![]() |
#721 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jestem-byłam- chce byc AU PAIR- nasze przygody- częsc II
mycha heh...no cóż...zycie zycie...
![]() rucia hm przecież nie każdego mozna wygooglowac. owszem, są sposby itd, ale jesli to zwykla przecietna rodzinka, to nie za wiele sie dowiesz. proponuje za kilka dni zadzwonic do nich z zaskoczenia i po prostu sprawdzic. aaa i sprobuj takze jakos przed 7 zadzwonic. zeby sprawdzic, czy to faktycznie dlatego, ze moze ich wtedy nie ma w domu, czy moze jakis inny powod. bo my polacy, strasznie podejrzliwi i nieufni jestesmy.... ![]()
#722 |
Raczkowanie
|
oj tez musze sie zgodzic z tym, ze sa nikonsekwentni w wychowywaniu :/ A pozniej nie oni siedza caly dzien z tym dzieckiem, ktore o bele co placze tylko ty :/
Moj nauczyl sie bawic telefonem kom. i jak tylko widzi ze ja mam swoj w dloni to biegnie do mnie i chce go, a jak mu nie daje to krzyczy a co najgorsze czasami chce mnie ugryzc :/:/ Kurde a jak mowie im, zeby nie dawali mu telefonu to oni "Tak. Ok" a za chwile swoje :/ A ja dzis mialam super dzien ^^ Samuelek byl spokojny, biegal, skakal, poszedl spac bez przeszkod, zjadl ladnie ^^ Ech bylo blogo. Taa bardzo jestesmy nieufni musze sie zgodzic. Rucia i na Twoim miejscu bym do nich zadzwonila i nawet o jakiejs reklamie zagadala czy cos. |
![]() ![]() |
![]() |
#723 |
Zakorzenienie
|
I chyba tak zrobię.
Pewnie, że jesteśmy nieufni- ale kto by nie był, jadąc do obcych ludzi, których znamy z potencjalnego zdjęcia i rozmów telefonicznych? Płacą 90 tygodniowo, weekendy wolne, wieczory też, i 12 tyg wakacji- w czasie których mogę jechać do domu, albo jechać z nimi. (Są nauczycielami). Chłopiec 2 latka, potem pomoc przy "nowym" ![]() Mi to odpowiada, bardzo nawet, mam jeszcze parę ofert, jedna rodzina jest wprost zbyt idealna dla mnie, dlatego najbardziej pasuje mi ta "wydają się być tacy normalni". Aj.. dziewczyny.. ile wątpliwości.. A mama do mnie wczoraj " Ja naprawdę nie sądziłam, że na studia nie pójdziesz.." No tak, bo ja żartuję zawsze.. Ogółem rzecz biorąc- krzyki, miny, wszystko co chcecie - ale ja nie mogę całe życie słuchać rodziny, chcę robić to, co ja chcę. Jak nie skończę z tym, to będzie tak samo zawsze. Więc czas się usamodzielnić trochę. Aj, rozpisałam się, ale same wiecie, tyle wątpliwości.. ( co do tego, że chcę jechać, nie mam żadnych, ale wszystko wokół). Jak tam u was?
![]() |
#724 |
Raczkowanie
|
Kazdy ma watpliwosci zarowno do wyjazdu jak i do tego czy robi slusznie. Ja np od poczatku mowilam rodzica, ze po maturze jade opiekowac sie dzieckiem, bo musze miec odpoczynek od ciaglej nauki. Nie mieli innego wyjscia musieli sie zgodzic. Wiesz wiadomo trzeba bylo z nimi szczerze porozmawiac, wszystko wyjasnic troche natluc do glowy, ze to mi pomoze w zycu itd, ale zgodzili sie
![]() Jej caly dzien koszmarnie sie czuje ![]() ruciakks1 a kad pochodzi twoja rodzina? |
![]() ![]() |
![]() |
#725 |
Zakorzenienie
|
U mnie to na razie nikt nie wierzy, że mi się uda..
Aj. Ciężko tak bez wsparcia. Wakefield Napisałam do Stowarzyszenia Polonijnego i tam dostałam cenne wskazówki, może nawet sprawdzą mi rodzinę, także już mi lepiej. Ale jak się na mnie nie zdecydują ostatecznie to :O
![]() |
#726 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Lunax niewiem jak inne ale ja co weekend imprezuje ![]() dzis ide na Coca-Cola Soundwave Finale 2009 so viel spass ![]() Edytowane przez adka0401 Czas edycji: 2009-10-03 o 13:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#727 |
Raczkowanie
|
Dziewczyno nei zamartwiaj sie tak juz
![]() ![]() adka0401 oj ale ja bym z cheica poszla na jakas impreze tylko po prostu nie mam z kim. Ostatnio bylam na kubanskim jezz'ie ^^ Bylo odlotowo, ale to tak okazjonalnie tam poszlam. A tak poza tym uadnej imprezy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#728 |
Zakorzenienie
|
Dobra, dziewczyny,
raz jeszcze ja ![]() To może napiszę kilka słów o sobie? Coś czuję, że będę tu często wpadać ![]() Karolina -miło mi! Czuję, że chcę odpocząć, dojść psychicznie do ładu, studiuję filologię polską od tego roku, ale nie chcę iść na zajęcia.. chcę wyjechać. Co rodzina to lepsza.. Teraz chyba trafiłam na policjantów. Bliźniaki, lat 4. I mam pytanie: Niby znam angielski, ale czasem "dorabiam" sobie inne znaczenia.. Co to znaczy według was? the pocket money is £80 per week - we can pay for an english class to a certain amount. ? ---------- Dopisano o 00:45 ---------- Poprzedni post napisano o 00:44 ---------- Tak w ogóle.. Co byście wybrały ? Edinburgh czy Wakefield? Mam wątpliwości, jeśli dobrze myślę, to u policjantów w Szkocji opłacą mi kurs (jeśli zrozumiałam), a u drugiej rodziny dostaję wprawdzie 90 i mniej obowiązków, bo tylko 2-letnie dziecko, ale kursu nie mam. Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaa
![]() |
#729 |
Raczkowanie
|
jak pewna rodzina to ja bym brala Edynburg z kursem jezykowym
![]() ![]()
#730 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja bym brała tą rodzinę z kursem. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#731 |
Zadomowienie
|
a mnie juz hostka wkurzyla. nie dosc ze wrocilam nad ranem to spie sobie a ona o 10 mnie wola, wychodze a ona stoi w pokoju obok i mi mowi ze zle sprzatam bo brudno i mi pokazuje gdzie a potem z pretensjami i ze jutro wszystko ma byc picus glancus
halo ja nie jestem sprzataczka tylko pomoca do dzieci :/ u mojej kolezanki w rodzinie maja osobno polska sprzataczke i placa jej niecale 200 eur za sprzatanie raz w tygodniu a ja nie dosc ze 2 razy w tyg musze to jeszcze prac i prasowac :/ wrr |
![]() ![]() |
![]() |
#732 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zas z drugiej strony, bedzie troche kwas jak sie bedziesz z nia klocila. Hehe ale widac musialas sie dobrze bawic, jak wrocilas o takiej porze ![]() ruciakks1 oczywisice, ze lepiej wybra rodzine ktora placi Ci za kurs ![]() Chyba lepiej niech ktos ci zaplaci niz sama musiala byc szukac a pozniej placic ![]() certain amount - okreslona ilosc/suma |
|
![]() ![]() |
![]() |
#733 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a tak z innej beczki: praca jako summer au pair: w Stanach czy w Anglii? Początkowo byłam bardzo nastawiona na Anglię, ale po spędzeniu tam 2 tygodni i spotkaniu miliona moich rodaków i innych emigrantów, zaczęłam trochę wątpić. Zwyczajnie częściej spotykałam tam Polaka niż Anglika z dziada pradziada i babci na dodatek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#734 |
Zakorzenienie
|
Zwariować można, taką długą wiadomość napisałam a...
Od rodziny z Edynburga na razie nie mam wieści- ale logowali się na stronie ; o pewnie zrezygnowali, ha! Napisałam im, że jeśli nie są zainteresowani- niech także napiszą. W domu dalej mi nie wierzą,że wyjadę ![]() Adka- czy masz w umowie tylko "lekkie prace domowe"? Aż wierzyć się nie chce, że ludzie tak wykorzystują. Dziewczyny-jeszcze jedno, medical report, czyli jak się nie mylę zaświadczenie, że nie ma problemów zdrowotnych tak? Ale pytanie jest takie: czy dostanę takie w przychodni?Czy gdzieś konkretnie muszę iść? Zaświadczenie o niekaralności kosztuje 50 zł-matko kochana! Powiem Wam, że niepotrzebnie się od razu tak 'nastawiam' na wszystko- wydaje mi się, że to takie proste, ale jak patrzę, ile ofert otrzymują rodziny-to nie wiem jak mają wybrać akurat mnie. Dobra, przesadzam. Jutro mam urodziny, zadzwoni rodzinka i będzie pytanie "Jak się studiuje?" A ja.. skłamię?Przecież i tak się wyda! Mam 19 lat (od jutra),a mimo, że zawsze mi ufano, to czuję, że do końca życia chcieliby,bym robiła to, co oni chcą -czytaj: studiować. Już słyszę ten krzyk ![]()
![]() |
#735 |
Konto usunięte
|
taliena usa drozsze jesli chodzi o wyjazd i wiza etc wiecej problemow a co do polakow w UK zaleygd ja bylam w Londynie i sa czesci londynu gdzie sami polacy a sa takie ze ich prawie nie ma osobiscie rzadko kiedy ich spotykalam czasem gdzies w metrze slyszlaam polski czy cos ale nie bez przesady
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#736 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Może zaryję się na te 2 miesiące letnie na jakimś komplentym przedmieściu lub nawet większej wsi? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#737 |
Konto usunięte
|
zalezy gdzie bylas ja mieszkalam w londynie w 2 strefie i nie narzekalam
|
![]() ![]() |
![]() |
#738 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cóż, mam jeszcze ponad pół roku na rozpoczęcie poszukiwań rodzinki; zobaczymy jak będzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#739 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze ja;p
pisalam do wielu rodzin i teraz tak : jak w przychodzacych nazwisko jest na czarno a obok + to moze TYLKO znaczyc ,ze to rodzina mnie wybrala? Bo mnie sie wydaje,ze do nich pisalam, ale to chyba niemozliwe? Jesli tak, to chyba lepiej jak sami mnie wybrali? ![]() Niby wszystko idzie w dobrym kierunku, a ja sama zaczynam wierzyc,ze to sie nie uda..
![]() |
#740 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Rodzina sie nie przejmuj tak bardzo, bo przeciez to twoje zyciie i mozesz zrobic z nim co chcesz, przeciez nie bedziesz jak piesek. Ja tez czesto spotykam Polakow, ale bez przesady nie ma ich tak duzo by nie spotykac w ogole anglikow, mysle ze hindusow itp jst wiecej ![]() Jak minal wam weekend?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#741 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Lunax, mówię Ci, ja miałam najwyraźniej takie "szczęście" ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#742 |
Zakorzenienie
|
Tak, mogę wrócić, ale przecież mam umowę.
O właśnie, często tu się przewijała wypowiedź typu: "wróciłam po ... miesiącach". Tak jakby to było takie proste, ale jak jest z umową? Dziewczyny, wiem, że moje wypowiedzi są chaotyczne, jest we mnie pełno obaw, ale także entuzjazmu zarazem.
![]() |
#743 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez taliena Czas edycji: 2009-10-04 o 21:06 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#744 |
Raczkowanie
|
Ja mysle podobnie jak talienie, ze nie masz sie czego obawiac, bo jak beda Cie wykorzystywac tzn kazac robic ci wiecej niz masz to powiesz im papa... Zreszta ja tak serio nie jestem pewna, bo ja nie jestem przez agencje.
taliena to mialas niezlego pecha. Kurde moze ty tak po takich ulicach szlajalas ;PP Ja to spotykam, ale zazwyczaj to jakies ludzie po 30 czy cos, a kurde chcialabym miec jakies kolezanki polki z ktorymi moglabym sie umawiac od czasu do czasu ;( |
![]() ![]() |
![]() |
#745 |
Zakorzenienie
|
ja też nie jestem przez agencję
![]() Ale chcą umowę, więc.. jak słyszę "umowa" to ;o
![]() |
#746 |
Raczkowanie
|
Oo Rucia to jak znalazlas rodzine?;>
Hehehe ta to slowo budzi jakies uczucia mieszane |
![]() ![]() |
![]() |
#747 |
Zakorzenienie
|
przez Internet, przez stronę przez was polecaną
![]()
![]() |
#748 |
Raczkowanie
|
Aha
![]() Znajdz cos blizej centrum ;PP tzn Londynu ;P A jak z kolezankami? Boze ja to czuje sie tu aka dziwnie samotna :/ zadnych kolezanek, jedynie ci ze szkoly, ale oni tylko po angielsku czasami mam go dosc :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#749 |
Zakorzenienie
|
Lunax- przykro mi, naprawdę. na długo wyjechałaś?
Najchętniej zamieszkałabym na wsi, albo w maleńkim miasteczku z dala od ludzi- ale to marzenia na przyszłość. Wiem.. zawracam wam głowę.. ale naprawdę nie wiem.. Słuchajcie do wyboru jest tak: Rodzina nr 1. (choć myślę, że ta się nie odezwie, bo się logowała na stronie,ale mi nie odpisali..) Policjanci, Edynburg, 80 tygodniowo, okreslona kwota ![]() Rodzina nr 2. Wakefield. 90 tygodniowo, jak z kursem - nie wiem. jutro beda dzwonic po moje referencje (preferencje chcialam napisac ![]() Mniejsze miasto. Malo obowiazkow, to wydaje sie byc najbardziej pewne. Rodzina nr 3. Liverpool. 3 dzieci, ale placa tylko 65 tygodniowo, i chyba brak kursu, ale jak ich zobaczylam, to pomyslalam,ze moglabym tam zamieszkac od zaraz ![]() Wiecie, ja im piszę, że mam inne 3 rodziny, tak sobie wymyśliłam, że 3 a jest z 11:P żeby być fair, ale będę się bać powiedzieć jednej z nich nie. Okaże się, że wszystkie ze mnie zrezygnują i będzie finał ![]() ![]() Tak bym chciała już być na miejscu. ehh.. może coś doradzicie? czy wybierać sympatycznie wyglądającą rodzinkę za 65 czy tez sympatyczna, ale takich uczuc we mnie nie wzbudzila na 90, czy jeszcze.. poukladana rodzine za 80? Wbrew pozorom nie obchodzą mnie nigdy pieniądze, ale jeśli to jest praca, a ja nie wiem ile wynosi utrzymanie w obcym kraju, to wolałabym, żeby było ich więcej. A Lunax - u mnie nikt nie wie,że chcę wyjechać, a koleżanek pracujących jako au pair nie mam. Dziś mam urodziny.. i redakcja Wizażu jako pierwsza przesłała mi życzenia ![]() ![]() To tak mnie rozśmieszyło ![]() Dobrej nocy!
![]() |
#750 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Rucia naprawde nie panikuj, dasz rade ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:12.