|
|
#721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Roczniaki :)
Cestunia - kochana, ogromnie wspolczuje
![]() Kasiulka - twoje towarzystwo dzis bylo dla mnie super rozrywka jakby Maja nie spala to mialabym podobnie-czyli pogon z galganem bylam na popoludniowym spacerku i ten maly spioch znow usnal mi na tacce chyba nie moge wychodzic w tej porze bo mloda jest spiaca i nie ma na nia rady czekam na foty naszej gwiazdy pod palma |
|
|
|
#722 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewoje szykujta się... oto ona tratataaaaaaaaaaaaaaaaaaa aa tratataaaaaaaaaaaaaaaaaaa a
![]() Ola pod palmą, jak to pięknie ujęła Maluśna
|
#723 |
|
Zakorzenienie
|
Acha i niech któraś wyśmieje mój talent fryzjerski to
|
#724 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki
Mała sprzedałam graco co do marketów brałam i wypady ale wczoraj byłam z Mikim na wsi, i wózek nie przeszedł próby jazdy ogólnie lekki, kosz fajowy bo pomieściłam wszystko ale wąska rączka to kaplica, plus słabe podbijanie to masakra, oraz nie mogłam zjechać z podjazdów na schodach, bo graco był za wąski, koszmar musiałam dygać z Mikim w wózku ogólnie to graco poszedł na allegro, a mikado miałam sprzedawać, ale sie rozmyśliłam jak poczytałam że inne wózki z gondolką tez takie cieżkie biedna Mati, ale miałam niemiłe przygody, widać że wirus gorączki nie opuszcza naszych dzieciaków Cestia mam pytanie, bo czesem sa używki Waszej nowej bryczki jak jest z podbijaniem? na krawężnikach i ogólnie prowadzenie? a rączki nie za wysoko, czy nisko, bo czasem widuję tatusiów co się musza gimnastykować, żeby dosięgnąc do rączek a nie kopać w kołeczka no i jak z wagą da sie go złożyć i wsiadac z bobasem do autobusu, bo jeżdzę na wieś busikami podmiejskim wiec musze składać wózek![]() e Kasiulka zaczyna sie czesanie Twojej laluni fiu , fiu pełen wyszes Olutka ![]() a jeszcze Wam powiem jak było ze sprzedażą, Babka sie napaliła i pyta czy sprzedam za 120 zł i wystawię jej opcję kup teraz, mówie że ok niech tak bedzie jak chce, wystawiłam i jakaś inna jej aukcję sprzątnęła sprzed nosa , bo ta pierwsza wyszła na spacer, babka piersza oburzona, no jak tak można jak sie dogadałyśmy, normalnie szopka, ale miało rwanie to graco a najdziwniejsze jest to że babka nr 2 kupiła dwa takie same powozy, muszę ją zapytać po co jej taka turkusowa kolekcja,
Edytowane przez anka1900 Czas edycji: 2009-08-18 o 19:50 |
|
|
|
#725 |
|
Zakorzenienie
|
o rany
Kasiulka - chyba se fote w ramke oprawie Olcia bossska, prawdziwa gwiazda ja Majce to nawet mini spinusi nie przypne takie ma na gorze pipcie Anka - ale jaja ![]() dobra, lecim kapac tego malego szalenca |
|
|
|
#726 |
|
Zakorzenienie
|
no Mała ale czad z nami wózkomaniaczkami
coś takiego potrzebuję dla Mikiego do dziadków i marketu http://www.allegro.pl/item715557644_..._noweczka.html tylko jak cos jest lżejsze to wygląda jak jakaś lichotka co to sie ma rozpaść od razu za rogiem |
|
|
|
#727 |
|
Zakorzenienie
|
Maluśna, dziękujemy kochana
Moje maleństwo biedne już śpi, zbiłam jej gorączkę z 39 na 37,2 i pozwoliłam w końcu iść w objęcia morfeusza. Żal mi jej strasznie, jak ma gorączkę to jest taaaaka biedna, oczka podkrążone, nie biega jak szalona (jak to zwykle) oj ![]() Kasiu, Olcia pod palmą ( ![]() Aniu, już Ci wszystko piszę... podbijanie Travelka hmmm... nie mam porównania z innymi parasolami, w porównaniu do Volanta (duże pompowane koła) podbija się tragicznie - wiadomo, ale ogólnie wydaje mi się że nie jest tak źle, ja sobie radzę bez problemu. Prowadzi się super, ja mam 168cm wzrostu i super mi się nim jeździ, TŻ ma 183 i narzeka że kopie po kółkach... jak to nazwał musi "drobić jak gejsza" ![]() Spadam bo właśnie moja gejsza przyjechała z pracy Wypuścili go wcześniej ze względu na chore dziecko
|
|
|
|
#728 |
|
Zakorzenienie
|
Maluśna zacieszamy tu z Olą, mój gałgan z tej radości mi kompa zresetował
A chciałam jeszcze poprzeglądać Olutkowe ciuszki bo mamy koleżanka dla swojej znajomej z małą dzidzią chciała coś powybierać, to bym może coś opchnęła. Mam tego tony po szafach. Tylko nie wiem czy się zmobilizuję bo taka już jestem nieżywa że coś niesamowitego. I serio coś mi we Frederikę wlazło tzn. po prawej stronie tak mnie boli jakby mnie ktoś tam kopnął i ciągnie, mam wrażenie że mam poród prawostronny, mam nadzieję że szybko mi to przejdzie ![]() ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Cestunia dziękujemy i trzymamy kciuki, żeby gorączka poszła precz od Mati! Jak najszybciej! Wiem jak się serce kraje. ---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Dobra śpi to idę te ciuszki oblookać, a potem do kąpieli, jeszcze później na najnowszą część terminatora ![]() Zajrzę tu jeszcze do Was
|
#729 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki Cestiusia czyli parasolki to inny model prowadzenia wózkowego
![]() trzymaj sie dizelnie i zdrowka dla Mati Kasiulka może faktycznie bedziesz rodzic, taki urojony poród odbierzemy |
|
|
|
#730 |
|
Zakorzenienie
|
hello
widać że wizaż szwankuje... Ola pod palmą...coś pięknego ![]() Tymek znów pobudka 7:05 ![]() I znów dzień się będzie dłużyłłłłł... Po 16 bank ![]() Mnie od wczoraj wzięło na sprzątanko, nawet z myciem podłóg. Jakoś od pewnego czasu pusciła mnie wena i nic mi się nie chciało robić- żyję już nowym mieszkaniem Tam to będę latać ze szmatą każdego dnia![]() Idę zerknąć na syna bo słyszę że coś się wali
|
|
|
|
#731 |
|
Zakorzenienie
|
hello
a ja mam lenia ale popłacilam juz rachunki i szperam w parasolkach, bo coś do samochodu musi być nadal , małż nafoczony bo tak polubił graco, a ja go opyliłam a prawie nigdy go nie prowadził nawet w markecie, bo tez narzekał jak Cestiusiowy, że za blisko wszędzie i depcze po hamulcu no ale sentyment miał widać do turkusowego koloru |
|
|
|
#732 |
|
Raczkowanie
|
witam
kurczę coś mi się dziejez wizażem, wywala mnie i nie moge obejrzeć zdjęcia Kasiulkowej Olci widze tylko miniaturkę i tak bym chciała zobaczyć ją dużąByłam u lekarza. Dostalismy skierowanie na morfologię, badanie siusków i kupy. Krew już pobrana (to było straszne, tyle łez), kupa tez, tylko problem z siuskami. Dziś je łapałam od 5.30 i nic bo Grześ nie sikał. Próbowałam z tym woreczkiem ale tez lipa, szeleściło mu to i tez nie nasikał. W dodatku jak to odklejałam to piszczał i zaczynał już płakać. Za mocny ten klej chyba. Może posłużycie mi radą, jak to zrobić, co? ![]() Ogólnie lekarz powiedział że wg niego Grześ rozwija się prawidłowo, chociaz nieco dziwne jest że jak sie urodził był duży i dość cieżki i był na przodzie w porównaniu z innymi dziećmi a teraz zjechał mocno. No więc zobaczymy jak wyjda wyniki. A z rozwoju ruchowego: uwielbia wstawać, robi to praktycznie non stop, juz mu raczkowanie nie wystarcza. No i super jeździ takim samochodzikiem-jeździkiem, odpycha się nóżkami i zasuwa tak, że ledwo za nim zdążam .Dziewczyny, a czy może któraś z Was jest juz w ciąży?
|
|
|
|
#733 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć babencje
Ja już jak zwykle po spacerze, po zakupach, pichcę zupę dla Oli, czasem to mi się tak już nie chce, że sobie nie wyobrażacie ale cóż począć Z tą fredą to najpewniej mam zapalenie tego gruczołu Be- coś tam... piknie, albo samo przejdzie albo będę musiała iść to czyścić moja mutter miała to wielokrotnie więc zapewne po niej mam takie skłonności. Armagedon!Mrówko dobrze, że byłaś z Grzesiem u lekarza, trzymamy kciuki za wyniki co do siuśków nie pomogę, jak ja łapałam Oli wszystko było mokre oprócz woreczka, klej się odklejał i suma sumarum nie złapałam siuśków
|
#734 |
|
Zakorzenienie
|
Olutkowa
a palma niczym ta na rondzie w w-wie ![]() lecę bo nie śpi już
|
|
|
|
#735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Werstuś dzięki Ci, bo właśnie mi humor poprawiłaś
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#736 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie baby
Jestem załamana ale o tym zaraz.Kasiulka Oleńka jest prze słodka,śliczna. A teraz o mojej załamce.Ostatnio cały czas się źle czułam i byłam bardzo słaba.Tylko bym spała.Zastanawiałam się co się dzieje.Nie miałam siły wyjśc nawet z Maćkiem na spacer,ani nawet sprzątać,gotować. Spóźnia mi się okres już 2 tyg i myślałam że pewnie jakaś anemia.Dzisiaj zrobiłam test i pozytywny.No kurcze ja nie chce teraz mieć dziecka kolejnego.Już mnie trafia w domu a co dopiero perspektywa kolejnych lat buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu uuuuuuuuuuMam nadzieje że test kłamie. Maćkowi idą dwa zęby na raz.Właśnie się przebijają tak że w domu mam istne piekło. |
|
|
|
#737 |
|
Zakorzenienie
|
ooo, Piekiełko - to gratulowac
a test raczej nie klamie w ta strone...raczej pokazuje negatywny mimo ciazy jak jest za wczesnie zrobiony dasz rade kobito, bedziesz miec drugiego bobasa, juz wiesz z czym to sie je ![]() a tak wogole to sie witam dzis zostalam brutalnie obudzona o 7.10-jakis palant rozpoczal o tej godzinie ciecie boschem Majka dala rade jeszcze pol godz w tym halasie pospac i ![]() Kasiulka - no co ty zmalowala z ta frederika jakie znow zapalenie gruczolu bee |
|
|
|
#738 |
|
Zakorzenienie
|
o dżizas Piekło gratuluję (bo tak wypada
) i zarazem współczuję (bo potrafię zrozumieć co czujesz). też nie liczyłabym na lewy test |
|
|
|
#739 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez pogratulowalam bo wypada, ale gdyby to mnie spotkalo to skacze z balkonu
fak, przechwalilam sie dziad chyba sobie zrobil przerwe na kawe bo minelo 45 minut a on znow tnie
|
|
|
|
#740 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie babeczki!Ależ mnie tutaj długo nie było....
![]() wybaczcie ale nie bede nadrabiac bo mam tylko chwilke... mam nadzieje ze u kazdjej z Was wszystko wporzadku... My od 1,5 tygodnia siedzimy u meza na wiosce i mam dosycccc.....nie ma to jak u siebie w domu... Nie chodzi o to ze mi tam zle czy cos w tym stylu tylko ja nie przyzwyczajona do takiego zycia..od zawsze mieszkalam w bloku i tu mi najlepiej...A tu teść,teściowa,krępujaca sytuacja..w domu wszytstko moge zrobic co chce, mowic co chce a tam niestety... U mnie remont trwa ide troche podczytac moze mi sie uda choiciaz w czesci nadrobic ![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- O kurcze piekło nie załamuj sie ....jakos to bedzie. ja ta bym chciala miec kolejnego bobasa tylko z wiadomych wzgledów nie moge narazie na to pozwolic....nie ma sie co lamac wszystko bedzie dobrze.gratuluje
|
|
|
|
#741 |
|
Zakorzenienie
|
witam
same nowe wiadomości choćby się to zgrało mrówk@ pyta się czy któraś przypadkiem nie jest w ciąży a tu proszę piekło zaraz nam oświadcza że ona ma test pozytywny piekło ja tam ci gratuluję z całego serca zobaczysz nie będzie tak źle może na początku będzie ci troszkę ciężko ale po kilku latach spojrzysz na to z innej strony i będziesz zadowolona dużo wypoczywaj i uważaj na siebie leonko ty się nie obijaj tylko nam tu pisz Kasiulka Oleńka jest przekochana a ta palemka cudna zamiast tego to co mam same ogony dobra spadam bo mały się obudził |
|
|
|
#743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mała ale się doczekasz prędzej czy później ![]() a ja synowych czesać już nie będę |
|
|
|
|
#744 |
|
Zakorzenienie
|
ale sie dzieje
ja tam gratuluję Piekło trzymaj sie i głowa do góry , szczęście w nieszczęściu to bobasy nie bedą rok po roku ja nie wiem jak tam z moimi testowaniami, bo to ja przecież miałam być pierwsza w ciąży, no ale dopiero w sierpniu były pierwsze próby wiec jeszcze musze poczekać, czy przybędzie czy nie @, chciałabym żeby znowu wyszlo jakies letnie dziecko, ale co bedzie to bedzie ja poprostu taki mam plan i odkładanie następnej ciąży w nieskończoność nie wchodzi w grę, lata lecą juz same wiecie jak pisałamkupiałam Mikiemu wozek, bo kasa za graco wpłynęła, babka przystała na 150 zł z przesyłką , nie wiem co to za cudo, ale jest lekkie i nie ma na stałe pałąka , wiec styknie do samochodu i spaceru z dziadkami ![]() http://www.allegro.pl/show_item.php?...2+wys%C5%82any. mrówk@ popatrz sobie w centyle, czy faktycznie tak drastycznie spadała waga Grzesia, Miki leci cały czas tym samym torem wiec jest ok a siuśki miał pobierane sto lat temu czyli w szpitalu po porodzie, wiem ze przyczepiłam i jakoś sie nabrało, w przeciwieństwie do jego koleżanek co sie kasztaniły i całe frederiki były a fuj i woreczek oczywiście, trzymam kciuki za powodzenie misji siuśki chyba lepjej pobrać z sikawki niż z frederiki ![]() zastanawiam sie czy dam radę zataszczyć wózek do wysłania, z bobasem w drugim powozie a przypomniało mi sie jak nam atenk wywróżyła, że z naszego wątku bedzie w 2010 jakis mały baranek czyżby klątwa sie spełniała
Edytowane przez anka1900 Czas edycji: 2009-08-19 o 13:46 |
|
|
|
#745 |
|
Zakorzenienie
|
mrówk@ co do siuśków to weź przyczep woreczek w środku nocy na spaniu i poczekaj spokojnie do rana jak nie bedzie nic do daj mu się jeszcze napić i spokojnie czekaj to jedyna rada
ja kiedyś to jechałam nawet z dzieckiem i przyczepionym workiem bo nie zdążył nasikać ale babka spokojnie poczekała parę minutek dłużej no i w końcu się udało do tego trzeba duzo cierpliwości i mam nadzieję że wyniki wyjdą dobre
|
|
|
|
#746 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuje baby za słowa otuchy ale jakoś na razie nie umiem się z tego cieszyć.A może to już ta burza hormonów
I to ja która się zapierałam że Maciek będzie jedynakiem, bo koniec z dziećmi.No cóż...W sumie to dopóki gienia nie potwierdzi to ciągle mam nadzieje. Najgorsze z tego wszystkiego jest to że mam z tż kiepską sytuację finansową,mieszkaniową... Nie wiem jak to będzie. W każdym razie teraz mam nadzieję na córeczkę Taką słodką siostrzyczkę dla Maciusia.Będę jej robić palemki na włosach
|
|
|
|
#747 |
|
Zakorzenienie
|
No tak już lepiej Piekło
tak sie ciągle mówi, że nigdy nie jest dobry czas na dziecko, bo zawsze cos tam przeszkadza ![]() pamiętaj o kwasie foliowym i chyba na razie rolki z Judi sobie odpuścisz
|
|
|
|
#748 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mysle, ze nie ma co panikowac bo na pewno sobie poradzisz Macius bedzie juz dosyc duzy kiedy babel sie urodzi...... masz juz praktyke i nie bedziesz panikowala przy kazdej wysypce itp jak niektore nowe mamy.... no i za 2-3 lata bedziesz miala dwojke w miare odchowanych dzieci .... no i jeszcze w dodatku dzieci beda mialy prawdopodobnie duzo lepszy kontakt ze soba..... ja bym sie nie zalamywala... powodzenia Ci zycze i bedziemy Ci kibicowac
|
|
|
#749 |
|
Zakorzenienie
|
no Pieklo, juz lepiej gadasz
co ma byc to bedzie, moze jednak dziewczynka ![]() Anka - jednak kupilas ten powoz przed chwila przyjelam pana kuriera tz mi kupil depilator i suszarke, juz testowalam to pierwsze jeszcze przyfrunie prostownica i czajnik, pewnie jutro moj malz to jak Kasiulka - uzalezniony od allegro i mimo moich protestow ciagle jakies paczki przychodza przy okazji zapytalam goscia jaka cena by byla za wysylke rodeo...moja mina sam wozek ok. 70zl netto, fotelik ok.20...no kurde nie opyla sie, poczta wyjdzie mimo wszystko taniej. no ale kurierem mimo wszystko bezpieczniej
|
|
|
|
#750 |
|
Zakorzenienie
|
Pieklo ja rowniez gratuluje, wiadomo ze kazdy ma swoje plany, ale na plus pomysl ze niektore z nas za pare lat beda bobasowac a Ty bedzi8esz juz miala mlodziez
Duzo zdrowka!Leoncia jak dobrze Cie widziec czesciej zagladaj, moze umowimy sie jak wrocisz? stesknilam sie okrutnie! My juz po drugim spacerku i drzemce bo Ole zbudzila moja mama smsem. Fak!
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:13.

jakby Maja nie spala to mialabym podobnie-czyli pogon z galganem
chyba nie moge wychodzic w tej porze bo mloda jest spiaca i nie ma na nia rady 
no i jak z wagą da sie go złożyć i wsiadac z bobasem do autobusu, bo jeżdzę na wieś busikami podmiejskim wiec musze składać wózek

Tam to będę latać ze szmatą każdego dnia

widze tylko miniaturkę i tak bym chciała zobaczyć ją dużą
Majka dala rade jeszcze pol godz w tym halasie pospac i
jakie znow zapalenie gruczolu bee
dziad chyba sobie zrobil przerwe na kawe bo minelo 45 minut a on znow tnie