Irlandzkie mamuski - nasze brzuszki i maluszki - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-21, 18:40   #721
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787
Dot.: Irlandzkie mamuski - nasze brzuszki i maluszki

mmmm tak o ciastach piszecie az slinka leci no ale ja sernik nie za bardzo lubie
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 19:06   #722
glamourous
Zakorzenienie

Elcia no jak mozna sernika nie lubic??????????????skanda l krzycze!!!!
glamourous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 19:10   #723
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Elcia no jak mozna sernika nie lubic??????????????skanda l krzycze!!!!
hehe no jakos nie przepadam wole zrobic np krowke albo kopiec kreta
Stary 2010-01-21, 19:41   #724
glamourous
Zakorzenienie

ale kopiec z torebki robisz czy masz jakis wlasny przepis?

dziewczynki odpukac ale cale popoludnie bylo okolo 37.5 a teraz jak mala kapalam to zauwazylam 5 malych czerwonych punkcikow ponizej karku- czyzby to byla jednak wysypka i trzydniowka? i czyzby dobiegalo juz konca to chorobsko?
mala przespala z przerwami prawie caly dzien ( co widac - tzn moja intensywna obecnosc na forum...), teraz znow drzemie wiec chyba pojde i sklece jakas kolacje dla tzta. buzka i na razie
Stary 2010-01-21, 20:08   #725
Eve1603
Zakorzenienie

Glam
trzymam kciuki za wysypke i koniec choroby

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 20:44   #726
Sajuri06
Raczkowanie

moja dzidzia jest na youtube...filmik z usg 3d jaki mieliśmy w poniedziałek: jupi: podaje linka dla Was dziewczyny http://www.youtube.com/watch?v=bNw6pV2GsPo
USG TRWAŁO 20 MIN MIMO OBIECANYCH 40...LEKARZOWI WYRAŻNIE SIĘ SPIESZYŁO...MAŁA( W SUMIE TO TERAZ NIE JESTEŚMY PEWNI CO DO PŁCI...GDYŻ NA USG 3D NIE CHCIAŁA SIE DZIDZIA POKAZAĆ TAM NA DOLE....WIĘC WIĘC MOŻEMY SIĘ TYLKO SUGEROWAĆ SCANEM JAKI MIAŁAM W LISTOPADZIE W POLSKIEJ PRZYCHODNI I PANI DOKTOR NA 99% STWIERDZIŁA,ŻE TO DZIEWCZYNKA ) TAKŻE "MAŁA" SIĘ RUSZAŁA,OTWIERAŁA OCZKA I BUŻKĘ I WIEMY JEDNO...PALUSZKI MA PO MAMIE DŁUUUUGIE! WSZYSTKO Z NIĄ OK NA SZCZĘŚCIE. gRYPA JUŻ MIJA I OD DZIŚ SHOPPINGUJE W ZBIERANIU RZECZY DO SZPITALA ITP....CO ZABRAĆ ZE SOBĄ DO SZPITALA? CO JEST NIEZBĘDNE ? PRÓBOWAŁAM KUPIŚ ROŻEK DLA DZIDZI ALE TU NIE MOGŁAM DOSTAĆ!!! JAKIE PIELUSZKI POLECACIE DLA ŚWIEŻYNKI?...CZY WYPRAĆ WSZYSTKO PRZED UŻYCIEM????
\POMOCY!
POZDRAWIAM:cm ok:

SOPHIA Z NAMI OD 24.04.10

Sajuri06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 21:10   #727
Katia25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylwiatkoo1 Pokaż wiadomość
a ja zaczynam od dzis konkretna walke z rozstepami
dostalam wytyczne co i jak no i ciekawa jestem co z tego bedzie.
To pochwal sie co bedziesz z nimi robic ,bo moje na biuscie mnie dobijaja
Cytat:
Napisane przez sylwiatkoo1 Pokaż wiadomość

Glam co do tych rozstepow no to w marcu lece do polski i juz jestem umowiona na mikrodermabrazje, a teraz kosmetyczka kazala mi skore przygotowac pod ten zabieg, wiec codziennie musze taka szorstka gabka trzec, az do czerwonosci, tak jak bym chciala je zetrzec, no i ta zaczerwieniona skore smarowac kremem z wit A
nie wiem czy tak samo mozna piersi potraktowac, bo jakby nie patrzac na piersiach skora jest delikatniejsza, by trzeba bylo fachowca zapytac.
Juz doczytalam A kto ci doradzil ta mikrodermabrazje wlasnie na rozstepy?Pytam bo wiem ze ona malo skuteczna jest ,ale nie wiem czy na rozstepy cos pomoze,wiem ze jest ponoc jakis nowy laser na rozsyepy ale to tez pic na wode ...Ponoc swieze idzie jeszcze jako tako usunac ale stare niestety ani drgna...Bede czekac na twoja relacje
Ja mialam robiana ta mikro na blizny i na poczatku myslalam ze pomogla ale niestety nie
A wloski ok ,nie ma mega zmiany next time Dodalam troche rudych pasemek nastepnym razem dodam wiecej albo zrobie cale Ale ja widze roznice i nawet mi sie podoba!

Co do sernika to ja tez uwielbiam!I ptasie mleczko!!!!

Glam zartujesz z tym sikaniem na siedzaco???????????
Mam nadzieje ze Soncia juz zdrowiutka??????

To moj tz chyba nie taki zly a ja tak na niego narzekam....
Stary 2010-01-21, 21:13   #728
glamourous
Zakorzenienie

lista rzeczy do szptala dla ciebie i dzidzi jest na pierwszej stronie watku,
jesli chodzi o pieluchy to roznie sobie mamy chwala- jedne wola pampki, inne huggisy. mi osobiscie lepiej pasuja te drugie, z pampkow nam czesto kupa na plecy wyplywala bo nie maja tej gumki w talii tylko elastyczne rzepy. radze kupic na poczatek po opakowaniu tego i tego i zobaczyc co wam podpasuje

rozkow tu nie ma. ja mialam na poczatek 2 spiworki i normalna posciel ale powiem ci ze uzywamy nadal najczesciej tylko kocykow

no tak wypadaloby teraz wszystko wyprac - dyskusja o proszku byla kilk stron wczesniej- generalnie polecamy plyn lub zel fairy non bio lub proszek persil non bio.zaleca sie wyprasowanie wszystkich ciuszkow- po pierwsze zeby troche wysterylizowac, po drugie prasowanie bardzo zmiekcza tkaniny. z tego wzgledu ja ciuszki malej prasowalam do okolo 4go miesiaca. potem mnie len opanowal

Katia ze co ze sika na siedzaco moj stary? co mam zdjecie zrobic? nauczyl sie i tyle. w sumie podobna procedura jak przyuczanie soni do nocnika hehehehe. moze powinnam miec na drzwiach tabliczke Katarzyna Singh - ekspert od nauczania sikania- trennuje mezczyzn w sikaniu na siedzaco i niemowleta w nocnikowaniu

a swoja droga to tak mowie moj stary, ale niedlugo nam stuknie 7 lat odkad jestesmy razem znaczy stluklam wtedy lusterko i teraz 7 lat nieszczescia mija moze?

Edytowane przez glamourous
Czas edycji: 2010-01-21 o 21:19
Stary 2010-01-21, 21:31   #729
Katia25
Wtajemniczenie

Glam no w szoku jestem poprostu Nie zle go wyszkolilas
Twoj stary po 7miu latach to moj jaki po prawie 14stu
Stary 2010-01-21, 21:36   #730
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

glam ja robie ten z paczki zreszta ostatnio do naszego polskiego skelpu przywoza duzo ciast tych z paczki i jest ogromny wybor wiec stwierdzialam ze po kolie bede probowac kazdego
Stary 2010-01-21, 21:38   #731
glamourous
Zakorzenienie

Katia- o jaaaaa to co wy sie z podstawowki znacie czy co? od przedszkola jestescie para: confused:? to twoj baaardzo stary w takim razie...albo superstary czy cos takiego

wiecie co dzis to jakbym w ogole dziecka nie miala, mala wieksza czesc dnia przespala a ja na wizazu. teraz na dodatek sie obzarlam lodami piszac tu i przez to sie poczulam jak za dawnych czasow jak bylam w ciazy...no dobra lepiej pojde poz zimny prysznic bo mi jeszcze co glupiego do glowy przyjdzie...

Elcia probuj ciasta probuj bo jak juz maly sie urodzi to beda takie dni ze nie bedziesz miala czasu zeby sie wysiusiac na spokojnie, o zjedzeniu kanapki nie mowiac...jestem pelna podziwu ze ci sie jeszcze chce jak juz niemal rodzisz a wlasnie jak tam twoje plecy?

Czas edycji: 2010-01-21 o 21:43

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-21, 21:43   #732
Katia25
Wtajemniczenie

A no znamy sie pol zycia Nawet nie wiem kiedy to zlecialo...

Ja nie mam talentu do ciast .nawet tych z paczki...normalnie 2 lewe rece...

Co do boli krzyzowych to ja mam je ciagle jak ja rozpoznam ze to juz porod???

Edytowane przez Katia25
Czas edycji: 2010-01-21 o 21:45
Katia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 21:46   #733
glamourous
Zakorzenienie

kurcze no to czapka z glowy...a mi sie wydawalo ze mam juz taki dlugi staz w zwiazku....

z bolami- na pewno sie zorientujesz jak ci dzidzius bedzie dyndal pomiedzy nogami hehehe. a serio to nie wiem bo ja mialam bole okropne do okolo 6-7 miesiaca a potem jakos przeszly i przy samym porodzie tez mnie plecy w ogole nie bolaly. jak w dniu porodu na kilka godzin przed rozwiazaniem wlazilismy po schodach w szpitalu z mezem- ja juz z konkretnymi skurczami, ale to on dostal zadyszki- to tzt stwierdzil ze nie wie kto z nas jest w gorszej kondycji...ale raczej on

a co do gotowania to ja kiedys gotowalam, pieklam i w ogole bylam jak kolo gospodyn wiejskich. a teraz jestem specjalistka od kuchni hinduskiej, a ciasta to juz ze 100 lat nie robilam i nie jestem pewna czy bym jeszcze potrafila... ba, glowy nie dam uciac czy bym potrafila przywoitego schabowego zrobic....normalnie lewa pani domu ze mnie...

Czas edycji: 2010-01-21 o 21:50
Stary 2010-01-21, 21:50   #734
Katia25
Wtajemniczenie

He sama nie wiem jak my dalismy rade ze soba wytrzymac tyle czasu....

Elcia ja nie wiem jak ty jeszcze o tych ciastach masz sile myslec...ja juz jakos ledwo chodze taki mam ucisk na pecherz....
Ach zapomnialam!Brzusio sliczny ,a ja myslalam ze ja mam duzy ale do twojego to mi ciut brakuje jeszcze
Stary 2010-01-21, 21:52   #735
glamourous
Zakorzenienie

Katia dawaj zdjecie. a swoja droga kiedy to juz zlecialo, juz jestes w ostatnim trymestrze chyba co nie? a nie tak dawno do nas dolaczylas....

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-21, 21:58   #736
Katia25
Wtajemniczenie

No dzis zaczelismy 26 tydzien jeszcze troszke przed nami Fotke no musze jakas pstryknac by wam pokazac ten moj brzuchol
Stary 2010-01-21, 22:11   #737
Eve1603
Zakorzenienie

A moj stary tez 7-letni W dodatku u nas tak to szybko sie dzialo, ze poznalismy sie w kwietniu, a czerwcu juz razem mieszkalismy w sumie to od 7 lat jestem zona (w praktyce ) - nic dziwnego, ze juz mi sie ani gotowac ani piec nie chce...

No, z tymi rozstepami to ciezko moze byc - fakt, ze poki "mlode" i czerwone, to jeszcze troche mozna zlagodzic, ale calkiem to one nie znikna

Katia
a Ty naciesz sie fryzura, jak urodzisz, to Ci polowa wlosow wylezie i bedziesz

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Katia
Pamietam jak po nowym roku poszlam do pracy i zaczelam "stodniowkowe" odliczanie do macierzynskiego Mialam na scianie kalendarz, na ktorym codziennie skreslalam dni i doczekac sie nie moglam
Dla wyjasnienia - Katia ma ten sam termin co ja rok pozniej oczywiscie

Stary 2010-01-21, 22:18   #738
Katia25
Wtajemniczenie

Eve ty mnie nie strasz ze lysa bede!Bo ja akurat mam bardzo geste wlosy i chyba sie zarycze jak zaczna mi wypadac...

Co do stodniowego odliczania to mi jeszcze 98 dni zostalo

Edytowane przez Katia25
Czas edycji: 2010-01-21 o 22:20
Stary 2010-01-21, 22:23   #739
pakusia86
Zakorzenienie

No jestem troche nas nie bylo bo az 6 h ... ogolnie to mnie nogi bola... zakupy sie nawet udaly... to znaczy obkupilam Kube moim siostra kupilam sukienki na wesele a sobie czarna tuniko-sukienke i klika dodatkow az wstyd sie przyznac ze ta tunika kosztowala mnie 3 e ale bardzo dobrze na mnie lezy (tak mi sie wydaje) no Kamilos powiedzial ze wygldam seksi wiec juz polowa sukcesu hhhehehehe pierwszy raz od porodu tak powiedzial

a sukienki nie znalazlam... co prawda widzialam duzo fajnych ale niestety nie ma numeru dla wieloryba widzialam jeszcze w tkmaxxie kilka fajnych tylko musze zaciagnac tz'ta zeby przymierzyc... wiec moze cos wybiore...

widze ze elcia sie szykuje do porodu WERY GUD juz blizej niz dalej...

katia nic sie nie martw... porod rozpoznasz napewno... zapewniam cie ze ci dziecie nie wyskoczy tak plum i juz musisz sie trochu pomeczyc ja mialam nie raz obawy ze np. na klopiku mi dziecko wypadnie nawet jak juz do porodu sie szykowalam... balam sie ze naglee urodze no ale troche trza w to sily wlozyc

co do tesciowki... hm... dzownilismy i powiedziala ze w maju albo czerwcu (uffff) bo na poczatku mowila ze za 2 tygodnie chcociaz w sumie to wole zby wogole nie przyjezdzala... no ale co mam zrobic... jak juz musi to wole w czerwcu
wymyslila sobie ze chciala by zobaczyc ten kra w ktorym mieszkamy no i mowila tz'owi ze zamieszkaja w jakims hostelu czy cos... no ale jak... wiadmo ze u nas beda nocowac

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 22:43   #740
Eve1603
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katia25 Pokaż wiadomość
Eve ty mnie nie strasz ze lysa bede!Bo ja akurat mam bardzo geste wlosy i chyba sie zarycze jak zaczna mi wypadac...

Co do stodniowego odliczania to mi jeszcze 98 dni zostalo

Nie bedziesz lysa, bedziesz prawie lysa A tak serio, to wlosy zawsze byly moja duma - ze wzgledu na dlugosc i ze wzgledu na gestosc- i chyba ta gestosc mnie uratowala... Po 12 tyg od porodu wlosy wypadaja i nic z tym nie zrobisz Kiedys gumke zakrecalam na 2 razy, teraz na 4... No i zniszczyly sie bardzo, wiec chyba jednak je zetne, nie na zupelnie krotko, ale jakies 10cm musze ...

Stary 2010-01-21, 22:46   #741
Katia25
Wtajemniczenie

ok macie moj brzuchol zdjecia sama pstrykalam wiec prosze o wyrozumialosc

Jakos dziwnie wyglada na tych zdjeciach
Na kazdym zdjeciu ma inny rozmiar ,czy mi sie wydaje ...

Eve
nie mialam pojecia ze po ciazy wlosy tak wypadaja!!!Koszmar normalnie...ale moze nie kazdemu co

Edytowane przez Katia25
Czas edycji: 2010-01-21 o 22:48
Stary 2010-01-21, 23:05   #742
glamourous
Zakorzenienie

Katia sliczny brzuszek, bardzo fajny ksztalt

a co do wlosow to tez sie ludzilam ze moze mnie onimie ta watpliwa przyjemnosc- ale niestety juz z 3 miesiace co rano przy czesaniu mam garsc klakow... na dodatek one sa wszedzie, na podlodze nie wiadomo skad kleby, zatykaja sitko pod prysznicem, na soni raczkach codziennie znajduje... tez czekam kiedy juz wreszcie przestana wylazil i mam wrazenie ze mi ich tak z polowa zostala. a akurat mi sie zachcialo dlugich wlosow...

moja mala zaczela powoli sama siadac- ale robi to tak bardzo dziwnie, najpierw przekreca sie na brzuszek, potem z tej pozycji na czworaka i dopiero pozniej na bok pupe spuszcza- smiesznie to wyglada..,.zeby do glupiego usiascia tyle akrobacji bylo potrzebnych... udokumentowalam oczywiscie te wyczyny...

a wlasnie ktoras z was zdaje sie Eve pisala ze olus lubi sypiac na brzuchu- co robisz, przewracasz go potem?bo moja mala tez sie wierci i czesto spi na brzuszku. a ja sie naczytalam o tym sudden infant death syndromie i ze pozycja na brzuchu podnosi ryzyko i nie wiem co robic...
Stary 2010-01-21, 23:15   #743
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

glam plecy bola nadal TZ mi zrobil masaz jak wrocil z pracy wiec ciut lepiej,
usmialam sie z mojego TZ bo przyszedl o 19 z pracy i mowi ze szef dzwonil czy nie mogli by z kolega zostac jeszcze 3 godzi na co kolega ze nie bo zona TZ w kazdej chwili moze urodzic wiec sie spieszy do domu teraz to maja wymowke
a Sonia jak ladnie juz widze probuje siadac no no wogole to pannica juz z niej
katia no brzuszek super jaki zgrabniutki
Stary 2010-01-21, 23:29   #744
glamourous
Zakorzenienie

no i dobra co beda po nocy siedziec. ty potrzebujesz tzta teraz chociazby do tego masazu ktorego sama nie zrobisz sobie przeciez. no i ktos bedze musial paczki zjesc ;0

A W OGOLE TO CZY MASZ JUZ NUMER TELEFONU DO KTOREJS Z NAS?????? bo my tu bedziemy czekac niecierpliwie na wiadomosci z frontu...

dobraa idem sie zajac tym swoim starym...mala spi a my oboje jak te dupy na internecie kazdy na swoim laptoku. a tu sie integrowac trzeba
swoja droga to mnie dzis na smierc wystraszyl, bo sie spodziewalam ze wroci z pracy kolo 22, mala usnela wiec ja poszlam sobie pod prysznic- bylo to kolo 20... ja sie prysznicuje a tu nagle mi ktos wlazi niespodziewanie... dodam jeszcze ze w lazience mamy swiatlo zepsute wiec ciemnosci panowaly do tego....
Stary 2010-01-21, 23:30   #745
smerfetka781
Raczkowanie

Tęsknie dziewczyny za Wami Pozdrowionka
smerfetka781 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 23:32   #746
glamourous
Zakorzenienie

Smerfetka, co u ciebie???? wracacie do irlandii czy jednak zostajecie w polsce? jak brzuszek i Ola? zagladaj tu do nas czasem niezaleznie od tego gdzie jestes...my tez tesknimy
Stary 2010-01-21, 23:38   #747
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

glam no mam numer do Heksy i wrazie co bede pisac
no i tak teraz musza chodzic co sobote bo maja tyle pracy ze sie nie wyrabiaja a jeszcze chcial zeby zostali po godzinach,a tak to soboty byl w domu
Stary 2010-01-21, 23:42   #748
smerfetka781
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Smerfetka, co u ciebie???? wracacie do irlandii czy jednak zostajecie w polsce? jak brzuszek i Ola? zagladaj tu do nas czasem niezaleznie od tego gdzie jestes...my tez tesknimy
jednak zostaje w Polsce bo niewiadomo jak tz jeszce dlugo bedzie mial prace. Tak czy tak na Wielkanoc wraca do Polski na stalle. Obym tylko nie urodzila miesiac wczesniej bo sie zalamie ze go niebedzie zemna. Ola szaleje coraz bardziej Zamiast gadac mama to wola caly czas "tata" i to szczegolnie jak tz dzwoni i mam tel na glosnomowiacy nastawiony U mnie juz 27 tydz ciąży. Prawdopodobnie bedziemy miec chłopczyka, wiec bedzie parka. O porodzie w Polsce niechce myslec....... no i chyba to tyle.
smerfetka781 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 23:45   #749
Katia25
Wtajemniczenie

Glam fajny ksztalt?Chyba taki normalny co Elcia zgrabny ?Matko a mi sie wydaje ogromny !!!
Glam co do spania na brzuszku to mojej znajomej synek tez tak spi ,ona go przekladala a on spowrotem i tak w kolko ,wkoncu lekarz jej powiedzial zeby go zostawila i kupila ta nianie z ta mata co sie wklada pod materac to ja moze choc troszke uspokoi i tak tez zrobila ,uspokoilo ja to niby ale nie za bardzo bo i tak ciagle lata do malego i sprawdza czy wszystko ok...
Soniasta jest bezbledna!I taka sliczna!!!

Smerfetka co slychowac???
Stary 2010-01-21, 23:48   #750
glamourous
Zakorzenienie

bedzie dobrze, nie urodzisz wczesniej a ze z drugim dzieckiem porodjest znacznie latwiejszy ponoc to nawet nie bedziesz miala czasu zauwazyc co sie w szpitlu dzieje...
trzymaj sie kochana, fajnie ze chlopczyk dla odmiany, bedziecie miec komplet-a imie juz macie? moze Olek co?

Katia no cos ty kazdy brzuszek jest inny - sa plaskie, okragle, spiczaste, na boki, wyzsze, nizsze...pewnie ile dzidziulkow tyle roznych ksztaltow brzuszka. rob sobie zdjecia co tydzien- pozniej fajna pamiatka jest

Czas edycji: 2010-01-21 o 23:50
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości