|
Notka |
|
Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co na pierwszy taniec?
A chcesz namiary na regulamin wizażu?Lepiej nie proś o źródełko danej piosenki, chyba że chcesz dodatkowo otrzymać pkt karne.Wybór należy do Ciebie.
![]() |
![]() |
#722 |
Raczkowanie
|
przepraszam, ale czy ja prosze o link do mp3? - NIE, prosze o namiary na piosenke = bylo napisane, ze wersja polkojezyczna = chodzilo mi o tekst (wyjasniem nie umiem angielskiego)... czy to jest niezgodne z regulaminem? jesi tak to sorry i prosze o wyciecie posta.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc możesz spać spokojnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#724 |
Zakorzenienie
|
Razem z Mohini wszystko sobie na PW pomyślnie wytłumaczyłyśmy
![]()
![]() |
![]() |
#725 |
Zadomowienie
|
Mohini ja na slubny od dawna zagladam ale malo sie udzielam.
Co do piosenki to tekst jest taki: Czy to ta mała dziewczyneczka, Chłopczyk, co w piłkę lubił grać? Kiedy i jak się dorosłymi Mogli stać? Ona się w piękność zamieniła, A on wprost nie uwierzyłabyś... Wczoraj bawili się tutaj, a dziś... To świt, to zmrok. To świt, to zmrok. Płyną szybko dnie. Nagle kwiat olśnił nas swoją barwą, Kiedy się zjawił, któż to wie? To świt, to zmrok. To świt, to zmrok. Jak tu zliczyć dni? Po zimach wiosny niosą życie, Radość przeplata się i łzy. Jaką im mądrość ofiaruję? W czym na początek ulżę tu? Od siebie będą się uczyli Dzień po dniu. Tak jakoś dobrze są dobrani Niewiele bywa takich par. Pod baldachimem stać, to ma swój czar. To świt, to zmrok. To świt, to zmrok. I już tyle lat... Coś rodzi się i coś przemija, Ale zostaje po nas ślad. Piosenka pochodzi z musikalu "Skrzypek na dachu", a w polskiej wersji spiewa ja Boguslaw Morka. Co do mojej siostry wymyslajacej choreografie, to cos pomysle jakby ci pomoc. Generalnie to byly kroki do walca angilskiego z "dodatkami" ![]()
![]() |
![]() |
#726 | |
Raczkowanie
|
hehe bo nie masz powodu w postaci slubu za 4 miesiace!!!!
![]() ![]() Dziekuje za tekst ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#727 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mohini ten czas szybko mija, jak w zapodanej przeze mnie piosence. Widzisz my juz dwa miesiace po slubie. A po slubie mojej siostry to nie wiem, czy starczy mi sily na takie wesele. Dla niewtajemniczonych mialam skromny slub cywilny a weselicho i Koscielny przede mna
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#728 |
Raczkowanie
|
Mała lista podpowiedzi
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#729 |
Raczkowanie
|
Jaskier, tam jeszcze byly zagraniczne typy, uzupelnie wiec o:
Dance me to the end of love - L. Cohen, First love - U. Hikaru, How deep is your love - Bee Gees, I will always love you - W. Houston, Love is all around' - Wet Wet Wet, Nothing's gonne change my love for you - G. Medeiros, Right here waiting - R. Marx, Woman in love - B. Streisand, Lista zaczerpnieta z Plockiego Portalu Slubno-Weselnego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#730 |
Raczkowanie
|
Dzięki za uzupełnienie - mi tę listę wysłał mój tato
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#731 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam ogromną prośbę!!!
Czy mogłaby któraś z Was mi spisać fragment tekstu tej piosenki?? (niestety nie jestem jeszcze na tak zaawansowanym poziomie angielskiego, żeby wszystko wyłapać). Chciałabym ściągnąć sobie tę drugą piosenkę zaraz po Rubiku. Z góry dziękuję!!! A może któraś z Was zna tytuł?? http://www.youtube.com/watch?v=IH-JiWxY25I |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#732 |
Raczkowanie
|
mnie osobiscie marzy sie by w kościele caly czas w tle garła piosenka sarah mclachlan pt." eyes of an angel"-podbiła moje serce.piosenkarka ma piekny głos,a piosenka(dla mnie)po prostu cudo.
podaje listę innych świetnych piosenek: 1.Barry White- You are my lady 2.Guitar Instrumental- Love will keep us alive 3.Francis Goya-your song 4.Babyface- Every time i close my eyes 5.Bee Gees- How deep is your love 6.Brian McKnight & mariah carey- wedding 7.Chłopcy z placu Broni- Kocham Cię 8.Richard clayderman- Only you 9.November Rain-piano instrumental(lub oryginał gunses roses) 10.Richard Clayderman- my way 11.Utada Hikaru-first love 12.kelly family- I love you I want you 13.steven curtis chapman- I will be here 14.Shania Twain-you're still the one 15.Shania Twain-when you kiss me 16.savage garden-truly,madly,deeply 17.sarah mclachlan-I will remember you 18. Richard clyderman-memory 19.richard clyderman-romeo and julia 20.norah jones-don't know why 21.nick lachey-this I swear 22.mandy moore-only hope 23.kindla-z kims takim jak ty 24.kenny G-the wedding song 25.joshua kadison-beautiful in my eyes 26.john michael montgomery-I swear 27.john lennon-Imagine 28.faith hill- breathe 29.eric clapton-you look wunderful tonight 30.dido-thank you ogólnie tez wiekszosc piosenek bryana adamsa,jest tez duzo polskich piosenek,ale jak kto woli.w razie gdyby ktos chcial to moge przesłac przez maila kilka piosenek. buzka i milych przygotowan ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#733 |
Zakorzenienie
|
Bartdzo chętnie jesli masz jakies ale nie wiem czy to jest zgodne z regulaminem???
![]() |
![]() |
#734 |
Przyczajenie
|
Smok23slubujesz tego samego dnia co ja
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#735 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#736 |
Zakorzenienie
|
tak myślałam ....:->>
![]() |
![]() |
#737 |
Przyczajenie
|
Mohini, a moze dla Was byłoby dobre 'Tujhe dekha to yeh jaana sanaam' z DDLJ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#738 |
Raczkowanie
|
Ty tutaj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!! hehehehe ale niespodzianka!!! :P
![]() PS: a DDLJ bylo dzis w TV, nawet moj tata ogladal :P heheeh |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#739 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Re: Co na pierwszy taniec??
A My planujemy zartańczyć piosenkę przy której się poznaliśmy i długo długo nam towarzyszyła i do dzisiaj jak ją słyszę to mi sie "szczenięce" czasy przypominają
![]() ![]() Holding On- Ferry Corsten
![]() |
#740 |
Raczkowanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#741 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#742 |
Przyczajenie
|
hej dziewuszki ....
15 września jest ślub mojej przyjaciółki ...wybrali na pierwszy taniec utwór Rubika Psalm do św Augustyna ..piękne aż ciary przechodzą po ciele zobaczymy jak im to wyjdzie ...muzyczka cudowna polecam... ja zaś osobiście wybrałabym iii chyba wybiorę o ile kiedykolwiek będzie mi dane zatańczyć ten najwspanialszy taniec życia ..Vivo per lei Andrea Bocelli i Laura Pausini .....śliczniusie po prostu ......a i goście na pewno byli by troszeczkę i zdziwieni ...ii szczerze uradowani że po raz kolejny nie usłyszą...wielkiej miłości bądź chce tu zostać.... ![]() Pozdrawiam wszystkie Panny młode i życze wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia oraz "połamania" nóg podczas pierwszego tańca jakikolwiek by on nie był.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#743 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W "Psalterzu Wrzesniowym" Rubika go na pewno nie ma, jesli istnieje to na jakiej plycie jest? |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#744 |
Zakorzenienie
|
być może chodzi o "miłość to wierność wyborowi" z Tu es petrus
bo w tekście jest o Augustynie. Dla pewności wklejam slowa piosenki: Jeśli w szukaniu Bożej mądrości Ufać Świętemu Augustynowi Miłość - to wybór drogi miłości I wierność wyborowi.. Czym klęska i czym wielkie brawa Czym leczyć gorycz bezradności Czym sukces i czym wielka sława Gdy w życiu nie ma się miłości Czym dom pachnący goździkami? Czym domu pobielone ściany? Gdy brak miłości między nami Gdy się w tym domu nie kochamy Jeśli w szukaniu Bożej mądrości Ufać Świętemu Augustynowi Miłość - to wybór drogi miłości I wierność wyborowi.. Czym wyśpiewane z serca pieśni Czym najcudniejsze w pieśni słowo Czym smak truskawek i czereśni Bez tego kogoś co jest obok Czym susza i uschnięta jabłoń? Czym bieda i wysokie ceny? Gdy na nas takie szczęście spadło Że wzajem kochać się umiemy Jeśli w szukaniu Bożej mądrości Ufać Świętemu Augustynowi Miłość - to wybór drogi miłości I wierność wyborowi... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#745 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#746 |
Przyczajenie
|
A my już za tydzień zatańczymy (choć jeszcze nie wiemy jak) do kawałka Anathemy "Electricity" , miał być walc angielski potem wiedeński uczyliśmy sie nawet tańczyć ale te piosenki byłyby ewidentnie na potrzeby wesela a nie znaczyły by tyle co piosenka z jakiś wspomnieniem wspólnym......
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#747 |
Raczkowanie
|
![]()
A co myślicie o tej piosence???
Natalia Kukulska & Piasek Jesteś blisko mnie Dużo jest gwiazd, więc je opisz mi. Wiem jak jest ich wiele I że mienią się, gdy jesteś tak blisko mnie... Wszędzie jest niebo, bo śmiejesz się znów, Serce mi bije na dźwięk Twoich słów. I nagle z radością na świat patrzeć chce, Gdy jesteś tak blisko mnie... Gdy jesteś tak blisko mnie. Ref: Przy Tobie noc ma słońca blask, Serc naszych rytm połączył dziś nas. I Tobie i mnie zdarzyło się to pierwszy raz. To miłość tak sprawiła, że... Jesteś tak blisko mnie. Ta noc by mogła trwać już chyba wiecznie. Pod jej sklepieniem tak nam jest bezpiecznie. Te krótkie chwile warto zapamiętać, Warto zapamiętać... aż po drogi kres. Ref: Przy Tobie noc ma słońca blask, Serc naszych rytm połączył dziś nas. I Tobie i mnie zdarzyło się to pierwszy raz. To miłość tak sprawiła, że... Jesteś blisko mnie. Mnie bardzo sie podoba, słowa też tylko taniec.... hmmmm nie wiem czy da sie to fajnie zatanczyc ![]()
![]() |
#748 |
Raczkowanie
|
Mi codziennie do glowy przychodza inne pomysly na pierwszy taniec. Jeszcze niedawno chcialam "Psalm do ciebie" Rubika,a dzisiaj pomyslalam o "Nothing's gonna change my love for you". Jutro pewnie bede miala jeszcze inny pomysl
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#749 |
Zakorzenienie
|
a co sądzicie o "słowo jedyne TY" czerwonych gitar?
Zobacz! Pająki tkały welon Twój, Widzisz? Z pajęczej przędzy tkany tiul. Kiedy Ty, Ty, Ty staniesz rankiem przy mnie - Błysną w nim klejnoty rosy. Zobacz! Rozwija się konwalii kwiat. Słuchaj! Dźwięk leśnych dzwonków niesie wiatr, Kiedy Ty, Ty, Ty idziesz, idziesz ze mną - Dzwonią wszystkie dzwony Ziemi. Ty - jedyne słowo z wszystkich słów. Ty - najwięcej znaczy z wszystkich słów. Ty znalazłaś dla mnie uśmiech dnia. Ty uczyłaś mnie jak kochać świat. Zobacz! Przejrzystej wody pełen dzban Spróbuj! W prezencie ślubnym strumień dał. Kiedy Ty, Ty, Ty wzniesiesz pierwszy toast - Wzniosą toast leśne echa. Ty - jedyne słowo z wszystkich słów. Ty - najwięcej znaczy z wszystkich słów. Ty znalazłaś dla mnie uśmiech dnia. Ty uczyłaś mnie jak kochać świat. Popatrz! Kobierzec z igieł utkał las. Dzisiaj Do ślubu będziesz po nim szła. Kiedy Ty, Ty, Ty idziesz ze mną - Kwitną wszystkie kwiaty Ziemi.
![]() |
#750 |
Raczkowanie
|
Może sie komuś przyda:
TONIGHT I CELEBRATE MY LOVE - Peabo Bryson and Roberta Flack oryginał: http://www.youtube.com/watch?v=52n4K9g2hcw i z tekstem: http://www.youtube.com/watch?v=ujIKC1QHoNM "...Tonight, there’ll be no distance between us..." piękne... ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.