|
|
#721 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2008 ;))))
Cytat:
dziekuję serdecznie oj chyba dalej tam pisze 21 listopada?albo mój komputer sie cos muli?? do poniedziałku juz niedaleko , szybko minie ![]() pozdrawiam |
|
|
|
|
#722 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
kasieg ,nie to ja zamuliłam
ale to dlatego ze pol dnia spędzilam za kólkiem i latajac po sklepach za prezentami (w weekend mam urodziny siostry i taty )zmeczylam sie jak bym giewont zdobyla... uff kiepsko z moja kondycja |
|
|
|
#723 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
odpocznij sobie kochana ja dzis od kąd przyszłam od ginekologa siedzę przy kompie i piszę prace semestralne juz tez mi sie w oczach przewraca ale niestety wziełam sie za to dopiero dzisiaj i muszę dziś to skończyć bo jutro muszę oddać. Zawsze robie wszystko na ostatnia chwile ale naszczęscie zostało mi jeszcze tylko z 2 godziny roboty i będę mogła odpocząć pozdrawiam serdecznie |
|
|
|
|
#724 |
|
Zadomowienie
|
mamz - bardzo mi przykro...
Sniezynka21 - gratuluje A ja ostatnio leniwa jestem na maksa. Po pracy tylko spie i spie Nawet na forum nie zagladam zbyt czesto.Dzis byłam zrobic badania, wyniki we wtorek, a do gin w czwartek za tydzien. A wogole ostatnio mnie tak lekarz nastraszył, ze mi sie kosmówka odkleja i dostałam duphaston, ale bylam na kontroli i wszytsko ładnei sie przykleilo i jak na razie jest dobrze. Niestety mdlosci nadal wracaja, ale korzystam z chwil kiedy czuje sie dobrze i jem na co tylko mam ochote ![]() A na deser galaretka sie chłodzi w lodowce z owocami ![]() pozdrawiam wszytskie Mamusie i ich Dzidzie
|
|
|
|
#725 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny jestem u was pierwszy raz ale chciałam wam sie pochwalić, że jestem w ciąży
jestem taka szczesliwa ze nawet nie umiem tego opisac! Teraz prawdopodobnie termin bede miec na koniec grudnia albo styczen wiec sie tutaj wpisuje Tylko teraz mam do was pytanie czy takie jakby skurcze jak przed miesiączką są normalne? I taki ból brzucha jak podczas okresu ale nie taki mocny tylko delikatny Już sama nie wiem co myśleć o tym! Dziewczyny, a w którym tygodniu powinnam iść do ginekologa? Chciałabym wiedzieć co i jak zwłaszcza, że mam chorą tarczycę i wade wzroku:/ Troche sie tym martwie. Acha i jeszcze jedno. Kiedy jeszcze nie wiedzialam, ze jestem w ciazy bralam tabletki na nadzerke. czy one mogly jakos zaszkodzic dziecku? Przepraszam, że tyle pytan naraz zadaje ale mam nadzieje ze mi pomozecie!![]() ![]() |
|
|
|
#726 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bóle okresowe to normalka- minął po pierwszych miesiącach- tak mi powiedziała moja gin. do lekarza idź jak najszybciej.po co czekać. da Ci skierowanie na badania, a im szybciej je zrobisz tym lepiej. co do tabletek to nie mam pojęcia- musisz pytać lekarza. pozdrawiam. dbaj teraz o siebie mocno i o swoją kruszynkę |
|
|
|
|
#727 |
|
Przyczajenie
|
Agabi dzieki za odpowiedz
|
|
|
|
#728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
p[onieweaz masz tyle pytan i jakies klopoty z tarczyca lepiej idz do lekarza jak najszybcie.. chodzi o to zeby ci powiedzial co mozesz a czego nie w twoim przypadku... ja pierwszy raz bylam w 5 tyg i chyba 3 dniu.. na usg bylo widac ziarenko wielkosci pestki jablka ![]() powiedz na wizycie tez o tych bolach w podbrzuszu.. moga byc zupelnie nie grozne ale lepiej dmuchac na zimne i napewno lekarz powinien o nich wiedziec jak bedziesz miala potwierdzenie od gina i date porodu zapraszamy na nasza liste (do obejrzenia na porzedniej stronce..)
|
|
|
|
|
#729 |
|
Przyczajenie
|
Dzieki
ja tylko troche sie boje ze zaszkodzilam dziecku tymi tabletkami a tak to juz nie moge doczekac sie tej wizyty i nawet nie wiedzialam ze na usg juz mozna cos zobaczyc![]() |
|
|
|
#730 |
|
Zakorzenienie
|
Hello
![]() Elkajd nie martw sie na zapas, pojdziesz do lekarza i bedziesz wszystko wiedziala Jak sie dziewczyny czujecie ?? Ja na szczescie coraz lepiej... Bywaly takie dni, ze w domu nic nie robilam, bo bylo mi tak zle i takiego lenia mialam Ale powoli wracam do formy.Moj maz jak zwykle przy porodzie bedzie obecny. Jak rodzilam Olivie to byl ze mna, do samego konca, a konczylo sie cesarka. Moglabym ksiazke napisac, jakie sa plusy porodu we dwoje Moj maz jak opowiada o porodzie, to lezki same mu plyna Nie da sie opisac tego uczucia... ![]() Tez sie na poczatku martwilam czy z dzieckiem wszystko Okay, bo przed i juz w trakcie ciezy sie odchudzalam ( nie mialam pojecia, ze jestem w ciazy ) jadlam L-karnityne, chodzilam do solarium, ogromna ilosc sportu itd... i schudlam 10 kg, ale mialam onawy czy z dzieckiem ok... ale na szczescie lekarz mowil, zeby sie nie martwic wszystko gra ![]() Alez sie rozpisalam
|
|
|
|
#731 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkich!!! Od jakiegoś czasu tu zaglądam ale dopiero dzisiaj postanowiłam się przedstawić. Jestem w 6 tygodniu ciąży. To będzie moje drugie dziecko, córka ma 4 lata. Od roku staraliśmy sie o dziecko i dopiero jak zrezygnowana "odpuściłam sobie" to się udało!!!!!
Aha, termin porodu - 11 grudnia 2008 |
|
|
|
#732 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzis jestem oslabiona jakas, jedyne na co sie zdobylam to na upieczenie ciasta.. i napisanie 10 stron pracy mgr...
lagowianka witamy i gratuluje jesli chcesz "zawisnąć" na naszej liści (do obejrzenia niżej ) podaj mi niezbedne do niej dane.. pozdrawiam wszystkie mamuski i wracam do pozycji horyzontalnej
Edytowane przez scorpionec Czas edycji: 2008-04-20 o 09:04 |
|
|
|
#733 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczynki. mnie już też można dopisać na listę:
Kamilka86(Kamila) termin 15.12.08-Irlandia Mój męlulek też będzie przy porodzie tak jak za pierwszym razem. Było bosko! I pierwszy raz słyszałam jak mój mężuś śpiewa! W sumie to poród boski nie był ale to, że był ze mną. Przynajmniej jemu się oberwało ani położnej. Mimo wszystko uważam, że poród rodzinny to super sprawa |
|
|
|
#734 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Mamusie listopadowe 2008 1. scorpionec / Justyna/ lat 28 /Olsztyn ...02. 11. 2008 2.niobe7/ Magda /lat27/Konin...02.11.2008 3. becia_leszno / Beata / lat 27/ Leszno ...05. 11. 2008 4.anytsuj / Justyna / lat 26/Słupsk ...05.11.2008 5.asiak1981/ Asia /lat27/Inowrocław ...09.11.2008 .6. lisey / Aga / lat 29 /Chełm-Basildon ...10. 11. 2008 7. mala82 / Agnieszka / lat 26 / Racibórz ...11. 11. 2008 8. KaSiaEG /Kasia/ lat 22 /Elbląg ...11. 11. 2008 9. molka86 / Mariola / lat 22/ Warszawa ...12. 11. 2008 10. anikarenina /........./ lat 32/ Gdańsk ...14.11.2008 11. Kbaga/Kamila/ lat 29 /Londyn ...14.11.2008 12. abirsz/Agnieszka/lat26/Lublin ...18.11.2008 13. cerisecerise/Julia/lat 26 / Brighton ...19.11.2008 14. kafetka / Iwona / lat 22 / Lublin ...19.11.2008 15. Snieżynka21 / Kasia / lat 25 / Niemcy ... 27. 11. 2008 16. ania2888 / Ania / lat 30 / Poznań ...29. 11. 2008 17. Naja84 / Dorota / lat 24 /Gliwice ...30. 11. 2008 18. mamz / Anna / lat 31/ Kraków ...14.11.008 Mamusie grudniowe 2008 1. Agabi / Agnieszka / lat 28 / Białystok ...01.12.2008 2. salomea1 / Aleksandra / lat 27 / Warszawa ...01. 12. 2008 3. poisone / Agnieszka / lat 29 / Konin ... 02.12.2008 4. "Magdalena" / Magda / lat 24 / Niemcy ...03. 12. 2008 5. Kamilka86 / Kamila / lat 21 / Irlandia ...15. 12. 2008 6. tola3804 / Agnieszka / lat 25 / Lublin ... 22. 12. 2008 jeśli kogoś pominełam to przepraszam.. proszę to uzupełnienia i inne reklamacje zglaszać na pw Edytowane przez scorpionec Czas edycji: 2008-04-21 o 13:28 |
|
|
|
#735 |
|
Zakorzenienie
|
witam w niedzielny poranek
![]() muszę wam opowiedziec co przydażylo mi sie wczoraj wieczorem... leżałam z dłonia na brzuchu.. i po lewej stronie mi zaczelo jakby burczec i wiercic.. po tem zaczelo sie dosc silne gulganie.. to chyba dzidzia w życiu czegos takiego nie czulam a to trw i trw ze 20 min bosko po prostu... miewacie podobnie? bo u mnie sie zdarzalo ale znacznie delikatniej.. |
|
|
|
#736 |
|
Raczkowanie
|
Scorpionec pewnie szybko poczujesz ruchy maleństwa
fajnie ja jeszcze chyba nieczułam czegoś takiego.musze dzis zajechać na zajęcia oddać ostatnia prace kontrolna i w końcu bedę miała święty spokój nastepny zjazd mam 17 maja strasznie mi sie niechce tam jechac dzis brzydka pogoda ale jak trzeba to trzeba.jestem troche smutna bo rodzicom mojego TZ chyba niespodobało się to , ze będą mieli wnuka , nierozumiem takich ludzi moja rodzina cała się cieszy a oni zachowuja się jak jacys snobi , strasznie jest mi przykro czasem nawet łzy mi lecą jak o tym pomyślę. brak słów po prostu. Ale najwazniejsze, że my bardzo kochamy to dziecko i długo się o nie staraliśmy i teraz ono będzie dla nas najwazniejsze. pozdrawiam Was kochane mamusie i życzę miłego dnia
|
|
|
|
#737 |
|
Raczkowanie
|
Kasieg nie martw sie teściami, my jak powiedzieliśmy moim że będa dziadkami to teściowa stwierdziła,że na siłę chcemy zrobić ją babcią i nawet teraz nie docenia jaką wspaniała ma wnusię. Nasza miłość imiłość drugich dziadków u których jest oczkiem w głowie rekompensuje jej wszystko. To oni wiele stracą. pozdrowienia dla wszystkich mamuś
|
|
|
|
#738 |
|
Zakorzenienie
|
kasieg nie martw sie napewno wszystko sie ulozy..
tesciowa moze ma jakis kompleks wieku sredniego cy cus?? wazne by dzieciatko bylo zdrowe i wesole i zebyscie sie we trojke coraz mocniej kochali |
|
|
|
#739 |
|
Raczkowanie
|
teściowa jak teściowa ale teściu
![]() no nic nieważne i tak ich widuje raz na rok a teraz wogóle juz wole na nich niepatrzeć , w nosie z nimi nie będę się nimi przejmować , jeszcze będą sami prosić , zeby wnuka albo wnuczke zobaczyć. Dzięki za wsparcie kochane pozdrawiam buziaki |
|
|
|
#740 |
|
Zakorzenienie
|
a gdzie nasze mamuśki.. lista peka w szwach a aktywność zerow.. no nie ladnie.. ja dzis lece do gienia wiec odezwe sie popoludniu..
kasieg ja mojego tescia nie trawie za to on mnie kocha i przy kazdej okazji chce sie calowac (bleeeeeee) niestety mieszka jakies 25 min drogi na piechotke odemnie.. ale tesciowa chociaz oki |
|
|
|
#741 |
|
Raczkowanie
|
daj znac po wizycie jak maleństwo , pewnie juz duże
![]() to prawda lista mamus długa a mamus na forum cos brak ![]() no ja mam następna wizyte 9maja ale przez ostatni tydzień mam straszne problemy z wymiotowaniem, lekarka dała mi leki na to ale jak do końca tego tygodnia nieprzejdzie mi to mam przyjść po skierowanie do szpitala , bo niestety co zjem to wymiotuje, i dzidzia przez to niejest dobrze odzywiona , ale mam nadzieje , że jednak mi przejdzie i nibędę musiała isc do szpitala , zobaczymy jak to wyjdzie |
|
|
|
#742 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny!
Nie odzywałam się trochę, bo miałam tzw. mały zapieprz związany z nawałem gości w liczbie sztuk 17 w niedzielne popołudnie. Najpierw więc bieganina po sklepach, a potem siedzenie i pichcenie w kuchni. Żebym ja jeszcze spokojnie mogła lodówkę otworzyć... Odrzucają mnie już praktycznie wszystkie zapachy. To jest straszne. Non stop chce mi się wymiotować, mam mdłości, zgagę etc. a mimo to jeszcze ani razu nie wymiotowałam. Może przynajmniej trochę lepiej by mi się zrobiło... a tak? Najgorsze jest to, że muszę teraz dzielnie przeżyć ten tydzień w pracy. To będzie po prostu masakra, bo ja ledwo siedzę za biurkiem, a czeka mnie wyjazd służbowy środa - piątek. Wiele od tego wyjazdu zależy, a poza tym mam mieć w tym wyjeździe swój (i to nie mały) udział. Nie wiem czy dam radę. Z jednej strony chciałabym powiedzieć mojemu szefowi, że nie mogę. Ale z drugiej strony wiem, że nie mogę mu jeszcze powiedzieć o ciąży, a poza tym nie ma mnie po prostu kto zastąpić... No i dupa... Pocieszam się tylko tym, że później jadę na zasłużony urlopik, a potem jak się nadal będę źle czuła, to pierdzielę, idę na zwolnienie. Trudno. No więc w moim przypadku... byle do piątku! Pozdrawiam!
|
#743 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a moze orientujecie się jak to jest ze zwolnieniem lekarskim w ciąży? Bo można mieć 180 dni chorobowego w roku, czyli musiałabym pracować jeszcze ponad miesiąc... A co w sytuacji jak się przekroczy tę liczbę?
|
|
|
|
#744 |
|
Przyczajenie
|
A ja wczoraj przez pół dnia wymiotowałam i jeszcze w nocy także dziś wstałam ledwo żywa i jeszcze było mi ciągle niedobrze
ale na chwile obecna jest troche lepiej zobaczymy jak to bedzie dalej! Dzis mam pierwsza wizyte u ginekologa pozdrawiam mamusie |
|
|
|
#745 |
|
Zakorzenienie
|
ja juz po wizycie
![]() mialo padanie przeziernosci karku i kości nosowej - wszystko wyszlo suuuper dokladnie jest to 12tydzien i 2 dzień, fikalo nóżkami i i machalo pięścią gdy lekarz za mocno naciskal.. jak sie zasmialam to pokazal paluszki.. przedstawiam wam mojego fasola |
|
|
|
#746 |
|
Przyczajenie
|
jejku ale słodziutki
kurcze zazdroszcze ze mozesz juz tyle zobaczyc
|
|
|
|
#747 |
|
Rozeznanie
|
KaSiaEG - ja ma dokładnie to samo. Co zjem to zwymiotuje - chociaż wczoraj jak powoli jadłam obiad i zaraz się położyłam to we mnie zostało.
Zaciekaliłyście mnie tymi 180 dniami w roku chorobowego No właśnie, a co jak się przekroczy? Wie któraś?Pozdrawiam wsyztskie z mdłościami |
|
|
|
#748 |
|
Raczkowanie
|
logowianka z tego co wiem to jak mija pół roku to bierze sie zaświadczenie z zus i twój lekarz je wypisuje
![]() skorpioniec super dzidza też juz tak bym chciała |
|
|
|
#749 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki za komplementa
na zwolnieniu nie mozna byc non stop 180 dni.. w trkacie dobrze jest wziac urlop albo na pare dni do pracy wrocic...mnie mdlosci juz opuscily.. trzymam kciuki i by i wam odpuscily
|
|
|
|
#750 |
|
Zakorzenienie
|
Hello
![]() Jestem i ja U mnie nudnosci tez powoli mijaja, wiec jest coraz lepiej Kolejna wizyte mam na 9maja, jak Kasia Dziewczyny, macie zamiar pracowac do samego rozwiaznia czy moze do tych 6 czy 8 tyg przed terminem ??? Ja planuje isc na chorobowe za jakis czas i pobyc z corka i odpoczac troszke od pracy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:14.

Nawet na forum nie zagladam zbyt czesto.
Już sama nie wiem co myśleć o tym! Dziewczyny, a w którym tygodniu powinnam iść do ginekologa? Chciałabym wiedzieć co i jak zwłaszcza, że mam chorą tarczycę i wade wzroku:/ Troche sie tym martwie. Acha i jeszcze jedno. Kiedy jeszcze nie wiedzialam, ze jestem w ciazy bralam tabletki na nadzerke. czy one mogly jakos zaszkodzic dziecku?
Przepraszam, że tyle pytan naraz zadaje ale mam nadzieje ze mi pomozecie!