Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-08, 12:07   #721
aniago25
Zadomowienie

Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II

A u mnie dzisiaj rybka z ziemniaczkami i sałata lodowa
Nika ja mleka używam tylko do kawy, u mnie w domu nigdy nikt nie lubiał mleka mamy chyba to po mamie pamiętam tylko jak moja siostra była w ciąży i w końcowych miesiącach codziennie wtawała o 5 nad ranem musiałam zjeść drożdzówkę i wypić kubek mleka i szła dalej spać może i mnie później na mleko najdzie
Stary 2009-05-08, 12:09   #722
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez aliisanka Pokaż wiadomość
mówiłam Wam już że błogo się tutaj z Wami czuję?
dziś na obiadek zupka ogórkowa, nie mam w ogóle ochoty na słodkie w ciąży, zawsze kochałam czekoladę i lody, teraz patrzeć na to nie mogę
mam ochotę na ostre i kwaśne głównie

A ja mam różnie ochotę - rano raczej na słodkie, a koło południa już na jakieś bardziej ostre, nawet pikantne rzeczy
A dziś na obiad naleśniki

No i leżę dziś, czuję się jakoś słabo i wręcz nijako - na nic nie mam ochoty

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 12:11   #723
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniago25 Pokaż wiadomość
Nika ja mleka używam tylko do kawy, u mnie w domu nigdy nikt nie lubiał mleka mamy chyba to po mamie pamiętam tylko jak moja siostra była w ciąży i w końcowych miesiącach codziennie wtawała o 5 nad ranem musiałam zjeść drożdzówkę i wypić kubek mleka i szła dalej spać może i mnie później na mleko najdzie
ja też nie przepadam za mlekiem, lubiłam zawsze jogurty serki, tego typu przetwory mleczne.
ale ostatnio nie mogę patrzeć na jogurt więc eksperymentalnie kupił mleko ( bo codziennie wypijałam szklankę lub dwie jogurtu) żeby coś mlecznego pić i ... okazało się , że teraz bez mleka zyć nie mogę

Dobrze dla Kruszynki ...

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 12:18   #724
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

dziś śniła mi się dziewczynka ale wszyscy mi wróżą chłopca, że niby dziewczynka urodę zbiera, a ja podobno wyglądam kwitnąco...
na początku ciąży słodycze omijałam szerokim łukiem, a teraz czasami mam ochotę, czasami nie, w sumie nie ma rzeczy, które by mi nie smakowały
sorejna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 12:20   #725
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez sorejna Pokaż wiadomość
cześć Mamuśki
dziś zaczynam 17 tydz.
zaraz zabieram się za pakowanie, bo o 15 śmigamy nad morze.

czy któraś z Was jest z zachodniego pomorza? Kołobrzeg, Świnoujście?
ciekawa jestem jaka tam jest pogoda?

czeka mnie ponad 4h jazdy ...

jakby ktoś się wybierał w bory tucholskie to zapowiada się słoneczny week.
Ja mieszkam 18 km od morza. Dziś jest ładnie i nawet ciepło, choć nad samym morzem jest zimniej. Weekend też zapowiadają ładny, ale w następnym tygodniu "zimni ogrodnicy", więc bez cieplejszych rzeczy się nie obędzie.

Cytat:
Napisane przez precious_81 Pokaż wiadomość
Ja nastawiłam sie na wózek typu 3w1 bo myślałam że on starczy już do końca, ale jak się okazuje, że i tak muszę później kupić osobno spacerówkę to nie wiem czy nie lepiej kupić taniej samą gondolę a po pół roku jakąś fajną super spacerówkę która starczy mi już właśnie do końca. No chyba, że akurat moje koleżanki są takie wymagające
Chyba tak W moim mieście, jeśli widuję matki z typowymi spacerówkami, to dzieciaczki w nich siedzące mają dwa-trzy lata.

Ja się decyduję na 3w1, w odpowiednim momencie zmienię fotelik do samochodu na taki "rosnący" z dzieckiem, a na końcu spacerówka - typowa parasolka. A na wypady plecak z nosidełkiem.

Cytat:
mówiłam Wam już że błogo się tutaj z Wami czuję?
dziś na obiadek zupka ogórkowa, nie mam w ogóle ochoty na słodkie w ciąży, zawsze kochałam czekoladę i lody, teraz patrzeć na to nie mogę
Ja miałam tak samo. Teraz ochota na słodkie wróciła, ale i tak króluje KWAS
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 12:29   #726
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Ja mieszkam 18 km od morza. Dziś jest ładnie i nawet ciepło, choć nad samym morzem jest zimniej. Weekend też zapowiadają ładny, ale w następnym tygodniu "zimni ogrodnicy", więc bez cieplejszych rzeczy się nie obędzie.
dzięki za info
my tylko na weekend śmigamy.
działeczka za darmo, beznynka za darmo, to możemy sobie pozwolić na takie weekendowe wypady

tak się zastanawiałam, chyba na wszelki wypadek wezmę książeczkę ubezp. i karte ciąży ...
sorejna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 12:31   #727
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
dziś śniła mi się dziewczynka ale wszyscy mi wróżą chłopca, że niby dziewczynka urodę zbiera, a ja podobno wyglądam kwitnąco...
na początku ciąży słodycze omijałam szerokim łukiem, a teraz czasami mam ochotę, czasami nie, w sumie nie ma rzeczy, które by mi nie smakowały
o proszę, mi się śniły kochana bliźniaki, trojaczki, chłopczyk, no a w końcu najbardziej realistyczny sen to z dziewczynką- mojego męża pierwsze słowa po teście to : będzie dziewczynka, widzę w twoich oczach inna koleżanka też jak się dowiedziała od razu mówi: dziewczynka będzie ( a ona mnie nie widziała jeszcze wtedy bo daleko odsiebie mieszkamy)
różnie ludzie prorokują najważniejsze zdrówko , a płeć jak będzie taka będzie

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Chyba tak W moim mieście, jeśli widuję matki z typowymi spacerówkami, to dzieciaczki w nich siedzące mają dwa-trzy lata.

Ja się decyduję na 3w1, w odpowiednim momencie zmienię fotelik do samochodu na taki "rosnący" z dzieckiem, a na końcu spacerówka - typowa parasolka. A na wypady plecak z nosidełkiem.

Ja miałam tak samo. Teraz ochota na słodkie wróciła, ale i tak króluje KWAS
no właśnie ja się też rozglądam i widzę maluchy w takich spacerówkach..nawet w identycznych jak moja hehe

właśnie strasznie mi się podoba taka chusta do noszenia dziecka na piersi...co o tym myślicie? oglądaliśmy to z mężem w sklepiej, one są piękne, ale nawet jeszcze nie czytałam czy to bezpiecznei czy wygodne, a taaak mi się podoba

plecaczek z nosidełkiem super sprawa

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-08, 12:32   #728
Orzeszek.1
Zadomowienie

Cytat:
dzięki za info
działeczka za darmo, beznynka za darmo, to możemy sobie pozwolić na takie weekendowe wypady

tak się zastanawiałam, chyba na wszelki wypadek wezmę książeczkę ubezp. i karte ciąży ...
Koniecznie!!!! Z tym to najlepiej cały czas chodzić, nosić w torebce, czy w innym miejscu, "przezorny zawsze ubezpieczony"
Stary 2009-05-08, 12:41   #729
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

Nikuś, no ja mam przeczucie że to dziewuszka będzie, i wszystkie koleżanki mówią to samo
a ochota na słodkie lepiej niech nie wraca, bo od tego się tyje, a kto te kilogramy będzie nosić co?
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 12:50   #730
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Nikuś, no ja mam przeczucie że to dziewuszka będzie, i wszystkie koleżanki mówią to samo
a ochota na słodkie lepiej niech nie wraca, bo od tego się tyje, a kto te kilogramy będzie nosić co?
no tak....ja się daję ponieść pokusom na słodkie, co tam

ja w sumie najpierw nie miałam żadnego przeczucia - chyba była zbyt skupiona zachowaniem spokoju i donoszeniem tej ciąży do II trymestru.

a potem faktycznie miałam takie poczucie hmmm dziewczynka? potem był sen, który na zawsze zapamiętam.
a potem było echo. pani nam mowila co widzi ( dwie poduszeczki tej samej wielkości) a ja w tych emocjach słuchałam jej i myslałam: naprawdę chłopiec?( bo ja myślałam, że te poduszeczki to jajeczka) wow, cudownie , ale jakie to dziwne bo ja myslałam , że dziewczynka...a pani mówi dalej : a pomiędzy tymi poduszeczkami kreseczka. To będzie dziewczynka!
normalnie to było przeżycie....
zanim zaszłam w ciążę myśleliśmy o chłopcu , nie wiem czemu...mieliśmy imionka tylko dla chłopca wybrane...
a Lenka mi się przyśniła...

PS: Miss Hot , właśnie z moich imionek możesz skasować Maję...już nawet mąż mówi Lenka...więc jeśli to faktycznie dziewczynka to już chyba tak zostanie...

Stary 2009-05-08, 13:04   #731
Tequillla
Zadomowienie

Cytat:
mnie całe szczęście nic nie boli.
ale zauważyłam, że jak idę na miasto to szybko się męczę, ostatnio nie nadążałam za koleżanką i ciągle mam jedno pytanie w głowie "gdzie ja się załatwię?"
śmigam się pakować, bo się nie wyrobie. pa
Mam ten sam dylemat. Każde wyjście na miasto jest tak zaplanowane, by po drodze było kilka toalet...
Cytat:
Nika tobie już dobrze, wiesz że córcia to możesz kupić sliczne ubranko z kwiatkami

Wczoraj wieczorem leże z mężem w łóżku już prawie zasypiam a on się pyta Ania a skąd się weździe dziurka w piersi żeby mleko leciało a ja mu mówie jak na porodówce będe miała rozwarcie to i w piersiach też będzie i mleko jak fontanna będzie sie lało on no żartowałem i zaczeliśmy sie śmiać i się wybudziłam on jak coś wymyśli to ręce opadją

Moje już się rozszczelniły, bo coś zaczyna wyciekać.. może to ma związek z moją zbyt miękką szyjką

Cytat:
dzięki za info

Nie ruszam się nigdzie bez tych dokumentów, dużo nie ważą... lepiej żeby nie były potrzebne jednak warto je mieć.

Nika mam tak jak Ty, na początku ciąży ogórki kiszone, grzybki marynowane i cytryna, a teraz jem ciągle czekoladę i budyń. Może też będzie dziewczynka

Koleżanka mi wróżyła obrączką i ponoć wszystko wskazuje na córeczkę, ale mi dwa razy śnił się chłopczyk i mojej mamie też wczoraj wnusio się śnił. Dla chłopca mamy imię Staś, ale dla dziewczynki ciągle nie mamy...

Edytowane przez Tequillla
Czas edycji: 2009-05-08 o 13:07
Tequillla jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-08, 13:08   #732
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość

Nika mam tak jak Ty, na początku ciąży ogórki kiszone, grzybki marynowane i cytryna, a teraz jem ciągle czekoladę i budyń. Może też będzie dziewczynka
ja na początku mandarynki ...mniaaam, na słodkie nie mogłam patrzeć a zwykle kocham czekolade...
a teraz nie mogę patrzeć na mandarynki, za to ciacho jakieś to chętnie, czekoladką...
ale nadal lubię potrawy słone i ostre, może nie za ostre ale takie , wiecie, dobrze doprawione..np..pomidorki z cebulką....mniaaam

Stary 2009-05-08, 13:14   #733
aniago25
Zadomowienie

Ja od samego początku mam przeczucie że to chłopiec, taka moja intuicjia
Ja bez książeczki ciąży i ubezpieczeniowej nigdzie się nie ruszam, nawet jej z torebki nie wyciągam
Stary 2009-05-08, 13:47   #734
Tequillla
Zadomowienie

Ale dziś pyszny obiadek zjadłam
Sałatka z brokułami- pierwszy raz robilam ale jest bardzo prosta i polecam, palce lizać

trochę sałaty lodowej
ugotowane różyczki brokułów
ser feta
uprażone na masełku płatki migdałowe
wszystko zalane sosem z oliwy z oliwek i czosnku
Stary 2009-05-08, 13:53   #735
precious_81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez margolcia1006 Pokaż wiadomość
Przyznam szczerze że jakoś mi się nie uśmiecha wydać na wózek 1500-2000 i po niecałym roku kupować nowy wózek Bez sensu trochę....
Też mam takie wątpliwości

Cytat:
mnie całe szczęście nic nie boli.
ale zauważyłam, że jak idę na miasto to szybko się męczę, ostatnio nie nadążałam za koleżanką i ciągle mam jedno pytanie w głowie "gdzie ja się załatwię?"
śmigam się pakować, bo się nie wyrobie. pa
Toaleta w pobliżu to podstawa gdziekolwiek bym sie nie wybierała.

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
właśnie strasznie mi się podoba taka chusta do noszenia dziecka na piersi...co o tym myślicie? oglądaliśmy to z mężem w sklepiej, one są piękne, ale nawet jeszcze nie czytałam czy to bezpiecznei czy wygodne, a taaak mi się podoba

Ja słyszałam same dobre rzeczy o takich chustach. Jeszcze jak Zawitkowski prowadził program na TVN Style to odradzał właśnie nosidełka a polecał chusty. Też mi się zawsze podobały i zawsze mi się marzyło, że taką kupię ale teraz zastanawiam się czy jest faktycznie taka przydatna - na długi spacer i tak się nie nadaje, no chyba że na chwilę do sklepu, ale wtedy też równie dobrze mogę wziąć wózek
precious_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 14:05   #736
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:

Ja słyszałam same dobre rzeczy o takich chustach. Jeszcze jak Zawitkowski prowadził program na TVN Style to odradzał właśnie nosidełka a polecał chusty. Też mi się zawsze podobały i zawsze mi się marzyło, że taką kupię ale teraz zastanawiam się czy jest faktycznie taka przydatna - na długi spacer i tak się nie nadaje, no chyba że na chwilę do sklepu, ale wtedy też równie dobrze mogę wziąć wózek
no dokładnie- chusty są śliczne, ale przecież do sklepu wezmę wózek, żeby zakupy włożyć do torby pod wózkiem a nie dźwigać i jeszcze dziecko uwieszone hehe
nie wiem, tak mi się podobają, że może kupię jednądla "szpanu" jak ponoszę to ponosze jak nie to oddam przyjaciółce jak zajdzie w ciążę

Słuchajcie , przyjechał ten pan farmer co zawsze w piątki nam przywozi świeże jajeczka i ser, kupiłam to co zwykle, ale że mam fazę na ser wędzony to kupiłam u niego jeszcze ser wędzony....o matko jaki dobryyyy

Stary 2009-05-08, 14:09   #737
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

a ja czekam już na męża, i będziemy zajadać zupkę ogórkową
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 14:28   #738
zartownis
Zadomowienie

Cytat:
Ja tez zrobie rybke lososia w sosie pieczarkowym z ziemniaczkami i warzywka na parze
Cytat:
Moj juz wrocil ide obiadek gotowac.

Co do nosidelek to tez chce, szczegolne na jakies wypady, ale to juz TZ-a zartudnie do noszenia maluszka, niech tez sie ojcem poczuje i na cos sie przyda
zartownis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 14:33   #739
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
moj mąż wraca dopiero o 18, ale za to potem....weekend!

o rety...sprzatam dom na raty normalnie, bo tak szybko się męczę....

u mnie na obiadek kasza kus kus z warzywkami i kurczaczek no i surówka z dressingiem jogurtowym bo też mam ostatnio fazę...

lecę szybko skończyć, a potem jeszcze pogram i pośpiewam mojej Kruszynce bo jeszcze dziś tego nie zrobiłam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-08, 14:40   #740
karamari
Rozeznanie

Cytat:
Uff... bo już myślałam, że z moimi koleżankami jest coś nie tak, ale jednak więcej osób ma takie doświadczenie z wózkami
No nie wiem, może jednak nie trzeba się tak przywiązywać do tego wózka 3w1 Kupić gdzieś okazyjnie albo używany i ewentualnie bez żalu zmienić, jak zajdzie taka potrzeba...

Muszę się poprzyglądać spacerówkom na ulicach, bo jak na razie to tylko głębokie wózki przyciągały mój wzrok

Cytat:
Ja w I trymestrze też tak miałam Mdliło mnie na sam widok czekolady i nie byłam w stanie przełknąć nic słodkiego, chociaż przed ciążą mogłam się żywić wyłącznie słodyczami Niestety, w Wielkanoc rodzina uraczyła mnie ciastami, deserami i słodkościami i nagle się okazało, że już mnie wcale nie odrzuca Mimo to, apetyt nadal mam bardziej na pikantne, słone, kwaśne. Tylko czasem lody albo kawałek czekoladki dla równowagi

Cytat:
Też popieram! Mimo, że na codzień ze sobą nie noszę

Cytat:

Ja kiedyś czytałam o chustach do noszenia dzieci, w Polsce jest chyba jakaś chustomania Na tej stronce jest dużo artykułów i odsyłaczy:
http://klubkangura.lodz.prv.pl/
karamari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 14:55   #741
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karamari Pokaż wiadomość
No nie wiem, może jednak nie trzeba się tak przywiązywać do tego wózka 3w1 Kupić gdzieś okazyjnie albo używany i ewentualnie bez żalu zmienić, jak zajdzie taka potrzeba...

Muszę się poprzyglądać spacerówkom na ulicach, bo jak na razie to tylko głębokie wózki przyciągały mój wzrok

Ja w I trymestrze też tak miałam Mdliło mnie na sam widok czekolady i nie byłam w stanie przełknąć nic słodkiego, chociaż przed ciążą mogłam się żywić wyłącznie słodyczami Niestety, w Wielkanoc rodzina uraczyła mnie ciastami, deserami i słodkościami i nagle się okazało, że już mnie wcale nie odrzuca Mimo to, apetyt nadal mam bardziej na pikantne, słone, kwaśne. Tylko czasem lody albo kawałek czekoladki dla równowagi

Też popieram! Mimo, że na codzień ze sobą nie noszę

Ja kiedyś czytałam o chustach do noszenia dzieci, w Polsce jest chyba jakaś chustomania Na tej stronce jest dużo artykułów i odsyłaczy:
http://klubkangura.lodz.prv.pl/
My właśnie tak zrobiliśmy. Kupiliśmy wózek używany ale dobrej firmy i w bardzo dobrym stanie, kto widział fotki to wie.
Stwierdziliśmy, że nie damy za wózek 1000eu, a bardzo chcieliśmy wózek dobrej firmy i z funkcjami , które nam odpowiadały- dobra firma to gwarancja jakości , a wielofunkcyjność przydaje się w różnych sytuacjach.
jak faktycznie się okaże za te 2-3 lata , że chcemy inną spacerówkę to ją kupimy bez żalu chowając starą do szafy...może się kiedyś przyda hihi

ja się przyglądam wszystkim wózkom na ulicy i tu ludzie wożą dzieci w spacerówkach . widuję też te maleńkie spacerówki, ale w cale nie tak często.

dzieki za linka do stronki, poczytam bo nic nie wiem o tych chustach poza tym, że mi się podobają i że nie wiem gdzie bym to miała nosić

Stary 2009-05-08, 15:34   #742
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Zrobiłam górę naleśników, ale stwierdziłam, że nie mam na nie ochoty i zjadłam filety śledziowe w sosie pomidorowym

Stary 2009-05-08, 15:38   #743
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Zrobiłam górę naleśników, ale stwierdziłam, że nie mam na nie ochoty i zjadłam filety śledziowe w sosie pomidorowym
hahahaha miss hot, ty chyba w ciąży jesteś

ja pograłam na gitarze , palce mnie bolą i też się musze brać za obiadek. no i zaczęło padać, szkoda bo jutro byśmy się gdzieś wybrali gdyby pogoda była...

Stary 2009-05-08, 15:54   #744
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
No chyba

Stary 2009-05-08, 16:16   #745
Nika1980
Zakorzenienie

moje drogie,

ja zmykam już , weekend się nam deszczem zaczyna niestety....

życzę Wam udanego weekendu , proszę za dużo nie siedzieć przy kompie do poklikania w poniedziałek !!!!!

Stary 2009-05-08, 16:22   #746
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Tak sobie szperam po necie i co znalazłam
http://www.bobowozki.com.pl/product_...7&%3CosCsid%3E

Nika miłego weekendu

Edytowane przez miss.hot
Czas edycji: 2009-05-08 o 16:25
Stary 2009-05-08, 16:38   #747
Tequillla
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
niezła jesteś

Cytat:

ja pograłam na gitarze , palce mnie bolą i też się musze brać za obiadek. no i zaczęło padać, szkoda bo jutro byśmy się gdzieś wybrali gdyby pogoda była...
nie martw się Nika, jutro może się rozpogodzić. Słonecznego weekendu!!!

Wózek- SZOK za taką cenę chociaż jedno kółko mogłoby być skrętne

Edytowane przez Tequillla
Czas edycji: 2009-05-08 o 16:40
Tequillla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 16:59   #748
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
O, widzisz! Zapomniałam o chustach! Też mam zamiar takową rzecz sobie sprawić. Jest to najzdrowszy, najbezpieczniejszy, najlepszy sposób noszenia dziecka - od niemowlaka po 3-latka. A nosi się dziecko nie tylko "przy piersi"

Linki: http://www.chustomania.pl
http://chusty.com.pl

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
trochę sałaty lodowej
ugotowane różyczki brokułów
ser feta
uprażone na masełku płatki migdałowe
wszystko zalane sosem z oliwy z oliwek i czosnku
Kiedyś wypróbuję
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 17:08   #749
Tequillla
Zadomowienie

Właśnie sobie uświadomiłam, że jeśli mam w brzuchu synka Stasia, to on ma dzisiaj imieniny ale nie czuję, żeby dziecko mocniej kopało, tańczylo, świętowało... więc to pewnie córeczka
Stary 2009-05-08, 17:30   #750
bea83
Rozeznanie

Witam serdecznie wszystkie mamusie
Czy któraś może mi wytłumaczyć dlaczego wy tak dużo tutaj piszecie ??? Od wczoraj próbuję Was nadrobić i dopiero 23 stronę zaczynam czytać ... zanim dojdę do 25 to będzie już 28 strona

Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o poród to ja chcę naturalny tylko, że nadal nie wiem czy lekarz nie będzie kazał robić cesarki a ja tak jej nie chcę

Dziewczyny! tak sobie dumam. Niektóre z nas urodzą w październiku i tak się zastanawiam, kiedy można wychodzić z dzieckiem na spacery? po miesiącu siedzenia w domu po porodzie? a czy w listopadzie dziecku nie będzie za zimno? bo jeśli tak to co dopiero będziemy spacerować w marcu??? strasznie mnie to nurtuje
Co do porodu to ja też chcę tylko sn i bez znieczulenia tak jak pierwszy miałam

A co do spacerków to i ja i moja siostra po dwóch tygodniach od porodu poszłyśmy z maleństwami na pierwszy spacerek, który trwał koło 15 minut i nie praktykowałyśmy tego, że najpierw dziecko koło okna stało i się wietrzyło Siostra jak rodziła w 2005 r. to w styczniu synek jej miał 3 miesiące jak były te straszne mrozy po - 25 stopni i też chodziła na spacerki, tylko ciepło maluszka ubierała i obowiązkowo buźkę kremem smarowała i mogę powiedzieć tylko tyle, że nasze dzieci prawie wogóle nie chorują

Cytat:
Napisane przez 19martusia86 Pokaż wiadomość
Buciki dla maleństwa od babci
Prześliczne buciki

Dalej Was nadrabiam

Mój synek - Szymon

Moja córeczka Natalia - ur. 29.09.2009 3680 g / 57 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/a7c86e5c1c.png
bea83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości