Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz. 4 - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-01, 21:35   #721
_Emi_
Zakorzenienie

Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz. 4

Zawsze możesz isc do lekarza i zapytac. Zawsze może cie zbadac i wtedy sie dowiesz czy wszystko jest w porządku
_Emi_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-01, 21:48   #722
anitek_15
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _Emi_ Pokaż wiadomość
Zawsze możesz isc do lekarza i zapytac. Zawsze może cie zbadac i wtedy sie dowiesz czy wszystko jest w porządku
ale mi chodzi o powiększającą się macicę podczas ciąży:P

anitek_15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-01, 22:01   #723
ana_k
Raczkowanie

a jakie jest prawdopodobienstwo zajścia w ciąże jesli powiedzmy na czubku penisa sa jakies plemniki został wprowadzony do pochwy ale nie było wytrysku. bo wydaje mi sie ze jednak musi byc ten wytrysk zeby te plemniki dostały sie tam gdzie powinny..uświadomcie mnie..
ana_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-02, 08:55   #724
KaroOxD
Przyczajenie

Witam
Drogie Panie.. mam problem, a raczej dylemat.
Współżyłam w tym miesiącu tylko 3 razy.. na dodatek w dni niepłodne i z prezerwatywą. Po każdym stosunku mój chłopak sprawdzał czy z kondomem wszystko ok.. i nie było nic, co mogłoby dać jakieś podejrzenia. Niestety okres spóźnia mi się już 4 dzień. Wiem, że pewnie panikuję.. ale ostrożności nigdy nie za wiele Mam normalne objawy miesiączki tylko krwawienia brak dziś zrobiłam test ciążowy i wskazał jedną kreskę, tak więc nie jestem w ciąży. Tak się zastanawiam hmm... może to przez te zmiany pogody w tym miesiącu..? albo stres.. ? spowodowany już nie samym brakiem okresu, ale wcześniej.. pierwszą wizytą u ginekologa ( zapewne wiecie jak to jest ^^).
Proszę o Wasze opinie w mojej sprawie
Z góry dziękuję z odp.
pozdrawiam ^^
KaroOxD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-02, 09:05   #725
KaroOxD
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ana_k Pokaż wiadomość
a jakie jest prawdopodobienstwo zajścia w ciąże jesli powiedzmy na czubku penisa sa jakies plemniki został wprowadzony do pochwy ale nie było wytrysku. bo wydaje mi sie ze jednak musi byc ten wytrysk zeby te plemniki dostały sie tam gdzie powinny..uświadomcie mnie..
więc ja Cię uświadomię
U wielu mężczyzn występuje tzw. kropelkowanie.
Wydzielina ta zawiera plemniki zdolne do zapłodnienia.. tak więc nie potrzeba wytrysku, do zapłodnienia.
KaroOxD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-02, 09:33   #726
ana_k
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez KaroOxD Pokaż wiadomość
więc ja Cię uświadomię
U wielu mężczyzn występuje tzw. kropelkowanie.
Wydzielina ta zawiera plemniki zdolne do zapłodnienia.. tak więc nie potrzeba wytrysku, do zapłodnienia.

a czy to kropelkowanie występuje dużo przed wytryskiem? i czy mezczyzna to czuje?
ana_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-02, 09:34   #727
candydolls
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Bzdura. Termin miesiączki ma 30-31 lipca. Okres naturalnie przesunąć może sie nawet o 7-10 dni. Zwyczajnie ze stresu, upałów, przeziębień itd. Po co dziewczyne martwic ze jak jej sie 2 dni spozni to jest w ciazy. Bez przesady.

candydolls---> Nie martw sie, uważam że jest bardzo mala szansa na zajście w ciąże, praktycznie zerowa. Stres tylko opóźnia bardziej okres, więc postaraj sie wyluzować. Jeżeli okres wciąż nie będzie chciał przyjść, po 14 dniach od zdarzenia zrób test. A jeśli nadal nie będzie miesiączki to już lekarz i diagnoza ewentualnej choroby, ale dot ego jeszcze daleko.

mam do Ciebie pytanie... dalej nie mam okresu ale mi się czasmai spożnia itp.
ale strasznie boli mnie brzuch martwi mnie to, że jest mi niedobrze...
czy to możliwe po niecalym tyg?
candydolls jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-08-02, 15:36   #728
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez ana_k Pokaż wiadomość
a czy to kropelkowanie występuje dużo przed wytryskiem? i czy mezczyzna to czuje?
ile przed wytryskiem to Ci nie powiem, ale na pewno mężczyzna tego nie czuje

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-02, 18:41   #729
kiniaczeq
Zakorzenienie

Dot.: Yasmin a tycie-jestem przerazona

Cytat:
Napisane przez Szept-Aniola Pokaż wiadomość
Ja bralam Yasminy i bylam zadowolona...jedyne co sie zmienilo to piersi z czego bylam niebywale zadowolona bo bardzo mi urosly a reszta ciala zostala w normie )) pozatym mialam idealnie gladka cere zrobilam przerwe....piersi juz sa jakie byly przed tabletkami ;/ dlatego od stycznia pwrot do Yasminow
A ja to cała przytyłam ok. 5kg, farciara z Ciebie
Stary 2008-08-03, 12:32   #730
89kasia
Przyczajenie

Hej od 2 lat biore tabletki antykoncepcyjne. Zawsze, po wzięciu całego opakowania mam 7 dniowa przerwe, w której pojawia się okres. Zazwyczaj max po 2 dniach niebrania tabletki. Tej i zeszłej nocy kochałam się z moim chłopakiem. Tabletek nie breałam juz od 4 dni. Okresu nadal nie mam. Czy po tak długim okresie brania tebletek podczas tej przerwy 7-dniowej moge zajść w ciążę? Proszę odpiszcie, bo już się bardzo denerwuje i stresuje.
89kasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-03, 13:36   #731
fluoxytine
Przyczajenie

z tego co wiem, jeżeli nie kontynuuje się przyjmowania tabletek to przerwa nie jest zabezpieczona.

mam takie pytanie - mianowicie.. przyjmowałam ostatnio przez 2 miesiące tabletki novynette. skończyłam ostatnie opakowanie pod koniec kwietnia. ostatni stosunek miał miejsce w trakcie brania tabletek z ostatniego opakowania. później był okres z odstawienia, a dopiero po 2 miesiącach normalna miesiączka. teraz powinnam dostać ok 25.07 kolejny okres a dotąd go nie ma. rozumiem, że nie ma się czym martwić, i jest to wynik rozregulowania przez tabletki, które brałam przez stosunkowo krótki czas? dodam, że w na początku lipca, tuż po miesiączce byłam na wizycie u ginekologa i stwierdził on zaczerwienienie szyjki macicy i założył jakiś lek (często miewałam już takie problemy). chyba nie ma szans na ciążę?
fluoxytine jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-03, 13:51   #732
89kasia
Przyczajenie

"Czasami do krwawienia nie dochodzi, ponieważ organizm każdej kobiety reaguje inaczej. Niezależnie od wystąpienia krwawienia lub jego braku, po upływie siedmiu dni zacznij kolejne opakowanie tabletek. Działanie antykoncepcyjne utrzymuje się również podczas 7-dniowej przerwy w przyjmowaniu tabletek. Zatem możesz współżyć bezpiecznie. Powrót płodności następuje w pierwszym cyklu po odstawieniu tabletki. "

To znalazłam na antykoncepcyjnej stronie. Nie mam już pojecia co jest prawdą.
89kasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-03, 15:59   #733
monyczkaaa
Zakorzenienie

Dot.: Test Pozytywny :(

mam lekko pytanie z kosmosu ale nurtuje mnie to... Miesiaczkę mam średnio raz na trzy miesiące (rodzinna przypadłość nieregularnych okresów + bardzo rygorystyczna dieta) więc kiedy ja mogę mieć dni płodne? I czy w ogóle przy takim rozregulowaniu je mam?
Stary 2008-08-03, 16:01   #734
bess
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monyczkaaa Pokaż wiadomość
mam lekko pytanie z kosmosu ale nurtuje mnie to... Miesiaczkę mam średnio raz na trzy miesiące (rodzinna przypadłość nieregularnych okresów + bardzo rygorystyczna dieta) więc kiedy ja mogę mieć dni płodne? I czy w ogóle przy takim rozregulowaniu je mam?
moze tak moze nie

A dlaczego nie idziesz do lekarza???to nie jest normalne i do tego głodzenie sie
Wyniszczasz sobie organizm i dopiero jak bedziesz chciala miec dziecko moga byc problemy
bess jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-03, 16:06   #735
monyczkaaa
Zakorzenienie

Byłam u lekarza, bo zdecydowałam się na tabletki anty. Powiedziałam mu, że jestem na diecie, że mam takie problemy z miesiączką itp a on do mnie "To proszę lepiej zrobić test ciążowy", kiedy mu odpowiedziałam, że współżyję dopiero od tygodnia to dał mi jakieś tabletki na wywołanie. Miesiączkę miałam dostać dzisiaj z rana (zgodnie z tym co powiedział lekarz) ale ani jej widu ani słychu Jeżeli nie dostanę do jutra, pójdę znowu...

Swoją drogą , dieta którą stosuję jest rygorystyczna ale bezpieczna.
Stary 2008-08-03, 16:18   #736
anesiaa
BAN stały

GG do anesiaa Send a message via Skype™ to anesiaa

sobie trochę poczytam i się dokształcę ;P
Ja tam na razie nie planuje,ale czy recepra na takie tabletki jest potrzebna? czy nie na wszystkie ? hm?
anesiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-03, 16:50   #737
monyczkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anesiaa Pokaż wiadomość
sobie trochę poczytam i się dokształcę ;P
Ja tam na razie nie planuje,ale czy recepra na takie tabletki jest potrzebna? czy nie na wszystkie ? hm?
na tabletki anty? Tak, na wszystkie potrzebna jest recepta.
Stary 2008-08-03, 18:13   #738
martha330
Zakorzenienie

na wszystkie tabletki antykoncepcyjne nie obedzie sie bez recepty i badan

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-03, 18:14   #739
anesiaa
BAN stały

GG do anesiaa Send a message via Skype™ to anesiaa

yhym trudno ;P
Kiedy byłyscie pierwsy raz u ginekologa ? W jakim wieku?
anesiaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-03, 18:30   #740
fluoxytine
Przyczajenie

18 lat. ale to chyba nie ten temat?

zadałam pytanie na poprzedniej stronie. gdyby ktoś mógł odpowiedzieć to by było super wiadomo, jak to jest z tymi schizami ciążowymi.
fluoxytine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-03, 21:25   #741
Theice
Przyczajenie

Question Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz. 4

Przepraszam, że Was znowu niepokoję, ale mam takie pytanie. Jak jest się w ciąży jest możliwość jajeczkowania i wydzielania się śluzu płodnego? Bardzo proszę o odpowiedz
Theice jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-04, 00:08   #742
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fluoxytine Pokaż wiadomość

mam takie pytanie - mianowicie.. przyjmowałam ostatnio przez 2 miesiące tabletki novynette. skończyłam ostatnie opakowanie pod koniec kwietnia. ostatni stosunek miał miejsce w trakcie brania tabletek z ostatniego opakowania. później był okres z odstawienia, a dopiero po 2 miesiącach normalna miesiączka. teraz powinnam dostać ok 25.07 kolejny okres a dotąd go nie ma. rozumiem, że nie ma się czym martwić, i jest to wynik rozregulowania przez tabletki, które brałam przez stosunkowo krótki czas? dodam, że w na początku lipca, tuż po miesiączce byłam na wizycie u ginekologa i stwierdził on zaczerwienienie szyjki macicy i założył jakiś lek (często miewałam już takie problemy). chyba nie ma szans na ciążę?
jeśli nie było niebezpiecznych stosunków, to oczywiście nie ma szans na ciążę. piszesz, że ostatni raz kochałaś się podczas brania tabletek - więc jest jak najbardziej ok.

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-04, 12:23   #743
margotek
Rozeznanie

Mam problem.. tzn. jeszcze nie mam, ale ... współżyje od końca maja, stosuje,y z TŻ-tem prezerwatywę, ale on nigdy nie dochodzi we mnie. Miałam dostać okres 28 lipca, ale ani widu, ani słychu, tylko piersi mi jakoś spuchły i przy np. skakaniu (bez stanika) bolą delikatnie...

Nie zauwazyliśmy też, żeby pękła nam gumka, ani sie zsunęła
A i przez ostatni miesiąc brałam sporo tabletek (dwa antybiotyki, i dodatkowe na infekcje pochwy i zapalenie pęcherza)
Pocieszcie, jestem stanowczo za młoda na ciążę, ale oczywiście rozpoczynając współzycie miałam świadomość możliwych konsekwencji ...

margotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-04, 12:34   #744
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margotek Pokaż wiadomość
Mam problem.. tzn. jeszcze nie mam, ale ... współżyje od końca maja, stosuje,y z TŻ-tem prezerwatywę, ale on nigdy nie dochodzi we mnie. Miałam dostać okres 28 lipca, ale ani widu, ani słychu, tylko piersi mi jakoś spuchły i przy np. skakaniu (bez stanika) bolą delikatnie...

Nie zauwazyliśmy też, żeby pękła nam gumka, ani sie zsunęła
A i przez ostatni miesiąc brałam sporo tabletek (dwa antybiotyki, i dodatkowe na infekcje pochwy i zapalenie pęcherza)
Pocieszcie, jestem stanowczo za młoda na ciążę, ale oczywiście rozpoczynając współzycie miałam świadomość możliwych konsekwencji ...
najlatwiej byloby zrobic test,wiec jesli sie boisz,ze mozesz byc w ciazy,to go zrob.
moze opoznia ci sie okres,wlasnie przez liczne zakazenia i rozne tabletki jakie bralas,w kocnu to antybiotyki byly,wiec moze to one wplywaja na opoznienie krwawienia

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-04, 12:49   #745
dzidzia_89
Raczkowanie

zrób test na wszelki wypadek albo idź do ginekologa. wydaje mi się że po prostu spóźnia Ci się okres z powodu zażywania leków
dzidzia_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-04, 13:58   #746
angelsko
Przyczajenie

<treść postu przywrócona przez moderatora>
prosze o odpowiedz bralam tabletki, mialam zrobic przerwe,ale jechalam na wakacje i wzielam odrazu kolejne opakowanie, w pierwszym tygodniu opakowania mialam wziasc tabletke o 17.30 ale zapomnialam, kochalam sie z chlopakiem okolo polnocy, a tabletke wzielam o 2 w nocy... minelo 9 godzin... ale potem normalnie bralam juz tabletki i tez kochalam sie bez innego zabezpieczenia.... Prosze o pomoc... bo nie wiem czy ta poprzednia jeszcze dzialala i te kolejne pomożcie!!!

Edytowane przez jaga_2001
Czas edycji: 2008-08-23 o 14:49
angelsko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-04, 14:14   #747
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelsko Pokaż wiadomość
prosze o odpowiedz bralam tabletki, mialam zrobic przerwe,ale jechalam na wakacje i wzielam odrazu kolejne opakowanie, w pierwszym tygodniu opakowania mialam wziasc tabletke o 17.30 ale zapomnialam, kochalam sie z chlopakiem okolo polnocy, a tabletke wzielam o 2 w nocy... minelo 9 godzin... ale potem normalnie bralam juz tabletki i tez kochalam sie bez innego zabezpieczenia.... Prosze o pomoc... bo nie wiem czy ta poprzednia jeszcze dzialala i te kolejne pomożcie!!!
wystarczy, że w jednym temacie zadasz to pytanie. wystarczy też, że ze zrozumieniem przeczytasz ulotkę

Stary 2008-08-04, 14:17   #748
Zabajone
Przyczajenie

GG do Zabajone

Bez obawy,nie minelo jeszcze 12 godzin wiec tabletki dzialaly.Kiedys jak bralam tabletki czesto mi sie zapominalo po kilkanascie godzin i bylo o.k.
Zabajone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-04, 15:06   #749
anitek_15
Rozeznanie

dziewczyny czy pobolewa was podbrzusze podczas całego cyklu( pytanie do biorących tabsy)

anitek_15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-04, 15:12   #750
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anitek_15 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy pobolewa was podbrzusze podczas całego cyklu( pytanie do biorących tabsy)
mnie nie.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości