|
|
#721 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VIII
Cytat:
Mam nadzieję, że dziś lepiej. Bardzo się starałam... Proszę, oto moje U: I. Owsianka z czterech łyżek płatków, banana, serka homo naturalnego i rodzynek. II. Kromka razowca z pasztetem sojowym, sałatą i ogórkiem, szklanka kefiru. III. Dwa naleśniki pełnoziarniste z twarożkiem, truskawkami i polewą czekoladową. IV. Cappuccino, dwa ciasteczka owsiane, garść migdałów. V. Kromka razowca z twarożkiem + sałatka z pomidorów, sałaty, cebuli i oliwek. Proszę o ocenę
|
|
|
|
|
#722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chudnięcie "w pewien sposób ci się podoba"? w jaki? w normalny, ed ciąg dalszy po prostu,
|
|
|
#723 |
|
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze, mam wrażenie że przesadzone U. Niech ktoś proszę napisze czy to nie za dużo na utrzymanie:
śniadanie: *tost z dwóch kromek chleba słonecznikowego, posmarowane masłem, z plasterkiem szynki, sera topionego, pomidora i szczypioru, na to ketchup *miseczka rzodkiewek w śmietanie ze szczypiorem *kilka truskawek (bez II śniadania bo pospałam dłużej) obiad: *mała kiełbasa+kaszanka+miska sałatki+tost z razowca z plasterkiem sera topionego *kawałek qurrito z KFC po : 1 ptasie mleczko czekoladowe ![]() podwieczorek: *3 kawałki arbuza *ciasteczko owsiane kolacja śledź w sosie śmietanowym + 0,5 kromki razowca |
|
|
|
#724 |
|
Zakorzenienie
|
moje RRR dzisiejsze
śn. twaróg z rzodkiewką, ogórkiem, papryką + parówka z indyka niskokaloryczna, trochę ketchupu II śn. dwie kromki razowca z jajkiem na miękko, rzodkiewka, ogorek, pomidor, papryka obiad: 3 ziemniaczki + miska żurku - niestety, podwieczorek - orzechy, migdały, pare truskawek, trochę kapusty duszonej kolacja - dwa plasterki galaretki z indyka + ogórek, rzodkiewki, pomidor, kromką razowca, piwo...niestety prosze o ocene czy jest tak tragicznie Edytowane przez Kostka09 Czas edycji: 2009-05-30 o 20:55 |
|
|
|
#725 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ponawiam ;d
|
|
#726 |
|
Rozeznanie
|
Bry, moje U.
1. bułeczka razowa, dwie połówki z polędwicą sopocką, twarożek domowy, kawa z mlekiem i chyba z pół kilo truskawek 2. wołowina, warzywa na patelnie (wszystko na tłuszczu jakimś), truskawki again 3. big milk, pół makreli wędzonej
|
#727 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#728 |
|
Rozeznanie
|
nie, dziś mam zły 'żołądkowy dzień'
to chyba przez truskawki
|
#729 |
|
♥
|
monika to nastepnym razem przy wklejaniu jadłopisa napisz zjadłam mało ze wzgledu na problemy żoładkowe
![]() R 1. platki owsiane, jajko, białka jaj, pieczarki, pora 2. ryż brązowy kurczak 3. filet z kurczaka z grila, warzywa z grila , olej lniany 4. taki sam jak posiłek nr 3 5. serek wiejki. |
|
|
|
#730 |
|
Raczkowanie
|
No to jeszcze raz xd. Moje niedokońca udane, dzisiejsze Rrr.
Śniadanie: owsianka na mleku 1,5% (4 łyżki płatków górskich, 2 łyżki otrębów pszennych, polane "koktajlem truskawkowym" - truskawki zmiksowane z jogurtem naturalnym) II śniadanie: połowa kromki razowca z serkiem almette, polędwica z indyka, plasterkiem pomidora, 2 rzodkiewki, 2 marchewki, 80g jogurtu naturalnego z ziarnami zbóż - za dużo chyba?! Obiad: połowa miseczki zupy ogórkowej, połowa malutkiej grachamki (wiem, kiepsko, ale nie mam wpływu na obiady w domu, mogę jeść tylko małaa porcję tego co jest )Podwieczorek: druga połowa tej małej grachamki (tak, wiem węglowodany, ale mama we mnie wmusiła bo zaraz potem miałam trening na basenie), serek z czosnkiem, plasterek polędwicy z indyka, garść nerkowca Kolacja: pewnie tak z 100g chudego twarogu z rzodkiewką i szczypiorkiem Nie wiem czy schudnę na tym, mam dziwnie wrażenie, że jem za dużo. Szczególnie, ze po obiedzie już kompletnie nie jestem głodna aż do rana i wmuszam w siebie ten podwieczorek, ale cóż... PROSZĘ O OCENĘ
|
|
|
|
#731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale monotonnie; Aniu, na R jedzenie sprawia Ci przyjemność czy traktujesz je czysto "technicznie"?
|
|
|
#732 |
|
Rozeznanie
|
Moje dzisiejsze menu na RRRRR:
Na czczo godz 9.00: 1 szklanka letniej niegazowanej wody mineralnej I śniadanie godz.9.30: owsianka z 3 dużych czubatych łyżek płatków owsianych,1 dużej czubatej łyżki otręb pszennych,1 serka wiejskiego lekkiego z Piątnicy 3 % tłuszczu 150 g ,do tego wrzucone pokrojone e drobną kosteczkę 2 rzodkiewki i kawałek surowej czerwonej papryki oraz koperek i natka zielona pietruszki II sniadanie godz. 12.30: sałatka owocowa z 1 grapefruita ,1 pomarańczy i 1 jabłka zalana 180g 1 jogurtu naturalnego 2,5 % tłuszczu z Łowicza ( zjadłam połowę sałatki,a połowę zjadł mój mąż) Obiad 16.00: salaterka zupy pomidorowej ugotowanej na szyji z indyka bez skóry z makaronem świderki ze 100 % pszenicy durum ugotowanym aldente posypana natką zieloną pietruszki+połowa mięska z szyji z indyka ze skóry Podwieczorek godz. 19.00: miało być coś innego,zdrowszego,ale rodzinka (mąż i córki) koniecznie chciała sałatki,więc: sałatka z makaronu który został z obiadu,3 pomidorków,3 ogórków konserwowych,4 jajek ugotowanych na twardo , 3 cebulek dymek,szczypiorku od dymki z lekkim sosem czosnkowym własnego wyrobu (1 łyżka majonezu pomorskiego light+ jogut naturalny 120 g+1 wyciśnięty ząbek czosnku)-wyszła cała micha sałatki,ja zjadłam z tego małą salaterkę od budyniu Kolacja 22.00: 80 g chudego twarogu 0 % tłuszczu Napoje : pokrzywa,herbata czerwona,herbata zielona,woda mineralna niegazowana |
|
|
|
#733 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pamiętaj, że jesteś S I L N A i dalszy sukces (i Twoje zdrowie, przyszłość) zależy właśnie od Ciebie. Ja mogę tylko trzymać kciuki i liczyć na to, że weźmiesz się w garść. Jadłospis nie jest zły, ale widać trochę, że się ograniczasz. Jak waga? Samopoczucie? Jeśli nie chcesz tu, to wal pw ;* To może moje dzisiejsze... U: Iśn: grahamka z makiem z miodem spadziowym; twarożek domowy z BF, garścią rodzynek i truskawek IIśn: chleb wieloziarnisty z kiełbasą szynkową, chrzanem, sałatą i ogórkiem małosolnym o: łosoś w ziołach, ziemniaki z koperkiem, surówka z pomidorów, mozarelli i oregano z oliwą z oliwek p: lody z burger king'a (jak mcflurry): chocolate caramel k: 2 grzanki z żółtym serem, pomidorem i cebulą, jajko na miękko
|
|
|
#734 |
|
Raczkowanie
|
moje U ? miało być R
śniadanie : jogurt aktivia + otręby granulowane żurawinoweee II śniadanie : sok pysio (bez dodatku cukru ) obiad : bigos (bez miesa) pierś z kurczaka + kromka chleba orkiszowego + m ogórki korniszone podwieczorek : kawałek sernika na zimno + baton cimi minis kolacja : skrzydełko (bez skóry ) kawał żeberek (chudych ) przeróżne surówki ( wiosenna z twarogiem PYCHA ! , coleslaw )pieczarki napoje : kawa , woda , mięta , dziurawiec , pokrzywa , linea i jaak ? |
|
|
|
#735 |
|
Raczkowanie
|
Gorąca prośba o ocenę dzisiejszej redukcji (1500 kcal).
Ś: 5 łyżek płatków owsianych, 1 łyżka otrębów pszennych, 250 g truskawek, łyżka serka homo (tylko tyle bo okazał się obrzydliwy), mleko do kawy, razowa kromka z serkiem z Milk Landu =335 kcal II Ś: 20 truskawek, pomarańcza, 50 g wieśniaka, 5 orzechów laskowych =220 kcal O: 100g mintaja smażonego na oliwie, ok. 2 ziemniaki, surówka ze 100 g jogurtu, pomidora i ogórka =400 kcal P: dwie razowe kromki z serkiem z Milk Landu i plastrem pomidora, ogórka, 5 kotletów sojowych, =290 kcal - anatol z mlekiem; 50 kcal K: 125 g twarogu chudego, 225 g brokułów =190 kcal |
|
|
|
#736 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A zmiany są, naprawdę ich nie dostrzegasz? Zjadłam duże śniadanie, cały serek homo (zwykle było pół, bądź dwie łyżki), obiad pierwszy raz od wieków - na słodko, zaś na kolację pożarłam zarówno kanapkę jak i sałatkę (wcześniej jadłam tylko jedno z nich) Może dla Ciebie to nic, ale dla mnie - ogromny krok do przodu. |
|
|
|
|
#737 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#738 |
|
Raczkowanie
|
--> deyminka
Wg mnie ok, tylko jak dla mnie byłoby to stanowczo za mało. |
|
|
|
#739 |
|
Przyczajenie
|
Idąc za wszą radą ograniczam słodkie jogurty i pewne zmainy wprowadzam!! Dzięki!!
Moje wczorajsze R: śniadanie- owsianka nesvita (obrzydliwa) IIśniadanie- jogurt naturalny III śniadanie- jabłko obiad- paczka warzyw na patelnię z bazylią i tymiankiem, pół op. ryżu brązowego kolacja- serek wiejski piątnica plus szczypiorek
|
#740 | |
|
♥
|
Cytat:
na noc nie jadam zadnych węgli nawet pod postacia warzyw nie jest monotonnie kazdy posiłek jest w innych przyprawach , inaczej przyrzadzony i nie odczuwam zadnej monotonni. jedynie 2 posiłki takie same ze wzgledu ze byłam na urodzinach. nigdy niczego nie traktuje technicznie.
|
|
|
|
|
#741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() Edytowane przez star15 Czas edycji: 2009-05-31 o 09:24 |
|
|
|
|
#742 |
|
Rozeznanie
|
Wkleję moje wczorajsze i dzisiejsze R
Trochę pozmieniałam po ostatnim.. ![]() Wczoraj: I śniadanie: 3 łyżki płatków owsianych, 1 łyżka otrębów pszennych, niecała szkl. mleka(nie daję owoców bo nie chcę, po za tym takie śniadanie jest dla mnie bardzo pożywne) II śniadanie: serek homo naturalny + 2 brzoskwinie, kilka truskawek. Obiad: pierś z kurczaka zapiekana + surówka z kapusty pekińskiej i rzodkiewki Podwieczorek: pół makreli wędzonej Kolacja: twarożek z sałatką warzywną(sałata, rzodkiewka, szczypiorek, pomidor) Dzisiaj: I śniadanie: takie jak wczoraj II śniadanie: serek homo nat. + 2 jabłka zapiekane z cynamonem Obiad: Tuńczyk podsmażany wraz z pomidorami na pół łyżki oliwie z oliwek + brokuły gotowane, + może troszkę twarożku (obiad taki, ponieważ dzisiaj zaglądając do zamrażarki i lodówki, okazało się, że nie mam już piersi z kurczaka ani żadnej rybki.. jutro zakupię )Podwieczorek: jajecznica z 2 jajek na pół łyżki oliwie z oliwek. Kilka orzechów ziemnych( mam jeszcze w domu suszone włoskie i które lepsze będą?? wolę ziemne )Kolacja: twarożek z warzywkami(rzodkiewka, ogórek) Staram się mieć w każdym posiłku białko, czego ost. nie było. No i oczywiście wdrażam w dietę nnkt(orzechy, makrela, oliwa z oliwek) ![]() Prosze o ocenkę
Edytowane przez Klaudis1144 Czas edycji: 2009-05-31 o 09:18 |
|
|
|
#743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
|
|
|
|
#744 |
|
Raczkowanie
|
to ja wrzucę wczorajsze U:
śń: 2 kromki razowca każda z łyżką twarogu, listkiem sałaty, jajko na twardo ze szczypiorkiem, herbata zielona, banan 2śń: serek homo straciatella, paczka orzeszków w czekoladzie, później wpadła kromeczka razowca z serkiem wiejskim i miodem ob: 3 naleśniki z serem białym, herbata owocowa d: 4 kostki ptasiego mleczka waniliowego, 2 duże pierniki podw: orzeszki włoskie i rodzynki, nie wiem ile, podjadane przy ogladaniu filmu jogurt jagodowy 150g, marchewkakol: kromka żytniego chleba z 2 plasterkami szynki drobiowej, plasterkiem sera żółtego, pomidorem i rzodkiewą, herbatka tuż przed snem: serek wiejski lekki
|
#745 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki
Jeśli chodzi o śniadanie to jutro dorzucę do niego trochę twarożku ew. 2 truskawki ![]() ![]() A do brokułów dodam trochę tej oliwy.
|
|
|
|
#746 |
|
Rozeznanie
|
Moje wczorajsze dziwne R:
I. owsianka z serkiem wiejskim, mlekiem, truskawkami i jabłkiem II. 2 kromki razowca z serkiem naturalny, sałatą, pomidorem i oliwkami III. kawałek piersi indyka, 200 g fasolki szparagowej ...i dalej nic. Nie mogę w siebie nic wmusić, w ogóle nie czuję po południu głodu. Nie wiem co jest, tak jest od jakiegoś czasu. Jak się przełamać?
|
#747 |
|
Zakorzenienie
|
U:
Śn. Owsianka z 4 łyżek z truskawkami, daktylami, miodem, musli z melasą i żurawiną, pół kubeczka serka wiejskiego & 0,4 l. kawy z mlekiem IIŚn. 2 kromki razowca posmarowane masłem, z szynką, serem, sałatą, rzodkiewką, ogórkiem i szczypiorkiem & truskawki ze śmietaną i miodem Ob. Mała porcja zupy szczawiowej z jajkiem i koperkiem Tortilla z gyrosem w środku (domowej roboty) i sosem czosnkowym Kawa z mlekiem - znów 0,4 l ![]() Pd. Deserek - figi suszone, daktyle suszone, żurawina, orzeszki ziemne i włoskie, wszystko zalane jog. naturalnym z odrobiną miodu K. Kawałek grillowanego steku (z jakiegoś chudego mięsa), trochę sałatki z ogórków i pekinki, herbata z miodem Trochę piwa Jakoś dużo tego wczoraj wyszło
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() Edytowane przez star15 Czas edycji: 2009-05-31 o 09:56 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#748 |
|
Przyczajenie
|
ja doszam do wniosku, że płatki owsiane w ogóle są do niczego. jak zjem 2 kromki razowego chleba to wtedy czuję, że coś zjadłam. poza tym mam zasadę, że jak jem chleb na śniadanie, lub płatki to później staram się już nie jeść węglowodanów w tej postaci. Jak mam rybę albo mięso na obiad to jem to tylko z warzywami. Kasze i ryż też, ale już bez mięsa.Wędlin nie jem bo są chemiczne i niedobre. To czysta trucizna. Nie można jeść też samego białka przecież. Niecierpię masła od dziecka, a wszystko co jest smażone lub zawiera tłuszcz mnie odrzuca. Nie potrafię tego zmienić.Poza tym ja naprawdę nie czję głodu, a po zeszłorocznych kłopotach z A. i B. dla mnie to naprawdę jest nieźle. Trzymam kciuki za wszystkich
66,5 -> 63,5->cel 57 zdrowe ożywianie radość życia parce qu'on n'sait jamais Edytowane przez agati Czas edycji: 2009-05-31 o 10:06 |
|
|
|
#749 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|
|
|
|
#750 |
|
Zakorzenienie
|
Kikuś!
Dawno Cię nie było! Piwo, bo miałam występ i było za darmo, więc grzechem byłoby nie skorzystać : P Dziękuję, kochana Zawsze się staram, żeby było zdrowo ; )A zupy mała porcja, bo gdybym zjadła dużą, nie wcisnęłabym tortilli
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() Edytowane przez star15 Czas edycji: 2009-05-31 o 11:49 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:02.

więc Twoje śniadanie ma około 300kalorii. NA UTRZYMANIU. Niech zgadnę - chudniesz na tym? Ale Ci się to podoba, więc po co jeść więcej?
szczerość boli, oszukiwanie siebie jest fajne, póki spycha się świadomość tego do podświadomości i udaje się, że wszystko jest ok. 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

)
ale monotonnie; Aniu, na R jedzenie sprawia Ci przyjemność czy traktujesz je czysto "technicznie"?

super!