Sposoby na przyspieszenie porostu włosów-kontynuacja - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-24, 15:13   #721
natikot
Raczkowanie

Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu włosów-kontynuacja

Cytat:
Napisane przez Jolie2601 Pokaż wiadomość
No cóż, za regułę tego uznać nie można (na Ciebie np. księżyc na wpływ, a na mnie już nie). Nie jestem jakimś sceptykiem, ale na dobrą sprawę, dopóki coś nie zostanie poparte badaniami, to można jedynie gdybać. Jak dla mnie to trochę jak teorie, że nie można farbować podczas okresu bo farba nie złapie. W każdym razie uważam, że w kwestii przyspieszania porostu włosów, lepiej skupić się na tym co przynosi wymierne efekty.
a wiesz, tak na 100%, co przynosi?
myslę, że właśnie w tej materii możemy sobie tutaj jedynie "pogdybać"
natikot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-24, 15:29   #722
kosmarka
Wtajemniczenie

Rossman był zamknięty dzisiaj - dziwne, więc maseczki Detmaglin nie kupiłam.

Ale za to wzięłam w aptece olejek rozamrynowy i zamówiłam kilka ziółek, bo juz nie ma w aptece tych co potrzebuję.

Myłam dziś włoski, teraz schną:
  • na początek rozjaśniłam sobie plamkę pzry skórzena czubku głowy - tak trochę z prawej - nie na pzrediałku, muszę lepiej widzieć jak szybko rosną,
  • potem na nieumytą głowę poszła nafta z kropelkami olejku rozmarynowego (przy skórze-bo tylko tu mi się przetłuszczają) - wmasowałam w główkę,
  • potem zrobiłam trzy kucyki - jak zawsze zresztą i na resztę włosków wklepałam rozgzrany olejekrycynowy z sokiem z cytryny i kilkoma kropelkami olejku rycynowego -
  • następnie na kucyki torebki foliowe, by nie dotykał olejek rycynowy do nafty i na całą głowę reklamówka (czepek ma dziurę - muszę nowy kupić) i ręcznik - i tak 30 minut,
  • Potem jak zwykle problem ze zmyciem tego czortostwa, mycie oczywiście szamponem z czarnej rzepy (5 razy płukałam) i uwaga:
  • MASECZKA Z CZOSNKU - TA ZE ZDJĘCIA - chwila prawdy ja ją otworzyłam i ........ nie śmierdzi. Maseczka ta ma konsystencje wax-a, ładnie pachnie, wydajna, dobzre się rozprowadza, całej saszetki nie wylewałam na włosy, resztę szczelnie zamknęłam - będzie trochę na następny raz, Aha zapach ma ładny - trudno powiedzieć co podonbie pachnie, napewno nie czosnek.
  • potem płukanka ze skrzypu, pokrzywy, tataraku, kory dębu (łopianu i ozrecha jeszcze nie mam),
  • Seboradni wtarłam w skórę głowy, a piekło nawet troszkę jak masowałam.
To tyle na dzisiejsze zabiegi , tylko jeszcze jak wyschną jedwabiem je potraktuję deliaktnie.
Najbardziej narazie czuć ten tatarak, włoski schną i ładne są.

Uff

Aha mój dzisiejszy mega zakup na zdjęciu.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sz.rzepa.JPG (22,6 KB, 65 załadowań)

kosmarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-24, 16:08   #723
Voirrey
Raczkowanie

Kosmarka
jestem pod wrażeniem. Ja dopiero kompletuję wszystkie produkty, ale obawiam się, że mi czasu braknie, żeby to wszystko stosować. Przecież to głupota, żeby zajęcia kończyły się o 20.00, prawda?Kiedy mam się zająć włosami, phi.

A mam tradycyjnie pytanie - czy po umyciu głowy, płukankach - które wciąż rozkminiam, mogę dać ampułki z Seboradinu i stosować je codziennie przez 14 dni?Czy lepiej zrobić przerwę?
Voirrey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-24, 16:10   #724
WweronikaWw
Zakorzenienie

GG do WweronikaWw

a gdzie jest tupipanna Dawno jej tu nie widziałam Ciekawe jak tam jej wlosy

Papierosy
zapuszczanie
WweronikaWw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-24, 16:13   #725
Anja92
Wtajemniczenie

GG do Anja92

kosmarka - wow, też jestem pod wrażeniem . Że ci się chciało . Ja zwykle nakładam tylko naftę albo wodę pokrzywowa i myję włosy szamponem z czarnej rzepy . Ciekawi mnie ta czosnkowa maseczka ale nigdzie jej jeszcze nie widziałam.

Anja92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-24, 16:14   #726
kosmarka
Wtajemniczenie

Tyle zachodu będzie u mnie tylko w dni wolne od pracy.
W tygodniu już nie będzie rycyny i nafty.

Jeśli chodzi o ampułki - Czemu nie-przynajmniej ja tak myślę,
ja seboradinem lotion pryskałam, to ty możesz ampułki przez 14 dni kłAść na główkę zobaczysz jaki będzie efekt.
Ja nie myję włosków codziennie, dlatego ampułek nie brałam,
zreszta mama by mi dała - tyle to wody przecież idzie na te włosy.

Stary 2008-02-24, 16:23   #727
Voirrey
Raczkowanie

Spróbuję z tymi ampułkami może w przyszłą sobotę i będę stosować ciągiem przez 14 dni, bo teraz i tak musiałabym zrobić dwu dniową przerwę z powodu wyjazdu. Już widzę jak przekraczam granicę uzbrojona w wax, dziwne buteleczki, naftę i zioła bez wzbudzania jakichkolwiek podejrzeń.
Voirrey jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-02-24, 16:34   #728
kitay
Raczkowanie

Kosmarka a gdzie w rossmanie znalazlas ta odzywke z czosnkiem? tam gdzie sa odzywki i szmpony?

a jak efekty?
kitay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-24, 16:41   #729
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pyra1990 Pokaż wiadomość
Najgorsze ze kupilabym jakeis tabletki ale nie mam teraz kasy
To może kup herbate z pokrzywy i skrzypu. Zaplacisz w sumie gora 7zł (możesz też kupic sypane po 2zł) i bedziesz miec zapas na miesiac Tylko najpierw musisz poczytac o przeciwskazaniach, przerwach jakie trzeba robic w piciu itp.

Cytat:
Napisane przez kosmarka Pokaż wiadomość
Dziewczyny któraś to stosowała bo nie wiem czy pzred myciem nie zajrzeć ro rossmana i kupić?
Zajrzyj do wątku o przetłuszczajacych sie wlosach (zbiorczy). Tam dziewczyny pisaly o tej maseczce
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-24, 16:54   #730
madzienka001
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez WweronikaWw Pokaż wiadomość
a gdzie jest tupipanna Dawno jej tu nie widziałam Ciekawe jak tam jej wlosy
tulipana juz pewnie madlugie wloski
madzienka001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-24, 17:19   #731
tulipanna.
Zakorzenienie

Jestem, jestem, tylko pojechałam cieszyć się świeżym powietrzem górskim przez ostatni tydzień ferii, a wcześniej miałam dużo silnych wrażeń, bo wyrywałam zębiska i zakładałam na te, które zostały stały aparat W górach miałam problemy z siecią i klawiaturą, więc nie udzielałam się za bardzo. Nie zabrałam centymetra, więc nie wiem ile teraz mierzą sobie moje włosy, ale obiecuję, że jeśli jutro wstanę w miarę wcześnie sprawdzę czy urosły. A jeśli tak, to ile

Wogóle chwilowo jakoś przestałam się tymi włosami tak przejmować Odrosły już trochę i zregenerowały się prawie całkowicie. Wyglądają ładnie - nie licząc cięcia, które na szczęście dzięki temu, że jestem właścicielką loków nie jest tak bardzo widoczne. I mam ochotę iść do fryzjera nadać im jakiś ładny kształt, a potem niech sobie dalej rosną Tyle, że na razie nie mam namiarów na nikogo taniego, a wizytę w sprawdzonym zakładzie chcę odłożyć dopóki włosy nie będą już naprawdę długie.
tulipanna. jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-24, 17:22   #732
WweronikaWw
Zakorzenienie

GG do WweronikaWw

Cytat:
Napisane przez tulipanna. Pokaż wiadomość
Jestem, jestem, tylko pojechałam cieszyć się świeżym powietrzem górskim przez ostatni tydzień ferii, a wcześniej miałam dużo silnych wrażeń, bo wyrywałam zębiska i zakładałam na te, które zostały stały aparat W górach miałam problemy z siecią i klawiaturą, więc nie udzielałam się za bardzo. Nie zabrałam centymetra, więc nie wiem ile teraz mierzą sobie moje włosy, ale obiecuję, że jeśli jutro wstanę w miarę wcześnie sprawdzę czy urosły. A jeśli tak, to ile

Wogóle chwilowo jakoś przestałam się tymi włosami tak przejmować Odrosły już trochę i zregenerowały się prawie całkowicie. Wyglądają ładnie - nie licząc cięcia, które na szczęście dzięki temu, że jestem właścicielką loków nie jest tak bardzo widoczne. I mam ochotę iść do fryzjera nadać im jakiś ładny kształt, a potem niech sobie dalej rosną Tyle, że na razie nie mam namiarów na nikogo taniego, a wizytę w sprawdzonym zakładzie chcę odłożyć dopóki włosy nie będą już naprawdę długie.
To jutro mierz i nam powiedz ;DD

Papierosy
zapuszczanie
WweronikaWw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-24, 18:58   #733
blonndee
Wtajemniczenie

uuuh, zamowilam ten nisim... zobaczymy, zobaczymy mam nadzieje, ze przyjdzie szybko i ze nie wydalam 100zl w bloto!
a z moja poczta jest kiepsko. moj adres korespondencyjny to mala miejscowosc pod wawa, komorow zreszta a poczta tam jest dooo... no,wiadomo gdzie
Stary 2008-02-24, 19:07   #734
madzienka001
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tulipanna. Pokaż wiadomość

tupipanna jak dokladnie Ty miezysz wloski?, bo ja robie przedzialek na srodku gloy i od samego czubka mierze az po koncówki...nie wiem czy to do konca dobrze
Stary 2008-02-24, 19:18   #735
koonikpolny
Raczkowanie

Moje włosy zawsze miały tak 32-34 cm, a dzis je mierzę i mają 37 <jupi> Normalnie jak sie ucieszyłam Zamówiłam sobie ten tonik Goldwell na allegro, juz sie nie moge doczekać kiedy przyjdzie
koonikpolny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-24, 19:20   #736
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzienka001 Pokaż wiadomość
tupipanna jak dokladnie Ty miezysz wloski?, bo ja robie przedzialek na srodku gloy i od samego czubka mierze az po koncówki...nie wiem czy to do konca dobrze
Robie dokladnie identycznie
Stary 2008-02-24, 19:58   #737
natikot
Raczkowanie

[quote=kosmarka;6697494]
  • następnie na kucyki torebki foliowe, by nie dotykał olejek rycynowy do nafty

to nie wolno mieszać olejku rycynowego z naftą??!!! jak robię maseczki, to zawsze mieszam! czy to jest szkodliwe??!!

błagam, wyjaśnijcie mi, bo zaraz zwariuję
właśnie dziś siedziałam cały ranek z maską z żółtka, rycynowego, nafty, zmieszanych jeszcze z waxem (żeby to się trzymało na głowie w ogóle...)
Stary 2008-02-24, 20:02   #738
Anja92
Wtajemniczenie

GG do Anja92

natikot - to chyba nie może byc szkodliwe skoro ja np. mam naftę z dodatkiem olejku rycynowego, poza tym zawsze też go trochę więcej dodaję i nic mi się jeszcze nie stało

Anja92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-24, 20:15   #739
Jolie2601
Zakorzenienie

[quote=natikot;6700355]
Cytat:
to nie wolno mieszać olejku rycynowego z naftą??!!! jak robię maseczki, to zawsze mieszam! czy to jest szkodliwe??!!

właśnie dziś siedziałam cały ranek z maską z żółtka, rycynowego, nafty, zmieszanych jeszcze z waxem (żeby to się trzymało na głowie w ogóle...)
Tak jak napisała Anja mieszać można, może Kosmarka nie chce żeby nafta "przelazła" na włosy bo w sumie może je wysuszyć. Ale to tylko domysły.
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-24, 20:23   #740
natikot
Raczkowanie

uf, dziękuję Wam bardzo, już się bałam, że moje i tak już biedne włosy, wypadną przez moją nieostrożność
ale pociągnę jeszcze przez moment temat...

czy nafta faktycznie wysusza włosy? czy powinno się nakładać ją tylko na samą skórę?

pozdrawiam serdecznie i jeszcze raz dzięki
Stary 2008-02-24, 21:07   #741
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natikot Pokaż wiadomość
uf, dziękuję Wam bardzo, już się bałam, że moje i tak już biedne włosy, wypadną przez moją nieostrożność
ale pociągnę jeszcze przez moment temat...

czy nafta faktycznie wysusza włosy? czy powinno się nakładać ją tylko na samą skórę?

pozdrawiam serdecznie i jeszcze raz dzięki
Ja jestem zdania, że nafta wysusza, w mojej opinii będzie lepsza dla włosów tłustych/przetłuszczających się. Przy czym spotkałam się też z zupełnie odmiennymi opiniami.
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-24, 22:13   #742
blonndee
Wtajemniczenie

a powiedzcie mi, z ta rzepka to jest tak, ze mam ja utrzec na tarce i ta papke na lepek czy mam sok odsaczyc i wmasowac? i czy moge do tego dodac olejek eteryczny rozmarynowy? a, no i czy mozna trzymac to dluzej niz 2godzinki?
a dzis jak poszlam do apteki uzupelniac zapasy tj skrzyp polny, pokrzywke, olejek rozmarynowy, olejek rycynowy, vitapil i spytac sie o nisim to pani patrzyla sie na mnie jak na jakas czarownice, wraz z wymienianiem kolejnych skladnikow coraz bardziej w koncu spytala sie czy ja jakis wywar robie, czy jak
Stary 2008-02-24, 22:28   #743
tulipanna.
Zakorzenienie

Poniewaz po podrozy udalam sie pod prysznic i jak zwykle nie moglam sie oprzec umyciu glowy pachnacym szamponem...Zmierzylam wlosy po wyjsciu z lazienki

Otóż są one nadal o 5cm dłuższe. Owszem, jak na 4 tygodnie jest to duża róznica, producent obiecuje przyspieszenie porostu wlosow o mniej niż 50%. U mnie wyszlo nawet troche wiecej. Jednak w tej chwili zastanawiam sie nad odstawieniem preperatu i powrotem do niego za miesiac.

Dlaczego? Dlatego wlasnie, ze chyba wiecej urosna dostajac co jakis czas silnego kopa niz tak "dzien po dniu". Chcialabym, zeby ktos sie wypowiedzial co o tym mysli. Moze Truskawkowawiosna? Nie wiem po prostu, czy liczyc na kolejny "skok" wlosow po przerwie, czy lepiej zadowolic sie tym, ze przybywa im okolo centymetr tygodniowo? (PS. jak tam Twoje zapuszczanie??)

Poza tym: moje wlosy byly rozjasniane do bolu i do bólu farbowane. W zwiazku z tym ich stan byl naprawde tragiczny i wiele zrobilam, zeby je uratowac. W tej chwili chodze napuszona jak paw, bo doprowadzilam je do naprawde ladnego stanu. Poniewaz moje wlosy byly dosc mocno wycieniowane mierzylam te najdluzsze pasma. I...zauwazylam, ze wszystkie "najnajdluzsze", ktorych bylo troszeczke - powypadaly. Byc moze urosly wiecej i obecne 48cm pasma to te ktore mialy 40-41cm kiedy zaczelam uzywac Nisimu. Jednak nie mam pewnosci. Mam za to po prostu zatrzesienie malych wloskow na glowie. Jest ich tyle, ze nie moge sobie spokojnie przetrzec twarzy tak, zeby mi nie powylazily na czolo. Wlosy zagescily sie tez znacznie. TZ, ktory roznice w tym jak wlosy mi urosly widzi dopiero, kiedy je wyprostuje sam patrzac na mnie stwierdzil, ze sa znacznie dluzsze i znacznie gesciejsze.

Z czystym sumieniem polecam wiec ten preperat, ale z zastrzezeniem, ze poczatkowe blyskawiczne przybieranie na dlugosci wlosow nie bedzie trwac caly czas.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-24, 22:48   #744
blonndee
Wtajemniczenie

to dobrze bo juz go zamowilam, ale wysla mi go dopiero 1 marca bo maja cos tam z magazynem chyba;( tulipanna, a skad ty bralas nisim? z tego co zrozumialam masz szampon i odzywke, nie myslalas jeszcze o tym czyms co sie wciera w glowe 2xdziennie? czy moze tego nie powinno sie laczyc...?
Stary 2008-02-24, 23:54   #745
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blonndee Pokaż wiadomość
to dobrze bo juz go zamowilam, ale wysla mi go dopiero 1 marca bo maja cos tam z magazynem chyba;( tulipanna, a skad ty bralas nisim? z tego co zrozumialam masz szampon i odzywke, nie myslalas jeszcze o tym czyms co sie wciera w glowe 2xdziennie? czy moze tego nie powinno sie laczyc...?
Tak, mam szampon i odzywke Nie, nie mysle o dodawaniu czegokolwiek. Mam juz po dziurki w nosie intensywnej pielegnacji wlosow - cierpliwosci mi natura poskapila. Wlosy wygladaja juz fajnie, wiec teraz niech rosna szybciej - wolniej, ale niech rosna. Czarna rozpacz i mania zapuszczania ogarnie mnie na powrot, kiedy juz przejdzie mi znudzenie. A tego w tej chwili nie brakuje.
Stary 2008-02-25, 01:20   #746
madzienka001
Raczkowanie

tulipanna niezly wynik...
Stary 2008-02-25, 05:57   #747
blonndee
Wtajemniczenie

hmm, a powiedzcie mi czy mozna laczyc vitapil z biotyna i tauryna? czy to juz bedzie przesada?
Stary 2008-02-25, 08:54   #748
saszulek23
Raczkowanie

ja bym chciala sie dowiedziec czy vitapil mozna laczyc z belissa, albo co lepiej z czyms innym polaczyc by byly lepsze efekty
saszulek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-25, 08:56   #749
kosmarka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kitay Pokaż wiadomość
Kosmarka a gdzie w rossmanie znalazlas ta odzywke z czosnkiem? tam gdzie sa odzywki i szmpony? a jak efekty?
W rossmanie to Dermaglin jest, a w aptece Cefarm kupiłam tą z czosnkiem - pokićkało ci się troszkę - zresztą nie dziwię się wcale-takie tempo.
Cytat:
Napisane przez karla_92 Pokaż wiadomość
Zajrzyj do wątku o przetłuszczajacych sie wlosach (zbiorczy). Tam dziewczyny pisaly o tej maseczce
Dzięki poczytam .
[quote=natikot;6700355]
Cytat:

Ja nie mieszam, bo nafta mocno wysusza moje włosy, a mam przetłuszczające tylko przy skórze - dlatego tak je izoluję od olejku rycynowego. Brawo Jolie - ty zgadłaś dlaczego.

Cytat:
Napisane przez natikot Pokaż wiadomość
Trudno nałożyć na samą skórę, wmasujesz to i tak na włoskach trochę jest. Mi wysuszyało jak na całą długość raz wzięłam -więc nie robię tak - ot i co.
Spróbuj jak będzie u ciebie i samam ocenisz.

Stary 2008-02-25, 09:19   #750
virka
Zakorzenienie

Kosmarko
daj znać jak Ci będzie służył ten szampon z czarnej rzepy
Znam tą firmę i lubię ich płyny do kąpieli Ciekawa jestem jak spisze się szampon Bo z tego co pamiętam skład jego został oceniony dość dobrze

virka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości