|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: storczyk (orchidea) cz.III
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mój też jest marny, ale liczę że się odwdzięczy kwiatuszkami i pędami za uratowanie życia.
![]() |
#722 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja tez mam ochote, tymbardziej ze kocham budyn ![]()
![]() |
#723 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny ale naskrobałyście
![]() ![]() ![]() ![]() Ja nie wiem jak je pomieszczę bo miejsca już totalnie brak ![]() ![]() Storczyki były przecenione, więc stan taki sobie ale przynajmniej korzenie nie są przelane i wiem jakie kolory i jeden nawet pęda ma nowego ale taki skręcony w pętelkę że nawet nie próbuję rozkręcać bo się połamie. No nic kwiaty będą nisko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#724 |
Zakorzenienie
|
Keiki ma 6 miesięcy, wsadziłam do podłoża i się trzyma na razie, zobaczymy czy mamut da radę, najlepsze jest to, że roślina mateczna ma jeszcze 1 keiki, ale małe, zobaczę co teraz zrobi, bo w listopadzie przekwitł pęd z liścia sercowego
![]() ![]() a teraz tararam przedstawiam moją miltonkę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aha w biedronkach storki będą 24.05, więc w poniedziałek ruszamy na polowanko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#725 |
Zakorzenienie
|
Myślę, że w Biedronie będą wcześniej, ostatnio były tydzień wcześniej. Mam biedronę pod domem, dziś byłam ale nie ma jeszcze.
W Tesco już są po 19.90 ale u mnie same białe, różowe, jeden łosoś (mam już takiego), różowe ciemne (ale jakoś mnie nie przekonały),także bida z nędzą.
#726 |
Raczkowanie
|
Wiecie co mi sie dzisiaj śniło...masakra
![]() ![]() ![]() ![]() Wczoraj wpakowałam 3korzennego storka do grubej kory jak radziła mi doriskap,ale nie wiem ile mam go nie podlewać? Boje się że jak za długo nie będzie miał wody to mi umrze... ![]()
#727 |
Zakorzenienie
|
he, he mi też dziś śniły się storki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#728 |
Zakorzenienie
|
A ja się kiedyś obudziłam w środku nocy, obudziłam TŻ, bo szukałam storków pod jego kołdrą.
![]() ![]() ![]() ![]() Pamiętałam nawet rano o tym i dopiero wtedy to doszło do mnie co ja wyprawiałam. ![]() Tak parę dni.. Może w piątek, sobotę podlej. Spokojnie, moje dwa też miały 3 korzenie po przesadzeniu. Wsadzone do grubej kory w podziurawionej doniczce i częściej je podlewam niż inne.
#729 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() U mnie pomogło, mam nadzieję, że Tobie także się uda ![]() Edytowane przez doriskap Czas edycji: 2010-05-19 o 19:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#730 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#731 |
Zadomowienie
|
Mój piegusek zrzuca kwiatki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#732 |
Zakorzenienie
|
Paula spokojnie, daj mu czas. Jesli masz go do soboty to nie jest dlugo ipewnie za kilka dni paki sie otworza, otwieranie na sile nic nie da,mozesz tylko zmarnowac kwiatki. Ja przy mega nabrzmialych pakach ostatnio czekalam 2 tygodnie zanim sie otworzyly. Raz kupilam kwiat z pakami ktore przez 2,5 miesiaca sie nie otworzyly i zmarnialy a 2 ktore sie otworzyly jakies skarlowaciale byly, wiec on moze chory byl ale zwyczajnie powinny sie otworzyc. Ciewrpliwosci, prosze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#733 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
hahahahah mnie tez ostatnio sie snily storki i zapomnialam wam wlasnie o tym napisac..dziewczyny to juz naprawde robi sie chore ![]()
![]() |
#734 |
Zakorzenienie
|
Popatrzcie
![]() ![]() ![]() ![]() Jak nie znajdę pracy to wyjadę do Holandii i będę mieć takie widoki na co dzień. ![]()
#735 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ps: nie wiem czy dlugo bys tam popracowala,znajac zycie wynioslabys polowe do domu ![]() ![]()
13.01.2012 -oficjalny kierowca- ![]() ![]() ![]() Edytowane przez bierka83 Czas edycji: 2010-05-20 o 12:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#736 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Tak się zastanawiam czy nie kupić moim storczykom mikoryzy. Widziałam ze pisałyście ze stosowałyście na swoje kwiatki. I jak sie po niej sprawują? I czy lepiej kupić mikoryzę w strzykawce czy w granulacie? (podobno ta druga wolniej się wypłukuje ![]() Podzielcie się swoją opinią ![]() Ariena, zazdrość bierze o taką pracę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#737 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#738 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Co do mikoryzy to ja zastosowałam tą w strzykawce na dwóch storach. Niestety z jednym za dużo kombinowałam i głupia wyciągnęłam go znowu po zastosowaniu mikoryzy (chodzi mi o ciapkowego bordo). Także jemu to raczej nie pomogło, bo pewnie po wyciągnięciu całego podłoża i wsadzeniu spowrotem ta mikoryza się pogorszyła. Jednak teraz storas przedłuża stare korzenie - W KOŃCU! Natomiast białemu chyba pomogło bo puszcza całkiem nowe korzenie i przedłuża stare jak szalony. ![]() Jednak... drugi raz bym zastosowała granulat, jakoś wydaje mi się lepszy sposób aplkacji, mikoryza cała miesza się z podłożem, bo ta w płynie to mi wypłynęła dołem. ![]() ![]()
![]() |
#739 |
Zadomowienie
|
Ariena jadę z tobą! PLEASE!!! Weź mnie!!
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#740 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chyba faktycznie połowę byśmy wyniosły hehehe. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#741 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
nie zostawiajcie mnie tu!!!!!!!!!!!! ![]()
![]() |
#742 |
Raczkowanie
|
Hej! Jestem poczatkujaca jesli chodzi o storczyki. Jakies 2lata temu mialam mojego pierwszego phalaenopsisa,ale szybko mi zmarnial i nie dalo sie go uratowac. Dlugo sie zastanawialam nad kupnem drugiego poniewaz balam sie,ze usmierce go tak szybko jak poprzedniego...:confused: 2 dni temu zakupilam bialego phalaenopsisa i chcialabym sie cieszyc nim jak najdluzej. Prosze Was o jakies wskazowki :-)
Oto moj okaz: |
![]() ![]() |
![]() |
#743 |
Zakorzenienie
|
Wygląda bardzo ładnie, zdrowe korzonki itd, o uprawie tych pięknych kwiatów jest cały ten wąteczek, zapraszam do lektury
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#744 |
Raczkowanie
|
Dziekuje za szybka odpowiedz jola2243
![]() Czytam, czytam... Jesli nie bede czegos wiedziala napisze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#745 |
Zakorzenienie
|
Jak przeczytasz i nie będziesz wiedziała czegoś to wal śmiało, tu same swojaki- storczykowe mamusie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#746 |
Zadomowienie
|
Ariena to się szykujemy pod koniec roku na inwazję na holenderskie storasy.
![]() ![]() Byłam dzisiaj w LM i kupiłam 2 budynie! Nie mogłam się powstrzymać zwłaszcza, że miałam dzisiaj mega stresa w pracy i musiałam się porządnie pocieszyć, jeden storas by nie dał rady. Oto moje budynie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#747 |
Zakorzenienie
|
Maja ty farciaro
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#748 |
Zadomowienie
|
ta... pocieszanie? wezcie sie bujajcie...
![]() POMOCY!!!! NA DOLE ZDJĘCIA !!! Bylam dzis w agrocentrum...wymyslilam sobie, ze kupie sobie storka i wsadze go do szklanego wysokiego naczynia. widzialam ostatnio wande jak tak sobie rosla bez podloza ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jak go ratowac????????? Zdjęcia
OM 23-12-12 TP wg OM 29-09-13 ![]() ![]() ![]() wg USG 25-09-13 http://babystrology.com/tickers/baby..."180"></embed> Edytowane przez zmienniczka Czas edycji: 2010-05-20 o 18:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#749 |
Zakorzenienie
|
Maja 77 boskie!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zmienniczka mogą być żółte...ważne by nie było miękkich z "kisielem" w środku, albo suchych jak wiór. Co do plam to jak zwykle zastosuj roztwór wody z ludwikiem i spirytusem. Te małe okrągłe kropki to tak jakby coś go podgryzało-jakieś owady. Co do ciemnych plamek to nie mam pojęcia co to.
#750 |
Raczkowanie
|
Zmienniczka Nie obcinaj żółtych jeśli są twarde !!! przetrzyj listki i jak masz użyj topsin na grzyba to mi przychodzi narazie do głowy ale możę dziewczyny coś mądrzejszego wymyślą?
Maja jak zwykle wyśmienity gust! Ja byłam w LM ale kiepsko było okrutnie pewnie przed dniem matki bo ma być dostawa i sama niewiem gdzie polować do LM czy biedrony... PS.jak się mój ulubieniec z ostatniego avatarka miewa ? Edytowane przez kiniaczek31 Czas edycji: 2010-05-20 o 18:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:54.