|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sklepy internetowe-wady i zalety (podziel się opinią) cz.II
A mnie zaskoczył NeedBead błyskawiczną przesyłką i wypaśnymi gratisami!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#722 |
Zakorzenienie
|
To ja dopisuję jak obiecałam:
- ArtClaySilver.pl: kontakt średni ale poinformowali o wysyłce, jednak kilka dni po złożeniu zamówienia i opłaceniu go. Pomylili się w wielkości cyrkonii co mnie nieco wkurzyło, bo specjalnie do nich kupiłam oprawę do cyrkonii, której nie użyję w chwili obecnej ale olałam, bo w końcu zużyję je do czegoś innego. - Antidotum (metalclay.pl): kontakt rewelacyjny, wysyłka natychmiast po odnotowaniu wpłaty (w dniu następnym). Nie polecam u nich natomiast kaboszonów. Miał być hematyt, ok 10 x 8 mm za 2,60 zł a przyszedł syntetyk (żeby jeszcze kamień...) - zwykły plastik pomalowany emalią i do tego w dwóch miejscach porysowany. Ale sam asortyment mają nawet całkiem niezły. Jest w czym wybierać.
![]() |
#723 |
Raczkowanie
|
Mi się wydaje, że oni podali nazwę "hematyt" jako kolor szklanego kaboszonu, bo takie właśnie tam znalazłam za 2,6zł w kategorii "Perły i szklane kaboszony"
![]()
![]() |
#724 |
Zakorzenienie
|
Niewykluczone, brałam to pod uwagę, że to kolor hematytu ale ten kaboszon nie jest szklany (chyba, że szkło dmuchane :P) bo jest niesamowicie lekki. Ze szkłem mam do czynienia na bieżąco, więc daję sobie uciąć palec lewej nogi (ten malutki)
![]()
Edytowane przez nagaLy Czas edycji: 2010-07-05 o 15:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#725 |
Przyczajenie
|
![]()
A ja muszę coś powiedzieć o sklepie korallo.pl
kupiłam u nich kryształy swarovskiego Volcano, które po paru dniach noszenia wyglądały jak obraz nędzy i rozpaczy. Z tzw. lusterka z tyłu zostały strzępy. Najpierw na odpowiedź czekałam 3 dni, potem dowiedziałam się, że reklamacji nie będzie, bo popryskałam się perfumami, lub ściagałam ubranie przez głowę mając kolczyki na uchu. Żadnych z tych rzeczy oczywiście nie robiłam-musiałabym być nienormalna. Dodatkowo w tzw. miedzyczasie obniżyli ich cenę o połowę! znaczy się nie tylko mnie sie coś przytrafiło. Kurcze, zostawiłam u nich tyle kasy! Tekst e-mailaod nich był taki niemiły. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#726 |
Zakorzenienie
|
O korallo.pl jest tu sporo negatywów, nie wiem czy są z ostatniego roku jakiekolwiek pozytywy. Ja też pisąłam, zostawiłam u nich sporo kasy i towar na ok 80 - 100 zł był uszkodzony, wysyłają uszkodzone kamienie całkiem świadomie bo przy prośbie o wymianę otrzymałam info, że... nie posiadają innych. Kurna, nie sprzedaje się uszkodzonych rzeczy po takich cenach a jeśli - to się o tym informuje. Omijam ten sklep szerokim łukiem. To definitywnie najgorszy sklep biżuteryjny, z jakim miałam do czynienia.
![]() |
#727 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#728 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy Jubilex odpisuje Wam na maile ?
![]() |
#729 |
Rozeznanie
|
Mi w zeszłym tygodniu nie odpisał;/
![]() |
#730 |
Zakorzenienie
|
No mi właśnie też nie
![]()
![]() |
#731 |
Raczkowanie
|
A pisałyście na tego maila co trzeba - na o2 chyba?? Coś kiedyś pisało że formularz kontaktowy sklepu nie działa właściwie.
![]() |
#732 |
Zakorzenienie
|
Tak, na maila pisałam jeszcze sobie chwilke poczekam
![]()
![]() |
#733 |
Przyczajenie
|
Witam,
Od jakiegośc czasu śledze różne wątki na forum i tym razem postanowiłam dorzucić swoje 3 grosze ![]() 01.07 złożyłam zamówienie w trzech sklepach (opłata 02.07-zaraz po północy więc księgowanie mogło nastąpić już w godzinach porannych 02.07): 1. Akcesoria.net-bardzo szybka, sprawna przesyłka-4dni. Pojawiły się pewne niedociągnięcia w zamówieniu (m.in.dostałam inny kolor kamieni). Kontakt SUPER-po dwóch dniach miałam u siebie przesyłkę z minerałami, które nie dotarły za pierwszym razem. Tak miłej obsługi, już dawno nie uświadczyłam ![]() Na pewno tam wrócę. A nie są to moje pierwsze zakupy w różnych sklepach internetowych. 2. Beadshop-przesyłka doszła 16.07- z jednym brakiem, ale co gorsze trzech zamawianych produktów nie mieli na stanie. Zero informacji na mail o zaistniałej sytuacji. Zostałam postawiona przed faktem dokonanym, czyli info. w przesyłce, iż sklep pozwolił sobie na "zamianę". I nie chodzi tu o wartość produktów na moją korzyść. Wolałabym zostać uprzedzona o sytaucji i np.zrezygnować z powyższych rzeczy. Dziś wysłałam mail. Zobaczymy... 3. Pearl Beauty- przesyłka do dzisiejszego dnia nie doszła. Zmiana statusy zamówienia, iż zostało wysłane nastąpiła z tego co pamiętam w czwartek-15.07. Jak widać na załączonym rysunku ![]() Warto może jeszcze zaznaczyć, iż we wszystkich powyższych sklepach zamówienia były na bardzo podobne sumy. Zamawiałam kiedyś jeszcze m.in. w jubilex33, kontakt bez zarzutu. Będę wdzięczna za informacje, dotyczące Pearl Beauty, zamówiłam u nich pierwszy raz i zastanawiam się na ile powinnam jeszcze "poćwiczyć" cierpliwość? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#734 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#735 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze kwestia daty nadania.
A co do samego beadshopu - zamawiałam sporo razy i powiem, że jakość obsługi cenię sobie wysoko. Raz pomylili bigle i od razu dosłali. Szokiem jest dla mnie informacja, że bez Twojej zgody zamienili na coś innego. może faktycznie sezon urlopowy i dali do wysyłki kogoś mało biegłego, ot - pech? Generalnie Beadshop jako sklep ma bardzo dobrą opinię, może odpiszą chociaż jakoś sensownie.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#736 |
Przyczajenie
|
rusa1ka-niestety z urlopami to nie do końca, tylko w Beadshop mieli tygodniową przerwę, więc jeszcze można zrozumieć. PearlBeauty, bez komentarza, tu zero wytłumaczenia.
nagaLy-W Beadshop zamawiałam już wcześniej i nie było problemów. Zapewne tygodniowy urlop wydłużył zamówienie. Liczę, że koniec historii będzie pozytywny. W PeralBeauty, tutaj zamawiałam po raz pierwszy, na forum ma dobre opinie, stąd decyzja o zakupie. Cóż może to przypadek, ot pech, ale uraz pozostanie i jeszcze kwestia, co przyniesie zawartość paczki ![]() Przy pierwszym zamówieniu takie schody, strach się bać. ![]() Napiszę, kiedy pojawią się nowe fakty. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#737 | |
Przyczajenie
|
Sklep Korallo nie odpisuje na maile od razu, tylko jak się ich "zbombarduje" spamem. Na moje pytanie, dlaczego nie odpisują(po ponownym "bombardowaniu") odpisali, że powinnam mieć pretensje nie do nich
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#738 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny co jakie macie opinie na temat sklepu dalis?
Cen niektórych produktów są baaaaardzo niskie. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#739 |
Przyczajenie
|
Zamawiałam w nim jeden tylko raz ale również czekałam ok.2 tyg. Tłumaczyli,że ktoś się dopiero uczy. Musiałam jednak ponaglać i przypominać się. Najszybciej przychodzą (do mnie-Dolny Śląsk). Needbead-nawet na drugi dzień po wpłaceniu. I zawsze są fajne gratisy. Również Światkoralików2. szybko wysyłają i zawsze, bez gadania uwzględniają reklamacje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#740 |
Raczkowanie
|
Ja właśnie dzis u nich zamówiłam. Ciekawe co bedzie. Na razie kontakt meilowy był doskonały. Odpowiadali mi natychmiast.
![]() |
#741 |
Raczkowanie
|
Właśnie się zastanawiam czy nie zamówić właśnie z dalis (tyle że za pobraniem). Jak mówicie? Bo ceny sznurów mają kuszące...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#742 |
Raczkowanie
|
Zamówiłam w dalis w czwartek a w piątek po południu miałam juz status, ze wysłali.
![]() |
#743 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny odradzam całkowicie Arex-Pol!
Mozna tam kupić różniste rzeczy do wyrobu biżuterii, narzedzia, chemię itd (prócz kamieni). Zrobiłam zamówienie 20 lipca i tego samego dnia zrobiłam przelew przez internet. Czekam i czekam i nic. Dziś piszę do nich ale oczywiście maile jak kamień w wodę. Zadzwoniłam więc. Pani mówi, że dziś dostali przelew!!! Jasne!! Uwierzę jak zobaczę. To by był mój pierwszy taki przypadek, że przelew robiony przez net dociera do banku odbiorcy po prawie tygodniu!!! I że rzekomo dziś wysłali paczkę! Jasne!!! Pewnie paczka sobie leży ale że pytam to niby wysłana. No coż, przez ten "miły" sklep będę ok 500zł w plecy ![]() Bardzo dziękuję za zakupy w tymże sklepie ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#744 |
Zadomowienie
|
Kasiu - jako ze znam ten sklep pozwole sobie przytoczyc zapis z regulaminu:
"Termin realizacji zamówienia zazwyczaj nie przekracza 6 dni roboczych (w przypadku dostawy przez firmę kurierską) oraz 10 przy dostawie przez Pocztę Polską." Nie chodzi o to ze bronie sklepu....po prostu warto czasem czytac regulaminy sklepu..... Ze wzgledu na dlugi czas, ktory sobie zastrzegaja ja np wybralam inny sklep na zakup metek - bo wiedzialam ze nie dojda na czas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#745 |
Raczkowanie
|
spodziewałam się tego przytoczenia
![]() nie znaczy to, że należy zawsze czekać te 6 dni z realizacją zamówienia.
![]() |
#746 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Obiecałam podsumować temat. Beadshop-przesłana paczka była niekompletna-po dwóch mailach dostałam odpowiedź ![]() PearlBeauty-przesyłka nie dokońca zgodna z zamawówieniem (pomylono dwa produkty)-tu także po wysłaniu dwóch maili, dostałam odpowiedź. Generalnie uwzględniono pomyłkę. Cóż, jeśli mam być szczera w obu przypadkach nie takiej obsługi Klient chciałby doświadczyć plus jak wcześniej pisałam ponad 2 tygodnie czekania na paczki (nie z winy poczty-spawdzałam daty nadania). Tu jeszcze raz muszę wspomnieć o akcesoria.net, gdzie równolegle zamawiałam i kontakt, jak i obsługa była rewelacyjna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#747 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#748 |
Raczkowanie
|
Ja jestem z Dalis bardzo zadowolona. Parę rzeczy tam kupilam i się nie zawiodłam
![]() Ale może miałam fuksa akurat ![]()
![]() |
#749 |
Raczkowanie
|
Jak pisałam, zamówienie w Dalis zrobiłam w czwartek a wczoraj ( wtorek ) paczuszka jest juz u mnie. Gdyby nie to , że przysłali o jedną szpulke drutu mniej wszytsko byłoby ok. Kamienie tez są jak najbardziej w porządku. Teraz czekam na odpowiedź w sprawie braku.
![]() |
#750 |
Raczkowanie
|
Dostałam prezent od męża z okazji rocznicy ślubu
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:46.