![]() |
#721 |
Raczkowanie
|
Dot.: Galerie artystyczne w internecie cz. II
chciałam zapytać czy d-bazaar wogóle odpisuje i czy długo się czeka.
Właśnie napisałam do paki i dostałam nr.sprawy- to już sukces bo ostatnio nic takiego nie nastąpiło, chyba nie doszło |
![]() ![]() |
![]() |
#722 |
Raczkowanie
|
Pakamera ma nowy system. Nie korzystają już ze standardowego programu pocztowego - stąd ten nr. Ale odp. to on nie gwarantuje ;-]
|
![]() ![]() |
![]() |
#723 |
Zakorzenienie
|
No wlasnie ten nr mnie zastanowil - dawno do nich nie pisalam
![]()
#724 |
Raczkowanie
|
sferis ale od niedawna oni ten system mają
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#725 | |
Zakorzenienie
|
A ja tak wlasnie na Pake zerknelam. Pisza tak:
Cytat:
![]()
![]() |
#726 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#727 |
Raczkowanie
|
przeciesz szans a jest a jak ci nic nie odp napisz za jakiś czas znów albo spytaj czy mail doszedł
|
![]() ![]() |
![]() |
#728 |
Raczkowanie
|
znowu z wyla dostałam maila ze przelew zrobili a kasy nie widać ehh zrobili małe poprawki w grafice strony ale w przelewach na czas widać nie mają zamiaru nic zmieniać ehhh któraś z was już dostała od nich pieniądze za styczeń?
|
![]() ![]() |
![]() |
#729 |
Rozeznanie
|
Ja już dostałam, bo nie miałam zamiaru czekać tylko od razu napisałam maila
![]() ![]()
#730 |
BAN stały
|
chodzi Wam Modna? ja mam 404 - Not Found
edycja: już wszystko ok ![]() Edytowane przez 135nudziara Czas edycji: 2009-02-18 o 11:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#731 |
Raczkowanie
|
Mieliśmy DUUUŻY atak DDoS ( http://pl.wikipedia.org/wiki/DDoS ) na nasz serwer. Ktoś nas nie lubi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#732 |
BAN stały
|
konkurencja?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#733 |
Wtajemniczenie
|
Mam pytanie: czy już każda z Was ma przelewy z wylegarni za miesiąc styczeń?
|
![]() ![]() |
![]() |
#734 |
Rozeznanie
|
Mam pytanie do dziewczyn wystawiających prace w Decobazaarze: Wiecie jak przeslać zdjęcie do klienta z którym koresponduje?? Nie widze nigdzie takiej opcji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#735 |
Rozeznanie
|
bo takiej opcji nie ma, ja wrzucałam zdjęcie na http://imageshack.us/ i wysłałam klientce linka poprostu
![]()
![]() |
#736 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#737 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() clementinne równiez dziękuję ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#738 |
Zakorzenienie
|
A ja niezle zdziwko zlapalam - rok przerwy w pro i sprzedaz. A to dlatego ze zapomnialam prace usunac
![]()
#739 |
Raczkowanie
|
Po próbach włamania się na Modną, ataku DDoS, ktoś życzliwy rozpoczął kampanie oszczerstw pod naszym adresem, przykładowa wiadomość:
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...582995&v=2&s=0 Konkurencji gratulujemy luźnego podejścia do idei uczciwej konkurencji ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#740 |
BAN stały
|
ktoś widocznie baaardzo zazdrości
![]() myślałam, że jest raczej zdrowa konkurencja, a tu widać oszczerstwa, te ataki DDoS (czy jak to tam było ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#741 |
Raczkowanie
|
W związku z tym mam dwie prośby:
1. jeśli ktoś z nami współpracuje, może za nas ręczyć i ma minutę wolnego czasu niech potwierdzi naszą uczciwość w tym (znaczy się gazetowym) i ewentualnie innych wątkach jeśli na nie traficie 2. wysyłajcie nam przez formularz kontaktowy Modnej ( https://modna.pl/kontakt ) inne tego typu przypadki, jeśli na nie traficie. Edytowane przez mlisiewski Czas edycji: 2009-02-20 o 12:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#743 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jako źródło ataku można więc wykluczyć nas i Wylęgarnię (poza tym zam Joannę z Wyla i wiem, że nigdy by czegoś takiego nie zrobiła) - kto z konkurencji został? Edit: przeglądam forum gazetowe i znajduje kolejne wątki podobnej treści :/ Edytowane przez mlisiewski Czas edycji: 2009-02-20 o 12:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#744 |
Zadomowienie
|
Podlinkuj te watki, na pewno każda z nas chętnie się wypowie w obronie modnej.
#745 |
Zakorzenienie
|
Z całym szacunkiem mlisiewski, ale trochę popadasz w paranoję i rzucasz niefajne światło na pozostałe galerie (choć oczywiście na żadną konkretną - nikt z choćby resztkami rozumu by tak nie zrobił...). Całkiem zresztą niezłą reklamę sobie robisz tym sposobem na forum (biedna Modna atakowana przez konkurencję, bo jest taka fantastyczna i stanowi zagrożenie...). Bardzo Wam współczuję tych ataków, ale nie trzeba od razu sugerować, że konkurencja się do Was dobiera, bo to po prostu niesmaczne ( "kto z konkurencji został?"). Może ktoś Was personalnie nie lubi z jakiś względów i tyle. Albo ćwiczy nowo nabyte umiejętności hakerskie, "bo tak", a Wy się akurat nawinęliście.
Edytowane przez smoczek Czas edycji: 2009-02-20 o 21:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#746 |
Raczkowanie
|
Może i trochę nerwowy się robie, ale postaw się w mojej sytuacji:
- cztery tygodnie temu nie ma fałszywych kont i nagle, z dnia na dzień zaczyna pojawiać się po kilka, na szczęście osoba (osoby?), które to robiły popełniały pewien błąd i udało się automatycznie banować - po kilku zablokowanych kontach brak takich rejestracji - dwa tygodnie temu zaczęły się próby logowania na nasze maile @modna.pl, próby logowania do panelu administratora - w sposób zautomatyzowany - jak zablokujemy IP to po 30 sekundach próby lecą z kolejnego - tydzień temu ktoś w środku nocy "maca" bardzo dokładnie modną w poszukiwaniu dziur pod SQL Injection - jednego z powszechniejszych sposobów włamania - dwa dni temu nagle z Modną próbuje się połączyć 4000 komputerów nie dość, że zarzynając praktycznie serwer to jeszcze generując ruch wystarczający, żeby w 100% zapchać nasze 100 -megowe łącze, po 25 minutach tak nagle jak zaczęły tak nagle przestają. - wczoraj w nocy rejestruje się jako kupujący "pan Jacek Pasztalaniec" i "kupuje" 8 przedmiotów za 1100zł - jeśli jeszcze nie zauważyłaś jest to człowiek, który wg wątku do którego wkleiłem link powyżej oszukał sporo ludzi i jest właścicielem Modnej. O tym panu jest dużo na gazetowym - np tutaj http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=382&w=75885664 zbliża się do 200 postów - mail oczywiście z literówką i równie oczywiście po próbie dodzwonienia się "nie ma takiego numeru" - dzisiaj dowiaduję się, że ktoś w kilku miejscach wiąże nas z jego działalnością i kilkoma innymi ciekawymi rzeczami, a nawet zmienił nasz profil w porównywarce cen 9sekund, tak, żeby wyglądało, że faktycznie Modna jest jego. Wszystko to oczywiście można traktować oddzielnie, jako osobne, niepowiązane działania, ale musisz przyznać, że w takim natężeniu i w tak krótkim okresie czasu jest to co najmniej podejrzane. Zważywszy nakład pracy i środków jakie włożono w te kolejne ataki nie wierzę, że jest to jakiś znudzony licealista, który wybrał nas na chybił trafił - bardziej prawdopodobne, że ktoś to robi dla osiągnięcia konkretnych korzyści. Kto jest odpowiedzialny nie mam zielonego pojęcia, dlatego nikogo nie wskazuję, ale kto by najbardziej zyskał? A że reklamę sobie tym robię to chyba nie bardzo - Wy już znacie Modną - informacje o tym jak w niej jest, jak się sprzedaje itp przenoszą się świetnie pocztą pantoflową i nie sądzę, żebym jakieś tabuny kupujących wśród Was zwerbował ;-) Za to tam, gdzie klientów mógłbym przyciągnąć (czyli poprawić to co tak naprawdę dla Was najważniejsze - sprzedaż) na zakupowym forum gazety mam informacje, że Modna należy do osoby powszechnie uważanej tam za oszusta, że odradzają, że uważać i nie płacić za nic z góry. Reklama jak diabli :-( a odnośnie paranoi taki stary cytat przytoczę: "Jeśli wydaje ci się, że wszyscy chcą cię dopaść to nie jest paranoja, to zdrowy rozsądek. Paranoja zaczyna się gdy myślisz, że oni są w zmowie" Edytowane przez mlisiewski Czas edycji: 2009-02-20 o 23:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#747 |
Rozeznanie
|
Drugie zgłoszenie i przyjęli mnie do ArsNeo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#748 |
Wtajemniczenie
|
mnie tam poza modna i ellefantem nie chca nigdzie :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#749 |
Zakorzenienie
|
Sweet_Nuka, nie jęczeć mi tu proszę
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#750 |
Rozeznanie
|
Mnie Paka w końcu odpisała..... najpierw napisali że prace przypadły im do gustu i łączą się w spójną całość.... a zaraz pod tym że w chwili obecnej przyjmują niewiele nowych osób, i tylko takie które wyróżniają się, technika , materiałami i muszą ich zaskoczyć pomysłowością i oryginalnością....... no to zonk
![]() Edytowane przez klamaja Czas edycji: 2009-02-27 o 14:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:05.