Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - czyli jak przeżyć do wypłaty - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-13, 22:02   #721
wadera4
Wtajemniczenie

Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - czyli jak przeżyć do wyp

Cytat:
Napisane przez tszszecia Pokaż wiadomość

U mnie natomiast jest taki piękny obrazek - naczynia po obiedzie to on ustawia na blacie w kuchni tworząc przepiękną wystawę. Jak mu się blat skończy z jednej strony to ustawia z drugiej A jak się pytam czemu nie włożył do zmywarki to słyszę " zapomniałem"
my wprawdzie nie mamy zmywarki, ale mój tż również pięknie ustawia naczynia, ani nie usunie resztek pokarmu, kapsli po piwie i takich innych.. wszystko razem z odpadkami wędruje prosto do zlewu
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-13, 22:11   #722
Aerith
Organizatorka

Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - czyli jak przeżyć do wyp

a to i ja dolacze do watku ja mieszkam z TZem 2 lata, mieszkamy sami. Ja studiuje (wieczorowo - wiec raz na semestr trzeba placic) i pracuje na pol etatu- nie ma z tego duzych pieniedzy ale zawsze cos

TZ narazie tylko pracuje ale od pazdziernika zameirza tez studiowac.

Na watek zajrzalam, bo tytul jest mi bardzo bliski ("jak przezyc do wyplaty") u nas jest taki problem, ze dosc duzo pieniedzy idzie na jedzenie (nie jemy jakos szczewgolnie duzo, ale na zakupy sporo idzie, nie wiem jak to sie dzieje:/ po ostatnim miesiacu, kiedy na koniec zostalismy zupelnie bez pieniedzy i trzeba bylo pozyczyc zaczelismy podliczac nasze wspolne wplywy comiesieczne razem mamy ok. 3tys a i tak nam ciagle brakuje...

poczytam teraz caly watek i zastosuje sie moze do waszych rad, bo cos czuje, ze oszczedzac to my nie potrafimy ( ja szczegolnie )

zamówienia zagraniczne

Nie wiesz, nie wiesz, nie rozumiesz nic.
Aerith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-13, 22:17   #723
wadera4
Wtajemniczenie

Aerith witaj wśród nieumiejących oszczędzać
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 06:46   #724
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Oj, ja już bym pewnie ich zasypała mailami (zasypuję już dwa dni po planowanym dostarczeniu paczki, a co dopiero trzy tygodnie ) albo zrezygnowała z zamówienia - chyba że to towar deficytowy i w żadnym innym sklepie go nie ma, bo i tak czasem się zdarza...
zalezy mi na tym zamówieniu, bo tylko tam widziałam takie rzeczy.... ale nie daje po sobie poznać napisalam im ze albo zwracaja mi kase, albo chce rabat

my na szczescie zmywarkę mamy, ale sprawdza sie tylko przy większych imprezach

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 07:01   #725
alazkrainy
Zakorzenienie

Witam w śpiący, leniwy i deszczowy dzień

udało mi się od wczoraj wieczorem nic nie wydać

alazkrainy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 07:04   #726
aaby
Zakorzenienie

Dzień dobry SPD
Ale dziś sennie...

Cytat:
Napisane przez alazkrainy Pokaż wiadomość
udało mi się od wczoraj wieczorem nic nie wydać

Mnie od wczorajszego popołudnia

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 07:08   #727
alazkrainy
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry SPD
Ale dziś sennie...

Mnie od wczorajszego popołudnia
Ciekawe która nasz przebije

Stary 2010-06-14, 07:26   #728
motylek1007
Zakorzenienie

ja wczoraj wyciagnełam kase na zapłacenie telefonu

[*] 11.09.2012
Stary 2010-06-14, 07:52   #729
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek1007 Pokaż wiadomość
ja wczoraj wyciagnełam kase na zapłacenie telefonu
Eee tam, to się nie liczy, bo to nie zachciankowo-ponadplanowe, tylko konieczne.

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2010-06-14, 07:53   #730
motylek1007
Zakorzenienie

to w takim razie tez nic nie wydałam

[*] 11.09.2012
Stary 2010-06-14, 07:54   #731
alazkrainy
Zakorzenienie

Ale mi sie nic nie chce.... poszłabym na jakieś zakupy oj jak bym wpadła to kosmetycznego to wór bym wyniosła

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-14, 08:36   #732
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Ale mi sie nic nie chce.... poszłabym na jakieś zakupy oj jak bym wpadła to kosmetycznego to wór bym wyniosła
Nie, kosmetyki akurat by mnie specjalnie nie ruszyły... Ale w dobie deficytu ciuchowego chętnie przygarnęłabym jakieś szmatki
Niestety, brak funduszy. W sobotę wybieramy się do IKEI po stolik pod TV i parę drobiazgów... i koniec wydatków do następnej wypłaty (prócz jedzenia oczywiście). Zastanawiam się tylko nad kupnem jednej bluzeczki na all, ale trochę się boję jak będzie leżeć. Widziałam ją na wizażu na jednej dziewczynie, ale ona miała mniejszy biust niż ja i była chudziakiem - ja niestety nie noszę rozm. 34. I tak o, każdy grosz liczę...

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2010-06-14, 08:59   #733
marcia45
Zadomowienie

Nadrobilam pare stron watku, ale trzeba skonzyc i sie zabrac za ogarnianie mieszkania, bo jak zwykle pełno naczyń w zlewie, a nas tylko dwojka.
Wogole w mieszkaniu mam jasny parkiet i musze codziennie zamiatac, bo na nim jest pelno moich ciemnych dlugich wlosow i trupów robakow z okolicznych dzialek.
Zazdroszcze oszczedzania ja od dzis zakladam zeszyt wydatkow domowych. Wczoraj niestety skusiłam się na loda z McDonalda przed praca z polewa toffi(mmm....) ale mialam 9 zl napiwków więc nadrobilam strate.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 09:04   #734
graffka
Zadomowienie

Witajcie w ten piękny poniedziałkowy dzien ktory oczywiscie spedzam w pracy jak zawsze
Mój TŻ tez nie gotuje bo mowi ze nie umie ale wiem ze mu się nie chce po prostu.Jak raz poprosilam go zeby mi zrobil herbate to on wlaczyl czajnik i przyszedl do pokoju i usiadl.Pytam się po 5 min. czemu mi nie robi tej herbaty a on ze zdziwieniem:a co mam stac tam az sie woda zagotuje??ręce opadaja przez mojego leniuszka
Ale wczoraj bylismy u znajomych i dziewczyna mowi:ja mam dobrze moj tż czesto gotuje a ja sobie wtedy odpoczywam i widzialam,ze trochę męska ambicja mojego tż wziela górę bo jak wrocilismy do domu to wieczorem mowi:w sumie to moge czasami coś ugotowac tylko mi powiedz co

Kochać i być kochanym to jakby z dwóch stron grzało nas słońce
graffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 09:13   #735
ijaa
Zakorzenienie

Witajcie Seksowne PD
Weekendzik minął zabójczo szybko i miło, a dzisiaj znów poniedziałek i trzeba ostro pracować.
Pogoda fatalna dzisiaj u mnie, podnieść sie z łóżka nie mogłam zupełnie, zmarzłam i zmokłam fatalnie.
Miałam coś służbowego na mieście do załatwienia, a nie sądziłam że az tak paskudnie może być i nieodpowiednio sie ubrałam.

No u nas z oszczędzaniem póki co nie tragicznie. Chociaż musimy zrobić zakupy zapasowe - bo wszystko sie prawie pokończyło, mąka cukier, kasza, ryż, makaron.
I wyjazd TŻ weekendowy nas dość mocno uszczuplił.
Do tego mamy niedługo oboje urodziny - oboje w czerwcu i chyba zwyczajnie zrezygnujemy z prezentów, a imprezkę przeniesiemy na lipiec co by pod koniec miesiąca znów ZONKa nie było, że konta puste

Dobrze, że za miesiąc urlop, bo chyba jakieś zmęczenie materiału mnie dopada.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 09:18   #736
alazkrainy
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, kosmetyki akurat by mnie specjalnie nie ruszyły... Ale w dobie deficytu ciuchowego chętnie przygarnęłabym jakieś szmatki
Niestety, brak funduszy. W sobotę wybieramy się do IKEI po stolik pod TV i parę drobiazgów... i koniec wydatków do następnej wypłaty (prócz jedzenia oczywiście). Zastanawiam się tylko nad kupnem jednej bluzeczki na all, ale trochę się boję jak będzie leżeć. Widziałam ją na wizażu na jednej dziewczynie, ale ona miała mniejszy biust niż ja i była chudziakiem - ja niestety nie noszę rozm. 34. I tak o, każdy grosz liczę...
oj a ja uwielbiam kosmetyki, jak jeszcze z Tż nie mieszkalismy razem to kupowałam na potęgę miałam całe zapasy żeli po prysznic, cieni, balsamów..... oj dobre czasy to były. A teraz ograniczam się tylko do tego co mi najbardziej potrzebne, juz nie szampon za 15 zł ale za 7 i takie tam, ale nie raz by się chciało na coś więcej wydać

Stary 2010-06-14, 09:25   #737
ijaa
Zakorzenienie

Oooo jezu, myślałam, że tylko mój ustawiam pięknie obrazy z brudnych naczyń w kuchni, a jednak nie
Co prawda mnie zmywanie nie przeszkadza, ale do jasnej choinki, jak kuchnie mam wysprzątaną, a on tylko jadł i ma jeden talerzyk brudny to mógłby go raz dwa trachnąć. Ale po co!

W ogóle obawiam się że przedemną nie lada wyzwanie.
TŻ od jakiegoś czasu zbiera się by zrzucić parę kilogramów. Wstyd przyznać, ale od czasu gdy mieszkamy razem przytył 6-7 kilogramów.
I żeby nie było nie gotuje tłusto, dużo piekę nie smażę, poro warzyw jemy, no ale przy takich ilościach jak on pochłania to się nie dziwię
Poza tym mało sie rusza - kiedyś śmigał na rowerze codziennie, a teraz mu sie nie chce - no i popełnia duży podstawowy błąd, nie je śniadań, w pracy tylko jakąs kanapkę-dwie, a później wiadomo organizm się domaga i po dużym obiedzie, chętnie jeszcze większą kolację wcina.
No i postanowił w koncu - chyba go wypad z kolegami zmobilizował, jak na plazy koszulkę zdjął i chce zrzucić.
I oczywiście ja mam to uczynić. Zapowiedział, że będzie grzeczny, będzie jadł śniadania, odstawi coca-colę i słodycze (chociaż tych nie je dużo) i będzie jadł co mu dam.
No i teraz pytanie co mu faktycznie podawać?
Bo ja ogólnie jadam 3 śniadanie + obiad nieduży + ewentualnie coś lekkiego wieczorem, ale obawiam się że u niego to nie przejdzie.
Jakoś nie widzę tego, żeby kawałek mięsa z warzywkami go na obiad zadowolił, zwłaszcza w takim stopniu by nie wcinać zaraz kanapek, tylko coś delikatnego przed spaniem.
No chyba żeby na obiad po 1kg tego mięcha jadł to pewnie tak - tylko z torbami byśmy poszli po tygodniu

Laski POMOCY!!

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Cytat:
oj a ja uwielbiam kosmetyki, jak jeszcze z Tż nie mieszkalismy razem to kupowałam na potęgę miałam całe zapasy żeli po prysznic, cieni, balsamów..... oj dobre czasy to były. A teraz ograniczam się tylko do tego co mi najbardziej potrzebne, juz nie szampon za 15 zł ale za 7 i takie tam, ale nie raz by się chciało na coś więcej wydać
Też lubię kosmetyki, zwłaszcza kolorówkę. Najbardziej mi chyba przyjemność sprawia kupowanie, bo później i tak tych cieni mam od groma że wszystkich nie używam, albo nie chce mi się malować wymyślnie rano przed pracą, bo wolę dłużej pospać. I tak czekają, od święta by je używać.

Również teraz się już mocno ograniczam, bo ile można. W tym miesiącu np. nic ponad programowego nie kupiłam - tzn. nic z kolorówki, ale to chyba dlatego ze traf chciał że wszelkie przymusowe rzeczy mi sie pokończyły - płyn do demakijażu, tonik, płatki kosmetyczne, tabletki. Wrrrrr.

Dobrze, że chociaż pielęgnacja mnie jakoś szczególnie nie rusza.

Stary 2010-06-14, 09:47   #738
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Nie to, że nie lubię... Baaardzo lubię kosmetyki i gdybym miała miejsce (i kasę oczywiście), to pewnie codziennie z drogerii wychodziłabym z pełną reklamówą. Ale mniej kasy = mniej kosmetyków (lub tańsze zamienniki) i z tego chyba powodu te zakupy już mnie tak nie cieszą.
Ale wczorajsze buty cieszą cały czas bardzo Niestety dziś znów musiałam wskoczyć w Pumy - pogoda nie sprzyja jasnym koturnom

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Oooo jezu, myślałam, że tylko mój ustawiam pięknie obrazy z brudnych naczyń w kuchni, a jednak nie
Co prawda mnie zmywanie nie przeszkadza, ale do jasnej choinki, jak kuchnie mam wysprzątaną, a on tylko jadł i ma jeden talerzyk brudny to mógłby go raz dwa trachnąć. Ale po co!
U nas to ja kolekcjonuję brudne naczynia na stole A TŻ jak przychodzi to tylko pyta, czy już jest meszek, czy jeszcze nie Wiem wiem, brudas ze mnie... Ale nienawidzę zmywać! Poza tym nie mamy bieżącej ciepłej wody, więc zawsze muszę grzać bojler, a to pożera masę prądu. I tak się talerze zbierają

Cytat:
TŻ od jakiegoś czasu zbiera się by zrzucić parę kilogramów. Wstyd przyznać, ale od czasu gdy mieszkamy razem przytył 6-7 kilogramów.
I żeby nie było nie gotuje tłusto, dużo piekę nie smażę, poro warzyw jemy, no ale przy takich ilościach jak on pochłania to się nie dziwię
Poza tym mało sie rusza - kiedyś śmigał na rowerze codziennie, a teraz mu sie nie chce - no i popełnia duży podstawowy błąd, nie je śniadań, w pracy tylko jakąs kanapkę-dwie, a później wiadomo organizm się domaga i po dużym obiedzie, chętnie jeszcze większą kolację wcina.
No i postanowił w koncu - chyba go wypad z kolegami zmobilizował, jak na plazy koszulkę zdjął i chce zrzucić.
I oczywiście ja mam to uczynić. Zapowiedział, że będzie grzeczny, będzie jadł śniadania, odstawi coca-colę i słodycze (chociaż tych nie je dużo) i będzie jadł co mu dam.
Bo ja ogólnie jadam 3 śniadanie + obiad nieduży + ewentualnie coś lekkiego wieczorem, ale obawiam się że u niego to nie przejdzie.
Jakoś nie widzę tego, żeby kawałek mięsa z warzywkami go na obiad zadowolił, zwłaszcza w takim stopniu by nie wcinać zaraz kanapek, tylko coś delikatnego przed spaniem.
No chyba żeby na obiad po 1kg tego mięcha jadł to pewnie tak - tylko z torbami byśmy poszli po tygodniu

Laski POMOCY!!
Oj chyba nie bardzo mogę pomóc U nas jest odwrotnie - to ja chciałabym zrzucić z 5kg (za nic nie mogę ), a TŻ chciałby parę przytyć... Ma skubany taką przemianę materii, że pomimo pochłanianych ilość jest ciągle chudszy. Ale pracuje fizycznie, więc to pewnie dużo robi. A ja tylko jem i tyję No i u mnie też tabsy... Przytyłam na nich koło 4kg i nie mogę się ich pozbyć... A najgorsza jest ta fałda na brzuchu... Wrrr... Ile bym dała za płaski brzuszek

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2010-06-14, 09:55   #739
alazkrainy
Zakorzenienie

ijaa ja to chyba też nie pomogę za bardzo, może powinien jeść z 5 posiłków ? jak np w tej diecie niełączenia (dokładnie nie pamiętam co i jak ale poszukaj w necie ) my w zeszłym roku przez wakacje ją stosowalismy i trochę nam ubyło, a teraz znów pare kg do przodu

Cytat:

Oj chyba nie bardzo mogę pomóc U nas jest odwrotnie - to ja chciałabym zrzucić z 5kg (za nic nie mogę ), a TŻ chciałby parę przytyć... Ma skubany taką przemianę materii, że pomimo pochłanianych ilość jest ciągle chudszy. Ale pracuje fizycznie, więc to pewnie dużo robi. A ja tylko jem i tyję No i u mnie też tabsy... Przytyłam na nich koło 4kg i nie mogę się ich pozbyć... A najgorsza jest ta fałda na brzuchu... Wrrr... Ile bym dała za płaski brzuszek
mi też przeszkadza fałda, reszta mi sie nawet podoba i czasem stwierdzam że nogi mam zgrabne () ale nie mogę się jej pozbyć

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-14, 10:07   #740
Aerith
Organizatorka

witajcie dziewczyny wczoraj przeczytalam kilka stron watku, ale jeszcze nie wszystkie nie dalam rady, zasnelam po 1, a TZ w najlepsze gral w konsole mimo, ze o wpol do 5 do pracy oO co za czlowiek...
ja na 12 do pracy i mam problem ze wstaniem, dzien senny, szary... moglabym spac tylko.

co do mycia naczyn to ja nienawidze tego robic, wole odkurzac, myc podlogi czy ogolnie czyscic blaty, albo lazienie byle nie naczynia... lubie bardzo gotowac wiec tu TZ wielkiego problemu nie ma, choc czasem zrobi pyszne sniadanie lub kolacje. Nie wiem skad u niego talent do ukladania warzyw (pomidory ogorki rzodkiew) sera i wedliny na talerzu mnie sie za cholere by nie chcialo...

A i moj tez ma jakas dziwna przemiane materii... w ogole nie tyje, a juz jak sie troche porusza (dluzszy spacer, czy chocby jego praca fizyczna) to od razu chudnie Oo

ja mam prace siedzaca, ale od poprzedniego tygodnia regularnie cwicze i jakos skutkow i tak nie widze -.-

zamówienia zagraniczne

Nie wiesz, nie wiesz, nie rozumiesz nic.
Aerith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 10:12   #741
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
ijaa ja to chyba też nie pomogę za bardzo, może powinien jeść z 5 posiłków ? jak np w tej diecie niełączenia (dokładnie nie pamiętam co i jak ale poszukaj w necie ) my w zeszłym roku przez wakacje ją stosowalismy i trochę nam ubyło, a teraz znów pare kg do przodu

mi też przeszkadza fałda, reszta mi sie nawet podoba i czasem stwierdzam że nogi mam zgrabne () ale nie mogę się jej pozbyć
No powinien, powinien jeść z 5, ale tu trudno o realizację.

Też mam fałdę, a reszta mi się nawet podoba. Więc również chciałabym się jej pozbyć.

Stary 2010-06-14, 11:51   #742
golden_eye
Wtajemniczenie

dzień dobry wszystkim nareszcie pogoda normalna ale okna i tak mam zamknięte, jak na złość koszą trawniki pod moim blokiem, a że parter to wściku dostaję... i jeszcze komary w biały dzień się cisną do mieszkania...
wadera - ja wędkuję, biernie, tzn towarzyszę Tżtowi lubię to, ale jak jesteśmy we dwoje, a najczęściej nie jesteśmy, bo Tż zabiera tatę, wiec ani cisza, ani spokój, ani relaks nie jest możliwy :/
nie wiem, co powiedzieć chcącym schudnąć, mogę Wam napisać co my jemy, ale pewnie większość pokręci głowami bo np. śniadanie zwykłe kanapki z serem żółtym, 2 na łebka, Tż dostaje do pracy 3 z wędliną lub serem, obiad mięso koniecznie - filet z kurczaka, taki w kawałeczkach obsmazany, z sosem domowej roboty - biały, chrzanowy, śmietanowy, pomidorowy, albo z warzywami, do tego ryż lub makaron. jak nie filet, to udka, duszone, pieczone, z piekarnika + ziemniaki + surówka. schab (jeden na łebka) + ziemniaki + surówka. ewentualnie rosół + gotowane mięsko z ziemniakami lub chlebem, a na reszcie rosołu pomidorowa, flaczki drobiowe (jeśli mięsko zostanie) lub mrożę na potem. mielone, czasem karkówka, czasem jakaś zupa. kluski śląskie, pierogi, ryby, no takie proste jedzenie, nieskomplikowane, z kilku składników. podwieczorek - najczęściej ser biały z dżemem + ryż/makaron, teraz + truskawki. kolacja - jajecznica i inne z jaj, kanapki z wędliną, ostatnio polubiliśmy oboje płatki ryżowe na mleku, na słodko. idealnie zapycha, prawie zero kalorii słodkie wiec ochotę na czekoladę zastąpi. generalnie główne danie u nas to obiad, kolacja białkowa, popołudnie też białkowe, śniadanie obojętnie. ja do tego czasem jem cokolwiek, na co przyjdzie mi ochota, ale on ma ustalone menu. jemy też od czasu do czasu poza tym inne rzeczy, ale np zapiekanek, pizzy, mcdonalda itp to teraz już zero. na wynos nam nie smakuje, a w domu nie chce nam się robić (ok, raz na pół roku zjemy domową ) generalnie przynajmniej 4 posiłki, a jak się uda 5 dziennie. jedyna duża porcja to obiad, ale nie wiem czy znowu aż tak wielka, a reszta to umiarkowanie (ja mniej, on więcej ale jak Tż waży 87 kg a ja 53 to trochę inaczej potrzebujemy zjeść ) w szafce zawsze mam ryż i makaron a w lodówce ser biały i mleko i jakąś porcję mięsa. i już mam śniadanie obiad i kolację. może monotonne ale pisałam już, że mój Tż to kulturysta amator (bo nie zawodowy i niezrzeszony) i o taki jadłospis mnie prosił. służy nam obojgu, ja jadłam różne rzeczy w różnych ilościach i od 7 lat mam taką samą wagę, a w ciągu pierwszego pół roku na tym jadłospisie schudłam z 65 kg na obecną wagę. nie udało mi się przytyć, schudnąć bardziej też nie ale myślę że za bardzo juz nie mam z czego. co do diet to się nie wypowiadam, bo nie stosowałam.
u mnie dziś pomidorówka na wczorajszym rosołku + po dwa ziemniaczki młode + udka po mazursku. a co Wy robicie na obiad?
golden_eye jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 12:03   #743
olalena
Rozeznanie

GG do olalena

Cytat:
Napisane przez golden_eye Pokaż wiadomość
dzień dobry wszystkim nareszcie pogoda normalna ale okna i tak mam zamknięte, jak na złość koszą trawniki pod moim blokiem, a że parter to wściku dostaję... i jeszcze komary w biały dzień się cisną do mieszkania...
wadera - ja wędkuję, biernie, tzn towarzyszę Tżtowi lubię to, ale jak jesteśmy we dwoje, a najczęściej nie jesteśmy, bo Tż zabiera tatę, wiec ani cisza, ani spokój, ani relaks nie jest możliwy :/
nie wiem, co powiedzieć chcącym schudnąć, mogę Wam napisać co my jemy, ale pewnie większość pokręci głowami bo np. śniadanie zwykłe kanapki z serem żółtym, 2 na łebka, Tż dostaje do pracy 3 z wędliną lub serem, obiad mięso koniecznie - filet z kurczaka, taki w kawałeczkach obsmazany, z sosem domowej roboty - biały, chrzanowy, śmietanowy, pomidorowy, albo z warzywami, do tego ryż lub makaron. jak nie filet, to udka, duszone, pieczone, z piekarnika + ziemniaki + surówka. schab (jeden na łebka) + ziemniaki + surówka. ewentualnie rosół + gotowane mięsko z ziemniakami lub chlebem, a na reszcie rosołu pomidorowa, flaczki drobiowe (jeśli mięsko zostanie) lub mrożę na potem. mielone, czasem karkówka, czasem jakaś zupa. kluski śląskie, pierogi, ryby, no takie proste jedzenie, nieskomplikowane, z kilku składników. podwieczorek - najczęściej ser biały z dżemem + ryż/makaron, teraz + truskawki. kolacja - jajecznica i inne z jaj, kanapki z wędliną, ostatnio polubiliśmy oboje płatki ryżowe na mleku, na słodko. idealnie zapycha, prawie zero kalorii słodkie wiec ochotę na czekoladę zastąpi. generalnie główne danie u nas to obiad, kolacja białkowa, popołudnie też białkowe, śniadanie obojętnie. ja do tego czasem jem cokolwiek, na co przyjdzie mi ochota, ale on ma ustalone menu. jemy też od czasu do czasu poza tym inne rzeczy, ale np zapiekanek, pizzy, mcdonalda itp to teraz już zero. na wynos nam nie smakuje, a w domu nie chce nam się robić (ok, raz na pół roku zjemy domową ) generalnie przynajmniej 4 posiłki, a jak się uda 5 dziennie. jedyna duża porcja to obiad, ale nie wiem czy znowu aż tak wielka, a reszta to umiarkowanie (ja mniej, on więcej ale jak Tż waży 87 kg a ja 53 to trochę inaczej potrzebujemy zjeść ) w szafce zawsze mam ryż i makaron a w lodówce ser biały i mleko i jakąś porcję mięsa. i już mam śniadanie obiad i kolację. może monotonne ale pisałam już, że mój Tż to kulturysta amator (bo nie zawodowy i niezrzeszony) i o taki jadłospis mnie prosił. służy nam obojgu, ja jadłam różne rzeczy w różnych ilościach i od 7 lat mam taką samą wagę, a w ciągu pierwszego pół roku na tym jadłospisie schudłam z 65 kg na obecną wagę. nie udało mi się przytyć, schudnąć bardziej też nie ale myślę że za bardzo juz nie mam z czego. co do diet to się nie wypowiadam, bo nie stosowałam.
u mnie dziś pomidorówka na wczorajszym rosołku + po dwa ziemniaczki młode + udka po mazursku. a co Wy robicie na obiad?
U mnie to zalezy od pory roku, ostatnio najczesciej robie leczo z duza iloscia kielbaski, albo kurczaka na rozne sposoby: pieczonego z salatka, z roznymi sosami itd. Robie jeszcze nadziewana cukinie od czasu do czasu z duza iloscia miesa w farszu :P, mloda kapustke, i jak jest w promocji lososia ktorego uwielbiam. W Mc donaldach i tym podobnych nie jadam bo po pierwsze mi nie smakuje a po drugie zle sie po tym czuje. W zimie robie czesto chili con corne, gulasz, golabki albo bigos.
olalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 12:56   #744
Liama
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aerith Pokaż wiadomość
a to i ja dolacze do watku ja mieszkam z TZem 2 lata, mieszkamy sami. Ja studiuje (wieczorowo - wiec raz na semestr trzeba placic) i pracuje na pol etatu- nie ma z tego duzych pieniedzy ale zawsze cos

TZ narazie tylko pracuje ale od pazdziernika zameirza tez studiowac.

Na watek zajrzalam, bo tytul jest mi bardzo bliski ("jak przezyc do wyplaty") u nas jest taki problem, ze dosc duzo pieniedzy idzie na jedzenie (nie jemy jakos szczewgolnie duzo, ale na zakupy sporo idzie, nie wiem jak to sie dzieje:/ po ostatnim miesiacu, kiedy na koniec zostalismy zupelnie bez pieniedzy i trzeba bylo pozyczyc zaczelismy podliczac nasze wspolne wplywy comiesieczne razem mamy ok. 3tys a i tak nam ciagle brakuje...

poczytam teraz caly watek i zastosuje sie moze do waszych rad, bo cos czuje, ze oszczedzac to my nie potrafimy ( ja szczegolnie )
Ohh...droga moja kolezanko, marzę po nocach, zeby miec wspólnie 3 tyś dochodu...mamy ok 2tyś z czego większa część idzie na opłaty i kredyty;(
Zapraszam
Liama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 12:59   #745
cheshire-cat
Zadomowienie

Cytat:

Laski POMOCY!!
Cytat:
No powinien, powinien jeść z 5, ale tu trudno o realizację.
Też mam fałdę, a reszta mi się nawet podoba. Więc również chciałabym się jej pozbyć.
to może dieta proteinowa? na pewno nie będzie głodny

You can't help that... we're all mad here

cheshire-cat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 13:17   #746
Liama
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cheshire-cat Pokaż wiadomość
to może dieta proteinowa? na pewno nie będzie głodny
Dużo białka niech je i warzywek- broń boże samo białko- rozstrojenie układu trawienia murowane...niech je zdrowo i to na co ma ochotę, nawet czasem cos sodkiego, ale w małych ilościach+ siłownia= działabie błyskawiczne, przynajmniej na mojego TŻ
Zapraszam
Liama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 13:23   #747
alazkrainy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olalena Pokaż wiadomość
U mnie to zalezy od pory roku, ostatnio najczesciej robie leczo z duza iloscia kielbaski, albo kurczaka na rozne sposoby: pieczonego z salatka, z roznymi sosami itd. Robie jeszcze nadziewana cukinie od czasu do czasu z duza iloscia miesa w farszu :P, mloda kapustke, i jak jest w promocji lososia ktorego uwielbiam. W Mc donaldach i tym podobnych nie jadam bo po pierwsze mi nie smakuje a po drugie zle sie po tym czuje. W zimie robie czesto chili con corne, gulasz, golabki albo bigos.
leczo pycha, ja czekam aż u babci cukinia wyrośnie i też przerzucimy się na leczo (obiad na cały tydzień gwarantowany ) i mam też zamiar w tym roku wypróbować cukinię nadziewaną jakims farszem, ale jeszcze nie znalazłam odpowiedniego przepisu

Stary 2010-06-14, 13:24   #748
motylek1007
Zakorzenienie

uwielbiam cukinie - zwłaszcza z pieczarkami, mięsem mielonym i serem

[*] 11.09.2012
Stary 2010-06-14, 13:28   #749
alazkrainy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek1007 Pokaż wiadomość
uwielbiam cukinie - zwłaszcza z pieczarkami, mięsem mielonym i serem
ciekawie brzmi

A robicie może muffinki ? bo ciekawa mnie opinie na temat form silikonowych, mam ochotę spróbować zrobić

Stary 2010-06-14, 13:30   #750
lasoa
Zakorzenienie

Cytat:
ciekawie brzmi

A robicie może muffinki ? bo ciekawa mnie opinie na temat form silikonowych, mam ochotę spróbować zrobić
Ja mam metalowe foremki
lasoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości