|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: O pierscionkach z automatu, wiezy Eiffel'a i innych sprawach...
[QUOTE=Forget_me;16282655]Mój mi wczoraj pomagał ze zaproszeniami, ale po przejrzeniu pierwszej strony All. już miał dość
Wczoraj go pogoniłam, żeby w końcu zabrał się za robienie winietek, więc poszukał jakiś wzór w necie, ale papier oczywiście kazał kupić mi, bo jak stwierdził, bardziej będę wiedziała, jaki ma być ![]() Faceci chyba woleliby, żeby to kobiety zajęły się całą organizacją, a oni najchętniej by przyszli na gotowe ![]() Mój jeszcze wczoraj jak mu powiedziałam o naukach przedmałżeńskich stwierdził, że może sama pochodzę na nie, a on pójdzie ze mną raz, bo nie lubi tego typu rzeczy A ja niby co, lubię??? ![]() Oczywiście mu to wybiłam z głowy Doskonale rozumiem. Ja tu jestem w lepszej sytuacji bo ja mam nauki zrobione a on niech się martwi raz poszukałam i chciałam zadzwonić to mi powiedział, że zaraz święta i on teraz nie chce więc ok ale mam sprytny plan pojade do teściów i się poskarże hehe a jak mu mama zacznie narzekać to pójdzie dla świętego spokoju oczywiście nadmienie też czego jeszcze nie robi i będzie ok na jakiś tydzień ![]() W piątek zaplanowałam kupno butów i kucharkę, w sobotę obrączki i bieliznę aaa i suknie na poprawiny a na poniedziałek dekoratorkę, za tydzień Kraków więc fotograf i może makijaż. Mam nadzieję, że się sprężymy. |
|
|
|
#722 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W czwartek będziemy burzliwie obradować, które zaproszenia ostatecznie zamawiamy Przy okazji zamówimy też zawiadomienia, takie same, jak zaproszenia Zastanawiam się tylko, czy zawiadomienia też powinny być imienne? ![]() Z tym tekstem w księdze gości masz rację, można zrobić samemu Pewnie jak nie znajdę czegoś fajnego to też wypiszemy ją sami ![]() Baw się dobrze u kosmetyczki Cytat:
Faceci to mają pomysły ![]() Kurcze, też już macie dużo My w czwartek wybieramy i zamawiamy zaproszenia i księgę gości. Chciałabym przysiąść też to wyboru menu i ustalenia jaki alkohol będziemy zamawiać i w jakiej ilości. W sobotę chciałabym się wybrać z mamą do Poznania w celu poszukania bucików Na przyszły tydzień mam zamiar umówić się na przymiarkę sukni ślubnej i przy okazji odwiedzić krawcową i obgadać z nią, czy da radę uszyć taką suknię, jaka mi się marzy W sobotę 23 stycznia jedziemy z Piotrkiem do krawca w sprawie jego garnituru W styczniu też zamówimy obrączki Od lutego też zaczynamy kurs przedmałżeński i po nim chcę od razu odbębnić te wizyty w poradni rodzinnej Wlaściwie to muszę sobie wydrukować z neta, co i kiedy powinno się załatwiać, bo zgłupieć można od tego wszystkiego A pominąć nic nie chcę
|
|
#723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja narazie zapisałam co mamy zrobić w tym miesiącu. Wódka już kupiona tylko mówią wszyscy, że zaszaleliśmy z ilościa ale co tam ślub ma się raz w życiu (teoretycznie |
|
|
|
|
#724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakbym ją zrobiła i pokazała Piotrkowi, to chyba by się przeraził, ile jest do załatwienia w styczniu U nas to wygląda tak, że ja obmyślam, co będziemy załatwiać w danym terminie i mówię o tym Piotrkowi jak się widzimy Kolejnym razem przekazuję mu kolejne sprawy do zalatwienia Sprawdza się ten sposób całkiem dobrze, bo za bardzo mi nie marudzi ![]() My wczoraj podliczyliśmy ostatecznie gości i wyszło nam 78 osób plus kamerzysta, fotograf i trzy osoby z zespołu Wódki pewnie będziemy zamawiać ok 120 butelek choć wydaje się, że będzie tego za dużo Do tego dojdzie jeszcze wino i szampan, no i chcemy zrobić taki stolik z innymi alkoholami typu whisky, żubrówka, gin itd., ale tego w małych ilościach będzie ![]() Wesele organizujemy w takim starym dworku, w którym są dwie sale, jedna do tańczenia, a druga do biesiadowania W ogóle myślimy nad tym, że jak pogoda dopisze, to po oczpinach przenieść imprezę na dwór i tam zorganizować tańce przy ognisku i pieczonym prosiaku Na dworze jest też stół biesiadny więc wszystko ładnie pasuje Zespół też szukaliśmy pod tego typu organizację i powiem, że było strasznie ciężko bo większość proponowała nam przejście z goścmi weselnymi przez dwór w jakimś wężu i powrót na salę. A nam chodziło, żeby zespół przeniósł się na dwór i tam przygrywał gościom W końcu znaleźliśmy taki, który spełnił nasze wymagania i przy ognisku gościom również towarzyszyć będzie muzyka ![]() Fajnie macie, że dużo Waszych znajomych ma firmy związane z branżą ślubną. My niestety nie znamy nikogo i wszystko poszukujemy sami. Znajomi czasami cosik doradzają i podsyłają jakieś firmy, ale przeważnie nam się nie podoba to co nam proponują i zdajemy sie na siebie samych Mam nadzieję, że wszystko wyjdzie super
|
|
#725 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą to chyba nie dziwi, bo jestem zdecydowanie "w tyle" z przygotowaniami U mnie zawsze to wygląda tak, że mam jakiś pomysł w głowie, a potem biegam po sklepach i szukam tego, co sobie wymyśliłam Albo po prostu kupuję spontanicznie Spodoba się to musi być moje i koniec ![]() Nie będę jednak ukrywać, że sukienka, którą wkleiłaś mnie normalnie zauroczyła Mój Teżet wiecznie mi powtarza w żartach, ze jak zamieszkamy razem, to wystawi zawartość mojej szafy na All. Zawsze jak mu cosik pokazuję to mówi, że mam to w szafie, ale jak kupię i założę to jest zachwycony Na nauki ma chodzić ze mną bo kurde co, tylko jamam się nudzić? Jutro mu sukienkę pokażę i zobaczymy co powie, jak ją zobaczy W razie co sama ją sobie kupię, w końcu zarabiam więc mogę
|
|
#727 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może znajdę cosik podobnego w Polsce? Choć wątpię
|
|
#729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#730 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba Wam jeszcze duuużo zostanie
|
|
#732 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny, juz wrocilam oczyszczona i zrelaksowana
|
#733 |
|
Zakorzenienie
|
Ach, jak Ci zazdroszczę
Też bym się chętnie zrelaksowała u kosmetyczki, ale niestety czeka mnie to dopiero w lutym Przynajmniej tak planuję, a jak będzie z terminem to nie wiem ![]() Dzisiaj sobie może jakąś maseczkę nałożę
|
#734 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uwazam ze to super sprawa bylam juz na takich weselach i sie sprawdziloale wam fajnie z tym ze mozecie sie przeniesc potem na dwor ale wam zazdroszcze ![]() ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
luty juz blisko wiec chwilka cierpliwosci i tez sie zrelaksujesz![]() w grudniu na urodzinki dostalam karte upominkowa do tego salonu na 250zl wiec moge sobie pokorzystac jeszcze pojde sobie w tym miesiacu na pedicure a w marcu chce isc sprobowac sobie zrobic to opalanie natryskowe zeby wiedziec czy sie sprawdzi i jak tak to sobie zrobie przed slubem
|
|
#735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj Piotrek martwił się tylko, czy goście się za bardzo nie popiją jak tam wymieszają przeróżne alkohole, ale mamy nadzieję, że będzie dobrze Na tą imprezkę na dworze też się bardzo cieszę bo będzie to nasze wesele takie "inne" Karta upominkowa to super prezent!!! Też bym chciała dostać cosik takiego kiedyś!!! Ale niestety jak na razie nikt na to nie wpadł Jak troszkę śniegi stopnieją to się wybiorę do masażystki Taki relaks odpowiada mi najbardziej Opalania natryskowego nie próbowałam nigdy!!! Ciekawe, jak będziesz Ci się trzymać ta opalenizna Ja przed ślubem wybiorę się kilka razy na solarium pewnie, bo mam strasznie jasną karnację, a nie chcę wyglądać jak trup Myślałam żeby sie wysmarować samoopalaczem, ale boję się, że porobię sobie smugi, poza tym samoopalacz może zostawić mi plamy na sukience a tego bym nie chciała!!! Więc zostaje mi tylko solarium
|
|
#736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja przez ta moja cere naczynkowa to juz przestalam chodzic dawniej to uczeszczalam namietnie ale wreszcie poszlam po rozum do glowy i wiem ze straszna rzecz robilam tej mojej skorze opalajac sie w solarium, lepiej pozno niz wcale
|
|
#737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musialabym jechać specjalnie do Poznania, a to mija się z celem. Zresztą pewnie chcialabym jechać dopiero w tym tygodniu, w którym będzie ślub, a wtedy to pewnie będzie tyle załatwiania, że nie było by nawet kiedy ![]() Więc trzeba będzie iść na solarium. Kilka wizyt żeby się ładnie zabrązowić i koniec Żeby za bardzo sobie nie szkodzić ![]() Po ślubie to się gdzieś w ciepłych krajach będę opalać Już bym chętnie gdzieś wyjechała, jak patrzę na tą pogodę za oknem![]() A widziałaś, że jak będziemy miały ślyb, to akurat w czwartek przypada Boże Ciało więc będzie wolne Super bo będzie taki dłuuugi weekend Tym bardziej, że po ślubie też planuję kilka dni wolnego sobie wziąć ![]() Dobra uciekam teraz, będę za kilka godzinek Buziaki
|
|
#738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tu jeszcze tyle tej zimy przed namino wlasnie wiem, super dlugi weekend
|
|
#739 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#740 |
|
Zakorzenienie
|
na pewno sie nie zmarnuje nawet jak zostanie co nie
![]()
|
#741 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Własnie sobie super kąpiel szykuję Pozazdrościłam Ci dzisiaj tej kosmetyczki i zaraz będę kombinować z maseczką ![]() Esti, podaj mi proszę maila bo mam to zdjęcie dla Ciebie, to ze sukienką, ale nie mam maila, na którego mogłabym je wysłać Sierota Boża ze mnie ![]() Hehe wpraszamy się do Ciebie na imprezkę Pomożemy opróżnić pozostałości po weselu
|
|
#743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale postanowiliśmy, że przed ślubem zorganizujemy w Poznaniu imprezkę zapoznawczą i zaprosimy wszystkich znajomych, których zamierzamy zaprosić na ślub Chcemy, żeby ta impreza była tematyczna czyli np. Czasy PRL'u czyli kobiety na traktory, czy Gorące lato w środku zimy- Hawaje Jak mowimy znajomym o tym pomyśle, to jedno się cieszą i się nie mogą doczekać a reszta mówi, że jak się przebierze, to wyjdzie na idiotów
|
|
#745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaraz wskoczę do wyrka i poczytam sobie książkę Choć mam jeszcze do przeczytania stertę gazet ![]() Zobaczymy, jak to u nas wyjdzie, to całe "spotkanko zapoznawcze" Moja kumpela się już dzisiaj nakręciła na jednego kolegę mojego Piotrka i chyba żyć mu nie da Ja mam ogolnie taki delikatny problem z moim dobrym kolegą. Chciałabym go zaprosić, tym bardziej, że znamy się kilka lat, spotykamy i w ogóle, ale mój Piotrek nie cierpi wprost tego mojego kolegi!!! Wpisałam go na listę gości, ale Piotrek każe mi go wykreślić i nie zapraszać, bo twierdzi, że ten mój kolega będzie mu składał nieszczere życzenia, a poza tym to jakby miedzy mną a Piotrkiem się cosik popsuło i bym powiedziała o tym mojemu koledze to ten mój kolega by to wykorzystał Nie wiem już jak mam Piotrka przekonać Co ja mam robić?
|
|
#747 |
|
Wtajemniczenie
|
Czytam i czytam te Wasze posty i stwierdzam ze Forget_me chyba jest gaduła
hehe Taaaaaakie długie posty Ja jeszcze troszke z przygotowaniami....ale powolutku trzeba bedzie kupowac obraczki, wódke.... zeby na raz sie nie zwaliło wszystko... |
|
|
|
#748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rzeczywiście mówić to ja mogę godzinami Piotrek czasami udaje, że śpi, jak mu zacznę cosik opowiadać Teraz Was męczę i dręczę swoimi opowieściami Wyżywam się internetowo ![]() Za obrączkami chciałabym się rozejrzeć w przyszłym tygodniu, znaczy się już zamówić, bo rozglądaliśmy się przed świętami ![]() Z wódką czekamy do 10 maja, bo wtedy to mamy podać facetowi od sali ile, jaka i w ogóle. Ma nam kupić w jakiejś hurtowni ![]() Na jutro w planach są zaproszenia i księga gości, a potem wybór menu i ustalenie jaki alkohol chcemy i w jakiej ilości ![]() Właściwie na jaką wódkę się decydujecie? Bo ja się w tym temacie zupełnie nie orientuję, nie lubię wódki
|
|
#749 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#750 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
![]() Ja już w pracy od rana, nadal chora Do tego za oknem znowu pruszyć zaczyna Ale jutro mam wolne W pracy dzisiaj ogólnie nie mam co robić, siedzę sobie sama, więc zabrałam książkę i poczytam troszkę ![]() Mieliśmy jechać w niedzielę na targi, ale niestety Piotrek ma szkołę i nie damy rady Piotrek stwierdził, że dobrze, że nie jedziemy, bo by mi te targi w głowie namieszały ![]() Dzisiaj nareszcie zaproszenia zamawiamy ![]() ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- Właśnie dostałam katalog ze Selgrosu i tam Finlandia 0,5 jest za 29,76 zł. Ciekawe za ile załatwi nam ten facet od sali wódkę? ![]() Tak sobie przeglądam ten katalog i wymyślam, co możemy kupić jeszcze za alkohol i wymyśliłam whisky (nie wiem tylko jakie), Metaxa, Rum Bacardi, Gin, Żubrówka i nie wiem, co jeszcze U mojej kumpeli było jeszcze takie maleńkie piwo
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:11.

Wczoraj go pogoniłam, żeby w końcu zabrał się za robienie winietek, więc poszukał jakiś wzór w necie, ale papier oczywiście kazał kupić mi, bo jak stwierdził, bardziej będę wiedziała, jaki ma być 
A ja niby co, lubię??? 

tam nie ma zadnego tekstu ale my sobie sami zrobimy i przynajmniej taki jak bede chciala to przeciez zaden problem

Przynajmniej tak planuję, a jak będzie z terminem to nie wiem
Pomożemy opróżnić pozostałości po weselu
hehe Taaaaaakie długie posty
Piotrek czasami udaje, że śpi, jak mu zacznę cosik opowiadać
Do tego za oknem znowu pruszyć zaczyna
Piotrek stwierdził, że dobrze, że nie jedziemy, bo by mi te targi w głowie namieszały