Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-19, 14:19   #721
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari
Dot.: Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II

Cytat:
Napisane przez Yasminelle Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny Mam pytanie. Wiem, że może troszkę głupie, no ale to moje pierwsze opakowanie tabletek i jeszcze nie mam w nich rozeznania. Wzięłam pierwszą tabletkę w pierwszy dzień okresu ( krwawienia ). Minął już tydzień od tamtej pory, a ja nadal mam brązowe, skąpe plamienia. Tabletki biorę regularnie, nie zażywam antybiotyków, herbatek z dziurawca, nie mam biegunki czy wymiotów. Rozumiem, że jestem zabezpieczona już od chwili wzięcia pierwszej tabletki, tak ? Mimo plamień nie ma szans, żeby coś poszło nie tak kiedy będę się kochać ze swoim chłopakiem, nie powinnam się niczego obawiać? Przepraszam, jeśli trochę panikuję czy zadaję głupie pytania, ale jeśli poznam waszą opinię, a co najważniejsze zaufam tabletkom i własnemu ciału, będzie mi po prostu lepiej i lżej na duszy
jesteś zabezpieczona

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-19, 16:41   #722
dziubassskia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ciaciola Pokaż wiadomość
ja polecam również http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p6131-Yasmi...g__3_mg_21_szt

Aptek tych jest bardzo dużo w calym kraju. Zamawiasz przez internet odbierasz w wybranej przez siebie aptececena tylko 34.49 rewelacja

w woj łódzkim jest jeszcze siec aptek
http://www.grupakwiatypolskie.pl/

oni mają Yasminelle w cenie 32.90 taniocha

A najlepiej podzwonic po aptekach przed zakupem
a jeśli chodzi o te apteki: "grupa kwiaty polskie" to ta cena jest przy zamowieniu tabletek przez internet czy poprostu w aptece??
dziubassskia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-19, 18:04   #723
ChokoGirl
Raczkowanie

W Kwiatach Polskich to po prostu w aptece kupujesz, nie trzeba nic przez neta zamawiać i jest tanio. Polecam

ChokoGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-19, 19:38   #724
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ChokoGirl Pokaż wiadomość
W Kwiatach Polskich to po prostu w aptece kupujesz, nie trzeba nic przez neta zamawiać i jest tanio. Polecam

ja tez polecam te apteke,zawsze tam kolejki,ale naprawde taniej

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-19, 20:00   #725
andziuchna
Zakorzenienie

ja sie niestety po tym opakowaniu bede musiala pozegnac z Y.. na poczatku bylo super ale mam mase skutkow ubocznych i do tego zaczelo mnie wysypywac- a tego nie przezyje:/

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post61735726
andziuchna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-19, 20:10   #726
tiarus
Raczkowanie

szkoda że to tylko na woj. łódzkie

Edytowane przez tiarus
Czas edycji: 2008-11-19 o 20:13
tiarus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-19, 20:22   #727
tweety203
Przyczajenie

Juz 6 miesięcy biorę Yasminelki i jedynym pozytywem jest fakt, iż RZUCIŁAM PALENIE
i biust się powiększył

Mam jedno pyt. czy jeśli pierwsze opakowanie nie wziełam w 1 dniu miesiączki ma znaczenie?
Jak długo powinno się brać tabletki, tz. po jakim czasie należy zrobić przerwę, aby organizm doszedł do siebie?

Czytając niektóre wypowiedzi mam wrażenie, że również dopadły mnie skutki uboczne.
Mianowicie przytyłam, co jest dziwne, gdyż byłam zawsze szczupłą osobą, a teraz mam apetyt jak słoń (ok 6kg w górę). Strasznie nerwowa się zrobiłam. A po trzecie spadło libido

Co Wy na to??
tweety203 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-11-19, 21:24   #728
kubuku86
Raczkowanie

Mam jedno pyt. czy jeśli pierwsze opakowanie nie wziełam w 1 dniu miesiączki ma znaczenie?

jasne że ma!!! poczytaj ulotkę bo ja teraz dokładnie nie jestem w stanie Ci powiedziec...
chyba jeśli brałaś w drugim albo trzecim dniu okresu to powinniście się przez 7 dni dodatkowo (np. prezerwatywą) zabezpieczyć czy jakoś tak... sprawdź dokładnie na ulotce- tam wszystko jest wyjaśnione
kubuku86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-19, 21:59   #729
kamila2006
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tweety203 Pokaż wiadomość
Juz 6 miesięcy biorę Yasminelki i jedynym pozytywem jest fakt, iż RZUCIŁAM PALENIE
i biust się powiększył

Jak długo powinno się brać tabletki, tz. po jakim czasie należy zrobić przerwę, aby organizm doszedł do siebie?

Czytając niektóre wypowiedzi mam wrażenie, że również dopadły mnie skutki uboczne.
Mianowicie przytyłam, co jest dziwne, gdyż byłam zawsze szczupłą osobą, a teraz mam apetyt jak słoń (ok 6kg w górę). Strasznie nerwowa się zrobiłam. A po trzecie spadło libido

Co Wy na to??
są rozne teorie lekarzy. moj uwaza ze dopoki nic sie nie dzieje to jest ok i mozna brac kilka lat 4-5 potem nalezy zrobic przerwe minimum 6 miesiecy a potem mozna brac znowu.
znam tez innych lekarzy co mowia ze mozna brac kilka-kilkanascie lat tylko trzeba robic badania i poki sa ok to mozna brac.

Biegam tydz: 2/10
Motywacja 100%

http://s7.suwaczek.com/200804173235.png

kamila2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 12:10   #730
Sweet_Jelly
Zakorzenienie

biorę yasminelle.. i miałam już @ z odstawienia (czyli ten tydzień przerwy) @ mi się skończył w niedzielę..zaczęłam w ten wtorek kolejne opakowanie i dziś co widzę..? krew znowu

Nie wiem co jest?? Czy one jakoś źle na mnie działają? może to jeszcze co innego?

Wiem że to troszkę nie na temat ale może któraś tak miała?

Sweet_Jelly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 12:52   #731
tweety203
Przyczajenie

Co Wy na to??[/QUOTE]

Słuchajcie ... mając powyższe objawy powinnam poprosić lekarza o zmianę tabletek, czy to noralne i dać sobie spokój?
tweety203 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 13:57   #732
pani ćma
Zakorzenienie

jezu, zawsze jak wchodze na ten watek, to cisnienie mi skacze
co strone te same problemy, te same pytania..
podziwiam za cierpliwosc marwari i wdowe_po_leninie.

ja chyba sobie dam spokoj i przestane tu zagladac.. a szkoda, bo kiedys fajny watek

Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką.
Ale przynosi szacunek.
A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda.

65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 >
59 > 58 > 57> 56 > 52 ... > 49

Edytowane przez pani ćma
Czas edycji: 2008-11-20 o 13:59 Powód: literka
pani ćma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 14:02   #733
kreolkaa
Rozeznanie

Witam
Ya brałam yasminelle przez 6 miesięcy, ale miałam straszne skutki uboczne (zrobiłam się strasznie nerwowa, miałam plamienia i przytyłam ok.6kg). Długo nie chciałam zmieniać tabletek, bo nasłuchałam się od swojej ginekolog, że niska ilość hormonów jest najlepsza dla młodych dziewczyn, jednak plamienie nie dawało mi spokoju (czułam się jakbym miała okres w trakcie opakowania).
Trafiłam do innego lekarza, który przekonał mnie, że estrogen jest dodawany do tabletek w celu poprawienia ich tolerancji i dla niektórych kobiet jego ilość w yasminelle jest za mała, a przekonywanie, że im mniej hormonów tym lepiej to po części marketing firm produkujących tabletki. Teraz biorę tabletki starszej generacji z większa ilością etinyloestradiolu i toleruję je dużo lepiej niż yasminelle (teraz śmieję się z tego, co wcześniej było powodem do złości albo płaczu) dlatego dziewczyny jeśli gnębią was skutki uboczne to nie bójcie się zmiany - yasminelle są najnowsze, co nie znaczy, że najlepsze dla każdej z nas.
Tęskni mi się tylko do tego ślicznego pudełeczka w kwiatki :P
pozdrawiam
kreolkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 16:54   #734
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sweet_Jelly Pokaż wiadomość
biorę yasminelle.. i miałam już @ z odstawienia (czyli ten tydzień przerwy) @ mi się skończył w niedzielę..zaczęłam w ten wtorek kolejne opakowanie i dziś co widzę..? krew znowu

Nie wiem co jest?? Czy one jakoś źle na mnie działają? może to jeszcze co innego?

Wiem że to troszkę nie na temat ale może któraś tak miała?
poczytaj troszkę ten wątek, były podobne pytania które powinny zaspokoić Twoją ciekawość

Cytat:
Napisane przez tweety203 Pokaż wiadomość

Co Wy na to??

Słuchajcie ... mając powyższe objawy powinnam poprosić lekarza o zmianę tabletek, czy to noralne i dać sobie spokój?[/quote]

skonsultuj to z lekarzem może faktycznie warto zmienić tabletki

Cytat:
Napisane przez pani ćma Pokaż wiadomość
jezu, zawsze jak wchodze na ten watek, to cisnienie mi skacze
co strone te same problemy, te same pytania..
podziwiam za cierpliwosc marwari i wdowe_po_leninie.

ja chyba sobie dam spokoj i przestane tu zagladac.. a szkoda, bo kiedys fajny watek
ehhh, uwierz, że i mi skacze czasami.. można pisać, produkować się, a za kilka dni znów to samo pytanie.. a szybciej byłoby przecież przejrzeć kilka stron wątku lub użyć wyszukiwarki
ale cóż, na takie nic nie poradzisz... i niestety nie tylko w tym wątku można to zaobserwować :/

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 17:25   #735
Finlora
Zakorzenienie

Wczoraj byłam u ginekologa po Yasminelle. Nie brałam jeszcze tabletek anty a chciałam własnie te bo czytałam, że mają też działanie antyandrogenowe i może pomogą mi jakoś unormować podwyższony testosteron, a co za tym idzie łojotok skóry głowy (i straszne swędzenie) i słabe włosy - przynajmniej ma taką nadzieję, chociaż jak naczytałam się w poczekalni o skutkach ubocznych tabletek zaczęłam się zastanawiać czy warto tak ryzykować...
Ale w tym monencie już po choince bo własnie zamówiłam 2 opakowania w doz.
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 17:26   #736
smv
Zakorzenienie

powiem szczerze ze dl amnie ta wizazowa wyszukiwara nie daje takich efektów jak google;P hehe tytle ze ja nie zadaje pytan typowych dla poczatkujacyhh no nic, trzeba kazdemu pomoc ja zaczelam wlasnie kooljne op. Y. Hm...ja cos bardzo nerwowa sie zrobiłam, czuje ze znów bolec mnie piersi zaczynają i jakos apetyty mi zrósl, ale misac minal a waga stoi w miejscu ( odpukac puk puk-zeby nie poszła w góre;D)
Stary 2008-11-20, 17:47   #737
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
powiem szczerze ze dl amnie ta wizazowa wyszukiwara nie daje takich efektów jak google;P hehe tytle ze ja nie zadaje pytan typowych dla poczatkujacyhh no nic, trzeba kazdemu pomoc ja zaczelam wlasnie kooljne op. Y. Hm...ja cos bardzo nerwowa sie zrobiłam, czuje ze znów bolec mnie piersi zaczynają i jakos apetyty mi zrósl, ale misac minal a waga stoi w miejscu ( odpukac puk puk-zeby nie poszła w góre;D)
bo wizazowa wyszukiwarka nie jest za bardzo pomocna....
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 17:51   #738
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
bo wizazowa wyszukiwarka nie jest za bardzo pomocna....
Mnie się jakoś zawsze (albo prawie) udaje znaleźć potrzebne informacje
Stary 2008-11-20, 17:55   #739
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
mnie również, nie narzekam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-20, 17:55   #740
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
a ja jej nie lubie. przez google szybciej dotrę do danej strony na wizazu niz przez wizazowa wyszukiwarke...
a co do Y to ja mam ejszcze 1,5 opakowania.... i ciągle mysle co dalej....ale chyba przejde na cos tanszego....o ile lekarz sie zgodzi
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 18:05   #741
Finlora
Zakorzenienie

Małe sprostowanie (nawet bym tego nie zauwazyła, gdyby ktoś nie zwrócił mi na to uwagi ) - napisałam, ze nigdy nie brałam tabletek anty - 3 lata temu brałam przez 2 miesiące Diane, endokrynolozka przepisała mi je na obniżenie testosteronu (więc nie traktowałam ich jako tabletek anty), ale wytrzymałam tylko 2 miesiące, bo koszmarnie się po nich czułam. Nie wiem, może za krótko brałam i po jakimś czasie organizm by się przyzwyczaił
Stary 2008-11-20, 18:28   #742
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
mi też

Cytat:
Napisane przez wdowa_po_leninie Pokaż wiadomość

ehhh, uwierz, że i mi skacze czasami.. można pisać, produkować się, a za kilka dni znów to samo pytanie.. a szybciej byłoby przecież przejrzeć kilka stron wątku lub użyć wyszukiwarki
ale cóż, na takie nic nie poradzisz... i niestety nie tylko w tym wątku można to zaobserwować :/
mi tak samo czasem skacze i już się mniej udzielam...
a jak się odeśle do wyszukiwarki, bo 100 razy to samo pytanie to obraza majestatu

[SIGPIC][/SIGPIC]
Stary 2008-11-20, 20:36   #743
smv
Zakorzenienie

tez preferuje goglowanie

no tak ja jestem na ortodontycznym tez nam skacze cisnienie
Stary 2008-11-21, 13:36   #744
kalinkap13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kreolkaa Pokaż wiadomość
Witam
Ya brałam yasminelle przez 6 miesięcy, ale miałam straszne skutki uboczne (zrobiłam się strasznie nerwowa, miałam plamienia i przytyłam ok.6kg). Długo nie chciałam zmieniać tabletek, bo nasłuchałam się od swojej ginekolog, że niska ilość hormonów jest najlepsza dla młodych dziewczyn, jednak plamienie nie dawało mi spokoju (czułam się jakbym miała okres w trakcie opakowania).
Trafiłam do innego lekarza, który przekonał mnie, że estrogen jest dodawany do tabletek w celu poprawienia ich tolerancji i dla niektórych kobiet jego ilość w yasminelle jest za mała, a przekonywanie, że im mniej hormonów tym lepiej to po części marketing firm produkujących tabletki. Teraz biorę tabletki starszej generacji z większa ilością etinyloestradiolu i toleruję je dużo lepiej niż yasminelle (teraz śmieję się z tego, co wcześniej było powodem do złości albo płaczu) dlatego dziewczyny jeśli gnębią was skutki uboczne to nie bójcie się zmiany - yasminelle są najnowsze, co nie znaczy, że najlepsze dla każdej z nas.
Tęskni mi się tylko do tego ślicznego pudełeczka w kwiatki :P
pozdrawiam
hej a mam pytanie: na jakie tabletki zamienilas?chodzi mi o nazwe..
bo tez chcę zmienic Yasminelle na inne. biore je ponad rok..na poczatku rewelacja,pasowaly mi..ale od 2-3 miesiecy zauwazam coraz wieksze skutki uboczne, min bol brzucha, przytylam, a ostatnio mam takie humory ze szok sama ze soba nie wytrzymuje. drazliwa jestem, placzliwa..a taka nigdy nie bylam..;/
w przyszlym tyg ide do lekarza po zmiane tabletek..ale nie wiem wlasnie na jakie..
ehh
kalinkap13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-21, 14:03   #745
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość
w przyszlym tyg ide do lekarza po zmiane tabletek..ale nie wiem wlasnie na jakie..
ehh
to chyba powinien wiedzieć lekarz, a nie Ty...
ja szłam to też nie wiedziałam.. w końcu nie jestem specjalistką żeby sobie sama dobrać ;p

Stary 2008-11-21, 17:02   #746
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
ja szłam to też nie wiedziałam.. w końcu nie jestem specjalistką żeby sobie sama dobrać ;p
no właśnie...
chociaz mnie ostatnio jedna ginekolog powiedziala, ze Yasmin i Harmonet są dobre, to jak bede chciala wrocic do tabsow to zebym sobie jedne z nich wybrala

[SIGPIC][/SIGPIC]
Stary 2008-11-21, 17:08   #747
andziuchna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marwari Pokaż wiadomość
no właśnie...
chociaz mnie ostatnio jedna ginekolog powiedziala, ze Yasmin i Harmonet są dobre, to jak bede chciala wrocic do tabsow to zebym sobie jedne z nich wybrala
ciekawe stwierdzenie o tabletkach

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post61735726
andziuchna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-21, 17:11   #748
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez andziuchna Pokaż wiadomość
ciekawe stwierdzenie o tabletkach
i to jeszcze z ust lekarza...
dokladniej brzmialo to:
"A brala pani Harmonet albo Yasmin?"
"Nie"
"No to jak pani bedzie chciala wrocic do tabletek, to niech sobie ktores z tych wybierze, bo sa dobre i dziewczyny je sobie chwalą"

[SIGPIC][/SIGPIC]
Stary 2008-11-21, 23:01   #749
kalinkap13
Rozeznanie

Cytat:
ja nie chce sobie wybierac.i wiem, ze o tabsach decyduje lekarz bo biore je nie pierwszy raz.ale znajac nazwe jakis poleconych tabletek moge sie lekarza spytac czy sa"dobre" i czy ja moglabym takowe brac. wiem np ze nie pasuje mi Y,a logest tp juz kompletnie klapa.. ;/
temu tez szukam innych..a chcialabym poznac opinie innych dziewczynm,ktorym nie pasowaly Y a inne owszem
kalinkap13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-21, 23:19   #750
cooltown
Raczkowanie

Witam!

Tabletki biore od stycznia tego roku i do tej pory jestem naprawde bardzo zadowolona
Jednak mam teraz pewien problem..
Dzisiaj dostalam okres, 5 dzien przerwy takze bardzo sie ciesze, jednak bardzo boli mnie lewa część gardła i jestem pewna że angina mnie goni. Zostaly mi leki z poprzedniej anginy OSPEN takze wzielam jedna tabletke wlasnie teraz + osolone. Mam pytanie.. czy gdy zaczne od poniedzialku brac kolejny blister to czy bede mogla kochac sie bez zabezpieczenia czy jednak lepiej z niego skorzystac?
Mysle ze antybiotyk ten bede brala okolo 2 dni bo mam nadzieje ze mi przejdzie.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości