Samotne Mamusie-zapraszam - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-06-18, 19:09   #721
Xantia
Zakorzenienie

GG do Xantia
Dot.: Samotne Mamusie ... ?? ...

Cytat:
Napisane przez maladT Pokaż wiadomość
ja też trzymam, a ja jutro na 9 do szpitala na patologie ide sie połozyc bo nerki mi wysiadły
OOOOOOOOOj!! To wracaj z dzidzią!! Koniecznie!! Nerki to normalna sprawa pod koniec ciąży. Trzymam kciuki! Żebyś miała taki poród jak ja Po 6.00 rano odeszły mi wody, poszłam pod prysznic i potem sama na porodówkę (leżałam już w szpitalu kilka dni wcześniej ze względu na słabe KTG). Bóli nie miałam, ale skurcze czułam. Te bóle parte, bolesne dostałam później - wtedy zaczęłam się drzeć i położna na mnie nawrzeszczała, że nie mam się drzeć tylko przeć . Wtedy się zawzięłam, kilka parć takich na maxa i Alusia była na świecie. Urodziłam o 8.50 Express . Dziewczyna, z którą leżałam na sali powiedziała, że ona o takim szybkim porodzie to jeszcze nie słyszała .

A w ogóle to masz PW.

Szefowa wydziału ds. niemożliwych
Xantia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-18, 19:24   #722
maladT
Zakorzenienie

Xantia dzięki za pw
Wiecie ja nie myślę, że zostanę tam do końca... a wywoływać to oni chyba nie mogą przed terminem prawda??

Oliwka 07.02.2015
maladT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-18, 19:28   #723
Xantia
Zakorzenienie

GG do Xantia

Cytat:
Xantia dzięki za pw
Wiecie ja nie myślę, że zostanę tam do końca... a wywoływać to oni chyba nie mogą przed terminem prawda??
Mogą wywoływać przed terminem, jeśli będzie uzasadnione zagrożenie życia lub zdrowia Twojego lub dziecka. U nas z tym się nie spieszą, jak pisałam Ci wyżej, miałam słabe KTG więc zostawili mnie na obserwacji i w końcu urodziłam bez wspomagaczy.

Stary 2008-06-18, 19:43   #724
maladT
Zakorzenienie

Xantia fajny podpis, a co do porodu to właściwie po 4 lipca mogę, o ile nie bede w szpitalu, a jak w szpitalu to nawet jutro... ogolnie to mnie wali juz kiedy urodzę

Oliwka 07.02.2015
Stary 2008-06-18, 19:53   #725
ewelinka25
Raczkowanie

Xantia ja pojechałam do szpitala z bólami partymi i też się darłam wniebogłosy zajęło mi to całe zamieszanie jakieś 45 minut bo na łóżku porodowym wypełniałam jeszcze szpitalne dokumenty
Więc Malad dołączam się do życzeń Xantii żeby Ci tak szybko poszło A u mnie w szpitalu nawet jak się leży po terminie to jak lekarz przy obchodzie "porodu nie widzi" to potrafią wypisać do domu. Nie martw się więc na zapas
ewelinka25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-18, 20:01   #726
maladT
Zakorzenienie

no zobaczymy... ale weekend pewnie bedzie spedzony w szpitalu

Oliwka 07.02.2015
Stary 2008-06-18, 20:04   #727
Xantia
Zakorzenienie

GG do Xantia

Cytat:
no zobaczymy... ale weekend pewnie bedzie spedzony w szpitalu
Czy któraś z dziewczyn ma Twój nr komórki? Żebyśmy wiedziały, kiedy szampona otwierać i świętować narodziny??

Stary 2008-06-18, 21:03   #728
maladT
Zakorzenienie

na watku lipiec-sierpien Anisia ma mój numer, a jak ona tego nie ogłosi to moja siostra 83Monia mama z wątku maj-czerwiec

Oliwka 07.02.2015
Stary 2008-06-18, 21:05   #729
Xantia
Zakorzenienie

GG do Xantia

Cytat:
na watku lipiec-sierpien Anisia ma mój numer, a jak ona tego nie ogłosi to moja siostra 83Monia mama z wątku maj-czerwiec
Extra. To trzymamy kciuki i niech tam nas na bieżąco informują co i jak!! Bo poumieramy tu z ciekawości

Stary 2008-06-18, 22:12   #730
maladT
Zakorzenienie

ze tez ja nie bede mogła z Wami pić

Oliwka 07.02.2015
Stary 2008-06-19, 05:56   #731
Xantia
Zakorzenienie

GG do Xantia

Cytat:
ze tez ja nie bede mogła z Wami pić
Matki karmiące nie piją alkoholi, poczekamy aż przestaniesz karmić i zrobimy

EDIT: Tylko najpierw urodź

Stary 2008-06-19, 08:18   #732
anulciak85
Zakorzenienie

To zebys miala taki szybki poród jak dziewczyny bo u mnie byla porazka....
Stary 2008-06-19, 08:48   #733
toolos
Raczkowanie

witajcie piekne kobiety
MaladT ja źle wspominam patologie, bylam tam z 3 dni, ale bylu nudno i nic w sumie nie mozna bylo robic....chociaz tyle dobrego, ze mialam dobra towarzyszke z brzuchem w pokoju
Ja też miałam szybki porod, calosc trwala 4 godziny tzn wszystkie etapy, ale samo wyjscie Krecika na swiat to 10 minut....wspominam te chwile jako najpiekniejsze w moim zyciu, zycze ci szybkiego i zdrowego porodu i ucaluj malenstwo od Nas wszystkich odrazu, dziecko sie rodzi i juz bedzie miec tyle ciotek

To mowicie pijemy hehehe jestem na tak ale by bylo smiesznie jak bysmy sie wszystkie spotkaly
toolos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-19, 10:41   #734
~refleksyjna
BAN stały

GG do ~refleksyjna

to moze ja nie bede wspominac mojego porodu bo musialabym marudzic i to sporo pamietam jednak nie za wiele no i mialam problem z wytrzymaniem skurczy, to chyba miedzy innymi dlatego ze nie potrafilam krzyczec poprostu nie moglam a slyszalam ze krzyk bardzo pomaga w porodzie, bol jest mniejszy i porod szybciej idzie (glebokie oddychanie)
~refleksyjna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-19, 10:49   #735
toolos
Raczkowanie

A ja podczas skurczy i porodu siedziałam ciuchutko i tylko oddychałam, lekarz jak mnie zobaczyl to ja do niego 'czy moge dostac cos przeciwbolowego' a on na to, że przezyłam 8cm r. to mi nie potrzeba z reszta nie widac zbey mnie cos bolalo, powiedzialam ze staram sie walczyc z bolem w ciszy
Wydaje mi sie osobiscie, ze krzyk nie pomaga przy porodzie bo kobieta nie skupia sie wtedy na oddychaniu tylko na tym co zrobic by mniej bolalo.
toolos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-19, 11:05   #736
~refleksyjna
BAN stały

GG do ~refleksyjna

ja gdzies czytalam w fachowej literaturze ze jest odwrotnie
Stary 2008-06-19, 11:15   #737
anulciak85
Zakorzenienie

Kazdej kobiecie pomaga cos innego...Ja plakalam
Stary 2008-06-19, 11:28   #738
dorbar
Wtajemniczenie

Witajcie Kochane.

MaladT nie wiedziałam, ze idziesz na patologie. Mam nadzieje, ze wszytsko będzie dobrze.

Ja mam znowu doline bo ojciec mojego maleństwa się wcale nie przejmuje nami. Wiem, że wszytskie to przechodziłyście, ale u mnie to swierza sprawa. Wczoraj mu napisałam, ze nie wróce do ANglii (on mi napisał, ze mam zadecydować czy wróce , ale naarzie to bysmy w samochodzie spali, a ja pzrecież w ciaży jestem) więc napisalam, ze dla dobra dziecka tu zostane a on jak nas kocha to może do nasz przyjechać, tutaj mamy gzdie mieszkać itd. On oczywiście nic nie odpowiedzial. Strasznie boli, ze się nami nie interesuje.
Stary 2008-06-19, 11:34   #739
ewelinka25
Raczkowanie

Ja też słyszałam, że krzyk nie pomaga, ale np. koleżanka która rodziła ze znieczuleniem krzyczała na "rozkaz" położnej, że podczas krzyku napinają się jakieś mięśnie, które pomagają wypchać dzidziusia. Ja się darłam jak opętana, ale jak powiedziałam położnym, że jak krzyczę to mnie mniej boli to powiedziały, że mogę krzyczeć do woli a krzyczałam chyba ze strachu najbardziejCzytałam też gdzieś, że w jakichś miejscach byłego ZSRR kobiety krzyczą cały poród (od pierwszych skurczy) i że to u nich jest jak najbardziej normalne i że pozytywnie działa na przebieg porodu. Ale jak ja potem w szpitalu słyszałam krzyki rodzących kobiet to naprawdę cieszyłam się, że mam już to za sobą

A narodziny słoneczka Malad też obleje soczkiem bo nadal karmię

Dorbar czy ten twój "tatusiek" zgłupiał??? przecież Ty jesteś w zaawansowanej ciąży i jak niby masz mieszkać w samochodzie???

Edytowane przez ewelinka25
Czas edycji: 2008-06-19 o 11:37 Powód: dopisek
Stary 2008-06-19, 11:57   #740
dorbar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewelinka25 Pokaż wiadomość
Dorbar czy ten twój "tatusiek" zgłupiał??? przecież Ty jesteś w zaawansowanej ciąży i jak niby masz mieszkać w samochodzie???

On pewnie specjalnie tak powiedział bym nie przyjechała czasami.
Stary 2008-06-19, 14:34   #741
hotmaui
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Post Dot.: Samotne Mamusie ... ?? ...

Dziewczyny sama nie jestem jeszcze Mamusią, życie jest przewrotne i taka sytuacja może dotknąć każdą z nas. Mam łzy w oczach czytając Wasze wypowiedzi. Chciałam Wam powiedzieć, że STRASZNIE każdą z Was podziwiam i szanuje! Jesteście dzielnymi, wspaniałymi kobietami i broń Boże nie dajcie takim bezkresnym PRYMITYWOM wpływać na Waszą samoocenę! Kobiety, które mają Dzieci już nigdy nie będą same, Dzieciaczki zawdzięczają Wam swoje życia kochają ponad wszystko i jesteście dla nich najważniejsze na świecie!
Moja koleżanka miała również takie przejścia i walczyła tak jak Wy, no i wybrnęła z tego, poznała świetnego, odpowiedzialnego faceta, który strasznie ich pokochał i stwarza im ciepły i rodzinny dom. Wierze z całego serca, że dla każdej z Was przyjdzie właśnie taki albo i lepszy moment, w którym odetchniecie i poczujecie się tak naprawdę kochane, szczęśliwe i bezpieczne.
hotmaui jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-19, 15:07   #742
Wiolek27
Rozeznanie

Dziewczyny
zerkam na Wasz wąteczek od dawna, bo sama jestem samotną mamusią. Moj synek ma juz prawie 9 lat . Nie chcę wracać do starych spraw, w kazdym razie samotną mama zostałam dopiero po urodzeniu malucha, wtedy to moj "ukochany " zmienił zdanie , stwierdził ze nie chce się bawić w rodzinę, tatusiowanie itd . Nie zdązyłam na szczęście wyjsc za niego za mąż. Było strasznie ciężko , choc synek wynagradzał wszystko; byl i jest mądrym , zdrowym , slicznym rezolutnym chłopcem . Pracowałam , konczylam studia , finansowo było ciężko nawet do tego stopnia, ze zimą chodziłam w dziurawych butach .Po drodze trafił się zwiazek jeden i drugi , obydwa były wielką pomyłką..Czułam to od początku, ale tak strasznie byłam samotna , przerazona tym , że muszę zmagać się ze wszystkim sama, ze wmawiałam sobie ze bedzie dobrze i wszystko się ułozy .Nie ułozyło się. No..dosyc marudzenia W międzyczasie skonczyłam studia , awansowałam w pracy , dzisiaj mam kierownicze stanowisko i dobrą pensję . Kiedy po klęsce totalnej mojego 2 związku powiedziałam sobie, ze więcej próbowac nie będę, wtedy zjawił się ktoś , kto pokochał mnie i mojego synka i zapewnił nam poczucie bezpieczenstwa . Niedawno zamieszkalismy razem , w maju 09 bierzemy slub, jestesmy bardzo szczęsliwi . I tak sobie myslę ze dopiero teraz, dzięki Niemu wiem, co to jest prawdziwa miłość , rodzina , partnerstwo . Piszę to po to, zebyscie nie wątpiły, ze do Was rownież usmiechnie się szczęscie , ze nie zawsze bedzie trudno , zle , bedzie brakowac na wszystko pieniędzy a swiat bedzie wydawał się nieprzyjaznym , wrogim miejscem . Mnie też wydawało się, ze moja zła passa nigdy się nie skonczy, a jednak w koncu zaswieciło słonko. Chetnie zapisze się do Waszego wąteczku, jesli mnie przyjmiecie
Wiolek27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-19, 17:31   #743
ewelinka25
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Wiolek27 Pokaż wiadomość
Piszę to po to, zebyscie nie wątpiły, ze do Was rownież usmiechnie się szczęscie , ze nie zawsze bedzie trudno , zle , bedzie brakowac na wszystko pieniędzy a swiat bedzie wydawał się nieprzyjaznym , wrogim miejscem . Mnie też wydawało się, ze moja zła passa nigdy się nie skonczy, a jednak w koncu zaswieciło słonko. Chetnie zapisze się do Waszego wąteczku, jesli mnie przyjmiecie

Wiolek trzymam Cię za słowo
Stary 2008-06-19, 18:01   #744
~refleksyjna
BAN stały

GG do ~refleksyjna

Wiolek27 błagam zapisz sie do nas i pisz czesto
Stary 2008-06-19, 18:57   #745
ewelinka25
Raczkowanie

Każdego dnia budzę się piękniejsza,
ale dzisiaj to już przesadziłam

Xantia po prostu opis cudowny(pozwoliłam sobie podkraść i przepisać do kalendarza, mam nadzieję, że się nie pogniewasz)
Stary 2008-06-19, 19:13   #746
novalijka
Raczkowanie

bylam dzis na mszy pogrzebowej chlopaka mojej przyjaciolki... i wiecie co? jak tak sobie patrzylam jak ona cierpi po jego stracie dotarlo do mnie jakie piekne uczucie ich laczylo i ze tak naprawde nie mam pojecia czym jest prawdziwa milosc...

novalijka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-19, 19:17   #747
Xantia
Zakorzenienie

GG do Xantia

Cytat:
Napisane przez ewelinka25 Pokaż wiadomość
Każdego dnia budzę się piękniejsza,
ale dzisiaj to już przesadziłam

Xantia po prostu opis cudowny(pozwoliłam sobie podkraść i przepisać do kalendarza, mam nadzieję, że się nie pogniewasz)
Kopiuj, kopiuj! Ten opis poprawia humor no nie

Cytat:
Napisane przez Wiolek27 Pokaż wiadomość
Dziewczyny
zerkam na Wasz wąteczek od dawna, bo sama jestem samotną mamusią. Moj synek ma juz prawie 9 lat . Nie chcę wracać do starych spraw, w kazdym razie samotną mama zostałam dopiero po urodzeniu malucha, wtedy to moj "ukochany " zmienił zdanie , stwierdził ze nie chce się bawić w rodzinę, tatusiowanie itd . Nie zdązyłam na szczęście wyjsc za niego za mąż. Było strasznie ciężko , choc synek wynagradzał wszystko; byl i jest mądrym , zdrowym , slicznym rezolutnym chłopcem . Pracowałam , konczylam studia , finansowo było ciężko nawet do tego stopnia, ze zimą chodziłam w dziurawych butach .Po drodze trafił się zwiazek jeden i drugi , obydwa były wielką pomyłką..Czułam to od początku, ale tak strasznie byłam samotna , przerazona tym , że muszę zmagać się ze wszystkim sama, ze wmawiałam sobie ze bedzie dobrze i wszystko się ułozy .Nie ułozyło się. No..dosyc marudzenia W międzyczasie skonczyłam studia , awansowałam w pracy , dzisiaj mam kierownicze stanowisko i dobrą pensję . Kiedy po klęsce totalnej mojego 2 związku powiedziałam sobie, ze więcej próbowac nie będę, wtedy zjawił się ktoś , kto pokochał mnie i mojego synka i zapewnił nam poczucie bezpieczenstwa . Niedawno zamieszkalismy razem , w maju 09 bierzemy slub, jestesmy bardzo szczęsliwi . I tak sobie myslę ze dopiero teraz, dzięki Niemu wiem, co to jest prawdziwa miłość , rodzina , partnerstwo . Piszę to po to, zebyscie nie wątpiły, ze do Was rownież usmiechnie się szczęscie , ze nie zawsze bedzie trudno , zle , bedzie brakowac na wszystko pieniędzy a swiat bedzie wydawał się nieprzyjaznym , wrogim miejscem . Mnie też wydawało się, ze moja zła passa nigdy się nie skonczy, a jednak w koncu zaswieciło słonko. Chetnie zapisze się do Waszego wąteczku, jesli mnie przyjmiecie
Witaj kochana, chciałbym za 8 lat pochwalić się takim życiorysem... Pisz, bo podnosisz na duchu

Cytat:
Napisane przez novalijka Pokaż wiadomość
bylam dzis na mszy pogrzebowej chlopaka mojej przyjaciolki... i wiecie co? jak tak sobie patrzylam jak ona cierpi po jego stracie dotarlo do mnie jakie piekne uczucie ich laczylo i ze tak naprawde nie mam pojecia czym jest prawdziwa milosc...
...

Stary 2008-06-19, 20:03   #748
ewelinka25
Raczkowanie

Xantia

Novalijka, jeżeli Cię to pocieszy to taka prawdziwa miłość jak wskazuje literatura itp. zawsze się źle kończy, spójrz tylko na "Romeo i Julia" czy "Dama kameliowa"
a z drugiej strony to może twoje miłości nie były po prostu takie cudowne, szalone i ponad wszystko ale to nie znaczy, że nie wiesz co to prawdziwa miłość, bo każdy tak naprawdę kocha inaczej. No i oczywiście wyrazy współczucia dla przyjaciółki
Stary 2008-06-19, 21:51   #749
novalijka
Raczkowanie

Tez tak wlasnie sobie pomyslalam. A czytajac "Damę kameliową" autentycznie plakalam.
Ale jak to jak to pewien madry czlowiek powiedzial
""Nie wystarczy pokochać,
Trzeba jeszcze umieć
Wziąć tę miłość w ręce,
I przenieść ją przez całe życie."

Dojsc do wniosku mozna bardzo szybko-nasi panowie musieli miec dziurawe rece ze dopuscili do straty najwiekszych skarbow-swoich dzieci i ich mamusiek

novalijka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-22, 08:41   #750
Xantia
Zakorzenienie

GG do Xantia

Hejka, co tak cicho tutaj? Macie jakieś wieści od maladT?

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości