![]() |
#721 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kobiety grubo po 30-starające się o dzidziusia.
Jak robiłam pierwszy też nic nie wyszło, dopiero przy drugim za parę dni była krecha. Będzie dobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#722 |
Raczkowanie
|
Aja, a w których dc robiłaś te dwa testy?
![]() |
#723 |
Zakorzenienie
|
Ja mam cykle 28 dniowe. Jeden robiłam w 23 dc a drugi w 29 dc.
Od zapłodnienia minęło za pierwszym razem 7 dni, za drugim 14dni. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#724 |
Raczkowanie
|
Ja niestety nie wiem, kiedy mam owu (kiedyś robiłam testy i wychodziła późno, 18-19 dzień), więc faktycznie wszystko jest możliwe. OK, próbuję nie fixować i czekać spokojnie, ale to takie trudne
![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Agatka, a Ty gdzie jesteś?
![]() |
#725 |
Zakorzenienie
|
jak masz długie cykle to i owu jest przesunieta
czekanie jest najtrudniesze, wiem bo ja też czekam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#726 |
Raczkowanie
|
Eee, ja właśnie poczytałam jaki wpływ może mieć dieta na @ i niestety zwłaszcza w pierwszym miesiącu zdarzały się dziewczynom przesunięcia
![]() ![]()
![]() |
#727 |
Zakorzenienie
|
Poletta trzymam kciuki
![]() Ja już po urlopie i powiem Wam, że ja na prawdę się starzeję. Już pierwszego dnia marzyłam o powrocie do domu. Ciężka podróż, brzydka pogoda, marudzący ojciec... tak bardzo pragnęłam własnego spokoju. To chyba objawy starzenia się ![]() Podróż ledwo zniosłam. Pierwszy raz mieliśmy po drodze tyle wielokilometrowych korków! Jechaliśmy 13 godzin. Ani razu nie zmieniłam męża za kierownicą bo nie dałam rady. Miałam rozłożony fotel prawie na płasko, do tego dwa jaśki. Na szczęście jestem już w domku i mogę sobie leżeć ile chcę. Moja nerka bardzo mnie boli. Nie mogę zbyt wiele w domu zrobić, bo ciągle muszę się kłaść na płasko, żeby przestało mnie boleć. Przytyłam już 13-14 kg i czuję się koszmarnie opuchnięta. Nie wiem gdzie tu jest stan błogosławiony ![]() Wklejam Wam kilka fotek jako pozytywne fluidy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#728 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bidulko, a ja się swojego nie mogę doczekać kiedy zacznie rosnąć ![]() To prawda, ze w kolejnej ciąży szybciej wychodzi brzuszek?? Weronisia a gdzie robione to drugie zdjęcie?? Bo tak pod Toruń mi wygląda. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#729 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do brzucha, to prawda, że w kolejnych ciążach wychodzi szybciej. W końcu jest już porozciągany. Mi w pierwszej ciąży brzuch zaczął być widoczny ok. 25 tc, więc to już 6 m-c był. W drugiej już w 18 tc każdy widział, że jestem w ciąży. A teraz to chyba zaraz po zapłodnieniu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#730 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No nie w pierwszej u mnie to wyszedł gdzieś 3/4 miesiąc. Młoda szybko rosła. Teraz też jest ale chyba jeszcze nie ciążowy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#731 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#732 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#733 |
Zakorzenienie
|
Weronisia, ładnie wyglądasz, wcale nie sprawiasz wrażenia opuchniętej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#734 |
Raczkowanie
|
Weronisia, to dobrze w takim razie że już wróciłaś do domu
![]() ![]() Mam pytanko do naszych najmłodszych stażem ciężarówek - jakie macie wczesne objawy (poza brakiem @ oczywiście)? Pochwalcie się, może coś na resztę przejdzie ![]()
![]() |
#735 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#736 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W obu poprzednich ciążach przytyłam 21 kg. W pierwszej leżałam plackiem, łykałam hormony na podtrzymanie i jadłam co chciałam. W drugiej trzymałam się zdrowej diety, dużo chodziłam, nie brałam leków i ... też 21 kg. A więc teraz pewnie też tyle przytyję, albo i więcej.... Cytat:
W tym czasie pojawił się okropny ból piersi, a nigdy mnie nie bolały. No i okropna senność. Jestem z tych, co nigdy nie śpią, nie drzemią w dzień. Aż tu nagle dzień w dzień ok. południa dopadała mnie potworna senność, nad którą nie umiałam zapanować. To wszystko pojawiło się zanim test pokazał dwie kreseczki. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#737 |
Zakorzenienie
|
Ja też senność, ból w dole brzucha jak na @.
Potem z czasem gula w gardle, kłucie w jajnikach, ostatnio napuchły mi jakby piersi, muszę nosić większe miseczki,ale nie są jakieś takie wrażliwe na dotyk. Ogólnie czuję się normalnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#738 |
Raczkowanie
|
Witajcie, Dziewczyny
![]() ja tak z samego rana z kawką do Was zaglądam, bo widzę że szybciutko odpowiedziałyście na moją "sondę" ![]() ![]() Teraz mam 35 dzień cyklu i też padam na nos w ciągu dnia, szyciej się męczę -ale to równie dobrze jak objawy wczesnej ciąży może być objawem osłabienia organizmu ponad miesiącem diety, tak samo jak to opóźnienie @... Zastanawia mnie tylko ten wyczulony węch, a zwróciłam na to uwagę jeszcze przed terminem @... Piersi mi nigdy nic nie podopowiadały - lekko odczuwalny ból z boku pojawiał się zarówno przed @ jak i na początku ciąży ![]() ![]() Ale mnie życie testuje na cierpliwość... A przed zrobieniem testu bronię się rękami i nogami - nie chcę znów zobaczyć ten cholernej samotnej krechy ![]() Sorry, że Wam przynudzam, jak Wy takie radosne rzeczy przeżywacie ![]() Miłego dnia ![]()
![]() |
#739 |
Zakorzenienie
|
Poletta, nie martw się
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Weronisia, ano właśnie, tak to jest, czasem można bardzo uważać a i tak się przytyje. Mnie wpadło niewiele a i tak przez ponad rok nie wróciłam so swojej wagi i startuję teraz z 4 kg nadbagażu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#740 |
Zakorzenienie
|
poletta dalej trzymam kciuki za cierpliwość i 2 krechy
gosik mam nadzieję, że wszystko bedzie dobrze ![]() mi od 3 dni popołudniami jest potwornie niedobrze, a raczej nigdy nie miałam takich atrakcji, dzis dopiero 26 dc więc nawet na sprawdzanie jest za wcześnie @ ma termin na jutro |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#741 |
Zakorzenienie
|
Hej kobietki.
Poletta nie chcę Ci robić nadziei, ale.... ja też byłam bardzo wyczulona na zapachy. Zapomniałam o tym objawie całkowicie. Ale rzeczywiście wszystko mi śmierdziało, albo za mocno pachniało. Dom non stop wietrzyłam, bo nie mogłam znieść zapachów... A więc może u ciebie też.... ![]() Co do diety... to jak dietowałam, to też znikała mi @, ale to dopiero po paru miesiącach, a nie tak nagle, od razu od początku diety. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#742 |
Zakorzenienie
|
A mnie dzień zaczął się katastrofalnie
![]() samochód okradli. Zniszczyli zamki, buchnęli CB radio, antene i narzędzia. Straty ok. 3000 zł ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#743 |
Zakorzenienie
|
Aja1 współczuję. Ale z drugiej strony to ciesz się, że Ci całego auta nie ukradli. To dopiero by było nad czym płakać.
Nam ukradli auto w Polsce w biały dzień. Auto już było spakowane do drogi do Niemiec. W środku wózek, pożyczony fotelik, jakieś pożyczone narzędzia i różne sprzęty. Samochód znalazł się za 4 dni, w nienaruszonym stanie. To był szok. Widać, że jakieś gówniarze chciały sobie pojeździć, bo nawet radia nie ukradli! A rok później to samo auto, tym razem w nocy zostało okradzione. Zamki zniszczone. Radio, Discman, okulary przeciwsłoneczne, płyty Cd... no same pierdółki... Też pewnie gówniarze.. Ale my się cieszyliśmy, że auta nie ukradli.... |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#744 |
Zakorzenienie
|
aja współczuję, bo jak znam nasza policję to za 3 miesiace dostaniesz od nich pisemko, w którym poinformują Cię, że sprawa został umozona z powodu niewykrycia sprawcy oraz małej szkodliwości czynu - już 2 razy to przerabialiśmy
za 1. razem ukradli nam wszystkie koła, z zapasowym włącznie, a za 2. radio głosniki i jakieś popierdółki, tylko że samochód w środku wygladał jak pobojowisko no, a potem nam to autko ukradli |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#745 |
Zakorzenienie
|
Taki złom, że nie wiem czy by go sprzedali
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#746 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, szalejecie, fasolkujecie
![]() Mam cichą nadzieję, że we wrześniu zaczniemy staranka, tym bardziej, że wg kalendarza chińskiego poczęcie we wrześniu daje szansę na dziewczynkę, o której marzymy ![]() Wiem, że to zabobony, ale jak sprawdziłam wszystkie znane sobie osoby, to poza jednym przypadkiem sprawdziło się. Podjęłam wstępną decyzję co do kiecki ślubnej. Skoro ślub ma być skormny to i sukienka powinna być taka. Na razie jestem na etapie krótkiej ( z kolorowymi dodatkami: buty, kwiaty i biżuteria ). Kupiłam już nawet materiał i chcę, aby mi krawcowa szybko uszyła, żeby zobaczyć, czy nie będzie za skormna ![]() Byłam u babki która szyje sukienki ( takie typowe ) i uwierzcie mi, nie było na czym oka zawiesić. Wszystko jak dla mnie z gatunku "wieś tańczy i śpiewa" ![]() ![]() Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#747 |
Zakorzenienie
|
Aja, współczuję
![]() Anulinka, wg chińskiego kalendarza mój syn jest córką ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#748 |
Zakorzenienie
|
A ja wierzę w kalendarz chiński. To nie zabobony, tylko opracowana dokładna metoda.
W końcu Chińczycy mogli mieć tylko jedno dziecko i to chłopca. I ktoś mądry opracował taki kalendarz 600 lat temu. Jak by nie było, to mi się sprawdził przy mojej trójce dzieci. Koleżanka, która jest akurat też w ciąży chciała dziewczynkę, ale powiedziałam jej, że będzie chłopak i nie wierzyła. No i jednak będzie chłopak. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#749 |
Zakorzenienie
|
Weronisia wg tego http://www.parentingweekly.com/pregn...e_calendar.htm ?? bo tu Kaśka powinna być chłopcem. Zresztą jaki bym nie robiła, zawsze wychodziło, ze ona powinna być chłopcem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#750 |
Wtajemniczenie
|
Aja, ja się tym podpierałam: http://www.nasza-ciaza.pl/web/spolec...endarz_chinski
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:05.