|
|||||||
| Notka |
|
| Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Joasiuniowe bibułkowe kwiatuszki, papierowe koszyczki i karteczki:):):)
Kurcze nie skończyłam pisać i mi sie przez przypadek wysłało
.Poszukam na necie tej techniki o której mówisz. Może faktycznie to bedzie prostsze i równie efektowne jak ten pierwszy pomysł. Dziękuje dziewczyny za radę. Jesteście niesamowite i każdy to potwierdzi. Buziaki i miłej pracy. Będę tutaj jeszcze zaglądać i podziwiać Wasze dzieła. Miłej pracy. Buziaczki papapap |
|
|
|
#722 |
|
Raczkowanie
|
olu tak myślałam jak tu zrobić takiego delfina.. I wpadłam na taki pomysł.. może nie jest to nic wspaniałego ale... Rysujesz sobie delfina na tekturze takiej wielkości jak chcesz koszyk, pudełko... potem wycinasz... następnie wycinasz długiii pasek z bloku, tekturki o szerokości takiej jakie miało by być wysokie pudełko... potem wycinasz z jednej strony (tak jak na obrazku) zginasz w tym miejscu i oklejasz dookoła delfina... i masz pudełko w kształcie delfina... moze to nie jest genialne...ale chyba warto spróbować.. ewentualnie można to pudełko czymś zapełnić
.. czy to może się udać..?. zrozumiale napisałam??
|
#723 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja myślę że można by spróbować tak jak napisała murraya bo to świetny pomysł
Ty masz kobito łeb![]() ![]() Nie wiem tylko czy później przy wyplataniu tak ładnie będzie się chciało zaginać, ale to chyba kwestia uformowania przez lakierowaniem. Ja tam bym tak spróbowała, najwyżej nie wyjdzie.
|
#724 |
|
Zakorzenienie
|
Agniesia ale Murraya chyba miała na myśli delfinka ale nie wyplatanego tylko z tekturki. No tak ja zrozumiałam...
Moim zdaniem w wyplataniu nie byłoby widać ładnych kształtów delfinka. Ale ja jestem w wiklinie początkująca więc trzeba by było zapytać znawców A ja obecnie mam zastój... I to chwilę potrwa. Niestety nie mam ostatnio czasu... Planuję odwiedzić z koleżankami moją nauczycielkę z klasy 1-3, ponadto mam trochę robótek wkoło domu Kwiatki mi każą sadzić w klombie,bo ja niby mam dobrą rękę do kwiatów W sumie wszystko się przyjmuje Jak nie zapomnę to walnę zdjęcie naszego klombika![]() Heh... Po 3. zamierzam się wziąć za pisanie pracy magisterskiej... - Ale z tym to kiepściutko Po 4. Dziadzia mam w szpitalu... W sumie nic poważnego,bo Dziadzio trochę symujuję chorobę, nio ale chciał koniecznie zostać no to został. Tak więc trzeba jeździć odwiedzać Co jeszcze... Siostrze maluję drzwi No bo Ona z tą Komunią zalatana... Po 6. do drugiej Siostry-która tesh ma Komunię-muszę pojechać parę dni wcześniej i tesh Jej pomóc,no bo Ona sama... To i kto Jej pomoże A że taka Asiunia dzieci swoich nie ma i może tyłek przewieźć do Siostruni to pojadę Chyba tylko na razie... Mam nadzieję,że nic po drodze nie wypadnie... Żadna niespodziewanka! Oki spadam spać! Jutro rano trzeba wstać i brać się do roboty! Buziolki Kochane!!!Miłego długiego majowego weekendu!!!!!!!! |
|
|
|
#725 |
|
Wtajemniczenie
|
No w sumie to masz rację. Ja jakoś wyobraziłam sobie to tak że np z kartonu wycinamy tego delfinka i wyplatamy tak jak ty swój koszyczek w kształcie serducha, czyli bez wyplatania spodu tylko same ścianki. Ale z samego papieru jest prościej.
Oj widzę że masz pełno roboty. Co do tego przyjmowania się kwiatków to ja mam tak samo. Zawsze co zasadzę u siebie czy u babci to sie przyjmuje i ładnie rośnie. A może my - potrafiące robić różne rzeczy z papieru itp- to też i w ogrodnictwie jesteśmy dobre Żartuje. Pewnie to zbieg okoliczności albo faktycznie coś w tym jest![]() Masz toś ostatnio jakiegoś pecha. Najpierw Twoja mama była w szpitalu, teraz dziadzio. Jakieś fatum nad twoją rodzinka chyba krąży Oby dziadzio jak najszybciej wrócił do domku. Ja nie przepadam za szpitalami, pewnie zresztą jak każdy.
|
#726 |
|
Przyczajenie
|
Hejka dziewczyny no widzę że jednak jakiś pomysł zrobienia tego delfinka powstał. To już coś przecież nie muszę go wyplatać (chociaż tak zrobiłby lepsze wrazenie pewnie) ale może on być przecież z kartonu też. Normalnie nie wiem jak Wam dziękować nie wpadłabym chyba na to, ale jak mówi przysłowie co dwie głowy to nie jedna. Dziękuję bardzo bardzo Murrayi, Agniesi125, Joasiuni. Jesteście kochane.
Joasiunia a co za pracę piszesz, jaki temat??? Jeśli można wiedzieć. Mogę Ci pomóc, udzielam różnych wskazówek w tych sprawach. Pozdrawiam |
|
|
|
#727 |
|
Zakorzenienie
|
olka87 nio mamy nadzieję,że cosik stworzysz
Jeszcze nawet nie zaczęłam Książek mam trochę... I artykułów. Tylko ciężko się zabrać Co myślisz o moim temacie?
|
|
|
|
#728 |
|
Przyczajenie
|
Bardzo ciekawy temat, daj mi Twój mail to Ci coś więcej powiem na ten temat. Pozdrawiam.
|
|
|
|
#729 |
|
Zakorzenienie
|
Asia zdrowia dla rodzinki i dla Ciebie zycze. No i Tobie siły do pomagania. Fajnie, że jestes otwarta na potrzebująca rodzinke. Jak ja bylam sama to tez bylam dla nich bardziej dyspozycyjna. Ale potem kiedy ja urodzilam i zostalam mężatką młoda (w wieku 38 lat) to mialam wielka pomoc od siostr. Nie było ich przy mnie,bo mieszkają ode mnie 700 km ode mnie jddna, a druga w Hiszpanii ale ciągle dzwoniły i radziły i wysłuchały. Fajnie jak rodzina sobie pomaga. Buziole dla Ciebie najwspanialsza na swiecie siostro swoich sióstr.
W miłości nie ma lęku, lecz doskonała miłość usuwa lęk, ponieważ lęk kojarzy się z karą. 1 List św. Jana 4:18 / Biblia Tysiąclecia. Cichy kącik hejasz Papierowy kącik hejasz |
|
|
|
#730 |
|
Zakorzenienie
|
hejasz ach dziękuję
Po Tacie to mam Bo On zawsze swoją robotę rzuci a komuś pomoże W sumie to ja taka trochę "matka Teresa" jestem Owszem wychodzi mi to na dobre. Ale czasami niestety obraca się to przeciwko mnie. No ale trudno! Jakaś taka miękka jestem i co zrobić A Siostrzyczki fajna rzecz Brata mi Rodzice nie dali Ale może tak miało być! A że prasować lubię to problemu z tym nie ma! Oki mykam Kochane! Jak zrobię to wkleję fotoskaOdpoczywajcie moje Drogie |
|
|
|
#731 |
|
Zadomowienie
|
Joasiulku kochana!! Ja mam nadzieję, że w końcu i Ty odpoczniesz, bo tak czytam i czytam i mam wrażenie, że się zaraz zarobisz... Jesteś Świetną Dziewczyną, Siostrą, Wnuczką, Córką, ale też czasem musisz mieć chwilę wytchnienia. Mam nadzieję, że miło spędzasz właśnie czas na tym spotkanku, i że w ten długi weekend nabierzesz sił!! Buziaczki 4 You
|
|
|
|
#732 |
|
Zakorzenienie
|
Karolcia wiesz... Ja to ciągle w biegu jestem
Jush się do tego przyzwyczaiłam No i jutro oczywiście spotkanie! To trochę się poruszam Oby tylko fajna muzyczka była! BuuuuuuuśśśkiI dziękuję za te komplementy
|
|
|
|
#733 |
|
Zakorzenienie
|
A to coś nowego...
Mianowicie odlew gipsowy Ostatnio choruje na to więc zamówiłam sobie formy to będę malować jeśli tylko czas mi na to pozwoli A ten odlew już DnioMatkowy I poczeka sobie do 26 maja Fajnie się takie cosik maluje Fajna zabawa... A co do moich niedociągnięć... To nie zwracajcie uwagi, bo nie jestem dobra w malowaniu Buziaczki i zobaczcie co z tego wyszło! |
|
|
|
#734 |
|
Raczkowanie
|
Jakie fajne te tulipanki!!!
Śliczne
|
|
|
|
#735 |
|
Zakorzenienie
|
Sliczne tulpianki, swietna forma
|
#736 |
|
Zadomowienie
|
sliczne te tulipanki
![]() ![]() zaraz sie wiosennie zrobilo
Przyjaźń jest najdelikatniejszym kwiatem, który rozwija się z wzajemnych kontaktów międzyludzkich. Zapraszam do siebie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=213640 i na papierniczy https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...=1#post7247929 |
|
|
|
#737 |
|
Zakorzenienie
|
Ale SUPER
mama będzie uradowana ! Uwielbiam tulipanki wiec dla Ciebie 6+ a co do dokladnosci w malowaniu to sie kochana jeszcze wprawisz Ja bym chciała mamie zrobic ramke z patyczków laryngologicznych ale nie moge nigdzie dostac
|
|
|
|
#738 |
|
Zadomowienie
|
ślicznie Ci to Asiu wyszło, piękne tulipany
Ty zdolniaczkoRzeczywiście to fajna zabawa z tym gipsem. Robiłam świeczniki na tea lighty i z synem magnesy na lodówkę. Tylko szkoda że formy do odlewów są drogie ![]()
|
#739 |
|
Zakorzenienie
|
Asiu-tulipanki super kiedyś też malowałam odlewy naprawdę świetna zabawa
|
|
#740 |
|
Zadomowienie
|
Joasiulaaa superaśne!!! Też mi to chodziło po głowie, ale czasu nie mam, może kiedyś... Na razie mam zamówienie na gadżety weselne, dzień Matki już się zbliża i wymiankowe prezenty jeszcze nie zrobione... Ech ta wiosna- słońce rozleniwia
A na razie idę w miasto, zamówiłam na dziś wizytę u fryzjera, a jak wrócę, to będę pracować Buźki!!
|
|
|
|
#741 |
|
CraftMod
|
|
|
|
|
#742 |
|
Wtajemniczenie
|
Asiu moja droga! swietny odlew!!
![]() ![]() ![]() dzien matki coraz blizej... a ja w krzokach ... ehhhhhhhh
|
#743 |
|
Raczkowanie
|
tulipanki cudne..ehh sama chciałabym takie dostać.. a jak dokładnie pomalowane
można sie zachwycać godzinami
|
|
#744 |
|
Zakorzenienie
|
oj jakie ja mam zaległości ale w sumie nic dziwnego jak się cały dzień spędza nad paznokciami a po przyjeździe do domu pada się z nóg i nie ma się siły na ruszenie palcem
![]() No ale nadrabiam zaległości- Asiulka księgi zapakowałaś ślicznie!!!! no a kwiatuszki z gipsowego odlewu ślicznie pomalowane!! i proszę mi tu nie pisać głupot że niby to malować nie potrafisz... bo będę bić!!! ![]() Asiu powiem krótko- MASZ WIELGAŚNY TALENT!!! |
|
|
|
#745 |
|
Zadomowienie
|
Asiulka kolejna piękna praca! Super, że spróbowałaś czegoś nowego
Kupiłaś sobie formy, to teraz będziesz szalała z gipsem Bardzo lubię oglądać Twoje dziełka Twoja Mama na pewno się ucieszy Ja też dla swojej coś kombinuję (kolejny albumos, tylko, że teraz dużo cieńszy)
|
|
|
|
#746 |
|
Raczkowanie
|
Joasiu śliczne tulipany... Pięknie to wygląda....
|
#747 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak tak, co tu dużo mówić podpisuję się pod poprzedniczkami, tulipanki piękne. I są dokładnie pomalowane więc nie wiem czemu myślisz inaczej. Mi się jeszcze podobają te kreseczki np czerwonego koloru na żółtym tulipanie i odwrotnie na czerwonym. Fajnie to wygląda. Twoja mama na pewno sie ucieszy
To najważniejsze
|
#748 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki Moje Drogie Kochane
Ale to jest spowodowane tym,że coś się stało z moim internetem Była burza no i... Od tego czasu ni działa A ja tak tęsknię za Wami Ale to tylko na momencik, bo zaraz muszę leciec do domku... A poźniej na zajęcia. Jeśli tylko necik będzie to napiszę więcej... Tak więc jedno wielkie A Ciebie Nir witam bardzo serdecznie Jush ja Ją znam BuziaczkiA ja zrobiłam i notesik... I zakładkę... I rameczkę... No ale nie mam jak na razie Wam tego pokazac Buziaczki |
|
|
|
#749 |
|
Zakorzenienie
|
W takim razie czekamy na powrót Joasiuni
|
|
|
|
#750 |
|
Osiołek z zakątka :)
|
![]() ![]() N ic więcej nie powiem na temat tulipanów. Słabo mi....
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:58.

.
.. czy to może się udać..?. zrozumiale napisałam??

Zapraszam na mój wątek 

Oby dziadzio jak najszybciej wrócił do domku. Ja nie przepadam za szpitalami, pewnie zresztą jak każdy.
Książek mam trochę... I artykułów. Tylko ciężko się zabrać

Jak zrobię to wkleję fotoska
mama będzie uradowana ! Uwielbiam tulipanki wiec dla Ciebie 6+
A ja tak tęsknię za Wami