![]() |
#721 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Byłe tableciary plotkary II
Marcelinko bardzo fajne fotki, a choinka to myslalam, ze jest zywa, tylko Kinia napisala sprostowanie, ze wyglada jak zywa hehe
ladniutka jest ![]() a Ty masz chyba bardzo podobny kolor wlosow do moich........ taki z czerwonym cos?? chyba i ja musze dzis fotki porobic to porownamy wtedy hihi ![]() hurra plamienie chyba sie skonczylo ![]() ![]() ![]() a u nas ogolnie nie za ciekawie, bo pracodawca nie wyplacil mezowi pensji, miala byc w sobote na koncie, a maja konta w tym samym banku, wiec pieniadze sa od razu po zrobionym przelewie.... dzwoni do niego ciagle, ale ten nie odbiera, wysyla mu smsy, nagrywa sie na sekretarke i nic, ten nie chce oddzwonic ![]() ![]()
#722 |
Zakorzenienie
|
Marcelinko a mogłabyś jeszcze przypomnieć w jakim rejonie Polski jest ten domek????
|
![]() ![]() |
![]() |
#723 | ||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Asiu to zalezy przy jakim swietle jestem, ale na sloncu zdecydowanie wpada w braz z rudym
![]() Co do nie wyplaconej pensji to moze niech Twoj maz pojedzie do tego goscia i powie mu, co on sobie wyobraza!!!!!!! Chamstwo!!!!!
![]() |
#724 | ||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Tam gdzie my bylismy to w Sierpcu, jak sie jedzie z Warszawy to na Bydgosz trzeba sie kierowac... Okolice Plocka... Wojewodztwo jeszcze bodajze mazowieckie.
![]() |
#725 |
Zakorzenienie
|
Aha bo tak sobie coś ubzdurałam, ze na Mazury miałas jechać ale to chyba Nikitka była na mazurach
czy ktoś ma jakieś wiadomości od Nikitki bo długo się już nie odzywała.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#726 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
![]() Ray - nawilzacz powietrza to doskonały pomysł, ja jestem bardzo zadowolona. Mam taki na grzejniku w sypialni i śpi się super. ![]() Jeśli chodzi o ciuszki dla maleństwa to nie słuchaj tych zabobonów. Mi też tak mówili a ja miałam miesiąc wcześniej już łóżeczko rozlozone. Jesli mogę Ci jeszcze coś polecić dla dzidzi to naprawdę warto kuć kosmetyki do ciałka Oilatum ![]() ![]()
#727 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
prawde mowiac to juz 3 pracodawca, ktory zalega z pieniazkami, ktore naleza sie mojemu mezowi...... ilez mozna ![]() nie mamy teraz z czego zaplacic za mieszkanie i maz musi znowu oczami swiecic przed wynajmujacym i sie tlumaczyc ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#728 |
Zakorzenienie
|
Asiu przykra sprawa.Ale piszesz , że to już 3 przypadek... A dwa poprzednie nic Was nie nauczyły??? Na prawdę choć to przykre to w dzisiejszych czasach nie można ufać prawie nikomu, a w szczególności obcym. Więc dlaczego mąż pracował tyle razy bez umowy????? jakby miał umowę to zaraz by można pracodawcę ścignąć i wyciągnąć jeszcze pieniązki z odszkodowaniem
|
![]() ![]() |
![]() |
#729 |
Zakorzenienie
|
a ja dziewczyny znowmam problem albo i nie nie wiem
![]() nie jestem pewna czy nie mam jakiegos przecieku wod plodowych.... we wtorek wieczorem zauwazylam duzaplame na majtkach z takim kislowatym sluzem ale sporo bylo tego ze zwrocilo moja uwagenie panikowalam stwiwrdzajac ze moze to przez moja grzybice z ktora sie mecze od poczatku ciazy praktycznie... wczoraj tez mialam wrazenie jak bym sie za przeproszeniem tam spocila a dzis rano lezac poczulam jakbym popuscila siusiu az na pupie wzielam reka i bylo to jak woda przezroczyste i pachnialo kwasnie nie jak siuski.... dzwonilam do lekarza ktory powiedzial ze jak by to byly uplawy spowodowane inekcja bylo by to mleczne a nie przezroczyste echh.. i polecil jechac do szpitala to sprawdzic... i juz sama nie wiem boje sie jechac bo znow wyjdzie e to moze infekcja a ja panikuje i wyjde na panikare ktora byla mc temu i nic nie wykazano.... postanowilam poczekac dzis do wieczora i poobserwowac jeszcze wyjelam wkladki i zobacze czy wieczorem bede miala duza plame i czy wodnista czy mleczna... ciagle cos wykoncze sie psychicznie doslownie ;(
#730 |
Zakorzenienie
|
Ray lepiej sprawdzic co to takiego. Uplawy sa raczej mleczne i geste a skoro to jakby woda to ja bym wolala to sprawdzic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#731 |
Zakorzenienie
|
Ray na co Ty czekasz?????????????????? ???
Przecież nawet lekarz Ci kazał jechać do szpitala i to skontrolować... |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#732 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kasiu no wlasnie o to chodzi, ze tu nie daja umowy ![]() normalnym pracownikom w innych sektorach- zatrudnionym na caly etat itp daja, ale jak ktos zalozyl wlasna dzialalnosc to przynajmniej w budowlance tego nie ma.. dziwne jest to dla mnie ![]() dobija mnie to strasznie, tutaj w razie czego nawet nie mozna isc na policje, bo to dziala calkiem inaczej niz w Polsce- z takimi rzeczami tutaj idzie sie od razu do sądu tak samo jak np wynajmuje sie u kogos mieszkanie i ta osoba nie odda kaucji- trzeba isc od razu do sadu... policja nic nie pomoze nie mamy pojecia jak z tego wybrnac i nie wiemy jak sie zabezpieczyc, skoro maz pracuje juz w ktorejs firmie z koleji i nie ma w zadnej umowy, a znajomi pracuja tak samo ![]()
![]() |
#733 |
Zakorzenienie
|
czekam na meza za godzine wychodzi z pracy i pojedziemy...
mam dosc psychicznie ciagle cos ![]() najbardziej sie boje ten infekcji nic nie po,aga ciagle to wraca boje sieze mala masa dziecka moze byc wlasnie spowodowana zakazeniem wod z powodu saczenia i mojej grzybicy za duzo chyba czytam ![]() pojade a co tam.... najwyzej mnie znow wysmieja ale ja bede mogla spac spokojnie.... bo ja jak znam siebie bde panikowac tak dopoki nie pojade mijaela mi ten lekarz przez telefon tez mowil ze wydzielina jst mleczna a sluz gestawy jesli to przezroczyste i wodne to lepiej to sprawdzic i nie zawsze musi to lac sie strumieniem czasem moze byc minimalny przeciek nie zagrazajacy dziecku ale lepiej to wiedziec bo wtedy podejmuje sie leczenie
#734 |
Zakorzenienie
|
Ray ja tez jestem za tym, bys jechala do szpitala, ja bym wolala nawet wyjsc na panikare, ale przynajmniej w duchu bym wiedziala, ze dobrze dbam o siebie i swoje dziecko i reaguje jak sie cos dzieje
![]() posluchaj lekarza- on wie najlepiej
#735 |
Zakorzenienie
|
Asiu w takim wypadku tzn prowadzenia własnej działalności zleceniodawca powinien dać umowę-zlecenie
![]() Ray pewnie, że lepiej sprawdzić.A wyśmiać Cię nie mogą , powiedz, że lekarz, z którym rozmawiałaś przez telefon Cię skierował |
![]() ![]() |
![]() |
#736 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj maz tez jest tu samo zatrudniony i ma rozne zlecenia, ale umowe czy kontrakt zawsze podpisuje. Inaczej przeciez byc nie moze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#737 |
Zakorzenienie
|
no widzicie dziewczynki i co teraz
![]() ale nawet jezeli powinna byc ta umowa to jak mozna ja wyegzekwowac od pracodawcy skoro nikt nie pracuje u nich na umowe?? nie wiem czy uda sie cos takiego znalezc.... nawet jak maz mial pracowac w angielskiej firmie- tez bylo bez umowy a praca legalna... bo sam jest zarejestrowany
#738 |
Zakorzenienie
|
Asiu w ten sposób właśnie pracodawcy oszukują polskich (i nie tylko) pracowników.
|
![]() ![]() |
![]() |
#739 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli takie u nich prawo, to naprawde dziwne ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#740 | |||
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki!
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Marcelinko, zdjęcia śliczne ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Justyna, marsz do szpitala ![]() ![]() ![]() Kasiasiarku, przykro mi, że takie smutne wiadomości w pracy. ![]() A nam się auto popsuło ![]() ![]() ![]() Z tej rozpaczy kupiłam dziś 3 bluzeczki ![]() ![]() Miłego popołudnia ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#741 |
Zakorzenienie
|
to chyba bledny alarm... i narazie wizyte w szpitalu przekladam...
caly dzien obserwowalam siebie i majteczki i nie mam nic na nich poza maluta plama ale wlasnie mleczna... wic najprawdopodobniej to sa te moje uplawy.. zarowno chodzilam jak i lezalam wiec jest to wydzielina o tej ktorej mowil lekarz... oczywiscie bede ciagle w pogotowiu jak tylko pojawi sie to co dzis rano od razu pojade do szpitala by na swierzo pokazac o co chodzi... ale jestem spokojna bo lekarz mi tlumaczyl ze jesli bym musiala conajmniej dwa razy wkladke wymieniac w ciagu dnia i na lezaco by cieklo to wody a jak nie to najpewniej uplawy wywlane infekcja wiec zgadza sie jego opis z tym co sie dzeje... dzidzia aktywna wydaje sie byc wsio dobrze ale czuwac ciagle bede
#742 |
Raczkowanie
|
Witam was kochane w Nowym Roku aby dla każdej z was był taki jakiego sobie wymarzyłyście. Mam dużo do nadrobienie w czytaniu dla tego tylko odniose się do ostatniej strony waszego pisania
Ray mi wody płodowe odchodziły od 24 tygodnia na początku były jak woda z kranu, jedno malutkie chlyśnięcie, np. łyżka stołowa, innym razem jak rozmawiałam przez telefon, to przez majtki i spodnie była kałuża, przezroczysta- po tym zdarzeniu pojechalam i zostałam już w szpitalu, gdy w 28 tyg dołączyła się infekcja raz były mleczne rzadkie innym razem zółte i piekące po silnych lekach. Różnie to bywa, tak jak dziewczyny piszą lepiej wyjść na panikarę i pojechać, wręcz się uprzeć że coś czujesz że jest nie tak, niż cierpieć później przez własny wstyd, bo co ludzie pomyślą. Ja na pewno bym pojechałą!!! Asiu- nie ma żadnych umów jak się jest self employee- masz 100% rację szkoda jeździć i czas marnować ale możesz zaskarżyć tego polaka, tylko to jest długotrwałe. U nas mieszka chłopak który pracuje na budowie i płacą mu reguralnie, były tam przyjęcia, jak by co daj znać, zapytać zadzwonić można. Ja mam mało czasu dlatego do was rzadko zagladam, jeden z lokatorów się wyprowaca i mam jedno miejsce wolne więc szukam normalnego chłopaka do pokoju, w dodatku siostra chyba też się wyprowadzi a mieszka z moim synem w pokoju, więc tam pędzie już mieszkał sam. A to znaczy że trzeba więcej dołożyć pieniążków do domku, super się nowy rok zaczął. Ale po zatym to mniej wiecej okej. A i jeszcze jedna z lokatorek zrobiła coś bardzo wkurzjącegoi, ma ło zawału nie dostałąm, ale to później napisze jak będę miałą więcej czasu,. Jak przeczytam stronki to sie do was odezwę. |
![]() ![]() |
![]() |
#743 |
Zakorzenienie
|
dziękuj ę za życzena, fajnie, że się do nas odezwałać Agusieczku...
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#744 |
Zakorzenienie
|
Bardzo dziwne to co piszecie o pracy w Anglii bez umów.To jeszcze bardziej mnie utwierdza w przekonaniu, ze Anglicy to dziwny naród...
Nie wyobrażam sobie pracy bez jakiejkolwiek umowy, bez określenia zakresy obowiązków, stawki, godzin pracy, czasu trwania zatrudnienia... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#745 |
Zakorzenienie
|
Agusieczku dziekuje za informacje
![]() widze, ze Tobie tez beznadziejnie zaczal sie Nowy Rok ![]()
#746 |
Zakorzenienie
|
agusieczek no wlasnie ja mam infekcje i cholera ciezko stwierdzic czy wody czy co... dzis od 12 do teraz mam sucho wrecz.... i wydaje mi sie ze jak bym teraz pojechala do szpitala to bez sensu bo nic nie sprawdza bo niby co skoro majtki suche??? a czytalam ze oni plyn na plame wylewaja czy jakos tak... postanowilam ze jesli to sie pojawi znow to biegiem pojade zeby na swierzo zbadali....
wlasnie tak jak piszesz najczesciej to taka lyzka stolowa ... najbardziej mnie martwi moja wieczna grzybica nic w ciazy nie pomaga ciagle to mam to ze to uciaziwe to pl boedy ale martwie sie o dzidzie by sie nie zarazila czy cos ![]()
#747 | ||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Ray zdecydowanie lepiej pojechac niz sie zamartwiac na zapas... Jak ktos sie ma smiac to sie smieje, ale to Ty jestes w ciazy i odpowiadasz za dziecko... Ubezpieczona jestes wiec mozesz ich powykorzystywac...
Asiu szczeka opada... Myslalam, ze to Polska jest zacofana, a u nas opieka lepsza i sa umowy podpisywane ![]() Agusiaczku na pewno jakis normalny gosc sie znajdzie ![]() ![]() ![]() Pomidorko czy my sie nie zgadalys,my dzis co do tego lumpku????? Ja niedawno tez go odwiedzilam i kupilam golfik, sweterek azurowy, bluzeczke i czarna, ladna koszule nocna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hmmm co do autka moze trzeba je popchac i zapali??? czy wcale nie chce naet jak sie kluczykami przekreci?? Moze za zimno jest i dlatego?? Na dorzu stoi autko czy moze garazu?? Co do spraw hmm zdrowotnych to widzisz powolutku, powolutku a do celu..
![]() |
#748 |
Zakorzenienie
|
Ray mnie kiedyś też czasami nękały grzybice. Aż przestałam spać w majtkach, po prostu na noc, po kapieli ich nie zakładam i od tego czasu (jakieś 4 lata) mam spokój
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#749 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
KAsiasiar to chyba przyszly maz jest zadowolony ![]() ![]() ![]()
![]() |
#750 |
Zakorzenienie
|
na pewno pojade do szpiatala jesli ta plama sie pojawi teraz za bardzo nie mam z czym jechac bo mam sucho wiec nic nie sprawdza...
kasia ja w majtkach nie spie w koszuli nocnej a mimo to nie pomaga nic dbam o higiene, pije nawet actimelki codziennie doslownie wszystko i nie pomaga nic... normalnie dostalabym silny antybiotyk ktory by sie z tym rozprawil a tak w ciazy nie moge i te leki sa za slabe po prostu ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:39.