam dzisiaj sie pytac czy dziewczyny wiedza gdzie sie podziewasz
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#725 |
Raczkowanie
|
Witajcie w ten okrutny dzień, gdzie na dworze zero absolutne, brrrrr nienawidzę zimy!!! Nie zdałam oczywiście tego egzaminu. Może zdam kiedyś...
Tymcio uwielbia panią Zosię-nianię. Jak ja przychodzę, to się wkurza chyba, tak to wygląda ![]() Monka to wywinęłaś naprawdę niezły numer z tą ciążą ![]() Monika ja też mam Dermacol i też używam jako korektora, albo ewentualnie zieszany z odrobiną wody, wtedy się łatwo rozprowadza.
#726 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Kasia witaj spowrotem chyba odpoczelas co? Amelka wysle ci zaproszenie ale ja nie widzialam ciebie a fotki musze wrzucic tam ale mi sie niechce hehe postaram sie dzis ![]() ![]() Edycia naciesz sie tz-tem a potem jak wyjedzie to okupacje z nami prowadzisz ![]() Monika tez mialm zaskorniaki ale od kad uzywam plastrow Evra to ich juz nie mam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Doridee no ja ci powiem ze mnie to troche napoczatku draznilo jak dzidek tak balaganil bo przebralam go i po jedzeniu tez znowu przebieranie ale juz mi to zwisa a jak sie spiesze niechce zeby byl brudny to go karmie i wsio hehe do 18-nastki nauczy sie sam jesc ![]() Alabama u nas tez zimno pewnie nie tak jak u was ale pizga na maxa Czasem tak jest ze serwer jest przeciazony i nie da sie wejsc Mialam tak wiele razy. Sniezynka gdzie jestes? hehe nie zapracoj sie Ide tz towi korytko przygotowac bo placze ze na necie siedze i bajeruje ze chopakami hehe czyli z wami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#727 |
Zakorzenienie
|
DjAmelka to taka odzywka specjalna do zniszczonych wlosow tu masz link
http://www.allegro.pl/item289699216_...do_wlosow.html nakladasz na umyte wlosy,trzymasz 45minut,pisza zeby zawinac na ten czas glowe cieplym recznikiem ale ja to zawsze klade foliowy czepek i dwie czapki zimowe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#728 |
Zakorzenienie
|
Monika smieszka z Darii na tych fotkach i wogule nie podobna do siebie jak dla mnie
![]() Wiecie co mamy kominek i myslam ze to atrapa a teraz tz wlaczyl i dziala ![]() Wie ktos jak zrzucic z kompa foty na karte pamieci ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#729 |
Zakorzenienie
|
Monka
![]() ![]() ![]() A Daria nie podobna wiem bo bardzo sie zmienila do teraz ![]() Ja grzebie tu w wizazu i szukam niewiem za czym i nic ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#730 |
Zakorzenienie
|
Monika ja tez nie wiem czy sie wogule tak da
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#731 |
Zakorzenienie
|
monka zajrzalam na chwile, tz oglada film, tzn. spi narazie
![]() Ja tez mam kodaka i jego program jest zainstalowany na partycji C w kompie w folderze moje obrazy. Jak znajdziesz tam swoj folder ze zdjeciami to poprostu go kopiujesz gdzie chcesz, np. na karte pamieci. |
![]() ![]() |
![]() |
#732 |
Zakorzenienie
|
Położyłam Luluta, posprzątałam burdel po niej i mam chwilkę
![]() ![]() ![]() ![]() Monika faktycznie Darunia sie bardzo zmieniła ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alabamo super, ze pani Zosia sie sprawdziła ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#733 |
Zakorzenienie
|
Doridee pewnie na kazdego ten Wax dziala inaczej ale widzisz w moim przypadku zdal egzamin na 6!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#734 |
Zakorzenienie
|
Doridee moj dzidek tez lubi pazdziocha haha siadzie tak jak Aluska a ty mu skub
![]() Edycia nie wiem jak ty to robisz Weszlam na ce jest oka foty sa ale jak ja moge je zrzucic na karte pamieci Zabij mnie ale nie wiem Jak wlanczam aparat do kompa to jest Transfer do komputera ale nie moge znales na odwrot Nie mam takiego czegos jak kopiuj na karte pamieci czy w programie czy w kompie .Nie wiem jak to zrobic Z dyskiem jest latwo podlanczasz znajduje ci i kopijesz ale z karta to nie wiem nie wiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#735 |
Zakorzenienie
|
monka to nie wiem, bo pomyslalam ze piszesz o endrivie, bo z tego co kojarze to mozna chyba tylko zrzucac zdjecia do kopma z aparatu, a nie mozesz ich miec na plytce, czy pendrivie wlasnie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#736 |
Zakorzenienie
|
Edycia no jak sobie zapodam fotki na kompa w kodaku to potem moge je miec i na plutce takze nie wiem o co ci chodzi
![]() ![]() Sniezynka pierogi lepisz? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#737 |
Rozeznanie
|
kurcze ,jak mi sie nic nie chce. leń na maksa.
![]() Dobrze,że tydzień taki krótki i już dziś będę się lenić . wieczorem nowy serial i jakiś drinuś ,albo dobre winko. ![]() Zrzucałam wczoraj z telefonu męża zdjęcia Ninki, robione od jej urodzenia ,aż do sylwestra 2007 . Ale zmian przez ten czas , uśmiałam się niemożliwie ze zdjęć z jednym zębem ,albo z fajnych minek uchwyconych w przelocie. Nie wiem kiedy ta moja klucha urosła .A od kilku dni woła -tatuś ( a tatuś puchnie z dumy). Za jakieś pół miesiąca moja siostrzyczka urodzi chłopczyka i będzie koleiny mały ![]() ![]() monka - moja Niśka nie rwie sie do samodzielnego jedzenia ,ale chyba dlatego ,ze ona lubi mieć pełny brzuszek ,wiec wie ,ze sama sie szybko nie naje i dlatego ładnie pozwala sie karmic . Chyba że zażyczy sobie kawał kabanosa do łapki i wtedy wcina ze smakiem. łyżki jej nie interesują . Pytałyście kiedyś o mleko - ja daje Nince juz od ukończenia przez nią roczku - krowie mleko i jest ok. zagęszczam jej kleikiem ryżowym ,( a teraz mam jakie amerykańskie z gerbera- tez ryżowy ,ale jakiś inny niż nasze) i pije na noc .A w dzień niania czasami daje jej butlę kaszy ( takiej do wody - mleczno- ryzowej z owocami) |
![]() ![]() |
![]() |
#738 |
Zakorzenienie
|
GOSIULA u nas teraz taki wyskokbyl z tym jedzeniem wczesniej to sie bawil tylko przekladal .Mleko modyfikowane pewnie jeszcze bede dawac bo mi tak wygodnij , ugotuje wode dodam proszek i mleko zrobione. Moj dziek to tez szajba na pukncie tz-ta jeraz bita godzine moze ciut mniej siedzial u niego na kolanach
![]() ![]() ![]() Matko wicie ile mam prasowanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#739 |
Raczkowanie
|
Cześć, Babeczki
Podczytuję Was nadal, ale jakoś tak nie czuję ciśnienia do pisania... Sylwestra, podobnie jak święta minęły nam pod znakiem choroby. Tym razem to ja i Marcin zachorowaliśmy. W piątek byłam w pracy i zrobiło mi się tak słabo, że bałam się sama siedzieć w pokoju. Zdrętwiała mi lewa ręka, rozbolała głowa. Miałam stracha siąść za kierownicę. Zwolniłam się wcześniej i tak od tygodnia się to ciągnie. Okazało się, że mam zapalenie oskrzeli a Marcin anginę. Jedziemy na antybiotykach. A z ręką nie wiem co to było, ale cały czas mam uczucie, jakby to zdrętwienie mi nie minęło do końca. Czekam na fotki z Sylwka od znajomych, u których się bawiliśmy. Nie poszaleliśmy. TŻ-ta złapała gorączka, koleżanka w ciąży też podziębiona, jej mąż na drugi dzień jechał do W-wy, to się oszczędzał, małe dzieciaki pod opieką, posiedzieliśmy, pogadaliśmy i po północy lulu. Grześ za to bawił się świetnie, szalał do 23.30. Miałam ten komfort, że to było jednopoziomowe mieszkanie, to nie musiałam tak za nim latać. Ześwirował na punkcie psa, dużego boksera znajomych. Właził do niego pod stół i kwiczał, jak ten go polizał albo machał tym swoim krótkim ogonkiem. Grześ nadal pije modyfikowane, ale tylko setkę wieczorem zmęczy i rano zje kaszkę 180 ml. Podaję mu serki i jogurty, żeby trochę tego nabiału miał. Chyba za jego pierwsze słowo należy uznać "tata", bo mówi je jak najbardziej świadomie. "Mama" nie chce gadać, ale jest przylepką mamusi. Taki przytulak z niego słodki... A tak to po swojemu ględzi... Jak słyszy pierwsze takty muzy, to zaraz kiwa głową jak stary rockman i uwielbia tańczyć. Nauczył się podskakiwać jak żabka, kiwa głową i wystawia kuper - no polewka z niego! Nasze próby samodzielnego jedzenia kończą się miętoszeniem żarełka w łapkach i wyrzucaniem na podłogę. Więc nabijam mu na widelec i podaję do rączki - wtedy ładnie wkłada do buzi. Ale sbyt suchy kęs, lub za duży kawałek zaraz wyjmuje z buziola i miętosi. Pijemy z kubeczka albo z niekapka - butla poszła w odstawkę. Co do włosów, to kupiłam u fryzjerki odżywkę z jedwabiem i wystarczy raz w tygodniu na 5 minut nałożyć po myciu i włoski są naprawdę ekstra - nawet mój TŻ mówi "ale masz miękkie włosy!". Są takie gładkie, jedwabiste i super się układają. A z natury mam sztywne i grube i szybko się przesuszają. Codziennie rano na okrągłej szczotce układam je suszarką i ta odżywka je ratuje. A co myślicie o podkładzie kashmir perfect? U mnie się sprawdził w 100%. Monka podaj kominek przez kuriera. Mój TŻ będzie wniebowzięty! Dzięki Laski za zaproszenia na naszej klasie ![]() Co robicie jutro na obiad? Nie mam pomysłu... Taaa... Nie mam ciśnienia do pisania... ![]()
Idzie Grześ przez wieś, worek piasku niesie. A przez dziurkę piasek ciurkiem sypie się za Grzesiem ![]() "Piasku mniej, nosić lżej" - cieszy się głuptasek ![]() Wraca do dom, worek zrzuca, no a gdzie ten piasek? ![]() Nasze fotki: www.rzeka.net/mama |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#740 |
Zakorzenienie
|
Daria duzo zdrowka dla was a ktora reka ci tak dretwieje Bo jak lewa to moze od serca
![]() ![]() bedziemy go burzyc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() My spadamy spac do potem. |
![]() ![]() |
![]() |
#741 |
Rozeznanie
|
Daria, Emka też ma dryg do tańca! I to jaki! Tak się uśmiejemy, że makabra!
![]() ![]() ![]() ![]() Ale Was te choróbska wzięły... Kurujcie się, kurujcie... Monka, powaliłaś mnie tym numerem z ciążą. Chciałabym zobaczyć miny Twojej familii ![]()
#742 |
Zakorzenienie
|
Daria duzo zdrówka
![]() ![]() Ala to też gaduła na maksa... dziś tylko otworzyła oczy to zasypała mnie pytaniami, pyta o wszystko.. zobaczy rysunki na poduszce i od razu: co to i pokazuje paluszkiem, dałam jej kaszkę, wytrąbiła i pokazuje na butelkę: co to? Ja jej że kaszka a ona: chcesz? Haha, możemy juz dyskusje prowadzić ![]() ![]() ![]() Nie umie sama sie niczym zająć... A jak to jest u Was?? Co dojedzenia to uwielbia sama jeść, nawet jak nie ma za bardzo ochoty na zupkę to jak jej dam łyżkę to zje ![]() ![]() Wenezja pytałaś o kredyt a ja zapomniałam.. bralismy w Polbanku. Już pierwsza rata poleciała ![]()
#743 |
Rozeznanie
|
Doridee, Emka też się nie chce niczym zająć nawet na moment. Wiecznie wisi na ramieniu i jęczy. Ciągle gotuje zupę na klockach i nas dokarmia. Uwielbia bawić się w kucharkę!
![]() ![]() ![]() ![]() Poza tym... jeś- jeść, pać- spać, kota- kot... Co do kredytu... My też weźmiemy najprawdopodobniej w Polbanku... Został nam jeszcze nasz bank do prześwietlenia- mBank. Tż coś się już orientował i mogą być lepsze warunki, ale jeszcze trzeba wziąć lupę ![]()
#744 |
Zakorzenienie
|
Daria Doridee duuuuzo zdrowka
![]() ![]() A u nas zima jak cholera!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Monka gdzie ty??? Sniezynka a ty???? Gdzie was znowu wywialo??? ![]() Jutro moja najstarsza cora ma 9urodziny i ma imprezke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#745 |
Raczkowanie
|
U nas też masakrycznie zimno. Żeby chociaż raz śnieg spadł...
Grześ też nic nie da zrobić, albo broi, żeby zwrócić uwagę, albo ględzi trzymając się nogawki, albo ciągnie za palec i trzeba iść. Ostatnio podniósł larum, bo ktoś nie zamknął bramki na schody! Ciągnie mnie i jazgocze po swojemu aż uległam, idę, a ten mnie do bramki ciągnie i jazgocze pokazując, że otwarta! Mądry bączek ![]() A broi świadomie, bo wie, że nie wolno wchodzić na schody, wkładać ręki w masło w kuchni, grzebać w koszu na śmieci, wyłączać DVD. Robi to tylko wtedy, jak chce zwrócić na siebie uwagę. Zacznę się z nim bawić i daje spokój. A potrafi uparcie broić, aż się z nim nie będę bawić - cwaniak ![]() Monka, no niestety lewa... Wrzuciłam hasło do internetu o drętwieniu ręki i wyskoczyła mi.... nerwica! Nieźle... A mój TŻ na to: "a czym ty się tak denerwujesz...?" Kupiłam tonę warzyw, zrobię zupę paprykowo kapustowo cebulowo warzywową itp itd i do tego upiekę łopatkę, w plastry i zrobię sos i surówkę i git. Zostały pieczarki. Dla Grześka jarzynówka i coś na drugie z mięskiem jeszcze muszę zrobić. Robię zakupy spontanicznie i zostawiam na to kupę kasy. Macie jakieś lekarstwo na to? Kartka z zakupamni nie pomaga...
Idzie Grześ przez wieś, worek piasku niesie. A przez dziurkę piasek ciurkiem sypie się za Grzesiem ![]() "Piasku mniej, nosić lżej" - cieszy się głuptasek ![]() Wraca do dom, worek zrzuca, no a gdzie ten piasek? ![]() Nasze fotki: www.rzeka.net/mama |
![]() ![]() |
![]() |
#746 |
Zakorzenienie
|
Daria ja ide po zakupy tylko i wylacznie z kartka w portfelu bo w przeciwnym razie...wydam jeszcze raz tyle
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ostatnie Darii nowe slowa to:papelek(kacperek) ika(Weronika) tatosz(Bartosz)myki(to taka bajka Smyki)boboboj(tez bajka Robotboy)pozatym powtarza wszystko! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#747 |
Rozeznanie
|
Tak sobie czytam i myślę ,ze te nasze dzieci to wszystkie mają podobne charakterki.
Z tym ,ze moja to jeszcze ( niestety ) ,ale jest rozpieszczona na maksa. Wystarczy,że tylko ostrzej powiem ,ze nie wolno ,to rozwyje sie jak nie wiem co. Nie można na nią krzyknąć ,bo juz buzia sie wygina w podkówek i bek na całego. Ale za to wie jak nas rozbroić -jak widzi ,ze mamy srogie miny to marszczy nosek i się śmieje ,no i wtedy ręce nam opadają . A włazi tez wszędzie ,najlepiej jej pasuje krzesełko przy oknie w kuchni .Szybę czyszczę przynajmniej co drugi dzień . Co do wydawania pieniędzy i do cen to wczoraj byłam w szoku ( pozytywnym) . Przysżło nam rozliczenie za prąd za pół roku i faktury na nowe zaliczki i po raz pierwszy( od kilku lat) mam tylko 10 zł niedpłaty w stosunku do płatnosci zaliczkowych. Zawsze miałam po około 200 a rekord był 250.Więc praktycznie jeden miesiąc mam za darmo. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#748 |
Zakorzenienie
|
Daria jak dokładnie nazywa sie ta odżywka z jedwabiem którą zachwalasz???
Co do drętwienia to niestety może to być objawem nerwicy... Mam tak od dziecka (duże problemy z ojcem alkoholikiem), jak sie zdenerwowałam to najpierw sie cała trzęsłam a później dochodziło drętwienie ale u mnie drętwieje wszystko, także narządy wewnetrzne, przełyk, żołądek, język, normalnie wszystko, palce mi sztywnieją i nie mogę ich zgiąć, wypowiedzieć słowa... coś jak paraliż ![]() ![]() ![]() Monika czyżbyś w poniedziałek miała urodziny? ![]() Gosiula u nas też zawsze były dopłaty za prąd, czasem nawet 300zł ![]() ![]()
#749 |
Zakorzenienie
|
Wstalismy o 12
![]() ![]() Daria zrob kluski slaskie ![]() ![]() ![]() ![]() Ja tam listy z zakupami nie robie no chyba ze robie cos pierwszy raz to pisze tak zeby wiedziec co mi do tego bedzie potrzebne Doridee kuruj sie kuruj ![]() Ide zaraz prasowac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#750 |
Zakorzenienie
|
Doridee
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:06.