![]() |
#721 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II
Cytat:
![]()
![]() |
#722 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#723 |
Raczkowanie
|
W Kwiatach Polskich to po prostu w aptece kupujesz, nie trzeba nic przez neta zamawiać i jest tanio. Polecam
![]()
#724 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez polecam te apteke,zawsze tam kolejki,ale naprawde taniej ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#725 |
Zakorzenienie
|
ja sie niestety po tym opakowaniu bede musiala pozegnac z Y.. na poczatku bylo super ale mam mase skutkow ubocznych i do tego zaczelo mnie wysypywac- a tego nie przezyje:/
|
![]() ![]() |
![]() |
#726 |
Raczkowanie
|
szkoda że to tylko na woj. łódzkie
![]() Edytowane przez tiarus Czas edycji: 2008-11-19 o 20:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#727 |
Przyczajenie
|
Juz 6 miesięcy biorę Yasminelki i jedynym pozytywem jest fakt, iż RZUCIŁAM PALENIE
![]() ![]() ![]() ![]() i biust się powiększył ![]() ![]() Mam jedno pyt. czy jeśli pierwsze opakowanie nie wziełam w 1 dniu miesiączki ma znaczenie? Jak długo powinno się brać tabletki, tz. po jakim czasie należy zrobić przerwę, aby organizm doszedł do siebie? Czytając niektóre wypowiedzi mam wrażenie, że również dopadły mnie skutki uboczne. Mianowicie przytyłam, co jest dziwne, gdyż byłam zawsze szczupłą osobą, a teraz mam apetyt jak słoń ![]() ![]() Co Wy na to?? |
![]() ![]() |
![]() |
#728 |
Raczkowanie
|
Mam jedno pyt. czy jeśli pierwsze opakowanie nie wziełam w 1 dniu miesiączki ma znaczenie?
jasne że ma!!! poczytaj ulotkę bo ja teraz dokładnie nie jestem w stanie Ci powiedziec... chyba jeśli brałaś w drugim albo trzecim dniu okresu to powinniście się przez 7 dni dodatkowo (np. prezerwatywą) zabezpieczyć czy jakoś tak... sprawdź dokładnie na ulotce- tam wszystko jest wyjaśnione ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#729 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
znam tez innych lekarzy co mowia ze mozna brac kilka-kilkanascie lat tylko trzeba robic badania i poki sa ok to mozna brac.
![]() |
#730 |
Zakorzenienie
|
biorę yasminelle.. i miałam już @ z odstawienia (czyli ten tydzień przerwy) @ mi się skończył w niedzielę..zaczęłam w ten wtorek kolejne opakowanie i dziś co widzę..? krew znowu
![]() Nie wiem co jest?? Czy one jakoś źle na mnie działają? może to jeszcze co innego? Wiem że to troszkę nie na temat ale może któraś tak miała? ![]() ![]()
#731 |
Przyczajenie
|
Czytając niektóre wypowiedzi mam wrażenie, że również dopadły mnie skutki uboczne.
Mianowicie przytyłam, co jest dziwne, gdyż byłam zawsze szczupłą osobą, a teraz mam apetyt jak słoń ![]() ![]() Co Wy na to??[/QUOTE] Słuchajcie ... mając powyższe objawy powinnam poprosić lekarza o zmianę tabletek, czy to noralne i dać sobie spokój? |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#732 |
Zakorzenienie
|
jezu, zawsze jak wchodze na ten watek, to cisnienie mi skacze
![]() co strone te same problemy, te same pytania.. podziwiam za cierpliwosc marwari i wdowe_po_leninie. ![]() ja chyba sobie dam spokoj i przestane tu zagladac.. a szkoda, bo kiedys fajny watek ![]()
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. ![]() 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() ![]() Edytowane przez pani ćma Czas edycji: 2008-11-20 o 13:59 Powód: literka |
![]() ![]() |
![]() |
#733 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() Ya brałam yasminelle przez 6 miesięcy, ale miałam straszne skutki uboczne (zrobiłam się strasznie nerwowa, miałam plamienia i przytyłam ok.6kg). Długo nie chciałam zmieniać tabletek, bo nasłuchałam się od swojej ginekolog, że niska ilość hormonów jest najlepsza dla młodych dziewczyn, jednak plamienie nie dawało mi spokoju (czułam się jakbym miała okres w trakcie opakowania). Trafiłam do innego lekarza, który przekonał mnie, że estrogen jest dodawany do tabletek w celu poprawienia ich tolerancji i dla niektórych kobiet jego ilość w yasminelle jest za mała, a przekonywanie, że im mniej hormonów tym lepiej to po części marketing firm produkujących tabletki. Teraz biorę tabletki starszej generacji z większa ilością etinyloestradiolu i toleruję je dużo lepiej niż yasminelle (teraz śmieję się z tego, co wcześniej było powodem do złości albo płaczu) dlatego dziewczyny jeśli gnębią was skutki uboczne to nie bójcie się zmiany - yasminelle są najnowsze, co nie znaczy, że najlepsze dla każdej z nas. Tęskni mi się tylko do tego ślicznego pudełeczka w kwiatki :P pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#734 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Słuchajcie ... mając powyższe objawy powinnam poprosić lekarza o zmianę tabletek, czy to noralne i dać sobie spokój?[/quote] skonsultuj to z lekarzem może faktycznie warto zmienić tabletki Cytat:
ale cóż, na takie nic nie poradzisz... i niestety nie tylko w tym wątku można to zaobserwować :/ |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#735 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj byłam u ginekologa po Yasminelle. Nie brałam jeszcze tabletek anty a chciałam własnie te bo czytałam, że mają też działanie antyandrogenowe i może pomogą mi jakoś unormować podwyższony testosteron, a co za tym idzie łojotok skóry głowy (i straszne swędzenie) i słabe włosy - przynajmniej ma taką nadzieję, chociaż jak naczytałam się w poczekalni o skutkach ubocznych tabletek zaczęłam się zastanawiać czy warto tak ryzykować...
Ale w tym monencie już po choince ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#736 |
Zakorzenienie
|
powiem szczerze ze dl amnie ta wizazowa wyszukiwara nie daje takich efektów jak google;P hehe
![]() ![]() ![]()
#737 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#738 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#739 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#740 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do Y to ja mam ejszcze 1,5 opakowania.... i ciągle mysle co dalej....ale chyba przejde na cos tanszego....o ile lekarz sie zgodzi |
|
![]() ![]() |
![]() |
#741 |
Zakorzenienie
|
Małe sprostowanie (nawet bym tego nie zauwazyła, gdyby ktoś nie zwrócił mi na to uwagi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#742 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a jak się odeśle do wyszukiwarki, bo 100 razy to samo pytanie to obraza majestatu ![]()
![]() |
#743 |
Zakorzenienie
|
tez preferuje goglowanie
![]() no tak ja jestem na ortodontycznym tez nam skacze cisnienie ![]()
#744 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() bo tez chcę zmienic Yasminelle na inne. biore je ponad rok..na poczatku rewelacja,pasowaly mi..ale od 2-3 miesiecy zauwazam coraz wieksze skutki uboczne, min bol brzucha, przytylam, a ostatnio mam takie humory ze szok ![]() w przyszlym tyg ide do lekarza po zmiane tabletek..ale nie wiem wlasnie na jakie.. ehh |
|
![]() ![]() |
![]() |
#745 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja szłam to też nie wiedziałam.. w końcu nie jestem specjalistką żeby sobie sama dobrać ;p |
|
![]() ![]() |
![]() |
#746 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaz mnie ostatnio jedna ginekolog powiedziala, ze Yasmin i Harmonet są dobre, to jak bede chciala wrocic do tabsow to zebym sobie jedne z nich wybrala ![]()
![]() |
#747 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#748 |
Zakorzenienie
|
i to jeszcze z ust lekarza...
dokladniej brzmialo to: "A brala pani Harmonet albo Yasmin?" "Nie" "No to jak pani bedzie chciala wrocic do tabletek, to niech sobie ktores z tych wybierze, bo sa dobre i dziewczyny je sobie chwalą" ![]()
#749 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
temu tez szukam innych..a chcialabym poznac opinie innych dziewczynm,ktorym nie pasowaly Y a inne owszem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#750 |
Raczkowanie
|
Witam!
Tabletki biore od stycznia tego roku i do tej pory jestem naprawde bardzo zadowolona ![]() Jednak mam teraz pewien problem.. Dzisiaj dostalam okres, 5 dzien przerwy takze bardzo sie ciesze, jednak bardzo boli mnie lewa część gardła i jestem pewna że angina mnie goni. Zostaly mi leki z poprzedniej anginy OSPEN takze wzielam jedna tabletke wlasnie teraz + osolone. Mam pytanie.. czy gdy zaczne od poniedzialku brac kolejny blister to czy bede mogla kochac sie bez zabezpieczenia czy jednak lepiej z niego skorzystac? Mysle ze antybiotyk ten bede brala okolo 2 dni bo mam nadzieje ze mi przejdzie.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:44.