Ubrania z MOHITO - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-29, 11:38   #721
Iwonalodz
Zakorzenienie

Dot.: Ubrania z MOHITO

Cytat:
Napisane przez pralinkax Pokaż wiadomość
O kurcze ! To mnie nastraszyłaś 70zł za bluzkę 'jednorazową' to stanowczo za dużo. Ciekawa jestem wypowiedzi pozostałych dziewczyn, które ją już prały. ps. Dzisiaj mam ją na sobie 1x
Sama się teę przestraszyłam i co tu dużo mówić wkurzyłam, bo bluzka mi się szalenie podoba! miałam ją już założyć, ale pod koniec maja mam uroczystość, więc dopiero wtedy ją założę, no, a potem wypiorę. Pytałam pani w sklepie i powiedziała, że mieli już jeden taki przypadek, w bluzeczce na krótki rękaw, ja mam 3/4 rękaw, ale nie sądzę, by to miało jakies znaczenie. daj prosze znać, jak wypierzesz, czy coś się stało
I jak wrażenia z noszenia?

NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie!
NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie!
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 14:49   #722
Just Diana
Raczkowanie

Iwonalodz, to może pierz ją ręcznie?
Just Diana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 15:51   #723
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwonalodz Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy któraś prała już bluzkę w maki? Koleżance po praniu zafarbowała się bluzka od tego czerwonego! Aż się boje wyprać swoją, chociaż jeszcze jej nie miałam na sobie
Ja prałam tą bluzkę już wielokrotnie i nic się z nią nie stało.
blekitne_niebo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 17:35   #724
niuniulka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cebulki Pokaż wiadomość
czy ma ktoras z Was tą bluzkę? jakwyglada na żywo?jak sie układa?
Ja mam tą bluzkę! Jestem zadowolona, ładnie się układa. Zależy w sumie od tego jaki rozm chcesz i jaki masz biust. Ona ma taki luźny fason- więc zapewne nawet najmniejszy rozmiar będzie dobry, tylko w biuście może ewentualnie być za mała. Kolorek ma piękny, materiał co prawda syntetyczny, ale ciało nie poci się.
Stary 2011-04-29, 17:46   #725
Iwonalodz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Just Diana Pokaż wiadomość
Iwonalodz, to może pierz ją ręcznie?
Mam taki zamiar koleżanka, której zafarbowały te maki, tez prała ręcznie

Cytat:
Napisane przez blekitne_niebo Pokaż wiadomość
A jaki masz rękaw? krótki, czy 3/4?

Edytowane przez Iwonalodz
Czas edycji: 2011-04-29 o 17:47
Stary 2011-04-29, 17:53   #726
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Cytat:
A jaki masz rękaw? krótki, czy 3/4?
Krótki
Stary 2011-04-29, 18:17   #727
Iwonalodz
Zakorzenienie

Cytat:
Krótki
To w takim razie masz szczęscie bo pani w sklepie powiedziała, że miała reklamację maków własnie na krótki rękaw

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-29, 20:04   #728
pralinkax
Zadomowienie

Cytat:
Sama się teę przestraszyłam i co tu dużo mówić wkurzyłam, bo bluzka mi się szalenie podoba! miałam ją już założyć, ale pod koniec maja mam uroczystość, więc dopiero wtedy ją założę, no, a potem wypiorę. Pytałam pani w sklepie i powiedziała, że mieli już jeden taki przypadek, w bluzeczce na krótki rękaw, ja mam 3/4 rękaw, ale nie sądzę, by to miało jakies znaczenie. daj prosze znać, jak wypierzesz, czy coś się stało
I jak wrażenia z noszenia?
Bardzo pozytywne Usłyszałam dzisiaj kilka komplementów na roku Poza tym nosi się ok, strasznie cieniutka jest dlatego boje się co to będzie po praniu o farbowaniu już nie wspomnę
Cytat:
Ufff, jakieś pocieszenie
Cytat:
To w takim razie masz szczęscie bo pani w sklepie powiedziała, że miała reklamację maków własnie na krótki rękaw

Ja mam rękawek 3/4 Jak wypiorę dam znać czy coś z niej jeszcze zostało

Bądźcie szaleni, ale zachowujcie się jak normalni ludzie. Podejmijcie ryzyko bycia odmiennym, ale nauczcie się to robić, nie zwracając na siebie uwagi.

Paulo Coelho
pralinkax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 20:09   #729
cebulki
Zakorzenienie

GG do cebulki

Cytat:
Napisane przez niuniulka1989 Pokaż wiadomość
Ja mam tą bluzkę! Jestem zadowolona, ładnie się układa. Zależy w sumie od tego jaki rozm chcesz i jaki masz biust. Ona ma taki luźny fason- więc zapewne nawet najmniejszy rozmiar będzie dobry, tylko w biuście może ewentualnie być za mała. Kolorek ma piękny, materiał co prawda syntetyczny, ale ciało nie poci się.
dzisiaj przyszła do mnie ta buka, fakytycznie bardzo ładna, fanie sie układa, troche za duża w ramionach ale już trudno nie bede wymieniac na mniejsza . Ogólnie jestem zadowolona.
Stary 2011-04-29, 21:55   #730
aleksandrajoanna
Wtajemniczenie

Fajna ta bluzka, sama w sklepie przymierzałam!
aleksandrajoanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 00:36   #731
Iwonalodz
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo pozytywne Usłyszałam dzisiaj kilka komplementów na roku Poza tym nosi się ok, strasznie cieniutka jest dlatego boje się co to będzie po praniu o farbowaniu już nie wspomnę

Cytat:
Ja mam rękawek 3/4 Jak wypiorę dam znać czy coś z niej jeszcze zostało
Dziekuję

Dziewczyny mi doradziły, że są takie chusteczki, które chronią ubranie przed zafarbowaniem, wrzuca się je do prania i dostępne są zarówno w Rossmannie, jaki w Lidlu. Zamierzam je kupić i będę prała z nimi, bo ta bluzka mi się bardzo podoba i mi szkoda

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-01, 10:40   #732
ewelinka3f
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosica Pokaż wiadomość
ja ją oddałam do sklepu, ponieważ puściły uszy
i niestety nie dostałam innej w zamian, bo już nie było.
Ten model był jakiś wadliwy,w mojej uszy się ponadrywały po tygodniu(!!!)użytkowania I wcale nie upychałam w niej wielu rzeczy.Czekam teraz na zwrot kasy.A swoją drogą,na torebki z Mohito(zwłaszcza na uszy)trzeba uważać-ostatnio chciałam kupić sobie taką sporą,w kolorze pudrowego różu ze złotymi elementami.I nauczona doświadczeniem zaczęłam ją uważnie oglądać.I okazało się,że uszy od spodu są rozcięte(fabrycznie) i potem zszyte,ale jak pociągnęłam lekko to miejsce,to szwy zaczęły się rozchodzić.Przypuszczam,ż e w trakcie użytkowania powtórzyłaby się sytuacja,jak z tą a la Birkin :/
ewelinka3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-01, 10:54   #733
gosica
Zadomowienie

ja nie dostałam pieniążków, wymieniłam na inną rzecz w tej cenie.
akurat spodobała mi się sukienka z kolekcji sugar 60`s
beżowa z kokardą http://mohito.pl/#/trendy/sugar_60s
gosica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-01, 17:22   #734
Mariah
Zakorzenienie

Jutro idę na zwiady i mam nadzieję, że ta nowa kolekcja jest już w sklepach ^^
Stary 2011-05-01, 18:28   #735
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie dostałam pieniążków, wymieniłam na inną rzecz w tej cenie.
akurat spodobała mi się sukienka z kolekcji sugar 60`s
beżowa z kokardą http://mohito.pl/#/trendy/sugar_60s
Ta sukienka jest boska! Musi być moja
Stary 2011-05-01, 20:04   #736
gosica
Zadomowienie

jest świetna, kosztuje 119zł
materiał jest cienki, ale ma jeszcze podszewkę.
wklejam zdjęcie z facebooka mohito
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sukienka mohito.jpg (40,1 KB, 259 załadowań)
Stary 2011-05-03, 16:42   #737
Mariah
Zakorzenienie

Byłam wczoraj w Mohito. Pojawiła się już część rzeczy z kolekcji Sugar 60's ale niestety nie było ani mojej upatrzonej sukienki w groszki ani tej beżowej z kokardą, o której ostatnio pisałyście (też ją mam na oku ).

Między wieszakami dogrzebałam się za to do dwóch innych rzeczy, które spodobały mi się na zdjęciach. Pierwsza z nich to czarna sukienka w groszki z kokardą na biuście. Niby nic szczególnie pięknego, ot kawałek szmatki, ale kurcze, jak przymierzyłam, to tak mi się jej zachciało
I teraz najlepszy numer: stoję w tej przymierzalni i słyszę nagle jak dwie klientki pytają się pani wydającej numerki o dzisiejszą promocję. Aż się wychyliłam zza zasłony i z obłędem w oczach pytam się, jaka to niby dzisiaj jest promocja a pani na to, że tylko dzisiaj (czyli właściwie wczoraj) za okazaniem karty Ikea Family dostaje się 20% rabatu. Kartę Ikea Family mam, a jakże, ale oczywiście w domu, no bo skoro nie będę wchodzić do Ikei, to po co brać ze sobą kartę A najgorsze jest to, że przed wypadem do Portu Łódź (bo tam pojechałam) zajrzałam na ich stronę właśnie w poszukiwaniu promocji i nawet kojarzę, że było coś odnośnie tej karty ale przecież po co mam to czytać, skoro do Ikei i tak wchodzić nie będę No wyć mi się chciało.
Już bym miała sukienkę kupioną Ale chyba w weekend po nią wrócę

Znalazłam też sweterek z aplikacją w róże. Ugh - rozczarowanie roku. Modelka na zdjęciu to ma chyba jakiś inny model na sobie, uszyty w jednym egzemplarzu specjalnie na potrzeby sesji Pamiętałam, że jedna z Was mówiła, iż sweterek nie jest biały a kremowy ale szczerze mówiąc ja bym tego koloru nawet kremem nie nazwała. Sweter wygląda na zżółknięty, dosłownie jakby ktoś go już x-razy prał i pierwotna biel zżółkła Wygląda to paskudnie. Drugi minus to dekolt. Jest GIGANTYCZNY. Cały biust miałam na wierzchu a niestety nie da się tego dekoltu tak ułożyć aby owszem był duży, ale jednak zasłaniał co trzeba Sweter na modelce ze zdjęcia to chyba był fotoszopem poprawiany

Nie wiecie, czy się czasem znowu jakaś akcja z kuponami nie szykuje? Przydałaby się choć niewielka zniżka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Mohito sukienki.jpg (83,2 KB, 83 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg skirt dots.jpg (76,3 KB, 275 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Mohito biały kardigan.jpg (51,4 KB, 128 załadowań)
Stary 2011-05-03, 16:53   #738
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Mariah ładnie ta sukienka leży na Tobie Ja jednak czaję się na beżową z kokardą, jest po prostu piękna.... i coś czuję że będę w niej dobrze wyglądać
Stary 2011-05-03, 16:59   #739
esterr
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mariah Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj w Mohito. Pojawiła się już część rzeczy z kolekcji Sugar 60's ale niestety nie było ani mojej upatrzonej sukienki w groszki ani tej beżowej z kokardą, o której ostatnio pisałyście (też ją mam na oku ).

Między wieszakami dogrzebałam się za to do dwóch innych rzeczy, które spodobały mi się na zdjęciach. Pierwsza z nich to czarna sukienka w groszki z kokardą na biuście. Niby nic szczególnie pięknego, ot kawałek szmatki, ale kurcze, jak przymierzyłam, to tak mi się jej zachciało
I teraz najlepszy numer: stoję w tej przymierzalni i słyszę nagle jak dwie klientki pytają się pani wydającej numerki o dzisiejszą promocję. Aż się wychyliłam zza zasłony i z obłędem w oczach pytam się, jaka to niby dzisiaj jest promocja a pani na to, że tylko dzisiaj (czyli właściwie wczoraj) za okazaniem karty Ikea Family dostaje się 20% rabatu. Kartę Ikea Family mam, a jakże, ale oczywiście w domu, no bo skoro nie będę wchodzić do Ikei, to po co brać ze sobą kartę A najgorsze jest to, że przed wypadem do Portu Łódź (bo tam pojechałam) zajrzałam na ich stronę właśnie w poszukiwaniu promocji i nawet kojarzę, że było coś odnośnie tej karty ale przecież po co mam to czytać, skoro do Ikei i tak wchodzić nie będę No wyć mi się chciało.
Już bym miała sukienkę kupioną Ale chyba w weekend po nią wrócę
Pięknie ta sukienka na Tobie leży , jak na Ciebie szyta

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-03, 17:41   #740
gosica
Zadomowienie

ja też myślę, że ładnie wyglądasz
a z tym sweterkiem, to chyba źle trafiłaś, bo ja go oglądałam w sklepie i był naprawdę ładny... i dekoltu takiego nie miał jak piszesz
ale to może został im jakiś wadliwy? nie mam pojęcia.
Stary 2011-05-03, 19:05   #741
Mariah
Zakorzenienie

Cytat:
Mariah ładnie ta sukienka leży na Tobie Ja jednak czaję się na beżową z kokardą, jest po prostu piękna.... i coś czuję że będę w niej dobrze wyglądać
Cytat:
Napisane przez esterr Pokaż wiadomość
Pięknie ta sukienka na Tobie leży , jak na Ciebie szyta
Taaaa, mówcie mi tak dalej, to pewniakiem już jutro po tą kieckę pojadę

Cytat:
ja też myślę, że ładnie wyglądasz
a z tym sweterkiem, to chyba źle trafiłaś, bo ja go oglądałam w sklepie i był naprawdę ładny... i dekoltu takiego nie miał jak piszesz
ale to może został im jakiś wadliwy? nie mam pojęcia.
No nie mów A jaki miał kolor? Może są dwa rodzaje tych swetrów?
Wadliwy raczej nie był, bo to nie była ostatnia sztuka, na wieszaku wisiało jakieś 7-8 sweterków poza tym ja zawsze starannie wybieram sobie egzemplarz do przymierzenia (jak najmniej pognieciony, rozciągnięty etc). Aż go jeszcze raz zmierzę w weekend i fotki porobię
Stary 2011-05-03, 19:42   #742
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Cytat:
Taaaa, mówcie mi tak dalej, to pewniakiem już jutro po tą kieckę pojadę
Ja myślę, że warto kupić rzecz która tak dobrze leży Ja też kieruję się tą zasadą i nigdy jeszcze nie żałowałam zakupu ciuszka idealnie dopasowanego do sylwetki
Tak więc kupuj śmiało, masz nasze błogosławieństwo
Stary 2011-05-04, 01:18   #743
Iwonalodz
Zakorzenienie

Mariah - świetnie wyglądasz w tej sukience jest urocza aż sama muszę ją zmierzyć w jakiej jest cenie? a czy widziałaś może tę sukienkę z fotki, którą załączyłaś w te kokardki?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-04, 14:12   #744
Mariah
Zakorzenienie

Cytat:
Mariah - świetnie wyglądasz w tej sukience jest urocza aż sama muszę ją zmierzyć w jakiej jest cenie? a czy widziałaś może tę sukienkę z fotki, którą załączyłaś w te kokardki?
Sukienka kosztuje 89,99zł.
Na tą w kokardki w ogóle nie zwracałam uwagi, więc nawet nie umiem powiedzieć, czy wisiała gdzieś na sklepie czy nie
Stary 2011-05-04, 16:35   #745
Iwonalodz
Zakorzenienie

Cytat:
Sukienka kosztuje 89,99zł.
Na tą w kokardki w ogóle nie zwracałam uwagi, więc nawet nie umiem powiedzieć, czy wisiała gdzieś na sklepie czy nie
Dziękuję za info bierz sukienkę, bo szyta jak na Ciebie

Stary 2011-05-07, 13:20   #746
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Dziewczyny spełniłam dziś swoje marzenie i dorwałam beżową sukienkę z kokardą. Co tu dużo mówić, jest po prostu boska, świetnie uszyta, ładnie się układa i cudownie wygląda Polecam wszystkim, cena 119,99zł.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sukienkaMoh.jpg (77,3 KB, 150 załadowań)
Stary 2011-05-07, 16:09   #747
Agnieszka Gie
Rozeznanie

A mogłabyś pokazać ją na sobie?
Agnieszka Gie jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-07, 16:50   #748
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnieszka Gie Pokaż wiadomość
A mogłabyś pokazać ją na sobie?
Mam jedno zdjęcie z wczoraj z przymierzalni, ale w sukience o rozmiarze S. Jak widać na fotografii, jest za ciasna w dolnej części (aż odznacza się podszewka). Z tyłu natomiast bardzo rzucały się w oczy nadmiernie podkreślone pośladki. Nie czułam się w niej komfortowo, z bólem serca odwiesiłam ją i nie kupiłam. Jednak dziś rano ktoś zwrócił do sklepu sukienkę o rozmiarze M - gdy przemierzyłam leżała idealnie, była nieco luźniejsza na dole więc od razu zakupiłam.
Zdjęcie wklejam jednak orientacyjnie, dla zainteresowanych, w tym egzemplarzu który kupiłam nie mam szans zrobić zdjęcia (zepsuta komórka i brak innego aparatu).
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sukienkaMohJa.jpg (52,4 KB, 240 załadowań)
Stary 2011-05-07, 20:40   #749
Mariah
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny spełniłam dziś swoje marzenie i dorwałam beżową sukienkę z kokardą. Co tu dużo mówić, jest po prostu boska, świetnie uszyta, ładnie się układa i cudownie wygląda Polecam wszystkim, cena 119,99zł.
Takie zakupy cieszą najbardziej

Ale Ty chudzinka jesteś

A ja dzisiaj miałam okazję przekonać się, że metoda pt. "pokaż coś na wizażu a w mgnieniu oka zniknie ze sklepu" jest prawdziwa Pojechałam po tą czarną sukieneczkę w groszki, którą tu ostatni wklejałam, patrzę a na wieszaku wiszą już tylko dwie... Całe szczęście jedna z nich w moim rozmiarze

Jest już beżowa sukienka w groszki I będzie moja Niestety nie było mojego rozmiaru (na zdjęciu widać to szczególnie po mocno opiętym dole, który podkreśla, co nie powinien ) ale mam nadzieję ustrzelić go jutro w innym sklepie.

Mierzyłam też sukienkę z kokardą, którą kupiła blekitne_niebo, ale nie powaliła mnie na kolana. Wydaje mi się, że końce kokardy warto przyszyć do sukienki, bo jak tak luźno zwisają, to nie zawsze odpowiednio się układają na dekolcie. U mnie była też wersja szara.

Upatrzyłam sobie za to koralowy top z kokardami wokół dekoltu Chyba mam do niego za mocną 'górę', ale myślę, że jak założę na ramiona jakieś wdzianko, to będzie ok

I na koniec obiecana fota kardigana z aplikacją Od razu mówię, że mam na sobie za mały rozmiar. Kardigan ma skopaną rozmiarówkę, bo z bluzek, t-shirtów, sweterków etc. noszę w Mohito zawsze M a tu było za małe (a L nie było). Dekolt jest wielki, przez co sweter spadał mi z ramion. Żaden (!!!) sweter na wieszaku nie miał kompletu guzików, w mierzonym przeze mnie egzemplarzu brakowało dwóch guzików a podczas zakładania odpadł trzeci
Dla porównania wklejam zdjęcie ze strony Mohito. Im dłużej na nie patrzę, tym bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że muszą być dwie wersje tego swetra : biały z mniejszym dekoltem i rękawkiem 3/4 oraz kremowy (aka 'pożółkły) z wielki dekoltem i rękawkiem 7/8

Aaaa, Iwonalodz widziałam dziś w Porcie tą sukienkę w kokardki, o którą pytałaś Jest chyba przeceniona, bo na metce ma cenę 49,99.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sukienka beż groszi.jpg (44,0 KB, 183 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sukienka beż kokarda.jpg (45,0 KB, 168 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg koralowy top.jpg (35,6 KB, 174 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kardigan aplikacje.jpg (33,3 KB, 160 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Mohito biały kardigan.jpg (51,4 KB, 53 załadowań)

Edytowane przez Mariah
Czas edycji: 2011-05-07 o 20:43
Mariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 20:45   #750
Dotka81
Zakorzenienie

Po ile ten koralowy top?

Dotka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości