![]() |
#721 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: ,,Dziecko? Nie! Dziekuję!"
Żeby nie było - nie posiadam dzieci, choć je planuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#722 |
Zakorzenienie
|
Sama siebie zlinczowałaś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#723 | |
Zakorzenienie
|
Nie zagryźcie się przypadkiem
![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#724 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyno spokojnie.
To forum, licz się z tym że twoje zdanie może wywołać kontrowersje i być komentowane. Jak masz taką ochotę przekazywać światu że brzydzisz się czymś kimś załóż bloga bez możliwości wysyłania komentarzy. A druga strona niech nikomu nie układa życia ![]() Smutno mi że ludzie rzucają w siebie mięsem w kłótni o bobasy.
![]() |
![]() |
#725 |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Podpisuję sie pod słowami ekhmm, Twoich przeciwniczek. Bo Twoje stwierdzenia że dziecko jest obrzydliwe i "argumenty" za wydaja mi sie trochę... właśnie dziecinne
![]() Ślinić, wymiotowas i robić pod siebie może KAŻDY człowiek jak się mu przydarzy. A u dziecka to pewien etap rozwoju. Ja się śliniłam w wieku 2o lat jak mi ósemki wyrastały :P Na czerwono... trup... jeśli to jest bliski zmarły nie brzydziłam się go dotknąć, pożegnać z prababcią i dziadkiem... A nawet starsze osoby w mojej rodzinie takiego trupa umyły i ubrały. Rozumiem, nie musisz lubieć dzieci. Ale naprawdę, kogoś może bardziej brzydzić pogląð jaki przedstawiasz i w jakiej formie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#726 | |
Zakorzenienie
|
Nie nie brzydzę się zimnego trupa, jak zmarła babcia w domu to czekałam spokojnie z nią dwie godziny aż rodzice wrócą z pracy.
Ale odbiegasz od tematu :P Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#727 |
Zakorzenienie
|
No to nie reaguj na teksty które cie obrażają, ja już kilku osobom na forum włączyłam ignora i wiem że czasem lepiej pewnych rzeczy nie czytać.
![]() |
![]() |
#728 |
Zakorzenienie
|
Nie musi Ci być mnie żal. Ja się siebie ani innych ludzi nie brzydzę. Ciebie troszkę mi żal, bo co nie wyjdziesz na ulicę i nie zobaczysz kogokolwiek to musi Ci się zbierać na wymioty, biedactwo
![]() Nie brzydzę się osób zmarłych, bo jak już pisałam wcześniej,Homo sum et nil humanum a me alienum esse puto. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#729 |
Zadomowienie
|
Cava, dzięki za konkretne odpowiedzi na to, co w ciąży i dziecku jest strasznego i obrzydliwego, mój lęk przed posiadaniem dziecka (a chcę mieć dzieci, tylko się boję, że będę gruba, mój związek się rozpadnie itd.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#730 |
Zakorzenienie
|
Tak, bo Ty mnie najlepiej znasz
![]() ![]() Zastanawia mnie, czy Twoja matka nie brzydziła się Tobą jak byłaś mała? jak byś się czuła, gdyby rodzicielka Ci powiedziała, że wg niej byłaś obrzydliwa, brzydziła się Ciebie dotknąć? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#731 | ||||||
Zakorzenienie
|
No przecież zawsze tak jest, gdyby wątek miał tytul "Karczochy? Nie! Dziękuję!" to wchodziłyby i przeciwniczki karczochów i zwolenniczki, które za wszelką cenę chciałyby udwodnić, że karczochy sa świetne, zdrowe, pyszne i pięknie zielone. A że wątek nie o tym to nieważne, ważne że propaganda w stosunku do karczocha wykonana.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
, Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dokladnie. Więc wracając do tematu, jak już pisałam kilkakrotnie dzieci nie chcę mieć, bo nie nadaję się na matkę oraz obrzydza i przeraża mnie ciąża. Niemowlaka może bym i zniosla w ciężkich trudach, bo lubię wyzwania, ale nie widze powodu dla którego mialabym się tak poświęcać. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#732 |
Zakorzenienie
|
Dlatego powinien być ogromny nagłówek
SZCZĘŚLIWE MAMUSIE NIECH TU NIE WCHODZĄ bo wiadomo że dziewczynom które nie chcą mieć dzieci oberwie się po głowie łopatą, bo ludzie mają jakąś taką wadę że za wszelką cenę chcą układać życie innym, co lepsze pragną wchodzić w ich umysł i przestawiać tam wedle uznania ;p
![]() |
![]() |
#733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#734 |
Zakorzenienie
|
tak btw; Nikt mi nie wciśnie ściemy że poród w ogóle nie boli.
Że nie boli wcale. Nie uwierzę w tą największą na świecie bzdurę. To siłą rzeczy MUSI boleć. Matki zapomniały o bólu pod wpływem chwili, zobaczyły dziecko i wszystko inne przestało się liczyć. Ale tekst że poród nie boli albo boli mało, to wolne żarty. To tak jakby powiedzieć że złamanie nogi nie boli. Albo wyrywanie zęba.
![]() |
![]() |
#735 |
Zakorzenienie
|
Ale wiesz co, serio nie kumam w jakim celu wypowiadasz się w tym wątku. Mam Cię za osobę inteligentną, często czytam Twoje wypowiedzi i się z nimi zgadzam, ale kurcze już któryś raz widzę, że autentycznie prowadzisz coś w rodzaju propagandy, że jak to jest możliwe, że ktoś nie lubi dzieci. No tak jest stety lub niestety że niektórzy nie lubią dzieci i nie chcą ich mieć, i pisanie, że poród jest jak sikanie, a Ty nie masz rozstępów jest absolutnie bezcelowe. A już szczególnie w wątku o tytule "nie chcę mieć dzieci".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#736 |
BAN stały
|
Dopóki po świecie będą chodzić całe zastępy wrednych harpii, które tylko czekają żeby sobie skoczyć do gardeł przy byle okazji, to nie...ja w to nie mieszałabym biednej, niewinnej istoty. Niech sobie biega aniołek po obłokach i ma święty spokój
![]() Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2009-11-15 o 19:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#737 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No jasne, że to zazwyczaj bardzo boli. Ale po zobaczeniu dziecka wspomnienie bólu się ulatnia, zostało to tak zrobione przez naturę, żeby matki nie bały się kolejnych ciąż ![]() Pół żartem pół serio: świat jest przeludniony, więc dziewczyny, które nie chcą mieć dzieci, wiedzą co robią ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#738 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Porownujesz karczochy do dziecka?To dopiero zaskujace ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#739 |
Przyczajenie
|
mam 24 lata, jestem w stanie zachwycić się małym pasiakiem czy kociakiem, nie jestem w stanie zachwycić się małym dzieckiem...
mój wykładowca na uczelni pewnego razu postanowił udowodnić nam, że miłośc macierzynska to cos najsilniejszego na świecie...opisał nam kobiete, która w pewnym momencie zmienia cale swoje zycie, przez jego połowe walczy o idealna figurę, wygląd, o to by panowac nad swoim losem...pewnego dnia zaczyna tyć, miewa mdłości, zmienia się całe jej ciało, hormony szaleją , zmienia się jej charakter, co czasami ma wpływ na jej dopracowany wczesniej związek, odmawia sobie jedzenia ktore kiedys kochała, na najblizsze kilka lat, dopoki nie przestanie karmic piersią...potem ma cellulit rozstepy, i oczywiscie w końcu przychodzi najpieniejszy moment kiedy kłada jej na brzuchu ( jakieś 4 kilogramy noszone pzres ostatnie dwa miesiące do totalnego bolu kregosłupa i nóg, kiedy nie jest w stanie sama zawiazać sobie sznurowadeł) małego dzidziusia...po kilku-nastu godzinach bólu. Potem niepzrespane noce, kolki, wymioty kupki i oderwanie od zycia zewnętrznego... profesor stwierdził iz gdyby nie osławiona miłość macierzyńska matki powinny nienawidzieć swoich dzieci póki co mój instynkt macierzynski jest na minusie, a kiedy ktos mowi o posiadaniu dzieci, cisnie mi sie jedno na myśl " po co ", dla prokreacji ? bo nie widze innych powodow...dla usmiechu dziecka? szanuje ludzi dla ktorych jest to powod...moja mama zarzuca mi egoizm, ale co jest w tym egoistycznego ze chce dobrze dla siebie? |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#740 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#741 |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Czytając blogi, fora w internecie zastanawiam się czy da się zachować umiar w podejściu...
Przyznaję, chcę mieć dzieci. I właśnie jestem na etapie rachunku strat i zysków co do mojej przyszłej dziatwy... Ale czy rodząc dziecko od razu stanę się sfiksowaną mamuśką rozprawiająca tylko o kupkach i soczkach? Czy to mnie pozbawia chęci przeczytania interesującej książki, pójścia do pracy, zwariowanej i namiętnej miłości z moim TŻetem? Czy nie mozna mieć dzieci i pozostać sobą? Czy dziecko musi się rzucić na mózg w negatywnym stopniu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#742 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#743 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dlaczego nie chcemy miec dzieci?
Cytat:
Z drugiej stronymoże to i dobrze, gdyby moja choroba, która nie daje żadnych oznak pojawiłą się w ciązy, a ja bym o tym nie wiedziała mogłabym zaszkodzić sobie jak i dziecku. Czas jest najlepszym doradcą.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#744 | |
Zakorzenienie
|
No cóż. Nigdy nie wiadomo czy same nie wpadniemy w szał dzieciaczków gadając tylko o nich, robiąc zdjęcia tylko im.
Cytat:
To boli bo musi boleć i nie rozumiem jak ktoś może pisać "och bzdury pleciesz, co tam poród, co tam rozstępy, co tam wstawanie w nocy - to sama przyjemność!" Dla kogoś kto chce dziecka, to przyjemność. Dla kogoś kto dziecka aktualnie nie chce to dość spora tragedia. tadadadaaaaaaaa ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#745 |
Wtajemniczenie
|
Hmm wydawało mi się, że Cavie chodziło o to, że wcale nie jest powiedziane, że będą rozstępy, obwisłe piersi itp bo wiele jest zgrabnych mam a nie o to, że jak ma się dziecko to uroda już nie jest ważna
co do bólu to cóż jakiś na pewno jest a jaki to już indywidualna sprawa Ja mam jednak wrażenie ze normalna, inteligentna kobieta z zainteresowaniami po urodzeniu dziecka nie dostanie kompletnego świra i nie zacznie wstawiać wszędzie suwaczków ile to ma jej malenstwo, zakładać galerii na naszej klasie i raczyć wszystkich opowieściami o kupkach. No ale może się mylę Sama chciałbym mieć kiedyś dziecko i ogólnie interesują mnie tematy zwiazane z macierzyństwem, ciąża itp ale jednak ogłupienie niektórych kobiet po spłodzeniu dziecka mnie przeraża. Mam nadzieje ze mnie to ominie...
![]() |
![]() |
#746 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#747 |
BAN stały
|
Mam 20 lat i nie chcę dzieci, bo chcę swój czas poświęcać na własne pasje. Poza tym nie przepadam za dziećmi i nie mam do nich cierpliwości. Moje studia są spełnieniem moich marzeń i w przyszlości pragnęłabym rozwijać się w tym kierunku, a dziecko uniemożliwiałoby rozwój mojej kariery zawodowej. Dziecko oznaczałoby przerwę w pracy, potem byłyby L4, nie mogłabym się w pełni poświęcić temu, co mnie interesuje.
---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ---------- Poza tym nie wyobrażam sobie bólu podczas porodu, jak ja mdleję przy głupim szczepieniu. I nie chcę stracić figury. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#748 |
Zakorzenienie
|
Do manhatan17
Są ludzie którzy nie chcą miec dzieci z tego czy innego powodu, ok to zrozumiałe.Ale to co wypisujesz to przechodzi ludzkie pojęcie! Ty nie byłaś niemowlęciem? nie robiłaś pod siebie z rykiem i śliną do pasa?? jak się czyta takie rzeczy to po prostu żal. Może się jeszcze czasem zastanawiasz czemu matka Cię nie usunęła coo? Jedyne co zasługuje na szacunek w tych wypowiedziach to to że masz świadomośc że byłabyś beznadziejną matka.Nie chcesz miec dzieci? To ich nie miej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#749 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tobie pewnie też nie jest miło przewijać starych chorych ludzi, myć ich, ocierać jak wymiotują na siebie. A jednak też kiedyś będziesz stara.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#750 |
Rozeznanie
|
A ja mam 24 lata, nie chcę mieć dzieci. Nie lubię ich, nie rozumiem, nie mam cierpliwości. Pewnie to "egoistyczne" ale moja własna chrześnica zaczęła mnie interesować dopiero w wieku jakiś 3-4 lat czyli jak można było z nią nawiązać jakiś lepszy kontakt niż "gu gu ga"
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:12.