|
|
#721 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zabrzeńskie Panny Mlode - Witajcie.
Cytat:
Wiem, że na Piłsudskiego (koło tesco) jest fryzjer i bardzo dużo pań tam przychodzi (i na farbowanie i na strzyżenie). Tam się czesałam na ślub (byłam BARDZO zadowolona) i zarówno wtedy jak i na obu próbnych salon był pełen klientek (nie jest duży ale jednak). Chodzę też tam na paznokcie i zawsze jakieś klientki są może sama się tam kiedyś wybiorę na farbowanie (do tej pory robiłam to sama ).Z najnowszych niusów - w nocy z jutra na sobotę lecimy w końcu w podróż poślubną ![]() Ultra jak tam znosisz ciążę? Znacie już płeć? Imie wybrane?
|
|
|
|
|
|
#722 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gratuluje maleństwa !Cytat:
zawsze też farbowałam sama ale teraz mam jaśniejsze włosy już długie i ciemne odrosty i nawet mąż z tym nie da rady bo wczesniej zawsze coś tam pomógł wybiore się w przyszłym tygodniu a potem zdam relacje![]() życzę wspaniałej podróży poślubnej!!! |
||
|
|
|
|
#723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki! zdam relację jak wrócę |
|
|
|
|
|
#724 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wybawcie sie, korzystajcie z życia jak najlepiej taka podroż poślubna sie juz nie zdarzy (w sensie ze sie juz tak nie będzie nazywać ) Czekamy na relacje Ciąże znoszę dobrze płci jeszcze nie znamy ale myślę do dwóch tygodni wszystko sie wyjaśni kto jest moim lokatorkiem wiercipiętkiem
|
|
|
#725 |
|
Rozeznanie
|
Nie wiem, czy już byłaś u fryzjera, ale ja mogę polecić panią Agnieszkę z salonu Aga na koperniku (jest właścicielką tego salonu). Moim zdaniem kobieta ma wyczucie i pięknie układa włosy
|
|
|
|
|
#726 |
|
Rozeznanie
|
Jestem w trakcie poszukiwania sali. Szukam jakiś aktualnych opinii. Ja jedynie byłam na weselu w "Pod Wawrzynem" i wiem, że jest tam bardzo fajnie, jedzenia dużo i to dobrego...cena jednak trochę wysoka - najtańsze menu - 170 zł. Owszem...ciężko liczyć raczej na niskie ceny, ale każdy by chciał jak najtaniej, ale żeby jednocześnie było dobrze. Konsultowaliśmy się także z "Klasyką", która ponownie ma ruszyć od nowego roku. W tygodniu dają zniżki na menu - co najmniej 20%, ale nawet najdroższe menu z Klasyki za 225 zł jest uboższe niż menu z "Pod Wawrzynem" za 200 zł. Sala jest piękna, ale boję się, że goście się nie najedzą...
Wiem jeszcze, że w restauracji "Point" jest cena 140 zł, ale nawet w necie nie ma żadnych opinii. Może Wy poradzicie jeszcze jakąś fajną salę na terenie Zabrza?
|
|
#727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#728 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tutaj wymienię powody mojego zadowolenia: -pyszne jedzenie, było go dużo i nie takie "pospolite" typu schabowy + ziemniaki, ale też nie udziwnione typu krewetki w sosie jakimś tam plus coś tam innego, czego nazwa nic by mi nie mówiła ![]() - sympatyczna obsługa, wszystko sprawnie i po cichutku przynoszone, wynoszone itp. Moim zdaniem dobra obsługa kelnerska to taka, której się nie zauważa, a tam taka była - konkretna pani manager, wszystko wytłumaczy i pomoże, ogólnie bardzo pozytywne wrażenie - dekoracje minimalne i eleganckie, tzn. organtyna na stołach, pokrowce na krzesła, żywe kwiaty na stołach. Ja osobiście nie cierpię balonów, zwisających z sufitu draperii itp. - sala do jedzenia i do tańczenia w jednym, nie podoba mi się rozdzielenie, bo goście siedzący przy stołach nie mają kontaktu z tymi na parkiecie, więc automatycznie mniej jest osób tańczących - w lecie do dyspozycji taras + ogródek - piękny przeszklony dach, bar we wnęce, w związku z czym kelnerów nie widać - hotel na górze, dla gości weselnych zniżki - brak opłaty za własny alkohol, tzw. korkowego - klimatyzacja - resztę jedzenia, napoi i alkoholu zwracają Może w innych restauracjach też tak jest, nie wiem, ale ja jestem z tej zadowolona A Klasyki nie polecałabym.. Nawet nie ze względu na jedzenie czy wystrój sali, ale właściciel i manager... Ciężko się z nim porozumieć
|
|
|
|
|
|
#729 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#730 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do fryzjera to ja byłam zadowolona z cięcia na de gauella - nie pamiętam nazwy salonu - zaraz obok biblioteki, tylko ten nowy salon nie ten stary :P I w galaxy, - też nie pamiętam w sumie nazwy - na rogu 3-go maja z jakąś uliczką, to jest na przeciwko targu. Miałam umawiać się z zespołem na podpisanie umowy ale okazało się że żona teścia jest w szpitalu a to ona miałą mni z nim umawiać bo to jej znajomy
|
|
|
|
|
|
#731 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję kochane
Chyba więc z moim TŻem wybiorę się jeszcze do Słonecznej, bo też o tej sali słyszałam...i ciekawi mnie jeszcze Śląskie Ranczo, ale opinie ma podzielone, albo zachwyt albo rozczarowanie. Ehhh a myślałam, że wybór sali to będzie coś prostszego![]() I już się nie mogę doczekać wybierania sukni ślubnej...co prawda ślub planujemy za rok we wrześniu, ale teraz wszystkie salony mają wyprzedaże, może udało by się coś upolować w dobrej cenie
|
|
#732 |
|
Zakorzenienie
|
co do Śląskiego Rancza to zmienił się tam właściciel ostatnio, a opinie mogą dotyczyć poprzedniego (niestety niekontaktowe babsko i zrezygnowaliśmy ztej sali
) teraz ponoć jest dużo lepiej
|
|
|
|
|
#733 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#734 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do fryzjerów jeszcze, to z czystym sumieniem mogę polecić wszystkie 3 panie z salonu Tiffany w Mikulczycach. Są rewelacyjne, czesałam się tam na wesele brata i moje, farbowałam niejednokrotnie, zaciągnęłam świadkową, bratową i wszystkie jesteśmy zachwycone. A do tego te ceny! Jak tylko dostanę zdjęcia, to mogę wkleić ich dzieła.
|
|
|
|
|
|
#735 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
magdaef bardzo proszę o fotki jak będziesz miała i z góry wielkie dzięki |
|
|
|
|
|
#736 |
|
Zadomowienie
|
Ja za farbowanie włosów sięgających sporo za łopatki zapłaciłam 90 zł
|
|
|
|
|
#737 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
już znalazłam numer tam do salonu
|
|
|
|
|
|
#738 |
|
Rozeznanie
|
Wybrałam się wczoraj z mamą do Gliwic, bo obie miałyśmy wolne...postanowiłyśmy pozaglądać do salonów sukien ślubnych i w "Annie" na Zwycięstwa znalazłam swoją wymarzoną sukienkę!!!
Okazuje się, że jednak można od razu wiedzieć, że to ta jedna, jedyna Ona była moją drugą mierzoną sukienką i po niej już nawet nie chciałam mierzyć innych
|
|
#739 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak będziesz mogła to koniecznie wklej zdjęcie sukni!
|
|
|
|
|
|
#740 |
|
Rozeznanie
|
Zdjęcia na pewno jakieś pokażę, moja przyjaciółka ma zamiar wsiąść aparat w czwartek; na stronie salonu mojego modelu niestety nie ma. W Internecie też nigdzie go nie mogłam znaleźć. Pomyśleć, że to już za rok!
|
|
#741 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zazdroszcze tych wszystkich przygotowań!
|
|
|
|
|
|
#742 |
|
Rozeznanie
|
Z tego całego wrażenia moja przyjaciółka nie wzięła aparatu i nici ze zdjęć. Ale jak tylko będę miała jakieś zdjęcia, po przymiarkach to pokażę
![]() Sytuacja w ogóle była ciężka, bo jak przyjechałam na umówione spotkanie to pani, która była moją konsultantką powiedziała mi, że jest tu pewna pani, która jest bardzo zainteresowana moją sukienką i ciężko było jej uświadomić, że ja byłam pierwsza. Ale cóż ubrałam ją...i wyszłam zachwycona. Przyszła teściowa była wniebowzięta, a moja przyjaciółka się popłakała, natomiast pani zainteresowana moją suknią zabijała mnie wzrokiem, co jeszcze bardziej zachęciło mnie do zakupu sukni ![]() Ogólnie mogę z czystym sercem polecić Wam ten salon sukien. Sama pracuję jako konsultant, ale w innej branży i bardzo dużą uwagę zwracam na profesjonalną obsługę klienta. Tutaj absolutnie nic nie miałam do zarzucenia. Pani miała mnóstwo ciekawych pomysłów i była bardzo miła. Poza tym mamy już zabukowaną salę Eh pomyśleć, że niedawno ślub miał być za rok, a teraz już za mniej niż 11 miesięcy
|
|
#743 |
|
Zakorzenienie
|
hej!
my też oglądaliśmy 'pod kasztanami' w Świbiu, ale jednak się zdecydowaliśmy na 'pod arkadami' w Sierotach sala polecona, więc mam nadzieję, że wszystko będzie ok. U nas też za poprawiny się dopłaca 20zł, ale że mamy warunki, to poprawiny wyprawimy u nas w domu polecam zdecydowanie się zapuścić w te tereny, bo ceny wręcz kosmiczne - i to jak najbardziej pozytywnie!!! Jak usłyszeliśmy 150zł za 2dni to aż nas poraziło (w Chorzowie, Bytomiu, Zabrzu, Gliwicach średnio 180-190zł za 1dzień - i menu baaaaaaaardzo podstawowe). Zostało jeszcze tylko niewiele ponad pół roku i niecałe 3 miesiące do cywilnego ależ ten czas szybko leci..... A zaczęliśmy wszystko ogarniać ponad rok temu.....31
|
|
#744 |
|
Rozeznanie
|
U nas też by były warunki na poprawiny w domu, ale rodzina mojego narzeczonego kocha bawić się do rana, więc rodzice się zdecydowali na drugi dzień na sali.
Mam więc nadzieję, że te nasze sale okażą się świetne Na pewno będę relacjonować
|
|
#745 |
|
Przyczajenie
|
Jeśli, ktoras z dziewczyn bedzie zainteresowana to moge wam dac namiar na pw do sietnej kosmetyczki.malowala mnie na moj slub i bylam mega zadowolona.makijaz trzymal sie cala noc.Moge polecic rowniez dobra fryzjerke specjalizuje sie w fryzurach slubnych.jak cos to piszcie
|
|
|
|
|
#746 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na szczęście w dniu ślubu udało mi się wywalczyć coś bardziej stonowanego. Teraz tylko jeszcze tydzień i będą zdjęcia
|
|
|
#747 |
|
Zakorzenienie
|
co do makijażystki, to ta którą znalazła Dotta jest świetna
chyba podawała tu namiar
|
|
|
|
|
#748 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a co tutaj tak cicho? W tym roku nie ma żadnej Zabrzańskiej panny młodej?
|
|
|
|
|
#749 |
|
Rozeznanie
|
Ja jestem!
I fajnie, że ktoś przerwał tę ciszę Powiedzcie czy byłyście na targach ślubnych w Spodku? Ja byłam i chyba się trochę rozczarowałam. Większość stanowisk należała do fotografów, a ja już mam fotografa. Zależało mi na dodatkach: butach, toczku...nie dość, że było tego mało, to gdy już na jednym znalazłam bardzo ładne buty to pani mi powiedziała, że kosztują ponad 1000 złAle były z tych targów dwa pozytywy. Przymierzyłam z narzeczonym obrączki i wiemy już jakiej powinny być szerokości. U mnie 5mm, a u niego 7mm. Znalazłam też ładne zaproszenia, jak będziecie chciały to prześlę linka na PW, bo tu chyba nie mogę wstawić.
|
|
#750 |
|
Raczkowanie
|
No ja też byłam ale na chwile bo byłam już w tamtym roku i wiedziałam jak to wygląda. Bardzo mnie drażni jak ktoś wciska mi ulotki. W sumie oglądaliśmy auta ale nic nie trafiło w nasz gust no i zupełnie przypadkiem znaleźliśmy Pana który prowadzi wesele bo nasz zespół raczej nie bardzo był nastawiony na prowadzenie zabaw więc dziś jedziemy spisać umowę z owym panem. Zaproszenia w sumie widziałam jedne też fajne ale i tak uważam że moje są najpiękniejsze
Obrączek też nie mamy ale te tłumy ludzi trochę mnie dobijały i myślę że na spokojnie pójdziemy do jubilera pooglądać. Buty z kolei widziałam fajne na stronie pewnego sklepu internetowego za 99zł Gdybam nad nimi mocno Jakie w ogóle się buty powinno dobrać. W kolorze sukienki czy ciemniejsze/jaśniejsze?Obecnie szukam jakiś fajnych tortów.. Polecacie jakąś cukiernie? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:16.

będe wdzięczna za każdą wskazówke!
Wiem, że na Piłsudskiego (koło tesco) jest fryzjer i bardzo dużo pań tam przychodzi (i na farbowanie i na strzyżenie). Tam się czesałam na ślub (byłam BARDZO zadowolona) i zarówno wtedy jak i na obu próbnych salon był pełen klientek (nie jest duży ale jednak). Chodzę też tam na paznokcie i zawsze jakieś klientki są
może sama się tam kiedyś wybiorę na farbowanie (do tej pory robiłam to sama
).

!
) Czekamy na relacje