|
|||||||
| Notka |
|
| Fotografia, sprzęt fotograficzny, galerie zdjęć Miejsce dla miłośników fotografowania. Tutaj dowiesz się wszystkiego na temat sprzętu fotograficznego, metod fotografowania. Możesz zamieścić zdjęcia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: aparat cyfrowy- pomoc w wyborze // WĄTEK ZBIORCZY
Cytat:
A teraz odpowiedź: CANON! Miłego focenia... btw: może nikon D80?
|
|
|
#722 |
|
Raczkowanie
|
A co myślicie o aparatach cyfrowych takich firm jak panasonic, sony ? porównując np do nikona, canona, czy produkują aparaty o porównywalnych parametrach do marek znanych z produkcji wyłącznie sprzętów fotograficznych
|
|
|
|
|
#723 |
|
Zadomowienie
|
Doradzice który aparat kupić - Benq
Dziewczyny, jestem laikiem jesli chodzi o fotografię i aparaty fotograficzne. Ostatnio zepsuła mi się moja stara cyfrówka samsung A402
i planuję kupić na allegro jakiś niedrogi poręczny aparacik. Zdecydowałam sie wstępnie że będzie to Benq-niska cena w porównaniu do innych aparatów tej klasy ale nie mogę zdecydować się na model- X735, C840, C1050. Najbardziej skłaniam się ku X735 ale nie wiem czy to dobry wybór-poradzcie... Zalezy mi żeby robił ładne zdjęcia ubrań (allegro), twarzy i ogólnie żeby jakość zdjęć była jak najlepsza za tę cenę...Z góry dziękuję za porady |
|
|
|
|
#724 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Doradzice który aparat kupić - Benq
Ja tego benq nie polecam.
|
|
|
|
|
#725 |
|
Zadomowienie
|
Czemu? Czytałam wiele pozytywnych opini na ich temat wiem że najlepiej kupic np.canona ale mam w tym miesiącu ograniczone fundusze i szukam czegoś co bedzie robiło nienajgorsze fotki
myślę jeszcze o Sony Cyber-shot W130 lub W150 Edytowane przez olik04 Czas edycji: 2008-06-26 o 11:29 Powód: post pod postem |
|
|
|
|
#726 |
|
Raczkowanie
|
Z takich zwykłych kompaktowych cyfróweczek polecam markę Sony.
Firma Benq przypadkiem się nie rozwiązała? Nie wiem, czy nie byłoby problemu, jeśli przy jakimś urazie aparatu dałoby się go bez problemu naprawić w salonie. |
|
|
|
|
#727 |
|
Wtajemniczenie
|
To ja tak nieśmiało podłącze się do wątku z pytaniem .Co sądzicie o Canon PowerShot A550 ? Bo zamierzam go nabyć i chciałam poznać wasze opinie na tamat
|
|
#728 |
|
Raczkowanie
|
Na stronie z testami otrzymuje bardzo dobre opinie jako "prosty aparat dla amatorów", jednak niektórzy się skarżą, że jest to "pochłaniacz baterii". na stronie recenzje.net.pl możesz poczytać o nim więcej.
|
|
|
|
|
#729 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie potrzebny mi taki "dla amatorów" niedrogi,a co powiesz o Nikon Coolpix L16 Srebrny ?
|
|
#730 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#731 |
|
Zadomowienie
|
ostatecznie zrezygnowałam z benq, teraz opcje są dwie: albo PANASONIC DMC-FX07 (ma go moja teściowa i jest całkiem fajny) albo SONY DSC-W130- co radzicie ?
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#732 |
|
Zadomowienie
|
skończyło się na tym ze kupiłam sony h10
|
|
|
|
|
#733 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#734 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: aparaty cyfrowe
http://www.allegro.pl/item386703104_...iej.html#photo
wlasnie wrocilam ze sklepu..kupilam ten aparat.. przyplyw emocji.. teraz nie wiem czy sie cieszyc czy plakac.. nie znam sie totalnie..
|
|
#735 |
|
Wtajemniczenie
|
wśród tylu specjalistów może ktoś mnie oświeci: czy w aparacie CANON Power Shot A560 można włączyć funcję drukowania na zdjęciu daty? Zgóry dziękuję.
|
|
#736 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#737 |
|
Raczkowanie
|
Mój pierwszy aparat
Witam. Wlasnie planuję zakup mojego pierwszego aparatu tj za moje wlasne pieniądze
|
|
#738 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mój pierwszy aparat
ja polecam z kompaktów canony(od a420), a za taką kaske kupisz teraz hybryde Fuji5800 za 499 w media markt ale musisz liczyć dodatkowo też kaskę na karte pamięci, na akumulatorki, ewentualnie ładowarkę do nich i torebkę na aparat - to takie minimum w przypadku hybrydy i raczej wszystko w przypadku kompaktu.
Musisz sobie odpowiedzieć do czego chcesz ten aparat. Jeżeli do zdjęć amatorskich to canon, a jeżeli chcesz wycisnąć coś więcej z aparatu (mieć wpływ na wszystkie ustawienia) to hybrydę. Daj znać co wybrałaś
|
|
|
|
|
#739 |
|
Raczkowanie
|
Bedzie to głownie aparat do zdjęć amatorskich tj zdjęć z wakacji, rodzinnych imprez
![]() A mozesz mi powiedzieć co to takiego ta hybryda? Czym rózni się od zwyklej cyfrówki? Bo zapomnialam w pierwszym poscie napisać ze chodzi mi o aparat cyfrowy ![]() A co sądzisz o Photosmart R927? Bo wpadł mi dziś takowy w rece bo z koleżanką robilysmy zdjęcia na praktykach i muszę przyznać ze zdjecia wychodzą całkiem niezłe. Ale sprawdzilam ze nie ma stabilizacji obrazu - czy to jest ważne? Jaki to ma wpływ na zdjęcia?
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#740 |
|
Zakorzenienie
|
a ja canonów nie polecam - psują się co chwilę i robią kiepskie zdjęcia
a wiem, bo miałam dwa, aż dwa ! sony cybershot są good
|
|
|
|
|
#741 |
|
Raczkowanie
|
Ja tak nie wiem do końca ale mój canon robił bardzo fajne zdjęcia i nie psuł się w ogóle - mało tego ze dwa razy mi trzasnął o asfalt tak porządnie i nic, absolutnie, mu się nie stało.
|
|
|
|
|
#742 |
|
Zakorzenienie
|
Podpinam się pod wypowiedź KaKa F canony jak najbardziej.
|
|
|
|
|
#743 |
|
Raczkowanie
|
Tak się jakoś złożyło że stalam się posiadaczką aparatu Pentax S10. Oczywiście od razu zrobilam kilka zdjęć w ciemnym pomieszczeniu, bo o to mi głównie chodzilo i jestem zachwycona - zdjecia sa jasne i ostre
|
|
#744 |
|
Wtajemniczenie
|
Proszę o poradę
Witam.
Jestem na kupnie sparatu fotograficznego. Dysponuję gotówką 1000-1200 zł. Chciałabym jakiś aparat do robienia zdjęć rodzinnych, trochę plener-generalnie dla amatora. Myślałam o aparacie Sony DSC-H10 co wy na to? Chyba że polecicie coś innego, lepszego. Z góry dziękuję za podpowiedzi. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#745 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Proszę o poradę
Oj były już takie wątki
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...aparat&page=23 Ze swojej strony polecam Canon s5 is lub Fuji FinePix S9600. Do Sony nie jestem przekonana |
|
|
|
|
#746 |
|
Przyczajenie
|
Canon A720 IS godny polecenia
i sprawdzony
|
|
#747 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#748 |
|
Raczkowanie
|
Ja Mam i polecam Fuji s6500 fd
![]() świetnie się spisuje czy na domowej imprezie, czy zachody/makro. |
|
|
|
|
#749 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam nawet dwa OLYMPUS-y i jestem bardzo zadowolona, zdjecia robi bardzo dobre, mialam natomiast Kodaka i odradzam bardzo
, sprzedalam go...Tez slyszalam ze canony wygrywaja, ja z checia bym tez nabyla jakiegos Canona ale juz nie zwykla cyfrowke tylko jakis kompakcik cyfrowy z tych lepsiejszych, ale tez jestem zielona w te klocki
|
|
#750 |
|
Zadomowienie
|
To ja jeszcze raz spytam - coś ciekawego do 900zł?
![]() |
Nowe wątki na forum Fotografia, sprzęt fotograficzny, galerie zdjęć
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:51.

i planuję kupić na allegro jakiś niedrogi poręczny aparacik. Zdecydowałam sie wstępnie że będzie to Benq-niska cena w porównaniu do innych aparatów tej klasy ale nie mogę zdecydować się na model- X735, C840, C1050. Najbardziej skłaniam się ku X735 ale nie wiem czy to dobry wybór-poradzcie... Zalezy mi żeby robił ładne zdjęcia ubrań (allegro), twarzy i ogólnie żeby jakość zdjęć była jak najlepsza za tę cenę...Z góry dziękuję za porady 

a wiem, bo miałam dwa, aż dwa ! sony cybershot są good
wystarczy Marzena 
, sprzedalam go...