|
|
#721 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Powiększenie piersi w Czechach
Teraz cyganeczka bedzie miala dylemat. Tutaj kazecie jej sluchac zalecen doktora- I JA SIE Z WAMI ZGADZAM, a w innym temacie odwrotnie. Ja tez pytalam innego lekaza o sciagniecie szwow i nie byl zadowolony, ze robie gdzie indziej. Licze sie z tym, ze walnie cos glupiego na temat moich cyckow
|
|
#722 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuje bardzo za odzew.
Co do diety - żabulku - robiłam badania po jej skonczeniu i wszyzstko bylo w najkepszym porzadku takze nie sadze zeby to byla jej wina. Poza tym przez 7tygodni schudlam na niej 5kg wiec nie uwazam aby to było przesadnie duzo. Z tymi biustonoszem sama zauwayzlam ze cos jest nie tak. W kazdym poradniku na temat biustonoszy pooperacyjnych mozna przeczytac, ze stanik ma byc uciskowy ale w zaden sposob nie moze zniekształcac piersi. Moje piersi w tym staniuku są ściśnięte do siebie maksymalnie. Miedzy piersiami mam głęboki rowek. Zastanawiam sie dlaczego kazdy inny lekarz daje większe, odpowiednio dopasowane staniki, tylko nasz Libor daje staniki o kilka rozmiarów za małe? Cała reszta dziewczyn, tych nie od dr Polaka, zgodnie jednym chórem twierdzi, że nie można zbyt małego biustonosza nosić żeby nie zrobić sobie krzywdy... Mam już dosc tych piersi i całej operacji, za duzo nerwow mnie to kosztuje... ![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Ps. Moja dieta to nie żaden Dukan, tylko zwykła, zbilansowana dieta |
|
|
|
|
#723 |
|
Wtajemniczenie
|
A to faktycznie w 7 tygodni 5 kg to ladnie
To przepraszam Tak jak zobaczylam ostatnie zdjecia to mi sie wydalo, ze szybko i duuuuzo schudlas UZNAJ TO W TAKIM RAZIE ZA KOMPLEMENT
|
|
#724 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W każdym razie dziekuje za komplement
|
|
|
|
|
|
#725 |
|
Wtajemniczenie
|
Cyganeczko sledze na bierzaco Twoje posty i dziewczyn i przykro mi, bo nie umiem Ci doradzic. Gdybym byla po operacji, to pewnie bym umiala.............. Ja rozumiem stanik uciskajacy, ale 75B zamiast 75D????? To nierealne. Tylko, ze Ty masz taki duzy implant i wyjsciowke mialas spora, ze nie wierze , ze masz D. Cyganeczko w sklepach bardzo czesto sa do dyspozycji braffiterki, czy jak one sie zwa. Naprawde swietnie doradzaja co do wyboru i rozmiaru, moze sprobuj w ten sposob???
|
|
#726 |
|
Raczkowanie
|
zabulek owszem sa w sklepach doradczynie ,ale one sie nie znaja na biustonoszach pooperacyjnych ja normalnie mam miske od f do h w zaleznosci od producenta i rodzaju stanika przed op mialam 70 pod biustem a Dr wsadzil mnie w 60b przez pierwszy tydz mnie sciskal i tez mialam taki rowek ale w zaden sposob sie nie znieksztalcily teraz stanik jest luzny i zapinam sie na ta druga haftke wiec Cykaneczke nie mozesz ryzykowac , w ogole u jakiego lekarza mialas miec zdjete szwy u ogolnego czy plastycznego to tez ma znaczenie ja zakladalam ,ze pojade tylko na zabieg ,ale pojechalam po 2 tyg na zdjecie szwow i kontrole ,bo stwierdzilam ,ze inny lekarz moze zaczac mi wmawiac ,ze cos zle nie tak itp by zarobic kase. i tak po mojemu co Ci da wiekszy stani ,ze bedziesz czuc sie swobodnie ??? Poza tym wolisz miec piersi po bokach ,pod pachami czy ladnie wypelniajace klatke piersiowa ? Zobacz jak u mnie wyglada zobacz jak mialam scisniete jak odcisniete zajrzyj do albumu tam od 5 doby sa zdjecia.Dr obral swoja technike zarowno ,ktora wykonuje jak i pozniejsze zalecenia ,ktore stosuje , nie zajmuje sie tym od dzis i sama na swoim przykladzie mowie Ci poczekaj nie kombinuj zapytaj jego co ci powie jesli zapytasz czy mozesz kupic wiekszy rozmiar zobaczysz ,ze z dnia na dzien stanik bedzie luzniejszy.To pozniej bedziesz zbierac cycki z podlogi , bo wybralas wygode niz zalecenia. w brew pozorom zabulek to te staniki co daje Dr mieszcza duze cycki.
wpisz swoje wymiary i zob jaki rozm powinnas nosic ,ale pamietaj pooperacyjny przez 2 mce http://elv1982.w.interia.pl/bra.html
13.06.2011 Dr Libor Polak powiększenie piersi 450cc VHP ES Mogłyby być większe 2012-2013 planowany nosek i ustka Dr Libor Polak Edytowane przez puma777 Czas edycji: 2011-07-23 o 21:39 |
|
|
|
|
#727 |
|
Wtajemniczenie
|
Wspolczuje Cyganeczce baaardzo bo pewnie kijowo sie czuje. Tutaj Polakowe dziewczyny jej karzecie sluchac lekarza i nosic ten stanik, na powiekszenie piersi cz.6 wszystkie ja odsylaja do innego lekarza. Ja pier....le to jakas masakra jest. Ja bardzo sie tym interesuje bo juz za tydzien tez bede po i sama czytam tutaj i w drugim watku i tez jak cyganeczka mialabym metkik w glowie. Jednak ze wzgledu na Twoja i Polki wypowiedz raczej nie zasiegalabym porady u innego lekarza. Patrzac na Wasze piekne cycuchy mozna zaufac doktorowi, a im wiecej lekarzy, tym wieksze schizy.............
|
|
#728 |
|
Raczkowanie
|
A ja sie wypowiem szczerze mimo ,iz mialam zabieg u Dr to nie jestem ekspertem z tej dziedziny i szczerze nie sluchalabym niczyjej opini z forum ,bo co jedna to inna tylko uwazam,ze skoro zaufala Dr i oddala sie w jego rece to powinna do konca sie tego trzymac. Tak samo jest z lekarzam co jeden to inna opinia.To jest lekarz znajacy sie na rzeczy i osoby nie posiadajace doswiadczenia w tej dziedzinie nie powinny sie wypowiadac poza tym uzywa chyba innych stanikow niz w pl to moze tam byc jakis przedzial skoro takie dotajemy i 70b czy 75b jest dobre dla kilku rozmiarow poza tym Cykaneczka dostala odpowiedni obwod wiec nie rozumiem zobacz w kalkulatorze tez powinnas 70 nosic stanik ktory dostajemy nie ma misek zobaczcie u mnie w albumie on ma sciskac poza tym za maly to by byl gdyby piersi nie obejmowal i piersi wystawalyby a tak nie jest wiec wszystko jest ok a jesli Cykaneczka kupi 75d to ani on pod ani w cyckow sciskac nie nie bedzie i ich nie uformuje gdy bedzie nosic 75d on sie jeszcze rozciagnie i bedzie bardziej luzniejszy wtedy juz w ogole zadnego wplywu nie bedzie mial.
Ja proponuje by zadzwonila do Dr jest dostepny 24h . I tak jak juz wczesniej pisalam mnie naprawde dogladaly na miejscu tu w pl kompetentne osoby obcujace przy kobietach po tego typu zabiegach i nigdy nie uslyszalam by bylo cos nie tak a pytalam .
13.06.2011 Dr Libor Polak powiększenie piersi 450cc VHP ES Mogłyby być większe 2012-2013 planowany nosek i ustka Dr Libor Polak Edytowane przez puma777 Czas edycji: 2011-07-23 o 22:21 |
|
|
|
|
#729 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po pierwsze to nie inne dziewczyny z innego wątku namawiają by założyć inny stanik - tylko zalecił to lekarz plastyk u którego Cykaneczka była na zdjęciu szwów. Lekarz zobaczył piersi, obejrzał szwy i się zaniepokoił tym co zobaczył. Szwów nie zdjął bo się rozchodzą! Zastanowić się warto - co jeśli faktycznie coś jest nie tak? Myślicie i jesteście pewne, że inny lekarz plastyk nie potrafi ocenić że szwy po 10 dniach się rozłażą? Rany ropieją, piersi bolą coraz bardziej i nadal Cykaneczka ma stan podgoraczkowy mimo środków p/ bólowych. Dr. Polaka nie ma Cyganeczka pod ręką by zbadał piersi i zobaczył co się dzieje. Pewnie- niech dalej zaklei ropiejące rany plastrem i wciśnie piersi w za mały stanik, niech pod żadnym pozorem nie słucha innego lekarza- jak to radzi Puma. Niech ewentualnie ropiejące rany przemyje papką z mydła i wody - jak to radzi Polaka. Waszym zdaniem dobrze radzicie Cykaneczce? lepiej niż lekarz który ją wczoraj oglądał? ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Cytat:
like for like !!! Allergan 510FX dualgel 310cc-Sankowski/Lembas 19.12.2008-totalna porażka ..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia 15,12.09 mentorCPG333-485cc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
|
||
|
|
|
|
#730 |
|
Raczkowanie
|
Wiec ja sie nie wtracam Wy jej doradzcie. Ale ja wywnioskowalam z wypowiedzi Cykaneczki,ze ropieja pachy a to moze od plastrow ,bo mi kazano po 7dniach je odkleic nie wszystkie szwy zdejmuje sie po jednakowym czasie to jest roznie z regeneracja i zrastaniem. Nie wiem czy CYkaneczka bierze jakis antybiotyk ,bo jest wskazane ja bralam przez tydzien.
I jesli dobrze rozumiem Cykaneczka pisze ,ze piersi sa na maxa zblizone a to nie rowna sie znieksztalceniu. Sama mialam na maxa sciskajacy stanik i tlumaczylam juz ,ze roznic a tez byla wielka dostalam 60b a nosze 65h push up miekki 65f i g. Tu przede wszystkim liczy sie zdrowie i przejscie rekonwalescencji bez komplikacji wspolczuje jej z calego serca. Mimo ,ze Dr blisko nie ma mozna zadzwonic nie zaszkodzi.
13.06.2011 Dr Libor Polak powiększenie piersi 450cc VHP ES Mogłyby być większe 2012-2013 planowany nosek i ustka Dr Libor Polak Edytowane przez puma777 Czas edycji: 2011-07-23 o 23:24 |
|
|
|
|
#731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo Cię proszę - ochłoń. Piszesz rzeczy które mogą niechcący komuś zaszkodzić. Nikt nie radzi nosić luźnego stanika. Nikt nie mówi, że Twój lekarz ma złe zalecenia. Że Ty miałaś zły stanik- bo w roz 60B. Ale zdarza się przecież, że stanik dobrany zaraz po operacji okazuje się nieodpowiedni dwa dni później - i trzeba go zmienić na inny . U każdego lekarza może się to zdarzyć.
like for like !!! Allergan 510FX dualgel 310cc-Sankowski/Lembas 19.12.2008-totalna porażka ..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia 15,12.09 mentorCPG333-485cc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
Edytowane przez MyaDiva Czas edycji: 2011-07-23 o 23:53 |
|
|
|
|
|
#732 |
|
Raczkowanie
|
To odpowiedz mi prosze na pytanie od kiedy piersi sie formuja.
I dla jasnosci rzeczy ,ktore pisze nie sa wyssane z palca i nie maja na celu zaszkodzic tylko pomoc pisze informacje sprawdzone ,ktore zdobylam od osoby zajmujacej sie kobietami po takich zabiegach, zmieniajacej opatrunki i bedacej przy kontrolach. Uwazam tez ,ze jesli Cykaneczka ma pod biustem 75 i 75 nosi obecnie to piersi nie sa dobrze trzymane od spodu.Obwod musi byc mniejszy i sciskac a tymbardziej w staniku pooperacyjnym.
13.06.2011 Dr Libor Polak powiększenie piersi 450cc VHP ES Mogłyby być większe 2012-2013 planowany nosek i ustka Dr Libor Polak Edytowane przez puma777 Czas edycji: 2011-07-23 o 23:57 |
|
|
|
|
#733 |
|
Raczkowanie
|
Puma, patrzyłam do Twojego albumu, i mój stanik od dr Polaka leży zupełnie inaczej niż Twój. Tobie piersi mieszczą się w środku, tasiemka ładnie układa się pod biustem. Moje piersi wystawały z góry tak, że stanik ten nadawałby się do dekoltów.
Co do ropienia ran - tu nie chodzi tylko o rany po drenach, ale też te pod piersią. Z ran cały czas sączy się krew z ropą, i nijak nie wygląda to na prawidłowo gojącą się ranę. Jak na to patrzę, to zaczynam wątpić, że we wtorek uda mi się zdjąć szwy. Po zmianie stanika na ten 75d (on również mnie ciśnie, naprawdę...), piersi mniej bolą i ochłonęły jakby. Wcześniej cały czas były gorące, czułam jak mi wszystko w środku pulsuje. Już zanim poszłam do Pani Doktor z Gdańska na konsultację miałam obawy, czy aby na pewno stanik jest dobry, ale gdy zaraz po zdjęciu bluzki Pani doktor złapała się za głowę, a następnie Jej zdanie podzieliły dziewczyny z forum, stwierdziłam, że faktycznie pierwszy stanik jest za mały. On nie uciska, a zgniata piersi. I tu nie chodzi o wygodę, naprawdę ![]() Po operacji brałam antybiotyki przez tydzień, w poniedziałek się skończyły. Dziś Mya podpowiedziała mi, żebym zmierzyła temperaturę i okazało się, że do tego stan podgorączkowy jest. Martwi mnie to. Dziś nie udało mi się dodzwonić do Pani Doktor (bo nie wymieniłam się z Nią numerem kom- myślałam, że to niepotrzebne), ale jutro spróbuję. Kurcze, nie wiem nawet jak długo stan podgorączkowy się utrzymuje. ---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ---------- Nie chcę krytykować dr Polaka, bo On zapewne chciał dobrze. Ale mój stanik był dobierany w dużym zamieszaniu. Może doktor niedostatecznie dobrze obejrzał mnie w staniku, żeby zauważyć, że uciska on zbyt mocno? Nie wiem. W każdym razie po jego zdjęciu czuję się dużo lepiej. |
|
|
|
|
#734 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie, że nie zaszkodzi zadzwonic do Pana dr- i myślę że śmiało możan to zrobić. Powiedzieć co lekarz który piersi badał zalecił, jakie postępowianie. Jestem pewna, że Pan dr to świetnie zrozumie i że sam doceni że inny lekarz zajął się jego pacjentką Ja sama na zdjęciu szwów byłam na miejscu- w W-wie u innego lekarza. Z tego co mówił często trafiają do niego inne pacjentki które z takiego rozwiązania korzystają a teraz może zróbmy zdjęcie i wyślijmy Pani dr żeby zobaczyła czy jej też się wszystko podoba i czy dobrze wszysko zrobiłem, napiszę tez że na moje oko wszytsko wyglada świetnie i że jeden supełek się troszkę wrósł ale problemu nie będzie. I wyciąga komórkę żeby zdjęcia robić Nie sądzę by lekarz po złości/z zazdrości skrytykował inne piersi- nie możemy tak zakładać. By zalecał coś co może zaszkodzić piersią które są dopiero po operacji. Myślę, że naprawdę musiało Panią dr która badała Cykaneczkę coś zaniepokoić. Pomóżmy jej wszystkie by nie musiała się dodatkowo stresować ![]() ---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:52 ---------- Cytat:
I nie martw się już o ten staniczek- zapewniam Ciebie i Pana dr. że ten który masz teraz też Cię mocno uciska Doczytałam właśnie o tym antybiotyku który brałaś. Nie martw się na zapas- kontroluj proszę gorączkę
|
||
|
|
|
|
#735 |
|
Raczkowanie
|
No to juz sprawa stanika wyjasniona
najgorzej z tym stanem podgoraczkowym ,ale skonsultuj to czy z Dr czy z Pania Dr to dobrze ,ze lepiej sie czujesz. A jesli chodzi o niegojace sie rany taka jak pisalam Ci wczesniej ta moja pielegniarka mowila ,ze moze to byc jakis stan zapalny lub bakteria gronkowca w organizmie ,ktora znaczaca opoznia np wlasnie gojenia sie ran to chyba najagorsze co moze byc ,ale ona zawsze wyolbrzymia troche.Ja robila prze op wymaz z gardla jesli wynik pozytywny bedzie leczenie farmakologiczne 3mam kciuki.
|
|
#736 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jestem przerazona tym wszystkim i zastanawiam sie czy chce tej operacji. Cyganeczka wracaj do zdrowka kochana
|
|
#737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Bez dwóch zdań- ten staniczek jest porządnym wyrobem, bardzo dobrze wykonanym i godnym polecenia. I uwierz mi proszę- nie jest za luźny ani pod biustem, ani w biuście. Jest pewnie jeszcze za mały na Ctykaneczkę. Jak będziesz w sklepie- przymierz na siebie rozmiar 70D, zobaczysz jak fajnie uciska- w gumie będzie miał 29x2 bez rozciągania więc obwód na Ciebie też będzie dobry (a powinien być za luźny wg tego co piszesz) .Nie będę się już rozwodzić i odpowiadać na inne Twoje pytania, wklejać zdjęć z przesunięc implantów w pierwszych dniach po operacji - bo komu i czemu to ma słóżyć? Przecież z całą pewnością chodzi nam o to samo ![]() ---------- Dopisano o 00:52 ---------- Poprzedni post napisano o 00:41 ---------- O kurcze- a Ty co? widzę że się atmosfera troszkę zagęściła. No nie wygłupiaj się proszę- wszystkimu da się zaradzić. I ranie która się nie goi, i bólowi . Każdy lekarz będzie wiedział czy jest potrzebny antybiotyk- i pomoże nam jak zaistnieje taka potrzeba. No tylko trzeba szukać pomocy jak się coś dzieje ! lepiej dmuchać na zimne, a nawet przesadzać- niż pozwolić by z błahej sprawy zrobił się poważny problem.
|
|
|
|
|
|
#738 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wiem i pewnie wszystkie macie po trochu racje
Probuje postawic sie na miejscu cyganeczki, ona musi miec strasznie namieszane w glowie, do tego bol, do tego stres i nerwy. Naprawde mam nadzieje, ze jej cierpienia nie pojda na marne i juz niedlugo bedzie mogla sie cieszyc pieknym , duzym biustem. A moze ten implant jest za duzy??? Bo to jest gigant jakby nie patrzec.................. nie wiem juz sama. Musi byc dobrze, kurcze tyle dziewczyn robi operacje i jest dobrze, wiec dlaczego u cyganeczki tak sie dzieje? Mya widzialam zdjecia i slabo mi sie zrobilo. Mowie o tym po 1 op, bo po poprawce to ulalalala boskie i duze
|
|
#739 |
|
Raczkowanie
|
miesiac i 11dni
|
|
#740 |
|
Raczkowanie
|
Piękne Puma.
|
|
|
#741 |
|
Raczkowanie
|
Nie dziekuje tfu tfu ,ale dalej większe za mną chodzą oczywiście ja te się wyeksploatują
|
|
#742 |
|
Wtajemniczenie
|
Puma kusicielko Ty!!!!!!!! Jak patrze na wasze zdjecia, to juz nie moge sie doczekac
A co z cyganeczka??? Nie bylo jej dzisiaj.................. ..
|
|
#743 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chyba bede sie umawiac na operacje w kwietniu
Moj TZ tak wczoraj zaproponowal. Polece na Wielkanoc do PL i zrobie sobie operacje
|
|
|
|
|
#744 |
|
Raczkowanie
|
Moje już coraz dojrzalsze . Zapraszam Puma do albumu to zobaczysz.
|
|
|
#745 |
|
Raczkowanie
|
puma, cóż za piękności, brawo!
![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Żabulku... |
|
|
|
|
#746 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziendoberek
![]() Cyganeczko napisz, ze juz jest dobrze!!!!!!!! Jak sie czujesz?? Masz jeszcze szwy??? Ja dzisiaj mam misje wywolywania okresu hehehe- trzymajcie kciuki Jak nie wyjdzie, to od jutra zaczynam brac te hormony :-(Juz przeczytalam, w drugim temacie, ze jest ok CIESZE SIE
02.08.2011 Edytowane przez zabulek1 Czas edycji: 2011-07-25 o 17:23 |
|
|
|
|
#747 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Boje sie , bo jutro zamierzam sie umawiac na konsultacje. Ja bede startowac do dr.Brzuchanskiego , jakos tak sie uparlam na jego anatomki , potem pod uwage wejdzie Furmanek. Polaka tez bralam pod uwage ale on niezbyt lubi anatomiczne implanty , tak wywnioskowalam. CYKANECZKO bedzie dobrze , trzymam goraco kciuki ! PUMA a czy ty bylas kiedys w ciazy ? Masz piekny brzuch. Moj wprawdzie jakims cudem ocalal ale opona za cholere ani rusz. A zastanawiam sie , czemu dziewczyny czesto miast Eurosilikonow kaza sobie zamawiac Mentory ? Czyzby Eurosilikony byly takie zle ? |
|
|
|
|
|
#748 |
|
Raczkowanie
|
Ja jasne bylam raz w ciazy urodzilam normalnie ,bo mysleli ,ze bedzie cesarka , ale za to mam szew po przepuklinie
|
|
#749 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#750 |
|
Wtajemniczenie
|
No proby nieudane. Biote te tabletki od rana:-(
![]() |
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:20.

najgorzej z tym stanem podgoraczkowym ,ale skonsultuj to czy z Dr czy z Pania Dr to dobrze ,ze lepiej sie czujesz. A jesli chodzi o niegojace sie rany taka jak pisalam Ci wczesniej ta moja pielegniarka mowila ,ze moze to byc jakis stan zapalny lub bakteria gronkowca w organizmie ,ktora znaczaca opoznia np wlasnie gojenia sie ran to chyba najagorsze co moze byc ,ale ona zawsze wyolbrzymia troche.