![]() |
#721 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.
Cytat:
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#722 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
#723 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
a kalorie dodawaj, a nie licz. liczenie nic nie da, dodawaj produkty ![]() Cytat:
![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
||
![]() ![]() |
![]() |
#724 |
Zadomowienie
|
dziękuję za ocenę. nie wiem jakoś nie umiem na wieczór zjeść więcej. a i ja jak zwykle mam ochotę najbardziej na pieczywo z czymś na podwieczorek albo II śniadanie ale też mam coś takiego- jaaaa za dużo pieczywa - węgle itp. dlatego staram się nie przesadzić.słodyczy się bałam, a teraz powolutku. ale jak już więcej coś zjem to wyrzuty sumienia i ciągle boje się, że przytyje. bmi mam 19. męczy mnie to, że kolacja to jet mój ostatni posiłek i 4h przed snem. i, że pory posiłków i tylko te 5 jakby to był wyznacznik. mam chyba wściekłość na te głupie zaburzenia. chyba im zamoment wpieprzę i wyrzucę je raz na zawsze
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
![]() ![]() |
![]() |
#725 |
Raczkowanie
|
![]()
R:
dzisiaj bardzo późno wstałam, więc pory posiłków niezbyt dobre.. śniadanie: odrobina tuńczyka (bo zaraz miałam zjeść obiad) obiad: gotowany indyk w owocach i surówka z kiszonej kapusty potem jabłko i dalszy ciąg surówki z kiszonej kapusty kolacja: dwa jajka na miękko, kromka pieczywa wasa z tuńczykiem i sałatą |
![]() ![]() |
![]() |
#726 |
Przyczajenie
|
hinduskie R ^^;
S: pol homo (ledwo wcisnelam haha), dwa korniszony SII: mala ciabata z pasta sojowa i pomidorem O: hinduski ^^; 3 male kawaleczki dziwnego serka hinduskiego z przyprawami na przystawke (chyba grillowany), kurczak curry z ryzem, surowka i kawalek naan (plaskie pieczywo) - nie znam sie za bardzo na hinduskiej kuchni wiec nie do konca wiem jak i co sie nazywalo, ale bylo pyszne ![]() P: bylam tak najedzona po obiedzie, ze nawet 3 godziny po ciezko bylo mi cos wcisnac, wiec zjadlam tylko garsc pestek dyni K: jajecznica z 2 jajek na malej lyzecze masla (lepiej mi smakuje niz na oliwie :< ), pomidor + pieprz
#727 |
Raczkowanie
|
mój plan na jutro: u/r
I. owsianka - 4 łyżki płatków na szklankę mleką 1,5 % z cukrem waniliowym, bananem, 3 kostkami gorzkiej czeko i powidłami śliwkowymi. II. 1/2 bułki ziarnistej opiekanej plus kawka III. warzywa na patelnie 450 gr duszone na łyżce oleju z plastrem sera i przyprawami, kawałek piersi z kurczaka od 15.30 do 23.30 w pracy więc mam przerwę tylko na jeden posiłek ok 20.: IV. sałatka grecka (warzywa, ser feta, oliwki, sos balsamiczny) , kukurydza gotowana z masełkiem i solą jak? ![]()
#728 |
Rozeznanie
|
Moje R :
1. Grahamka z margaryną, szynką jajkiem + warzywka 2. Kefir + kilka orzechów 20 min steppera 3. 3 łyżki kaszy, 200 g warzyw na patelnie, 100 g indyka smażone na łyżce oliwy, pomidorki z jogurtem i czosnkiem 20 min steppera 4. duży jogurt naturalny 5. 250 g twarogu z cynamonem proszę dziewczyny o ocene ![]()
#729 |
Raczkowanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#730 |
Rozeznanie
|
Moje P:
1. wieeelka drozdzowka z marmolada, kawa z mlekiem (i tyle - mamusia,goraca glowa wyciagnela mnie na zakupy) 2. omlet: jajo, pieczarki, ser, szynka (po 2 plastry), pomidor, sos (majonez, musztarda, przecier pomidorowy), ketchup, princessa kokosowa, mieta 3. kawalek makowca, budyn czekoladowy z rodzynkami i slonecznikiem jablko 4. 2 kanapki (chleb milosci he), z serkiem topionym, salata, pomidorem, poledwica sopocka, jajkiem na tw. ketchupem, mieta (lepiej mi po niej) nie jest malo bo przez tydzien przytylam 2 kg :|:P |
![]() ![]() |
![]() |
#731 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#732 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
nie wiem jak potem chcesz byc na tak niskokalorycznym U...odpusc dziewczyno bo jestes bardzo szczupła... ![]() Cytat:
Cytat:
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#733 |
Raczkowanie
|
Moje wczorajsze U:
ś: ogromna buła mleczna pół posmarowana masłem i nutellą ![]() a drugie pół z serkiem ziołowym almette i na to pomidorek ze szczypiorkiem ![]() kawa z cukrem 2ś: serek homo truskawkowy, pół bułki 2 ciasteczka własnej roboty ![]() kakao o: zapiekanka! ale była pyszna ![]() jabłucho p: activia naturalna z łychą cynamonu, 2 ciasteczka, 2 pierniczki mleczko z miodem 5 śliwek suszonych k: 3 kromki tostowego - z pasztetem i ogórasem kiszonym, keczup - z serem żółtym i pomidorkiem - z pieczenią rzymską i papryczką jabłuszko Mi się wydaje że to troche za dużo jak na U... Nie wiem już zresztą. Jeszcze mnie brzuch boli od kilku dni. Zaparcia :/ buu.. nie wiem jak sobie już radzić?
#734 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
wczorajszy dzien byl strasznie zwariowany..;/ wiem ze to przypomina U, nie wiem czemu przytylam az 2 kg ( w sumie to w ok 4-5 dni). Boli mnie brzuch i jest strasznie wydety i twardy ;/ owoce sie skonczyly, zostala tylko skrzynka jablek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#735 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Cytat:
poniżyć! zdeptać chama!
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#736 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=kika171;15826920]jeśli tyjesz to ok, gratuluję
![]() ![]() ![]() ![]() nie ma warzyw, małe posiłki, reszta jw nie wiem jak potem chcesz byc na tak niskokalorycznym U...odpusc dziewczyno bo jestes bardzo szczupła... ![]() Na U chyba nigdy nie bede bo od wczoraj od 12.00 przytyłam kilkogram ![]() ![]()
#737 |
Raczkowanie
|
Juno..a nie myślałaś o tym, że waga idzie w góre, bo..za mało jesz?
![]() Cristin....weź się w garść!! To, że masz okres po tabletkach, nie znaczy, że po ich odstawieniu dalej go będziesz mieć! Chcesz mieć kiedyś dzieci? Jak tak, to zacznij działać! PS: Wie ktoś może co oznacza wiek metaboliczny? I ile powinno być % mięśni w ciele? ![]() ![]()
Okres naturalny u jednej od czerwca, u drugiej od wrzesnia ![]() Leczenie euthyroxem. " I jeśli to nie jest grzech, napij się, a będzie tak jak chcesz! ![]() Edytowane przez twinsy21 Czas edycji: 2009-12-13 o 10:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#738 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja tam mu łeb ukręce, a potem do szyi nasikam ![]() ![]() dziewczyny zobaczycie wszystkim nam prędzej czy póżniej uda się zapomnieć o tym wszystkim i będziemy jeszcze w pełni szczęśliwe, tylko przełamujmy się, codziennie coś. trzymam kciuki. musimy się wspierać ![]() ![]() a i jeszcze jedno pamiętajcie wszystkie jesteśmy wyjątkowe, piękne, mamy bogatą duszę, jesteśmy mądre, inteligentne. a co tam takie zaburzenia odżywiania- czy damy im sobą pomiatać, manipulować, sterować, poniżać. ja mimo wielu zwątpień, które często mam( jak każdy człowiek), mówię nie. mówię Wam- wyjdę z tego. i Wy jak będziecie tego chciały tak bardzo to też dacie radę. ja na przykład dzisiaj ed spoliczkowałam i się zdziwił, bo nie zważyłam się i powiedziałam, że nie bedę tego robic obsesyjnie, a od jutra zmniejszam ćwiczenia- powoli, bo powoli, ale do wszystkiego potrzeba czasu, nic nie przychodzi łatwo. ale tak jak się uzależniłam od jedzenia, tak wierzę w to, że można w druga stronę.
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? Edytowane przez mpati86 Czas edycji: 2009-12-13 o 10:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#739 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=twinsy21;15828561]Juno..a nie myślałaś o tym, że waga idzie w góre, bo..za mało jesz?
![]() ![]() ![]()
#740 | |
Raczkowanie
|
[QUOTE=Juno123;15828867]
Cytat:
My zauwazylysmy na swoim przykladzie, ze jak zdarzy się, ze malo zjemy [zle samopoczucie, itp] to na drugi dzien chodzimy dziwacznie opuchnięte. Dlatego nawet z powodu złego samopoczucia staramy się zazwyczaj nieopuscic zadnego posiłku. Poza tym, czemu się odchudzasz?? Przeciez i tak mało ważysz, dązysz do jeszcze większej niedowagi, czy jak??.
![]() |
#741 |
BAN stały
|
oł dzizas. moje u/P
sn. owsiana jak zawsze . dzisiaj z : laskowymi, nerkowcami, papają, mango, otrębami żurawinowymi, na mleku 3,2% + wkładka :P espresso, szkl.wody II sn. wiesniak + wkrojona grucha + garsc włoskich, pestek dyni, kilka brazylijskich bułka orkiszowa z Osełką mandarynka zielona herbata 3 Łakotki maślane Obiad. puplet wielki - PIECZONY - z sosem (oliwa, papryka, zioła itp), pol woreczka gryczanej, porcja buraczków, porcja sałatki z pekinyy. Deser: taka fajna duza pralina (jak mini batonik) z orzechami i mgdałami itp. herbata z cytryną. Podwieczorek: babeczka śmietankowa, garść migdałów, kinderbłeno, kawa z mlekiem 3,2% Kolacja: 3 kromy z: 2x- masło, almette ziołowy, camembert, rukola, oliwki, pomidor 1x- maslo, serek smietankowy, duzo łososia wędzonego, rukola, pietrucha, ogórek po. szklana soku z aronii, dwie łychy masła orzechowego :P |
![]() ![]() |
![]() |
#742 | |
Rozeznanie
|
[QUOTE=twinsy21;15828999]
Cytat:
Czyli mam rozumieć, że to woda ?? Przed spaniem ok 2.00 zjadłam 2 marchewki i twaróg może dlatego ![]()
![]() |
#743 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() [QUOTE=Juno123;15827901] Cytat:
![]() Dziewczyno! nie chcę byc złośliwa ale widziałam Twoje fotki i Ty nie potrzebujesz redukcji! ja myślę, że te kg wyszły Ci na dobre bo nareszcie masz kobiece kształty! a na U faktycznie nigdy nie będziesz jeżeli nadal będziesz tak traktowac swój organizm...metabolizm padnie całkiem... życzę miłego dalszego życia ograniczonego żarciem i skupionego wokół 1000kcal ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" Edytowane przez kika171 Czas edycji: 2009-12-13 o 11:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#744 |
Raczkowanie
|
Moje luźne niedzielne R
Śn: dwa naleśniki z mąki pp jeden z bananem, drugi ze startym jabłkiem IIŚn: kanapka pp z sałatą, pomidorem, dwoma plastrami polędwicy warzywnej, 100g serka wiejskiego z resztą pomidora Ob: pierś z kurczaka w sezamie, sałatka ze słoika PodW: garść orzechów, kawałek ciasta K: jajecznica z 1 jajka, 100g wieśniaka na ciepło, warzywka wiem, że banan i ciasto odpada na R, ale mam problemy z kompulsami i wolę raz na tydzień pozwolić sobie na takie małe przyjemności ![]() PROSZĘ O OCENĘ ![]()
Zamierzam: Zdrowo się odżywiać Ograniczyć słodycze Edytowane przez wariatka345 Czas edycji: 2009-12-13 o 12:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#745 | |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Juno123;15829978]
Cytat:
tru tu ru tu majtki z drutu.
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#746 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
mi to na P bardziej wygląda....wybaczcie,jeśl i się mylę.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#747 |
Rozeznanie
|
Jak może Ci tak wyglądać, skoro nie wiesz, czy dziewczyna tyje na tym
![]() Chyba jeśli napisała U, to znaczy, że utrzymuje wagę... no a jeśli utrzymuje wagę, to logiczne, że nie jest to dla niej i jej metabolizmu jadłospis na przytycie ![]()
#748 |
Raczkowanie
|
"Źle sie czuje w swoim ciele chce schudnąć 2 kg tylko...
Czyli mam rozumieć, że to woda ?? Przed spaniem ok 2.00 zjadłam 2 marchewki i twaróg może dlatego " Nie mamy zielonego pojecia od czego. Moze to i od tego, chociaz wątpimy by Ci kg przyszlo od zjedzenia marchewki z twarogiem na noc. My nie sugerujemy, ze to woda. Poza tym jak schudniesz 2 kg, na pewno siebie nie pokochasz. Zamiast schudnąć zmien myslenie. Bo odchudzanie Ci nie potrzebne. I z pewnoscia nie pomoze w zaakceptowaniu siebie. Irish, gdzie ty tam P widzisz?? Dla nas to jest tylko ładne, normalne U.;]
#749 |
Zakorzenienie
|
![]() co? niby gdzie...jak...czemu? 3000 kcal na pewno nie ma w jej jadłospisie... poza tym, ile razy mówiłam, prosiłam, błagałam, by nie oceniać ilościowo czyjegoś jadłospisu, gdyż jest ona totalnie indywidualna? ![]() ![]()
![]() |
#750 |
Zadomowienie
|
mi to również wygląda na u, poza tym sprawa r, u, p jest indywidualna.
i denerwuje mnie to, że ktoś stwierdza mi to wygląda na p, czy zależy Ci na tym by taka osoba jeszcze ucieła i zaczęła wpadać w jakąś obsesję, można jeść wszystko z umiarem. ja tam widzę 5 posiłków, na pewno rozłożonych w logicznym czasie dlatego wyglada mi to na fajne lużne uuuu. każdy ma inny metabolizm i inne zapotrzebowanie energetyczne. mojego faceta siostra je ogromne ilości i jest patyczakiem a jej mąż je mało i ma 130 kg. o i skończcie z tym to nie p, to nie u, ewentualnie r zazwyczaj są głodowe, ale u- to indywidualność- skoro nie tyje to utrzymanie.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:01.