![]() |
#721 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
Witam.
Mam nadzieje że tym razem będzie lepiej: RRR ![]() Ś. Mleko plus płatki owsiane i płatki ryżowe plus szczypta cynamonu, dwa tosty pełnoziarniste, pół marchewki, herbata bez cukru 2Ś. starty ugotowany burak z odrobiną czosnku, jabłko, serek homo 100g,kawa latte bez cukru, herbata O. Ogórkowa ugotowana na kawału z piersi indyka, herbatka Podwiecz. kawa, wieśniak z rzodk i szczypiorkiem, 2 plastry szynki (mogę dać tu orzechy?) K. 3 kromki wasa z twarogiem, szynką, 4 rzodkiewki, pomidor, herbata ![]()
![]() ![]() JEST: 64.8 kg ![]() a6w 5/31 8abs 5/31 Nowa praca ![]() Edytowane przez *skarbeczek* Czas edycji: 2008-05-10 o 12:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#722 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#723 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#724 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#725 |
Raczkowanie
|
Jakie jest BTW płatków, nie wiem
![]() Napoje zawsze PO posiłku, przed ewentualnie woda, to dobrze? Pierś w indyka nieduża ale ne zamierzam jej zjeść całej tylko kawałki rozciapciać w zupce. Niezabielana. Twarogu ok 50g.
![]() |
#726 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Tak napoję przynajmniej 30 minut po posiłku, przed czyli bezpośrednio zaraz przed posiłkiem? Skoro pierś z indyka nieduża to zjedź ją cała, bo mało białka na ten obiad. Spokojnie mogłaś zjeść 100 gr twarogu, oczywiście chudego.
Edytowane przez Ather Czas edycji: 2008-05-10 o 13:54 Powód: - Proszę o używanie opcji multicytowania oraz edycji postów. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#727 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
1 plasterek np. polędwicy drobiowej waży ok 12-15g więc wychodzi na to że ok 7 plastrów, jeżeli w posiłku ma być 20g białka
![]() |
#728 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A co można do mleka dodać oprócz owsianych?żeby nie było monotonnie i troszkę słodko ![]() Będę się 3mac tych 30 minutek ![]() To piersi sobię nie pożałuję, twaróg chudy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#729 |
Raczkowanie
|
A ja jeszcze zapytam, proszę tylko nie piętnować mojej ciemnoty ;D
O co chodzi z tym BTW? I dlaczego pijemy 30 min po posiłku? W ogolę to jestem syta, naprawdę. I jak ma dojść do redukcji? I w jakim tempie?
![]() |
#730 |
Zadomowienie
|
Moje RRRR
oczywiście o ocenę jak zwykle proszę ![]() Śniadanie- owsianka:25g płatków owsianych na wodzie, 100ml maslanki, 50g białego płt. sera, jabłko pomidor, kawałek ogórka, 2 rzodkiewki 2 Śniadanie- 2 kromki rzowego posmarowane jogurtem, 2 plasterki polędwicy drobiowej z warzywami, 4 plasterki ogorka kawa z 10 łyżeczkami mleka 3,2% Obiad- filet z piersi z kurczaka (na teflonie z przyparwą do mięs fit up), 50g ryżu brązowego, 200g młodej kapusty (zrobionej bez tłuszczu), pomidor jabłko Podwieczorek- serek wiejski light 150g, 1 duży orzech włoski, 10g pestek dyni pomidor, duży kawałek ogorka, 2 rzodkiewki Kolacja (w planie)- makrela w sosie pomidorowym z puszki, pomidor, kawałek ogorka, 2 rzodkiewki, kawałek zielonej papryki, 2 liście pekinki, mała marchewka
#731 |
Zakorzenienie
|
Ja też mam pytania z serii :Ile
![]() 1. Ile lyzek platkow owsianych moge zjesc na sniadanie? Ile lyzek otrębów do tego? 2. Ile moge zjeść łyżek ryzu brązowego do obiadu? |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#732 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
(ok.160-170kcal zależnie od producenta)
![]() |
#733 |
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze R(nie za fajne bo bylam dzis na uczelni i nie zbyt sie dalo dobrze odzywiac)
S: 150 g twarogu chudego z jogurtem, kromka chleba slonecznikowego(naprawde z ogromna iloscia slonecznika), kawalek ok 5 cm ogorka swiezego II S:kanapka:2 kromki chleba slonecznikowego z 2 plasterkami szynki drobiowej z ogorkiem(chleb byl troszke margaryna posmarowany ale tylko troszezke), jablko O:tak sam jak II snaiadnie ale bez jablka P:rizotto z kurczakiem, pomidorem, cebula, marchewka i ze 100 g ryzu brazowego, jablko i jeden duzy markiz-wiem wiem. ale mialam straszna ochote na cos slodkiego K:resztki rizotto z podwieczorka bo cos duzo mii tego wyszlo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#734 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#735 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() U mnie dziś: ŚNIADANIE: jajecznica z dwóch białek ze smażonymi pomidorami i polędwicą sopocką - na teflonie trzy kromki chleba ciemnego odrobina twarogu na jednej kromce pomidor 2 ŚNIADANIE: wiejski lekki garść nerkowców, pestek z dyni i słonecznika OBIAD: omlet z 3 białek ze szpinakiem i cebulką ![]() PODWIECZOREK: twarożek z pomidorami KOLACJA: sałatka w postaci bardzo zróżnicowanej: białka jajka + pomidor + ogórki kiszone (dzisiaj mam jajeczny dzień ![]()
![]() |
#736 |
Zadomowienie
|
chyba z 20g
#737 |
Raczkowanie
|
Moje R, tez jakies dziwne. Prosze o ocene.
1. wieśniak 150g z jabłkiem i spora :/ iloscia winogron, byłka żytnia z szynka z indyka (3 plasterki), pomidor, troche sałaty i odrobina ketchupu. skończyły mi się płatki wszystkie :P) 2. Znow bułka :/ tyko tym razem grahamka z poledwica, 3 ogromne licie salaty, kawałek ogórka. 3. piers z kurczaka smazona na lzyce oliwy w sosie cebulowym (150ml wody i łzyka zupy cebulowej z proszku), pomidor, sałata. 4. wieśniak z orzechami, 3 liście sałaty. pozniej kawa z odorbina mleka (wlansie pije;]) 5. (w planach) twarog z jogurtem nat i cynamonem, marchewka swieza Postaram sie zjesc juz tylko kolacje, choc kusi mnie fantazja w lodowce i taki pyszczny paczek z budyniem polany czekolda.... NIe wiem czy nie za duzo zjadlam, bo dzis spalam w ciagu dnia diwe godziny :/ i jeszcze te bulki na pierwsze i drugie sniadanie. I pewnie dojdzie jakis jogurt nat poznym wieczorem, bo bede o 24 film (Tess) ogladac :P |
![]() ![]() |
![]() |
#738 |
Raczkowanie
|
Siris88 jak robila ten omlet z trzech bialek i szpinaku? :P Powiedz dokladnie co i jak bo mi sie jakos zawsze przypala mimo, ze samze na teflonie. A jak mi sie nie przepali to nie moge go odwrocic bo sie rozwala :/ Sorry za off top.
|
![]() ![]() |
![]() |
#739 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Jw. 20 g to mało. Prędzej 30 g orzechów. Cytat:
![]() Teraz moje U ![]() I Owsianka (40 g płatków owsianych, 150 g serka homo naturalnego, jabłko, cynamon), cappuccino marcepanowe bez cukru. II 2 kromki chleba razowego z serem żółtym i pieczarkami -> zapieczone, polane ketchupem, marchewka. III 50 g makaronu razowego z sosem malinowym (100 g twarogu, 50 g jogurtu, mleko, 100 g malin). IV Budyń karmelowy (20 g proszku, 250 ml mleka), 30 g orzechów, 3 rzodkiewki. V 150 g serka wiejskiego z łyżeczką naturalnego kakao, marchewka. Edytowane przez brak-nicka Czas edycji: 2008-05-10 o 17:14 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#740 |
Raczkowanie
|
Brack nicka dziekuje za ocenke
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#741 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() 20 g orzechów to mało, radziłabym ok. 30 g. Jeżeli dałaś tylko 2 plasterki polędwicy w 2 śniadaniu to było za mało białka. Nie znam Twojego zapotrzebowania, nie podałaś również gramatury wszystkich składników, więc trudno mi obliczyć ile zjadłaś kcal. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#742 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#743 |
Raczkowanie
|
brak-nicka w tym drugim posilu nie bylo za malo bialka bo zupelnie zapomnialam, ze przeciez do tego zjadlam ok 50g twarozku ze szczypiorkiem :P Ale dziekuje jeszcze raz
![]() Siris88 to moze dlateog ze ja na twarda piane nie ubijam :P A poza tym, nie wiem czy to mozna nazwac omletem usmazone białko :P:P I to dobre jest? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#744 |
Rozeznanie
Lokalizacja: -"Tam, gdzie..." Cholera. "Tam, gdzie..." - ''Dobranoc'' - powiedział Diabeł.
|
moje R:
śn 3 kromki chleba słonecznikowego posmarowane tofu + natka pietruszki II śn hmmm, od czego zacząc? ;p tak ok. 5 łyżek płatków kukurydzianych i ryzowych, ok 5 łyżek otrębów owsianych, 1 łyzka płatków lnianych, 2 szklanki napoju sojowego. 3. 2 kromki chleba posmarowane tofu + rzodkiewka 4. obiad : zupa z warzywami, 2 malusieńkie kawal;ki ryby (jeden wielkości łyżki stołowej ![]()
#745 | |
Wtajemniczenie
|
[quote=marga_zg;7502630]
Cytat:
![]() ![]() Zastanawiałam się, czy przypadkiem nie jem za duzo na obiad, w sumie to się chyba warzywami tak zapycham, bo jak jem surówkę, to cały talerzyk od razu ![]() __________ Dzisiaj U: 1. (7:00) placki owsiane- 1 jajo, 1 łyżka mąki żytniej, 1 otrąb, 1,5 płatków owsianych, 1/2 małego jabłka, mandarynka, 75g homo naturalnego, łyżka BF, małe jajeczko czekoladowe z nadzieniem nugatowym(roztopiło się na ciepłych plackach, całość polana sosem toffi- mniam, juz dawno miałam ochotę na coś takiego ![]() 2. (11:00) kromka razowca (z cebulą), plasterek szynki drobiowej, trochę sosu chilli, druga kromka z tostera posmarowana 1,5 łyżeczki dżemu truskawkowego (najnormalniejszy pod słońcem, nie żadem light ![]() ![]() 3. (14:00) rolada wołowa, 5 klusek śląskich (średnie), 1/2 długiego ogórka, rzodkiewka, trochę cebuli, mnóstwo kapusty kiszonej; no i jednak polałam sosem- chyba na zasmażce 4. (18:45) podwójna porcja sałatki (tak z 4 duże łyżki)- kurczak smażony na oliwie, ananas, orzechy włoskie, seler naciowy z sosem jogurtowo-cytrynowym, 2 liście sałaty, dodatkowo 5 orzechów włoskich, kawa z mlekiem, lampka likieru bananowego 5. (21:30) 1/2 puszki tuńczyka, białko jaja, 2 rzodkiewki, pół pomidora, dużo ziół, pół kubka barszczu -------------------- Dzisiaj bardzo sałatkowo ![]() ![]() Chociaż dzisiaj poszłam 1-szy raz biegać ![]()
![]() |
#746 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#747 |
Zadomowienie
|
Moje P
Sn:Owsianka(1 łyżka płatków owsianych, 2 lyzki platkow zytnich,lyzka otebow z jablkiem,2 lyzki musli) serek wiejski, łyżka jogurtu naturalnego, łyżka maślanki truskawkowej, łyżka jogobelli jabłkowo-cynamonowej, jabłko 2Sn.grahamka(ok 70g) , polówka z plastrem twarogu, łyżka paprykarza z kasza gryczana i pomidorkiem kok. 2 polówka z plastrem twarogu i rozgnieciona truskawka, brzoskwinia Ob. 50g makaronu pelne ziarno, 160g białych i zielonych warzyw na patelnie(dominowały białe- ziemniaki ![]() D: petiek lu go, 2mentosy, kawałeczek sernika ![]() 2 gałki lodów : jogutowe z owocami leśnymi i waniliowo-truskawkowe(no tak moja inteligencja nie zna granic ![]() P: homogenizowny brzoskwiniowy, jabłko, 100g truskawek K: 4 kromki grahama, twarożek homo naturalny, łyżka jogobelli, plasterek wedliny sojowej, 50g twarogu, łyżka paprykarza z kasza gr., łyżeczka masła orzechowego, 6 pomidorków kokt., 20g orzeszków w miodzie i 20g orzeszków w chili i jak? od razu mowie ze mam katar i jakoś smaki dziwnie czuje ![]() Edytowane przez Krytia Czas edycji: 2008-05-10 o 19:34 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#748 |
Zadomowienie
|
brak-nicka dzki za ocenę.
Makrela, ktorą mam nadaje się na R- ma bardzo dobre BTW (coś koło 13g b ![]() Dwa dni temu, któraś z dziewczyn powiedziała, że 2 palsterki polędwicy będą ok. Troche trudno sie połapać jak prawie takie same posiłki oceniane są raz bardzo dobrze a raz wręcz przeciwnie ![]()
#749 |
Zakorzenienie
|
moje RRR
- sniadanie- owsianka z twarogiem , joguretm truskawkowym i bran fleksami(spora miska),kawa czarna -2 sn- jabłko, herbata zielona -obiad- spora miska sałatki z lodowej,pomidorow,ogorka, z jedna lyzka majonezu light,szczypiorek,pietrus zka, 4 paluszki rybne -podwieczorek- 2 parowki gotowane,napój sojowy(z kartonu) -kolacja- wiesniak do tego zaliczylam 45 min na orbitreku i A6W
#750 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
chodzi za mną coś dobrego dzisiaj cały dzień ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.