|
|
#721 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wybiera się ktoś na AGH - Kraków?
na na wydziale górnictwa i geoinżynierii inż środowiska w zeszłym roku miała próg 476. Dlaczego taki niski? Mało ciekawy kierunek, mało chętnych, czy po prostu ciężko przetrwać więc niewielu go wybiera? Zaczynam się poważnie martwić że się nie dostanę...
Mam jeszcze jedno pytanie. O co chodzi z tym drugim naborem? Mi wydaje się (na chłopski rozum) że przy 2 naborze jest bardzo zawężone pole manewru i dotyczy tylko kierunków mało obleganych, beznadziejnych, na które po prostu nikt nie idzie...I wtedy można tam wskoczyć. Czy dobrze to rozumiem? I jeśli teraz nie dostanę się w 1 naborze to co robić dalej? Skąd będę mieć informacje, na które kierunki mogę się ubiegać potem? |
|
|
|
|
#722 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a próg niski bo są aż trzy inżynierie środowiska na agh Na GiGu na początku roku było nas prawie 140 a przyjęto 150. Nie wiem jak na pozostałych kierunkach ale pewnie podobnie co daje koło 450 przyjętych studentów I jest to też trochę bardziej babski kierunek Faceci wolą bardziej techniczne kierunki i tam też idzie większość. Stąd też niższy próg ![]() A od siebie dodam że kierunek dosyć ciekawy i nie jakoś tragicznie trudny. Przy systematycznej nauce każdy powinien dać radę
"It's a fun show if you haven't seen it. I can't understand what the devil he's saying, but you know, there's a lot of movement, and it's bright and colorful, it keeps my attention." ![]() Edytowane przez watashi Czas edycji: 2010-07-13 o 14:44 |
|
|
|
|
|
#723 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mnie się już nie chce zapitalać przez 9 godzin w tym upale ![]() Cytat:
a można się dowiedzieć, czemu to Twój wymarzony kierunek ?
|
|
|
#724 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#725 |
|
Raczkowanie
|
sideritis- skusiło mnie to że można było zamiennie zdawać matmę lub geografię. Mogłam spokojnie zdawać matmę bo byłam na matematycznym profilu i częśc materiału ze studiów już miałam przerobioną. Uznałam jednak że geo będzie prościej zdać. I tu się pomyliłam. Żaluję bardzo, że zdawałam matematykę tylko na podstawie, i choć poszła mi świetnie, to już nie nadrobię.
Mój wujek jest geodetą, wydaje mi się że to porządna praca. Kierunek przyszłościowy, do tego ciekawy, prestiżowa uczelnia, i wiele innych. Fizyka to byłby większy problem. Do geodezji wrócę, poprawię maturę lub się jakoś przeniosę. (o ile to możliwe )A jak myślisz, czy na inżynierię środowiska na wydziale GGiŚ miałabym szansę mając 528 punktów i stawiając ją jako 2 priorytet? |
|
|
|
|
#726 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, musze powiedziec że nie podoba mi sie sytem rekrutacji na agh... mam 790 punktów, nie dostałam sie na kierunek który wybrałam jako główny no i na żąden z 4 innych, chociaż wybrałam takie z niskimi proggami aby miec zabezpieczenie, no i w tym momencie jestem totalnie na lodzie. Nie wiem czy śmiac sie czy płakac. Trudno mi uwierzyc że aż tyle miejsc zwolni sie w drugiej rekrutacji
|
|
|
|
|
#727 |
|
Raczkowanie
|
a mógłby mi ktos napisac jakie byly progi pkt w tym roku?
albo podac link, gdzie bedą one napisane?
|
|
|
|
|
#728 |
|
Przyczajenie
|
czy jest dodatkowa rekrutacja na agh? dostalam sie ale nie na ten kierunek jaki bym chciala nie wiem teraz kompletnie co mam robic alternatywA jest uw finanse i rachunkowosc ale tam termin jest do 16.
|
|
|
|
|
#729 |
|
Raczkowanie
|
ja dostałam się na TiR
ale mam pytanie co do akademików. podania podobno trzeba składać w dziekanatach, ale nie wiem czy trzeba miec przy sobie jakieś dodatkowe dokumenty typu zaświadczenie o zarobkach? Może wiecie coś na ten temat;p
|
|
|
|
|
#730 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.wggios.agh.edu.pl/dokumenty
|
|
|
|
|
|
#731 |
|
Raczkowanie
|
dzięki
nie czaje tam tylko jednej rzeczy, pisze że należy złożyć:DOKŁADNIE I CZYTELNIE wypełnione wnioski o: · przyznanie pomocy materialnej na rok akademicki 2010/2011 · przyznanie miejsca w Domu Studenckim UWAGA: dla nowoprzyjętych studentów I roku powyższe wnioski zostały połączone w jeden sześciostronicowy druk o nazwie „Wniosek o przyznanie miejsca w Domu Studenckim - dotyczy studentów przyjętych na I rok studiów”. Ale jak ja nie chcę składać wniosku przydzielenie pomocy materialnej to co? Kurde, jakoś się wystraszyłam tych wszystkich dokumentów...w ogóle dzisiaj jestem jakaś nierozgarnięta...;p |
|
|
|
|
#732 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
WNIOSEK o przyznanie w roku akademickim 2010/2011 pomocy materialnej w formie*: (odpowiednie zakreślić) 1. stypendium socjalnego 2. stypendium specjalnego dla osób niepełnosprawnych 3. stypendium na wyŜywienie 4. stypendium mieszkaniowego 5. "TYLKO MIEJSCE W DOMU STUDENCKIM" i ty powinnaś zakreślić nr 5, jeśli interesuje Cię tylko miejsce w akademiku |
|
|
|
|
|
#733 |
|
Przyczajenie
|
Witam! Drogie Panie
Napiszcie proszę ile mieliście punktów w rekrutacji na geodezję albo na inżynierię środowiska w tym roku. Mój wynik to 826pkt i też się nie dostałem na żaden kierunek. Co w takim razie powinienem zrobić. Jest jakaś lista rezerwowa może? Pomóżcie prosze
|
|
|
|
|
#734 |
|
Przyczajenie
|
Mam jeszcze pytanie... chyba nie ma co liczyć na listy przyjętych gdzieś na stronie AGH? Progi zamieszczają po I czy II rekrutacji?
|
|
|
|
|
#735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#736 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
bedac na IiE gdzie mam szukac podan czy czegos by złozyc o miejsce w akademiku? |
|
|
|
|
|
#737 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#738 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Jakby ktoś chcial: tegoroczne progi punktowe
http://www.agh.edu.pl/files/common/k...gi%20Ist_K.pdf
|
|
#739 |
|
Przyczajenie
|
Hej! Ja też zostałam totalnie na lodzie. Nie przyszłoby mi nawet do głowy, że tak wygląda u nich rekrutacja. Dzwoniłam tam dziś, i powiedzieli, że jesli beda wolne miejsca to ogłoszą druga turę.
Chętnie pogadam z kimś, kto ma podobny problem... |
|
|
|
|
#740 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj na stronie pojawił się komunikat, że drugiego naboru teraz nie będzie, dopiero we wrześniu.
Hej, a może reaktywujemy wątek: AGH - Studentki, absolwentki, kandydatki ? ![]() Wydaje mi się, że to odpowiedniejsze miejsce, bo wyniki w większości są znane i to "wybieranie się" przybrało już jakiś konkretny wymiar. Poza tym wątek ma bardziej ogólny tytuł i może nie odstraszy studentek i absolwentek, które byłyby tak miłe i podzieliły się ze świeżynkami swoim doświadczeniem
|
|
#741 |
|
Raczkowanie
|
Co do drugiej rekrutacji to mogę Was pocieszyć, że rok temu w drugiej turze zostało sporo kierunków, nawet te z wysokimi progami. Więc myślę, że nie musicie się martwić
„Siostro, powiadaj mi o Bogu”. I migdałowiec pokrył się kwieciem. Nikos Kazantzakis "Biedaczyna z Asyżu" Edytowane przez Harmonia Czas edycji: 2010-07-27 o 22:25 |
|
|
|
|
#742 |
|
Raczkowanie
|
http://www.agh.edu.pl/files/common/k...gi%20Ist_K.pdf
o co chodzi z tym kier.alt1/2/3/4 ?
|
|
|
|
|
#743 |
|
Przyczajenie
|
hej a może mi ktoś udzielić informacji na temat studiów niestacjonarnych. Może się ktoś orientuje czy wysokie były progi punktowe na nie i czy trudno jest się dostac na studia zaoczne. Dzieki
|
|
|
|
|
#744 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak strasznie jestem ciekawa, na którym jestem miejscu (chodzi o stypendium), ale 400 km to nie będę jechała, żeby się przekonać Ach... Wzdychać tylko pozostaje
|
|
|
#745 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z tego co widzę w tym roku próg na geodezję mniejszy. Nie widzę nigdzie napisanego wskaźnika liczba osób na 1miejsce, wie ktoś? |
|
|
|
|
|
#746 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#747 |
|
Raczkowanie
|
Ja wybieram sie na Wydział Inżynierii Materiałowej i Ceramiki na technologie chemiczna. Spotkam sie z jakas wizazanka? xD
|
|
|
|
|
#748 | |
|
catch me if I fall.
|
Cytat:
![]() Jesli osob, ktore wybraly dany kierunek jako glowny bylo mniej niz miejsc, wtedy przyjmowali osoby, ktore wybraly dany kierunek jako alternatywny, a nie dostaly sie na swoj glowny - są to punkty ostatniego przyjetego, ktory mial dany kierunek jako alternatywny na 1/2/3/4 miejscu Mam nadzieje, ze w miare jasno opisalam
|
|
|
|
#749 |
|
Zadomowienie
|
Dzwoniłam cały czwartek i cały piątek, do tego wysłałam maila. I dalej żyję w słodkiej nieświadomości
|
|
#750 |
|
Zakorzenienie
|
a gdzie dzwoniłaś? ;>
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:34.

a próg niski bo są aż trzy inżynierie środowiska na agh
Faceci wolą bardziej techniczne kierunki i tam też idzie większość. Stąd też niższy próg
Z drugiej strony pomysl o tym, że ja tez kiedys będe miec praktyki i duze prawdopodobienstwo, ze jesli nie znajde czegos ciekawego 9a to zalezy od kondycji rynku pracy w danym momencie) to wyląduje w jakims gimnazjum modlac sie o rpzezycie...