Operacje nosa - zbiorczy! - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-14, 14:00   #721
matulewicz
Przyczajenie

Dot.: Operacja plastyczna nosa.

Cytat:
Napisane przez patbar Pokaż wiadomość
Roznie to moze byc.

Duza kwota, ale to powazna sprawa i jesli masz 100% pewnosc do lekarza, to tym sie kieruj. A jakiego chirurga masz na mysli?

Obrocki z jolly med,no duża kwota.Dzięki za odpowiedz.
matulewicz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-14, 21:16   #722
malwina2286
Raczkowanie

Dot.: Operacja plastyczna nosa ???

a ja bede miala operacje noska 28 lipca dopiero mam nadzieje ze szybko zleci bo nie moge sie juz doczekac
malwina2286 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-14, 21:21   #723
malwina2286
Raczkowanie

czesc jestem juz po konsultacji u doktra Lembasa operacje tez bede miala w lipcu po konsultacji wszystko wydaje sie ok tez wycenili operacje mojego noska na 9000 napisz ktorego dokladnie bedziesz operowana co do opini to czytalam same pozytywne z tego co wiem klinika ma dobra renome ale przyznam sie ze troche mnie zmartwilas
Stary 2009-02-14, 21:23   #724
malwina2286
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kabeda Pokaż wiadomość
Cześć Malwina.Ja też mam być operowana przez dr Lembasa i jak większość na tym forum obawiam się komplikacji, niekompetencji i jeszcze większych kompleksów na całe życie.Niestety przeczytałm dużo niepochlebnych opinii o klinice dr Sankowskiego i zaczęłam wątpić w swój wybór.Napisz czy po konsultacji jesteś zdecydowana na zabieg ,kiedy go masz i czy może dotarłaś do kogoś kto robił sobie nos u tego lekarza.Ceny tam kosmiczne jak porównuję z podanymi wyżej.Mnie wyceniono na 9000.Zabieg mam wyznaczony na lipiec i boję się że stchórzę.
czesc jestem juz po konsultacji u doktra Lembasa operacje tez bede miala w lipcu po konsultacji wszystko wydaje sie ok tez wycenili operacje mojego noska na 9000 napisz ktorego dokladnie bedziesz operowana co do opini to czytalam same pozytywne z tego co wiem klinika ma dobra renome ale przyznam sie ze troche mnie zmartwilas
Stary 2009-02-16, 10:12   #725
kruk
Zadomowienie

jest ktos po operacji u doktora Roberta Jamonta? wiem,że dobrze robi piersi ,ale nie mogę znalezć opinii na temat nosa. nie wiem co robić? byłoby mi u niego wygodnie ,bo na miejscu...
kruk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-19, 05:29   #726
kabeda
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez malwina2286 Pokaż wiadomość
Malwina nie przejmuj się za bardzo moimi wątpliwościami.Ja należę do cykorów.Dokładnego terminu nie pamiętam nie zapisałam,coś na początku lipca, muszę tam zadzwonić.Co do Lembasa młody jest i nie chce żeby uczył się na moim nosie. Może do lipca odezwie się ktoś operowany przez pana doktora.
kabeda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 11:11   #727
eskimos23
Przyczajenie

Dot.: Operacja plastyczna nosa, a dobry lekarz w Łodzi?

Hej! Chciała bym zmienić swój nos ale tak na prawdę nie mam żadnego pojęcia o kosztach , dobrych specjalistach itp. Chcę zmienić tylko końcówkę mojego nosa tzn nie wiem co sie robi wyciąć podnieść ale denerwuje mnie,że kiedy uśmiecham się zwisa mi ta część i wyglądam jak baba Jaga. Chcę wiedzieć czy taka operacja jest skomplikowana i jak kształtują się ceny!Aha no i jakąś namiary na dobrą klinikię w Krakowie potrzebuje
Pozdrawiam!
eskimos23 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-02-26, 00:19   #728
adus90pl
Przyczajenie

ja mam 19 lat i miałem opercje nosa w krakowie w szpitalu Rydygiera zapłaciłem 1500 zł i nos mam jak złoto, wczesniej był krzwy z za***istym garbiem, a teraz prosty i ładny odrazu mowie ze operacji plastyczej nieda sie wykonac idealnie. Ja mam nos delikatnie na lewo ale trzeba sie przygladnac tzn mam asymetrie twarzy tak naprawde i jest takie złudzenie ale co do nosa to prosty i ładny operował mnie Dr Cieślik i jak na te pieniądze (1,5 tys) to Syto. Niema sie czego bac proste pierwszy tydzien po opercji sie lezy i odpoczywa ale jestem zadowolony jbc pytac na gg 2433178 chętnie porozmawiam i odpowiem na pytania na temat operacji plastycznej nosa bo troszq o tym wiem i moge cos eventualnie doradzic. wkonczu miałem osteotomie nosa to wiem bo tak sie to po fachu nazywa
adus90pl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 07:23   #729
kruk
Zadomowienie

czy głupio jest pytać się lekarza o wcześniejszy termin operacji ? mam na 26 kwietnia,ale ten termin nie bardzo mi pasuje ze względów biologicznych mam dostać miesiączkę parę dni po operacji. jak wiadomo, oranizm wtedy troche osłabiony.
a czekanie dłużej to juz nie na moje nerwy.

Edytowane przez kruk
Czas edycji: 2009-02-26 o 07:25
Stary 2009-02-26, 13:08   #730
kamab22
Raczkowanie

Jestem tu pierwszy raz i mam pytanie czy ktoś zna dobrego ( a zarazem nie drogiego )lekarza z Lubelszczyzny? bardzo chce zoperować sobie nos.
kamab22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-02, 14:50   #731
trawa
Raczkowanie

Dot.: Pyt. do pana dr. Skupina - Prostowanie przegrody nosowej, a refundacja z NFZ!

Podłączam się do pytania. Mam krzywy nos w części chrzęstnej, skręca w lewą stronę. Jedna dziurka jest niedrożna. Czy powinnam liczyc na refundację? Za tydzień idę do laryngologa i chcę robic operację. Czy lepiej wykonac ją u laryngologa czy u chirurga plastyka?
Prosze bardzo o pomoc!!
trawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-02, 15:24   #732
trawa
Raczkowanie

Mam krzywy nos w części chrzęstnej, skręca w lewą stronę. Jedna dziurka jest niedrożna. Czy mogę liczyc na refundację? Za tydzień idę do laryngologa i chcę robic operację. Czy lepiej wykonac ją u laryngologa czy u chirurga plastyka?
Gdzie polecacie prostowanie przegrody w woj. małopolskim/podkarpackim?
Prosze bardzo o pomoc!!
trawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-04, 10:16   #733
ciasteczko36
Raczkowanie

[QUOTE]Jestem prawie 2 mce po operacji jestem zadowolona ze zmiany ,sa małe dolegliwości ale trzeba to przetrwać bo ammy teraz zimę
noseczek marznie jak czort , , nos robi sie
czerwony jeszcze bardziej mrowi no i dostalam katar , ale całe szczęście
bo już normalnie moge dmuchać. A jednej strony nosa w ogóle nie czuję ,
tylko promieniujące prądziki to takie dreczące mrowiące uczucie .Poza tym zatoki jeszcze troche
opuchniete , poliki twarde ,przegroda w nosie twarda jak kamień ,
jeszcze w pełni uśmiechać sie tez nie moge , no ale co trzeba byc cierpliwym czasem płacimy za efekt bo czas leczy rany !!!do wakacji będzie cooooool i tak jestem zadowolona!!!!!!
polecam nowe noski!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Stary 2009-03-07, 20:53   #734
Kiciunia85
Rozeznanie

Ja czytałam, że ktoś zrobił sobie w znieczuleniu miejscowym, że gadał przy zabiegu z doktorem i sobie razem żartowali... nieźle... i to jeszcze miał coś z przegrodą i w ogóle była ingerencja w kość... chyba... a jednak da sie przeżyć taki zabieg w znieczuleniu... pewnie zaraz zaczniecie zaprzeczać, że lepiej zrobić narkozę... ja chciałabym tylko zrobić coś z tą miękką chrząstką z przodu... nos nie jest jakiś masakryczny ale jednak ta chrząstka rzuca się w oczy a efekt potęguje to dodatkowe zagłębienie przed nią... tak to odstaje perfidnie... i na zdjęciach to widać, szczególnie takich z półprofilu... koniec nosa wygięty, a to w lewo, a to w prawo, zależnie od strony robionego zdjęcia... robiłam sobie w kompie przeróbkę i co zauważyłam: jakby podnieść to zagłębienie, to nos się wyprostuje, ale będzie za duży i ciut za długi... dałoby się kawałek tej wyciętej chrząstki odciąć i "wstawić" w zagłębienie na środku nosa...? zrosłoby się to jakoś? tylko, że musiałoby się chyba... zrosnąć z kością... nie byłoby problemu ze wzrostem tkanki chrzęstnej na czubku nosa...? ale bym wtedy wyglądała...
Jesteście na pewno ciekawi wyglądu swoich nosów po operacji; wiem, że stymulację komputerową robi lekarz, ale jeśli ktoś chciałby samemu zrobić swój nowy nos komputerowo, to polecam program "corel photo paint 8", tam jest taka funkcja, że można zmieniać kształty. Możecie też później to wydrukować i pokazać lekarzowi taki nos, jaki chcielibyscie mieć.

Opalone, a raczej przypalone, jędrne pośladki!
http://www.youtube.com/watch?v=APKyPYR7jAk
Kiciunia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-15, 17:30   #735
ciasteczko36
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez domino21 Pokaż wiadomość
Mam zamiar robic sobie operacje plastyczna nosa. Czy moglby ktos doradzic mi miasto i lekarza dobrego??
kwestia czy lekarz dobry czy nie to zalezy od efektu i oczekiwań lekarzowi trzeba zaufać ona najlepiej wie jak dobrac nosek do buzi bo wybor z gazetelk często mija sie z oczekiwaniami i może byc sytuacja ,ze w tym pieknym nosku pięknej aktorki same źle wyglądamy . ile ludzi tyle opini kazdy ma jakies wpadki , jak to w róznych branżach , stawki u lekarzy tez wahaja sie do 4500 do 10000 w zalexności jaki d lugi czas hospitalizaci , czy jaki rejon polski , dobrze miec lekarza ze swojego rejonu bo zawsze można pobiec po rade i zapytanie . ja jestem 2 mce po operacji i jest coooooooooooooooool a bedzie i lepiej to operacja nosa !!!! POMYSL PRZECIEZ TO NAJPOWAZNIEJSZA OPERACJA Z OPER PLASTYCZNYCH TWARZ I UKLAD ODDECHOWY , CZAS LECZY RANY NIC NIE JEST TAK OD ZARAZ , KURCZE UDERZYSZ SIĘ I MASZ SINIACZKA I ILE CZASU ON SCHODZI A CO TU MÓWIC O OPERACJI, POZA TYM KAZDY INACZEJ REAGUJE A NAPEWNO CZYM CZŁOWIEK STARSZY TYM WSZYSTKO WOLNIEJ SIE GOI pozdrawiam zycze sukcesu w wyborze lekarza
Stary 2009-03-16, 21:08   #736
asia888
Przyczajenie

@ malwina 2286 & kabeda
Powiedzcie prosze jak długo czekałyście na konsultację? ja też chciałbym zrobic operację nosa, ale czekać pół roku to trochę długo... z tego co wiem to w klinice Sankowskiego własnie tyle się czeka. chciałabym, żeby to właśnie dr Lembas przeprowadził operację, znajoma lekarka mi go poleciła, twierdziła, że to prawdziwy specjalista. no nie wiem, jakie są wasze odczucia?
asia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-16, 21:39   #737
adus90pl
Przyczajenie

ja mialem operacje u Dr Cieślika ze szpitala Wojewódzkiego Im Rydygiera w Krakowie zapłacilem 1500 zł za plastyke nosa, a przegroda za free, i moge pokazac zdjecia Po i przed ludzie mowia ze całkiem inny człowiek, a nos to ja naprawde miałem okropny... a teraz....jak chcecie zobaczyc i ocenic to piszcie na gg 2433178 moge pokazac zdjęcia, tu link do FOT:
http://www.sendspace.pl/file/l3JmsYFM/ zdjęcie przed operacją
http://www.sendspace.pl/file/9hiYJZ4D/ zdjęcie po operacji) oceńcie i wystawcie opinie ) dziekuje i pozdrawiam

Edytowane przez adus90pl
Czas edycji: 2009-03-17 o 16:10
Stary 2009-03-19, 19:27   #738
Oliwika
Raczkowanie

Cześć! Spadłeś mi z niebawłaśnie chciałabym wykonac operacje plastyczna nosa ale nie mam sporej gotówki...a Ty piszesz ze zrobiles operacje za 1500 zł? Kiedy to było? ja chciałabym wlaśnie niewielka w sumie korekte...chodziloby mi o spilowanie troche garba i zmniejszenie chrzastek na końcówce nosa...ale tam gdzie pytam np. w akmedzie zabiegi kosztuja od 6ooo tyś.Słyszałam ze dr. Cieślik jest bardzo dobry podobno przyjmuje też w ars medica. A czy ty miałes wykonany zabieg całkowicie prywatnie bo ta cena jest niesamowita naprawde!!!!Prosze doradz mi cos..nie byłam jeszcze na żadnej konsultacji lekarskiej umowilam sie na marzec do dr Kulickiej(slyszałam że ponoc dobra)ale ceny w akmedzie sa b.duże..a ja narazie maxymalnie chcialabym wydac do 3000 tysiecy. Proszę doradz mi coś podam ci jeszcze mojego maila naomi04@onet.eu Powiedz jak mozna sie dostać ewentualnie do tego rydygiera prywatnie? Doradz cos proszę...zależy mi na czasie!!!Buziaki
Oliwika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-22, 11:08   #739
malwina2286
Raczkowanie

asia888
ja na sama konsulatcje czekalam hmm... dokladnie nie pamietam ale jakies 1,5 do 2 miesiecy, na konsultacji bylam 2 lutego a operacje bede miala dopiero 28 lipca juz nie moge sie doczekac odliczam dni z tego co wiem klinika cieszy sie dobra opinia dlatego sa takie terminy i tak dlugo trzeba czekac.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-23, 09:29   #740
ciasteczko36
Raczkowanie

Na piatke supera kiedy byla operacja jaki czas abyś calkowicie tak zregenerował nosek ?zewnetrznie coool a jak wewnetrznie juz możesz zmarszczyć nosek ???
Stary 2009-03-25, 21:52   #741
adus90pl
Przyczajenie

ja zaplacilem dlatego 1500 zł bo operacje miałem W Wojewódzkim Szpitalu Im Ludika Rydygiera w Krakowie. I tam jest refundacja i wlasnie Dr Cieślik jest ordynatorem Odziału Chirurgi Plastycznej
Stary 2009-03-26, 16:56   #742
marta13061984
Przyczajenie

witam,
20 maja 2009 mam operacje nosa u dr szczyta, jesli jest ktos kto bedzie mial operacje jakas u dr w kwietniu 2009 i chcialby sie zamienic ze mna to prosze o pilny kontakt marta_smolik@wp.pl
marta13061984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-29, 18:42   #743
malwina2286
Raczkowanie

witam wszystkich mam takie troche glupie pytanie chodzi o to ze ostatnio przesunal mi sie okres i akurat wypada w dzien na ktory mam zaplanowana operacje czy byl ktos z was operowany podczas okresu czy lekaz wogole sie podejmie operacji podczas tych dni moze to nie jest jakas wielka przeszkoda troche mnie tol martwi slyszalam ze pijac cieple mleko i robiac duzo brzuszkow mozna przyspieszyc okres czy to prawda ?? moze znacie jakies sposoby na przyspieszenie okresu jesli wogole takie istnieja bylabym wdzieczna za pomoc z gory dziekuje i pozdrawiam
Stary 2009-03-29, 20:45   #744
patbar
Zadomowienie

Cytat:
witam wszystkich mam takie troche glupie pytanie chodzi o to ze ostatnio przesunal mi sie okres i akurat wypada w dzien na ktory mam zaplanowana operacje czy byl ktos z was operowany podczas okresu czy lekaz wogole sie podejmie operacji podczas tych dni moze to nie jest jakas wielka przeszkoda troche mnie tol martwi slyszalam ze pijac cieple mleko i robiac duzo brzuszkow mozna przyspieszyc okres czy to prawda ?? moze znacie jakies sposoby na przyspieszenie okresu jesli wogole takie istnieja bylabym wdzieczna za pomoc z gory dziekuje i pozdrawiam
Mi mowiono, zeby nie robic w trakcie miesiaczki. Najlepiej zadzwon do lekarza i on ci powie co i jak.
patbar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-30, 17:25   #745
kruk
Zadomowienie

Cytat:
mi lekarz mówił,że mozna przeprowadzać operacje w trakcie miesiączki.
Stary 2009-03-31, 11:56   #746
Shazney
Zakorzenienie

Cytat:
To nie jest głupie pytanie. Zadzwoń do swojego lekarza i zapytaj czy widzi on jakieś przeciwwskazania co do przeprowadzenia op podczas miesiączki. Bo z tego co wiem, to nie wszyscy lekarze się zgadzają, ale są też i tacy, którzy nie widzą problemu.

Never underestimate the power of good morning texts, apologies,
and random compliments.
Shazney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-01, 12:35   #747
patbar
Zadomowienie

Czy mial ktos wykonywane badanie na antygeny Hbs i HCV? chcialam spytac ile kosztuje mniej wiecej takie badanie prywatnie.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-04-04, 07:50   #748
kruk
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patbar Pokaż wiadomość
Czy mial ktos wykonywane badanie na antygeny Hbs i HCV? chcialam spytac ile kosztuje mniej wiecej takie badanie prywatnie.
ja robiłam hbs hcv i hiv i płaciłam 77zł.
Stary 2009-04-04, 15:25   #749
niepewna 87
Przyczajenie

tam wszystkich bardzo serdecznie .. jestem nowym uzytkownikiem forum .. ale zdazylam sie zapoznac z paroma "wiadomosciami" tu zamieszczonymi... pamietam ze ktoś wspominal juz o dr Kazimierzu Cieśliku i dr Rafale Pabiańczyku... zinteresowała mnie ta para doktorow ... poniewaz chce zrobic sobie operacje plastyczna nosa , a nie jestem przekonana do kogo mam sie zglosic...interesuje mnie Kraków... czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak można sie z nimi skontaktować - prawdopodobnie prywatnie, bo do Specjalistycznego Szpitala Wojewódzkiego Im Ludwika Redygiera w Krakowie, potrzebne jest skierowanie ... z góry bardzo dziękuję )... pozdrawiam ...
niepewna 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-04, 16:23   #750
patbar
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kruk Pokaż wiadomość
ja robiłam hbs hcv i hiv i płaciłam 77zł.
Dzieki, nie wiedzialam, ze tak duzo za to biora.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości