|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
E tam, gadanie, ja też biorę a dostałam
![]() Dobranoc ![]()
#722 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
przede mna ciezka sprawa..
musze wytlumaczyc Adrianowi ze nasza koszatniczka nie zyje. Narazie wie ze Mysia zachorowala ale jak usypialam chlopcow to ona tez usnela tylko ze juz sie wiecej nie obudzi.. smutno mi bo kochalam tego maleo gryzonka ![]()
#723 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() trzymam ![]() A co do @, to ja do tej pory jeszcze nie miałam, a nic nie biorę. Póki co też mi to nie przeszkadza, ale nie wiadomo jak będzie ze spiralką ![]() Nic to mamuśki. Ssak nakarmiony, to trza iść spać co by jutro jakoś wyglądać ![]()
![]() |
#724 |
Zakorzenienie
|
Kropka oj no niestety jakoś trzeba to przekazać.. pamiętam jak byłam dzieckiem to samochód potrącił nam psa... i rodzice mówili nam, że on w szpitalu leży... i tak 3 miesiące... ale lepiej powiedzieć, że odszedł tak naprawdę, bo bardziej ciezko było to przyjąć później, że nie wróci
![]() ![]() A jak mi myszka zdechła a bardzo ją kochałam(nie chciałam dać jej zakopać tylkoze zwłokami chodziłam ![]() Kurcze chciałam chociaż na noce małego ustawić żeby często nie wstawał ale był marudny, a tu patrze robi dziubek cyca szuka to karmie...za chwile nie chce cyca- może ma w pampersie-przewijam,. ... jakby chciał spać- to usypiam... myślę sukces chce się kłaść on już płacze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#725 |
Zakorzenienie
|
zebra ja nie chce mu mowic ze Mysia poszla do szpitala zeby nie mial skojarzen ze w szpitalu sie umiera.
Narazie nie pyta o Mysie ale jak zapyta to mu jakos powiem zeby zrozumial.. A nawet nie chce myslec co bedzie jak nasz pies sie pozegna z zyciem. Adi bedzie mial zlamane serduszko. Brrr..
#726 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Kropciu rzeczywiście ciężka sprawa ![]() Jak moje kolejne chomiki, szczurki i świnki morskie żegnały się z życiem, to Tato opowiadał mi, ze idą do chomikowego nieba i urządzaliśmy im pogrzeb, trumnę z pudełka po butach i zakopywaliśmy uroczyście w lesie. Mnie to pomagało ![]() Trzymajcie za nas kciuki dziś, bo idziemy o 12 do pediatry i na szczepienie. Oby było jak za ostatnim razem, czyli bez gorączki i innych przebojów. Zapisałam sobie pytania do lekarza, wyszło mi 11 ![]()
#727 |
Zadomowienie
|
Kropciu wspołczuje tej roli i szkoda ze gryzoniek juz sie nie obudził...
Brombri ucałuj naszego trzymiesiecznego Filipka ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Gish śliczne ubranko do chrztu- mała Dominkia bedzie wygladała jak księżniczka. U nas zamieszanie z tymi chrzcinami. Wczoraj okazało sie że chrzesna nie moze byc chrzesna (jest po rozwodzie i nie dostała zaświadczenia od ksiedza, które jest u nas konieczne ze moze być matka chrzesną) i w ostatniej chwili musieliśmy prosić inna ciocie... |
![]() ![]() |
![]() |
#728 | |
Zakorzenienie
|
Pogadalam z moim ginem i doszlismy do wniosku, ze spiralka daje mi szanse na malucha za jakis czas bez koniecznosci operacji a ciaza teraz bylaby zbyt szybko -mialam przeciez cc...
![]() Cytat:
![]() ![]() Brombi
Malinka wszystkiego najlepszego i najslodszego dla Filipka i ![]() Tomusia ![]() ![]() ![]() Dzien doberek ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2010-01-26 o 09:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#729 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to robimy imprezkę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale zleciało ![]() Cytat:
![]() Dzięki kochana ![]()
Edytowane przez brombusia Czas edycji: 2010-01-26 o 09:07 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#730 |
Zakorzenienie
|
Oooooojjjjjjjjj....bo mnie syn rozprasza...
![]() ![]()
#731 | ||
Zakorzenienie
|
oooo a niby mialo nie byc...
Cytat:
Cytat:
My mamy szczepienie jutro No i najlepszego dla naszych trzymiesieczniakow ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#732 |
Zakorzenienie
|
no Sandra to jeszcze trochę
![]() Brombi, Malina, wszystkiego najlepszego dla chłopaków ![]() A z nocnym budxeniem coś nie wyszlo. Chyba za krótko przed jej porą ją rozbudziłam, to potem mi marudziła do samego rana. I teraz też jest marudna, a najbardziej jak jest na rękach, za to jak ją kładę w leżaczku, daję smoczka to jtes spokojna. Nawet jak jej ten smoczek wypadnie, to sobie rączki ogląda
#733 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
jak ktoras z dziewczyn jeszcze nie kupila, to moze lepiej zampowic komplet np tu- http://allegro.pl/item887757047_t_ko..._dwulatka.html ja tak zrobilam jakis czas temu i jestem zadowolona, a cena super ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() no i gratulacje Dziewczyny dla Was i Dzieciaczkow z okazji 3 miesiaca! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() co do nocnego budzenia to mnie mała przechytrzyla i sama sie obudzila o 3;/ i lapala drzemki do 5 (ja niestety nie, bo co chwile albo smok wypadal i byl wrzask, albo stękala, smiala sie i nie wiadomo co jeszcze ![]() ![]() ![]() a dziewczyny, ktore zastanawialy sie jak nakarmic dziecie na spiocha- wszystko jest kwestia przyzwyczjenia. ja na poczatku nawet 10minut gmeralam smoczkiem, zeby otworzyla wreszcie ustka. jak otworzyla to sie nie podłączala do ssania i tez czekalam. a teraz wystarczy dotknac i sama dzióbek otwiera, choc spi w najlepsze ![]()
Maja jest z nami od godziny 1.40 dnia 18.11.2009 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Majusia http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez asioczka Czas edycji: 2010-01-26 o 10:01 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#734 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za szczepienie! ![]() ![]() U nas Ala dostała uczulenia na skórze (policzki, bródka i rączki), tylko nie mam pojęcia o czego, nic nie zmieniałam, więc nie wiem skąd to cholerstwo ![]()
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#735 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To masz dobrze Guciu ze chociaz w lezaczku grzecznie siedzi bo moj maly dzis szaleje juz od wczoraj jest marudny bo nie byl na porzadnym spacerze,dzis mnie czeka to samo bo zimnica okropna wiec na spacerniak sie nie wybieramy Ale nocke mielismy dzis piekna jak zasnal o 23 tak ok4 zaczal sie krecic wiec go na spiku nakarmilam pozniej o 7 pobudka na cycka i troszke poplakal ale zaraz zasnal i do 9,30 spalismy,teraz zasnal na macie z zyrafy noga w buzi ![]() ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Bombi ![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#736 |
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
![]() po pierwsze : najlepszosci dla 3miesieczniakow ![]() jak ten czas pedzi ![]() ![]() moj Adi oczywiscie zapytal gdzie mysia i mu wytlumaczylam ze chorowala a teraz usnela i juz sie wiecej nie obudzi ale nie sadze ze zrozumial bo szukal jej pozniej w komodzie, u psa w koszu, w lazience (nasza kosza lazila sobie po mieszkaniu od czasu do czasu jak pies byl zamkniety u Adika w pokoju) nawet mowil ze myszka jest w komputerze choc w naszym lapku myszki jako takiej nie ma ![]() wlasciwie to mi i tz jest bardziej smutno niz Adrianowi. a kosza oczywiscie byla zawinieta w chusteczki i wlozona do pudeleczka a potem zakopana przy rzece. ciezko bylo znalezc miejsce bo ziemia tak zamarznieta ale sie udalo. narazie nie bedziemy wiecej gryzoni kupowac bo ja zbyt emocjonalnie reaguje jak umieraja.
#737 | |||
Zakorzenienie
|
No tak czekalam, ktora się w końcu upomni
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A bo my nie lubimy być w necie ![]() Ale Wam pokażę. Cytat:
Kate, brzuszkow tak latwo nie odpuszczaj - pamietaj ze możesz robić skośne ![]() Hemoglobina jak pisalam poleciała nam w doł... raz ze billirubina rozbija cialka czerwone, dwa ze w szpitalu trochę maluszkowi tej krwi pobrali do badań... norma dla takich dzieciaczkow jest 10. Dalej jemy ferrum, b6 i kwas foliowy. A hematokryt to skrot HT? jesli tak to mamy 25, a mnie wiem jaka norma, a u Was? Ide zobaczyć co u mojego gwiazdora, bo go właśnie weranduję - pol wozka w pokoj, pol na balkonie...
![]() |
#738 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki Asioczka dlaczego ja taka niecierpliwa jestem?wczoraj już musiałam zamówić ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#739 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja tez zaraz swojego musze wystawic pod okno bo bedzie caly dzien marudny jak na spacer nie pojdzie a tak to pospi chociaz troszke przy otwartym oknie i bedzie spokojniejszy i dotleniony Mały Brombik juz pewnie po szczepieniu
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#740 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mojemu malemu nie daje zasypiac na macie, bo kiedys tak zasnal i przez sen kopnal dzwoneczek i tak sie wystraszyl jak zadzwonilo, ze taaaak biedny sie rozplakal... ![]() Cytat:
Pamietam jak bylam mala i umarl nasz chomiczek....to ja pocieszalam mame, bo tak jej bylo smutno... ![]() A my wlasnie chyba znalezlismy juz ostatecznie lokatorow na nasz domek ![]() ![]() ![]() Ciekawe jak tam Brombi Filipek...na pewno dzielny byl... ![]()
![]() |
#741 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja tez zaraz sobie zamowie i jeszcze zaklinaczki szukam ale jakos kiepsko mi idzie,masz moze linka do zaklinaczki,bo tego ebooka troche ciezko mi sie czyta,wole ksiazke normalna ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#742 |
Raczkowanie
|
witam..rowniez sie melduje |
![]() ![]() |
![]() |
#743 |
Zadomowienie
|
bardzo was przepraszam ale ja znowu z pytaniem
![]() ![]() Mam w domu 23stopnie a mała jest ubrana tylko w pajacyka i body z krótkim jak leży to ją przykrywam cieniutkim kocykiem a na noc rożkiem ale nie zawijam tylko przykrywam co źle robię? POMOCY
#744 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() ja znalazłam chwile, zeby posprzatac w domu...nie dosc, ze Mała to musze sie jeszcze Tz zajmowac ![]() ![]() Marta u nas w mieszkaniu temp. jest podobna, wlasciwie waha sie pomiedzy 22-24, ale w dzien Malenka jest tylko w bawelnianym pajacyku i nawet jej nie przykrywam. Troche za duzo Olivka chyba tego ma na sobie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#745 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Martus moj tez ma tylko krotkie bodziaki i pajacyka a jak lezy to go przykrywam cienkim kocykiem i potowek nie ma wiec nie mam pojecia czemu a poza tym kazde dziecko jest inne i moze u Was za wysoka temp jak dla malej,no nie wiem...
|
![]() ![]() |
![]() |
#746 |
Zakorzenienie
|
Dawno sie nie pokazywalismy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#747 |
Zadomowienie
|
nie wiem sama z czego to się zrobiło smaruje kremem ale nie wiem czy to pomoże może mocie jakieś sprawdzone sposoby?
#748 |
Raczkowanie
|
dziewczynki a wiecie cos na temat tradziku niemowlecego?moj Olik chyba go wlasnie ma..takie chrostki na buzce..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#749 |
Zakorzenienie
|
piekny ![]() ![]() Marta Twoja nIUNIA TEZ CUDNA, ZAPOMNIALAM NAPISAC ![]() Bardziej okragla na buzi ![]() ps; karmie,wiec wybaczcie bledy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#750 | |
Zakorzenienie
|
Slicznosci
![]() ![]() Cytat:
Jak wpiszesz sobie w ![]() ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2010-01-26 o 13:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:55.