Joasiuniowe bibułkowe kwiatuszki, papierowe koszyczki i inne pierdółki... - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne

Notka

Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-30, 09:00   #721
olka87
Przyczajenie

Dot.: Joasiuniowe bibułkowe kwiatuszki, papierowe koszyczki i karteczki:):):)

Kurcze nie skończyłam pisać i mi sie przez przypadek wysłało.
Poszukam na necie tej techniki o której mówisz. Może faktycznie to bedzie prostsze i równie efektowne jak ten pierwszy pomysł. Dziękuje dziewczyny za radę. Jesteście niesamowite i każdy to potwierdzi.
Buziaki i miłej pracy. Będę tutaj jeszcze zaglądać i podziwiać Wasze dzieła. Miłej pracy. Buziaczki papapap : cmok::c mok::cm ok::cmo k:
olka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-30, 11:10   #722
murraya
Raczkowanie

olu tak myślałam jak tu zrobić takiego delfina.. I wpadłam na taki pomysł.. może nie jest to nic wspaniałego ale... Rysujesz sobie delfina na tekturze takiej wielkości jak chcesz koszyk, pudełko... potem wycinasz... następnie wycinasz długiii pasek z bloku, tekturki o szerokości takiej jakie miało by być wysokie pudełko... potem wycinasz z jednej strony (tak jak na obrazku) zginasz w tym miejscu i oklejasz dookoła delfina... i masz pudełko w kształcie delfina... moze to nie jest genialne...ale chyba warto spróbować.. ewentualnie można to pudełko czymś zapełnić .. czy to może się udać..?. zrozumiale napisałam??
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg delfin.jpg (30,1 KB, 16 załadowań)

Zajęta urządzaniem domu, niewiele czasu mi zostaje na forum.
murraya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-30, 18:37   #723
agniesia125
Wtajemniczenie

A ja myślę że można by spróbować tak jak napisała murraya bo to świetny pomysł Ty masz kobito łeb Nie wiem tylko czy później przy wyplataniu tak ładnie będzie się chciało zaginać, ale to chyba kwestia uformowania przez lakierowaniem. Ja tam bym tak spróbowała, najwyżej nie wyjdzie.
agniesia125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-30, 22:54   #724
Joasiunia:)
Zakorzenienie

GG do Joasiunia:)
Smile Dot.: Joasiuniowe bibułkowe kwiatuszki, papierowe koszyczki i karteczki:):):)

Agniesia ale Murraya chyba miała na myśli delfinka ale nie wyplatanego tylko z tekturki. No tak ja zrozumiałam... Moim zdaniem w wyplataniu nie byłoby widać ładnych kształtów delfinka. Ale ja jestem w wiklinie początkująca więc trzeba by było zapytać znawców
A ja obecnie mam zastój... I to chwilę potrwa. Niestety nie mam ostatnio czasu... Planuję odwiedzić z koleżankami moją nauczycielkę z klasy 1-3, ponadto mam trochę robótek wkoło domu Kwiatki mi każą sadzić w klombie,bo ja niby mam dobrą rękę do kwiatów W sumie wszystko się przyjmuje Jak nie zapomnę to walnę zdjęcie naszego klombika Poza tym co... Organizuję spotkanie z ludźmi z podstawówki... No i mam załatwić gdziesik jakąś lożę... W sumie u mnie 2 kluby na krzyż... No ale chce żeby była jakaś fajna muzyka do powariowania a nie jakieś umcyk umcyk...
Heh... Po 3. zamierzam się wziąć za pisanie pracy magisterskiej... - Ale z tym to kiepściutko Po 4. Dziadzia mam w szpitalu... W sumie nic poważnego,bo Dziadzio trochę symujuję chorobę, nio ale chciał koniecznie zostać no to został. Tak więc trzeba jeździć odwiedzać Co jeszcze... Siostrze maluję drzwi No bo Ona z tą Komunią zalatana... Po 6. do drugiej Siostry-która tesh ma Komunię-muszę pojechać parę dni wcześniej i tesh Jej pomóc,no bo Ona sama... To i kto Jej pomoże A że taka Asiunia dzieci swoich nie ma i może tyłek przewieźć do Siostruni to pojadę Chyba tylko na razie... Mam nadzieję,że nic po drodze nie wypadnie... Żadna niespodziewanka! Oki spadam spać! Jutro rano trzeba wstać i brać się do roboty! Buziolki Kochane!!!

Miłego długiego majowego weekendu!!!!!!!! Odpoczywajcie!
Joasiunia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-30, 23:37   #725
agniesia125
Wtajemniczenie

No w sumie to masz rację. Ja jakoś wyobraziłam sobie to tak że np z kartonu wycinamy tego delfinka i wyplatamy tak jak ty swój koszyczek w kształcie serducha, czyli bez wyplatania spodu tylko same ścianki. Ale z samego papieru jest prościej.

Oj widzę że masz pełno roboty. Co do tego przyjmowania się kwiatków to ja mam tak samo. Zawsze co zasadzę u siebie czy u babci to sie przyjmuje i ładnie rośnie. A może my - potrafiące robić różne rzeczy z papieru itp- to też i w ogrodnictwie jesteśmy dobre Żartuje. Pewnie to zbieg okoliczności albo faktycznie coś w tym jest
Masz toś ostatnio jakiegoś pecha. Najpierw Twoja mama była w szpitalu, teraz dziadzio. Jakieś fatum nad twoją rodzinka chyba krąży Oby dziadzio jak najszybciej wrócił do domku. Ja nie przepadam za szpitalami, pewnie zresztą jak każdy.
Stary 2008-05-01, 08:23   #726
olka87
Przyczajenie

Hejka dziewczyny no widzę że jednak jakiś pomysł zrobienia tego delfinka powstał. To już coś przecież nie muszę go wyplatać (chociaż tak zrobiłby lepsze wrazenie pewnie) ale może on być przecież z kartonu też. Normalnie nie wiem jak Wam dziękować nie wpadłabym chyba na to, ale jak mówi przysłowie co dwie głowy to nie jedna. Dziękuję bardzo bardzo Murrayi, Agniesi125, Joasiuni. Jesteście kochane.
Joasiunia a co za pracę piszesz, jaki temat??? Jeśli można wiedzieć. Mogę Ci pomóc, udzielam różnych wskazówek w tych sprawach.
Pozdrawiam
Stary 2008-05-01, 08:48   #727
Zakorzenienie

Smile Dot.: Joasiuniowe bibułkowe kwiatuszki, papierowe koszyczki i karteczki:):):)

olka87 nio mamy nadzieję,że cosik stworzysz A moja praca magisterska jest n/t "Kształtowanie umiejętności życiowych młodzieży licealnej przez szkołę" Jeszcze nawet nie zaczęłam Książek mam trochę... I artykułów. Tylko ciężko się zabrać Co myślisz o moim temacie?
Stary 2008-05-02, 08:29   #728
olka87
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Joasiunia:) Pokaż wiadomość
olka87 nio mamy nadzieję,że cosik stworzysz A moja praca magisterska jest n/t "Kształtowanie umiejętności życiowych młodzieży licealnej przez szkołę" Jeszcze nawet nie zaczęłam Książek mam trochę... I artykułów. Tylko ciężko się zabrać Co myślisz o moim temacie?
Bardzo ciekawy temat, daj mi Twój mail to Ci coś więcej powiem na ten temat. Pozdrawiam.
Stary 2008-05-02, 10:03   #729
hejasz
Zakorzenienie

GG do hejasz

Asia zdrowia dla rodzinki i dla Ciebie zycze. No i Tobie siły do pomagania. Fajnie, że jestes otwarta na potrzebująca rodzinke. Jak ja bylam sama to tez bylam dla nich bardziej dyspozycyjna. Ale potem kiedy ja urodzilam i zostalam mężatką młoda (w wieku 38 lat) to mialam wielka pomoc od siostr. Nie było ich przy mnie,bo mieszkają ode mnie 700 km ode mnie jddna, a druga w Hiszpanii ale ciągle dzwoniły i radziły i wysłuchały. Fajnie jak rodzina sobie pomaga. Buziole dla Ciebie najwspanialsza na swiecie siostro swoich sióstr.
1 List św. Jana 4:18 / Biblia Tysiąclecia.

Cichy kącik hejasz

Papierowy kącik hejasz
hejasz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-02, 13:08   #730
Zakorzenienie

hejasz ach dziękuję Ja lubię komuś coś pomóc Po Tacie to mam Bo On zawsze swoją robotę rzuci a komuś pomoże W sumie to ja taka trochę "matka Teresa" jestem Owszem wychodzi mi to na dobre. Ale czasami niestety obraca się to przeciwko mnie. No ale trudno! Jakaś taka miękka jestem i co zrobić A Siostrzyczki fajna rzecz Ja jestem najmłodsza Brata mi Rodzice nie dali Ale może tak miało być! Oj zmykam,bo idziemy z koleżanką odwiedzić naszą Kochaną Panią co nas uczyła w klasach 1-3 Nio a później Siostrzyczce popracować ciuszki A że prasować lubię to problemu z tym nie ma! Oki mykam Kochane! Robię zakładeczkę do książki ale czeka na pomalowanie lakierem i na sklejenie Jak zrobię to wkleję fotoska Dziękuję Ci Hejaszku za miłe słowa Moje poczucie wartości, które jest z deka małe... Wzrosło dzięki Tobie
Odpoczywajcie moje Drogie
Stary 2008-05-02, 15:29   #731
karola0507
Zadomowienie

GG do karola0507

Joasiulku kochana!! Ja mam nadzieję, że w końcu i Ty odpoczniesz, bo tak czytam i czytam i mam wrażenie, że się zaraz zarobisz... Jesteś Świetną Dziewczyną, Siostrą, Wnuczką, Córką, ale też czasem musisz mieć chwilę wytchnienia. Mam nadzieję, że miło spędzasz właśnie czas na tym spotkanku, i że w ten długi weekend nabierzesz sił!! Buziaczki 4 You
Stary 2008-05-02, 15:49   #732
Zakorzenienie

Karolcia wiesz... Ja to ciągle w biegu jestem Jush się do tego przyzwyczaiłam Ale jutro obiecuję odpoczywać! I w niedzielę tesh oczywiście Może cosik mnie dopadnie-jakaś wena... No i jutro oczywiście spotkanie! To trochę się poruszam Oby tylko fajna muzyczka była! Dziękuję za troskę Kochana! Odpocznę obiecuję! Ty również odpoczywaj Buuuuuuuśśśki
I dziękuję za te komplementy
Stary 2008-05-04, 14:37   #733
Zakorzenienie

A to coś nowego... Mianowicie odlew gipsowy Ostatnio choruje na to więc zamówiłam sobie formy to będę malować jeśli tylko czas mi na to pozwoli A ten odlew już DnioMatkowy Jeszcze tylko go pomaluję lakierem,co by kolor nie zblakł... I wsio I poczeka sobie do 26 maja Fajnie się takie cosik maluje Fajna zabawa... A co do moich niedociągnięć... To nie zwracajcie uwagi, bo nie jestem dobra w malowaniu Buziaczki i zobaczcie co z tego wyszło!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00251.JPG (68,3 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00252.JPG (57,4 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00253.JPG (68,0 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00255.JPG (64,0 KB, 11 załadowań)
Stary 2008-05-04, 14:46   #734
jadzia82
Raczkowanie

Jakie fajne te tulipanki!!!
Śliczne
jadzia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-04, 14:55   #735
sagap
Zakorzenienie

GG do sagap

Sliczne tulpianki, swietna forma
sagap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-04, 14:57   #736
nela007
Zadomowienie

sliczne te tulipanki
zaraz sie wiosennie zrobilo

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=213640
i na papierniczy
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...=1#post7247929
nela007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-04, 15:18   #737
klaudens
Zakorzenienie

Ale SUPER mama będzie uradowana ! Uwielbiam tulipanki wiec dla Ciebie 6+ a co do dokladnosci w malowaniu to sie kochana jeszcze wprawisz Ja bym chciała mamie zrobic ramke z patyczków laryngologicznych ale nie moge nigdzie dostac
klaudens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-04, 17:08   #738
ADALIRA
Zadomowienie

ślicznie Ci to Asiu wyszło, piękne tulipany No i już masz gotowy prezent na "Dzień Matki Ty zdolniaczko
Rzeczywiście to fajna zabawa z tym gipsem. Robiłam świeczniki na tea lighty i z synem magnesy na lodówkę. Tylko szkoda że formy do odlewów są drogie

ADALIRA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-04, 23:35   #739
anka43
Zakorzenienie

Asiu-tulipanki super kiedyś też malowałam odlewy naprawdę świetna zabawa
Stary 2008-05-05, 09:05   #740
karola0507
Zadomowienie

GG do karola0507

Joasiulaaa superaśne!!! Też mi to chodziło po głowie, ale czasu nie mam, może kiedyś... Na razie mam zamówienie na gadżety weselne, dzień Matki już się zbliża i wymiankowe prezenty jeszcze nie zrobione... Ech ta wiosna- słońce rozleniwia A na razie idę w miasto, zamówiłam na dziś wizytę u fryzjera, a jak wrócę, to będę pracować Buźki!!
Stary 2008-05-05, 09:21   #741
nirshya.dwbh
CraftMod

GG do nirshya.dwbh

Przejrzałam cały wątek. Nie wiem czemu nie ma tu mojego wpisu, chyba zrzarło.
Świetny odlew w ramce!

I moje faworytki z poprzednich prac: ta ita. Notesik też jest bardzo fajny, ale obawiam sie, ze będą Ci sie niszczyć płatki tego kwiatka

nirshya.dwbh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-05, 09:48   #742
Feme21
Wtajemniczenie

Asiu moja droga! swietny odlew!!

dzien matki coraz blizej...

a ja w krzokach ... ehhhhhhhh

Feme21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-05, 15:00   #743
olciawik1990
Raczkowanie

tulipanki cudne..ehh sama chciałabym takie dostać.. a jak dokładnie pomalowane można sie zachwycać godzinami

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=247398 <--Moje prace..
olciawik1990 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-05-05, 21:16   #744
Diana33
Zakorzenienie

oj jakie ja mam zaległości ale w sumie nic dziwnego jak się cały dzień spędza nad paznokciami a po przyjeździe do domu pada się z nóg i nie ma się siły na ruszenie palcem

No ale nadrabiam zaległości- Asiulka księgi zapakowałaś ślicznie!!!!
no a kwiatuszki z gipsowego odlewu ślicznie pomalowane!! i proszę mi tu nie pisać głupot że niby to malować nie potrafisz... bo będę bić!!!
Asiu powiem krótko- MASZ WIELGAŚNY TALENT!!!
Stary 2008-05-05, 22:05   #745
Yoanna21
Zadomowienie

Asiulka kolejna piękna praca! Super, że spróbowałaś czegoś nowego Kupiłaś sobie formy, to teraz będziesz szalała z gipsem Bardzo lubię oglądać Twoje dziełka Twoja Mama na pewno się ucieszy Ja też dla swojej coś kombinuję (kolejny albumos, tylko, że teraz dużo cieńszy)

Yoanna21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-05, 22:22   #746
murraya
Raczkowanie

Joasiu śliczne tulipany... Pięknie to wygląda....

Zajęta urządzaniem domu, niewiele czasu mi zostaje na forum.
murraya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-05, 22:29   #747
agniesia125
Wtajemniczenie

Tak tak, co tu dużo mówić podpisuję się pod poprzedniczkami, tulipanki piękne. I są dokładnie pomalowane więc nie wiem czemu myślisz inaczej. Mi się jeszcze podobają te kreseczki np czerwonego koloru na żółtym tulipanie i odwrotnie na czerwonym. Fajnie to wygląda. Twoja mama na pewno sie ucieszy i to dobrze że próbujesz nowych technik bo monotonia potrafi dać w kość i może w pewnym momencie znudzić. A i dobrze jest się rozwijać To najważniejsze
Stary 2008-05-06, 11:29   #748
Zakorzenienie

Dziewczynki Moje Drogie Kochane Mam zaległości Ale to jest spowodowane tym,że coś się stało z moim internetem Była burza no i... Od tego czasu ni działa A ja tak tęsknię za Wami Teraz korzystam z netka u mojego TŻta Ale to tylko na momencik, bo zaraz muszę leciec do domku... A poźniej na zajęcia. Jeśli tylko necik będzie to napiszę więcej... Tak więc jedno wielkie
DZIĘKUJĘ!!!
A Ciebie Nir witam bardzo serdecznie Co do notesiku... To On będzie,że tak nazwę takim "domowym" notesikiem Siostrzenica nie weźmie Go do szkoły, bo będzie Jej szkoda Jush ja Ją znam Buziaczki
A ja zrobiłam i notesik... I zakładkę... I rameczkę... No ale nie mam jak na razie Wam tego pokazac Buziaczki Mam nadzieje,że necik szybciuteńko wróci!!!
Stary 2008-05-06, 11:31   #749
klaudens
Zakorzenienie

W takim razie czekamy na powrót Joasiuni i zdjecia Twoich pieknych arcydzieł
klaudens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-06, 11:43   #750
Pupil
Osiołek z zakątka :)

N ic więcej nie powiem na temat tulipanów. Słabo mi....

[SIGPIC][/SIGPIC]

Pupil jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości