![]() |
#721 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. III
Tity, to ciekawe, bo mnie się normalnie nie rozpoczyna @ krwią, ale plamieniem właśnie, zwykle pierwsze parę godzin, to brązowe plamienie, potem dopiero ta ciemna krew...
Hmm, no nie wiem, może zapytam gina przy najbliższej okazji. Lutkę dalej biorę. Raczej mi to nie zaszkodzi, a gdybym jednak byłą w ciąży, to nawet pomoże... Jeśli nadal będzie tak skąpo, zrobię jutro albo pojutrze test... Żeby się upewnić. Abz, a ja używam prawie wyłącznie podpasek. Nie lubię mieć czegoś w środku (poza wiadomym obiektem ![]()
RAZEM OD 5.03.2000. ![]() Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 ![]() Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2009-10-15 o 19:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#722 |
Zakorzenienie
|
ja tu o "błonce" pisze a Tity prosto: "gluty", ale masz racje, własnie o gluty chodzi, powiem wiecej, gluty w kolorze bardzo ciemnoczerwonym
![]() kretencja ja od dłuzszego czasu dzień lub kilka dni przed @ mam zawsze brazowawe plamienie, ale bardzo delikatne, taki zwiastun @ A ja własnie nie lubie podpasek, nie lubie czuć jak tam leci i tak wilgotno. A wiecie jak zaczęłam uzywac tamponów? Strasznie sie ich na poczatku bałam, bo bałam sie, ze jak sie sznureczek urwie to co ja zrobie? (młoda byłam i niedoswiadczona) Ale kiedys, były swieta, @ przyszła a ja nie miałam podpasek, miałam jakies próbki tamponów no i nie miałam wyjścia, musiałam założyc, był to tampax z aplikatorem (dobrze pamiętam nie?) ![]()
od 26 kwietnia 2008 - żona // nasz ślub mamy Synka: Krzysiu ur. 24-09-2010 ![]() i znowu serca mam dwa... ![]() Edytowane przez abz Czas edycji: 2009-10-15 o 19:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#723 |
Zakorzenienie
|
kretencja ja mam jasnoczerwoną krew podczas @ , pod koniec @ czyli 4-5 dnia mam ciemniejszą
![]() tity a te "gluty" to nie przypadkiem skrzepy we krwi? słyszałam ,że niedobrze jak pojawiają się abz oczywiście moge oddac kurtke , jutro jade na poczte rano bo dzwonilam juz do faceta i albo zamienią na L albo zwroca pieniadze. swoja droga na zime zawsze kupuje sie deko wieksza kurtke zeby pod nia ubrac jeszcze cos cieplego i nie wiem czemu wzielam M ![]() mam rozterki odnosnie wesela ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#724 |
Zakorzenienie
|
Ollliwka bedac juz po weselu powiem, ze drugi raz tez wybrałabym wesele. Z tego co pamietam kretencja nie miała jako takiego wesela i tez jest zadowolona. Musicie sami juz to przemysleć, bo finansowo rzeczywiscie nieduza różnica.
A co do skrzepów, to z tego co wiem, to krew miesiączkowa nie krzepnieje (krzepnie? wstyd mi, ze nie wiem), te gluty to łuszczace sie endo (błonka). No i jeszcze cos, kolor krwi pewnie zależy tez od tego jaka mamy krew w organizmie, ja mam raczej ciemna (na podstawie przeciec palców np.) a niektórzy mają jasną, coś w tym moze być nie?
od 26 kwietnia 2008 - żona // nasz ślub mamy Synka: Krzysiu ur. 24-09-2010 ![]() i znowu serca mam dwa... ![]() Edytowane przez abz Czas edycji: 2009-10-15 o 19:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#725 |
Zakorzenienie
|
Ciekawe... A może to po protu zależy od organizmu... Wydaje mi się, że to nie skrzepy, raczej wygląda to jak gęsty śluz, mocno zabarwiony.
#726 |
Zakorzenienie
|
kretencja teraz tak spojrzałam na twój podpis, cały czas od lutego łykasz kwas foliowy? Bo ja sie zastanawiam czy mimo tego, ze nie wiem kiedy zaczniemy sie starać (pewnie nie prędko) to czy mam brać, niby dawka nie jest duza, ale jakos tak mam małe watpliwosci ale i 270 tabletek w zapasie...
#727 |
Zakorzenienie
|
Przeczytałam właśnie na dwóch stronach w necie, że w miesiączce nie powinno być zarówno skrzepów (choć nie wiem, jak one miałyby wyglądać), jak i jasnej krwi.
---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Abz, tak, cały czas biorę, bo cały czas się staramy. Nie sądzę, żeby to mogło zaszkodzić, to dawka profilaktyczna. Ale z ciekawości zapytam gina, jak będę u niego za dwa tygodnie.
![]() |
#728 |
Zakorzenienie
|
ok, ja oczywiscie gina zapomniałam zapytać, bo jak u niego jestem to myśle tylko o torbieli (ciekawe co z nia?).
I nadal bede sie trzymała tego, ze w krwi @ nie moze byc skrzepów.
#729 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście, nie może być. Tylko jak je poznać?
#730 |
Zakorzenienie
|
Krwawienie miesięczne jest pierwszym etapem cyklu miesiączkowego. Jest spowodowane złuszczaniem się nabrzmiałej i rozrośniętej w ostatniej fazie cyklu (fazie lutealnej), błony śluzowej macicy (endometrium). Płyn wydostający się w tym okresie z pochwy składa się w dużej mierze z krwi i tkanki błony śluzowej[4]. W trakcie miesiączki kobieta traci ok. 35 ml krwi (za normalną jest uważana strata do 80 ml krwi)[5].
Miesiączka trwa zwykle od 3 do 5 dni, choć krwawienia trwające od 2 do 7 dni są uważane za normalne[6]. Krew wydalana w trakcie miesiączki nie krzepnie, dzięki dużej zawartości plazminy[7]. (cytat z wikipedii)
#731 |
Zakorzenienie
|
Abz, dzięki
![]() ![]()
#732 |
Zakorzenienie
|
Na pewno różnia sie od "glutów"
![]() ![]()
#733 |
Zakorzenienie
|
Dobra, tak czy owak ja zmykam na dziś.
Idę się umyć i do łóżeczka ![]() Dobrej nocy!
RAZEM OD 5.03.2000. ![]() Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 ![]() Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2009-10-15 o 20:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#734 |
Zakorzenienie
|
ja też ide juz do łazienki i spać, chłodno mi jakos.
Dobranoc
#735 |
Zakorzenienie
|
kretencja może opisze jak te skrzepy wyglądają
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() abz są ,sąskrzepy pytałam ginka nawet dawniej..zresztą w internecie też znajdziesz coś na ten temat. Aha abz krzepnięcie krwi nie odpowiada za tworzenie się skrzepów , tak mi się wydaje ,że to dwie rozne rzeczy ![]() ![]() ![]() ![]() P.S oj chyba do końca racji nie miałam ( zwiazek miedzy krzepnieciem i skrzepami). Więcej na ten temat pisza kobiety na forach internetowych , ktore wlasnie mają skrzepy we krwi. I one jednak są. wlasnie abz , problem ze skrzepami mają osoby , ktore maja zaburzenia krzepnięcia czyli jednak możliwe ,że taki probem występuje u niektorych kobiet. Sorry ,że tak się 'wczułam" ![]() Edytowane przez Ollliwka Czas edycji: 2009-10-15 o 20:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#736 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Dobranoc dziewczyny ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#737 |
Zakorzenienie
|
Tity to daj znac co powiedziala dentystka !!
Kretencja u mnie bylo roznie, czasami czerwien, a czasami prawie czarna ![]() ![]() Abz moj pierwszy tampon to tez byl Tampax z aplikatorem ![]() ![]() ![]() ![]() Kwas foliowy Ci nie zaszkodzi, nie mozna go przedawkowac, wiec lykaj spokojnie |
![]() ![]() |
![]() |
#738 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale ja się zdołowałam.. zaczęliśmy cykl staranek w tym miesiącu i po prostu.. porażka. Jestem tak zestresowana myśleniem o tym, żeby się nie stresować, że blokuję się zupełnie.. Jeszcze mi się nigdy nie przytrafiło nic takiego jak wczoraj.. Kiedy się kochamy myślę tylko o tym, czy coś z tego będzie i w ogóle nie mogę się wyluzować ![]() ![]()
![]() |
#739 |
Zakorzenienie
|
Witam.
U mnie @ się rozkręciła właśnie, jestem już pewna, że to ona, więc Lutkę odstawiam. Bo jak wybiorę do końca, to za parę dni będę mieć kolejny okres. Na forach raczej tak doradzają - że jak się krwawienie rozkręci, odstawić. Wydaje się to logiczne - jeśli przychodzi @, to znaczy, że naturalnie spadł poziom progesteronu w organizmie i jeśli jest to normalne krwawienie, nie da się go już powstrzymać biorąc progesteron dalej. Zwłaszcza, że test zrobiłam z porannego moczu - oczywiście 1 kreska. Lenko, spokojnie, to chyba normalne. Ja podczas pierwszego cyklu starań też byłam strasznie spięta i myślałam tylko o tym, żeby zajść ![]() ![]() ![]() Humor mam słaby niestety, już od wczoraj w sumie. To nawet nie chodzi o to, że znów dostałam okres (no dobra, o to też ![]()
#740 |
Zakorzenienie
|
Ollliwka widzę przejęłaś sie tematem, jeżeli tak wyglądają skrzepy to ja tez je miewam
![]() ![]() Tity, no to łykam nadal kwasik. A z tymi tamponami u ciebie to moze za płytko je wkładasz? Bo przecież wcale nie go nie czuć jak jest dobrze założony, w każdej pozycji. Ale nikt w sumie do ich zakładania nie zmusza, wiec jakl ci odpowiadają podpaski to nie ma problemu ![]() aldii mi też potwierdza info o kwasie foliowym, dzięki ![]() ![]() Lenka nie wiem co ci powiedzieć, bo sama jeszcze tej presji nie czuję, ale jak mówi kretencja, powinno minąć. ![]() Nie napisałam wam jeszcze, że u mnie dziś o 7 rano były -2 stopnie!! Ubrałam rękawiczki ![]()
od 26 kwietnia 2008 - żona // nasz ślub mamy Synka: Krzysiu ur. 24-09-2010 ![]() i znowu serca mam dwa... ![]() Edytowane przez abz Czas edycji: 2009-10-16 o 09:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#741 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() DZięki dziewczyny.. Co do pogody to mnie ona strasznie dołuje!!! I kupiłam dzisiaj rękawiczki...
![]() |
#742 |
Zakorzenienie
|
Pogoda nieszczególna, choć u mnie nawet na chwilę słońce wyjrzało, ale jest strasznie zimno. Muszę iść na 13-tą do lekarza, po tę receptę na bromergon - mam nadzieję, że mi wypisze.
A jutro mam od 9 do 15 kurs w pracy. Ale mi się nie chce ![]()
#743 |
Zadomowienie
|
A ja zapomniałam napisać, że miałam dzisiaj rano egzamin z wakacyjnych praktyk w piekarni i zaliczyłam. Zebrałam resztę brakujących wpisów i można zanieść już indeks do dziekanatu. Oficjalnie jestem na III roku
![]()
![]() |
#744 | ||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Jestem po wizycie u ginki
![]() Cyto, badanko ręczne i USG szybkie ![]() W każdym bądź razie dzidzia ma 37mm ![]() ![]() ![]() Lenko moje gratulacje ![]() Kretencjo ![]()
![]() |
#745 |
Zakorzenienie
|
witam dziewczynki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#746 |
Zakorzenienie
|
zgadnij a to USG prenatarne to każda kobieta ma wykonywane?
aldii idelanie opisałaś jak wyglądają skrzepy ![]() lenka witaj na III roku ![]() ale się złaziłam dzisiaj , od 9 rano już w mieście poczta , lekarz , zakupy i spacer z psem a teraz mam chyba temperature bo glowa łupie i gorącoooo ![]() rodzice pojechali sobie na weekend a TŻ jedzie sobie jutro z samego rana na staż też na weekend i jest mi smutno jakoś z tego powodu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#747 |
Zakorzenienie
|
Witaj, motylku
![]() Przy okazji ja poproszę na zmianę daty ostatniej @ również na 15.X.
RAZEM OD 5.03.2000. ![]() Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 ![]() Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2009-10-16 o 15:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#748 |
Zakorzenienie
|
dzięki kochana za powitanko
![]()
![]() |
#749 |
Zakorzenienie
|
Czytam sobie tak Was i się nie odzywam bo o @ piszecie.
Witam Motylka to pewnie jak moja. Miała 2,9cm tydzień temu w środę to tak myślę, że może 4cm już ma?? Miłego dnia ![]() ![]()
#750 | ||||
Zakorzenienie
|
Aj w sumie to nic poważnego. Najprawdopodobniej poraniłam sobie dziąsło szczoteczką, a do tego jakiś wirus mnie zaatakował i dlatego zapalenie dziąsła, ale zęby się już nie ruszają(zapalenie był przyczyną). Dostałam jakąś maść, mam płukać szałwią, bo to mi najbardziej pomaga i łykać witaminę C i coś w wapniem. A jak nie przejdzie to mam się do jakiegoś specjalisty od dziąseł zgłosić.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:26.