![]() |
#721 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Trudna ciąża - zamiast radości ogromne smutki...
Nabuko fotki super. Jak Karolcia już urosła i jakie fajne włoski ma, cudowna księzniczka. No i mała złośnica z niej
![]() Pozdrwionka ![]()
![]() |
#722 |
Zadomowienie
|
bardzo się cieszę z samych dobrych widaomości
![]() ![]() ![]() Karolinka mały cud, przesłodka kobietka buziaczki dla Was kochani ![]()
![]() |
#723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a Ty pięknie wyglądasz mamusiu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#724 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#725 |
Przyczajenie
|
nabuko Witam Cie i pamietaj wiara czyni cuda,badz silna i nie daj sie,wierz ze wszystko bedzie dobrze!!!
Tez mialam problew w ciazy,okaz
![]() |
#726 |
Raczkowanie
|
Witam
To moj pierwszy raz na tym forum nie sadziłam ze kiedykolwiek bede musiała sie tu pojawic bo szczerze wolałabym pisac na forum o szcześliwym i radosnym macierzyństwie....no ale niestety życie bywa okrutne .......i nie ma się wpływu na niektóre kwestie ..... wiec co mnie tu sprowadziło???? już piszę .....jestem w 32 tygodniu ciąży to moja pierwsza ciąża....miala być najlepszym okresem w moim życiu ....stanem jak to się mówi błogosławionym ....jednak niestety tak nie jest ....w 19 tygodniu ciązy lekarz wykonujący USG stwierdził że mała bo bede miała córeczkę ![]() ![]() jesli sa kobiety które maja podobne problemy prosze pisać odpowiem koraliki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#727 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#728 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A faktycznie, im szybciej , tym lepiej, bo nóżka rośnie w tempie ekspresowym Cytat:
![]() Postaram się wrzucać więcej fot Karoli. Zwłaszcza jak mi się uda uśmiech złapać ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() dziękujemy ![]() gratulujemy Mamusi i trzymamy kciuki, żeby wszystko było w jak najlepszym porządku ![]() Cytat:
![]() (Kasiaimaja - nie wiem czy poznałaś - ten biały pajacyk ze zdjęcia z zabawką jest od Was ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() po tych komplementach będę miała więcej motywacji ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Selina, Tatuś twierdzi, że Karolinka to czysty on ![]() ![]() ![]() Cytat:
nawet jeśli dzieciątko faktycznie będzie chore, znajdziesz w sobie siłę. Kiciamała wstawiła ostatnio tu tekst , który podnosi na duchu matki nie całkiem zdrowych dzieci (post 695). A oto tekst ode mnie: Witamy w Holandii Jestem często proszona o to, aby opisać przeżycia związane z wychowywaniem niepełnosprawnego dziecka - aby móc wyobrazić sobie, jakie są to uczucia. To jest tak Kiedy planuje się mieć dziecko, to jest tak jakby się planowało wspaniale wakacje we Włoszech. Po miesiącach oczekiwania, ten dzień nadchodzi. Samolot ląduje. Stewardesa przychodzi i mówi: "Witamy w Holandii. "W Holandii?" - pytasz. "Jak to w Holandii? Ja miałam lecieć do Włoch! Ja powinnam być we Włoszech! Całe życie marzyłam o wyjeździe do Włoch!" Ale była zmiana planu lotu. Samolot wylądował w Holandii i tu musisz zostać. Najważniejsze, że nie zabrano cię do jakiegoś okropnego, brudnego miejsca, pełnego zaraz, głodu i chorób. To jest po prostu inne miejsce. Musisz kupić nowy przewodnik. Musisz nauczyć się nowego języka. I spotkasz wiele osób, których gdzie indziej byś nie spotkała. To jest po prostu inne miejsce. Jest powolniejsze. Mniej rzucające się w oczy niż Włochy. Po jakimś czasie, kiedy złapiesz oddech i rozejrzysz się dookoła. Zauważysz, ze Holandia ma piękne wiatraki, Holandia ma tulipany. Holandia ma nawet Rembrandty. Ale każdy, kogo znasz, jest "zajęty" wyjazdami do Włoch, i wszyscy chwałą się, jak wspaniale spędzili czas we Włoszech. I do końca życia Ty będziesz mówić: "tak, ja tam miałam pojechać; ja tak planowałam." Ale jeżeli spędzisz cale swoje życie, użalając się na to, że nie pojechałaś do Włoch, nie będziesz mieć czasu, aby docenić piękno i osobliwość Holandii. Emily Pearl Kingsley Artykuł pochodzi z biuletynu Buck UP, Numer 33, Lipiec 2000 wydanego przez Miedzynarodowa Federacja Wodoglowia i Rozszczepu Kregoslupa (ifHSB).
Proszę o głosy: KLIK ![]() ![]() https://wizaz.pl/akcje/magiczne_swieta/aniolek-273465 1 % DLA NASZEJ KAROLINKI !!! ![]() Edytowane przez nabuko Czas edycji: 2008-11-21 o 16:47 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#729 |
na drugie mam Irena
|
piękny artykuł
pozdrawiam nabuko
![]() |
#730 |
Zakorzenienie
|
Dziękujemy za zdjęcia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#731 |
Raczkowanie
|
Tak to ze mna rozmawialas dziekuje za podnoszący na duchu tekst mam tylko nadzieje ze sprawdzi sie on w rzeczywistosci pozdrowienia
Kochana, nie wiem czy to właśnie z Tobą rozmawiałam na gg, ale wszystko na to wskazuje. trzymam mocno za Ciebie kciuki. wierzę, że będzie dobrze. najważniejsze to się nie poddawać. nawet jeśli dzieciątko faktycznie będzie chore, znajdziesz w sobie siłę. Kiciamała wstawiła ostatnio tu tekst , który podnosi na duchu matki nie całkiem zdrowych dzieci (post 695). A oto tekst ode mnie: Witamy w Holandii Jestem często proszona o to, aby opisać przeżycia związane z wychowywaniem niepełnosprawnego dziecka - aby móc wyobrazić sobie, jakie są to uczucia. To jest tak Kiedy planuje się mieć dziecko, to jest tak jakby się planowało wspaniale wakacje we Włoszech. Po miesiącach oczekiwania, ten dzień nadchodzi. Samolot ląduje. Stewardesa przychodzi i mówi: "Witamy w Holandii. "W Holandii?" - pytasz. "Jak to w Holandii? Ja miałam lecieć do Włoch! Ja powinnam być we Włoszech! Całe życie marzyłam o wyjeździe do Włoch!" Ale była zmiana planu lotu. Samolot wylądował w Holandii i tu musisz zostać. Najważniejsze, że nie zabrano cię do jakiegoś okropnego, brudnego miejsca, pełnego zaraz, głodu i chorób. To jest po prostu inne miejsce. Musisz kupić nowy przewodnik. Musisz nauczyć się nowego języka. I spotkasz wiele osób, których gdzie indziej byś nie spotkała. To jest po prostu inne miejsce. Jest powolniejsze. Mniej rzucające się w oczy niż Włochy. Po jakimś czasie, kiedy złapiesz oddech i rozejrzysz się dookoła. Zauważysz, ze Holandia ma piękne wiatraki, Holandia ma tulipany. Holandia ma nawet Rembrandty. Ale każdy, kogo znasz, jest "zajęty" wyjazdami do Włoch, i wszyscy chwałą się, jak wspaniale spędzili czas we Włoszech. I do końca życia Ty będziesz mówić: "tak, ja tam miałam pojechać; ja tak planowałam." Ale jeżeli spędzisz cale swoje życie, użalając się na to, że nie pojechałaś do Włoch, nie będziesz mieć czasu, aby docenić piękno i osobliwość Holandii. Emily Pearl Kingsley Artykuł pochodzi z biuletynu Buck UP, Numer 33, Lipiec 2000 wydanego przez Miedzynarodowa Federacja Wodoglowia i Rozszczepu Kregoslupa (ifHSB). [/quote] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#732 |
Zadomowienie
|
eh, chyba ostatnio za bardzo Karolę chwalę, bo spać mi nie chce. ani w nocy, ani w dzień. kima sobie tylko króciutko. ale może to ta pogoda.. wasze dzieciaczki też tak mają?
aaa, nie pochwaliłam się, że jutro idziemy do ośrodka rehabilitacyjnego na instruktaż. fajnie to jest przeprowadzane, bo z każdymi rodzicami osobno i ćwiczenia instruktażowe są dopasowane do konkretnego dzieciaczka. idziemy z Karolą, a że to jest dopiero na 18tą, to jestem ciekawa jak wytrzyma ![]() i jeszcze jedno - powoli przechodzimy na drugi rozmiar pieluch ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#733 |
Zakorzenienie
|
Witam.
Karolinka to fajniusia kobitka. Ach jakie te maleństwa są kochane, kazde inne i każde piękne. Cieszę się razem z Wami wszystkimi z dobrych wiadomości. Również niedawo Hubert miał usg główki. Wszystko jest w porządku i miałam wrażenie że dosłowenie słychac jak mi kamień z serca spadał, pomimo, że nawet lekarz kierujący twierdził iż wszystko będzie na 100% dobrze, ale nie zaszkodzi zrobic badanie ja i tak panikowałam. Pozdrawiam z Białegostoku, prawdziwie białegom, bo zaśnieżonego ![]()
![]() |
#734 |
Zakorzenienie
|
Nabuko przeczytałam wątek od dechy do dechy. Współczuję i gratuluję jednocześnie. Trzymam też kciuki za ślicznotkę.
Ja do końca ciąży wierzyłam, że wszystko ok. Zresztą lekarze nic innego nie mówili. Okazało się, ze synek urodził się z przepukliną przeponową. Przez tydzień siedziałam w domu przy tel. z Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie, bo mały mógł nie przeżyć. Teraz rehabilitujemy, rehabilitujemy i jeszcze raz rehabilitujemy. I wierzymy, że będzie dobrze. Mam nadzieję, ze u Was również. Czekam na dalsze relacje co z malutką. Gdyby była potrzebna Ci jakakolwiek pomoc - jestem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#735 |
Zakorzenienie
|
Nabuko super fotki
![]() ![]() ten artykuł który wkleiłas zapiera dech w piersiach, az łzy mi w oczach stanęły. Duzo sił zyczę i tego zebys potrafiłą odnalezc piękno w beznadziejnych chwilach ![]() Koraliki trzymam kciuki za diagnoze, pisz co u Was
![]() |
#736 |
Wtajemniczenie
|
Nabuko trzymam kciuki by Karolinka wytrzymała do 18 i na rehabilitacji.
Moja Ala ładnie przesypia nocki, tylko w dzień już coraz mniej spi. Gratuluję przejścia na większy rozmiar pieluszek. Karolinka pewnie miała 50cm, moja corcia też tyle miała. Była taka mała, ze bałam się na początku ją przewijać a o kamriniu to już nie mówie. Koraliki jak tam diagnoza?
![]() |
#737 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() życzę Wam dalszych sukcesów i siły! |Karolcia Anielka słodka... i jesli dobrze widziałam ze kładziesz ja w leżaczku... to moja rada nie kładź ... tak do 3 miesiaća życia dzieciatko powinno leżeć całkiem płasko na brzuszku lub plecach i jak najmniej noszenia w pionie (to słowa mojej pani rehabilitantki nie moje ![]() Koraliki trzymam kciuki i zdaj nam relację Edytowane przez st_ella Czas edycji: 2008-11-24 o 17:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#738 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
jutro napiszę co i jak Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#739 |
Wtajemniczenie
|
A nasz neurolog powiedział, że właśnie pozycja w jakiej dzięciątko lezy w foteliku lub bujaczku to najlepsza z możliwych pozycja dla maleństwa. Nawet jak nosiłam małą pleckami do siebie to jej pupkę lekko podginałam, żeby nie była prosto. To jest pozycja embrionalna czy jakoś tak - mamy bardzo dobrego neurologa - a mała mimo,że wcześniak z 31 tygodnia rozwija sie bardzo dobrze i nie była rehabilitowana.
Buziaki dla ślicznotek - Karolinki i mamusi ![]()
![]() |
![]() |
#740 |
Zadomowienie
|
fakt, pozycja embrionalna (na fasolkę) jest dobra, jesli jest kontrolowana. my tez mamy trzymać tak Karolę, ale no na złączonych udach albo w foteliku samochodowym- czyli tam, gdzie jest usztywniona. narazie taki bujaczek jest dla niej za duży. nie wiem czy to standard, czy tylko tyczy się naszej KAroliny
byliśmy wczoraj na tym instruktażu i w sumie jestem zawiedziona. zapłaciliśmy 50 zł , po czy dowiedziliśmy się, że jest nam to niepotrzebne, bo wszystko wiemy. instruktaż dotyczył prawidłowej pielęgnacji dzieka niepełnosprawnego, ubierania, noszenia, kąpieli etc.. myślałam, że będą tam ćwiczenia. no trudno.. podobno taka jest droga rehabiliracji - skierowanie - instruktaż - ćwiczenia w ośrodku. my, przez to, że rehabilitantka przychodzi do nas prywatnie, przeskoczyliśmy instruktaż..ale najważniejsze, że nie musimy miesiącami czekać na miejsce w ośrodku. mamy już terminy - każdy poniedziałek i czwartek ![]() a jutro jedziemy do neurologa do bydgoszczy - to ta paskudna baba genetyk.. nie wiem czy pamiętacie. ma zrobić wnikliwy opis stanu Karoliny (już pod zabieg). aż się boję tej jej wnikliwości..
![]() |
#741 |
Zakorzenienie
|
Justyś trzymam za Was kciuki, żeby wizyta u tej baby poszła szybko i sprawnie i żeby ten babsztyl uległ urokowi Karolci
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#742 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Justynko, nic się nie przejmuj, Karola świetnie sobie radzi i tą panią równiez zadziwi... super, że tak Wam się udało z tą rehabilitacją, to jedna z najważniejszych rzeczy dla Karolci, ale ona jest silna babka i nie da się żadnym przeciwnościom losu, nie raz to jeszcze udowodni.... mnóstwo pozytywnej energii dla Karolci i jaj rodziców... ![]()
![]() |
![]() |
#743 |
Zakorzenienie
|
Nabuko najwazniejsze zeby dowiedziec sie jak najwięcej o stanie Karolci, wiec ta jej wnikliwosc moze sie przydac, a jej głupimi komentarzami najlepiej sie nie przejmowac. Ja wiem ze to straszne ale dla lekarzy mała jest po prostu kolejnym przypadkiem, niewielu jest taktownych lekarzy, niestety
![]() a jak Ty sie czujesz? bo wszyscy tylko chwalą Karolinkę, wiec jak TY sie miewasz kochana?
![]() |
#744 |
Zadomowienie
|
hihih, dzięki, całkiem nieźle. zdarzają się gorsze dni, jak u każdego, ale są one jedynie wynikiem moich głupich myśli pt."co dalej z Karolą". ogólnie wszystko wokół niej się kręci ...
a wiecie jaki numer ![]() ![]() ![]() a Karolka się dziś na mnie obraziła .. wzięłam na wstrzymanie jej płacz i przez jakieś 5 minut nie podchodziłam. tak zaczęła płakać (a wiedziałam, że nic jej nie było), że potem nie mogłam jej uspokoić. wzięłam ją na ręce i było dobrze dopóki nie otwierała oczu. jak mnie zobaczyła - znowu w ryk ![]() ![]() ![]() aha, mamy skierowanie na rtg pasa biodrowego i może uda nam się to załatwić już jutro,. jeśli nie to chociaż zarejestrujemy, bo telefonicznie nie chcą ...:/
![]() |
#745 |
Wtajemniczenie
|
nabuko - jakieś jaja z tymi Twoimi szwami? Oby było ok.
Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę. A może nie będzie tak źle? Może babka miał poprzednio okres albo mąż ją wkurzył? ![]() Fajnie, że z tą rehabilitacją ruszacie! Całuski dla Karolci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#746 |
Zadomowienie
|
Wróciliśmy..ufff..znowu pół dnia w kolejkach. czekamy zawsze godzinami. dziś 3,5...
Babka o dziwo była miła. nic nam nie powiedziła odośnie Karoli. Jedyne co, to podniosła Małą za rączki i była w szoku, że po rozszczepie KArola tak pięknie trzyma główkę w górze ![]() Dała też skierowanie do genetyka , czyli do siebie ![]() Potem byliśmy na rtg. KArola przespała całą wizytę ![]() A jutro po raz pierwszy rehabilitacja w ośrodku. I wiecie co, szew z jednej strony mi odpadł , więc chyba jest wchłanialny ![]() ![]()
![]() |
#747 |
Wtajemniczenie
|
Cieszę się, ze tym razem ta babka była miła i, ze karolka ją zaszokowała
![]()
![]() |
#748 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
bardzo się cieczę Justynko, wiedziałam że Karola zadziwi pania doktor... myślę, że jeszcze wiele razy zrobi i rodzicom i lekarzom bardzo pozytywne i radosne niespodzianki ![]()
![]() |
![]() |
#749 |
Raczkowanie
|
Wątek chwytajacy za serce...
Sił, wytrwałości, optymizmu i powodzenia dla całej Waszej dzielnej Rodzinki.. ![]() Edytowane przez Makrela w kapeluszu Czas edycji: 2008-11-27 o 09:54 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#750 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:23.