Dzieciaczki Lipcowo-sierpniowe 2006 II - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-01-03, 14:32   #721
kasia1361
Zadomowienie

GG do kasia1361 Send a message via Skype™ to kasia1361
Dot.: Dzieciaczki Lipcowo-sierpniowe 2006 II

Witajcie
Wczoraj wróciliśmy do domku
Wsszedzie dobrzeale w domu najlepiej.
Doridee Igor tez non stop tylko mama i mama i wicznie beczy sam nie zabawi się.Strasznie to męczące.

W domu mam zimno nie palone było prawie przez 2 tyg.
Zanim sie nagrzeje to minie trochę.Dzieciaczki poubierane w grube swetry.
Kapcie na nogach obowiązkowe a strasznie ich nie cierpią nosic.

Ach i jeszcze chciałam Wam złozyc spóznione zyczenia noworoczne

12 miesięcy zdrowia
53 tygodni szczęscia
8760 godzin wytrwałości
525600 minut pogody ducha
i 31536000 sekunt miłości
w NOWYM ROKU 2008
Życzy Kasia z chłopcami

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=2422

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

kasia1361 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-03, 14:52   #722
MONIKA1850
Zakorzenienie

GG do MONIKA1850 Send a message via Skype™ to MONIKA1850

DjAmelka ty jestes kopnieta!!!!Przesadzasz kobieto!!!Wcale nie jestes brzydka wariatko-niewiem dlaczego masz taka niska samooceneja wlosy robie sama od kilku miesiecy.moja fryzjerka od kiedy byla w zaawansowanej ciazy nie robila wlosow i od tego czasu robie sobie sama,najpierw robilam srednim brazem z Londy ale wychodzil mi czarny a teraz przerzucilam sie na ciemny-popielaty blond rowniez z Londy i sa jakie sa,przebijaja mi troche stare pasemka niegdys rozjasnianefajnie ze komus sie podobajaA pozatym mi wlosy rosna dosc szybko okolo 1,5cm miesiecznie bo widze po odrostachteraz sa w bardzo dobrym stanie bo uzywalam Wax.
MONIKA1850 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-03, 16:32   #723
MONIKA1850
Zakorzenienie

Kasiu dzieki za super zyczenia

Wklejam kilka fotek malej Darii,nie sa najlepszej jakosci bo sa skanowane,nie mialam jeszcze cyfrowki wtedyale cos tam widacpozniej powrzucam jeszcze reszty maluchow
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg skanuj0001.jpg (46,3 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg skanuj0002.jpg (44,2 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg skanuj0003.jpg (50,2 KB, 9 załadowań)
Stary 2008-01-03, 18:00   #724
djamelka
Rozeznanie

Kasia tak myslalam ze dlugo cie nie bylo chcialam dzisiaj sie pytac czy dziewczyny wiedza gdzie sie podziewaszGrzej mieszkanko grzej bo pewnie zimno. Monika co uzywasz do wlosow?Pisalas wax....ale co to dokladnie jest? Zapomnialam sie pochwalic ze moja siostra wczoraj urodzila synusiai jestem chrzesnatak bym juz chciala go zobaczyc,ale narazie niemoge dopiero jak Sara bedzie miec ferie zimowe to pojedziemyMonika pisz co to za produkt na wlosy to zadzwonie do mamy to mi przywiezie bo za tydzien wraca.Ja mam witaminy niby dobre drogie ale nic nie daja tylko paznokcie rosna szybciej
djamelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-03, 18:46   #725
Alabama24
Raczkowanie

Witajcie w ten okrutny dzień, gdzie na dworze zero absolutne, brrrrr nienawidzę zimy!!! Nie zdałam oczywiście tego egzaminu. Może zdam kiedyś...

Tymcio uwielbia panią Zosię-nianię. Jak ja przychodzę, to się wkurza chyba, tak to wygląda Nie mogę wejść na naszą-klasę dzisiaj.

Monka
to wywinęłaś naprawdę niezły numer z tą ciążą

Monika
ja też mam Dermacol i też używam jako korektora, albo ewentualnie zieszany z odrobiną wody, wtedy się łatwo rozprowadza.

(...)Im bardziej wzrok natężam, tym widzę mniej,
i woda schylona nad słońcem tym bliższe przynosi odbicie,
im dalszy od słońca oddziela ją cień...
J.P.II

Tymuś = szczęście
Alabama24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-03, 18:56   #726
monka23
Zakorzenienie

Aloszka moj dzidek wlasnie zastypia kolacyjka wszamana wiec moze pospimy jutro do 8 przynajmiej hehe.

Kasia witaj spowrotem chyba odpoczelas co?

Amelka wysle ci zaproszenie ale ja nie widzialam ciebie a fotki musze wrzucic tam ale mi sie niechce hehe postaram sie dzis hihi

Edycia naciesz sie tz-tem a potem jak wyjedzie to okupacje z nami prowadzisz hehe

Monika tez mialm zaskorniaki ale od kad uzywam plastrow Evra to ich juz nie mam:jup i::jupi : o tak sie ciesze

Doridee no ja ci powiem ze mnie to troche napoczatku draznilo jak dzidek tak balaganil bo przebralam go i po jedzeniu tez znowu przebieranie ale juz mi to zwisa a jak sie spiesze niechce zeby byl brudny to go karmie i wsio hehe do 18-nastki nauczy sie sam jesc

Alabama u nas tez zimno pewnie nie tak jak u was ale pizga na maxa
Czasem tak jest ze serwer jest przeciazony i nie da sie wejsc Mialam tak wiele razy.

Sniezynka gdzie jestes? hehe nie zapracoj sie

Ide tz towi korytko przygotowac bo placze ze na necie siedze i bajeruje ze chopakami hehe czyli z wami
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-03, 20:22   #727
MONIKA1850
Zakorzenienie

DjAmelka to taka odzywka specjalna do zniszczonych wlosow tu masz link
http://www.allegro.pl/item289699216_...do_wlosow.html

nakladasz na umyte wlosy,trzymasz 45minut,pisza zeby zawinac na ten czas glowe cieplym recznikiem ale ja to zawsze klade foliowy czepek i dwie czapki zimowebo chodzi o to zeby w glowe bylo cieplo bo pod wplywem ciepla ta maseczka dziala najlepiejja po 2miesiecznej kuracji mam wlosy jak jedwaba zawsze mialam przesuszone i matowe.Teraz moge i prostowac i krecic lokowka i nadal sa piekne i lsniace,lykalam tez belisse.
Stary 2008-01-03, 20:45   #728
monka23
Zakorzenienie

Monika smieszka z Darii na tych fotkach i wogule nie podobna do siebie jak dla mnie

Wiecie co mamy kominek i myslam ze to atrapa a teraz tz wlaczyl i dzialaPrawdziwy ogien haha ale i tak go niechce

Wie ktos jak zrzucic z kompa foty na karte pamieci wlasnie siadlam i widze ze bedzie ciezko Mma program kodak i tam sa wszystkie foty i cos czuje ze bede niezle kombinowac chyba ze skopiuje na pulpit do folderu i moze tak sie da
Stary 2008-01-03, 20:59   #729
MONIKA1850
Zakorzenienie

Monka nie ma pojecia...
A Daria nie podobna wiem bo bardzo sie zmienila do teraz
Ja grzebie tu w wizazu i szukam niewiem za czym i nicide na nasza-klase.wpadne zara!
Stary 2008-01-03, 21:22   #730
monka23
Zakorzenienie

Monika ja tez nie wiem czy sie wogule tak da hehe ale korka musze fotki zrzucic jakos Zapodalam na te dysk maly przenosny ale ta glupia ramka mi nie czyta eee nie wiem czemu Juz mam dosc i mam to gleboko jutro moze mnie natchni mam jeszcze dwa dni.Mowisz ze wpadasz hehe a mowilas ze juz 4 dzidka niechcesz .
Stary 2008-01-03, 21:47   #731
edytcia
Zakorzenienie

monka zajrzalam na chwile, tz oglada film, tzn. spi narazie
Ja tez mam kodaka i jego program jest zainstalowany na partycji C w kompie w folderze moje obrazy. Jak znajdziesz tam swoj folder ze zdjeciami to poprostu go kopiujesz gdzie chcesz, np. na karte pamieci.
edytcia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-03, 21:56   #732
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

Położyłam Luluta, posprzątałam burdel po niej i mam chwilkę Spijam sobie pomału szampanika na lepszy sen i dłubię paździocha A zebyscie widziały jak Ala ze mna go dłubie, jak siadłyśmy o 20.00 tak do 21.00 zero dziecka z takim zapałem z nim walczyła

Monika faktycznie Darunia sie bardzo zmieniła Słodka była, zresztą nadal jest Dla mnie Wax to straszna porażka Miałam po nim okropne włosy, szorstkie, matowe i sie elektryzowały... po kilku użyciach oddałam dalej. Dobrze, że chociaż tani jest. Ale ja mam specyficzne włosy, suche, kręcone, nie każda odżywka mi pasuje

Alabamo super, ze pani Zosia sie sprawdziła Przykro mi z powodu prawka Chyba teraz jest trudniej zdać... Ja zdałam za drugim razem ale wiem z doświadczenia że wszystko zależy od egzaminatora, jak będzie chciał oblać to obleje... Nigdy nie mieszałam podkładu z wodą Aż musze spróbować
Stary 2008-01-03, 22:04   #733
MONIKA1850
Zakorzenienie

Doridee pewnie na kazdego ten Wax dziala inaczej ale widzisz w moim przypadku zdal egzamin na 6!teraz z niecierpliwoscia bede czekala na to aby wyprobowac dermacolczyta lam duzo opini na jego temat i sa podzielone na te za i przeciwdla jednych jest ciezki i zapychajacy a dla drugich swietny i lekki nawet na cala twarz!b ede eksperymentowac... pomieszam go z woda albo kremem albo jeszcze z czyms...zobaczymy efekty.Potem wam napisze!
Stary 2008-01-03, 22:21   #734
monka23
Zakorzenienie

Doridee moj dzidek tez lubi pazdziocha haha siadzie tak jak Aluska a ty mu skub

Edycia nie wiem jak ty to robisz Weszlam na ce jest oka foty sa ale jak ja moge je zrzucic na karte pamieci Zabij mnie ale nie wiem Jak wlanczam aparat do kompa to jest Transfer do komputera ale nie moge znales na odwrot Nie mam takiego czegos jak kopiuj na karte pamieci czy w programie czy w kompie .Nie wiem jak to zrobic Z dyskiem jest latwo podlanczasz znajduje ci i kopijesz ale z karta to nie wiem nie wiemKopiuje je na przosny dysk i w Polsce to zrobie .
Stary 2008-01-03, 22:25   #735
edytcia
Zakorzenienie

monka to nie wiem, bo pomyslalam ze piszesz o endrivie, bo z tego co kojarze to mozna chyba tylko zrzucac zdjecia do kopma z aparatu, a nie mozesz ich miec na plytce, czy pendrivie wlasnie?
edytcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-03, 23:15   #736
monka23
Zakorzenienie

Edycia no jak sobie zapodam fotki na kompa w kodaku to potem moge je miec i na plutce takze nie wiem o co ci chodzi Tam ci w kodaku pisze w ikonce burn cd/dvd i sobie tak zgralam Mniejsza o to zgralam juz na dysk zobaczymy co z tego wyniknie Wezme plytke z fotami i na dysku i cos bede kolowac

Sniezynka pierogi lepisz?
Stary 2008-01-04, 08:18   #737
gosiula
Rozeznanie

GG do gosiula

kurcze ,jak mi sie nic nie chce. leń na maksa.
Dobrze,że tydzień taki krótki i już dziś będę się lenić . wieczorem nowy serial i jakiś drinuś ,albo dobre winko. i kanapa i kocyk.

Zrzucałam wczoraj z telefonu męża zdjęcia Ninki, robione od jej urodzenia ,aż do sylwestra 2007 . Ale zmian przez ten czas , uśmiałam się niemożliwie ze zdjęć z jednym zębem ,albo z fajnych minek uchwyconych w przelocie.
Nie wiem kiedy ta moja klucha urosła .A od kilku dni woła -tatuś ( a tatuś puchnie z dumy).
Za jakieś pół miesiąca moja siostrzyczka urodzi chłopczyka i będzie koleiny mały cudzik w mojej rodzinie ( ale nadal tylko jedna królewna i rekordzistka wagowa - 4 480).

monka - moja Niśka nie rwie sie do samodzielnego jedzenia ,ale chyba dlatego ,ze ona lubi mieć pełny brzuszek ,wiec wie ,ze sama sie szybko nie naje i dlatego ładnie pozwala sie karmic . Chyba że zażyczy sobie kawał kabanosa do łapki i wtedy wcina ze smakiem.
łyżki jej nie interesują .

Pytałyście kiedyś o mleko - ja daje Nince juz od ukończenia przez nią roczku - krowie mleko i jest ok. zagęszczam jej kleikiem ryżowym ,( a teraz mam jakie amerykańskie z gerbera- tez ryżowy ,ale jakiś inny niż nasze) i pije na noc .A w dzień niania czasami daje jej butlę kaszy ( takiej do wody - mleczno- ryzowej z owocami)
gosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-04, 09:07   #738
monka23
Zakorzenienie

GOSIULA u nas teraz taki wyskokbyl z tym jedzeniem wczesniej to sie bawil tylko przekladal .Mleko modyfikowane pewnie jeszcze bede dawac bo mi tak wygodnij , ugotuje wode dodam proszek i mleko zrobione. Moj dziek to tez szajba na pukncie tz-ta jeraz bita godzine moze ciut mniej siedzial u niego na kolanach u mnie usiadzie 2 sekundy? hehe Za tz-tem strasznie jest lata na rece chce buzi daje mi niechce ale z rana da haha potem sie zemna drazni Wydaje mi sie ze to przez to ze go malo widzi a ja z nim jeste caly czas.Uwielbaiam kabanosy

Matko wicie ile mam prasowanie az 3 serie po 8 kg haha dzis spedze chyba caly wieczor na prasowaniu .
Stary 2008-01-04, 09:29   #739
Daria&Grześ
Raczkowanie

GG do Daria&Grześ

Cześć, Babeczki

Podczytuję Was nadal, ale jakoś tak nie czuję ciśnienia do pisania...
Sylwestra, podobnie jak święta minęły nam pod znakiem choroby. Tym razem to ja i Marcin zachorowaliśmy. W piątek byłam w pracy i zrobiło mi się tak słabo, że bałam się sama siedzieć w pokoju. Zdrętwiała mi lewa ręka, rozbolała głowa. Miałam stracha siąść za kierownicę. Zwolniłam się wcześniej i tak od tygodnia się to ciągnie. Okazało się, że mam zapalenie oskrzeli a Marcin anginę. Jedziemy na antybiotykach. A z ręką nie wiem co to było, ale cały czas mam uczucie, jakby to zdrętwienie mi nie minęło do końca.
Czekam na fotki z Sylwka od znajomych, u których się bawiliśmy. Nie poszaleliśmy. TŻ-ta złapała gorączka, koleżanka w ciąży też podziębiona, jej mąż na drugi dzień jechał do W-wy, to się oszczędzał, małe dzieciaki pod opieką, posiedzieliśmy, pogadaliśmy i po północy lulu.
Grześ za to bawił się świetnie, szalał do 23.30. Miałam ten komfort, że to było jednopoziomowe mieszkanie, to nie musiałam tak za nim latać. Ześwirował na punkcie psa, dużego boksera znajomych. Właził do niego pod stół i kwiczał, jak ten go polizał albo machał tym swoim krótkim ogonkiem.

Grześ nadal pije modyfikowane, ale tylko setkę wieczorem zmęczy i rano zje kaszkę 180 ml. Podaję mu serki i jogurty, żeby trochę tego nabiału miał.
Chyba za jego pierwsze słowo należy uznać "tata", bo mówi je jak najbardziej świadomie. "Mama" nie chce gadać, ale jest przylepką mamusi. Taki przytulak z niego słodki... A tak to po swojemu ględzi...
Jak słyszy pierwsze takty muzy, to zaraz kiwa głową jak stary rockman i uwielbia tańczyć. Nauczył się podskakiwać jak żabka, kiwa głową i wystawia kuper - no polewka z niego!
Nasze próby samodzielnego jedzenia kończą się miętoszeniem żarełka w łapkach i wyrzucaniem na podłogę. Więc nabijam mu na widelec i podaję do rączki - wtedy ładnie wkłada do buzi. Ale sbyt suchy kęs, lub za duży kawałek zaraz wyjmuje z buziola i miętosi.
Pijemy z kubeczka albo z niekapka - butla poszła w odstawkę.

Co do włosów, to kupiłam u fryzjerki odżywkę z jedwabiem i wystarczy raz w tygodniu na 5 minut nałożyć po myciu i włoski są naprawdę ekstra - nawet mój TŻ mówi "ale masz miękkie włosy!". Są takie gładkie, jedwabiste i super się układają. A z natury mam sztywne i grube i szybko się przesuszają. Codziennie rano na okrągłej szczotce układam je suszarką i ta odżywka je ratuje.

A co myślicie o podkładzie kashmir perfect? U mnie się sprawdził w 100%.
Monka podaj kominek przez kuriera. Mój TŻ będzie wniebowzięty!

Dzięki Laski za zaproszenia na naszej klasie

Co robicie jutro na obiad? Nie mam pomysłu...

Taaa... Nie mam ciśnienia do pisania...
Wraca do dom, worek zrzuca, no a gdzie ten piasek?

Nasze fotki: www.rzeka.net/mama
Daria&Grześ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-04, 09:41   #740
monka23
Zakorzenienie

Daria duzo zdrowka dla was a ktora reka ci tak dretwieje Bo jak lewa to moze od serca Ja tak z lewa mam nie dretwieje mi ale czasem taka ciezka jest i mnie tak dziwnie ciezko boli Nie wiem jak to opisac Ale mysle ze to moze od plastrow ale z drugiej strony z prawa nic nie jest.Przewaznie mam tak jak cwicze ze sztanga .Kominek wylse jak

bedziemy go burzyc .Zrob na obiad klus slaskie albo jakis gulasz haha albo frytki z czyms tam .Albo to na co masz ochote a jak nie masz na nic to zapytaj domownikow na co oni maja.

My spadamy spac do potem.
Stary 2008-01-04, 09:51   #741
wenezja
Rozeznanie

Daria, Emka też ma dryg do tańca! I to jaki! Tak się uśmiejemy, że makabra! Dostała od dziadków mini mini party, czy jakoś tak. Dzieciaki tańczą i śpiewają. Niesamowita jest, bo kopiuje ich taniec. Super jej to wychodzi... Do tego gada jak najęta. Ludzie nas zaczepiają, jak do popis gadulstwa, pytając ile ona ma miesięcy Ślicznie mówi dziadziuś, tatuś... 'Mama' też się nie mogę doczekać Jak proszę, żeby powiedziała 'mama', to dostaję 'baba'

Ale Was te choróbska wzięły... Kurujcie się, kurujcie...

Monka, powaliłaś mnie tym numerem z ciążą. Chciałabym zobaczyć miny Twojej familii
-,,Biedna Emilka marznie a ja tutaj leżę"
wenezja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-04, 10:03   #742
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

Daria duzo zdrówka Ja też chora...

Ala to też gaduła na maksa... dziś tylko otworzyła oczy to zasypała mnie pytaniami, pyta o wszystko.. zobaczy rysunki na poduszce i od razu: co to i pokazuje paluszkiem, dałam jej kaszkę, wytrąbiła i pokazuje na butelkę: co to? Ja jej że kaszka a ona: chcesz? Haha, możemy juz dyskusje prowadzić Jest przezabawna Jak czasem uderzy się z mojej winy to mówię przepraszam, całuję ja i przytulam i teraz jak sie gdzieś stuknie to od razu mówi: prasiam (przepraszam), jak coś podaje to mówi: prosię, ja dziekuję i ona: tyija (dziekuję). Mama i tata mówi świadomie od baaaardzo dawna. Aha na drugie to powinna mieć: dajjjjjjjjjj Pod tym względem jest boska, pod innymi troche mniej...
Nie umie sama sie niczym zająć... A jak to jest u Was??
Co dojedzenia to uwielbia sama jeść, nawet jak nie ma za bardzo ochoty na zupkę to jak jej dam łyżkę to zje No i tancerka jak Wasze szkraby

Wenezja pytałaś o kredyt a ja zapomniałam.. bralismy w Polbanku. Już pierwsza rata poleciała
Stary 2008-01-04, 12:32   #743
wenezja
Rozeznanie

Doridee, Emka też się nie chce niczym zająć nawet na moment. Wiecznie wisi na ramieniu i jęczy. Ciągle gotuje zupę na klockach i nas dokarmia. Uwielbia bawić się w kucharkę! Wszystko byłoby cacy, gdyby nie kazała nam trzymać tych jej garów... Chwilowe odstawienie talerzyka na bok doprowadza ją do nerwów A na drugie powinna mieć 'dać' A pytanie 'co to?' słyszymy odkąd pamiętam.... Jak się jej nie odpowie, powtarza w koło- jak kataryna 'Co to? Co to? Co to...' aż się zdenerwuje i ...'CO TO?!!'
Poza tym... jeś- jeść, pać- spać, kota- kot...

Co do kredytu... My też weźmiemy najprawdopodobniej w Polbanku... Został nam jeszcze nasz bank do prześwietlenia- mBank. Tż coś się już orientował i mogą być lepsze warunki, ale jeszcze trzeba wziąć lupę
-,,Biedna Emilka marznie a ja tutaj leżę"
wenezja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-04, 12:35   #744
MONIKA1850
Zakorzenienie

Daria Doridee duuuuzo zdrowkaszybko wracajcie do siebie i do nas

A u nas zima jak cholera!!!Rano patrzlam na termometr to bylo -19st!a wieje taki mrozny wiatr ze az strach wytknac nos z domuBartosz ma taki brzydki kaszel ni to suchy ni to mokryaptekarka poradzila mi dawac flegamine i pyrosal,narazie goraczki nie maDaria tez cos katar maa mi juz zab nie boliprzy takim bolu to mozna zglupiec
Monka gdzie ty???
Sniezynka a ty????
Gdzie was znowu wywialo???
Jutro moja najstarsza cora ma 9urodziny i ma imprezke
Stary 2008-01-04, 12:57   #745
Daria&Grześ
Raczkowanie

GG do Daria&Grześ

U nas też masakrycznie zimno. Żeby chociaż raz śnieg spadł...

Grześ też nic nie da zrobić, albo broi, żeby zwrócić uwagę, albo ględzi trzymając się nogawki, albo ciągnie za palec i trzeba iść.
Ostatnio podniósł larum, bo ktoś nie zamknął bramki na schody! Ciągnie mnie i jazgocze po swojemu aż uległam, idę, a ten mnie do bramki ciągnie i jazgocze pokazując, że otwarta! Mądry bączek
A broi świadomie, bo wie, że nie wolno wchodzić na schody, wkładać ręki w masło w kuchni, grzebać w koszu na śmieci, wyłączać DVD. Robi to tylko wtedy, jak chce zwrócić na siebie uwagę. Zacznę się z nim bawić i daje spokój. A potrafi uparcie broić, aż się z nim nie będę bawić - cwaniak Np. stanie tyłem do mnie koło DVD i wystawi palec w kierunku wyłącznika i stoi. Ja do niego: Grzesiu... Grzesiu... Nie ruszaj DVD... A ten nie rusza się i tylko widać jak się zbój uśmiecha, szyderca jeden... A za chwilę pach! wyłączy i w nogi! My się wściekamy, a ten się śmieje. Nie da się na niego gniewać, no nie da...
Monka, no niestety lewa... Wrzuciłam hasło do internetu o drętwieniu ręki i wyskoczyła mi.... nerwica! Nieźle... A mój TŻ na to: "a czym ty się tak denerwujesz...?"
Kupiłam tonę warzyw, zrobię zupę paprykowo kapustowo cebulowo warzywową itp itd i do tego upiekę łopatkę, w plastry i zrobię sos i surówkę i git. Zostały pieczarki. Dla Grześka jarzynówka i coś na drugie z mięskiem jeszcze muszę zrobić.
Robię zakupy spontanicznie i zostawiam na to kupę kasy. Macie jakieś lekarstwo na to? Kartka z zakupamni nie pomaga...
Wraca do dom, worek zrzuca, no a gdzie ten piasek?

Nasze fotki: www.rzeka.net/mama
Daria&Grześ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-04, 13:12   #746
MONIKA1850
Zakorzenienie

Daria ja ide po zakupy tylko i wylacznie z kartka w portfelu bo w przeciwnym razie...wydam jeszcze raz tylemimo to i tak zawsze kupie cos "poza lista"np.cukierki czekoladowe albo ptasie mleczkoa tak powaznie to ostatnio wszystko tak poszlo w gore ze nawet sie nie obejrzysz a juz 100 do placenia a w koszyku malo?!Pien iadze ida jak woda

Ostatnie Darii nowe slowa to:papelek(kacperek) ika(Weronika) tatosz(Bartosz)myki(to taka bajka Smyki)boboboj(tez bajka Robotboy)pozatym powtarza wszystko!wychodzi jej to super smieszniea jest przy tym taka slodka..co do brojenia to tez cos o tym wiemyWie dokladnie ze nie wolno ruszac kompa ale podobnie jak Grzes chce w ten sposob zwrocic na siebie nasza uwageW koszu tez grzebie,wyciaga talerze ze szafek,ubrania ze szuflad,sztucce,garnki,wl acza i wylacza telewizor,ostatnio to zdejmuje bombki z choinki!grzebie w pokoju siostry,rysuje po scianachwylewa kakao po calym lozku,rozbiera sie cala,nawet papmersa zdejmie i lata tak po calym domu raz sie nawet posikala w lozeczkoa pozatym okropny z niej gryzonjak ja ktos wkurzy to podbiega i czap za nogea teraz sie obudzila i wrzeszczy ze chce wylezdz z lozka
Stary 2008-01-04, 13:31   #747
gosiula
Rozeznanie

GG do gosiula

Tak sobie czytam i myślę ,ze te nasze dzieci to wszystkie mają podobne charakterki.
Z tym ,ze moja to jeszcze ( niestety ) ,ale jest rozpieszczona na maksa. Wystarczy,że tylko ostrzej powiem ,ze nie wolno ,to rozwyje sie jak nie wiem co.
Nie można na nią krzyknąć ,bo juz buzia sie wygina w podkówek i bek na całego.

Ale za to wie jak nas rozbroić -jak widzi ,ze mamy srogie miny to marszczy nosek i się śmieje ,no i wtedy ręce nam opadają .
A włazi tez wszędzie ,najlepiej jej pasuje krzesełko przy oknie w kuchni .Szybę czyszczę przynajmniej co drugi dzień .

Co do wydawania pieniędzy i do cen to wczoraj byłam w szoku
( pozytywnym) . Przysżło nam rozliczenie za prąd za pół roku i faktury na nowe zaliczki i po raz pierwszy( od kilku lat) mam tylko 10 zł niedpłaty w stosunku do płatnosci zaliczkowych. Zawsze miałam po około 200 a rekord był 250.Więc praktycznie jeden miesiąc mam za darmo. .Ale żeby nie było tak dobrze ,to za mieszkanie tez przyszła podwyzka ( no ale tego to się raczej spodziewałam)
gosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-04, 14:15   #748
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

Daria jak dokładnie nazywa sie ta odżywka z jedwabiem którą zachwalasz???
Co do drętwienia to niestety może to być objawem nerwicy... Mam tak od dziecka (duże problemy z ojcem alkoholikiem), jak sie zdenerwowałam to najpierw sie cała trzęsłam a później dochodziło drętwienie ale u mnie drętwieje wszystko, także narządy wewnetrzne, przełyk, żołądek, język, normalnie wszystko, palce mi sztywnieją i nie mogę ich zgiąć, wypowiedzieć słowa... coś jak paraliż Na szczęście nie mam obecnie dużo powodów do nerwów, na takie zwykłe zdenerwowanie tak nie reaguję. Tylko na stres ze strachem... Nie byłam z tym u lekarza Jak byłam mała to mama zaprowadziła mnie do lekarza, ta na odwal powiedziała ze to na tle nerwowym i po sprawie. Radź sobie człowieku sam, no to sobie jakoś radzę

Monika czyżbyś w poniedziałek miała urodziny?

Gosiula u nas też zawsze były dopłaty za prąd, czasem nawet 300zł Teraz płacimy co miesiąc prawie 150zł, chyba już dopłaty nie będzie
Stary 2008-01-04, 14:27   #749
monka23
Zakorzenienie

Wstalismy o 12 zaczy tz mnie obudzil i dzidek tez juz nie spal.Teraz usypia ale idzie mu to opornie

Daria zrob kluski slaskie bedziesz z zupami sie bawic czy lopatka haha Moze idz do lekarza z ta reka mowisz ze nerwica a czym ty sie denerwujesz
Ja tam listy z zakupami nie robie no chyba ze robie cos pierwszy raz to pisze tak zeby wiedziec co mi do tego bedzie potrzebne

Doridee kuruj sie kuruj

Ide zaraz prasowac
Stary 2008-01-04, 15:18   #750
MONIKA1850
Zakorzenienie

Doridee
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości