| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2009-04-21, 22:16 | #721 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2007-04 
				 | 

Dot.: Placent Hair Liquid - cudowny środek na nowe włoski

Zaczęłam używać tej placenty i włosy zaczęły jeszcze bardziej wypadać jestem załamana czemu sie tak dzieje...??;/

| 
|     |   | 
|  2009-04-22, 07:39 | #722 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2009-01 
				 | 

Pierwsza fala euforii towarzysząca stosowaniu placenty i nadzieją z nią związanych juz opadła, więc teraz mogę ocenić z dystansu jej działanie. Dziewczyny, cudów nie ma i placenta rówbnież do nich nie należy!! Gdyby mogłoby być inaczej problem z łysieniem przestałby istnieć, a tak przeciez nie jest. Owszem, na początku stosowania, zauważyłam pewną poprawę, włosy nie wypadały w takiej ilości jak dotychczas, poprawiła się ich jakość, tzn. lepiej wyglądały, przestały być niezdrowo przesuszone. Nie mogę jednak stwierdzić, że to z powodu placenty, bo mniej więcej w tym samym czasie zaczęłam pić pokrzywę, stosować szampony przeciwko wypadaniu włosów, a od dawna Belissę oraz preparaty z magnezem, cynkiem, żelazem. Poprawa była zauważalna jeszcze w momencie, kiedy byłam w trakcie używania drugiego opakowania placenty, przy trzecim wszysto wróciło do "starej normy" - znowu moje włosy są wszędzie. Poza tym nie rosną mi nowe egzemplarze   po placencie, te "antenki", które mam, wyrosły zanim zaczęłam ją używać. Tak że lepiej nie nastawiać się na nadzwyczajne efekty, bo moża się łatwo rozczarować. Ja miałam na celu tylko zahamowanie wypadania włosów, na nic więcej nie liczyłam, a mimo to czuję się zawiedziona. Mam wrażenie, że wywaliłam pieniądze w błoto...   Nie oszukujmy się - kilka miesięcy kuracji po to, aby wrócić do stanu pierwotnego... | 
|     |   | 
|  2009-04-22, 11:34 | #723 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
 o tym juz było na tym wątku.... poczytaj tez wątek o NERILU...tam dokładniej wytłumaczono efekt pierwszej fazy wypadania włosów po ''wcierkach'' 
				__________________ DO ZApamiętania : Dry skin is a lack of oil, dehydrated skin is a lack of water. wizażowo&pazurkowo | |
|     |   | 
|  2009-04-26, 09:51 | #724 | 
| Zakorzenienie | 

dziewczyny wiec wychodzi na to ze ta "Placenta"  ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif) firmy Kallos to jeden wielki kit? | 
|     |   | 
|  2009-04-26, 10:19 | #725 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2006-05 
				 | 

... moja fryzjerka stwierdzila z zachwytem ,ze mam mnostwo nowych wlosow-na lini czola-najbardziej widoczne, wiec po czasie wychodzi, ze placenta naprawde dziala   ale dziewczyny nie czarujmy się ,że nagle w ogole przestana wypadac wlosy beda zdrowe i lsniace jak z reklamy   
				__________________ Teraz już wiem, czym jest miłość. Wiem, czym jest spokój duszy   | 
|     |   | 
|  2009-04-26, 17:25 | #726 | 
| po prostu  Łinli | 

placenta firmy kallos to zupełnie inna placenta, niż ta o ktorej mowa w tym wątku

__________________  I love M*A*D minerals  | 
|     |   | 
|  2009-04-26, 18:01 | #727 | 
| Zakorzenienie | 

dlatego pytam czy ma jakikolwiek sens używanie jej ;-)

| 
|     |   | 
|  2009-04-27, 08:03 | #728 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2009-01 
				 | 

Według mnie- nie! Cudownie działające specyfiki nie istnieją. Pomyślcie dziewczyny - gdyby można było np. taką placentą naprawić błędy natury, pokryć włosami placki łysizny, zahamować wypadające włosy, zagęścić je, to przestałyby istnieć takie usługi jak np. przeszczep włosów. A przecież wszystkie wiemy, że tak nie jest. Specyfika włosów to przede wszystkim kwestia genów. Można jedynie naturę nieco wspomóc.  Być może na niektóre z Was to działa, ale czy jednocześnie macie pewność, że to po placencie? Bo mi nowe antenki rosną cały czas, bez udzialu placenty, to zupełnie naturalny proces. Włosy wypadają i jednocześnie rosną nowe. Niektóre specyfiki pod wpływem sugestii mogą zadziałać na zasadzie placebo. Ja staram się podejść do tego rzetelnie i obiektywnie - zużyłam trzy opakowania i stwierdzam, że cała ta kuracja była pozbawiona sensu. Ale to wyłącznie moje zdanie. Edytowane przez Lamiaa1 Czas edycji: 2009-04-27 o 08:07 | 
|     |   | 
|  2009-04-27, 10:15 | #729 | 
| po prostu  Łinli | 

placenta o ktorej Ty mowisz, to odżywka/maska do włosów. Dziewczyny na ktoryms z watków analizowały skład i sie okazało, że ani grama tam placenty, także ściema. Ale mimo tego braku ma całkiem rpzyjemny skład, ładne są włoski po niej    ta placenta, o koterj mowa na tym watku, to ampułki do wcierania, na porost włosów/zatrzymanie wypadania, więc całkiem inna materia   
				__________________  I love M*A*D minerals  | 
|     |   | 
|  2009-04-27, 16:52 | #730 | 
| Zakorzenienie | 

wlasnie o to mi chodzilo, nie wierzcie w cudza, nie jestem XVIwieczną zacofaną kobitą, chodziło o to, czy kallos anty- placenta ma jakies dzialanie, dowiedzialam się, ze wloski ladnie wygladaja z czym sie zgadzam   tego się chcialam dowiedziec. | 
|     |   | 
|  2009-05-01, 15:42 | #731 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2007-04 
				 | 

ja nie wierze w tytulowy kosmetyk wierze w aminexil, w witaminy, minerały szampon tez moze cos zdzialac, ale w to nie wierze | 
|     |   | 
|  2009-05-01, 19:45 | #732 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
  to nie jest kwestia wiary,tylko spróbowania co na kogo działa... wielu osobom aminexil nie pomaga,a witaminy to za mało...zależy jaka jest przyczyna utraty włosów. 
				__________________ DO ZApamiętania : Dry skin is a lack of oil, dehydrated skin is a lack of water. wizażowo&pazurkowo | |
|     |   | 
|  2009-05-01, 19:54 | #733 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2006-08 Lokalizacja: Gdynia 
				 | 

Są różne rodzaje łysienia, na forum Łysiene.pl wielu panów stosuje wcierki, łyka antyandrogenowe specyfiki i część odzyskuje włosy. Ja też używam wcierek i mam las odrostów, a włosów z każdym miesiącem jest więcej. Przerzedzenia niemal zarosły, placka na szczycie głowy niemal już nie ma, za to pod palcami wyczuwam igiełki nowych włosów. To nie wiara, ale autentyczne działanie. Placenty nie używam, ale składniki, które zawiera np. ekstrakty roślinne + witaminy b. mi pomagają np. ekstrakt ze skórki jabłka. Mówicie, że cudów nie ma? Mnie po rozpoczęciu wcierania własnej produkcji wcierek włosy w ciągu 3msc zgęstniały dwukrotnie - w przypadku włosów to niemal cud. Suplementów, poza omega3, nie łykam - żaden, poza drominem, nigdy, nawet na jotę mi nie pomógł - nie zatrzymał wypadania, a tym bardziej nie odrastały mi nich nim włosy.

__________________ Wewnętrznie:Solgar Vm75, olej lniany/z pestek dyni,   zewnętrznie: szampon/żel do mycia ciała glogg, Dermena men, Loxon 5%   Wcierki na porost włosów https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255 | 
|     |   | 
|  2009-05-01, 20:42 | #734 | |
| Raczkowanie | 

Cytat: 
 | |
|     |   | 
|  2009-05-01, 21:02 | #735 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2006-08 Lokalizacja: Gdynia 
				 | 

Tu masz linka: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255 życzę miłej lektury   
				__________________ Wewnętrznie:Solgar Vm75, olej lniany/z pestek dyni,   zewnętrznie: szampon/żel do mycia ciała glogg, Dermena men, Loxon 5%   Wcierki na porost włosów https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255 | 
|     |   | 
|  2009-05-02, 08:21 | #736 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2009-04 
				 | 

ja tez bardzo bym chciala znac skladniki  tych domowych wcierek,tez juz rece mi opadaja,stosowalam wiele kosmetykow drogeryjnych i aptecznych w  tej chwili probuje  tej placenty ale za wczesnie chyba  byc  cos  stwierdzic,to juz  3 cie opakowanie a wloski leca  dalej,moze poprawil sienieco ich stan...jednak dalabym wiele by przestaly wypadac i nabraly  gestosci,prosze podaj recepture tych domowych  wcierek, a nóz sie  uda tym razem,pozdrawiam i  zycze wszystkim spelnienia tego o co tu wspolnie walczymy   | 
|     |   | 
|  2009-05-06, 10:24 | #737 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2009-03 
				 | 

A ja zakupiłam placente autorki watku, wtarłam druga ampułkę i zobacze..rzadko udzielam się na forum, ale śledzę wszystkie wątki i przeczytałam wiele tasiemcowych postów. Ja juz wcierałam seboradin- całą serie, czarna rzepe Joanny, Vichy, niemiecką placentę (tę droższą) i skupiam się teraz na tej co zakupiłam. Dostałam od dermatologa jeszcze jakąś robioną wcierkę, polece na zmianę i zobaczę jakie będą efekty, bo włosy mi tak bardzo leca, że aż żal mi patrzeć na to co dzieje się w zlewie po rozczesaniu. Trzymam kciuki za wszystkich którzy cierpliwie wcieraja placente Kończe opakowanie Vitapilu i przerzuciłam sie na Humavit.... liczę, ze w końcu coś zadziała. | 
|     |   | 
|  2009-05-06, 15:40 | #738 | 
				 | 

konwaliaaa ja tez juz nie mam sil  ten sam widok od pol roku...ratuje sie czym sie da..poki co nieskutecznie | 
|     |   | 
|  2009-05-07, 10:32 | #739 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2009-02 Lokalizacja: Szczecin 
				 | 

Cytat: 
   | |
|     |   | 
|  2009-05-07, 12:06 | #740 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2009-03 
				 | 

no ja tez męcze się mniej więcej tyle...zawsze mi wypadały, ale nie tak jak teraz...po prostu jakaś masakra..trzymam za Ciebie kciuki. Ja ide dzisiaj na mezoterapie...Byłam kiedyś, robiłam 4 razy ale uznałam ze nieskuteczne...wtedy stosowałam też tę niemiecką placenę WT Methode i wszędzie mam 5 cm odrosty...i nie wiem co pomogło..tak to ejst jak sie stosuje wiele rzeczy na raz..niewiadomo co skuteczne...więc ide znowu na mezoterapie...bo nic mi jak dotąd nie pomaga...siana wyrzucam w bród, ale co tu zrobić...włos na głowie się nie trzyma...

| 
|     |   | 
|  2009-05-07, 22:50 | #741 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2008-02 
				 | 

dzięki temu wątkowi wybróbowałam placente wiec zdaje teraz relację z wyników. 4 miesiące temu zaczęłam pierwsze opakowanie, zużyłam całe - stosowałam po każdym myciu- ale bez nadmiernego masowania( nie miałam na to czasu). Po około 2-3 tygodniach spojrzałam na włoski i stwierdziłam ze nic sie z nimi nie stało. Miałam jeszcze jedno opakowanie, ale juz mi sie nie chciało tego wsmarowywac. ostatnio przyjrzałam sie włoskom i o dziwo stwierdziłam ze mam "antenki" i to jakieś 6 -7cm  poza tym około 10 cm włosów u nasady wygląda naprawde zdrowo, ładnie sie błyszczy- reszty juz sie nie da uratowac, niestety. | 
|     |   | 
|  2009-05-08, 10:23 | #742 | ||
				 | 

nakupialm  roznych skladnikow i nie wiem    jak je najlepiej połaczyc  ale  faktycznie poczytalam,ciekawa sprawa  pozdrawiam ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Cytat: 
  Trzymam kciuki informuj jak sobie radzisz  ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Cytat: 
  wypadanie tez sienie zmniejszylo ale  wloski sa w lepszej kondycji- licze ze kiedys bedzie inaczej...t o znaczy..ze juz wkrotce cos ruszy   | ||
|     |   | 
|  2009-05-08, 12:51 | #743 | 
| Zadomowienie | 

Moja koleżanka używała 2 opakowania tej placenty mil mil ponoć faktycznie działa . Jej włosy zrobiły się gęstsze i widać było takie małe antenki wk0ło głowy   Wiadomo że każdy włos jest inny i na każdego działa inaczej ,a le ja chyba też się skuszę  Tymczasem siedzę z turbanemna głowie a pod nim maksa placenta kallosa , mnie załamałyście teraz że to ściema   | 
|     |   | 
|  2009-05-08, 13:20 | #744 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
 ściema nie ściema...to poprostu inne produkty...maska napewno wpłynie pozytywnie na kondycje samych włosów...ampółki z placentą natomiast głownie pobudzają mieszki włosowe i ukrwienie skóry głowy. 
|     |   | 
|  2009-05-08, 19:14 | #745 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2008-02 
				 | 

Cytat: 
  i zaczełam zużywac to drugie pudełko. jak skończe to sie zastanowie czy kupic nastepne - zalezy od stanu włosów. zalezy mi zeby szybko mi odrosły bo końce mam okropnie zniszczone i chciałabym je jak najszybciej sciąć ale narazie mi szkoda długości   te 3 pudełka zuzyłaś w jakim czasie? | |
|     |   | 
|  2009-05-08, 23:15 | #746 | 
				 | 

ja zdesperowana to  sobie codziennie wcieram  ale na  razie   ............tak jak pisalam   | 
|     |   | 
|  2009-05-14, 12:07 | #747 | 
				 | 

ja też widzę lepsze efekty po aminexil u, ale placenta też działa  tylko 3ba być zdeterminowanym. Stosować regularnie + intensywny masaż głowy i gotowe   
				__________________    | 
|     |   | 
|  2009-05-19, 07:35 | #748 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2009-03 
				 | 

A ja już nie wierze ani w te placente ani w cokolwiek innego. Stosowałam placente 3 różnych firm i niestety pomimo regularnego stosowania i masowania głowy włosy sypały się jeszcze bardziej. Aktualnie mam tak mało włosów że widać przez nie skórę na głowie   Jestem strasznie załamana i nie wiem już co robić, chyba bede musiała kupić sobie peruke   | 
|     |   | 
|  2009-05-19, 21:24 | #749 | |
				 | 

Cytat: 
  ja bym okupowała lekarzy, dopóki by nie znaleźli lekarstwa dla mnie.. próbowałaś  wcierek  z vichy ? mi one na prawdę pomogły!   
				__________________    | |
|     |   | 
|  2009-05-20, 07:17 | #750 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2009-03 
				 | 

Chodzi ci o Vichy dercos amineksil ?? Bo tego nie stosowalam, one są dość drogie i boje sie że znów wydam kupe kasy a i tak nie bedzie żadnego efektu. A do lekarza mam termin na 9 czerwca   tu gdzie mieszam na terminy trzeba czekać z 2 miesiące wrrrr | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:26.