|
|
#721 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: 20 kilo mniej w pół roku start 1.12.09
Cytat:
![]() klaski:![]() ![]() MARGO ))))Strasznie się cieszę... I kto by pomyślał, że.... )))Buziaki FARCIARKO ;* ![]() ![]() ( własnie pochłonęłam łososia z warzywkami)
|
|
|
#722 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki Dziewczyny za gratulacje
starsznie sie cieszę ![]() Myszeczko- oj jestem Farciarą ![]() Luxi- na razie sa 1sze rozmowy o przyszłości... pomalutku się wszystko wyklaruje... cały dzień byłam na pracowni- nie mam kiedy jeść 5 posiłków :/ |
|
|
|
|
#723 |
|
Idiotka
|
Hej Laseczki co tutaj tak cicho?
Źle na mnie to wpływa..bo codziennie mam grzeszki... Dzisiaj zjadłam: 1.Mała bułka razowa z twarogiem Kawa z mlekiem + ckawałek babki cytrynowej <wiem,że jest post,ale...> 2.Dwie mace z dżemem wiśniowym <domowej roboty,mało słodki> ![]() 3.Warzywa na patelnie, filet z dorsza 4.Bułka razowa z żółtym serem. Może to jest mało,ale wstałam późno... I tak wyszło..![]() Ponadto poćwiczyłam 30 min na orbitreku i 40 min hh A co u pozostałych? Antunka,Margolka,Luxi,Gab i,Myszeczka,Paprota?
|
|
#724 |
|
Konto usunięte
|
Adziorek nie tylko Tobie zdarzają się grzeszki bo mnie też - niestety
|
|
|
|
|
#725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przydałoby się więcej warzyw, może owoc jakiś.
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
|
|
#726 |
|
Zakorzenienie
|
Uuu faktycznie tu cicho.
Ja nadrabiam zaległości w pisaniu magisterki bo oczywiście całe ferie się opierniczałam a w przyszłym tygodniu muszę coś oddać więc walczę i skrobię Przez to też nie mam czasu na ćwiczenia. A z dietą średnio. Jak już pisałam wcześniej dopadł mnie kryzyc więc grzeszę choć codziennie staram się wrócić na właściwe tory. Myślę, że jak wrócę na stancję (w poniedziałek) i sama będę gotowała to wrócę ze zdwojoną siłą do diety i ćwiczeń. Póki co popuszczam pasa ale tylko troszkę bo nie chcę nadrobić straconych kilogramów. Trzymajcie się |
|
|
|
|
#727 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja też z mgr mam do tyłu...ale od dziś się biorę ![]() Andziorek widzę, że waga bardzo ładnie GRATULACJE!
W trakcie nauki systematycznej pracy nad sobą "Szczęście nie polega na zdobywaniu tego, czego chcesz, ale na zaakceptowaniu tego, co już masz." R. Schatchel Edytowane przez Luxi Czas edycji: 2010-02-18 o 17:46 |
|
|
|
|
|
#728 | |
|
Wtajemniczenie
|
AHOY
![]() Ja grzecznie. Od następnego tygodnia intensywnie się RUSZAĆ bede ![]() ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Cytat:
![]() Oj oj oj .... popraw się :PP )))
|
|
|
#729 | |
|
Idiotka
|
Cytat:
Ale nie zmieniam wagi w opisie... Bo ta waga jest moją motywacją...![]() Było już tak ładnie , a jest... ![]() Dzisisiaj zjadłam: 1.Mleko z musli 2.2 tosty z zółtym serem <bez tłuszczu> ale tak czy siak wiem,że nie powinnam ![]() 3.warzywa na patelnie + filet z dorsza 4.Bułka razowa <jedna połówka z dżemem wiśniowym, druga z masłem> ![]() 5.Mleko z musli.. Poćwiczyłam 30 minut na orbitreku i 50 min hh ![]() Pozdrawiam!
Jedyny łatwy dzień był wczoraj. ![]() Bynajmniej ≠ Przynajmniej! Edytowane przez adziorek1990 Czas edycji: 2010-02-18 o 20:15 |
|
|
|
|
|
#730 |
|
Raczkowanie
|
Kobietki....a ja przeszłam zatrucie pokarmowe...;/ nie polecam.
Wiecie co zastanawiam się jednak nad tą dietą białkową. Moja koleżanka schudła ładnie 10 kilo. Potrzebuje teraz do Świąt trochę zrzucić a ta dietka tradycyjna idzie bardzo powoli. Andziorek rozumiem Cię, że zostawiłaś wagę bo fakt dobry motywator.Trzymajcie się Kochane!
|
|
#731 |
|
Raczkowanie
|
Margolka gratula
Dziewczyny, jest post, idzie wiosna i będzie łatwiej. Ale odchudzanie na twarożku i musli z mlekiem jest mało efektywne, szybko obrzydnie, motywacja spada a waga niekoniecznie. Sugerowałam wcześniej że nadmiaru nabiału w diecie nie popieram . Ostatnio usłyszałam że "zapycha arterie" cokolwiek by to znaczyło.Luxi dieta białkowa jest skuteczna, ale stabilizacja po niej trudna (było fajnie ale jo-jo było jeszcze fajniejsze). Najlepiej po prostu mniej jeść, duuużo warzyw, schudnie się, choć w dłuższym czasie. Najtrudniej jest z pierwszymi 10 kg, potem już jest o wiele łatwiej, szybciej, przyjemniej. Wytrwałości A tak w ogóle to jak wyniki |
|
|
|
|
#732 | |
|
Idiotka
|
Cytat:
A ja nie wiem jakoś tak...myślę, żeby rzucić cała tą 'dietę' i dać sobie spokój,bo nie widać po mnie żebym cokolwiek schudła.Ostatnio widziałam się z koleżanką <z którą nie widziałam się ładne pare miesięcy przez które zrzuciłam te 6 kg> i gadka szmatka a ona się mnie pyta: "Nadal jesteś na diecie?Nic nie widać po Tobie" myślałam,że zacznę walić głową w mur , brat też mówi "Jesteś na diecie a wydaje mi się,że du*a nadal Ci rośnie" Moje miny podczas tych wypowiedzi bezcenne.. I oczywiście motywacja strasznie spadła...
Jedyny łatwy dzień był wczoraj. ![]() Bynajmniej ≠ Przynajmniej! Edytowane przez adziorek1990 Czas edycji: 2010-02-19 o 19:54 |
|
|
|
|
|
#733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#734 |
|
Raczkowanie
|
Adziorek nie możesz się poddać! Już trochę zeszło i będzie schodziło dalej.
Ale z twoim jadłospisem trzeba powalczyć .Przede wszystkim masz wyjątkowo nieurozmaiconą dietę. To nudzi, nawet Twój własny organizm sie buntuje i nie chudnie. Poza tym: - za dużo mleka, serka, sera żółtego (zjedz to co masz i nie waż się kupić następnej porcji),- za mało warzyw, - za mało ryb i mięsa (możesz jeść każde chude, nie tylko kurczaki są na świecie). Schudniesz jedząc rośliny (ogórki, pomidory, kapusty, sałaty, paprykę, marchew, selery itd. itp.). Tym się najesz a nie utyjesz. Oczywiście jest kwestia ilości - paczkę mrożonki dzielisz na pół i to jest porcja obiadowa (pozostałą połówkę możesz zjeść następnego dnia). Nie kupuj bułek! Zwykły razowy chleb (ale taki dobry, nie z supermarketu) doskonale się przechowuje, na cienkiej kromce zmieścisz więcej zieleniny. Nie jedz węglowodanów na kolację (tylko na śniadanie - dużo, na obiad - niewiele). Sałatka z jakiegoś białka i warzyw ma dużą objętość, jest smaczna (musisz poeksperymentować) i błyskawicznie strawna. Dobra dieta odchudzająca to taka, która smakuje, nie jest uciążliwa lub zbyt restrykcyjna. Jak jesz mniej, częściej i zdrowiej (śmieci wykluczone) to na pewno schudniesz Poszukaj fajnych przepisów i czekamy na spadek wagi! |
|
|
|
|
#735 | |
|
Idiotka
|
Cytat:
Jeśli chodzi o warzywa to jest zima i te warzywa <pomidory, ogórki itp. które są w sklepie mi nie smakują,więc czekam aż będzie sezon,może źle robię,ale nie będę jadła czegoś co mi nie smakuje> Selera,pietruszki - do buzi nie włożę, bo to coś okropnego Jeśli chodzi o mięso tutaj też jest kiepsko bo jem tylko i włącznie pierś z kurczaka , żadne inne mięso mi nie smakuje, a wręcz mnie od siebie odpycha Więc jeśli chodzi o jedzenie to nie dość,że mam tą zasraną alergię, to jeszcze jestem wybredna, wiele reczy mi nie smakuje.. A dzisiaj zjadłam: 1.Musli z mlekiem 2. 2 mandarynki 3. Zupa pieczarkowa 4. 2 małe kromki chleba z błonnikiem, sałatka warzywna 5. Kromka chleba z błonnikiem, twarożek z ogórkiem i rzodkiewką. No i poćwiczyłam sobie 30 min na orbitreku i pokręciłam 60 min hh ![]() Pozdrawiam i oczywiście dziękuję za wszelkie rady!
|
|
|
#736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pomyśl o tym
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
|
|
#737 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć,
uciekł mi wczorajszy post. A pisałam o tym, że zamierzam się zdecydować na konkretną dietę. Poczytałam o Dukanie, South beach i niełączenia. Dwie ostatnie kiedyś stosowałam i dlatego zastosuję je jeszcze raz. Najpierw pierwsza faza SB a druga faza to będzie niełączenie. Od jutra zaczynam i ładnie schudnę ooo! Będzie okazja, żeby jeść więcej ryb i warzyw. Poza tym wracam jutro na stancję więc i stepper odkurzę
|
|
|
|
|
#738 |
|
Raczkowanie
|
Adziorek! Białko jest potrzebne i to bardzo!
Jeżeli nie lubisz mięsa to spróbuj ryb. Są świeże i mrożone, chude i tłuste, morskie i słodkowodne. Na pewno coś dla siebie wybierzesz .A rzodkiewka to nowalijka, też chyba coś ma w sobie.A okazją do jedzenia ryb i warzyw są nie tylko konkretne diety, ojej Antunka uważaj na Dukana, jest skuteczny ale zdradziecki! . Stosowałam podobną i na wakacjach odpuściłam wychodzenie z diety (było strasznie długie i nużące), do tego AI w hotelu i tłuszcz wrócił.Przecież niezłe jadłospisy miałaś? |
|
|
|
|
#739 |
|
Zakorzenienie
|
Dukan zdecydowanie odpada. Nie przełknęłabym mięsa albo jajka bez warzywa. Ale SB wypróbuję chociaż przez tydzień dla oczyszczenia a później niełączenia i będą ładne jadłospisy, jeszcze ładniejsze
W przyszłym tygodniu ma być 10 stopni
|
|
|
|
|
#740 |
|
Idiotka
|
Oj ja też chciałam przejść na jakąś konkretną dietę (bo jak tak dalej pójdzie to do wakacji nie schudnę),ale nie dam rady bo znów tak mam plan ułożony,że siedzę na uczelni od 8 rano do 20 i w tym tylko po dwie godziny okienka:/ A nie będę za sobą brała torby jedzenia:/
Już się wiosny doczekać nie mogę, bo wtedy będzie więcej ruchu...pogoda ładniejsza to i więcej energii człowiek będzie miał, także na pewno będzie lepiej! ![]() A dzisiaj mam takiego lenia , jak stąd do wieczności...także jedynie pokręciłam 20 min hh ah no i miałam grzech w postaci budyniu.! Ale raz nie zawsze , dwa nie często.. Wybaczam sobie.
|
|
#741 |
|
Rozeznanie
|
Prosze, klikajcie -https://wizaz.pl/akcje/vichy/glosowanie.php?id=596459
|
|
#742 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
pierwszy dzień SB zaliczony pomyślnie Byłam dzisiaj za zakupach i mam pełną lodówkę zdrowego jedzonka. Nawet tuńczyka i mozarellę kupiłam, za którymi nie przepada. I wróciłam do zapomnianych warzyw typu kalarepa czy biała rzodkiew. Uda się, uda, uda, uda ![]() A co u was? |
|
|
|
|
#743 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie te ostatnie tyg to mają niewiele wspólnego z dietkowaniem... :/
od dzis pomalu próbuje wrócić do dobrych przyzwyczajen ![]() ś kanapka z szynka i pomidorkiem II kanapka na uczelni ob kurczaczek z surówkami pod/kol jogurt z musli no i zaraz będzie troche brzuszków ![]() coż tak wszyscy sprawdzają jadłospis andziorka - Dziewczyny dajcie jej samej decydować o tym co je - jedna mówi ze za dużo bialka,, druga ze za mało- zawsze cos nie tak :P Luxi a co u Ciebie ? Myszeczka ? |
|
|
|
|
#744 |
|
Raczkowanie
|
Kobietki,
ciągle miałam jakieś zatrucie....;/czułam się koszmarnie. Ale już będę pisać z powrotem! Kobietki nie poddawajcie się! U mnie też waga raczej albo stoi albo troszkę rośnie, ale dziś zrobiłam sobie mierzenie i łączenie w obwodach -17,5 cm!Zatem nie ma co i walczymy dalej. Antunka przeszłaś na SB? Może się dołączymy? Nic o niej nie wiem, może nam coś o niej napiszesz. Ja też jakoś nie mogę się na tego Dukana zdecydować i tak się kręcę koło jakieś diety i nie mogę się zdecydować..........co robić. Margolka wracaj do dietki - wiosna niedługo! ![]() Andziorek, ale Ci kobietki z tym Białkiem dały
|
|
#745 |
|
Raczkowanie
|
Luxi ciekawi mnie twój sprzęt do ważenia, czy ta waga jest wiarygodna? Interesuje mnie ilość tłuszczu, woda i tak jest ruchoma, ale zmniejszenie ilości tłuszczu na rzecz
A z tymi jadłospisami to jest tak, że jak się przygotuje niesmaczne ale tzw. "dietetyczne" jedzenie to się raczej nie schudnie, dlatego każdy powinien mieć własną dietę. Na wiosnę |
|
|
|
|
#746 |
|
Zakorzenienie
|
Luxi tak przeszłam na SB
Tymczasem mykam dalej na uczelnię
|
|
|
|
|
#747 |
|
Zakorzenienie
|
Co tu takie pustki? No dziewczny nie zostawiac mnie tu samej! Spowiadać się codziennie ale już!
U mnie git majonez I jedzonko zdrowe i poćwiczyłam ładnie - 40 min stepper + 30 min hh. Odgrzebałam gdzieś balsam Good Bye Cellulite i muszę go wykończyć bo ważność byla do 11.2009 ale co tam to nie jogurt, że zaszkodzi
|
|
|
|
|
#748 |
|
Raczkowanie
|
Antunka,
nie zostawiamy Cie! Ładny miałaś dzionek!!! ![]() Moja spowiedź z jedzenia: - średnio było ale się poprawie jutro! 1. 1/2 Bułki z jajkiem i majonezem+1/2 bułki z serkiem twarogowym 2. Bułka z serkiem twarogowym 3. Zupa barsz ukraiński + sałatka z kapusty 4. gotowany kurczak z rosołkiem z warzywkami Teraz rowerek! Poproszę o opis SB !!!
|
|
#749 |
|
Zakorzenienie
|
Co to jest dieta South Beach?
Jest to program zdrowotny stworzony przez lekarza kardiologa Arthura Agatstona, by pomóc pacjentom z nadwagą, który redukuje ryzyko zachorowania na cukrzycę, zawał serca i wylew przy jednoczesnej utracie masy ciała. Na czym polega? - na zmianie metabolizmu, ograniczeniu łaknienia, zwlaszcza wyeliminowaniu ochoty na "złe" węglowodany, i bardziej efektywnym spalaniu tłuszczów przez organizm, - zastąpieniu "złych" tłuszczów (złożonych) zdrowymi dla serca tłuszczami prostymi, pochodzącymi z oliwek, orzechów, nasion, ryb, awokado, - zastąpieniu "złych" węglowodanów "dobrymi", pochodzącymi z ziaren, owoców i warzyw, - możliwości spożywania prawie wszystkich produktów. Dlaczego jest skuteczna i wygodna? - najpierw uderza w najgorźniejszy i najtrudniejszy do zgubienia tłuszcz nagromadzony na brzuchu i w talii, - umożliwia utratę aż 6 kilogramów w ciągu pierwszych dwóch tygodni, - jej reguły są proste, - nie występuje efekt jo-jo, - nie wymaga liczenia kalorii, węglowodanów i tłuszczów ani intensywnych ćwiczeń. Dlaczego ta dieta jest lepsza od innych popularnych diet? Jest prosta, zdrowa i działa! Nie odczuwasz głodu, tracisz na wadze i zyskujesz zdrowie. |
|
|
|
|
#750 |
|
Zakorzenienie
|
Reszta w zalącznikach
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:05.

klaski:

Źle na mnie to wpływa..bo codziennie mam grzeszki... 
I tak wyszło..
Przez to też nie mam czasu na ćwiczenia. 

. Ostatnio usłyszałam że "zapycha arterie" cokolwiek by to znaczyło.
, brat też mówi "Jesteś na diecie a wydaje mi się,że du*a nadal Ci rośnie" Moje miny podczas tych wypowiedzi bezcenne..
.
. Stosowałam podobną i na wakacjach odpuściłam wychodzenie z diety (było strasznie długie i nużące), do tego AI w hotelu i tłuszcz wrócił.